Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Sziasztok! Miért nem tölti be a videókat az Index nekem a Firefoxon? Akkor sem, ha deaktiválom az Adblock Plust? És miért tudom ugyanezeket a videókat megnézni Chrome-ban?
Nem olyan régóta a Windows 10-emben megváltozott a kurzor jellege, mostanában bizonyos szituációkban (nem mindig) telekurzor villog. Mint régebben, mikor ezt lehetett még állítgatni valamelyik billentyűvel (talán még a DOS korszak alatt). Már mindent kipróbáltam, de nem tudok rájönni, hogyan lehet ezt kikapcsolni.
Nem kell félni tőle. Ezt valóban a Google küldte. Én is kaptam ma valamivel 3 óra előtt. És igaza volt, talált egy problémát (mivel szinkronizáltam a telefonomat a Google fiókommal), csak ez éppen engem nem zavar. Nem akarok komolyabb képernyőzárat a telefonomon. Persze ha elveszne a telefonom, akkor fennállna a veszély, hogy be tudnak lépni a rendszerembe. De ezért használom a kétlépcsős azonosítást. A megtalált probléma így néz ki nálam:
Bizony, egyetértek. Konkrét est. Lenovom van, ez a Win8...., Win10-re lett konstruálva. Csodálatosa n ment, -néha. Kidobáltam, telepítettem az eredi Win7-est, rárakram a Lenovo (ideapad 100 sorozat) drivereket, majd néhány frissítés után pillanatok alatt lelassult, össze-vissza akadozott, már mindenre gondoltam.
Ismét mosás, telepítés, de gyári ajánlott driverek nélkül. 3 hete minden frissítés fogadott, megy a gépen így, mint a doxa óra.
Nem szakmám, amatőrként, szerencsére időm van, kutakodok és általában rájövök.
Sokszor napokig sikerült csak particionálni a jó öreg wp-vel, vagy Hiren's-el, mert a Win7-nél kékhalál volt mindig. Ma sem jöttem rá okát, de az előbbiek szerint sikerült megoldani.
Vagyok olyan szinten hogy ezt megengedhessem magamnak :)
Ennel sokkal durvabb berheles volt anno az NT4 alatt a kernelcsere 1 processzorosról tobb processzorosra. Majd par ev mulva vissza. Mindezt nyilvan ujratelepites nelkul, mert hat a lustasag. Utalok ujratelepiteni. Iszonyatosan idorablo tevekenyseg.
Ami szamomra nem vilagos, hogy miert okoz kekhalalt egy olyan driver, aminek az adott komponenshez semmi koze.
Alapvetően, csak úgy nem törölgetünk rendszerfájlokat, akkor sem, ha egy kékhalál során elsődleges okként kerül elő. Könnyen lehet, hogy a hibája más modul hibás működése miatt keletkezik. Ha pedig egy ilyen törlés során valami fontosat szedsz le, esetleg többet nem indul el a rendszer. De ezt azt hiszem, sokszor elmondjuk itt, csak teljesen feleslegesen.
Én is Avastot használok, mert nekem bevált. Ezt a hülyeségét, és még egy-két reklámjellegű hülyeségét tudomásul veszem, és átlépek rajta. Főleg, hogy egyébként nem lassú a gépem.
Köszönöm, akkor hogy kéne átírni, hogy a két sort, amiben a 127.0.0.1 van, törölje a hosts fájlból? Ez egy sima text, kiterjesztés nélkül, amint bizonyára tudod.
Van egy batch file, ami sorokat szúr be a hosts file-ba:
attrib -r %WINDIR%system32driversetchosts @ECHO OFF IF "%OS%"=="Windows_NT" ( SET HOSTFILE=%windir%system32driversetchosts ) ELSE ( SET HOSTFILE=%windir%hosts ) ECHO 127.0.0.1 xx>> %HOSTFILE% ECHO 127.0.0.1 xx>> %HOSTFILE%
attrib +r %WINDIR%system32driversetchosts IPCONFIG -flushdns CLS ECHO all sites have been added to your hosts file ECHO. ECHO Provided by: SadeemPC.com ECHO. PAUSE
Az xx a webcím. Úgy gondolom, hogy a >> jel végzi a beszúrást.
Ha ugyanezeket kiszedni akarom, akkor kicserélem << jelre és műxik?
a fene se tudja miféle kód, de hogy nem tiszta az hótziher de valamikor mostanság kell vegyek egy játszógépet gyerekrokonnak, lehet újítok rá valami ilyet aztán ha borul a bili legfeljebb vesz rá rendes boltit vagy újítok rá egy másik ugyanilyet, aztán az is elketyeg valameddig
Meg kell venni itthonról számlával cégtől, de ha 900 forintért pár hónapot elmegy, akkor már megérte. Ha nem mennyiségi kód, egyszer aktiválod, akkor azzal örökké megy.
Vannak ezek az extra olcsó 1-2-3000 Ft-ért beszerezhető Windows 10 OEM kulcsok. Ezekkel legális lesz a windows, vagy csak ideig-óráig? Nagyon sok helyen lehet venni, a fórumok szerint megbízható dolog, de furcsa, hogy ennyiért legális lehet a gépen az oprendszer.
Win10-et használok, a napokban lejárt a BullGuard próbaidőszaka. Automatikusan elindult a Windows Defender, de a tűzfalnál egy piros felkiáltójel van, és annyi, h a BullGuard indítása.
Ezek szerint a Defender nem működik a BullGuard nélkül?
'reggelt! Két monitoron futó Windowsban (2×1680×1050=3360×1050-es desktop) létezik olyan billentyűparancs vagy bármi, amivel egy alkalmazást teljes desktop méretűre lehet állítani (tehát töltse ki mindkét monitor képernyőjét)? Guglizok egy ideje, de nem találtam erre semmi hasznosat.
Kedves Guruk! Utóbbi időben - talán egy frissítés óta - teljes "némaság" van, ha a fájlkezelőmben jobb klikk -> Küldés -> Levél címzettjét használnám Win10 alatt. Az alapértelmezett levelezőm az Outlook Prof Plus 2010. Ha van ötletetek, várom válaszotokat. Köszönöm!
Kilpés után a régi indapassaom persze, hogy működik. Hibabejelentőn kaptam egy tanácsot és sikerült ezt a "rosszul" működő indapassomat törölni. Köszönöm mindenkinek a segítségét!
Index Fórumra belépéskor véletlenül egy karaktert elütve a rendszer létrehozott egy új Indapass-ot és rám kényszerített egy nick létrehozását is. A régi indapassom mellett erre viszont nincs szükségem. Nem tudom viszont kitörölni. Sem a Beállítások, sem az adatlap menüpont nem kínálja fel ezt a lehetőséget. Új nick-et is csak belépéskor lehet létrehozni. Ebben létrehozott további nick-keket lehet törölni, de az elsőhöz ragaszkodik a rendszer. Mit lehet még csinálni? Vagy törödjek ebbe bele, felejtsem el az egészet?
"van ... olyan feliratszerkesztő alkalmazás is, ami ... automatikusan megkeresi nekem annak a képkockának a számát, ahol megállítottam a videót"
Igen, van, csak nem a számát, hanem az időpontját.
Vindózon pl. a 'subtitle workshop'-ot szokJák emlegetni, de jó a 'subtitleeditor', a 'subtitle composer' vagy az 'aegisub' is. Utóbbi van winre is.
" vagy pedig a videofájl beolvasása után hangfelismeréses úton az egész videóhoz megírja a feliratfájlt?"
gosubtitle.com
"(Mondjuk ezt csak a videó saját nyelvén történő feliratfájl-generálásnál tudom elképzelni, egy angol-magyar fordításnál már semmiképpen sem, mert ott nyilván elkerülhetetlen a "kézimunka".)"
Mindegyiknél elkerülhetetlen.
Amit te nem értesz meg, azt ez a "progi" se fogja.
Esetleg, mivel a 3. szakasz első részében lévő 040 kisebb, mint az előtte lévő 2. szakasz első részében lévő 200, az pedig megint csak kisebb, mint az ez előtt lévő 1. szakaszban lévő 760, ezért ezek a számok nem jelenthetnek képkockákat, mert ezek itt az idősorrendben csökkennek (mivel hogy időrendben biztosan csak az 1. sz., 2. sz., 3. sz. szakaszok számai állnak!), hanem akkor ezek a számok inkább ezredmásodpercet jelentenének? ---> Így?: --->
2 00:01:10,200 --> 00:01:14,880 A dolgok alaptermészete, hogy megteremtődnek és elpusztulnak.
Jöhet még két kérdés? (SRT-szerkesztéshez mindkettő.)
1./ -- Ha olyan videóhoz írok feliratfájlt, amihez még nincsen, akkor az alábbi szövegrészben -- minthogy az SRT-feliratfájl egy sima "TXT-szövegfájl", csak SRT-nek átnevezve -- akkor a képen piros aláhúzással megjelölt számok a képkockák számát jelölik, amik az idő-számokon belül képkockányi pontossággal illesztik a videóhoz a készítendő új szöveget?
2./ -- Egy ilyen képkocka megleléséhez elég a szám kézi megtallózása a Media Player Classic-ben, és a kapott képkockaszám beírása az SRT-fájlba, vagy pedig van erre olyan feliratszerkesztő alkalmazás is, ami egy erre alkalmas menüparancs kiadása után automatikusan megkeresi nekem annak a képkockának a számát, ahol megállítottam a videót, vagy pedig a videofájl beolvasása után hangfelismeréses úton az egész videóhoz megírja a feliratfájlt? (Mondjuk ezt csak a videó saját nyelvén történő feliratfájl-generálásnál tudom elképzelni, egy angol-magyar fordításnál már semmiképpen sem, mert ott nyilván elkerülhetetlen a "kézimunka".)
1 00:00:49,760 --> 00:00:58,320 -= Amazonok és gladiátorok =-
2 00:01:10,200 --> 00:01:14,880 A dolgok alaptermészete, hogy megteremtődnek és elpusztulnak.
3 00:01:15,040 --> 00:01:19,600 Róma is természetszerűleg elpusztítja majd önmagát.
4 00:01:20,480 --> 00:01:24,000 Hatvan évvel Krisztus születése után...
A kérdést a hivatkozott topikban tettem fel (csak épp a topik 2017 áprilisa óta "téli álmot alszik"), viszont a kérdés mégis oda ("Videoszerkesztő progik" topik) való, és nem ide, így ide csak a kérdező hsz. linkjét hozom. (A választ is ha lehet oda írjátok, mert inkább ott ON a téma, mint itt.)
A héten frissítették az Office / Outlook levelező rendszert. A frissítés olyan jól sikerült, hogy a beérkezett levelek mellékletei, a levél TOVÁBBÍTÁS gombjára kattintva törlődnek, a címzett fél nem kapja meg a mellékleteket.
Próbálok küzdeni a microsofttal (ilyen idióták gyülekezetét még nem láttam)
Felhívtam a központi ügyfélszolgálatot, ott nagy nehezen átkapcsoltak egy nőhöz, aki töri a magyart.
Elmondtam a problémát, közölték, hogy ezt csak online lehet bejelenteni.
Bemegyek az online felületre, beírom a panaszt, erre az OK gomb megnyomása után ezekből választhatok:
Visszahívást kérek
Hívás ütemezés
Kérdésfeltevés a közösségnek
Magyarul valaki valamikor vissza fog hívni.
Kiválasztottam a visszahívást kérek. Egyből cseng a mobilom.
Mondja a rendszer hogy nyomjam meg az 1-es gombot ha az anserv technikussal akarok beszélni.
Nyomom, nyomom, nyomom.... de az Ő rendszerük nem érzékelik az én 1-es gombomat.
Szóval idióták ezek...
Kérdés, hogy mi módon lehet orvosolni az levéltovábbítás hibáját
Ha a CHKDSK nem fut le maximum fél óra alatt (bár nem írtad hogy mekkora az a partíció), akkor abból először egy új merevlemez vásárlása lesz, és csak utána újratelepítés!
Voltam itt minap az "átkeresztelődött" particiókkal.Megy a checkdisk/f a win8 partícióján már 24 órája.Sorakozik itt pár tucat file record segment unreadable üzenet.
Jól gondolom, hogy ebből formázás-újratelepítés lesz?
...A 134 áthelyezési kísérlet nekem nem mond semmit, tudom, hogy bőven van tartalék szektor
Pedig akár mondhatna is - ezeken a kis merevlemezeken értelemszerűen a csereterület is kisebb (magyarul, kevesebb szektor cseréjére van lehetőség!).
Másodszor - szektort cserélni csak azonos cylinderen belül lehetséges. Ha ezen az egyen elfogy a tartalék (mert mondjuk az összes áthelyezés itt történt), akkor hiába van az összes többin akár 99999 szektornyi cserelehetőség, azon a cylinderen bizony már ott maradnak a bad szektorok!
Amint írtam volt, nem vagyok szagember, csak van logice-m, ami azt mondja, hogyha bad sector, akkor azt hdtune-nak és chkdsk-nak kellett volna kezelnie.
Nem kezelték, ás ezt nem értem, hogy miért.
A fájlmásoló mérhetően jóval tovább szenved a próbálkozásokkal, majd feladja - a fenti két program miért nem veszi észre, és jelöli be rossznak?
Nem leszúrás volt, csak magamból indultam ki, hogy végre ismét visszatérve a napi életbe olvasom a fórumot. Persze, nekem könnyű volt, a falak közül nem nagyon engednek ki, akkor is csak pórázon.
Csak nemrég esett le, amikor már a sokadik hozzászólásban írtak marhaságot, hogy rajtam kívül itt mindenki dolgozik és intézi az ügyeit és nem olvasta az előzményeket.
Igen, bocsánat, nem kellett volna azt írnom, újra le kellett volna írnom a teljes helyzetet, hogy a későnjövők is képben legyenek.
Amúgy nem egy nagy szám, csak egy családi video, a hossza alapján erősen sanszos, hogy a kerti virágok között bóklászó vörösbegy vagy hasonló van rajta, csak izgat, hogy hátha mégsem és valami fontoabbat vesztek el. Lehet, hogyha belenézek, én magam fogom törölni, csak, ugye, látatlanba törölni, azt inkább nem vállalom be.
A 134 áthelyezési kísérlet nekem nem mond semmit, tudom, hogy bőven van tartalék szektor, engem az érdekelt, amikor megjelent az első bad sector, mert az jelezte, hogy elfogytak a tartalékok.
Én nem szívnék vezeték nélkülivel. Néha működik, aztán ha nem, akkor meg nem. És sokan nem adnak fix IP-t sem a nyomtatónak, utána meg vakarják a fejüket, hogy miért nem találja a gép.
Sziasztok Guruk! Utóbbi időben - talán egy frissítés óta - teljes "némaság" van, ha a fájlkezelőmben jobb klikk -> Küldés -> Levél címzettjét használnám Win10 alatt. Ha van ötletetek, várom válaszotokat. Kösz!
Az Alkalmazások-on belül találtam (nálam az első) Alkalmazások és Szolgáltatások-at. Itt beállítottam az Alkalmazások engedélyezése bárhonnan >> nem engedte, majd Figyelmeztessen, mielőtt alkalmazásokat telepítene az Áruházon kívülről. Így sem engedi a telepítő lemez .exe indítását. A Gépházból kiléptem. Újra kellene indítani a gépet a változás bejelölése után?
Asztali gépemhez (Win 10) kábelen csatlakozik Samsung M2070W nyomtatóm. Eddig ez elég volt, de most úgy alakult szükség lenne a vezeték nélküli kapcsolatra. Eredeti telepítő lemez be, hibaüzenet kis ablak fölső piros mezőben: A rendszer letiltotta ezt a programot a számítógép védelme érdekében.
Alatta fehér háttérben: A Rendszergazda megtiltotta Önnek ezen alkalmazás futtatását. További információért forduljon hozzá. Setup.exe Gyártó ismeretlen.
Megnéztem, a Gépház-ban: nincs semmi megosztás - más fiók beállítva. Helyi fiók, Rendszergazda jogosultságot mutat. Kb 1 éve telepítettem a nyomtatót, akkor ment minden megkérdezés nélkül.
Mi lehet a Win kívánsága? (Mire kérjek magamtól engedélyt?)
Akkor ott valami más hiba lesz, nem a Win döglött meg kizárólag. A partíciók, ismétlem: NEM KERESZTELŐDNEK ÁT! A Windows a regisztrációs adatbázisban, a mounteddevices alatt tartja nyilván a partíció sorozatszáma és a betűjel közötti hozzárendelést. Hogy másik gépbe betéve azon hogy változik ez, tökre lényegtelen, hiszen a lemezen lévő rendszer saját adatbázisát nem írja át (miért is tenné, meg hogyan?). A jelenlegi rendszerindító területed az a C:, amit látsz is, ha az ott el lenne rontva, nem jutnál el az indítási javításig sem. Azon van a rendszertöltő. Ismétlem, ne rontsd el jobban, mert nem úgy van, ahogy hiszed, nem változott ott semmi-miért is változott volna? A gép valamitől összeomlott, nem véletlenül nem látsz a telepítéskor sem kötetet, elsősorban lemezellenőrzést, javítást kellene eszközölni minden látott partíción (chkdsk /f),a lemez egészségét valami SMART képes programmal ellenőrizni, aztán lépni tovább.
Ha bekapcsolom a gepet, akkor nemi vakarozas utän jön 2 valasztasi lehetöseg, windows normal modu inditas, meg talan valami csökkentett mod, pontosan mar nem emlekszem.Ezt valasztva pörög valameddig es azt mondja, hogy valami szoftveres vagy hardveres beallitas megvaltozott, nem tud elindulni.
Ekkor jön az usb telepitöm, vegigjatszottam a különbözö helyreallitasi-javitasi lehetösegeket.Egyiknel azt irja ki, hogy a merevlemez zarolva van, oldjam fel, maskor semmi csak ujraindulasok.Ha uj telepitest akarok, eljutok addig, hogy valassza ki a kivant particiot, ott konkretan semmi sem latszik.
A parancssorhoz ertek a legkevesbe, azt probalom utoljara. A diskpartban az latszik, amit lejjebb irtam.
A gep sztorija annyi, hogy gazdi kezeben leallt, nem tudta ujrainditani, semennyire sem ert hozza.Odaadta valaki ismerösenek, az nem tudni mit probalt, de ugy adta vissza, hogy döglött a vinyo.Ami biztosnak tünik, hogy kivette a vinyot a gepböl es at tette a sajatjaba, ekkor keresztelödthettek at a particiok.
Kedves Fórumtársak. Az MBR ismétlem, NEM LÁTHATÓ sem betűjel, sem partíció, sem fájlrendszer szinten. Az a lemez legelső szektorán foglal helyet, a partíciós tábla ELŐTT.
Az MBR nem a látott C:-n van. Azt így nem látod partícióként. A lemez betűjele nem tükröz semmilyen viszonyítási pontot. Az aktuálisan, rendszerindításkor alakul ki, töltődik be a regisztrációs adatbázisból. Nem keveredett itt meg semmi, nem is tudna, ne rontsd el jobban törölgetéssel-átnevezéssel, semmi köze a hibához. A nem bootol mit jelent, mi történik, mi nem történik, mit ír ki?
Van itt egy noti win 8-cal, ami nem bootol. A diskpart az mutatja, hogy C: partició 100MB, nyilván ez lenne az MBR, E: 97GB, ezen van a windows, F:368GB a maradék, D: az usb telepítőm.Valahogy átkeresztelődtek a particiók. Visszalehet ezt állítani a windowst tartalmazó partíció megformázása nélkül?
...ami sérült az a rész jó eséllyel varázsszoftverrel sem lesz meg
Ezt így nem merném kijelenteni. Bad szektort ugyanis többféle dolog is okozhat (ebbe most különböző okok miatt nem akarok belemerülni), leggyakrabban cheksum eltérés miatt áll le a másolás. Maradjunk annyiban, hogy létezik olyan (streaming) másolás, ami nem veszi figyelembe sem a szektorfejlécet, sem a checksum eltérést hanem szigorúan csak az adatblokkokat másolja.
Tehát ha az a szektor nem fizikailag sérült (ez elég ritka eset), akkor az adatblokk tartalma minden további nélkül kiolvasható, és így az eredmény hibátlan lesz - ez válasz a másik kollégának is. Még ezt sem nevezném varázsszoftvernek, hanem inkább egy nagyon jól átgondolt koncepció. Mivel nem a szabványos IDE vagy SATA csatolófelületet használja, ezért mindezt az operációs rendszer megkerülésével végzi.
Én nem értem mit kell ezen extrát mentegetni, ami sérült az a rész jó eséllyel varázsszoftverrel sem lesz meg. Költségvetése amúgy is kb. nulla forint lenne, így aztán főleg. És legyen mentés.
Én most ezekből kimaradok, de most, hogy a cég 3.2 milliárdért vett házon belüli csetelős programot így inkább semmit nem merek mondani (sajtóban megtalálható, nem céges titok) :-D
Előtte meg vassal csapattam, egyik szállítólevél átlépte a mágikus 1 milliós költséghatárt, ott azért pislogtam rendesen:
Nem teljesen értettem, hogy miért ekkora bonyodalom a cégnek, de biztos így van. Aztán még sok mást sem értettem, de nem mondhatjátok, hogy megint én voltam a fordítva gondolkozós hülye, mert már hivatalosan is csődbe mentek, bezárnak :-D
"Igazából már csak az izgat, hogy hogyan lehet kideríteni, hogy mi a baja."
Mi lenne? Az elejétől teljesen nyilvánvaló: van egy hibás szektor(csoport) a fájlban, amitől a másolás leáll,
Egy ddrescue pl. simán megmondgya, pontosan hol és mennyi, sőt, még le is menti neked a fájlt, max. lesz benne valamennyi kiesés. Jó esetben csak egy villanásnyi, de az is lehet, hogy tényleg az egész hiányzik a 96%-od után.
Egész csomó ilyen varázsszoftverem van egyébként, neked itten fórumon belül 10 rugóér' adom darabját, csak ígérd meg, hogy sose nézel bele egy linuxos repóba.
"Olyan, mint a "kedvenc" középiskolás fizikai példám, akárhány oldalról kezdtünk neki a megoldásnak, mindig más eredmény jött ki."
Kijön, persze... Minket annó nem kicsit szoktak ezér' leb@szni... Az eredményt nem csalogatni kell, hanem kiszámolni.
...már csak az izgat, hogy hogyan lehet kideríteni, hogy mi a baja.
Ott van a szemed előtt, mutatják a HdTune képei. 134 esetben történt szektor áthelyezési kísérlet (mondjuk ezeknek illene a G-listben is szerepelni - dehát a SMART sem tökéletes, valamiért nem jelzi). További 7 szektor áll megfigyelés alatt, ezek Slow, Delay tehát nagyon hosszú elérési idejű szektorok - tisztességesen ki tudnak akasztani bármilyen másolóprogramot.
Ezt a merevlemezt nyugodtan leselejtezheted, használni nem igazán érdemes. Ha pedig annyira ragaszkodsz ahhoz a videóhoz, akkor vidd el olyan helyre ahol vagy lementik célhardverrel, vagy áttükrözik az egészet egy másik hibátlanra és onnan már minden további nélkül kimásolható.
(súgok: a Linux dd parancsa esetleg megfelelő lehet...)
Ha nem megy vele, akkor marad a fentebb említett megoldás.
A srácok két hete 15 milla körüli licenszet dobtak szét, ha jön egy fejlesztő, mire feltelepül minden, benne van 5-600e-ben csak a kliens környezet. Nem tudom hova tenni ezeket a dumákat és ezekkel egy bitnyi adatot nem állítanak vissza :-)
Az addig okés, hogy megírod, de az előtte lévő 2 évet miképpen éled túl, ami projekkódja szerint a "megrendelő oldali magasz szintű koncepció alkotás"? Aztán jön a következő 1-2 év, "átvétel, tesztelés" címszó alatt. Mert csak azt a mezőt kellene odébb tenni.
Sejtettem, hogy nem csak az EzoTV-n vannak ekkora májer dumák, de azért ez kemény. Különben is kinek adnák el, Sanyika aki helyi PC guru és KATÁs, annak már jár? Vagy annak olcsón sem? Ha belekérdezek, akkor meg megy a hümmögés, hogy igazából csak valakinek a valakije az mondta, hogy a fileok nem tartanak örökké...
Tegnap lattam egy filmet, Hosszu kesek ejszakaja utan az egyik homoszexualis eletben maradt, a bortonbe tarto csapatban kap egy otletet, hogy inkabb zsidonak vallja magat.
"Kommentáljam-e? Az is marhaság, hogy egy varázsszoftver mindent megold. Fenét."
Jó, ha olyan HDD-vel találkozik a szervizes, amelyiken már több a bad block mint az ép terület, azzal persze nem, mert az egy haldokló merevlemez, aminek a "varázsszoftver" is annyi, mint halottnak a csók. -- De a többi esetben, ha a HDD egészséges vagy közel az, akkor biztosan segít még.
Én sem varázsszoftvert mondtam, hanem inkább nagyon jól megírt profi adatmentő programokat. És olyan szervizesek használják, akik programozást is tanultak(!), nem laikusok. Akié, az inkább leharapná a nyelvét, mintsem elárulja a program nevét, mert ő ebből él, orvosok, hivatalnokok, bankárok, NAV-osok, stb. ... gépeit javítja vele, ha hozzá fordulnak adatvesztéssel. Ha kell, többnyire házhoz is megy kiszállással javítani ahhoz a céghez (bank, NAV, kórház, orvosi rendelők, stb. ...), ahová éppen odahívják segítségért.
...Az is marhaság, hogy egy varázaszoftver mindent megold
Varázsszoftverek pedig nincsenek... Használható, jó adatmentő programok pedig vannak.
Másodszor - az se mindegy, hogy azt a programot ki használja.
(megnézném, hogy a lentebb lefotózott, példaként bemutatott merevlemezt hogyan mentetted volna le mondjuk egy TotalCommanderrel. Az ACE Data Extraktor pedig gyönyörűen megbirkózott vele - egyetlen hátránya, már az árán kívül - hogy egy PC3000 kártya is kell a használatához.)
Egy nagyon érdekes jelenséget tapasztalok. Van egy Win10 -es gép, rajta Office 2016. Ennek egy része a képletszerkesztő program.
Az érdekes az, hogy feltelepítettem az Office -t, ment is idáig minden eleme, majd egyszer csak eltűnt a képletszerkesztő. És nem én telepítettem le. Egyszerűen eltűntek a fájok a "EQUATION" könyvtárból. A telepítő frissítéssel, javítással nem jön vissza. A teljes Office-t le kell telepíteni, majd újra fel az egészet. Ekkor működik, majd megint eltűnik...
A vicces... a laptopomon ugyanaz a rendszer tökéletesen működik.
"mert a licencét csak hivatásos számítógép szervizeseknek adják el megfelelő feltételek megléte mellett, és mert olyan drága az ilyen szoftver, aminek az a magyarázata, hogy a professzionális adatmentési tulajdonságait fizeti meg benne az, aki egy ilyen célszoftvert licencét megvásárolja. Szervizes ismerősöm mondta, hogy a program neve hétpecsétes szakmai titok, és senkinek nem adja ki, másrészt pedig 300000 Ft.(!!) körüli az ára! Viszont: ezért cserébe óriási tudású(!!!!) célszoftverről van szó, ami minden hiba ellenére visszahoz minden adatot. "
Kommentáljam-e? Az is marhaság, hogy egy varázaszoftver mindent megold. Fenét.
A FAR Managerben van olyan beallitas, hogy "copy files opened for writing". Nyilvan mas program is tud ilyet, en mar csak ilyen megrogzott vagyok, hogy a mai napig a far a kedvenc filekezelo.
Vagyis amig zajlik a masolas, es a file irasra van nyitva, addig egy masik folyamatból hozzáférsz olvasasra. Igy meg lehet fogni azt a 96%-ot.
Egyrészt olvasd el a (145276)-ban leírt tapasztalataimat, mert ha USB-s mobil rackre másoltam a laptopomban üzemszerűen működő system-HDD-ről, akkor ha nagyon tele volt a mobil rack-ben lévő HDD, vagy ha a hosszú fájlnevek és mappanevek együttes elérési úti karakterszáma túllépte a 255 karaktert, akkor mindig ebbe a problémába botlottam bele. ((Nem tudom hogy az USB-port és eszköz verziószámának van-e ebből a szempontból jelentősége vagy nincs, mindenesetre nekem USB 2.0-ás verziós USB-eszközeim vannak, viszont az USB 3.0-val még nem rendelkezem.))
Másik tanácsként, ha csakugyan hibás a HDD-d (bad block, bad sectors, bad clusters, bad-stb. .... ..), akkor egyrészt amint sikerült róla lementeni mindent, nagyon sürgősen cseréld újra mert lehet, hogy meg fog halni a ez a hibás merevlemezed, és akkor már addig mentsed le róla a fájlokat amíg lehet és tudod;; másrészt az ilyen rendkívül problematikus adatmentési esettel mindenképpen vidd el szakszervizbe, mert ott vannak olyan speciális adatmentő célszoftverek, amik neked és nekem sosem lesznek meg, mert a licencét csak hivatásos számítógép szervizeseknek adják el megfelelő feltételek megléte mellett, és mert olyan drága az ilyen szoftver, aminek az a magyarázata, hogy a professzionális adatmentési tulajdonságait fizeti meg benne az, aki egy ilyen célszoftvert licencét megvásárolja. Szervizes ismerősöm mondta, hogy a program neve hétpecsétes szakmai titok, és senkinek nem adja ki, másrészt pedig 300000 Ft.(!!) körüli az ára! Viszont: ezért cserébe óriási tudású(!!!!) célszoftverről van szó, ami minden hiba ellenére visszahoz minden adatot. Így ha ilyen szervizben ilyen professzionális adatmentő programmal javítják a hibát, ez esetben ennek a javítási tarifája is jóval magasabb -- (a program speciális tudása és az adatmentéses javításra rááldozott időtöbblet miatt) -- , mint egy átlagos számítógép-szervizelésé. Viszont egy ilyen szoftver birtokában lévő szerviz minden(!!) elvszett adatodat vissza tudja menteni.
Ennek fényében Neked kell eldöntened, hogy megéri a többletpénzért cserébe ilyen javítást szervizzel felvállaltatni, vagy pedig más megoldás után nézel. Az ilyen javítószoftvereket a szervizek az olyan számítógépek miatt tartják, ahol szó szerint "élet-halál kérdése", hogy visszamenthetőek-e az adatok, avagy nem (pl.: banki szoftverek és orvosi szoftverek által létrehozott olyan különleges adatbázisok, amik nélkül nem tudnak banki pénzt kezelni, vagy betegeket gyorsan és eredményesen meggyógyítani, stb. ... ..).
Most már két bad sectort talált, de sajnos a fájlom továbbra is másolhatatlan, így nem azt találta meg.
A benchmark alapján úgy látszik, van egy harmadik bad sector is, talán az lenne az enyém, csak jó lenne, ha végre bejelölné, és engedné a fájlt menteni.
Örülnék neki, ha végre kiderülne, hogy bad sectorrol van szó, mert akkor azt át kellene helyezni valahova és akkor folytatódna a másolás. De valahogy nem tudom rávenni a kütyüt, hogy ezt végre megtegye.
Visszasírom a húsz ével ezelőtti NDD-t, ami ilyenkor felajánlotta, hogy a hibát tudomásul véve a következő szektorral folytatja a másolást.
A mentést természetesen nem ezzel csináltam, ezek csak tesztképek, hogy milyen roncs állapotban volt a winyó (a felületi teszt végig sem futott rajta, megállt ott ahol a kép mutatja)
Mutatja a SMART állapotát, a lemezen lévő partíciók állapotát, tud felülettesztet csinálni, azonkívül lemez Benchmarkot, File Benchmarkot. Használható Disk monitorként, szabályozható vele az AAM (zaj - teljesítmény viszony), tud alacsony szinten formázni (zerofill), valamint egy csomó extra tesztet (seek, burst rate, performance). Ügyes kis program, nélkülözhetetlen.
"EGYETLEN fájllal van probléma, egy kb. 160 mb-os video fájl másolása során 96%-nál olyan hiba történik, ami miatt a másolása lehetetlen. egyetlen bájtot se másol át sehova, így nem a maradék 4% veszik el, hanem az egész."
Te, figyelj, ilyet nekem tudod mikor csinált legutóbb a gépem? (Pedig nem hibás, lekopogom! ;-)! )
Szándékosan különítettem el a vastag betűkkel a neked lényeges mondatrészt, mert mindegy hogy egy nagy fájl másolásakor jön elő a hiba, vagy akkor, ha egy sok kisebb fájlt tartalmazó nagyobb mappa tartalmát másolod át.
Akkor fordul elő ez az eset elő, ha: >>
1./ -- az a HDD amire másolsz, már annyira teli van, hogy a Windows az adatok mozgatásához szükséges azt az ideiglenes szektorrészt, amiben rendszerpartíció esetén a virtuális memória fájlja, a lapozófájl is kerülne, olyan szűknek érzi, hogy az adatok átmozgatását nem tudja akadály nélkül végrehajtani, ezért a Windows a másolás során annál az X%-nál akad el, aminél több már nem fér el az átmeneti szektorrészre. Röviden akkor fordul elő ilyen másolási hiba, ha már nagyon kevés a HDD-n a szabad hely.Megoldás:szabadíts fel helyet helyet a cél-merevlemezen, vagy válassz helyette egy jóval(!!) nagyobb kapacitásút!;
2./ -- az átmásolandó fájl túl mélyen helyezkedik el a könyvtárfán, azaz az A mappa B almappájanak C almappájának D almappájának E almappájának F almappájában, azaz így: --->
["D:" meghajtó]-
[A mappa]-
[B mappa]-
[C mappa]-
[D mappa]-
[E mappa]-
[F mappa]-
[Másolandó Célfájl]
Van ui.egy olyan szabály, hogy a Windows max. csak 255 kar. hosszúságú fájlneveket hajlandó elfogadni!!Ha ui. az egyes mappák és almappák közül néhánynál többnek nagyon hosszú a neve, akkor az egész elérési útvonal karakterszáma messze túlmegy a megengedett 255 karakteren, és a Windows ilyenkor mindig visszautasít bármilyen fájlműveletet, legyen az másolás, törlés, áthelyezés, átnevezés, kivágás, stb. ... ! -- Ezt onnan tudom, hogy amikor az egyébként hibátlan, mobil rackben lévő HDD-mre ilyen okból nem akart rámásolni, akkor a hosszú mappaneveket drasztikusan, 2-3 kar.-esre lerövidítettem, ill. csökkentettem a mappák elérési útvonalának mappamélységét is, azaz a célmappa nem 8, hanem csak 3 almappa mélyen volt a könyvtárfán, amikor oda már hajlandó volt átmásolni a fájlt. (Amíg a 8 almappa mélyen lévő hosszú mappanevű mappába akartam másolni, addig nem engedte... !) Megoldás: mappamélység csökkentése mellett a mappák neveinek megrövidítése! És így már működik, másol!!!! ;-)!
Én legalábbis így tapasztaltam. Remélem, tudtam tippet adni a megoldáshoz.
Ha el tudja kezdeni masolni, es el is jut 96%-ig, akkor csak megfelelo rutin kerdese, hogy ezt a 96%-ot meg tudd menteni.
Mert az bizony oda van mar irva a celhelyre. Csak mivel a muvelet nem zarul le, vegul torlodik. De el elhet csipni menet kozben :)
De te annyira okos vagy, neked magyarázzam? Oldd meg.
Ha chkdsk nem talal hibát, akkor Logikailag minden rendben van. Akkor viszont fizikailag olvashatatlan. Az viszont bad sector. Es ahol egy van, ott lesz majd tobb is.
Arra spekuláltam, hogy talán addig kihúzza, amíg a procihibás mizéria miatt gyorsan csökkenő árú használt gépek közül tudok egyet venni, de még nem látom az árzuhanást, a hibák viszont szaporodnak.:-(
Na, akkor itt és most kénytelen vagyok idézni Kern András hírhedt kérdését:
"Itt mindenki hülye?" :-)))
EGYETLEN fájllal van probléma, egy kb. 160 mb-os video fájl másolása során 96%-nál olyan hiba történik, ami miatt a másolása lehetetlen. egyetlen bájtot se másol át sehova, így nem a maradék 4% veszik el, hanem az egész.
Naívan azt hittem, nem gond, ráeresztek egy csekkdiszket (csak, hogy örüljetek, ;) és megoldja, de közli, hogy nincs hiba.
A hdtune-ban bíztam eddig, de az se talál hibát benne.
Szóval, van egy hiba, ami csak akkor jelentkezik, ha a fájlt közvetlenül akarom olvastatni valamilyen programmal, ha spéci toolst futtatok, akkor szerintük nincsen szektorhiba.
Akkor mi lehet a gond? Talán a fáljkatalógus sérült meg, ami megmutatná a programnak, hogy a fájl melyik szektorokban található?
Tényleg nincs más ötletem, ilyet még nem pipáltam.
Sziasztok, az mitől lehet, hogy a Gigabyte GA-78LMT-S2P alaplapomba miután hozzáadtam 8 GB RAM-ot a meglévő 4 GB-oshoz, akkor csak a 8 GB-osat használja, pedig mindkettőt látja? A RAM-ok mindenben egyformák, csak méretben térnek el. Ez írja ki a Win 10:
Jó a HDTune, csak látod, kevesen ismerik-bármely más lemezellenőrző program is ugyanazt az egy adatot olvasná ki a SMART-ból.. Van felületellenőrzés benne, utolsó fül. Az végigolvassa a lemezt, és írja, ahol még olvasási hibát talál. Ott valószínűleg ki fog bukni a történet.
HDtune255 szerint semmi gond az egyetlen, par honapja megjelent bad sectoron kivul.
Ha a fajlt vlc-ben akarom megnyitni, akkor "fajl nem talalhato" a valasz.
Ha at akarom masolni, akkor 96%-ig siman megy, akkor probalkozik vagy egy percig, majd jon az uzenet, hogy adjam fel, es meg vagy percig szenved, mire ismet hasznalhato az eger es a billentyuzet.
win-es chkdsk lefut, hogy nincs hiba.
Furcsa, haromfele oldalrol haromfele valasz, es nincs megoldas.
"Naponta kétszer csinálnak róla másolatot merevlemezre, hogy hiba esetén minél kevesebb sor vesszen el."
Ez azt jelenti, hogy a pendrájvon lévő fájlba írtok rendszeresen, és erről másoltok merevlemezre? Ezt nem tartom szerencsésnek, szerintem biztonságosabb, ha merevlemezre írtok, és a mentett fájlt másoljátok pendrájvra, majd arról további gépre, ha több példányban kell. És persze a másolás a fájl copy, nem pedig a megnyitás és mentés másként.
És még egy kérdés: Azt tudod, illetve a kollégáid tudják, hogy amikor a pendrájvot kiveszed az USB csatlakozóból, akkor előzőleg meg kell hívni a "Hardver biztonságos eltávolítása" műveletet, és a pendrájvot (de bármilyen más külső egységet) csak akkor veszed ki, ha kiírta, hogy az eszköz eltávolítása biztonságos?
Mert enélkül könnyen történhetnek olyan hibák, mint a miről beszámoltál.
Másfél éve regisztráltattam magam a Twitter oldalán. Kb. fél éve megállás nélkül naponta jönnek az üzenetek info@twitter.com-ról, amelyekkel egyáltalán nem kívánok foglalkozni. Elfelejtettem a felhasználói nevemet és jelszavamat. Valaki ezt válaszolta: belépsz, és törlöd az account-odat, vagy az email értesítéseket, amivel nem tudok mit kezdeni. Mit lehet még tenni?
Azt sem tudjuk mit láttunk, de az a bajom, hogy ebből egy alap axiómát kiáltottál ki, miszerint
"
Pendrajvot honapok alatt ki lehet nyirni minimalis adatforgalommal.
Pl. log fajlt irsz ra, es gyakran modositod. Nehany tiz kb meretu, de mindig ugyan arra a teruletre ir, par honap es jonnek a problemak."
És ezt a sületlenséget magyaráztad tovább, ami nem ismételhető, nem ellenőrizhető, egyéb tapasztalat nem ezt mutatja, bármi is lehet, ésatöbbi.
Mennyi az a minimálsi? Mi az a "gyakran"? Páran itt ezer éve írjuk/olvassuk csont nélkül, de néhány haladó hülye még routerbe dugott penre is torrentezik ezer éve, vagy összefűzött penekből csinált szervert. Ez a bajom. Van egy valamilyen probléma és olyan ideológiát gyártasz hozzá műszaki magyarázattal, hogy csak fogjuk a fejünket. Még egy könyvelő irodám is van, akiknél cégenként van 1-1 512 megás pen, lassan kb. 10 éve dolgoznak rá ugyanazzal az adatállománnyal mert ez a kulcs. Gépen és hálózaton is van mentés, de 1 cég van a penen, ezzel meg is határozták ki dolgozik vele. Penek egy dobozban, kiveszik, bedugják, dolgoznak, mentenek, visszadobják a dobozba. Tök jópofa. És rohadtul nem romlanak el nem csak pár hónap alatt, de évek alatt sem. Amit meg én művelek a marok penemmel, azt jobb ha nem látja senki...
Mondj a kérdésekre paramétert, hogy milyen gyakran, de gyanítom ha pár file és pár hónap, akkor legyen mondjuk 3 hónap, 90 nap, napi 3-4 mentés. 400 darab írástól kinyúvadnának? Ugyan. Próbáljuk ki, teszteljük le, demonstráljuk, dokumentáljuk. És még kétszer, mert egy mérés nem mérés. És akkor a süsü júzer olvassa Az Interneten, majd nekem szajkózza, hogy jaaaaaj a penek szarok, nem megbízhatók, elromlanak. Aztán mástól az SD kártyára ugyanezt, meg az SSDnél is voltak itt homályzónák. Nekem meg 10 éve csak működik és világbéke.
Nem értelek, velem van bajod, vagy valamiért érzékenyen érint a téma?
Egyszerűen leírtam, amit láttam.
Nem tudom, milyen felmásolásról beszélsz. Egyszerű szövegfájl, amibe szövegszerkesztőben viszik be az adatokat, naponta többször. Naponta kétszer csinálnak róla másolatot merevlemezre, hogy hiba esetén minél kevesebb sor vesszen el.
Én elfogadom, hogy minden eszköz meghibásodik, csak kérdés, hogy mikor.
Vannak legendás eszközök, ha jól emlékszem, ST225 volt volt a kedvenc 20 MB-os 5,25"-os merevlemezem még XT 4,77MHz-es, első verzióban és szinte agyonütni se lehetett.
Hasonlóan jó tapasztalatom később egy Maxtor HDD-vel volt, talán 520 vagy 540 MB-os volt, miközben mások panaszkodtak, hogy náluk úgy hullottak, mint a legyek.
Pendrájvoknál is kellett egy kifutási idő, amíg a gyerekbetegségeken túljutott a technológia, de már nem követtem, és elvagyok az én 2 és 4 GB-os három pendrájvommal, igaz, töbnyire csak olvasásra, vagy néha adatok átmentésére használom.
Nyilván, ahol naponta többször használnak egyetlen fájlt, rendszeresen ugyan azokat a szektorokat írva, ott azon szektorok jobban igénybe vannak véve, mint mások, egy idő után jön a hiba.
Újabb rejtélyes hiba, ezúttal c meghajtóval, win7 van rajta. Egy 160 MB-os video fájlra közli, hogy nem található. Másolásnál sebesen átmásolja az első 96%-ot máshova, majd fél percig vár, közli, hogy fájl nem olvasható.
Egyetlen lehetőségként chkdsk ütemezésre beállitva, újrainditás után lefuttatva, szerinte minden szép és jó.
A fájl továbbra se másolható, megnyitásra továbbra is azonnali üzenet, hogy a fájl nem létezik.
Én is jártam így egyszer egy pendrive-val, mint homár hümér a (145242)-ben, és tudjátok mi volt az oka? Az tűnt fel, hogy hiába teszem be az aljzatba, ötször-tízszer meg kellett igazgatni, mire felismerte a laptop a pendrive-ot. Mivel kontakthibára gyanakodtam, elvittem a pendrive-ot bevizsgáltatni ahhoz a számítógép-szervizes ismerősömhöz, aki kisebb számítógépes kontakthibák javításával is szokott rendszeresen foglalkozni (megtisztítja, vagy éppen megforrasztja, ahol a forrasztási kontakt hibájára gyanakodik).
Ez esetben levette a pendrive gumiburkolatát, és alatta látta hogy a forrasztás a sok-sok ki-be huzigálás miatt megadta magát, és elengedett (bókolt lötyögött a NYÁK-jára eredetileg felforrasztott dugaszolós kontaktus-rész ami az aljzatba dugandó bele)... . Javítása: megforrasztotta a hibás forraszhelyet, szépen-óvatosan visszatette az eszközt a védőgumijába, és kipróbálta négyszer: rendben volt utána vele ismét minden, utána többet már nem kontakt-hibázott, felismerte a gép rendesen. Azóta is jó. ((Olyan pendrive-ot képzeljél el, melynek két félből összeillesztett kis műanyag tokja a gumibura levétele után egy kis picike pattintós bajonettzárral szétszedhető és újra összerakható.))
És ebből mire lehet következtetni? Rossz a pen, nem választotta le rendesen, vagy a felmásoláskor ette meg a szisztemgörény? Mert Te azt mesélted, hogy a pen elromlik. Mindezt egy ellenőrizhetetlen és kevésbé rekonstruálható mintából?
txt fájl, kb. 50 kb-os, reggel aktualizálta, a suliban a PC közölte, hogy olvashatatlan a fájl.
chkdsk visszahozta. utólag ellenörizte az otthoni reggeli mentésével, semmi nem veszett el, de a fájl végére pár száz kriksz-kraksz karakter csapódott. Törölte öket, most úgy tünik, ismét müködik.
Így működött ez már a Win98, XP, Win7-nél is. Ha a telepítéskor nem írtam be jelszót akkor nem volt jelszó. Én mindig így telepítettem az itthoni PC-t, aztán amikor a gyerekeknek külön laptopjuk lett és hordták a suliba az már jelszóval lett telepítve.
Szajkózza a rosseb, csak még nem sikerült felfognom az értelmét. Nem értekezni szeretnék róla, de ha tudsz adni egy megfelelő hivatkozást, ami meggyőz a szükségességéről, azt szívesen elolvasom. Magyarul, angolul, mindegy, csak értsem.
Valahogy nehezen tudom elhinni (bár ebben tévedhetek), hogy az a kártevő, amelyik ki tudja cselezni a vírusirtót, a böngészőhöz kapcsolódó fiók kétszintű védelmét, annak gondot jelentene egy admin user kicselezése.
Nem az összeset, csak azokat, amiket módosítottam. Azokat viszont tényleg naponta. Általában nem dolgozom naponta többel, mint 10-15 fájl. Ebben a TC mappaszinkronizálás funkciója segít. Ezzel a mentés pendrájvra nem több 1 percnél. Ezek lennének igazán fájók, ha baj történne.
A régebbi dolgaim pedig (pl. nyelvtanfolyam jegyzetek, korábbi munkahelyemen gyűjtött címlistám, jegyzeteim, ősrégi saját programjaim stb.) amikre ugyan biztos nem lesz már szükség az életben, de azért mégis el vannak mentve pendrájvon, sőt nemrég mindent kitettem külső HDD-re is.
Szóval elég megbízhatónak látszik a rendszer, persze nem örülnék, ha egyszer igazolni kellene, hogy valóban elég alapos-e.
"törölném a partíciókat, és a rendszert 1 órán belül visszaállítanám a Paragon Backup & Recovery szoftverrel"
...amivel ezek szerint minden manitu-áldott nap mented az összes adatodat? Mer'ugye a belakott rendcer elvesztése az egy sima sz@pás, az adatok azok, amik igazán fájnak...
Ha a kis gonosz titkosító vírus hozzá tud férni a rendszeremhez csak azért, mert nincs a windowshoz jelszavam, akkor a vírusirtó valamit hibázik. Ilyesmi az elmúlt több mint két évtizedben nem fordult elő, vagy legalábbis nem vettem észre. Becsomagolás nem történt.
Ha mégis megtörténne ilyesmi akkor törölném a partíciókat, és a rendszert 1 órán belül visszaállítanám a Paragon Backup & Recovery szoftverrel, ami boot lemezről indul, így meglehetősen kis esélye van, hogy a program indításkor működhessen a vírus. Ha ez nem jönne össze, akkor végső soron az újratelepítés ezt a részt megoldaná.
A dokumentumokat pedig a naponta USB-re mentett másolatból hoznám vissza.
Nem kell elmagyarázni. Ismerettségi körömben elég rég bevezettem, egy csomónak nem is hiányzik a másik része megkérdezi, de viszonylag gyorsan lebeszélem.
Ezt a részt soha nem tudtam elmagyarázni laikus felhasználóknak (és elég biztos vagyok benne hogy amúgy jól magyarázok, nem ezen az oldalon volt a hiba).
Ne mondd már hogy ezen múlik bármi! Az XP-n, meg nekem most a Windows 7 alatt sem kötelező a jelszó, mégsem kutakodnak a gépemben idegenek. Egyrészt ott van a licencelt vírusirtó, aztán a böngészőn a kétszintű jelszó. Mit tud még egy kártevő ezen kívül, amitől a Windows telepítésekor megadott jelszó megvéd? (Azon kívül persze, hogy olyan valaki tudja használni a gépet, akinek nem akarom engedélyezni a hozzáférést.) Ha van ilyen, konkretizálnád? Ugyanis keresgélek az interneten, de a találatok kizárólag arra vonatkoznak, hogy hogy tudom beállítani, módosítani, kikapcsolni, esetleg megtudni, ha elfelejtettem.
Valaki írhatna egy olyan programot amivel elmenthetők az átállított kiterjesztés-társítások, rendszer-mentés, stb beállítások, és féléves-frissítés után ezeket könnyen vissza lehetne kapcsolni. De amíg nem létezik ilyen...
Hogy a redvas, lendkerekes, hernyotalpas szomoruszemu anyukajat a Microsoftnak.
Frissitett masfel orat. Ezek utan olyan lassu volt, mint a csiga, egy emailt nem lehetett normalisan megirni.
Mindenfele uj ikonok petezodtek ide oda. Pl. valami szemelyek az ora melle. Tutira a gépházban is tobb lett, mind volt.
De a legidegesitobb, hogy a jo kis klasszikus kisikonos alt+tab-om megint elb.szta az istenverte elonezetes tenyernyi baromsagaival.
Miert kell mindent felrugni? Van egy belakott, kenyelmes rendszer, es kitalalja, hogy majd akkor o maskepp akarja. En meg megint kezdjem el keresgelni, hogy melyik registry kulcsot kell atirni. Kinek van erre ideje meg kedve?
Persze megint van frissites a kib.szott flash playerhez, meg valami generalis, ami miatt persze indítsam ujra.
Unom az ujrainditgatasi maniajat ennek a fosnak. Es eroszakosan tolja, hogy de mostmar indits ujra. Aztán amikor a legjobban nem alkalmas, akkor szokta vegkepp azt mondani, hogy mostmar tényleg.
Olyat nem tud, amit törölne azt átmozgatja, aminek az alapértelmezett helye ott van. X. másolat akkor lenne működőképes ha saját formátumban és szerkezetben tárolná a fileneveket is.
Hát lehet, hogy kellett megadni jelszót, de hogy én arra nem emlékszem, az biztos. Ha már mindenáron meg akarnak védeni saját magamtól, praktikusabb lenne a telefonomra küldeni valami kódot. Az nem segít, ha egy elfelejtett jelszót, egy még régebben elfelejtett jelszó megadásával tudhatok csak meg.
Arra is néha ott az UAC, de hát jahh, először szétfaragjuk, hogy ez se legyen az se legyen, aztán meg jönnek, hogy szar az egész, mikor sok kattintással teletrójaizzák. Ehhhh.
Most találtam egy még jobb lehetőséget. Ha van androidos telefonod, és azon is használod a Chrome-ot ugyanazzal a bejelentkezéssel, mint a számítógépeden, akkor az eljárás a következő (Legalábbis a Samsung Galaxy telefonomon ez működik. Remélhetőleg általános android eljárás.):
Chrome megnyitás-> Jobbra fenn kattintás a továbbiak () gombra ->Beállítások->Jelszavak mentése, majd a megnyíló menüben kattintás a "Mentett jelszavak megtekintése és kezelése a passwords.google.com címen. Ez már a Google fiókod jelszavát kéri. Hiszen ott nem köp bele a levesbe a Win10.
Mellesleg kipróbáltam a számítógépen is közvetlen a password.google.com linket meghívni. Ez is a google fiók jelszavát kéri. Kipróbálni nem tudom, hiszen nálam nem jelentkezik a problémád, de hátha ezzel meg tudod kerülni a Windows jelszókérését.
Ez az egyik ok, amiért a következő 3-4 évben nem tervezem az áttérést a Win10-re. Saját gépen semmiesetre sem. Egészen addig, amíg meg nem szüntetik a Windows 7 támogatását.
Viszont javaslom, ha van hozzáférésed olyan géphez, amin Win7 van - jelszó nélkül - (esetleg Win8, de azt nem ismerem), akkor jelentkezz be azon a Chrome-ba. Remélhetőleg gond nélkül meg tudod nézni a szükséges jelszavaidat. Azután persze gondosan jelentkezz ki a Chrome-ból, különösen ha közösségi gépen használod.
Jajj, rájöttem miért lassú a Cobian és veri tele a C: meghajtót. A mentésből törlendő fileokról mentést csinál.... Véletlenek ellen jó, sok más opciót valóban nehéz lenne kitalálni egy hanyag egérkezelés, shift+del ellen, vagy nálam a macskánál, vagy ha sok hét múlva derül ki, hogy ott valami eltűnt, megette a vírus, bármi. Ha valóban mentést szeretnénk csinálni :-D Annak persze az alapértelmezett helye a userappdatában lesz és szépen telerakja ide-oda. Így jár, aki nem nézi végig rendesen és olvasgat leírást :-D
Be vagyok jelentkezve a Chrome-ba. És windows jelszót kér, ami nekem nincs, mert egyedül használom a gépet, sosem állítottam be jelszót. Próbáltam simán leokézni, hátha rájön, hogy ami nincs, azt nem tudom megadni, de nem jött rá. :)
Persze, én is ott nézem. De tőlem még sosem kért gép jelszót (Igaz, nekem ilyen nincs. Nincs rá szükségem, mert egyedüli felhasználó vagyok a saját gépemen). És mégis engedi mindig megnézni. Ezért csodálkoztam el ezen a gépi jelszós túlbiztosításon. Hiszen már a Chrome megnyitásával benn vagyok a saját fiókomban.
Te jó ég! Ezt a képernyőt még soha nem láttam. Ezt a Win10 dobja fel? Nem értem. Én Win7 alatt dolgozom, nincs windows jelszavam, és bármikor meg tudom nézni a Chrome által tárolt jelszavaimat.
(Igaz, nem nagyon van rá szükségem, mert nem könnyen hozzáférhető helyen tárolom őket, és a kódszámaimat csak karakterekkel jelzem, (nnn, mmm) és azok tartalmát csak fejben tartom.
De azért volt eset, hogy kisegített a lehetőség. Például barátnőm elfelejtett jelszavát az én gépemen sikerült megkeresni, merthogy nálam is használta a programját.)
Azért nagyon kíváncsi vagyok, milyen környezetben jön elő a Windows jelszó iránti kérelem.
Nem a Windowshoz kell a jelszó, hanem a Chrome fiókhoz (Account). Belépve kell lenned akkor is, ha a Gmailt használod, vagy bármilyen Chrome funkciót. és nyilvánvaló, hogy csak annak mutatja meg a jelszavait, aki be van jelentkezve a saját fiókjába.
Ez a barom saját magadtól védene meg, mert nem tudhatja, hogy Te Te vagy és nem egy jelszólopó által futtatott script így feltételezi, hogy Te tudod azt, amit a script nem...
Win10 oprendszeren Chrome-ban a jelszavak kezelésénél meg akarok nézni egy jelszót, amit elfelejtettem, de windows felhasználónevet és jelszót kér hozzá. Nekem semmiféle jelszó nincs beállítva a windowshoz, bekapcsolom a gépet, és betölt. Ez a barom viszont következetesen kéri. Most komolyan, nem túlzás, hogy a saját gépemen a saját elmentett jelszavaimat nem nézhetem meg??? Mit lehet ilyenkor csinálni?
Úgy tűnik, a dvd olvasó fejét kéne megtisztítani, időnként olvassa némelyiket.
Könyvtári pc gond nélkül olvasta mindegyiket, az én dvd olvasóm válogat csak közöttük. Viszont az írott cd-ket dvd-ket csont nélkül olvassa, csak a filmes dvd-k között válogat, azért gondoltam, talán valami sw probléma van, de lehet, hogy csak az olvasófeje koszos?
Kvázi selejtezett gepen elinditottuk a cuccot. Galibát nem csinalt, de arra jo volt, hogy jelszo nelkul permanensen elerhetove tettuk a masik particiot, aztán toroltuk rola. Valahol meg megvan a pendrive most is, bar meg nem mondom, hogy hol.
És 1 darabból mindenféle szakértéssel ezt a következtetést vontad le? Tudod hányan csinálják ezt szakdolgozattal és kis házikkal évekig és ahhoz képest alig romlanak el? Vagy megismételhető a folyamat?
Unokák csinálták. Megírta a jegyzeteit otthon, a suliban minden órán hozzáírt valamit, napköziben a házifeladatot, este otthon a többit.Nem bírta ki nyárig a pen.
Persze, elfelejtette, hogyha nem win7 alatt használják, akkor előbb kattintva kell leválasztani, időnként volt windowsos akadékoskodás, hogy ellenőrizni kell, meg párszor leformázták, de emlékszem, hogy szinte mindig ugyan azokkal a word fájlokkal voltak gondjaik, amibe a teendők, házi feladatok voltak írva. Ha számít, 512k és 1gb méretűek voltak, olyanokat kaptak ingyen kiállításokon cégektől.
Látod, zavarja, hogy felsoroltam 2 hülyeségét, ami most hirtelen eszembe jutott és nagy erőkkel kampányolt vele. A másikhoz a központosított megoldásokat már nem is merem mondani, mert ha én mondom akkor biztos nem előny, mert nem szempont és amúgy is hülyeség. Így könnyű :-D Toppant a szandálos lábával éscsak. Legalább a FIPset kikuglizhatta volna.
Mit frissítsek? 2 mai cuccról beszélünk. És pont a minősített, Kingston csúcskategóriás cuccáról magyarázod, hogy 10 éves. Te személyeskedtél, nézd meg a két eszközt és a tudását.
Jó kérdés, de akkor szerinted mi a legjobbabb megoldás? És írtam is, hogy nem fogod szempontnak számolni, de akkor mi alapján írod, hogy az SSD egyértelműen jobb? Nem azt mondom, hogy túl simán, de azért ami az SSDn van, az megoldható. Némi laborkörülmények közepette. A Kingstont meg nem. Mondjuk a tök jó, BIOSnál is eljátszottad ugyanezt, aztán jöttél azzal a HDMI átalakítóval, most meg ezzel. Nézd meg a két cucc szabványát wikipádián, hogy melyik mennyire erős, aztán lehet beugatni.
Titkosítás terén olyan messze jársz az igazságtól mint Makó Jeruzsálemtől.. Olyan régi információid vannak hogy annak a múzeumban a helye. A kérdezőtől pedig nem olvastam hogy vízhatlanságot kért volna, de mindegy.
Kinek mi az előny, de ha most elsorolnám a különbségeket akkor úgyis azt mondanád, hogy az nem számít. Mondjuk most hirtelen itt a leírásban nem látom a FIPSet sem, de a titkosításhoz szükséges kulcs a drive elején van, mert ugye lehet róla bootolni, innentől kezdve lehet didyman is kiröhögi, oszt átsuhintja majd másik vezérlőre és fizikailag olvassa. Mert ugye nem önmegsemmisítős. Az, hogy vízálló-e vagy milyen működési hőmérsékletet bír, az van, hogy mindegy, de akkor ne magyarázzuk, hogy minden előny az SSD oldalán van. Otthonra jó, de hagyjuk már, 3D Vnand meg egyéb marketing az megy róla, de egy rendes leírás sincs, csupa kisipari ajánlással.
10+ éve biztos van de már lehet akkor is le voltam maradva, mert ha én használtam akkor lehet egy ideje piacon volt a cucc, csak nem olvastam annyi hírt róla.
Hordozhatóság szempontján kívül is még azért 1-2 ponton más a műszaki tartalom. Amit linkeltél az SSD, nincs önvédelme, önmagában nem titkosít, könnyebben sérül, teljesen más a koncepciója a kettőnek. És még jóval nagyobb is.
Utána is nézhettél volna hogy bármelyik mai SSD is tudja ugyanezen titkosítást - tized áron (!), de csak laptopban sata porton használható ki, mivel nincs asztali gépben vagy usb porthoz kezelő szoftver hozzájuk.
Rossz ötlet filccel hamisítani: hazaviszi a vevő a boltból, kipróbálja, rájön hogy a gomboknak nincs semmi funkciójuk, aztán visszaviszi és az eladó fejéhez vágja a cuccot, majd visszaköveteli az árát, mivel igazából nem nyomógombos, vagy azt az árkülönbözetet, ami egy hagyományos és egy nyomógombos pendrive ára között van... ! :-)))))
Ez az üzletembereknek való, akik akkor sem akarják hogy megszerezzék az üzleti titkaikat, ha véletlenül elveszejtik a pendriveot, mert az jelszóval is védhető már. Ha még tartós is, és sok is fér rá, akkor már "valamit ér", többet mint egy átlagos pendrive.
Azt várta hogy a gyártó (Apple) adjon hozzá programot (ne más cég) és az OS beépített filekezelője natívan támogassa a konkurencia termékét? Örüljön ha akad kompatibilis filerendszer (Fat32 v exFat?)
Vagy lehet hogy fizetni nem akart érte..? passz
Pl én a TC beépülőn keresztül tudtam hasonló OS filekezelője által nem kezelt dolgokat (SymbFs, ext4fs, képmegosztás-fs, stb), ha van hasonló kaliberű progi mac-re akkor kényelmesen tud szinkronizálni mac és pendrv közt, ha nem akkor nem én fogok keresni neki.. ;)
Amit linkeltél az csak egy túlárazott pendrv, nem látok rajta semmi titkosító funciót.
Gondoltam olyan pendrv-t linkelsz amin van billentyűzet, ujlenyomat v retina scanner stb.. Mivel ilyet még még nem láttam.. Vajon az ára megfelelne e az átlagembernek? (<1000Ft/GB)
Sandisknek ott a secure access, az jóval olcsóbb, aztán van pin kódos, ujjlenyomatos, meg amit éppen akarunk, előtelepítve ott rajt a szoftveres cucc, vagy megoldja magának hardverből. Habuka Bt-nél ez is kicsit erőteljesebb módszer, bár lehet itt reszelik valahol a szigeten alvállakozásban.
Folosleges veled beszelgetnem igy azt fogom tenni, ami logikus: nem beszelgetek. Kerdesre nem valaszolsz, inkabb szemelyeskedsz. Azert koszi, hogy probaltal segiteni.
Nagyon hajlok a fele, hogy gyari cuccot vegyek, csak az a baj, hogy van egy 128as meg 64es USB3-asom, sokkal kenyelmesebb, hogy ketto is van. Raadasul, hogy meg jobb legyen a helyzet, szemelyes dolgokra is akarom hasznalni, ami azt jelenti, hogy radugom telefont is micro USB-n keresztul.
Kigondolom.
Egyebbkent melyik pendriveot javasolod?
Az a vicc, hogy csak egy PC-vel van dolgom, tobbi mind laptop :)
Titkosításra nekem gyári megoldásaim vannak, mert papír miatt olyat kell használnom, de értelme nincs emlegetni, régen használtam a TrueCryptet, az értelmes cucc, amióta változott azóta pár gyárilag penen lévő motyót felélesztettem, aminél amúgy ránézésre szinte mindenki annak, vagy egyéb nagy cégnek a motorját használja.
Sok gép közt a szinkronizálás megint olyan, hogy dolgozz csak a penen és a végén mentsd a gépre. Ha egyszerre gépre is mentesz, vagy többen párhuzamosan használjátok ugyanazt (mindig ezzel szopnak be), akkor ugye nem lesz megoldás, mert egyszerre csak egy helyen változhat az adat. Amúgy fogj egy lapost, cipeld és dolgozz azon :-)
Titkosításra: van még a VeraCrypt (a TrueCrypt utóda), de az a baj vele hogy csak azon gépeken működik ahol telepítve van a programja (azaz hirtelen baráthoz átviszed a pendriveot ott nem látsz belőle semmit)
Figyelembe veve, hogy 100 ev alatt sem lenne 300TB forgalmam a pendrive-on, szerintem ezen nem kell aggodnia senkinek. Engem sokkal jobban aggaszt, ha a kulcstartora teszem az SSD-t akkor meddig fogja birni a sok utazast. Maradok a pendrive-nal szerintem .
De igazabol a fo kerdes mert kicsit elkanyarodtunk: titkositasra van valami mas javaslatatok mint Bitlocker?
Illetve szinkronizalas/meg dokumentum rendezese tobb geprol: manualisan csinaljatok vagy inkabb progit hasznaltok ra? Mert szeretnek mindne gepen back up-ot is tartani es nem tul hatekonyan oldom meg a problemat.
Lehet nem bír ki, de nem is reális, hogy ennyit írjunk egy penre, mert senki nem fogja kivárni, de egye fene, ha 64 gigás és naponta 2szer teleírjuk, akkor az 10 év lenne.
Jól is teszed ha mindig lemented, mert van más is ami ezt indokolttá teszi!
Nekem pl. egy "szép napon" :((((( hirtelen tönkrement a HDD-m, magyarán szólva meghalt, pedig azelőtt két héttel vásároltam. Az volt a szerencse hogy garanciába adtak helyett egy újat, és hogy nem volt rajta még sok adatom. Maxtor HDD volt, abban az időben 5-6 éve több gyárihibás is kifutott belőlük a gyárból, az enyém volt az egyik sérült HDD.
Inkább vegyél egy 120-as SSD-t mert az sokkal jobban bírja a sok írást (főleg mivel a titkosítás eleve megduplázza a mennyiséget) és gyorsabb is. Ha egy 4GB pendrivera napi 20GB-ot írsz, akkor a következő héten vehetsz belőle másikat... :))
Ha csak win 7-8-9 et használnál akkor a Bitlockert javasolnám mert ahoz nem kell semmit telepíteni, egyszerű használni.
Titkositani szeretnem. Az a fo kerdes. Azert megneztem volna milyen kepet vagtal mikor vegigolvastad :D :D
Pedig at is olvastam, hogy erthetoen fogalmazzak, csak a legfontosabb szot hagytam ki.
Pendrive-on szeretnek titkositva tarolni adatokat, dokumentumokat, nagyobb videokat is. Szeretnem ha Windows-on (7-es) is meg Mac-en is menne. Ha ingyenes az meg jobb.
2 problemam van:
1. sok progirol olvastam, de olyat szeretnek, aminel nem kell telepiteni semmit a szamitogepre es ha elfogadhato sebessegben masolna. Napi 10-20 giga masolas nem lesz ritka.
Mar van pendriveom, szoval a gyari titkositast ha lehet kihagynam. De erdekel a velemenyetek.
2. Ez gyakorlatiasabb problema: sajnos tobb gepen dolgozom es valahogy szinkronizalni kellene a fajlaimat. Az otlet, hogy pendrive-on tartok mindent, de egy back up is kellene, ha valami tortenik vele. Sok gurut latok itt, aki sokkal komolyabb problemat is tokeletesen megold napi szinten es nagyon halas lennek tanacsokert.
Személyeskedik a rosseb, de hadd hívjam má' föl a figyelmedet a tényre, hogy a bármiféle résztevékenységben való profizmusod hangoztatása szöges ellentétben áll a hozzászólásaid valódi tartalmával.
Talán azért kérdezek,mert több álláspontra is kíváncsi vagyok. De azt,hogy én profi vagyok mint lentebb mondták én nem állítottam arra,hogy profi vagyok mindenből.
Letiltani nem akartam semmit se,és ne személyeskedj én nem azt mondtam,hogy hú de profi vagyok csak annyit írtam,hogy abban vagyok már profi,hogy tudom mi mennyi helyet foglal és hol és kordában tudom tartani a meghajtón lévő dolgokat úgy,hogy annyi helyet foglaljon amennyi nekem jó,vagyis ergo tudok minden gigát mi ,hogy.Szóval a saját rendszerem helyfoglalásának nyilvántartásában hagy legyek már profi.
Én 10-15 éven keresztül nem mentettem az adataimat újratelepítés előtt, sőt külön HDD-t sem használtam. Viszont a kezdet kezdetén a winchesteremet 2 partícióra osztottam, 70, majd később 100 GB feletti területet hagyva a rendszernek, a többit - a nagyobb részt - az adatoknak. És soha nem veszett el egyetlen bájtnyi adatom sem.
Persze azért a legfontosabb adataim másolatát pendrájvon is őrizgetem, és a frissült fájljaimat naponta mentem rá. Ebben az utóbbi években a TC ad segítséget (igaz, 2 napom ráment, hogy kitanuljam).
A böngészőelőzményeim mentését teljesen feleslegesnek tartom. Ami esetleg kell, azt újból kiböngészem. Ami linket meg meg akarok őrizni, azt elmentem dokumentumba, vagy a levelezőmben piszkozatként.
Újabban pedig a rendszer mentést alkalmazom (én a Paragon Backup and Recovery programmal, ami boot lemezről ment és hoz vissza - így nem zavarhat be egy esetleges kártevő, vagy a rendszer által használt fájl hozzáférhetetlensége-, de vannak más rendszerek is). Így ha gond van (nagyon ritkán), akkor 1/2-1 órán belül visszaállítom a mentett állapotot. És így már évek óta nem kellett újratelepítenem, csak operációs rendszer váltás, vagy új rendszer SSD vásárlás után.
Pendrive-on szeretnek tarolni adatokat, dokumentumokat, nagyobb videokat is. Szeretnem ha Windows-on (7-es) is meg Mac-en is menne. Ha ingyenes az meg jobb.
2 problemam van:
1. sok progirol olvastam, de olyat szeretnek, aminel nem kell telepiteni semmit a szamitogepre es ha elfogadhato sebessegben masolna. Napi 10-20 giga masolas nem lesz ritka.
Mar van pendriveom, szoval a gyari titkositast ha lehet kihagynam. De erdekel a velemenyetek.
2. Ez gyakorlatiasabb problema: sajnos tobb gepen dolgozom es valahogy szinkronizalni kellene a fajlaimat. Az otlet, hogy pendrive-on tartok mindent, de egy back up is kellene, ha valami tortenik vele. Sok gurut latok itt, aki sokkal komolyabb problemat is tokeletesen megold napi szinten es nagyon halas lennek tanacsokert.
Baszki, hagyd má' azt a szerencsétlen 1703-as frissítést, hogy befejezze a telepedést, aminek vsz. már erősen a vége felé tart (ahogy ezt -kivételesen- teljesen világosan és egyértelműen oda is írja)!
Nagyobb frissítéseknél többször is újraindulhat közben, amikor egymásra támaszkodó rendszerelemeket cserél le.
És persze, hogy "eltűnik" x giga hely közben, mer' vmi tmp-be kibontja a cuccot magának, amit te "ügyesen" kirántasz alóla, aztán meglepődc, hogy újra megcsinálja....
Ha esetleg a setup-logot (amiről sejtésem szerint fingod sincs, mi az és hol keresd) megnézegetnéd, talán még benne is lenne, hogy "jé, megint eltűnt a kibontott cucc, kezdhetem elölről a kicsomagolást"....
Hadd ne meséljem el, valójában miben is vagy profi...
Kezdjük ott, hogy ha annyira profi lennél, egycerüen letiltanád ezeket a frissítéseket a p#&@ba, és nem lenne semmi gondod.
Szerintem ha már telepítés, akkor csak a teljesen vadonatúj, újraparticionálás és újraformázás után frissen végrehajtott tiszta telepítést tekintsük telepítésnek -- ami előtt az összes féltett adatainkat és dokumentumainkat meg böngészőelőzményeinket természetesen mind egy szálig mentsük le egy másik HDD-re (= egy, az USB-s rack-kel a laptopra rácsatolható HDD-re). (És ha volt rajta kék halált okozó rendszerpartíciós "bibi" is (FAT-tábla hiba, meg hasonlók), akkor azt is helyrehozza a telepítő a telepítés előtti ellenőrző-hibajavító lépések során.)
Egy ilyen tiszta telepítés a legtöbbször jó "garancia" arra, hogy az újonnan felrakott rendszerrel ellátott gép jó ideig hibamentes működésű marad. Szerintem az olyan hibák után, mint amit itt pár poszttal korábban valamelyikőtök feltett képet a kék-halálos hibáról, ez az egyik hosszú távú megoldás. Nem mondom hogy az egyetlen, de az egyik legjobb. ;-)! -- Én ilyen hibák után így csinálnám, egy teljesen új, "szűz" telepítéssel.
Hát jelenleg hdd re tudom de ha holnap el megyek a városba újra írható dvd t szerezni,mert csak 1gb s pendrivem van. Vagy felrakom amit most akar és elméletileg utána le kéne töltenie a 1709 et csak remélem nem szívom meg a frissítéseket.
Szerintem valami fix adathordozóra (hdd könyvtár, pendrv, DVD) csomagold ki az ISOt, mert a mountolással bármi megeshet egy nagy frissítés során.. és ott lesz a setup.exe ahogy írtam.
Igen nem először,én a 1703 óta halasztom mert sok rosszat olvastam de őszintén meg mondom a 1709 felé sincs sok bizodalmam,de valószínű le fogják nyomni az én torkomon is.
Eszerint már nem először hagytál ki verziót. :( Akkor nem tugok segíteni, ilyet nem csináltam. Talán töröld ki a 1703 telepítőfilejait és majd letölti a legújabbat, vagy (?) a pendrivos 1709 telepítőn levő setup.exe-t futtatod a mostani wined alól.. Sok sikert!
Itt az én tudományom már megáll. Nem tudom, hogyan frissít a Win10, nem tudom, hogy melyik frissítés, miért nem akar indulni, települni, törlődni stb. Ezek miatt nem is tervezek áttérni rá a következő 2-3 évben. Addigra aztán kiforrja magát, és majd beleülök a készbe:-)
jaj hagyjuk már ezt az ősi dumát :) Ahogy írtam anno töröltem a 1703 telepítő mappáját és akkor vissza jött a 8gb aztán anno kiírta újra indítás 1703 és megint oda volt a 8gb hely de most nem találom a mappát valószínű el rejtette de ezt máshol is írták.Szerintem elég profi vagyok a windows minimálisan tartásában évek alatt :)
Off: Egyszer megtörtént velem, hogy egy ilyen UEFI beállítású gép került a kezembe (soha nem láttam azelőtt ilyet), és vért izzadtam, mire sikerült DVD-ről bootolnom. És hasonló problémáról írt egy olvtársunk karácsonykor: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=146282684&t=9157541. Aztán hosszas vitába bonyolódtunk, én félreértve a helyzetet a Win 10-re gyanakodtam, hogy valahogy felülbírálja a BIOS beállításokat. Kiderült, hogy tévedtem, de akkor ezek a beállítások okozhatták a kollégánk gondját is. Te akkor nem voltál ott, lehet hogy tudtál volna neki tanácsot adni, hogy mit csináljon másképp.
1. Aki boltban vesz összeszerelt előtelepített gépet annak nincs dolga ilyesmivel, ha vesz új hw-t (pl hddt) akkor beviszi az egész gépet egy szakszervízbe és ott majd megoldják, ha problémásan csinálták meg előtte akkor majd a következő évi szervizes fogja szidni az elődjét, de őt nem érinti a dolog.
2. Igen akár ezért is.
3. Legacy módban a bootfileok azon hdd-re fognak kerülni ami a bios BBS menüjében ki van választva, sőt az aktív partíciómegjelölés is kell ha meglevő partíciót választanál. Efi módban még bonyolultabb. Azaz az előző példám esetén a régi hdd-re kerülnek a bootfileok attól függetlenül hogy a win az új hddre fog települni. Ha kiveszi a régi hddt nem fog bootolni a win, probléméma lesz a Bitlockerrel is. De ezen kívül még rengeteg variáció van a hibás telepítésre e miatt.
Egyébként azt mondták szedjem le iso ban a 1709 est telepítsem abból és majd törli azt a verziót a gyökérből ami foglalja a helyet,vagy rejtve lent van a 1709 is én már nem tudom.
Ha javasolhatok valamit, a frissen telepített windowst felejtsd el! Friss telepítést csak végső kétségbeesésedben csinálsz, ha a telepített rendszered valamilyen okból teljesen, jóvátehetetlenül használhatatlanná válik. Ugyanis az újratelepítés valamennyi telepített programod, köztük a játékaid elvesztését is magában foglalja, mindet újra kell telepíteni a windows telepítés után. (Kivétel lehet egyes ősrégi DOS alatt telepített játkok, de olyan ma már kevés van)
A frissítéseket viszont nem te rakod fel, hanem a windows tölti le, és telepíti, ha engeded. Sajnos Windows 10-el még én is keveset foglalkoztam, de a képernyőképed alapján az a gyanúm, hogy az 1703-as funkció már települt. Ezt ő (a win 10) már csak befejezni akarja (azaz néhány utolsó beállítást megtenni, amit munka közben nem tud elvégezni). És szerintem ezt már nem is tudod megakadályozni, mert a következő kikapcsoláskor úgyis elvégzi. Egyébként a telepítéseid állapotáról, javításáról stb. itt tudsz tájékozódni: ttps://support.microsoft.com/hu-hu/help/12373/windows-update-faq
1. A kezdő (szoftverben) egyáltalán nem garantált, hogy haladó a hardverben annyira, hogy képes legyen lehúzni (mit is jelent ez a szakmaiatlan kifejezés - feltehetőleg a hozzávezető kábel kihúzására gondol, aki ezt mondja/írja) a HDD1 kábelét.
2. Miért kellene ezt tennie? Mit akadályoz meg vele? Talán azt, hogy ha a gép megkérdezi, hogy hova telepítsen, akkor ne tévessze el? Ha ez fenyeget, akkor tényleg ne csinálja inkább.
3. Van valami egyéb ok, amire nem terjed ki a fantáziám? Írd már meg, légy szíves.
A félévente megjenenő nagy frissítéseket én felbukkanó ablakban szoktam halogatni, addig a jelenlegi (1703) verzióhoz való frissítéseket kapod meg itt, szerintem ez is ilyen, de mostanában keveset használom a 10-est, de a képen látható szöveg szerintem azt mondja (csak értelmezés kérdése) :)
Igen de kicsit megint el beszéltünk egymás meletzt :)
"ha fel akarom rakni a fő frissítést amit tavaly adtak ki jelen esetben a 1709 est akkor azt frissen telepített windowsra rakjam ne már meglévő rendszerre"
Nekem ezt csak írták
A második válaszodra meg lent linkeltem egy képet,hogy nekem még a 1703 mat mutatja telepítésre,lehet az,hogy ő még tényleg ezt akarja felrakni vagy csak elírás?
"ha fel akarom rakni a fő frissítést amit tavaly adtak ki jelen esetben a 1709 est akkor azt frissen telepített windowsra rakjam ne már meglévő rendszerre"
Na itt viszont valamit félreérthettél.. mert ennek semmi értelme.
"ehhez szólt a kérdés mert most van egy belakott rendszerem de nem akarnám újból rakni"
Amikor a WU-n megjelenik a frissítés akkor frissítsd, a programok és adatok megmaradnak ahogy már előttem is írták.
Mellékesen megjegyzem: 1709 óta már 3 hónap eltelt és szintén 3 hónap van hátra 1803-ig.. :)
Természetesen frissítéskor nem érdemes semmit se lehúzni.. :)
Te mondtad: "Azt viszont nem tudom, kik mondhatták neked "sokszor", hogy telepítéskor csak a rendszermeghajtó legyen a gépben"
Telepítéskor viszont a kezdőknek mindenképp érdemes. Legalábbis asztali gépeknél ahol ezen mutatvány akár 1 percet is igénybevehet ha jó lassan komótosan csinálja portörléssel egybekötve.. :DD
Másik fórumon csak azzal baszatatnak,ha frissítést akarok felrakni a windowsra akkor rakjam újra a rendszert,hiába mondom nekik nem akarok windows újra telepítést :)
Nekem adott egy ssd amin a rendszer van,meg adott egy hdd amin adatok és a telepített játékok vannak,tehát adat tároló is és használom is a hdd t mivel azon annak a játékok.De én úgy értettem a kérdést,hogy ha a windows el kezd lassulni vagy ilyesmi akkor ugye a win 10 nél már elméletileg nem kell törölni a fő meghajtóról és újból rakni cd ről,hanem van gép alaphelyzetbe állítás ami csak a windowst frissíti be de elméletileg meg hagy más fájlokat.Ja mondjuk ez az előző kérdésem volt,amire meg te válaszoltál az arról szólt,hogy adott a windowsom ami még nincs 1 éves és azt mondogatták páran ha fel akarom rakni a fő frissítést amit tavaly adtak ki jelen esetben a 1709 est akkor azt frissen telepített windowsra rakjam ne már meglévő rendszerre,és ehhez szólt a kérdés mert most van egy belakott rendszerem de nem akarnám újból rakni.
Valamiről lemaradtam volna? Szóba sem került sem kidobásra szánt hdd, sem új hdd-re történő friss win telepítés. Viszont nekem (aki nem vagyok profi, bár jónéhány gépen installáltam új rendszert), magyarázd el, légy szíves, miért venné ki valaki az adattárnak használt hdd-t anélkül, hogy előzőleg mentené az adatokat egy olyan eszközre, ami bennmarad a gépben. Lehetőleg azonos betűjellel, mint a régi, hiszen egyes programok be lehetnek állítva úgy, hogy az adataikat ne a rendszerpartícióra mentsék.
De ez oly messzire vezet a frissítéstől és az újratelepítéstől, hogy nem szívesen zavarnám vele össze a kérdezőt, akinek semmiféle winchester cserére vonatkozó szándékáról nem tudok.
Azt is tudod hogy milyen feltételek megléte esetén nem kell lehúzni a kidobásra szánt hddt az új hddre friss win telepítésekor? (Ha nem, akkor érhetnek majd meglepetések amikor -akár évek múlva- kiveszed az adattárnak használt hddt) De ha profi vagy és tudod mi mit csinál akkor nem szükséges lehúznod. De akkor minek kérdeztél??
Szóval akkor a lényeg,ha windowst telepítünk nem húzzuk ki másik meghajtót,ha frissítést telepítünk nem kell miatta újra rakni a rendszert,hogy friss legyen :)
Bocsi,de mindig tanul ujjat az ember ,valószínű rossz beidegződésű emberektől olvastam először dolgokat.
Miért nehezíted az életed? A frissítéseket úgy alkották meg, hogy ne kelljen újrarakni, boszorkányüldözést végrehajtani, esőtáncot járni, hanem csak feltenni. A kék halál oka a rendszerindító területen volt, elég lett volna azt javítani (a telepítő valószínűleg meg is tette, észre szokta venni)
Próbáltam egy rendszer visszaállítási pontból rendszer vissza állítást csinálni telepítő lemezen keresztül belépve javító részbe,de azt írta a visszaállítás közben,hogy hiba nem lehet vissza állítani.Viszont utána be bootolt a rendszer és most pont úgy működik mint tegnap is működött.
Nos még egy kérdés,más fórumon volt aki azt mondta ha pl fel akarom rakni a 1709 frissítést akkor érdemes új rendszerre rakni,szóval telepítsem újra a rendszert,meg ugye volt a rendszer vissza állítás egy korábbi pontra sikertelen de a rendszer most működik és nincs még teljesen 1 éve fent a windows.Nos a kérdés az lenne ha ne tán újból kéne rakni a windowst akkor ,hogy érdemes fogom és törlöm az egész c meghajtót mint régen egy windows telepítésnél,vagy gép alap helyzetbe állítás ami elméletileg olyan mintha újból rakta volna a rendszert,csak állítólag a már fent lévő fájlokat meg tarthatnám,de elméletileg olyan mintha friss telepítés lenne a rendszer.Melyiket lenne célszerű alkalmazni?Az utóbbival talán a sok program vissza rakosgatást ilyesmit tudnám elkerülni,mert van pár játék is a gépen és nem győzném azokat is újra telepítgetni
Egy billentyűzet gomb megnyomásakor eltűnt az összes ikon a monitorról. A háttérkép megmaradt. Újraindításkor is maradt ez a beállítás. Hogy kell visszavarázsolni őket? Kösz.
A beállításoknak a frissítés előtti elmentéséhez jó ötlet lehet a Rendszer-visszaállítóval egy vadonatúj visszaállítási pontot kézileg elkészíteni, és ha bajt csinál a frissítés, akkor vissza lehet állítani az összes beállítást, legföljebb a hibás frissítés elveszik, de hibásért meg úgysem kár. Majd ha jön a következő pár nap múlva és az jó lesz helyette, az felengedhető a hibás frissítés helyére.
Az, hogy a frissítéssel adatok vesszenek el, az nem fordulhat elő. Beállítások igen, legalábbis erről panaszkodnak egyesek a Windows 10 kapcsán. Ennek itt olvass utána: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9221319
Azt viszont nem tudom, kik mondhatták neked "sokszor", hogy telepítéskor csak a rendszermeghajtó legyen a gépben, de nagy marhaságot mondtak. Jól is néznénk ki, ha telepítés előtt szét kellene szedni a gépet.
Mivel többféle böngészőre vonatkozik a kérdés, így ide hozom (és nem a Firefox topikjába):
1. Van-e már Google Chrome-hoz is olyan szolgáltatás vagy bővítmény, ami az előzmények időrend szerinti rendezését rendezi rövidebb-hosszabb terminusokra felbontva, az előzménykezelőben választómenü-szerű rendszerben elérhetővé téve, úgy, ahogyan a Firefox Quantum, ill. már az egészen régi Firefox-verziók is tudják?
Összehasonlításul:
A Mozilla Firefox Quantum előzménykezelője
A Google Chrome előzménykezelője
A két előzménykezelő közti különbség szembeötlő: míg a Firefox-é tudja a az időintervallum szerinti(!!!) rendezést is, addig a Chrome-é ezt nem tudja, és helyette csak "libasorba" tudja állítani az összes előzményt dátum szerint ugyan, de minden időintervallum összes előzményét egybeömlesztve(!).
Van-e vagy lesz-e ilyen előzménykezelő bővítmény a Chrome-hoz???
A másik kérdés.
2.Firefoxnál meg lehet-e oldani azt, hogy mindazon weboldalak sütijeit amelyekre nem nyomom rá az "Elfogadom a sütiket" gombot, azokat ne rakja be a sütikönyvtárba, ill. azokat se szedje össze, amiket a különféle kéretlen reklámoktól és egyéb kéretlen weboldalaktól "összeporszívózik".
Időről időre összeszed ui. mindenféle szemetet még a hostolás ellenére is bizonyos fokig, ezek egy idő után lelassítják, parancsfájl-hibaüzeneteket okoznak, én meg hetente takaríthatom a Firefox által összeszedett sütiszemetet, meg nyomogathatom a "Firefox Felfrissítése" kék gombot a program felfrissítő és lassuláselhárító weboldalán, hogy újra felgyorsulhasson... !
Úgy látszik,lehet elérkezett az idő mikor a frissítést már nem halogathatom tovább.Gondolom ilyenkor már nem a 1703 fog majd települni,hanem a 1709?Veszhetnek el adatok a frissítés miatt vagy nem szokott olyan előfordulni?És a másik,ez most olyasmi mint egy windows telepítés?Már úgy értem másik meghajtóra is kerülhetnek fájlok,mert ugye sokszor azt ajánlották windows telepítésnél,hogy csak a fő meghajtó legyen bedugva másik ne mert arra is rak fájlokat és ha azt kihúzom pl akkor a windows nem biztos,hogy indul.
Ami külön idegesítő, hogy már két napja tudhatjaaz MS, hogy a cucc hazavágjaa régi AMD-s procival futó rendszereket - Win7 és Win10 is - ennek ellenére is ott vana telepítendő frissítések közt. Elrejtettem, de aki nem néz utána, az becumizza.
Az általam megadott linken megírják 5. lépés címszó alatt (pontosabban adnak egy linket), hogy milyen módon tudod a Firefox-ból eltávolítani. Próbáld meg!
Véletlenül nem a search.yahoo keveredett oda (a .com-ot nem írom ki a végére, nehogy akár linkként rászaladjon valaki)? Mert az inkább egy fertőzés lesz. Annak az eltávolításáról meg itt van szó: http://avirus.hu/search-yahoo-com-atiranyito/
Az lenne a kérdésem,hogy tudom a yahoot eltüntetni véglegesen mert sajnos nem figyeltem és letöltöttem figyelmetlenül,és hiába állitom be a firefoxot alapnak ha beírok valamit a yahoo keresi
Ha home-ot akarsz letölteni akkor látszik hogy hibára fut, de a link a Microsoftra mutat. Töltsd le az ultimate verziót és a lemezről töröld az 'ei.cfg' filet akkor ugyanazzal a lemezzel bármelyik verziója telepíthetővé válik. (Persze azt telepítsd amihez vásároltál licenszet, de letöltéshez nem kell kód)
Win7 - még sulinetes - , mai update telepítése - havi összegző frissítés - , majd újraindítás után kék képernyő. Aszondja, hogya hardverkörnyezetben okozott változás miatt nemtud betölteni, vgy valami ilyesmi.
A rendszervisszaállítási pont betöltésével élve kb. 20 perc nyöszörgés után indította újra magát.
Eseménynaplóban ennyi:
A rendszer úgy indult újra, hogy előtte nem állt le megfelelően. Ez a hiba azért fordulhatott elő, mert a rendszer nem válaszolt, összeomlott vagy váratlanul megszűnt az energiaellátása.
Most félve fogom újra telepíteni a frissítéseket.
Még október novemberben volt egy frissítés, ami után sokáig nem akart elindulni a rendszer, és a következő update után javult meg.
Tudom, kell az a Win10, de csak az új gépemre fogom feltenni, azzal meg a proci mizéria miatt ha tudok várok legalább tavaszig (nyárig már sanszosan nem).
Mennyi időt töltöttél el vele? Mennyibe kerül egy 16 G-s pendrive? :-) Jó, persze az alkotás, javítás élménye, tanulás, és ilyesmi, de akkor is, legalább egy 64 vagy 128-as lett volna. :-)
Na úgy néz ki, sikerült életre keltenem. Chipgenius kilolvasta a kontroller és a flash chip adatait, ennek lapján rákerestem a flashelő programra. Másodikra meg is lett a hozzávaló (csomó kínai meg orosz oldalat átrágva).
Elmolyolt vele vagy 2,5 órát, erase LLF meg mindenfélét csinált, le is formázta.
Most már lehet partíciót törölni. létrehozni, formázni és írni rá.
A h2testw ráírt 16 GB-ot és nem rinyált. Azért egyelőre pótolhatatlan cuccot rem írok rá.
Biztos vagy ebben, hogy nem profi felhasználók számára is érvényes ez?
A magam részéről az XP esetében sem bántam meg, hogy a támogatás lejártáig (ha jól emlékszem 2014 április) nem tértem át az új operációs rendszerre. Azóta lelkes híve vagyok a Windows 7-nek.
Amióta megjelent a Windows 10, látom a fórumokon, hogy vannak meglepetések a rendszer használata közben.
Szerintem nem profi felhasználóként, nem rendszergazdaként jó döntésnek tartom a kivárást. Természetesen, ha majd megszűnik a Win 7 támogatása, magam is áttérek a Win10-re. Remélem, hogy addigra a gyermekbetegségek is megszűnnek.
A második link is közvetlenül a Microsofttól tölt, csak a letöltő linket külső API generálja, de ha nem hiszed itt egy harmadik is: LINK ez is a Microsofttól tölt és mégcsak serial sem kell w7 esetén se.
Remélem, jövőre tiszta lappal kezdünk - a hírek szerint 2018 kicsit rövidebb lesz, mert január helyett márciussal kezdünk, de ahogy a "rencert" ismerem, majd nyáron bejön a két téli hónap. :-(
Én csak azt tudom, hogy sokat szenvedtem vele jó két éve. MS-től akartam letölteni a megfelelő programot, akkor az csak úgy működött, hogy telepíteni kellett egy kis programot, ami ellenőrizte a jogtisztaságot, akkor engedélyezte a ms weboldalra belépést, és csak akkor engedett tovább, amikor pontosan beírtam a matricán lévő kódot. (7-1 csere volt, rosszul láttam, amíg végre rájöttem)
Azután, amikor már a letöltésre került volna sor, akkor kiadott egy üzenetet, hogy ez a kód hp előretelpített win-re vonatkozik, menjek a hp-hez másolatot kérni. Hát, a hp mo weboldala volt a következő pár hét, amíg végre sikerült valakit találni, mert csak új gépet akartak eladni. Talán csak a szervízükön keresztül tudtam találni valakit, aki végre válaszolt - persze a telefonos ügyfélszolgálat is csak reklámüzeneteket közölt, meg hogy "fontos nekünk, várjon" - "vagy nem is, inkább hívjon később, már letelt a munkaidő" meg hasonlók.
Közölték, hogy ennyi, vegyek egy másik laptopot, eseleg beszámítják a jelenlegit jelképes áron.
Végül egy ismerős segített, akinek volt egy univerzális telepítő pendrájvja, ki tudta választani, melyiket akarja telepíteni, és a kóddal lett telepítve, de a diagnosztikai rész az továbbra se működött, mert hiányolta a rejtett partíciót.
Köszönöm dokynak a linket, megnéztem, de én továbbra is csak ms-től közvetlenül töltenék le.
Tudom, didyman és Jahno és mások, hogy van rengeteg weboldal, meg kódok, meg kódfejtő programok, és percek alatt megoldhattam volna akkor is, de én ilyeneket nem használok. Nem azért, mert szeretek hónapokig szenvedni, hanem mert egyszerűen fizikailag rosszul voltam már az első cégeimnél is ilyen esetekben. Mindig úgy oldottam meg, hogy kértem a pc-t a telepített programokkal, és nem érdekelt, hogyan oldották meg, de én nem telepítettem lopott programot.
Ja, így szoktuk, de betoltam egy másik VGA kártyát, és kiderült, az a hunyó. Sose szerettem az ATI kártyákat, most is egy Geforce 1050 lesz a pótlás, a tulajdonos rábólintott.
El is felejtettem válaszolni, bár felesleges is, de én ha telepítek, akkor 4-5 évre szánok egy gépet. Ebbe a Win7 már nem fér bele, mindenféle chemtrail és kineziológiás hablatty sem.
Mi lehet ez: GA-P67-DS3-B3 deszka, indítanám a gépet, egyet püttyen, ahogy kell, bejön a Gigabyte logo, és onnan semmi, még a BIOS-ba se lehet bejutni, sötét a kép. A cuccok mennek, tehát akár fel is állhat a Windows 10, de ki tudja. A VGA kari egy Radeon HD 6850.
Amúgy saját fajtánk is akkora balfasz bír leni, hogy nagyon, sokan már nem is értik, hogy létezik eredeti szoftver, júzernél ott a címke, megvett mindent a géppel együtt és lecseréli a Win7et valami XP Profra vagy legtörtebb enterprisera, mert az biztos jobbabb. Agyrém.
Bammeg, HWSWn is leírtam, hogy ha ott a 8as matrica, attól felfelé már BIOSban van a kulcs, csókolom, nem kell aggódni, megy és kész. Néha ugye akku alatt, vagy gép hátán, de az a lényeg, hogy bekapcsolás nélkül is meg lehet állapítani van-e hozzá valami vagy nincs. Na, ezek az okostojások még 1 hónapig ezen vekengtek, hogy de mi van ha nem és miképpen lehet a kulcsot BIOSból kiolvasni, ha mégsem menne, és különben is nincs rajt semmiféle matrica, csak egy ilyen kis Win8as logós MSes matrica... Hajam kitéptem. Kétszer.
Miért gondolod ezt? Ha leírja, hogy de, lehet W10-ről W7-re visszaállni, ugyanaz a kód ugyanúgy érvényes marad egy W7 telepítéséhez, akkor az több információt hordoz, mint a de? Ha kifejti, hogy a "gyári" oprendszer az doszt ugyanaz a szoftver, mint amit te az MS-től letöltesz, plusz felpakolod rá a gyár által is integrált egyebeket, akkor az hordoz valami többlet információt a felvetésedet cáfoló, számodra lényeges válaszhoz képest? Most komolyan, két olyan felvetést írtál le, ami csípőből nem igaz. Miért akarod bonyolítani az életedet, miért nem elég, ha csak elintézzük ennyivel, hogy ne agyalj hülyeségeken, hanem hasznos gondolatokkal foglalkozzunk? Mindent ugyanúgy kell csinálnod mindkét felvetésed kapcsán, ahogy bármikor máskor, semmivel sincs elbonyolítva semmi.
Ha a gépen szabályos hologramos Win matrica van, akkor igenis tudod aktiválni a megfelelő verziójú oprendszert, legfeljebb telefonos segítségre lesz szükséged.
.... ami a gyakorlatban nem igaz. Akkor kezdtem gyanakodni, amikor hp-s laptopomnál kiderült, hogy nem az van rajta, aminek az alján lévő matrica szerint kellett volna.
Megtapasztaltam, hogy ezeknek a gyáraknak spéci verziójuk van, a laptopos kódra a ms azt mondja, nem vagy jogosult letölteni az alap oprendszert, menj a gyártóhoz a spéci verzióért. Az meg közli, hogy az eredetihez ott volt a helyreállító cd és kész. Pláne, hogy nem eredeti hdd-vel kaptam, így a rejtett partíció se volt rajta, nem beszélve az egyéb diagnosztikai kütyükről, amik segítettek volna, ha megvan a rejtett partíció.
Elég gyakori, és a gyengébb minőségű flash/stb. cuccokon szinte törvényszerű, hogy a (strukturális szükségszerűségből) toronymagasan leggyakrabban írt FAT-terület hamar bekrepál.
Maceras lenne most vegigragnom. Van valami, amivel be lehet allitani a valos meretet?
Vagy szimplan rateszek egy akkora particiot, es kesz?
Van egy garantaltan hamis pendrive-om, de extra kicsi, es pont ezert akarom megtartani, az autóban felsem tunik, ha benne van a magnoban. Az, hogy nem megbizhato, nem izgat, csak zeneket irok ra, ha megpusztul, megpusztul. Baj nem lesz belole.
Modemben még senki nem látott akkumulátort, 2 percnél kevesebb is bőven elég. Inkább úgy szoktuk, hogy modem bedug, sok percet vár mert lehet frissít, újraindul, pöcsöl, hálózatot keres, frissít, satöbbi és ha külön van a router akkor csak ezen procedúra után indítsuk újra azt is.
Ehhez megint csak nem igazán értek, de a hosszabb idejű kikapcsolás elvileg szerencsésebb (mármint a befagyott adatok törlése céljából :)), mert a modem fel van készítve kisebb feszültségkimaradásokra és rövid távon ezért "szándékosan" nem felejt. Fogalmam sincs, hogy esetedben (ahol egy órát pihent) pl. 10 perc elég lett volna-e; én rendszergazdától hallottam a 2 percet.
Hogy a rákötött két gép közti különbségtétel min alapszik, arról meg végképp sejtelmem sincs; a lényeg, hogy sikerült a műtét nélküli kezelés. :)
És igazán nincs mit köszönnöd; a hályogkovácsnak szerencséje volt. :)
Én is nagyon örülök és köszönöm szépen a segitségedet.
Néha amikor elmegy a net én szoktam 2 percre (pontosabban 10-ig szoktam számolni) kikapcsolom a modemet és azután vissza, de a 2 perc úgy látszik kevés volt. Mivel hosszabb időt "pihentettem" igy lehet magáhoztért, vagy nem tudom, de a lényeg, hogy jó. El sem hiszem még mindig, hogy megúsztam egy telepitést. :)
Nem volt eddig dolgom win10-el, csak úgy hallottam, ha win7-ről frisítettek win10-re, akkor nem lehet visszaállni vele win7-re.
De.
Asus laptophoz is gyári win verzió kell, amit nem tudom, asus enged-e utólag letölteni, vagy azt mondja, hogy az eredeti laptophoz kiadták az eredeti cd-ket, ha nincsenek meg, akkor ott állsz egyedül.
Nem volt eddig dolgom win10-el, csak úgy hallottam, ha win7-ről frisítettek win10-re, akkor nem lehet visszaállni vele win7-re.
Asus laptophoz is gyári win verzió kell, amit nem tudom, asus enged-e utólag letölteni, vagy azt mondja, hogy az eredeti laptophoz kiadták az eredeti cd-ket, ha nincsenek meg, akkor ott állsz egyedül.
"Egy teljesen naiv ötlet. Modem újraindítása 2 perc kikapcsolás után? Ingyen van.
Nagyon amatőr vagyok, ezért el tudom képzelni, hogy ... " - Ez volt a MEGOLDÁS bármely valószinűtlennek is tünt.
Eddig az az igazság, hogy nem próbáltam ki, mert valahogy nem tartottam logikusnak ezt.
Most elhatároztam, hogy újretelepitem a gépemet és mielőtt bele kezdtem volna, áramtalanitottam a modemet és kb. 1 óra hosszat pihentettem.
Visszakapcsolatm és láss csodát megoldodott a dolog.
Minden böngészőmmel be tudok lépni a bankomba.
Megjegyzem, azért sem hittem volna ebben a megoldásban előbb, mert ismerősöm gépe szintén tőlem kapja a netet és a gépéről simán be tudtam lépni az oldalra, csak az enyémről nem.
Fogalmam sincs, hogy ez miért volt, de ez a megldás.
IOBit programnak van ilyen lemeztisztító / karbantartó opciója. ráküldtem a gépemre, letisztította a különböző fileokat. Namost nem tudom van-e összefüggés vele de naponta az a gondom hogy böngészőből netezek és óránként 1-2 alkalommal 1 percre így homokórázik az egész nem tölti be a weblapot
UPC-nél megnézték a netet azt mondták semmi hiba, a speedtesten is megnézettem az is kiírta hogy megvan a sávszélesség mégis idegesítő módon óránként így leáll 1-1 percre és csak homokórát látok. Ez mitől lehet? Újra kéne húzni a windows-t vagy nethiba mégiscsak?
Próbáltam, a diskpart az parancssorból megy. Nem tudja törölni a partíciót. Mással is próbáltam (AOMEI, Paragon part wizardokkal) semmi nem boldogul vele. Úgy gondolom, a FAT táblát nem a helyéről olvassa be, ezért a krixkrax. Naprakész ESET NOD32 van fent MBAM-mal is ellenőriztem többször a gépet.
Valami szoftveres írásvédelem történhetett vele (Ha van ilyen) ezt kéne elhárítani.
Nekem is van egy pendrive gondom. Egy 16GB-osnak tartott pendrive eccercsak írásvédett lett. Gyanús, hogy pont olyan 8GB telítettségnél történt.
Van rajta egy 8 MB-os partícionálatlan terület, és egy 15 GB-os partíció ami törölhetetlen. Ennek emlékeim szerint, kb. fele van megtöltve. Semmit nem lehet csinálni, minden program (a diskpart is) bejelenti, hogy írásvédett. A létező partíció neve és mappalistája csupa krixkrax.
Írásvédő pöcök nins rajta. Mit lehetne ezzel csinálni ( a kidobáson kívül)?
Ez az, amit nem tudok még sajnos, csak elvileg kérdeztem.
Asus N56VM -et írtak,de nincs meg a kötőjel utáni kódszám, így nem tudom a pontos típust.
Annyit tudok, hogy win10-el megy és SD RAM van benne, de weben csak olyanokat találtam, miszerint win7-tel adták ki és SD RAM nélkül és legalább öt éve már nem forgalmazzák Mo-n.
De gondolom, ez a téma már inkább hardveres kérdés lesz, itt talán offtopic.
Win10 néhány hibájára szeretném felhívni a figyelmet. Egyik almappában a következő nevű fájlok fordultak elő: tkm_szalla.pdf, tzm_sznallokt.pdf, ttm_sznallmake.pdf. A két szinten feljebb kiadott kereső nem egyértelműen végezte el a dolgát, mert a *sznall*.pdf megtalálta a fájlokat, *znall*.pdf nem találta meg, míg a *nall*.pdf megint megtalálta a keresett fájlokat. Ugyanez a parancs a XP , win2000 alatt (parancsablakban is) hibátlanul működött. Kérdés mi baja van a keresőnek a "z" karakterrel?
Ha korlátozott akkor arról tájékoztatniuk kellett volna. Mi lenne, ha megkérdeznéd az üzemeltetőt és nem csak itt vaktában találgatnánk, hogy egyáltalán lehet-e? Amúgy elolvasod a leírását és iTunes. Ez olyan egyszerű, hogy bárki tudja használni, ne terheljük feleslegesen a fórumot, hogy itt barkóbázunk.
Ha olvasni tud róla, akkor valaminek lenni kell. De valszínű hamis olcsó kínai, reáírtak fél gigát se, most meg magába fordul, ha túl menne a pár gigás filmmel, amit a TVhez tenne rá.
Sz'tem az vmi kiemelten ótvar, mérethazudós és/vagy nem is szabályosan/szabványosan kommunikáló filléres kramanc.
A gyorsformázás kb. lószart se csinál azon kívül, hogy a cucc elejére odaírja, hogy "üres vagyok"; az ntfs legalább elszórtan írna máshova is, azé' bukik meg a mutatvány, ahol a fájlrendcer "lelóg" a valós helyről.
Ez ilyen messziről csak találgatás volt. Nincs valami furcsaság a találatokban? Az már mindenképpen az, hogy 10-15 éves találatokat ad. Legalább magyar nyelvűek voltak? Kíváncsi lennék, hogy valami olyan keresőszóval, ami aktuális (mondjuk szilveszter), ad-e friss találatokat?
Én egyszer találkoztam ilyen jelenséggel, akkor azon a gépen csupa angol nyelvű találatot adott, mert a search.yahoo.com-ra volt átirányítva a google kereső.
De nem szívesen találgatnék az ok ismerete nélkül. Még annyit, hogy mióta jelentkezik a gond? Ha tudod, hogy melyik nap óta, akkor egy rendszer visszaállítás segíthet a jelenséget megelőző időpontra. Amivel persze törlődnek az az azóta telepített programjaid. De szerencsés esetben a hibát okozó változtatás is.
Újraindítás után folyamatosan,rögtön ahogy a gép bekapcsolja a monitort majd megjelenik a System starting felirat újra újraindítja magát. Ma reggel még néztem rajta filmet,aztán hibernàlta magàt ahonnét màr nem éledt fel.... Próbáltam rendszer lemezzel indítani (Windows 7 ) de semmi..nagy nehezen ezt a hibaüzenet sikerült kicsikarni. Mi lehet? Köszi
Beírom a google keresőbe valamit, majd akarom szűrni a keresést (mert a google 10-15 évvel ezelőtti cikkeket hoz be elsőként)
Aztán rányomon a google keresőnél (keresési fejléc alatt) az eszközök menüre, hogy be tudjam állítani a "bármikor" menüt "előző év" menüre. És amikor rányomok az eszközökre egy pillanatra legördül de egyből el is tűnik, tehát nem tudom átállítani az időt.