Keresés

Részletes keresés

-gege- Creative Commons License 2006.12.25 0 0 304

jujjj:

hát nem értünk mindenben egyet, de nem is kell:) hisz nem vagyunk egyformák;)

 

viszont abban igen, hogy sztem sem lenne jó dolog a "közös utánpótlás". részben azért, mert, mint leírtam, az amerikai foci sztem népszerűbb lenne a fiatalok körében. Másodszor meg azért, mert két teljesen különböző sportágról van szó, és bár nem vagyok otthon egyik sport edzésmódszereiben sem, véleményem szerint két teljesen különböző edzésmunkát igényel

angyalhentes Creative Commons License 2006.12.25 0 0 303
Jo, ne legy ram merges, pont azert kerdeztem, mert gozom nincs rola. :)
Előzmény: jujjj (302)
jujjj Creative Commons License 2006.12.25 0 0 302

ez csak nekik lenne jó mert a rugbyutánpótlást sisakkal páncéllal elcsábítanák a hülyeség felé.Én ismerem ezeket a debreceni amfocis 16-17 éves kis majmokat.

A felszerelés vonza őket nem a sport!Undorító látni hogy sisakban páncélban járkálnak a sétálóutcán befestett szemmel.Sőt különböző rendezvényekre is jegyet váltanak és mennek be így.A yeahhh meg a woww meg a buziság de hogy felkeljen mászni egy kötélen!Azt várhatod!

Nem kéne itt közösködni !Már csak azért se mert nekik nem nagyon van 13-14 körül gyerekük!Csak tőllünk menne el gyerek onnan meg nem jönne a kutya se.

Nem támogatnám ezt az ötletet.

 

Előzmény: angyalhentes (301)
angyalhentes Creative Commons License 2006.12.25 0 0 301
Tanulsagos dolog es bar en mar nem vagyok olyan korban, hogy ezt elkezdjem, nagyon szar otletnek gondoljatok azt, hogy az utanpotlas szintjen egyuttmukodest kezdemenyezzetek az amcsifocisokkal? (Konnyen el tudom kepzelni, hogy valakinek valami nem tetszik az egyik sportban, de a masik fekszik neki.)
Előzmény: Törölt nick (298)
jujjj Creative Commons License 2006.12.25 0 0 300

mióta van rugbymeccs a tvben hozzátok jelentkeznek újak?

 

 

Franz Ferdinand Creative Commons License 2006.12.24 0 0 299
Boldog, rögbi meccsekkel sűrűn átszőtt karácsonyt kívánok nektek!
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.24 0 0 298
Én szeretm az amcsi focit is nézni, de abban egyetértünk, hogy világszinten soha nem fog a rögbi nyomába sem érni népszerűségben.
Ezt a Saints-Wasps meccset eléggé hazavágta a köd, én nem nagyon tudtam élvezni. Ma adják a StadeFrancaise-Sale Sharks Heineken kupa meccset délelőtt. Franci klubcsapatot még úgysem láttam, kiváncsi vagyok rájuk.
Boldog karácsonyt mindenkinek!
Előzmény: jujjj (297)
jujjj Creative Commons License 2006.12.23 0 0 297

a népszerűségről meg annyit hogy még mindíg 4 x annyi a rugbycsapat itthon mint amfoci.hiába intézte el a hülyegyerekárpaattilla hogy adja a tv.Eddig tartott a csoda!

Alakult 5 csapat ami aktív de kiváncsi vagyok mikor lesznek 6 an?Vagy pláne 16 an mint mi!

A másik hogy itt már lassan olyanok rugbyznek akik ebbe nőttek fel!

Ott meg minden odaszalajtott akárki!

jujjj Creative Commons License 2006.12.23 0 0 296

nekem meg az a véleményem hogy az amfoci egy baromi unalmas műfaj.

amerikai focisták mondják hogy ők nemtudnak végignézni egy nfl közvetítést!!!

Ugyanez egy rugbymeccsről nemmondható el!

Egy lelustított felfuttatot játék ami nem nézettebb mint a rugby itthon se mióta rugbymeccset adnak!

Amerikaifociból soha de soha nem lessz vb se bajnokok ligája se semmi.

Ott van amerika és pár bohóc!Semmi értelme vb-t rendezni.

És mint játszott sport se lessz soha olyan népszerű, csak amerikában ahol tenger pénzt ölnek bele, mert vannak olyan unalmas egyhangú posztjai ami minden csak nem szórakozás.Kinn volt szerencsém hozzá de hogy 5 perc rugbyt nem adnék 20 amfocimeccsért az is biztos.

Előzmény: -gege- (295)
-gege- Creative Commons License 2006.12.23 0 0 295

én örültem, és még ma is örülök annak, hogy a sporttv a közvetítésekkel elhozta Mo-ra az amerikai focit, és ezzel megalapozta a honi űzésének is a kezdeti feltételeit. sztem jó sport, ami még nagyon gyerekcipőben jár magyarországon. na ennyi volt az off része a hsz-omnak:)

 

be kell látni, hogy bizonyos okok miatt az amerikai foci mindig is nagyobb tömegeket fog vonzani Magyarországon, mint a rögbi (legalábbis sztem ez a helyzet áll most is fenn, és ez nem is fog belátható időn belül változni). Debrecenben legalább az egyik megvan - amit egy kicsit szomorúbbnak tartok, az az, hogy szhelyen már több mint 1 éve egy helyben áll szinte az amifoci szervezése, és ezért szkeptikus vagyok a rögbi iránt esetleg jövőben mutatott érdeklődéssel is:(

 

egyébként sajnos (vagy nem sajnos) az a tény, hogy Mo-n a foci szinte "az egyedüli sport", nagyban rányomja bélyegét a többi sportág jelenlegi helyzetére is. ilyen teljesítménnyel meg közeggel (és most nem mennék ebbe bele részletesen) szomorú h még mindig minden szinte csak a foci körül forog. (és ezzel most nem azt mondom, h ne forogjon, de valamilyen szinten mégis)

 

hát egy kicsit számomra is érthetetlen voltam, bocsi:)

jujjj Creative Commons License 2006.12.23 0 0 294

nos ebben lehet az igazság mert példaképpen egy debrecen melletti faluban ahol 10000 ember se lakik beindult egyszer valami kungfuedzés és az első edzésen 105 en voltak.Ahol nincs mit csinálni ott mindenkit érdekel minden.

de ellenpélda hogy debrecenben meg 70-80 fővel üzemel az amerikai foci hogy vernék a.....ukba a f...kat.Az egyik  xlábú tohonya a másik olyan cingár hogy átlátsz rajta meg van benne 2 szteroidtartály és ők itt az istenek!A sport1 en a multkor 1.5 órán keresztül mutatták a meccsüket amelynek kevesebb sportértéke volt mint egy terhestornának!Engedtem nekik hogy a pályámon játszanak de mivel 2 hétig vártam hogy megköszönjék és nem tették meg kiadtam az útjukat.Azt reméltem hátha átálnak de aki már megvette a sisakot meg amúgy is egy nyálcsomó attól nem lehet mit várni.Hozzáteszem hogy 34 évesen bakkancsban megvertem a leggyorsabb emberüket 30 méteren aki 22 volt.Mondtam nekik hogy had mutassam meg hogy kell szerelni !azt mondták nekik van jó edzőjük(egy 60 kilós arab aki 16 évesen játszott amerikában szakköri szinten 1 iskolaévet) nem kell!!!

Én személy szerint gusztustalannak tartom hogy a magyar amfocimeccsekre ennyi időt szán a tv mikor világszinten sikeres magyar sportolóknak még az eredményét sem mondják be!

De lényeg az hogy egy nagyobb városban csak az érvényesül aki médiában sokat szerepel.Bár mióta rugby megy a sport 1-2 őn még jobban félnek akiket kérdezek mint valaha.Hát nemtudom ti hogy csináljátok hogy annyian vagytok.

 

 

angyalhentes Creative Commons License 2006.12.23 0 0 292
Meg az is, hogy kevesebb dolgot lehet csinalni egyebkent.
Előzmény: -gege- (291)
-gege- Creative Commons License 2006.12.23 0 0 291

Most már itt az ideje, hogy én is Kellemes Ünnepeket kívánjak!

 

és rögtön ezután gratulálok a csapathoz, és sok sikert kívánok a továbbiakban;)

 

ez nekem is feltűnt, hogy a kisebb városokban könyebb lehet esetleg (bár ott sem az) meghonosítani egy ilyen sportot. Lehet h rosszul látom, de talán azért lehet, mert ott nincs mondjuk első osztályú foci, kosár, kézi, meg tudomisén h még milyen csapat, és így talán igény van a rögbire.

egyébként én még nem láttam league meccset, így erről nem tudok nyilatkozni

jujjj Creative Commons License 2006.12.23 0 0 290

Biatorbágyról van szó?

Gratulálok és sok szerelést kívánok!

Mindíg csodálkozva figyelem hogy pártízezres városok milyen nagylétszámú klubbal

tudnak rendelkezni.Mi ennek az oka?Én a 300 000 fős debrecenből ha megszakadok nem tudom kihúzni hogy legyen egy olyan edzés ahol 10 en vannak.De 2 fő az átlag.

Nagy zuhanás egy olyannak aki olyan városban élt ahol 7 klub működött.

Sajnos tegyük hozzá hogy elég gáz ha valakik már 18 évesen kezdenek mozogni.

Az már világéletében nem fogja megszokni ennek a sportnak a ritmusát és keménységét.Hát persze hogy nem szeretik!

 

 

Mi a véleményetek a rugby league-ról?

Én személy szerint nem igazán tartom látványosnak.Monoton és unalmas.

Nem értem hogy austráliában miért népszerűbb mint a union.

 

Előzmény: yozz (289)
yozz Creative Commons License 2006.12.22 0 0 289

Bizony, bizony! Bár minden imát így meghallgatnának! Persze amilyen pechem van nekem csak S1 jutott, ahol éjfélkor adják, megpróbálok nem elaludni!

 

Nem bírom ki, h ne osszam meg veletek a hírt: Múlt vasárnap hivatalosan is megalakult a Biai Rögbi Klub! Eggyel több csapat, és reméljük nem lesz kérész életű. Kb 20-22 gyerek, néhány (sosem elég, de egyelőre a 7es csapat a cél) lelkes felnőtt. Sőt szponzor is... naná, hogy régi játékos által vezetett cég!

 

A jövő év már jól kezdődik nekünk!

 

Üdv, Boldog Karácsonyt mindenkinek, ha nem értkeznénk addig!  

Előzmény: Törölt nick (288)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.22 0 0 288
Sziasztok,
Új vagyok a topicban és a rögbiben is. Novemberben jártam Londonban és tévén láttam néhány válogatott találkozót. Nagyon megtetszett a játék, meg is vettem a Rugby Union For Dummies című könyvet, hogy elolvassam a szbályokat.
Szerencsére úgy tűnik, hogy meghallgatták imáitokat, ma este Saints-Wasps előben a Sport2-n.
Jó szurkolást mindenkinek!
-gege- Creative Commons License 2006.12.22 0 0 287

üdv

 

ha jól emlékszem iilyen még nem volt, hogy egy meccset élőben adjanak... ismét mérföldkő a sportág honi közvetítésében;)

jujjj Creative Commons License 2006.12.18 0 0 286

sziasztok!

csak most bukkantam a rugby oldalra!

én Debrecenben próbáltam eddig csapatot teremteni de ez nem az a város valahogy.

www.hajdukrugby.fw.hu

Hát a fene megette ha nincs olyan aki szeret megizzadni.

Róllam annyit hogy kanadában ütköztem 4 évig(heti 2 meccsem volt a telet leszámítva) és most télen angliában 3 hónapot.Na azok szeretik ezt játszani nekem elhihetitek!

A honlapomon van a letöltések alatt egy video amit a szövetség honlapján is láthattok csak elfelejtették kiírni hogy azt mi csináltuk.Vagy legalább megkellett volna köszönni!

Na lényeg az hogy írjatok, informáljatok hogy mi újság a hazai rugbyéletben:

rugbydhse@freemail.hu

Kellemes rucktaposást kívánok mindenkinek!

 

Franz Ferdinand Creative Commons License 2006.12.15 0 0 285
Ja, és amúgy sem szeretem a csapatlabdákat (eredtileg írt kaptam kint, de visszacseréltem).:)
Franz Ferdinand Creative Commons License 2006.12.15 0 0 284
Azok nem igazán rám várnak... Kölünben is elég egy itthonra, a múlkor be is fogtuk, valami mesés volt.:)
Előzmény: agnes76 (283)
agnes76 Creative Commons License 2006.12.15 0 0 283
Orb,
köszi. Vettem.

Franz,
még hagytam 3 db-ot a budaörsi Decathlonban. 2 angol és egy francia emblémájút. 6800HUF.
Franz Ferdinand Creative Commons License 2006.12.14 0 0 282
Szerintem Gilbertet sehol, maximum neten tudsz rendelni, én se itthon vettem.:S
Előzmény: agnes76 (280)
agnes76 Creative Commons License 2006.12.13 0 0 280
Fiúk, help! Tudok itthon valahol Gilbert labdát vásárolni??? Fontos lenne.
angyalhentes Creative Commons License 2006.12.13 0 0 279
Nincs azzal baj, hadd menjen. Sakk is megy.

Egyebkent tavaly mintha lattam volna egyszer kozvetitest a magyar noi(!) rogbivalogatott egyik meccserol es iden volt egy-ket magyar klubmeccs is. Nyilvan messze nem ugyanaz a szinvonal, de jot tesz a hazai sportnak az, hogy latszik a tv-ben.
Előzmény: -gege- (278)
-gege- Creative Commons License 2006.12.12 0 0 278

köszi

 

leginkább Heineken megy, nemrég kezdték az idei szezon első fordulójával, hetente átlag 2 (esetleg 3) meccset adnak... de volt már Guinness (nekem Gloucester-Saracens rémlik), EDF kupa -ha jól rémlik a neve-, valamint a novemberi válogatott meccsek egy részét is adták

sztem lassan utolérik magukat a kupában

 

egyébként amerikai foci továbbra is megy;) 

angyalhentes Creative Commons License 2006.12.12 0 0 276
Valogatott meccsek vannak, plusz Heineken kupa, de lattam mar az angol elsoosztalybol is meccset (Harlequins-Gloucester volt talan) a sport1/2-n.

Nem igazan ertem meg a koncepciot, eleg nagy lemaradassal adnak nehany meccset, de gondolom, majd letisztul.
Előzmény: Törölt nick (275)
Franz Ferdinand Creative Commons License 2006.12.12 0 0 274
Aki mezt akar venni, annak célszerű nyáron (mikor nagyon nincs szezon) szétnézni az érintett országok sportboltjaiban, mivel ott néha hihetetlen olcsón lehet mezt venni: pl. én vettem egy ír váltómezt 80 euró helyett 20-ért, Leinster mezt szintén 80 helyett 40-ért stb. Ha jól láttam, csütörtökön bemutatkozik végre a Leinster is a magyar közönségnek!;)
yozz Creative Commons License 2006.12.11 0 0 273

Ezt is érdemes megnézned, sok info van a fr rögbiről, franciául.   http://www.planeterugby.net/.

 

Mez, ill felszerelés vásárlásához a http://www.boutique-rugby.com/ oldalt ajánlom, minden szinten szinte minden. Asszem lehet utánvét is fizetni.

 

Üdv Yozz

Előzmény: -gege- (271)
-gege- Creative Commons License 2006.12.11 0 0 271

én meg angol turkiban vettem eddig angol, walesi, allblacks mezeket... szinte ingyen vágták hozzám:)

 

nem tudtok olyan linket, ahol mondjuk egy franciaország térképen be vannak jelölve a csapatok?

angyalhentes Creative Commons License 2006.12.11 0 0 270
Albi tenyleg szep varos, bar nagyon keveset lattam Franciaorszagbol, Albit veletlenul igen. (Igaz, en nem a rogbi miatt neztem meg, hanem a Foucault-inga miatt, ha mar veletlenul ugyis Languedocban jartam.)
Előzmény: pingvin10 (268)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!