Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Úgy is mondhatjuk fegyverútlevél. Ha megvan ezzel igazolhatod kint vagy itthon is a tartás jogosultságát. Megléte még nem azt jelenti , hogy berakod a táskádba a sport fegyvered és átmész Ausztriába mert olyan kedved van. Régebben úgy műkszött, hogy külföldi verseny esetén a rendező klubtól megkaptuk a meghívót azzal bementünk az illető ország követségére és kértünk egy engedélyt, hogy a területükre bevihessük a verseny idejére a fegyvert. Abban az esetben ha pl. Cseh országba mentünk kellett a szlovákoktól is engedély az átszállítás miatt. Most , hogy van az Európai elég a meghívó levél és a magyar szövetségtől egy nyilatkozat , hogy kiviheted a fegyvert a versenyre.
Igen ezzel tisztában vagyok én is így értettem elnézést ha nem voltam egyértelmű. Egyik fegyveremet egy ismerősöm intézte akkor még kint élt. Ő vette meg az ő fegyvertartásiába kint beírták hazajött levizsgáztattuk bemutatta a rendőrségnek aztán írtunk egy elajándékozásit és beírattam az én tartásimba, csak ő már véglegesen hazaköltözött azóta
Az a problem, hogy a német úgy tudja eladni a cuccot, hogy te kiküldöd a vásárlási engedélyed vagy Európai Fegyvertartásid másolatát. Ő bemegy a neki illetékes rendőrségre és kap egy engedélyt az eladásra ha nekik megfelelő a te papírod. Utána a német eladhatja neked. Azonban ha nem te akarod átvenni a fegyvert akkor annak a papírjai kellenek aki átveszi és annak a nevére állítja ki a német rendőrség a papírokat amivel kihozhatja Németországból. Itthon meg az illető viheti be a magyar rendőrségre és beírják az ő fegyver tartásijába. Utána neked meg egy adásvételivel kell tőle átvenni és beíratni a tiedbe. Olyan nincs, hogy te lerendezed az eladóval és a te nevedre kiállított papírral valaki elhozza Magyarországra mert ha oda is adja neki jóhiszeműen a német az illetőből ha ellenőrzik fegyvercsempész lesz. Itthon átadhatod a fegyveredet másnak papírozva használatra annak akinek van hasonló kategóriára engedélye akár évekre de egyik országból másikba átvinni még EU tagállamok esetében sem lehet azt a fegyvert szállítgatni.
Igen miért? Mivel Németországon belül elküldenék csak Magyarországra nem sajnos és csak ezért nincs sok kedvem 2500 Km-t utazni oda-vissza, amit meg szeretnék azt egyik itthoni fegyverboltban sem tudtam beszerezni sajnos. Természetesen nem ingyen gondoltam. Az itthoni boltosok mind azt javasolták, hogy kérjek a rendőrségtől egy behozatali engedélyt és úgy hozzam be kintről a váltócsövet, ami nekem kellene.
Van itt olyan, aki Németországban él és van fegyvertartásia és valamikor a közeljövőben szándékozik hazajönni és vállalna futárkodást, mert már a 2. fegyverboltba futok bele, aki azt írta, hogy az EU-n belül szállít, de amikor kiderül hogy Magyarország a cél akkor kiderül, hogy ja oda mégsem :(
Uraim!Eladó lett egy Brazil Taurus M 689-es,EURO CHAMPION típusú 357Magnum/38Special kaliberű maroklőfegyver!
A fegyver gyakorlatilag új,néhány lövést adott le vele az előző igen gondos tulajdonosa!A teljes gyári papírjaival és dobozában ELADÓ!Műszakija 2024.04.29.-ig érvényes.
Kinti fegyvermester által módosított sütéssel, ágyazás műgyantával kiöntve, csőbilincsek csapokkal biztosítva az elmozdulás ellen, berillium-bronz lőkúppal.
Érvényes MKH-val 2027.04.28-ig !
Jár még mellé egy kaliberező matrica és 150db PH Minié lövedék.
Ár:250.e.Ft.
Antonio Zoli Zouave Cal.58-as hadipuska.
A puska 1970-es gyártás, szép állapotban.Válogatott darab “HEGE” beütővel.
Egyetlen szépséghibája, hogy félállásban ( nehezen is) de elsüthető. Adok mellé 80Db lövedéket+kaliberező matricát+lőkúpot. MKH 2027.04.26 ig érvényes.
Eladóvá vált alig használt (max 1000 lövés) önvédelmi célra tartott fegyverem HK USP Match 9 mm.
A következőket adom még hozzá:
- 1 db M2 streamlight taktikai lámpa
- 1 db Safariland 6004 HK Light tok
- 1 db gyors tártartó
- 3 db 15-s hk tár
- 1 db gyorstok
A lőfegyver kiváló állapotban tekintettel arra, hogy csak önvédelmi célra hordtam második tulajdonosként. A műszaki vizsga 2021.09.08.-ig tart. A kép magáért beszél :)
Nem írtad, hogy gyorspont. Akkor még gyúrjál rá. Múlt Szombaton lent a gödörben a 25-ről gyorsban a Kovi a beton sütésű 80 000 Forintos Remingtonnal belepakolta az egész tárat a tízesbe 8-a lapon.