Azért mert ismét bebizonyosodott, hogy a levegőbe beszéltél és a tények messze nem téged igazolnak még nem kellene személyeskednek. Mondjuk érthető reakció...
Érdekes, hogy Armstronggal legjobb esetben is csak szinten lehet. :-)
"20 kerekes nyerte meg legalább kétszer a Tourt ha jól tudom és 8-an háromszor, 5-en négyszer és ugye egy azaz egy kerekes pedig hétszer."
Igen, így állnak most. 5 év múlva pedig minimum 5-nél lesz Contador. Emellett meg lesz minimum 1-1 Giro- és Vuelta-győzelme is, ami a nagy és magasságos Lance Armstrongnak nincs egy sem és valószínűleg nem is lesz.
Azért nem osztanak kreditet, hogy valaki, lehet hogy majd nyer még valamit... majd ha 5 év múlva tényleg elér olyan szép eredményeket mint ahogy te azt jósolod akkor szinten lesz Armstronggal. De egyelőre ég és föld a kettejük teljesítménye... és ez objektív, vitathatatlan tény.
20 kerekes nyerte meg legalább kétszer a Tourt ha jól tudom és 8-an háromszor, 5-en négyszer és ugye egy azaz egy kerekes pedig hétszer. Ez mi ha nem klassziskülönbség?
ez a mondat akkor lett volna frappáns, ha elbukja Contador a sárgát, mint a Párizs-Nizzán...vagy LA előtte végez összetettben...de így, hogy tanult a hibájából a P-N óta (hiszen itt nyert), erőltetettnek tűnik LA...
Hol voltál eddig? Tavaly vagy tavaly előtt? Itt, nem máshol. Én erről beszélek, a bringás topikokról. Nem azt mondtam, hogy te vagy a provokátor, de azért mindenképp érdekes, hogy csak mostanság tetted nálunk tiszteleted.
Hát nem a sajtó csinálta a konfliktus. Az igaz, hogy nem hagyják ki a lehetőségeket, de azért nem gondolod, ha nem lett volna konfliktus, akkor azt talán mondanák az érintettek?
Attól, hogy neked fogalmad nincs a kerékpárról még nem kell hülyeségeket beszélni folyamatosan. :-) Aki látta ezt a Tourt és csak egy egészen kicsit is ért hozzá, annak teljesen nyilvánvaló volt, hogy Contador agyonverte a mezőnyt.
Könyörgöm nézzél már meg néhány TdF statisztikát mi az amikor valaki agyonveri a mezőnyt... egy szakaszgyőzelemmel 4 perc különbséggel győzni úgy, hogy az első 10 helyezet 15 percen belül volt az _NEM_ agyonverés... 79-ben Hinault 13 percet vert a másodikra és 26 percet a harmadikra...
Ja értem, így már világos. Akkor ő nyugodtan lehet köcsög bárkivel szemben, bármikor. (Mondjuk ehhez tartja is magát az évek során, lásd anno Simeoni-eset.)
Remélem ha Contador megnyerte a 8. GT-jét, akkor nem lesz baj ha esetleg Armstrongot oltja. (Bár nem fogja sajnos, de azért jó eljátszani a gondolattal. :-D)
A klasszis különbséget meg én nem látom Armstrong javára. Ha a következő 13 évben nem nyer semmit Contador, akkor majd azt mondom valóban jobb volt Armstrong. Viszont szerintem már 5 év múlva több GT-győzelme lesz, mint a nagy Lance Armstrongnak van.
Agyon azért nem verte....... Mondjuk azon az alapon "szól be",hogy nála többször senki nem nyerte meg a Tourt és nála többet senki nem tud erről a versenyről?
Ha Carl Lewis ilyent mondana akkor igaza lenne és Usain Bolt azt mondaná, hogy igazad van öreg harcsa.
Szerintem amúgy AC nem verte agyon a mezőnyt. A tönkreverés az az amit Merckx csinált 69-70-ben... összesen 14 szakaszgyőzelemmel és két hegyi és egy sprint trikót is megszerezve. Vagy Bernard Hinault 79-ben amikor 7 szakaszgyőzelemmel vitte a zöld és a sárga polót.
Szerintem érdemes ismerni a Tour történetét a kerékpársport nagy alakjainak az eredményeit ahhoz, hogy lássuk a klasziskülönbséget Contador és Armstrong között.
A kor és a teljesítmény pontosan az a két dolog ami egy veteránt feljogosít arra, hogy egy juniornak azt mondja, hogy "van még tanulnivaló"
Milyen alapon szól be valaki olyannak aki most verte agyon a Tour teljes mezőnyét, nem éppen számára ideális körülmények között? A kor és a múltbeli eredmények az nagyon kevés ebben a helyzetben.
Körülbelül olyan ez, mintha Usain Boltnak azt mondta volna Carl Lewis a tavalyi olimpia után, hogy sokat kell még tanulnia.
Nézd, Armstrong 11 évvel idősebb és Contador 10 évesen még hátulgombolós köténykében kukoricaszárral lövöldözött amikor Armstrong már pénzt keresett kerékpározással és ott volt az olimpián. Contador nagyon tehetséges és erős, de az eredményei még mindig messze Armstrong eredményei mögött vannak. Szóval azért a kor és eredménykülönbség bizony megenged sokmindent...
A "Mit mondtam neked..." amúgy messze rossz fordítása annak amit Armstrong írt.
A "what did i say in March? Lots to learn. Restated." magyarul inkább annyit tesz "Mit is mondtam márciusban? Sok tanulni való van. Tartom."
Lássuk be, akármennyire is fölényeskedő és unszimpatikus is Armstrong twitter bejegyzése... ezzel együtt tökéletesen igaza van. Contadornak sok tanulnivalója van, és ha ezt a tanácsot megfogadja akkor lehet, hogy az egója sérül egy kicsit, de tényleg nay bajnok lesz.
nekem legutóbb valamelyik szülőm mondott ilyen kezdetű kérdőmondatot, hogy : "Mit mondtam neked..."
ezt a stílust max egy szülő engedi meg magának, ha a sz*ros kölkéhez beszél, aki megint nem csinálta meg a leckét. Egyenrangú (sőt a verseny végén LA nem is volt már egyenrangú AC-vel, hiszen mögötte végzett) felek között ez kioktató, arrogáns és sértő.
Nem igazán tudok franciául... a cikkből nekem nem jön le, hogy 4 milla 4 évre, vagy 4 milla négy éven át évente.
Akárhogy is ez 4 éves szerződést jelentene az meg tényleg sok. Mondjuk háromszoros hurrá Vinokurov visszatérésének... nagyon bírom a srácot. Egy vadállat :)
Olvasd el Armstrong bejegyzését indulatok és elfogultság nélkül. Két dologról ír... arról, hogy csapatban nincsenek egyéni érdekek csak csapatérdekek és hogy Contadornak tanulnia kell még.
Bakker mond azt, hogy ezek nem igaz állítások... Mond ki, ha így gondolod. Ha viszont értelmes emberhez méltóan te is elismered, hogy ezek korrekt állítások akkor értelmes ember módjára tudjál elvonatkoztatni a számodra nem szimpatikus stílustól és embertől és tudd nézni a tartalmat.
Alábecsültelek, nem gondoltam volna, hogy ennek a kimagyarázásába is belevágsz. De legalább alapos vagy, ezt el kell ismerni, még ha ökörségeket is hajtogatsz újra és újra. :-)
Ha jól értem Contador visszautasította az Astana évi 4 millió Euros ajánlatát. Vinokourov visszatérése miatt nem látja biztosnak a csapatkapitányi posztot. Contador kijelentette, hogy el akarja hagyni az Astanát.
Persze te kegyesen megfeledkeztél az ezen twitter bejegyzésénél egy perccel korábban posztoltról: "Seeing these comments from AC. If I were him I'd drop this drivel and start thanking his team. w/o them, he doesn't win."
Ennek tükrében már lejön, hogy mit is jelent a másik? Adjak linket szótrárhoz?
Ezzel mi a baj? Van a tím szóban "í"? Ez egy szóvicc ami természetesen utal arra, hogy a csapatban a csapatcélok a fontosak és nem az egyéniek. Igaz ez? Igen... igaz.
Van mit tanulnia Contadornak? 27 éves és ez volt a második komoly csapatmunkát is keményebben tartalmazó szezonja. Szerintem bárki 27 éves néhány év szakmai tapasztalattal rendelkező junoirra lehet azt mondani, hogy van még tanulnivalója. Talán nincs?
Szóval mi ezzel a bejegyzéssel a baj? Az, hogy nem tetszik? Nekem se tetszik... Na és? Kit érdekel? Igaz? Igen igaz... nagyapám szokta volt mondani, hogy "ne a tükröt átkozd ha a pofád ferde" :)