Pannónia, a "magyar legenda". Ez a topik kapcsolódik a Pannónia motorkerékpárok topikhoz (http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9049017) Itt főleg olyan információk, hozzászólások találhatók meg, amelyek Pannónia tuningolással, versenyzéssel kapcsolatosak. Magas szintű szakmai ismeretek, trükkök, tippek. Csak haladóknak :-) !
Mutassatok még egy motort a világon, amelyik 20-as karbival, vashengerrel, adott méretű, és számú átölő csatornával, és a Csabai-dob szerű (tehát nem rezó) kipuval hozza a 30 lóerő feletti teljesítményt. Az öreg csak tudott valamit.
Akkor ezek szerint már azzal a néhány ezer másik dologgal / összefügéssel is tisztában vagytok amire lehet építkezni ennek a megértéséhez ? Mert a jó kétütemű nem jó kipuffból áll és jó hengerből + jó karbiból, stb. , hanem ezeknek a jó összehangolásából ! De ha a Csabai Béláról van szó akkor az lenne a legnagyobb dolog ha ide csalnátok ebbe a topikba , ( már csak a jelenléte miatt is ) aztán együttes erővel csak kifaggatnánk valahogy :)
"azt amit tud a kipufogókról azt senkinek nem mondja el részletesen
senkinek"
Na az ilyen dolgokat manapság teljesen érthetetlennek tartom mert annó jó hogy szakmai féltésből nem mondta el de ma már hova titkolózik? a Sírba akarja vinni?
Teljesen széria. De itt látszik amit ezelött irtam, hogy rezeg amotor. Bélabácsi is azonnal érezte mondta is ez így nem jó.Már sokat javult, de még nem tökéletes.
Sokat leszedtem, ha megtalálom a linket azt is beteszem, de előtte még egy észrevétel. Csak úgy kívülről nézve, azokért a karokért igencsak nyújtozkodni kellett, vagy csak én látom rosszul? Na most megint találtam párat, még szabok rajtuk kicsicskét, aztán felteszem a képtáramba.
Jó képek:-) Hol készült? Találtam egy csomó ilyen képet. Csak egy kérdés vele kapcsolatban: a versenyzők nem anyáztak nagyon, mikor a "norbi" belevakuzott a szemükbe?
Mikor kb. másfél éve voltam Ágoston Ivánnál henger fúratása miatt, épp akkor csináltak a haverjával egy P20-as blokkot, a szélső csapágyaknak kúpgörgőset, belsőknek meg hengergörgőseket tettek.
Engem akkor csak az riasztott meg, hogy mind két csapágy elég drága, és az is idegesített, hogy így az axiális erőket a két kúpgörgős veszi fel, illetve egy irányba mindig csak az eggyik.
Biztos vagyok benne, hogy meg tudták csinálni, és nem is azzal a pár motorral lett volna baj amit a kis. mühely rak össze, hanem a szériával. Itt reagálnék arra régebbi (tényleg jól szerkesztett, és ütős) hozzászólásodra egy gondolattal. A 20-ast a politika söpörte le, de hozzájárult a minőség nemléte is. És még számtalan más is.