Keresés

Részletes keresés

marzio Creative Commons License 2006.12.01 0 0 221
Az nálam egyenlő Lido di Jesoloval! Előre is elnézést Mrb.-től!
Előzmény: AZS (219)
sfi Creative Commons License 2006.12.01 0 0 220
Ha már közvetlen a parton voltatok, akkor miért nem a tenger felé néz a sátor?
Előzmény: AZS (218)
AZS Creative Commons License 2006.12.01 0 0 219
egyébként nektek még szóbajöhet a galeb kemping is, omisban.
sokan szeretik (én speciel nem, de attól még nektek bejöhet ;-)

mindenesetre délen más jellegű a kempingkínálat, mint mondjuk az isztrián.
Előzmény: Szsú (216)
AZS Creative Commons License 2006.12.01 0 0 218
nem, nem, közvetlenül a tengerparton én laktam ;-)

Előzmény: Szsú (216)
marzio Creative Commons License 2006.12.01 0 0 217

Akkor szólnék én is!

 

Mi tavaly a Solarisban voltunk Sibenik mellett. Jó hely lenne nektek abból a szempontból, hogy vízszintes, olyan igazi "bazinagylakókocsistulajoknakvaló" kemping.

Viszont, mint ahogy azt már AZS is leírta elég ipari jellegű, és a vendégek közt is van sok elég bunkó, nemzeti hovatartozástól függetlenül. Ennek szerintem az is az oka, hogy javarészt telepített lakókocsikkal van tele a kemping aki kibérli annak a nagyrésze pedig azért választja ezt a nyaralási formát, mert jóval olcsóbb mint az apartman, viszont azt már nem tudják, hogy egy ilyen helyen másképpen illik viselkedni (tévébömböltetést, hangoskodást értem pl. ez alatt). Parcellák viszont nincsenek, úgyhogy oda állsz ahol hely van, ezzel ugye az a gond, hogy a kiadó lakókocsisok már jóelőre lefoglalják a jó helyeket, sőt ismerek nem egyet aki egész évben lennt tartja a kocsit.

Hangsúlyozom mi jól éreztük magunkat, kavicsos part van, van medence is, a szomszéd hotelek szolgáltatásait is igénybe lehet venni (mi nem tettük), kisgyerekkel ideális.

Szerintem nézzétek meg, egyszer ki lehet próbálni, ha nem jön be, akkor ott a Vranjica Belvedere Trogirban, vagy a Rozac. Bár ezekkel ugyanez lenne a gond, soka fixen foglalt hely.

 

Előzmény: Szsú (216)
Szsú Creative Commons License 2006.12.01 0 0 216

Kedves AZs!

Lehet, hogy mi nem ugyanabban a kempingben voltunk, vagy csak én vagyok vak, mivel a Zagoriban mi nem találtunk normális sanitert, persze lehet hogy ez volt az ára, hogy mi lent laktunk közvetlen a tengerparton , és gyalog nem nagyon mászkáltunk a kempingen belül, mivel bazi meredek volt. Nagyon sajnálom, hogyha az a kis kemping ilyen meredek, nekünk az tuti nem lesz jó, mivel a lakókocsi 1300 kg-os és bármennyire rutinos is a férjem az autót nem akarjuk megszakítani, egyébként mi sok olyan kempingben voltunk már ahol egyáltalán nem voltak magyarok, mondjuk ez tényleg érdekes. A gyerekek meg azért unatkoznak, mert a 17 éves kicsit félénk, így a csajokat legfeljebb csak messziról meri bámulni. Persz lehet hogy megpróbáljuk a Dolent, még nincs semmi lefixálva. Egyébként elmondom neked, hogy idén augusztusban a Garda tónál nemhogy a kempingben, nem volt magyar, de még magyar rendszámú autót sem láttunk. A recepciós meg is kérdezte, hogy honnan jöttünk, és utánna közölte, hogy náluk még soha nem voltak magyarok. Na persze meg tudom érteni, mivel olyan bazi drága hogy az nem magyar pénztárcának való. Mi  sem megyünk mostanában, főleg nem augusztusban akkor a tó körül képtelenség kempinghelyet találni, mi végig jártuk a kb. 60-70 kempinget a tó teljes hosszában és nem volt hely képzelheted olyan csúcsforgalomban, hogy 20-al lehetett menni ez nekünk 8 óra volt és kb. 30 km.

Végül épp akkor jött ki egy kocsi az egyikből oda gyorsan beslisszoltunk. Meg kell jegyezzem viszont hogy gyönyörű, úgyhogy azért megérte.

A horvátokkal kapcsolatban mindenre nyitott vagyok mivel jövőre az első üdülést oda tervezzük úgy kb. 15 napra. Még ötletünk sincs. hogy hová menjünk. Valahová délre gondoltuk. Úgyhogy várom a tippeket!

Sziasztok :Zsuzsa

Előzmény: AZS (215)
AZS Creative Commons License 2006.11.30 0 0 215
húha, jól megsoroztál ;-)

bazinagy lakókocsiügyben 681109 kollegina tudna neked okosakat mondani, addig is keresd vissza az ő beírásait - nekem ugye az autóm rögtön a házam is.
zagori: nem néztél elég jól körül... hibátlan, tiszta és angol wc-k a nagy épületben voltak, az étterem terasza alatti szinten, zuhanyozók meg a bolttól lefelé jobbra letérve. de ez sajnos már a múlt...
boban: a bazinaggyal csak akkor merészkedjetek le oda, ha nagyonnagyon jól tudtok vezetni, no meg ha elég erős autótok van (fel is kell ám azt majd húzni onnan). de mellette ott van a dole, ott van hely rendesen manőverezni, meg vannak lankásabb részei is. jahh, mindez makarskától délre van, zivogosce és drvenik faluk között - búvárcentrumot nem tudok ott a közelben, de ettől még lehet, hogy van. az ár: lakóautó parcellán, 3 fő, áramhasználattal napi 126 kuna.
voltál te már bárhol a világban, ahol nem voltak magyarok? ;-)))
a fiam 17, de ő nem unatozott, sok jóformájú cseh kiscsaj van arrafelé ;-)))

és persze gyere át az igazi horvátország-topikba, legalább felpezsdíted egy kicsit a novemberi hangulatot ;-) klatty ide
Előzmény: Szsú (214)
Szsú Creative Commons License 2006.11.30 0 0 214

Kedves AZs!

 

Mi rengeteget kempingezünk, mivel van egy bazi nagy lakókocsink, amivel általában évente 2 alkalommal 15-16 napot szoktunk eltölteni. Vannak ugyan tapasztalataim a horvát kempingekkel kapcsolatban, de eddig csak Rovinjban, Novi Vinodolskiban, Biogradban jártunk ,  lejjebb még nem jutottunk el. Nagyon érdekelne a Boban kemping ahol ti jártatok, mert nagyon utálom a zsufi kempingeket. Sajnos pl. Novi Vinodolskiban a Zagori kempingben pl. nem volt a WC-ken ajtó, csak oda volt támasztva melléje, és pottyantós volt, melegvízről nem is lehetett álmodni, az soha nem volt, takarítás meg annyi, hogy reggel felöntötték egy vödör vízzel. A zuhanyzók nem voltak használhatóak, ezért hamar leléptünk, pedig maga a kemping nagyon nagy tágas sok helyjel, aránylag jó tengerparrtal, kár érte.

Jövőre úgy tervezzük, hogy délebbre megyünk Trogír vagy valami hasonló, sajnos nem eléggé ismerem még a városneveket, ezért nem tudom, hogy hol van .Az általad leírt kempinget hogy lehet megközelíteni, s milyen árak voltak amikor voltatok? Mivel mi is június közepétől mennénk, mikor a sulinak vége és kb. 15-16 napot szeretnénk eltölteni a kempingben ha tudsz segíteni és oda is találunk még lehet hogy találkozunk is.

Ha akarsz közvetlen dumcsizni írjál a sardi89@freemail.hu ,vagy a beszerzes@metaltechnikkft.hu címre. Szeretném ha tudnál segíteni, tök klasz lenne, ha ott tudnánk találkozni, legalább lenne honfitárs akivel esetleg jókat lehet borozni, dumálni, vagy sörözni. A férjem egyébként búvármester, ezért mindig szempont az is hogy legyen a közelben búvárközpont, bár ez a horvátoknál eddig még nem jelentett problémát. Ha tudsz erről bármit az is írd meg. Ja és van két kamasz fiam, esetleg neked is vannak gyerekeid, lehet hogy kijönnének egymással, mert ezek együtt piszkosul tudnak unatkozni.

Köszi: Zsuzsa

sfi Creative Commons License 2006.11.21 0 0 213
Én nem. Nekem azok nagyon északon vannak.
Előzmény: marzio (212)
marzio Creative Commons License 2006.11.21 0 0 212

Mi is! Csak a bőség zavarában nem tudom, hogy melyik hely legyen, de azért már körvonalazódik:

 

- Adriatic kemping Primosten

 

- Slatina kemping Cres sziget

 

-Glavotok kemping Krk sziget

 

Az utóbbi kettőről tudtok valamit?

Előzmény: sfi (211)
sfi Creative Commons License 2006.11.21 0 0 211
Én már a következő nyárra készülök. :-))
Előzmény: mistral96 (210)
mistral96 Creative Commons License 2006.11.21 0 0 210
Én is...:-)
Előzmény: marzio (209)
marzio Creative Commons License 2006.11.19 0 0 209

Sziasztok!

 

De leült a topik!

 

Én meg csak a szépre emlékezem! :))

 

 

Bougenvillea Creative Commons License 2006.10.12 0 0 208

Hali! Még nyaral mindenki? Friss kempingértékelések, utószezoni tapasztalatok jöhetnének.  Esetleges uj felfedezések?

Jó lenne ebben az őszi melankóliában egy kis nosztalgiázás a  kempingéletről!

sfi Creative Commons License 2006.09.07 0 0 207
Szerintem mindenképp érdemesebb 1 nagy sátrat vinni. Ha esetleg később nem megy az egész család, kettesben is jobb a nagy sátor. Jobban elfér benne minden és a sátorhely ígyis-úgyis annyi.
A kempingárak tényleg nagyon változóak, és a nagyobbak a drágábbak. Persze ott több szolgáltatás is van, ezért ez egyéni igény kérdése, hogy kinek melyik jön be. De szerintem ilyen 1-2 éjszakás szállásnak megfelel a kis kemping is, bár én hosszabb nyaralásra is azt szeretem inkább. Mi sajnos sátorozni 2 éve voltunk utoljára és jövőre megyünk legközelebb. Ezért nem vagyok naprakész az árakat illetően, de amit mostanában láttam (mert azért érdekel a dolog), az nekünk kb. 6-7000 Ft-ra jönne ki éjszakára. Ebben van 3 felnőtt (sajnos 12 év felett már ennek számítanak a gyerekek is), 1 db másfél éves (rá még nem kell fizetni), 1 sátor, 1 autó, áram és az üdülőhelyi díj. Ez az ár jellemző egy egyszerűbb, közepes-nagyobb kempingre. A kis kempingek azért ennél olcsóbbak.
Előzmény: 920929 (206)
920929 Creative Commons License 2006.09.07 0 0 206

 

 Akkor érdemesebb 1 nagyobb sátrat venni!

Az árakról tudsz valamit írni? Gondolom a kempingek árai között is jelentős különbségek lehetnek. Érdemesebb kisebb kempinget választani, az olcsóbb?

 

Előzmény: sfi (205)
sfi Creative Commons License 2006.09.07 0 0 205
Kempigben 1 éjszakát is el lehet tölteni, sőt nem is kell előre megmondani, hogy mennyi ideig maradtok. Viszont ha 2 sátrat vertek akkor azért 2-szer is kell fizetni. Legalábbis ott, ahol nem kijelölt parcellák vannak. Ahol parcellák vannak, ott nem tudom, mert olyanban még nem voltunk. Ezen egyébként mi is szoktunk mérgelődni, hogy egyesek hatalmas helyet foglalnak el és nekik is csak annyit kell fizetni, mint aki egy kis sátorral kis helyen húzza meg magát.
Előzmény: 920929 (204)
920929 Creative Commons License 2006.09.07 0 0 204

 

  Sziasztok!

 

 Tanácsot  szeretnék kérni. Voltam már nyaralni lakókocsiban, úgyhogy  teljesen nem idegen számomra a kempingezés, de sátorozásban  csak gyermekkoromból vannak emlékképeim.

Hirtelen ötlettel elhatároztuk, hogy úgy kellene lemnenünk  Dubrovnikba, hogy a

az Adria partján  egy-egy kempingben csak 1-2 éjszakát töltenénk.

Sibenik környékén, Makarska vagy Tupeci mellett, és Dubrovnik közelében gondoltam 1-2 napra, vissza felé pedig  Omisban és a Plitvicei tavaknál .

 

Érdekelne, hogy a kempingekben nincs meghatározva a minimum  eltölthető napok száma, egy napra is be lehet jelentkezni? Szerintetek  szeptemberben megvalósítható ez a sárorozás, vagy célszerűbb elhalasztani jövő nyárra, melegebb időszakra?

A kempingekben néztem azt árakat, fizetni kell a személyekre, az autóra és a sátorra. ha két kisebb sátrat állítunk fel , akkor kétszres sátordíjat kell fizetni, vagy a sátorhelyre vonatkozik a díj?  

 

 

 

 

 

  

zsuta Creative Commons License 2006.09.07 0 0 203

sziasztok.......néhány szó a Trogir - Seget Vranjica - Belvedere Campingről

A parti főútról könnyen megtalálható, egy kis fenyőerdőben eldugott kempingnek tűnik - aztán a partra lejutva csodás kilátás a szigetekre, kis dombocskán a szép új templommal. A kemping felosztása nem volt túl szimpatikus, nagyon kicsi parcellák, élősövénnyel elválasztva, tehát ha többen vannak együtt, akkor sem igazán növelhető a terület. A kis utacskák mindkét oldalán vannak a parcellák, ha autóval közlekedik valaki - márpedig mozgás mindig van - akkor 1-2méter választ el mindkét oldali sátortól, ha két lakókocsi között kell menni, akkor szinte centizésre van szükség.  Tehát tömegnyomor. Mi középen, a parcellarész és a part között vertünk sátrat, ez itt nagyon kényelmes volt, estefelé kiürült a part és senki sehol, csak mögöttünk a tömegnyomor... Itt csak egy baj volt: fa és árnyék egy szál sem. A mosdók/zuhanyozók/wc-k nagyon korszerűek, naponta többször takarítanak, töltenek. Fény+napkollektorokkal megy a melegvíz, estére már nincs. A személyzet hozzáállása nem igazán meríti ki az általam elfogadott 'vendéglátó' fogalmat.

Viszont: reggel és este vissza menetrendszerűen kishajójárat megy a kemping strandjáról Trogirba (10Kn/fő) érdemes kihasználni, mert a parkolás őrület: hely és ár viszonylatában egyaránt. Nem szabad kihagyni Trogirt, főleg estefelé, mikor a kikötőbe éjszakázni betérő jachtocskák is emelik a mediterrán hangulatot....

sfi Creative Commons License 2006.08.10 0 0 202

3. Kosirina kemping, Betina előtt

 

Ez a kemping egy olyan öbölben van, ami minden arra járó szemét vonza. Van az úton egy parkoló is, ahonnan le lehet nézni. Gyönyörű a panorámája, kristály tiszta a víz és a nyílt tengert is látni innen.  Igazság szerint ez az egy előnye van, de ez annyira, hogy elgondolkodtunk rajta, hogy egyszer pár napot eltöltsünk itt. Maga a kemping elég nagy, nem túl árnyékos, 1 szoc. helységet láttunk, a hátsó részen még áram sem volt és elég zsúfolt.  Viszont 1 korsó Karlovacko csak 10 kunába kerül. :-)))

Jó helyet találni nem könnyű, a bejárat után balra indulva lehet a legjobb helyekre lelni. Viszonylag árnyékosabb, van áram és ott van a fürdő-wc is. Amin nagyon meglepődtünk, hogy amikor kiszálltunk az autóból egy 50 körüli férfi Ádám-kosztümben pakolt a lakókocsijában. Ahogy tovább mentünk egyre több hasonlóval találkoztunk. Arra jelzést nem láttunk, hogy ez nudista kemping lenne, nem volt leválsztott rész sem. Tul.képpen a nudisták és a textilesek teljesen vegyesen voltak.

 

sfi Creative Commons License 2006.08.10 0 0 201

2. Stella Maris kemping, Jezera után

 

Egy nagyon kis kemping, de nagyon szép. A hátránya, hogy egy fehér poros, kavicsos, a vége felé meredek úton kell bemenni. Az egész kemping is elég meredek, nem is túlzottan árnyékos. De mivel nincs nagy tömeg, azért kis szerencsével lehet jó helyet találni. A panoráma csodálatos.

 

 

sfi Creative Commons License 2006.08.10 0 0 200

Idén nyáron Murter-szigeten is nyaraltunk és megnéztünk néhány kempinget. A szubjektív benyomásainkat közkinccsé tenném, hátha érdekel valakit.

1. Hostin kemping, Rastovac (http://www.hostin.hr/hr/hr.php?case=rastovac&sub=rastovac)

Ez a kemping Tisno előtt van, már akkor felfigyeltünk rá, amikor megérkezésünk napján először elmentünk mellette. Egy nagyon szép öbölben felkszik, teraszos kemping többnyire olajfákkal. Viszont amikor lementünk megnézni, az már kis csalódás volt. Számozott parcellák vannak, amik elég kicsik és nem túl árnyékosak. A kemping úgy helyezkedik el, hogy egy keskeny sávban érintkezik a tengerrel és onnan hátra felé nyúlik. Ebből adódóan a legtöbb hely elég messze van a parttól. Szoc. helységet csak egyet láttunk. A kemping területén sok apartman is van.

Néhány kép:

 

zsuta Creative Commons License 2006.08.08 0 0 199

szervusztok régi barátok.......az utolsó pillanatban még lerohanunk Isztriára! Szeretném kérdezni, volt-e mostanában valamelyikőtök Camping Porton Biondi

Rovinjban? Évekkel ezelőtt voltam, ha jól emlékszem, ez volt a városhoz legközelebb eső kemping. Csak az a bajom, hogy azóta kiépítették a nagy parkolót a Mirna halfeldolgozó helyén - a google-earthben nem lehet rendesen kinagyíttatni.

Azóta átépítették a város ezen részét, kialakították a nagy parkolót a Mirna teherkikötője helyén. Szóval ki tud róla valami újat? sziasztok

photocroatia Creative Commons License 2006.08.08 0 0 198

A sikerre való tekintettel elindítottam 3 új fotópályázatot: Horvátország, Dubrovnik és Zágráb témákban.

Ez egy PhotoCroatia exkluzív pályázat, és a pályázóknak esélye van arra, hogy képeiket megvásárolják, és a Bradt Travel Utikalaúzaiban megjelentetik.

Kérlek látogass el a weblapomra: http://www.photocroatia.com/ és olvasd el a versenykiírást és részvételi feltételeket.

Kérlek küld el képeidet Horvátországról.

Köszönettel:

 

 

I am pleased to announce that I have 3 new photo competitions, Croatia – Dubrovnik and Zagreb. 

These competitions are exclusive to PhotoCroatia.  You have the chance of getting your photos purchased and published by Bradt Travel Guides.

Please visit my website: http://www.photocroatia.com/ and read the competition requirements and terms and conditions.


Please send in you Photos of Croatia.


Thank you.

KAti Creative Commons License 2006.08.08 0 0 197
Egy nagyon olcsó apartmannál simán lehet drágább egy jó kemping. De azért általában olcsóbb.
Előzmény: magala (195)
681109 Creative Commons License 2006.08.08 0 0 196
keress rá a www.camping.hr -en, a Kvarnert válaszd, és ott találsz Krk szigeti kempingeket árakkal
Előzmény: magala (195)
magala Creative Commons License 2006.08.07 0 0 195

Sziasztok,

Krk szigetén és főleg Vrbnik körül érdekelne kemping (ha van arra egyáltalán) az is, hogy mennyibe  kerül. Sokkal olcsóbb  mint az apartman??

Köszi a választ.

lesliel Creative Commons License 2006.08.07 0 0 194
Szia,

mi vittünk ugyan WC papírt, de mindegyikben volt. Csak előre kell gondolkodni, mert az előtérben van a bazi nagy tekercs, amiből tépni kell. Ha későn jut eszedbe... :))
Azt hiszem van mind kosárpálya, mind ping-pong asztal, de nem a kemping területén, hanem ha elindultok befelé a parton. A pénznyelőn túl emlékeim szerint voltak 'ketrecek', de mi csak utolsó este merészkedtünk be arra a részre.

Laci
Előzmény: Zoe21 (192)
v2000h Creative Commons License 2006.08.05 0 0 193

Eladó 2 db SkyEurope jegy Dubrovnikba:
Budapest  Ferihegy 1 _ Dubrovnik 5P1240 K, 15-aug.-06 19:10 20:30
Dubrovnik _  Budapest Ferihegy 1 5P1241 K, 22-aug.-06 21:00 22:20
Ár: 2 x 7000 Huf + 2 x átírás
+361 349 38 24
+3670 38 160 88

Zoe21 Creative Commons License 2006.08.05 0 0 192

Szia!

 

Felmerült még néhány kérdés:

 

- wc papírt ugye vinni kell?

- láttál a kempingben kosárpályát és ping-pong asztalt?

 

Köszi,

 

Zoé

Előzmény: lesliel (190)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!