Ne kérdezzétek meg, hogy miért vettem dízelt, ha egy év alatt nem megyek vele csak 12e km-t (bár minden nap használom), inkább megválaszolom most: soha nem volt még dízel kocsim, mindig ez volt az álmom és nagyon élvezem a nyomatékból való vezetést. Anyagilag nekem hosszabb távon sem éri meg (pláne ilyen gázolaj árak mellett), de minden percét élvezem, ha megyek vele!
Én is benzines párti voltam örökké és én sem sokkal megyek többet. (max. 15000km)
De:
-Komfortosabb (a nagyobb nyomaték és tempomat miatt)
-szerintem halkabb (tesztvezetésen ezért szerettem belé)
-majd 1000km-t elmegyek egy tankkal
-Amúgy 300ft-os árnál mindegy, hogy melyik olcsóbb +/- 10 Forinttal. Sokkal többet jelent, hogy 6l a fogyasztásom városban és nem 9
Pedig nyomom neki: múlt hét vasárnap egy kis lámpás gyorsulásnál olyan 65-nél belebámultunk a kamerába... :-(((
A Kia Hungary honlapján a kereskedői listában pedig "csomai" szerepel ami szombathelyi. http://www.kiamotors.hu/kia/admin/pdf/kiamarkakereskedok.pdf Megnéztem gyps-en a Vilonyai utca 1-et, de ott úgy emléksze pözsó szalon van, volt.
Csak nem 16" 205-ös nyárira cseréled a gyári gumikat? Anno én is gondolkodtam rajta, de olyan jól fexi az utat - ezzel a futóművel- a 185-ös gumikkal is és nem ráz, hogy én megtartom. Tudom, jobban néz ki a szélesebb, peresebb abroncsokkal, de lehet hogy öregszem...
Ez az! Sajna úgy tudom, az olajat évente lecserélik, ha csak 5000 km-t mész, akkor is, ezt még megértem. (Én ezért sem nem akarok nagyon drága hosszított csereperiódusú olajat tetetni bele).De szerintem a többi alkatrész állapot és futásteljesítmény függvénye kell hogy legyen, különben lehúzás az egész. Volt olyan szervizajánlat is, ahol pl. a levegőszűrő cseréjétl 40e Km után tették csak bele!? Én mondjuk ezt évente cserélném, akár egyénileg is. Úgy gondolom, hogy bárki bárhová is viszi a kocsiját szervizeltetni ezeket egyedileg tisztázza le előre, mint ahogy pl. Kiberlovag tette.
Annak is évente kell 20k olajcserét csináltatni,de akkor nem mondhatja azt, hogy csak a 2. évben cseréljék az üzaszűrőt, amikor ténylegesen 30000-nél a 40000-es szervízen van?
Én ültem ilyen VW motorral szerelt autóban és valóban tud annyit , mint egy hagyományos 2.0 benzin motor.
Ami meglepett, hogy a fék teszten jobban szerepelt a Golf, mert a KIA Cee'dnél jobb fékkel még nem találkoztam /bár V.Golfot nem vezettem bevallom, de az összes többit igen/. Sajna nem mindent értek a tesztből -mert egy kukkot se értek németül - de a szlalomot szemmel láthatóan jobban vette a KIA.
Ki tud gyári üa. szűrőt szerezni? / csak sajna nekem 30 ezret ír a könyv, ezt is tisztázni kellene már, szerintem ha aktuális lesz felhívom a KIA Magyarországost, vagy ha berágatnak a szlovák központot vagy..... vagy Szöult/
Én is egyetértek azzal, hogy kérdés nélkül ne cseréljék ki a gázolajszűrőt, ha még nem értem el az előírt periódust - és ezt nem évben, hanem kilométerben határozták meg a szerivizkönyvben tudtommal. Ezt csak a korrekt ár-összehasonlítás miatt hoztam fel példaként. Az M6 árai és hozzáállása, amit leírtál szerintem is nagyon jó. Az én esetemben például: egy év alatt nem fogok menni csak kb. 12e km-t. Tehát az első kötelező szerviznél én sem szeretném, ha kérdés nélkül cserélnék ezt az alkatrészt, max. majd csak a következőnél. Biztos vannak még itt a fórumon olyanok, akik kisebb futásteljesíténnyel mennek majd 7 évig évente szervizbe és ha részletes az ajánlat, pontosan ki lehet majd számolni a várható költségeket a szervizkönyvben leírt alkatrész csereperiódusok alapján. Ami minden kötelező szerviznél biztosan lesz nekem évente az az olajcsere, a többi az aktuális állapot és futásteljesítmény függvénye. Vagy javítsatok ki ha rosszul gondolom. Ezért jó ez az eszmecsere.
----
Ne kérdezzétek meg, hogy miért vettem dízelt, ha egy év alatt nem megyek vele csak 12e km-t (bár minden nap használom), inkább megválaszolom most: soha nem volt még dízel kocsim, mindig ez volt az álmom és nagyon élvezem a nyomatékból való vezetést. Anyagilag nekem hosszabb távon sem éri meg (pláne ilyen gázolaj árak mellett), de minden percét élvezem, ha megyek vele!
a http://ceedservice.extra.hu oldalon láttam egy szervízajánlatot "KIA Véro ajánlata Veszprém" név alatt. Tudtommal Veszprémben csak egy KIA kereskedés ill. szervíz van. A Verda Autóház, de mint egy kollégám mondta, aki a héten próbált meg ott szervízeltetni, az sajnos megszűnt, illetve használt autó kereskedés lett. Ha mégis tudsz egy másik veszprémi szervízről (KIA Véró) légy szíves oszd meg a címet. Lassan esedékes a szervíz és akkor legalább nem kéne 100Km-t mennem csak amiatt.
Ha nem lesz meg ma este, jó lesz a jvő héten is, nem sürgetésképpen írtam. Nyugodtan koncentráljanak a nyílt hétvégére, ez szerintem most fontosabb Önöknek. Egyébként is, örülünk hogy itt van velünk aktívan a fórumon!