Érdeklődni szeretnék, hogy járt-e már valaki közületek a Hilton Dreams-ben, és mi a vélemény róla? Milyen a partja, mik a tapasztalatok, stb. Előre is köszi! Júni végén mennénk a Kartago-val, és még nem sikerült szállodát választani.
Gondolom a Hostmark Oriental. Konditerem van. 800m-re van a zátony széle. 18km Na'ama Bay A Nabaq öbölben van. Ha nem érdekel a tenger és szeretsz taxizni akkor okés, egyébként...
Mi tavaly tunéziában voltunk all inc-on, teljesen jól elvoltunk a helyi alkoholos italokkal. Én mondjuk végig gin-tonicoztam, de volt mindenféle helyi specialitás is (pl. fügepálinka), amit itthon nem nagyon lehet kapni, és jó új dolgokat kipróbálni :))
Ízre hasonlítanak az eredetire, és ha nem vagy túl figyelmes, az üvegét is össze tudod keverni, mivel a grafika, a színek és a betűtípus is ugyanolyan, mint az eredeti. A névben meg mondjuk 1-2 betű eltérés van:))
A helyi ital azt jelenti, hogy nem mondasz márkát. Pl: kérek egy whiskit, ez helyi alkoholos, de ha azt mondod kérek egy Johnny Walker-t az importnak számít. A gyümölcslé nagyon finom, van Cola, 7Up, bor, sör, ezek mind helyiek.
Aki volt már all inc.-ban az légyszi magyarázza el nekem hogy mik azok a helyi alkoholos italok?És akkor most milyen alkoholokért kell majd fizetni?Ja és mik tartoznak az import italok közé?
"all inclusive: napi háromszori főétkezés; helyi alkoholos és alkoholmentes italok korlátlan fogyasztása; 10:00 - 24:00 óráig; napközben snack (kávé; tea) Az import italok; és a frissen facsart gyümölcslevek külön fizetendőek. Az all inclusive szállodák szolgáltatásai bizonyos részletekben szállodánként eltérhetnek."
Az idegenvezetővel egyszer találkoztunk az elején és egyszer a végén. Mi nem igényeltük a segítségét, de segítőkésznek tűnt, megadta a számát, nyugodtan hívhattuk volna. Amikor fakultatív programon voltunk el volt intézve a kajacsomag és a reggeli ébresztő.
Szia! Köszi mindenkinek! Mi még nem voltunk Egyiptomban, sokfele szeretnénk majd menni kirándulni, de néhány napot szeretnénk punnyadni is :) Hurgahdán kicsit nagyobb a választék azért :)) A kajában meg nem vagyunk nagyon válogatósak!
Szia Tünde! Ha még nem voltál Egyiptomban, akkor nyugodtan kezdheted Hurghadaban. Szerintem nagyon jó hely, és állítólag olcsóbb is mint Sharm. Mi a Sea Gull hotelben voltunk egy éve (AI) és a kicsi tengerparti résztől eltekintve [számomra érdekes módon el volt kerítve, így nem tudtál átmenni más szálloda tengerparti részére...] semmi kifogásunk nem volt a szállodával kapcsolatban. (kivéve talán az, hogy a kajáknál nincs változtatosság... azaz minden 2.-3. nap ugyanaz a 600 féle van:) )
A segítségeteket szeretném kérni, június végén Sharm el Sheikh-be szeretnénk menni nyaralni, 10 éjszakára. Nézegettem az utazási irodák ill. különfél last minute oldalak ajánmlatait, de mindenhol csak 7 éjszaás utakat kínálnak Sel S-be. Nem tud valaki véletlenül olyan irodát, ahol 10 éjszakás utat is indítanak? (Hurgahadára megy, viszont eddig mindenki Sharm el S-et ajánlotta :))
Üdv.Juni végén mennénk Sharmba,a Hotel Amar SINAI-ba vagy a Ghazala Beach-be.Akinek van infoja a szállodákrol,köszönettel várom válaszát a vizituras@vipmail .hu cimre.
Még valami: a Kartagoval ne menjetek ha lehet.Nekünk rossz tapasztalataink vannak.Iszonyatos időpontokban tudnak gépet bérelni hogy minél olcsóbb legyen nekik.Mi például éjjel kettőre értünk Sharmba,hazafelé pedig éjjel kettőkor indult a gép.Akik kisgyerekkel voltak majdnem megőrültek velük,de nekünk is nagyon fárasztó volt.Nem beszélve arról hogy a szállodában a szobát már délelőtt 10-kor el kell hagyni.Törölközőkártyát mindent leadni.Vacsit is már csak nagy magyarázkodás után adtak.Ott tengtünk- lengtünk ,hogy elteljen az idő a busz indulásáig és úgy érzi az ember hogy már kinézik onnan.az Anubissal semmi gond nincs és a Medina Tours-al sem volt probléma.Szóval a Kartagó igaz hogy olcsóbb,de ezeket a dolgokat be kell nyelni mi nem fogjuk többet az biztos. Szia!
Amikor mi voltunk (3 éve) akkor nem kellett érte fizetni.Most nem tudom mi a helyzet. Valaki itt az előzőekben írta hogy voltak ebben a szállodában mostanában. Kérdezz rá! Szia!
Szerintem utazás előtti héten fog csak kiderülni.... Tegnap 8.40-kor indult a gép. (Márciusban 12.00-ra volt kiírva, de egy órás késéssel indultunk csak :( )
Köszönöm, elolvastam. Kérdés, hogy mennyire lefoglalt már most ez a szálloda, remélem, hogy még lesz helyünk. Ha jól sejtem, akkor a konditermet csak térítés ellenében lehet igénybe venni... igaz? :(
Tudja valaki, hogy a hétfői sharm el sheikhi járat mikor indul(hat)? Kartago Tours-szal megyünk, és kb. 5 nappal indulás előtt kapunk meg minden infot, illetve a papírokat majd a reptéren.
Szia Péter! Olvas el az 5253 -as számú beírást,ott részletesen írt a lányom a Sunrise hotelről. És hogy a kérdésedre válaszoljak,igen van konditerme,méghozzá nagyon komoly gépekkel felszerelt, különálló üveges oldalú légkondis épület. Ez a szálloda nagyon jó választás! Üdv.
Egy hotel lemaradt: Prima Life Rehana. Ez is Sharm el Sheikh.
Más: melyik utazási irodával éri meg menni: Kartago vagy Anubis? Szóval van e valamelyikkel kellemetlen élmény. (tavaly Anubisszal voltunk és nem votl semmi gond)
Sziasztok! Mi is Egyiptomba tervezzük a nyaralásunkat és egyelőre 3 hely között vacilálunk, amik közül az egyik Sharmban van: Sunrise Island View. Visszaolvasva feltűnt, hogy itt vannak olyan emberek akik már voltak ott... Tudnátok bővebb tájékoztatást adni? + engem különösen érdekelne, hogy van e ott edzőterem (súlyokkal)? A másik kettő hely az: Rihana Resort és Ocean View mindkettő El Gouna-ban. Valaki járt már ezek közül valamelyikben? (keresek nekik is topikot...)
Mi júliusban megyünk a Conrádba. Ha Megérkeztetek, szívesen olvasnék pár friss infót a szállodáról. Szeretnénk majd búvárkodni is, az érdekelne, hogy a szállodából szerveznek-e merülést? Angol nyelvű sem akadály! Nagyon jó utat mindkettőtöknek!
Nagyon örülök, hogy benne vannak a gyümölcslevek is és nagyon klassz,hogy még ihatóak is! Ez már fél siker! Nekem majdhogynem ez éri meg a legjobban az all.inc.-ban...
Már csak két kérdésem lenne Hozzád:
- meg tudnád írni a szobaszámotokat, hogy legyen mihez viszonyítanom majd ha megkapjuk a miénket?
Köszi a képet is a helyi irodáról. Igy, hogy megláttam már emlékszem is rájuk...tényleg ott voltak a promenádon.
Mindenképp szét fogunk nézni náluk, bár a leírtak alapján nem is biztos, hogy kell erőlködnöm Nuweibával, de azért még futok egy-két kört a nuweibai korallzátonyok helyét illetően...
Mi negyedszer megyünk egyiptomba, az egyetlen szálloda ahol megúsztam a hasmenést az a Conrad volt. Ettünk, ittunk mindent - persze mértékkel.
Legelső hotelunk Egyiptomban a Hilton LB. volt Hurghadán, ott még fogat is ásványvízzel mostunk mégis volt pár kellemetlen óránk. A Conradban sima csapvízzel mostunk fogat, ittunk koktélokat, üdítőket jégkockával, rengeteg friss salátát, gyümölcsöt ettünk - semmi bajunk nem volt.
Általában nem csak a helyi bacikkal van a gond, hanem sokan mértéktelenül beledűlnek a sok ételbe - italba, kikészítik a gyomrukat, erre jönnek persze a helyi mikrovilág csodái, és kész a baj.
Három hét múlva mi is ott leszünk a Conrádban, remélem idén is megússzuk :))))
Szia! Élnek kint magyar búvároktatók, nem kell hozzá nyelvet tudnod, hogy merülj. Nem akarok reklámozni senkit, ezért pl. http://sharm-el-sheikh.lap.hu/ oldalról elindulva fogsz találni magyarokat.
Júliusban mennénk nyaralni és két szálloda között gondolkodom. Segítsetek! :) Az egyik a Melina Sinai, a másik a Baron Resort. Ha jól olvastam ezek nincsenek messze egymástól!? Szerintetek melyik a jobb? Merülni szeretnénk, meg sokat pihenni -esetleg delfinelni. :) Köszi!
Mi most júniusba megyünk a Conrad Sharmba (helyhiány miatt lemaradtunk a Regency Plazaról, a korábbi hozzászólások alapján kezdem úgy érezni, hogy nem is baj).
Ismerősök azt ajánlották, hogy még fogmosáshoz is palackozott vizet használjunk, és még véletlenül se igyunk koktélt. Tapasztaltabbak szerint tartsuk magunkat hozzá? (Fertőtlenítőszert biztosan viszünk itthonról :-))
A Hepatitis oltást érdemes még most beadatni, ha június 23-án utazunk?
Most utazunk először Egyiptomba, és igyekszünk mindenre felkészülni.
Hát mivel mi még soha nem voltunk Egyiptomban,szeretnénk megnézni a Piramisokat és nagyon szeretnék delfinekkel úszni!
Kipróbálnám a búvárkodást is csak bevallom őszintén kicsit tartok töle,pláne hogy nem igazán tudok angolul és így nem fogom érteni mit mond az oktató,vagy van ott olyan emberke aki fordít?
Benne vannak a gyümölcslevek, nagyon fincsik és nyugodtan lehet inni. Nekünk az idegenvezető azt mondta, hogy a jeget is tisztított vízből csinálják, mi ittuk azt is.
A színes kanyon nincs benne a sivatagi szafaris útban, az is sivatagon átmenő szafarival van.
Rengeteg csapat szervez oda túrát....gondolom mindenki más opciókkal.Ha körülnézel majd a Naama központban biztos találsz olyat aki Nuweibai strandon végez.
Ha ajánlani lehet akkor a SUN N FUN csapatot javasolnám,sok helyen van irodájuk.Ez az egyik : a parti sétányon lehet megtalálni.
Sok más egyéb csapat is van persze...de velük már négy túrát csináltunk és nagyon korrektek.
Nekem a Nuweibai rész nem jött be...persze csak töredékét láttuk,tehát ahol épp kajáltunk és snoriztunk.
Köszönöm, már "rongyosra" néztem az egész honlapot! Gratulálok hozzá, nagyon tatalmas és nagyon jó, hogy nem a megszokott szállodai képek találhatók rajta!!
Viszont azt hadd kérdezzem már meg, hogy a Színes kanyon leírásotokban nuweibai sznorkelezés szerepel, minket viszont csak ebédelni vittek oda (a múlt évben) és Dahabban töltöttük a fennmaradó időt.
Nagyon szivesen beismételném ezt a túrát, ha úgy lenne ahogy ti írjátok: csak Nuweibával!
Nem tudjátok kik szervezik ilyen felállásban a kanyon-túrát? (mindenhol csak Dahabbal hirdetik...)
Nagyon köszönöm a válaszodat! Csak reménykedem, hogy mi is -hozzátok hasonlóan-, jól fogjuk magunkat érezni ott.
Ez a kisbusz-ügy tényleg nem olyan lényeges, csak megakadt a szemem ezen az információn amikor olvastam a szállodáról. Mi is szeretünk gyalogolni, nézelődni, feltérképezni a szállodát stb.így valójában nekünk sem központi kérdés...
Az még viszont érdekelne, hogy a gyümölcslevek benne vannak-e az ellátásban, és ha igen szabad-e inni őket?
Köszönöm szépen az infót! Amit leírtál jól hangzik. Van egy 13 éves lányunk, de gyakorlott utazó(4 éves kora óta mindenhová magunkkal visszük). Az érdekelne még, hogy a színes kanyon nem volt ebben a programban? Mert az utazási irodák katalógusai együtt hirdetik a kettőt.
A szoba teljesen jó volt, nem kellett cserélni, félúton a part és a recepció között. Ez azt jelenti, hogy a part 2 perc, a recepció - és egyben a főétterem - szintén 2 perc. Ebből kiindulva nem is értem miért kellene a recepcióról busszal menni a partra. Mi soha nem vettük igénybe, így nem is tudom, hogy megy -e. A fürdő zuhanytálcás volt, abban volt annyi kivetnivaló, hogy a márvány zuhanytálca vízköves volt. Egyébként szép, tiszta, klímás szoba, erkéllyel ami részben a szomszéd gyönyörű Savoy szállodára, részben a tengerre és egy picit a sivatagra nézett. Kell ennél több? Teszünk majd fel képet.
Az all in. minden étteremre érvényes, van olyan ahova előre be kell jelentkezni néhány nappal. Mi soha nem ittunk nem helyi italt, ugyanis azok is tökéletesek, sőt...
Segítenél egy pár infóval a szállodáról(Sunrise Island View)? Mi is ott fogunk megszállni, és az érdekelne, hogy milyen volt a szobátok. Kellett cserélnetek? A fürdőszoba milyen volt? (zuhanyfülkés v.kád...)
Olvastam, hogy Ti is all.inc. ellátást kaptatok. Ez ott minden étteremre érvényes?
És ha még szabad egy utolsót kérdeznem: tényleg levisznek félóránként a recepcióról a partra egy kisbusszal?(ezt itt olvastam egy régebbi hozzászólásban)
Mi a Sunrise Island View-ban voltunk, allin és tökéletes snorizásra. A legszebb halakat itt láttuk. A móló nem túl hosszú és utána a gyönyörű tenger...
Szerintem csak felnőttnek való ( nem tudom gyerek megy -e veletek ), kb 1 óra zötykölődés keresztül a sivatagon megszakítva időnként beduinokkal. Utána megy egy fél órát aszfaltos úton. Nagyon érdekes, és néha egyben megrázó az ott található szegénység. Utána megálltunk kb 10 percre Dahab-ban felszerelést kölcsönözni akinek kell. Majd még pár perc dzsip után jött a tevegelés. Kb 30 teve indult el egyszerre, jó látvány volt. Ha nem esel le az elején amikor feláll akkor már csak a hinta-palintát kell kibírni és 20 perc múlva meglátod Blue Hole-t. Nagy sötétkék folt a világoskék tengeren. Ott a snorizásnál végig vezettek minket, hogy merre érdemes menni. Nem tudom mennyi ideig tarthatott, szerintem sokáig. Ezután jött a beduin ebéd, ami finom volt, az idegenvezető azt mondta, hogy nem ott főzik, biztonságos. Az ebéd után bevittek minket dzsippel Dahabba, ott kötelezően megnéztünk egy papíruszműhelyt, parfümériát, ékszerüzletet, majd szabad programként sétááltunk a tengerparti sétányon. Kb fél hétre értünk haza. Nekem nagyon tetszett.
Mi végig szedtük megelőzésképpen az Antinal egyiptomi kistestvérét az Entocidet, nem is lett semmi bajunk, csak 3 nappal azután, ogy hazajöttünk, akkor még a maradékból bevettünk egy adagot és el is múlt rögtön.
Ezt szomorúan olvasom! :-) Ezek szerint nincs olyan szálloda, amelyiknél ha kilépsz a kapun van némi nyüzsi és legalább egy pár boltocska, ahol mindenfélét rám akarnak tukmálni? Ill. rám nem, csak a többiekre, mert engem valamiért folyton egyiptominak néznek. Nem is sejtem miért!;-)
Sziasztok! Lenne egy kérdésem azokhoz a fórumozókhoz, akik ismerősek Hurghadán is. Olyasmi elhelyezkedésű szállodát keresnénk, mint Hurghadán a pl. Sea Gull, de lehetőleg korallos parttal. Van egyáltalán ilyen? Mert a katalógusokat nézegetve nem találtam. Köszi a választ!
Nem megyünk fakultatív programra, csak búvárkodni fogunk a párommal. (tavasszal amikor kint voltunk elmentünk a Mózes-hegy programra és voltunk egy beduin faluban is) Ti? Mit terveztek?
Szeptemberben szeretnénk Sharm el Sheikhbe menni. Olyan szállodát keresek, amelyik all inclusive és a partján lehet sznorizni, tehát nem kell messzire menni.
Illetve még az a kérdés, hogy utazási irodával érdemes menni vagy egyénileg szervezzem meg az utat?
Mi is az Anubissal szándékozunk menni. Akkor annak ellenére hogy a fakultatív programok közt nincs a honlapjukon felsorolva a delfinúszás, ott lehetőség van rá befizetni? Vagy az idegenvezető direkt nektek szervezte meg?
Ha utazási irodával mentek, semmire nem lesz gondotok. Az irodának kutya kötelessége titeket kísérettel háztól házig szállítani. Egyébként nincs annyira messze, kb 15 perc kocsival.
(mi az Anubis Travellel voltunk, a telepített idegenvezetőnk - Gál Adrienn - igen "talpraesett" csajszi volt, mindent megoldott, amit akartunk)
Mindkettőtöknek köszönöm a kimerítő választ, megnyugodtam, a héten befizetjük az előleget, július végén megyünk! A szobával csak annyi lesz a gond (állítólag), hogy messze lesz a parttól, mivel négyen vagyunk (két gyerekkel), és így egy új szárnyban leszünk. Itt reméljük, bírja még a klíma.
A Google Earth-on már egy bazi nagy rajzszög tündököl a szállodán:)
Olvastam a "Camino sajnos pont itt beteg lett" hozzászólást is:)
Mégegyszer köszi, később lehet, hogy még lesz kérdésem!
Mi tavaly márciusban voltunk a Grand Azure-ban, minden nagyon szép volt, nagyon jól éreztük magunkat. (Egyedüli fájdalmunk az volt, hogy a szebbnél szebb medencék márciusban még hidegek voltak, s nem tudtuk kipróbálni!)
A tengervíz úszásra nem nagyon, de sznorizásra - már amikor nem nagyon fúj a szél - alkalmas, még gyerekekkel is!
Lehet, hogy már olvastad a szállodával kapcsolatos hozzászólásokat (a párom (El_Camino néven és én is írtunk a fórumra, mikor hazaérkeztünk) így nem is ismételném meg ezeket, a lényeg, hogy nagyon szép a szálloda, remélem, ti is jól fogjátok érezni ott magatokat.
Mi szeptemberben voltunk 2hétig a Grand Azure-ban. Hatalmas szállodakomplexum, gyönyörű a kertje. Nagyon jól éreztük magunkat, bár soxor elfáradtunk, annyira nagy a szálloda. :) Nézd meg google earth-on. A medencék is csodásak főleg a vízeséses. A kaja bőséges volt, sosem éheztünk.:) Van biliárd, ping-pong, ezek ingyenesen használhatóak. A csúszdák szuperek voltak, alig lehetett abbahagyni. Lobby bár gyönyörű, ott nagyon sokat koktéloztunk, kávéztunk a kajcsik után. Mi szobát cseréltünk, mert földszintit kaptunk, ami egy szőnyeggel elkerített építkezésre nézett. Ingyen elintézték, és egy első emeleti parkra illetve tengerre nézőt kaptunk. (Láttuk is volna a tengert, ha a sok pálmafa nem takarja el...) A tenger csodás volt, gyönyörű halacskákat is láttunk. Ha nem dugod a fejed a vízbe, akkor is látni sok millió halacskákat!!! Amúgy a móló volt vagy 800m, és az volt a baj, hogy szinte csak 3után mehettél be a móló utánni korallos részre, mert piros zászló lengett (szél miatt) és egy ürge felügyelt a mólón ülve. De úgy csináltuk, hogy délelőtt a medencében voltunk, délután a tengerben. Persze a tengert nem csak a mólóról lehet megközelíteni, bemehetsz gyalog is, bár olyan sekély, hogy végig szinte bokáig-térdig ér, és ott homokos. Csak a móló után korrallos. Voltunk az első nap éjszakai városnézésen (ez azért jó mert legalább szétnézel az árak, választék terén stb), Delfin show-n, Tirán-on snoriztunk, és Kairóban busszal. Mindegyik szuper volt. Negatívum szinte alig volt, bár 3szor elromlott a légkondi (1x pont mikor Kairóból haza jöttünk...), de nem voltunk restek az éjszaka közepén leszólni a portára, hogy javítsák meg. Betegek nem lettünk, szinte mindent ettünk, de a második naptól kezdve szedtük az antinált. Nem akartuk megvárni míg bajunk esik. Persze azt mondják, hogy megelőzésre nem szabad szedni, de nekünk mégsem tette tönkre a bélflóránkat!!:) Sőt meg is óvott a hasmenéstől. Ha van még kérdésed tedd fel nyugodtan, szívesen válaszolok rájuk!!! :)
Ezek szerint Ti a Meliában voltatok. Onnét hogy lejhet eljutni a Delfináriumba? Taxival mentetek (ha igen mennyiért vitt el), vagy irodás úttal? Milyen messsze van? Ha irodával, akkor melyikkel?
Sajnos a német terén kihívásokkal küszködök, de itt valóban nem ilyen szélsőséges a helyzet, viszont az is igaz, hogy a szálloda nincs az élmezőnyben. Esetleg valakinek első kézből származó vélemény az LTI Grand Azure-ról?
Júliusban utaznánk az OTP Travellel SeS-be, 8 éves gyermekekkel. A gyerekek miatt az ügyintéző hölgy (akiben eddig sosem csalódtunk) az LTI Grand Azure szállodát javasolta, az indokaival egyet is értek. A homokos part is használható pancsolásra a gyerekeknek, és bár hosszú a stég, de az is van, ha sznoriznánk. Ráadásul gyerekeknek van csúszda ill. medence a szállodában.
Viszont a tripadvisoron csupa szélsőséges vélemények olvashatóak felváltva, vagy 5-ös, mindig itt fogok nyaralni, vagy 1-es, soha többet, le kell dózerolni a szállodát és sóval felszórni még a helyét is.
Van valaki esetleg, aki aktuális információk birtokában van, lés megosztaná velem?Egy kicsit tanácstalan vagyok. Itt visszaolvastam az összes fellelhető hozzászólást a szállodával kapcsolatban, de általában régebbiek az infók. Köszönöm előre is!
Ha a tenger felé állsz, balra és jobbbra is van egy-egy móló, de nem a Regencyhez tartoznak. Mindkettő elég mesze van (kb. 800 méter lehet), a bal oldalihoz elsétáltam (ez van tehát észak felé) és be is mentem rajta, (az őr megállított, de kikértem magamnak...) nagyon hosszú. Innen aztán visszaúszkáltam a Regencyhez, de az említett rájákon kívül nem láttam nagyon mást (pár halat még).
Alapvetően az ezen a parton a baj, hogy nagyon bent van a korallfal és óriási hullámok csapnak át rajta, nem akkorák, mint mondjuk a város többi részén (ott simán átugrottam rajta). Nem vagyok félős és nagyon jól úszok, de itt nem mertem beleugrani a kb. 2 méteres hullámba, féltem, hogy visszacsak a földbe (mert nagyon sekély volt ott), ezért tehát maradt a korallfalon kívüli rész, ott pedig nagyon semmi nincs. Azért azt hozzáteszem, hogy amikor mi voltunk, nagyon nagy szél volt végig, lehet, hogy máskor nincsenek bent ekkora hullámok.
Úgyhogy talán inkább a jobb oldal felé érdemes elindulni, ott van az a kis korall zátony, cölöpökkel megjeleölve, tehát nem lehet eltéveszteni. A parton bármeddig el lehet sétálni, nem állít meg senki, csak ha a mólóra mész, akkor kérdezik meg, hogy abba a szállóba tartozol-e (mondd, hogy persze).
Igazából mi 3 napot búvárkodtunk (senki ne hagyja ki), más programra nemigazán jelentkeztünk, mert ahogy hallottam a mózes-hegyi program elég fárasztó, és nagy a hőmérséklet ingadozás (hajnalban hideg, napközben tűzforró), úgyhogy mi maradtunk a vízes programoknál. Megnéztük a Delfin Show-t, amit szintén érdemes megnézni, mert nagyon aranyosak, és okosak a delfinek, és aki teheti fizessen be delfinúszásra is (120 Euro/fő), nagyon drága, de higgyétek el megéri, mert fantasztikus élmény!
Ha valaki annyira nem rajong a vízért, el lehet menni üvegfenekű hajóval nézelődni, azt mondják az is jó.
Az árakról nem nagyon tudok mit írni, mert voltam olyan dinnye, hogy kidobtam a papirokat, de az biztos, hogy semmi nem olcsó!
Ja és elmentünk ezzel az ejtőernyős nyavalyával, amit a motorcsónak után húznak, az is nagyon szupi, ha valakinek nincs tériszonya.
Ha kell tudok vízalatti képeket is felrakni (persze, ha érdekel titeket).
No és a hasmenéses dologtól nem kell tartani! A lényeg: reggel, meg este egy tömény feles! Mi csapvízzel mostunk fogat, és a medencébe is belekortyolgattunk, és semmi bajunk nem volt. A harmadik napon kicsit megindultak a dolgok, de lenyomtam egy vodkát tisztán, 2 óra múlva nyoma sem volt! Úgyhogy inni, inni, inni... alkeszok előnyben :))
Van valakinek valamilyen információja a Hilton Waterfalls szállodáról?Sajnos idáig nem sok mindent találtam róla!Elsősorban a partja érdekelne,hogy van-e sok látnivaló a tenger alatt,de minden infónak örülnék!
Ha a tengetparton mentek simán át lehet gyalogolni akár tovább is. Ha pedig az őr megállít azt kell mondani abban a hotelban laktok. Semmi gond. Igazad van, az árak lényegesen drágábbak, akár a Meliában, akár a Baronban, a Sol Sharmhoz képest. Viszont most néztem a Condrád júniusban last minitezik a Dive Hard utazási iroda ajánlata alapján és ott all incl.-val együtt nagyon baráti árat kínál. 1 hét 100e Ft. Ha érdekel nézd meg a honlapján. Mi velük utazunk és utaztunk, nagyon segítőkészek és korrektek voltak. Szia.
Köszönöm. Ezek szerint ha elsétálunk a Melia felé simán tudunk ott úszni? Be lehet menni a másik hotel strandjára? Valójában 4 napunk lesz ott, tudom hogy a Melia partja gyönyörű, viszont a Sol Sharm árban összehasonlíthatatlanul kedvezőbb. Nem nagy macera a másik hotel strandjaira menni?
Ez a hotel úgy tengerparti, hogy akár 5 percenként járó kisbusszal, akár gyalog kb. 300 méter a tenger. Egy stégen kellett bemenni, ami nem volt hosszú, de sajnos nem volt valami gazdag az élővilága. Mi mindig a tengerparton kb. 800 métert a Naama Bay felé gyalogolva a Condrád hotel stégjén merültünk a vízbe, és itt mesés volt a mélység. Itt a Baron és a Melia felé úszva gyönyörűség volt a vízalatti világ. A hotel rendkívül tiszta, barátságos volt, a konyhája kitünő. Semmi negatív kritikát nem tudok írni róla. Kérdezz, még frissek az emlélek.
Én meg szeretném kérdezni, hogy mi volt a véleményetek a Sol Sharm hotelről. Tulajdonképpen ez tengerparti hotel? Milyen az élővilága? Stégen kellett begyalogolni? Voltak korallok vagy sok-sok hal?
Szia! Mi kettesben már két hónappal ezelőtt voltunk kint, most júniusban repetázunk a két fiunkkal, a Regency Hotelben. Akkor a Sol Sharmban voltunk, mindent ettünk és a hazai házi pálinkát ittuk. - Minden este egy felest.- Semmi bajunk nem volt. Ha valaki ide megy, szivesen segítek. Sajnos az infókból úgy tünik a most lefoglalt hotel a tenger élővilágát tekintve nem a legjobb választás volt, de majd taxival elmegyünk jobb partokra. Van egy helyi utazási iroda, Kenouz tours, ami jóval olcsóbb fakultatív programokat kínál, mint esetleg mások, van róla infóm. Bocsi, nem pont ezt kérdezted, de az a lényeg, hogy ami a szálloda kínálatában van azt bátran fogyaszd, és közben fertőtleníts- házipálinkával- és nem lesz semmi baj.
Amiket írtál, azokat tényleg felírhatod a tilalmas listára, és mellé írhatod a tejszínes, tejszínhabos dolgokat is. Gyümölcsből azért szerencsére nem minden ellenjavallt, csak az, amit nem tudsz meghámozni.
Mindezzel együtt sokkal inkább függ a dolog attól, hogy melyik szállodába kerülsz, meg pláne attól, hogy mennyire vagy fogékony a hasmarsra, mint attól, hogy miket eszel. És van még 1 fontos dolog. ha all iclusive lesztek, akkor próbáljátok megállni, hogy ne "használjátok ki fullra" az AI-t, azaz egyszerre csak keveset enni, még a világért se 3-4 félét össze-vissza, mert az tutira bajba torkollik.
És a kabala Antinalt is érdemes megvenni az első napokban:)
Ja és tessék úgy nekiindulni az útnak, hogy "Nem lesz semmi baj".
Azt szeretném kérdezni tőled, hogy "csak" búvárkodni voltatok, vagy az id.vez.-en keresztül jelentkeztetek más fakultatívra is? Ha igen, írnál az árakról? (Bocs, ha úgy tűnik, hogy megakadt a lemez nálam, dehát nem nagyon kapok infót...)
Sziasztok! Most éppen olyan infókat gyüjtök, hogy miket nem szabad kint Egyiptomban enni, ahhoz, hogy elkerüljük azt a jól ismert wc-re járós dolgot... Azt tudom, hogy csapvizes dolgot, jeges innivalókat, fagyikat, majonézes dolgokat ki kell hagyni. De ma már azt is hallottam, hogy jobb, ha gyümölcsöt sem eszek. Lassan már ott tartok, hogy már semmit se szabad enni. Szóval tippeket, tapasztalatokat légyszi osszatok már meg velem!
Valóban gyönyörű a part! Minket például az első merülés alkalmával a szállodánk elé vittek. Elég vicces volt, de mindig látsz valami újat, és érdekeset. Hatalmas korallok, szebbnél szebb halak. Megpróbálok fotókat feltölteni.
Nagyon köszönöm a gyors válaszodat, de egy kicsit elszomorodtam, mert nem olyan a tenger, mint amilyet szerettem volna. Azt hittem, hogy korallos, az utazási irodák tájékoztatása szerint legalábbis ez olvasható. Tehát ha sznorizni szeretnénk és nem szervezett hajótúrával, akkor el kell mennünk valamelyik más szálloda partjára. Szerinted ez lehetséges, és kb. milyen irányba és milyen messze?
Mi ugyan nem a Regencyben laktunk, de minden nap ott voltunk a partján és jártunk keresztül rajta a kitesurf központ miatt, ahová mentünk, ami a Regency partján van.
Szóval a szálloda nagyon szép (voltunk bent is), a kert is, a medencék is (kb. ennyit láttam belőle), de én inkább a parti részt ismerem.
Szóval nagyon szép széles partja van (valószínűleg a kiteosok is azért települtek ide), tágas, nem zsúfolt. A víz nagyon sokáig sekély, be lehet gyalogolni, mert nincs a lábad alatt korall. A korallfal (hullámtörés) ezen a részen nagyon bent van, nem úgy, mint máshol (akár 1 km-re is saccolnám).
A korallok, hááát... abból sajna nincs sok a környéken, pedig eléggé körbenéztem. Ha a part felé állsz, tőle jobbra (tehát Naama Bay felé) van egy kis korallzátony, de tényleg pici, Sharmhoz képest nem nagy szám... Halakat egyébként itt nem sokat és nem sokfajtát láttam, ahhoz képest, ahol mi laktunk legalábbis.
Amit viszont máshol nem láttam, az egy csapat rája volt, legalább 10-12 db jött egyszerre és órásiak voltak!
Sziasztok! Mi június 22-én megyünk a Regency Plaza Hotelba. Ha volt már valaki ott nyaralni kérem írjon a hotelről, a környékről és legfőképpen arról, hogy milyen a tenger, van- e ott korallfal, mert igazából a sznorizás miatt megyünk. Remélem jól választottam Köszi.
Szia lily 2! Bocsi hogy én válaszolok neked,mert nem is engem kérdeztél,de mi a Melia Sinaiba megyünk július 1-15-ig.Azt hiszem az mindent elárul hogy tavaly is itt nyaraltunk.A partja kizárólag korallos.Nem lehet közvetlen a vizbe menni csak mólóról, itt viszont egyből 15m mély Arról már sokan írtak, hogy a szálloda előtti partszakasz az egyik legszebb merülőhely.Mi a Ras Mohamed Nemzeti Parkban sem láttunk ennél szebbet.Egyszerűen leírhatatlan.A szálloda is nagyon jó,mi elégedettek voltunk mindennel. Ha írnál emailcímet küldenék Neked fotókat,mert ide nem lehet sokat feltenni. Mi kerestünk partnereket snoryzáshoz,aki esetleg ebben az időpontban jön ide. Társaságban érdekesebb!Szóval én csak a legjobbakat tudom erről a szállodáról írni neked! Üdv:Klári
Mi hétfön jöttünk haza Sharmról a Baron Resortban voltunk,de a Palmsra fizettünk be és persze nem volt ott hely,és hálistennek mert a sokkal jobban jártunk!
Gyönyörü a hely a szálloda szuper!! A kaja isteni és nagy a választék.
A Palm is állitólag ugyanilyen jó csak az beljebb van egy picit a Conrad mögött.
Szuper volt minden és még a gépek sem késtek, söt!! Ferihegyre 1 órával elöbb jöttünk!!!
Üdv.Juni végén mennénk Sharmba,a Hotel Amar SINAI-ba vagy a Ghazala Beach-be.Akinek van infoja a szállodákrol,köszönettel várom válaszát a vizituras@vipmail .hu cimre.Másik kérdés:megy-e még a reptéri 20$-os egyéni vizumügyintézés?
Hááát.....szóval a hír igaz: mégiscsak annyi az annyi...
Viszont ezek az árak a búvárok által szervezett hajós utakra vonatkoznak. Jó lenne tudni, hogy a kinti helyi irodák által szervezett sznoris-hajós + más fak.utak árai is változtak-e?
Ezt itthonról elég nehéz kiderítenem...A katalógusok árait meg kár megnézni, mert azok a múlt évben sem voltak még köszönőviszonyban sem a valósággal.... Emlékszem, hogy meglepődtem amikor az id.vez.-től kapott papíroson megláttam a fakultatívok nagyságrendekkel olcsóbb árait!! Jó lenne ismét ilyen kellemesen csalódni....
Minden esetre köszönöm az infókat, legalább már ennyit tudok biztosan!
engem érdekelne minden infó és kép a Meliával kapcsolatban. a Laguna Vista Beach és a Melia között szeretnénk dönteni. Utazási irodában azt mondták Meliának van a a snorkelingre legideálisabb partja. ( L.V.B Hotel képeken szebb, de nincs infóm milyen a partja) inkább halacskákat szeretnénk látni - újra :-) )
Háát kösse fel mindenki a gatyát, mert árak azok vannak! Plussz ez, plussz az.. Nekem a szemeim kigúvattak, mikor megláttunk a háromnapos búvárkodás számláját..
Tudod, mekkora szerencsétek volt azzal a sasrájával!?! A párom látott egyet, de én sajna nem! Mi teknőssel találkoztunk, és mellettünk úszott el egy fehérfoltos szirticápa, de én amilyen vaksi vagyok még azt sem láttam. Azt mondták a többiek, gyönyörű volt!
Szia Malévvel repültünk, az út, kiszolgálás remek volt. Traszferrel vittek a szállodába, ott kb 1 órát vártunk a szobára. A 4002-ben laktunk a medencétől 5 méterre, a tengertől 4 percre. Aki tengerre néző szobát kért az napi +20 dollár plusz volt/fő. Ha a 7-8 ezres számúba kaptok próbáljátok elcserélni mert az mindentől elég messze van. A bőröndöket londiner vitte a szobába, mi 2 dollárt adtunk neki. A takarítónak az elején adtunk 5 dollárt, ezért minden nap 4* jött, takarított, érdeklődöt. Félpanziósok voltunk, a reggeli és vacsora ugyanabban az étteremben volt a Tiranában. Svédasztalos, fullra eheted magad, hideg-meleg ételek, süti-gyümölcs. Ha kimész a szálloda elé a taxisok ott lesnek az utasra 50LE /font/-ra lehet lealkudni egy utat Naama Bae-be. Az élet ott 9 körül indul be, a vacsi 7-től van így utána célszerű elindulni. Az út kb 10-15 perc, őrült tempóval közlekedne, kivilágítatalanul, és közben üvölt a zene. A szállodában a parton a pincérek a napozóágyhoz viszik a megrendelt italt és felírják számlára, kijelentkezéskor kell fizetni. Pénzváltó működik, érdemes LE-re váltani. 1/2 literes víz 9LE, míg a szálloda előtt lévő market-ban ezért 3 litert kapsz. 90% orosz, néhány angol, olasz és magyar volt. Visszafelé AMC Airlines-el jöttünk, ha lehet soha többé!! A személyzet oroszul és angolul beszél és nagyon udvariasak. Ha konkrét dolog érdekel szívesen válaszolok. Üdv
Mi most voltunk a Lighthouse-CFun divers kooprodukciós hajózáson, az árak így néztek ki:
9
1 nap sznorkel túra hajóval
29 EUR
10
1 nap sznorkel túra hajóval + 1 intro merülés
49 EUR
11
1 nap sznorkel túra hajóval + 2 intro merülés
69 EUR
12
1 nap / 2 merülés
55 EUR
13
2 nap / 4 merülés
100 EUR
14
3 napos csomag / 6 merülés
120 EUR
15
4 napos csomag / 8 merülés
160 EUR
16
5 napos csomag /10 merülés
200 EUR
17
Thistlegorm roncs túra 2 merülés
110 EUR
70 EUR
18
Dunraven roncs túra
70 EUR
30 EUR
19
Éjszakai dive merülés hajóról
35 EUR
20
Harmadik merülés hajóról
20 EUR
21 Ras Mohammed Belépő jegy
5 EUR
x visits
22Ebéd és üdítő a hajón / nap
6 EUR
Nagyon kedves társaság.
Egy dolog nem stimmelt, mi előre érdeklődtünk, és a búvárcucc kölcsönzéseket a Lighthouse árlistája szerint ajánlották, aztán a CFun árlistája szerint kellett fizetni, ami persze egy kicsit magasabb összeg volt. Mondjuk nem volt vészes a különbség.
Egy kis segítséget kérnék tőletek a fakultatív utak és a sznorkeles hajóutak jelenlegi áráról (Ras Mohamed, Tirán).
A múlt évben a Kartago, az ottani partnerirodájának, a Travel Ways Egyptnek az útjaira vitt minket. Rákeresve a honlapjukra, egyáltalán nem találtam árakat.
Megnéztem a Lighthouse árait hasonló hajóút végett, de a múlt évi 45$ helyett 41 euróért(!) találtam ilyen utat.
Most szeretnénk a Mózes hegyre is felmenni, ami akkor a Szt. K.kolostorral együtt került volna 45$-ba. Ez is drágább lett?
Nagyon köszönöm a válaszod.A csajok majd meglátják,hogy ott lesznek e vagy sem,ha nem, legfeljebb megismerik az újakat.Igazából nem is ez a fontos,hanem a csodás vízalatti MESEKERT ami minket is lenyűgözött.Tavaly a mólótól jobbra kb 100 méterre kétszer is láttunk hatalmas (2m) sasráját.Engem az Adrián a búvárkodás nem érdekelt mert nem volt a vízben semmi,de a Vörös tengerben 4 órát is snoryztam egyfolytában.Na és a férjemről nem is beszélek!!!!Kinőttek az úszóhártyái!! :) Puszi Nektek! Klári Gödöllőről
Huh, megfogtál! Mi egyelőre még "gyerektelen" házaspár vagyunk, úgyhogy őszintén bevallom nem foglalkoztunk ezekkel a programokkal, de ha küldessz fényképet, akkor meg tudom mondani! Voltak napközben a parton olyan fiúk, akik játszottak a gyerekekkel, de nem tudom pontosan, hogy ők voltak e az animátorok, vagy puszta kedvességből csinálták.
A kaja?! Erre nem is tudom, mit írjak. A páromnak nagyon ízlett a koszt, én elég válogatós vagyok. Nekem nem jött be például a hal, mert félig nyers állapotban tálalják. A csirke elég pici, számomra nem túl bizalomgerjesztő, ám a tészták isteniek!!! Ja és a sütikről nem is beszélnék... 5 kg plusszal jöttem haza. Képzeld, ha még a csirkét, meg a halat is befaltam volna..
Szia Dijjja! Azt szeretném megkérdezni, hogy esetleg az Animátor fiúkról tudsz e valamit? Ott dolgoznak e még a tavalyi fiúk (Bilel,Farid,Mohamed és Moktar akit Némo néven ismernek inkább? Talán a nevükről beugrik valami? Két tini lányunk van és nem hagynak békén, hogy kérdezzem meg,mert tavaly nyáron nagyon jó barátságban voltak a srácokkal.Esetleg képet tudok feltenni róluk. Mi júlisban megyünk a Meliába,akkor ezek szerint még mindig minden oké? Kaja milyen volt? Köszi előre is a válaszod! Klári és Miklós
Sziasztok! Ma érkeztünk haza Sharmból, a Savoyban voltunk az Anubis szervezte. Csak jót tudok írni, minden szuper volt. Ha valaki kíváncsi valamire szívesen válaszolok. /én tök tudatlanul mentem/ Üdv
Arról nincs infóm, hogy júniusban hogyan közlekedik... de mi áprilisban voltunk, talán azóta nem változott... mi ugyan nem Karthago irodánál fizettünk be, de sok Karthago-utas volt a gépen!
Hétfőn 12. 00-re volt a gép indulása hivatalosan kiírva (Travel Service - aránylag pontosan is sikerült, azaz 12.15-kor). Kb. 16 h -kor Tabában leszálltunk, és 17 h körül értünk Sharm El Sheikh-re.
Visszafelé pedig 18.50-kor indultunk, de innen már egyenesen Bp-re mentünk.
Á dehogy ! A szikláról esett be egy teve, ezek tiszta N2 narkózisban mindenfélét belemagyaráztak. Persze cetcápa, meg 8m! Ja még jó hogy Jónást nem látták! :)
Na ezért volt nagy mázlim... Az egyik német merülésvezető - aki akkor pont nem volt lent - azt mondta, 7 éve merül ott, és még nem látta. Nekem meg ez volt a vizsga utáni negyedik merülésem!
Valóban nem növény amit eszik, az a lényeg, a búvár nincs a menüjén...
Szóval Ras Um Sid-nél fényképezem a halacskákat, egyszer csak Zsolti (merülésvezető a Lighthouse-nál) rángatja a karom és mutogat a nyílt víz felé.
És akkor megláttam én is, hatalmas volt, és méltóságteljesen siklott, szinte minden mozdulat nélkül, mintha nem is hal, hanem tengeralattjáró lenne...
Először nem is tudtam hogy megijedjek-e, csak bámultam a hatalmas testet, aztán a pettyes hátáról felismertem, meg Zsolti is elkezdett teperni felé.
Sajnos a 3 fénykép amit csináltam a kis kínai vacakkal, nem, sikerült, de a lényeg hogy láttam. Nagy élmény volt...
A méretét én nem tudtam igazából megbecsülni, 5 méternél biztos nagyobb volt, Zsoltival 8 m-ben egyeztünk meg.
Nagyon kiváncsiak vagyunk! Légyszi csilingelj Neki ébresztőt,ne aludjon már olyan sokat, mert mi megpusztulunk a kiváncsiságtól:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))
" 8 méteres volt és növényevő " - akkor az egy qrva nagy döglött teve volt. :)
Cetcápa - nem növény, inkább plankton és krill zabáló Nem nagy ügy, bárki láthat olyat Egyiptomban, csak pár százat kell merülni hozzá, bár van akinek úgysem jött össze.
sziasztok ! MINDENKINEK AKI SHARM-ba tervez utazást !!! NE MENJETEK A ROYAL ALBATROS MODERNA -ba !!! A szálloda a világ végén ami még nem volna gond de le van pukkanva rendesen! Görög jellegü volt és ezután lett arab jellegű . Azt mondták hogy 3 éves de szerintem max 3 éve festhették át az egészet . A kiszolgálás gyenge ! A mendencék tiszták és JÓK , a part 0 =nulla !!! moló kb 800 méter és nem volt végig mert felujitották éppen /3 éves szálloda persze,persze..../ Viszont nagyon jó volt hogy 200 méterre van egy hajóroncs amit körbe lehet úszni !!! /ha kigyalogolsz a zátonyig / kb ennyi a pozitivum amit el lehet mondani róla én voltam 1X hurghadán és ezenkivül egyszer sharm-ban a Grand Plaza-ban . Akkor azt hittem hogy az egy gyenge hely de ehhez képest még az is jobb . Ez a saját véleményem természetesen és aki ott volt és jól érezte magát annak örülök. na törmören ennyi . Allah növessze hosszúra a szakállatokat . b.r.
Na jó, akkor fokozom az izgalmadat és hamarason felkel a délutáni pihiből és szólok neki, hogy jöjjön, írja meg, vagy megírom én.
8 méteres volt és növényevő
Egyébként láttunk delfneket, teknőst ( kb 1,5 méter átmérőjűt ), pöttyös ráját többször is, szürke ( inkább fehér ) murénát, kőhalat, krokodilhalat és még egy csomó színes gyönyörűséget. A mi mólómknál lakott szerintem a legtöbb színes, 20-40 cm közötti hal.
Voltunk a Ras Mohamed Nemzeti Parkban, a Ras Um Sid-nél, Blue Hole-nál, sajna a Tirán kimaradt, mert pont akkor volt a Bush ott és lezárták a kikötőből Tirán felé vezető részt.
Az Anubisról, a szállodáról ( Sunsrise Island View ) csak jót mondhatok én is. Mi a Lighthouse-on keresztül merültünk magyarokkal, a Cfundivers hajójával és embereivel. Ez is nagyon jól volt szervezve, aki csak snorklizott azt is vezették, megmutattak minden szépet, aki félt ( pl én ) annak fogták a kezét. Ezt olyan jól csinálták, hogy utolsó nap lementem intrózni velük. ( első nap a mólót sem mertem elengedni ) A hajón adnak gyógyszert hányinger ellen annak aki kér.
Ja és hát a víz alatti világ. No az leírhatatlan.
Első nap Kairóban voltunk, az is nagyon jó volt.
Majd jön a férjem és elmondja mi mindent látott... ( irigykedtek is rá a helyiek, mert marha nagy mázlija volt )
Van valakinek információja, hogy Sharm-i, Kartagos gép júniusban milyen tervezett indulással közlekedik hétfőnként, illetve van-e közbeiktatott leszállóhely?
Tovább pontosítok. A kisebb piramisba is kell (plusz) belépőt venni. A belsejébe való be és kijutás elég horror. Egy csurom véres ember jött ki amikor mi mentünk be. Fejre állt a pallón és tova gurult. Elég sz@rul nézett ki szegény.
Pontosítok: ez úgy igaz, hogy a Nagy Piramisba (The Great Pyramid, Kheops-piramis) naponta csak 2 x 150 embert engednek be, legalábbis tavaly nyáron ez volt a helyzet (nem hallomás, saját tapasztalat). A pénztár reggel 8-kor, és du. 1-kor kezdi a jegyeket árulni, 100 LE volt ez a külön belépőjegy. Ennek a piramisnak teljesen más a belseje, mint a két kisebbé, itt nem kell összegörnyedni, van levegő, többfelé van járat, a felső sírkamrába jutás előtt van a Nagy Galéria nevű, kb 10 m belmagasságú szakasz, lépcsős mennyezettel. Érdemes megnézni.
A piramisokhoz egyébként létszámkorlátozás nélkül oda lehet menni, és a másik két piramisba be lehet menni az alap belépőjeggyel.
Olvastam valahol olyat, hogy a piramisokhoz már csak limitált számú embert engednek be, úgyhogy hamar oda kell menni, hogy be tudj jutni. Ez igaz? Vagy csak kitalálták?
Én szinte egyáltalán nem utazom szervezett társasutazáson, inkább néhány estét az interneten töltök, mindent meg lehet itthonról oldani. Jegyvásárlás, szállásfoglalás, stb. És a saját tempómban utazok, ahova akarok, nem kell sok másikhoz alkalmazkodni. Persze így vannak kényelmetlenségek, és van, hogy időnként rögtönözni kell, de ez a kaland része...
Köszi az infókat, ez nekem is hasznos volt. Most néztem meg az Egyptair honlapját, és szeptemberben pl kb. 15000ft a jegy oda-vissza. Ha ehhez még hozzáadjuk a taxi árát, még akkor is olcsóbb, mint amennyiért az utazási irodák szervezik. Csak hát ugye igy mindent magadnak kell szervezni, meg mindent egyedül kell megtalálni...
Én nem adnék 50 fontnál többet (kb. 1500 forint), de mindenkit annyival vágnak át csak, amennyivek tudnak!:-P Najó, legyen 60, de csak Neked, csak most, hogy néggyel osztható legyen!:-)
Azt nem tudom, mennyi a taxi, a piramisok kb. 30 km-re vannak a reptértől, a város túloldalán. Mi is csak a jövő héten megyünk, belvárosi szállásunk van, és metróval megyünk a piramisokhoz...
Ja, és még valami a belföldi járatokkal kapcsolatban. Ha nem tudjátok megoldani az internetes vásárlást, az Anubis Travelnél vagy a King Toursnál is vehettek jegyet, némi kezelési költséget rátesznek, de nem vészes.
Kb. 100 oda-vissza. Mi a jövő héten megyünk, az Egypt Air honlapján látod a menetrendet és lehet jegyet is venni, úgy még olcsóbb. Több járat megy naponta. A reptérről taxival ki tudtok menni a piramisokhoz, ott tölthetitek az egész napot (nem kell papiruszboltba meg ilyen hülye helyekre menni) és egy esti géppel vissza.
Ahogy látod nem szeretek sokat írni. Ha érdekel valami bátran hívj és válaszolok.
Nekem bejött a hotel, de volt azért kifogásom is. Szerintem nehéz egy két szóval leírni, hogy milyen. Láttam már szebb szobákat is, de voltam már rosszabban is pedig mind négy csillagos volt. Mindenkinek más az igénye.
Pl. volt két család akikek ebbe a szállodába tettek de nem ide foglaltak. Ők kiharcolták, hogy átvigyék őket a foglalt szállodába, és szerintük az jobb volt, mint az El Faraana Reef. Szerintem van ettől jobb és rosszabb is.
Nem tudja valaki kb mennyibe kerülhet Sharmból Kairóba a repülőút?Mi is csak 1 hétre megyünk sajnos úgyhogy muszáj lesz minél rövidebb utat választani,de a piramisokat mindenképp megszeretném nézni!
Ez csak azért gáz, mert ha egy hétre mégy, nem biztos, hogy beférsz, ezek szerint... és az egyik ok amiért én odamennék, a delfinúszás. Mivel már voltam 2x Egyiptomban (bár nem Sharmban), ha ez nincs, esetleg mást választanék. Ezért szerettem volna előre, itthonróől leegyeztetni az időpontot velük. MÉg megvan a telefonszám, úgyhogy ha aktuális lesz, azt hiszem én azért megpróbálom majd felhívni őket.
Köszönöm szépen a telefonos segítséget, tegnap már nem voltam gép közelbe. Még egy kérdésem omkább kérésem lenne, tudnál néhány képet feltenni ide a fórumba vagy elküldeni nekem: gabikak@freemail.hu
Én mindenképpen rögtön szólnék. Nem vesztesz vele semmit, csak nagyobb lesz az esélyed. Mi kedden szóltunk és csak következő keddre tudtak betenni utolsó helyre.
Maszk: az első használat előtt fogkrémmel mosogasd át az üvegét kívűl - belül. merülés előtt vizezd be az arcod, nyálazd meg a még száraz üveget belülről utána öblítsd ki, a hajad ne kerüljön bele a maszkba, mert mellette beszivárog a víz.
Snorkel - pipa: szelepeset vegyél
Uszony: passzentos legyen (szárazon nehezebb felpróbálni) és inkább keményebb fajtát válassz
Semmit ne fogj meg a vízben, mert ami hagyja magát az veszélyes, a többit meg úgysem tudod.
Lenne még egy hülye kérdésem, de az az igazság, hogy nem értek a dologhoz. Szóval azt mondták hogy tényleg nagyon szép az élővilág, meg a halak, stb. a tengerben, és mi is szeretnénk megnézni, de fogalmam sincs hogy müködik egy ilyen "merülés", vagy snorkelezés, ha igy hivják. Mi kell hozzá? Gondolom az alapdolog az egy szemüveg, meg egy pipa. Vagy hülyeséget irtam? És ezeket nekünk kell vinni itthonról vagy majd kint szerzünk magunknak?
Tegnap jöttünk haza Sharmrol. Mózes programon vettünk részt és a Melia volt a hotelünk, két napot ráhuztunk. Mind az Anubisrol, mind a hotelről és a partszakaszról csak jot tudunkm mondani. Ha valakin infot akar, szívesen válszolok.
Ha a parton közelíted a Baron strandját senki nem szól érte.Mi is a Meliából gyalogoltunk át és a Baron mólójáról mentünk a tengerbe.Egyébként nem kicsi az a homokos rész,inkább nagyon nagy.Sok kisgyerekes is volt ott. A mi tapasztalatunk az hogy a fehér embernek nem szólnak általában semmiért ha magabiztosan megy. Ha a portán szeretnétek bemenni a Baron vagy bármelyik szállodába és használni a strandját akkor napijegyért lehet.
Nem, telefonon nem hívtam őket, mert el lett halasztva az utazásunk sajna, úgyhogy épp most nem aktuális. De érdekel, hogy hogy működik, nem mondtam le róla. 2x vagy 3x írtam nekik még márciusban, de semmi válasz, aztán valamelyikőtök írta, hogy visszaírták neki, hogy problémák vannak, de meg lesz oldva. Ezért voltam kíváncsi, hgoy aki mostanában kiment, az hogy tudta megoldani a dolgot.
Köszi szépen az infókat. mi szeptember 9én megyünk, tudom, hogy még akkor is meleg lesz ,de gondolom még mindig jobb, mint júliusban. A kairói utat meg repülövel gondoltuk, tényleg hülyeség lenne 7 napból 2 napot erre szánni. Annyit kérdeznék még, hogy irtad, hogy a Baron Palmsnál van valamennyi homokos part. Ha más szálloda vendégeként odamegyek, akkor elzavarnak, vagy senki se nézi, hogy ki van ott.
Szerintem már sima ügy őket rábeszélni és ha mindenki segít nekünk sok hasznos infóval, akkor nem lesz nehéz őket levenni a lábukról, szóval kedves fórumozók segítsetek, hogy meg tudjuk győzni a fiúkat hogy nekünk sharm el sejken a helyünk!
És várunk minden infót a hotelről és a környékről, ami eddig még esetleg kimaradt, mert már eddig is nagyon sok dolgot megtudtam a fórumból amit nagyon köszönök!!!!
A múlt héten döntöttünk úgy, hogy idei nyaralásunkat Sharmban szeretnénk tölteni, végig olvastam szinte az egész fórumot, és több külföldi oldalt is megnéztem, így az el faraana reef hotel lenne a legjobb, az olvasottak alapján, ha jól tudom Te ebben a hotelben voltál, nagyon érdekelne a véleményed mindenről, part, hotel kaja és milyen az all inclusive, milyen a környék...
A Baron Palms mellett van homokos partszakasz...ez olyan senkiföldje, nagy területen olyan mint ha elárasztott homokdűnék lennének. Beljebb itt is van korall. Ime egy kép róla:
Bocsi! Még egy gondolat a kairói kirándulással kapcsolatban: Természetesen repülővel is lehet menni,ami nem fárasztó ,nekünk a buszos kiránduláról van negatív véleményünk.Nem akartunk okoskodni és mindenki maga dönt az idejéről,de amikor először voltunk a magyarok többségének ez volt a véleménye. Kairót és a piramisokat is látni kell egyszer az életben,mi csak arra akartunk rávetíteni hogy ha egy hétre pihenni megy az ember a Vörös tenger élővilágáért,akkor ez ahhoz nagyon rövid idő. Jó nyaralást!
Szia! Igen Sharmban a szállodák zöme olyan, hogy korallos a part és egyből mély a víz.Az arabok nagyon vigyáznak rá,nem engednek rálépni.Vannak olyan partszakaszok is ahol homokos és csak beljebb korallos.Ott fülödhetsz a parton is egy darabig be lehet menni.Ilyen a Baron Resort.Sharm El Shekh a búvárkodásról szól,aki a homokos partot kedveli inkább utazzon Hurghadára az Tunéziával egyenlő. A kairói kirándulást meg kell gondolni főleg ha csak egy hétre mentek.Nagyon messze van,két nap elmegy vele,iszonyú fárasztó és még egy harmadik nap is kell hogy regenerálódjon az ember.Persze egyszer látni kell,de nem biztos hogy 7 napból hármat arra áldoznék.Két hétbe már belefér.Ja ,és iszonyú hőség van Júliusban,szinte elviselhetetlen.Szerintem inkább tavasszal vagy késő ősszel kell oda elmenni. Üdvözlet!
Ha olyan szállodába mész, ahol a korall a partig húzódik, ott csak stégen lehet bemenni, természetesen mély vízbe. Ugyebár a korall nem szereti, ha letapossák:)
Ha a sekély vízhez ragaszkodtok, akkor olyan partszakaszt kell választani, de ott kevesebb a látnivaló a víz alatt. (azért ott is van)
Annyi kérdésem lenne még, hogy milyen fakultativ programra érdemes befizetni. Mi szeretnénk Kairóba elmenni, de még gondolkodunk valamin. Van még valami ,amit nem nagyon értek. Azt mondták, hogy a tengerbe kiépitett mólón lehet bemenni. Akkor itt nincs olyan, hogy szépen a partról begyalogolsz a tengerbe még papucsban se? Szóval ha úszni akarok, akkor kapásból a mély vizbe fogok bemenni?
Köszönöm szépen, hogy válaszoltatok, ez volt a lényeg, amit írtatok: Nekünk ez így nem jó, mert anyu nagyon fél a mély vízben. Megnézem a másikat, amit tanácsoltatok!
Abszolút üzemel. Show is van. Nem tudom eddig hogy volt, de most akkora kidobók/védőemberek voltak ott, hogy még legdurvább szórakozóhelyeken sem látni ennyire kigyúrt embereket. Viszont az úszásra még mindig nehézkes a bejutás. Nekünk is csak a második hétre sikerült. Az idegenvezető mondta is, hogy jelentkezéskor még a percek is számítanak...
Sziasztok! 2 hete voltam a Sonesta Clubban 1 hétig,szerintem megéri az árát,csak egy kicsit messze van a tengerparttól,sokat kell gyalogolni.Viszont közelebb van a központhoz. Már most is nagyon meleg van kint,a tengervíz egyáltalán nem hideg,szerintem 24 fokos lehetett.Mindenkinek jó nyaralást!
Én még a Conrad Sharmról olvastam itt a fórumon, hogy a part is jó és lehet szépeket látni a vízben:) Sajna még személyes tapasztalat nincs róla... de ami késik, nem múlik...:)
Szia Évi! Olvasd el a 5475-ös hozzászólásomat,ott részletesen írtam a szállodáról. Nos,a partja kizárólag korallos,nem lehet rálépni.Csak úszó mólóról közelíthető meg a tenger,a korallfalnál azonnal 10-15 méter mély .Anyukádnak ez biztos nem felel meg.Amit ajánlani tudnék Nektek az a közelben lévő Baron Resort(5 csillagos)közvetlen a Tiran szigettel szemben,a Melia Sinay Hotel mellett kb 800 méterre. A partját megnéztük tavaly.Homokos,be lehet menni a vízbe kisgyermekkel is,viszont beljebb már korallos,tehát sznorkelezésre kiválóan alkalmas.Egy nagyon hosszú úszó móló vezet be.Ott is sok szép dolgot lehet látni.Szóval ez szerintem Nektek kiváló lenne mert mindenki igényeinek megfelelne.Nem túl szeles ez a rész,persze azért előfordulhat,de nem ez a jellemző. Hurghadához nem hasonlítható,ott szinte nincs is a vízben látnivaló. Magáról a Baron Hotelről nem tudok neked személyes benyomást írni mert nem ismerem,de a neten a Hotel rezenciók oldalon találsz róla írásokat.Szerintem nem rossz. Üdv.Klári ill.Miklós
Sziasztok! Mi az Anubis Travellel megyünk. Az idén negyedik alkalommal nyaralunk Sharmban,de eddig a Melia Sinai volt a csúcs.(Jártunk a Sunrise Hotelben,a Holiday Innben és ismerjük a Savoy Hotel előtti partszakaszt is.)Mint már említettem mi kizárólag a partja miatt választottuk újra ezt a szállodát.Hihetetlen az élővilága,de akkor ezt ti is láttátok,nem is részletezem.Naponta25-30 búvárhajó kötött ki és hozta a nézelődőket,ez mindent elárul.A szállodában van a legnagyobb német búvárbázis,ez sem véletlen.Mi inkább csak snorkeleztünk, mert szerintünk nincs értelme merülni mert a látnivaló fent van és sok idő elmegy a becuccolással öltözködéssel.Szóval sok a nyűg vele nem éri meg,de a snorizáshoz és szabadtüdős merüléshez kifogástalan a hely. Kicsit írunk Nektek a szállodáról,hogy kedvet csináljunk.Szóval mi nagyon elégedettek voltunk az ellátással.A szálloda nem túl nagy,bejárható, emberi léptékű.Ez fontos,mert már jártunk olyan helyen is ahol a lábadat lajárhatod mire a partra érsz.A szobák szép tiszták tágasak,kényelmesek.A személyzet előzékeny,udvarias,de a baksis itt is jól jön.Külön kiemelném az Animátorokat akikkel nagyon jó barátságban voltunk.A kaja bőséges és finom.Talán egy negatívum volt,hogy a növényzet lehetne kicsit gondozottabb.Többet kellene öntözni és több kertészre lenne szükség,de talán már ez is változott tavaly óta. Egyébként minden jó,de a szálloda több helyen 5 csillagnak van fetüntetve,szerintünk inkább egy erős 4 csillagnak felel meg. Ha úgy alakulna hogy ide jöttök,feltétlen értesítsetek bennünket,akkor írok emailcímet is!Sziasztok!
Mi is mennénk Sharmba de főként a delfinek miatt!Úgy hallottam hogy bezárt a Dolphinella de akkor nyugtass meg hogy nem így van.Még a honlapjuk sem érhető el kb 2 hete!Esetleg ott hallottál valamit hogy be fog zárni?
Csak egy apró megjegyzésem lenne. A Sonesta Beach hotel - amit hanyi említett - tényleg jó lenne a tengerbe való kényelmes bejutás végett is (a korallok mellett haladva lassan mélyül) meg a bentebb található korallfal miatt is, de sajnos ezt most nem találni az irodák ajánlatai között...
Hazajöttünk (sajna...). Dr. Gonzo, üzenet átadva. Egy papírra írtam le neki, mert éppen merült. Próbálták felhívni, de akkor nem vette fel (talán mert merült :)).
Delfinúszás is megvolt. Nekünk végül a Kartagos idegenvezető intézte. Benne volt a transzfer, a belépő és Ő egyeztettt időpontot is. Mindez 100 EUR volt.
A mi turnusunkban a kairói piramisba többen nem tudtunk lemenni. Hiába vettük meg a jegyet, egyszerűen a bejárattól visszafordultunk, mert szinte sírva menekülő emberek jöttek fel. Ezek után nem vitt rá a lélek, hogy lemenjek...
Egyelőre ennyi. Ha kérdés van szívesen válaszolok.
Talán ha ezt nem írod, akkor valaki válaszolt volna is.
" (Lusta voltam visszaolvasni) "
Mert mi meg lusták vagyunk újra írni!
Azt még mindig nem tudom kihámozni, milyen partot is szeretnél? Hurghadásat vagy korallosat? Bár még olyan is van, hogy mind a kettő együtt. pl.: Sonesta Beach
De ezen kívül más nem ugrik be. Mert vagy fal vagy homokos öböl van.
Látom, te már ismered ezt a szállodát, és főleg a tengerpart-szakaszt. Itt a fórumon próbáltam érdeklődni, hogy melyiket érdemes választani, de sajnos nem válazolt senki. Hurghadában már voltam kétszer, ott nincsenek sziklás részek. Megirnád nekem, hogy ez a szálloda milyen, és hogy milyen a partja. Írtam korábban, hogy mi nagyon szeretünk pipával és szemüveggel nézelődni, de mivel anyukám is jönne, ő nagyon fél a túlságosan nagy hullámoktól, illetve a sziklás partszakasztól.
Nos, nálam a "B" verzió Sharm és a Melia hotel, ha nem jön össze az "A" :Jordánia.
Nekem is nagyon tetszik a szálloda de főleg a tengerpartja! A múlt évben többek között itt álltunk meg hajóval és akkor arra gondoltam, hogy ha még egyszer eljutok Sharmba, akkor ezen a partszakason fogok megszállni.
Sziasztok! Júli 1-15-ig megyünk Sharmba a Melia Sinaiba! Keresünk partnereket snorkelezéshez,búvárkodáshoz. Ha ismertek olyanokat akik ebben az időpontban jönnek a Meliába és a Vörös Tenger élővilágát részesítik előnyben,szívesen űznénk ezt a sportot társaságban. Tavaly is jártunk a Meliában.Itt gyönyörű a part,Ras Mohamed legszebb merülőhelyeivel vetekszik.Társaságban érdekesebb ezért keresünk olyanokat akikkel ezt az élményt megoszthatnánk! Köszi! Sziasztok!
Gondolom a térképen már megtaláltad. Jó helyen van. 15 Le Na'ama bay, 10Le az Old Market taxival, illetve oda le lehet sétálni. A kisrepülő az nekem egy Boeing 777-es volt - nagyon nagy. Az útlevelet ne felejtsd a szállodában, mert a kairói úthoz kell, hiába belföldi járat. Ja és ebben az esetben a SINAI VISA nem működik, tehát SSH-be érkezéskor meg kell venned a vízumot. A kairói múzeumba nem tudsz fényképezőt bevinni tehát érdemes a buszban hagyni. A piramisba szerintem felesleges bemenni, de úgyis bemész. :-) A tevére ott ne ülj fel mert sz@rosak, szó szerint - nem olyan szép tiszták mint kint a sivatagban.
Mi szeptember elején megyünk Sharm EL Sheikbe, és lenne pár kérdésem, hátha tud valaki segiteni. Halottatok már az Iberotel Grnad Sharmról? Mi oda megyünk, de nem sok mindent tudok róla. Aztán szeretnénk ezzel a kisrepülös úttal Kairóba menni. Szerintetek megéri? Olvastam egy másik fórumon, hogy fölösleges az utazási irodánál lefoglalni, mert ott helyben az egyiptomiak is szerveznek ilyen utakat és az sokkal olcsóbb.
1. Ras Nasrani magasságában a partnál nem jártam, csak a Tiran-szigeteknél (ez volt a legszebb vízalatti látvány, amiben nekem eddig részem volt), így összehasonlítani nem tudok, de ha olyan a part is, mint a szigetek, akkor nagyon szép lehet. A Sharks Bay volt a legészakibb parti rész, ahol én voltam.
Mi az Iberotel Club Fanarában laktunk, sokszor végigúsztunk a Temple és a Ras Um Sid közötti részen, ez a rész nagyon szép. Kicsit távolabb, Ras Katy-nél már nem volt annyira színes a látvány.
2. Az El Fanar öbölben rengeteg tűzhalat láttunk, több fajtát is. Kékpöttyös ráját minden vízbe menetelnél min. 10-et. Egyszer láttunk nagy manta ráját, ez fekete volt és kb. 3 méteres, én nagyon megijedtem tőle, egyszer barrakudát, murénát. Napoleont, mármint több méteres példányt itt nem láttam, pedig állítólag lakik egy a világítótoronynál (Ras Um Sid). Teknőst, delfint még nem láttam a kb. 10 különböző helyen, ahol eddig voltam Sharmban. Amúgy nagyon sokféle hal van, és sok van belőlük. (A Grand Makadinál Hurgh-ban pl. a töredékét sem láttam.) Vannak olyan halak, amik rajokban vannak, pl. a "bannerfish" nevű halraj úgy néz ki, mintha állnának, és mindig ugyanott vannak. Vannak triggerfish-ek is, sárgák is, kékek is, igyekeztünk nagy ívben elkerülni őket. Papagájhalból sokféle volt, de szerintem az mindenütt van. Ezen a részen nagyon sokféle, nagy telepekben lévő korallt is lehet látni. Egy részük sajnos már kifehéredett. A víz nagyon tiszta, de valahogy mégsem annyira mélykék, mint északabbra, inkább azúros, zöldeskékebb. Hullámzás nem volt.
3. A stégekről: két stég van, a műanyag ponton a Reef Oasis hotelhez tartozik, ez privát terület, de lehet potyázni rajta. A másik az El Faraana hotel strandjánál van, ez fából készült, a Holidaycheck fotói között látszik, ha rákeresel. Ezen a részen egyedül a Club Fanarának nincs stégje. Ennek a szinte tökéletes szállodának ez egy gyenge pontja. Úgy működik a falhoz jutás, hogy két bólyasor között kell úszni, ott nem ér semmi a hasadhoz, ha behúzod. Hát, én is jobban szeretek stégen bemenni. A szálloda úgy ellensúlyozza ezt a hiányt, hogy az animációs program részeként naponta háromszor csoportos sznorkeltúrákat indítanak a partról vezetőkkel, így nem egyedül vagy, ha valami történne, másrészt fel sem merül, hogy tapossanak a résztvevők a korallon.
Üdv Rozi2, A tervek szerint egy hét Nílus völgye után,Kairóból érkezünk 23-án Sharmba egy hétre,úgyhogy megeshet,hogy "élő" forumozóval találkozol. (Mi egyébként Luxorban már megejtettünk hasonlót mona-lisaval és nagyon kellemes emlék maradt.) Az én címem publikus ,te tudsz írni,a többit megbeszéljük priviben!
Mi szeptember elején akarunk menni sharmba, de nem tudom eldönteni melyik részre. Tavaly az amphorasban voltunk, az nagyon tetszett. Most azon variálok, hogy az el faraanaba vagy a melina sinaiba menjünk, még a Baron Resorton is gondolkodok. Vagyis a Temple szakaszra vagy a Ras Nasari részre menjünk. Szerinted melyik a szebb, hol van több hal? Milyen halakat láttál a Faraanál? Szeretnék látni ráját, tűzhalat, napoleonhalat, ezek nem voltak az Amphorasnál. Igaz cserébe volt muréna, teknős, és még delfint is láttam a partunkon. Vissza a témához a farannában az nem tetszik, hogy egy stég van egy olyan hosszú partszakaszon, és a korallok felet elég félelmetes lehet beúszni. Mi van ha egy tűzhal pont ott van a hasam és a korall között? Te melyik hotelba voltál?
Most látom, hogy júniusban lesztek ott, pontosan mikor, ha nem titok?
Én még nem futottam össze élő fórumozóval sem itthon, se kint, és elvileg most ez megeshetne, ha a jún. 20-tól kezdődő két hébe beleestek. Ráadásul ugyanabban az öbölben leszünk, ami engem illet, konkrétan állandóan a vízben, úgy tervezem. Feltétlenül ússzatok el a zátony mentén a világítótoronyig, ott rengeteg a hal, szinte felhőben jönnek.
A szállót nem ismerem, de a partot azon a részen igen. Jobb helyet nehéz lenne találni, az biztos. A szálló a képeken nagyon jól néz ki, főleg két dologban, ami szerintem nyáron nagyon fontos: sok a zöld növény, és nagyon jók az árnyékolók. Ha hazajöttetek, jó lenne, ha megírnátok a tapasztalatokat. Minket is érdekelne!
Mi valamikor június-július környékén mennénk Sharm-ra. Hallottam, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy milyen szállodát választunk a korallzátony miatt. Nos, jön velünk édesanyám is, aki viszont nagyon szeret úszni, de fél a sziklás partszakasztól. Viszont mi szeretünk pipval és szemüveggel nézelődni. Elvárásunk kb csak annyi, hogy normális tengerpart legyen, ami nem sziklás, és túlságosan nem hullámzós. Melyik szállodát válasszuk? (Lusta voltam visszaolvasni)
Mi a 4001-ben ill a 4025-ben voltunk, ez közvetlen medence mellet van a teraszról a medence partjára lehet sétálni, viszont a tengert nem látni (ide tartoznak a szobák 4001-4026-ig). Viszont az emeleti részről szerinte már lehet látni(4101-4126-ig ) Ha közelebb szeretnétek lenni a tengerhez érdemes a 1001-1027-ig ez fszt.-i, vagy 1101-1127 ez az emeleti, innen biztos szép kilátás van a tengerre. Ami szerintünk "rossz hely" az a 7001-7125-ig ez a leghátsó épület elég messze van mindentől (medence, tenger). Remélem tudtam egy kicsit segíteni, ha valami nem tiszta, akkor kérdezz még nyugodtan.
Sharmon is van Alf Leila??:) Én Hurghadán voltam ezen, de nem volt valami nagy szám. Tiszta giccs volt a színpadi díszlet és a műsor is ilyen cirkuszi egyveleg volt, bár hastánc is volt, de lovasbemutatóval, ír sztepptánccal!!, csasztuskával keveredve... (Ha már folklórműsor, akkor Törökországban volt alkalmam TÉNYLEG jót látni) Ez az Alf Leila nem érte meg a pénzt, meg az időt se.
Az Alf Leila Wa Leila-t egyszer meg lehet nézni. Az épület maga mesebeli, a falakon az Ezeregy Éjszaka meséiből (pl. Aladin) történetek vannak felfestve. Egy udvar van legbelül körben a szokásos üzletekkel, középen színpaddal, amit körbe lehet ülni, lehet shisázni, és inni. Itt zenés-táncos folklór műsort adnak kb. 2 órán keresztül. Ha jól emlékszem én szombati napon jártam ott és este 10 körül kezdték a műsort.
Nah! Teljesen kiakadtam,azt hittem nyugodtan nezhetem a ' nem csak last minute' utakat interneten foglaltam helyet 18.-ra,par nap mulva kuldtek egy levelet hogy foglalt mind. Utana bementem egy helyi utazasi irodaba,holgy nagyon kedves volt,utana nezett,legkozelebb junius 1-en van hely a repulon! Tehat aki most nezelodik jarjon utana mert a szallast hirdetik,csak hely nincs a repulon! Ugyhogy megyek es ma befizetek jun. 1-re,(remelem meg lesz hely:) Varom a szoba szamokat!:) Koszi Udv.
Kicsit késve, de pontosítanék. A plussz pénzt mi sima medence melletti szobáért fizettük, a Royal részért többet kell fizetni, mivel abban szabad ital és snack fogyasztás van. (Van külön medence része is.) Viszont, ha nem a Royal szobáit kéred, attól még lehet ai.-ot kérni bárhol is van a szobátok. A szobaszámmal kapcsolatban meg megkeresem a papírunkat és ígyekszem egy-két napon belül írni szobaszámokat.
Varjatok meg mindig nem teljesen tiszta;) Tehat ithon befizetek,aztan pedig ott kerhetem magam 'royal' szobaba felarert? Mert ha tenyleg csak 20-as fejenkent akkor megeri. Nem ismerem a szallodat,de ha tudnal kuldeni par szoba szamot mondjuk ami medencere vagy tengerre nez es a royal reszbe tartozik megkoszonnem. Udv.
Mi kétszer voltunk a Savoyban, és mindkét alkalommal rá kellett fizetnünk a jobb szobáért, ha jól emlékszem 20$/éj. De megérte, mert közvetlenül a medence melletti részben kaptunk szobát, ami két gyereknél nem elhanyagolható szempont, (mindig kell valami a szobából, játék, innivaló stb.)
Most olvasgatom a topicot, mert nagy a valószínűsége annak, hogy Sharm lesz a következő nyaralásunk helyszíne.
Érdeklődöm az előző levél kapcsán, hogy mennyi baksist illik adni egy szoba kiválasztásáért, ha nem felel meg a kínált lehetőség (mondjuk US-dollárban)?
Lehet kint kérni ai.-ot, ill van lehetőség a "royal" részbe kérni a szobát ott az italok ingyen vannak, és egész nap van szendvics, aprósütemény és gyümölcs. A szobával kapcsolatban érdemes megnézni mielött becuccoltok. Mivel elég nagy a szálloda van ami közel van a tengerhez, van ami a medencéhez, meg vannak a hátsórészben is szobák amik a főbejárathoz vannak közel. Megpróbálok előkeresni szobaszámokat, ha megmondod, hogy melyik részbe szeretnétek szobát kérni.
Sziasztok! Segitsegre lenne szuksegem.. Savoyban foglaltam szallast,a forumon korabban olvastam hogy 'harcolni kell' a jo szobaert. Honnan tudjam melyik 'jo'? Kinek es kb. mennyit kell fizetni egy normalis szobaert? Azt szeretnem meg tudni,hogy lehet kint befizetni allinc.-ra? Koszi
Szia, nem kell védőoltás és nem is sok értelme van... A legnagyobb baj egy kis leégés, hasmenés lehet... Gyógymód ld: 5385. Esetleg ha a gyerkőcök nagyon beindulnak és figyelmetlenek a korallok felhorzsolhatják a bőrüket...
Jövő szerdán indulunk Sharmba az Anubis Travellel, Mózes programra. Érdekelne, hogy hogyan működik a Kairói része. 20:30-kor fog a gép indulni Kairóból Sharmba. Van valakinek tapasztalata?
A másik kérdésem: én rettenetesen fehér és érzékeny bőrű vagyok. Tavasszal is leégek pillanatok alatt. Azt találtuk ki, hogy vékony, fehér, hosszúújjú ruha ( lepel ) lesz a megoldás. Férjem szerint ilyet Kairóban tuti kapunk. Szerintetek?
Mint azt már írtam, az idén a Mózes-hegyes kiránduláson vettünk részt, tavaly voltunk Kairóban.
2 féle utazási mód közül lehetett választani, a buszos, 24 órás, valamint a repülős között. Megmondom őszintén, számomra a 24 órás buszút nem volt igazán vonzó, mivel a párom már 2005-ben már részt vett egy ilyenen, és azt mondta, hogy az út nem volt kifejezetten kellemes...:)
Így aztán a repülős változatot választottuk. Hajnalban transzferbusz jött értünk, s vitt ki a reptérre. Kb. 15 perces repülőút után érkeztünk meg Kairóba reggel 8 körül. Itt az OTP Travel helyi idegenvezetője várt ránk, s egy kisbusszal (hatodmagunkkal) mentünk végig a városon egészen a Kairói Múzeumig (ahol csatlakoztunk a buszos kirándulás tagjaihoz, akiket a magyar idegenvezető kísért). A múzeumban kb. 2 órás látogatást tettünk (bár szerintem egy egész nap sem lett volna elég, annyi látnivaló volt!!!) Megnéztük a híres aranymaszkot is... a múzeumba egyébként nem lehet fényképezőt bevinni, a bejáratnál összeszedik... :(
Ezután egy étteremben ebéd következett, majd egy papíruszüzletbe mentünk be, ahol vásárolni is lehetett (aki akart... mi nem akartunk, de nem volt mit tenni, menni kellett a csoporttal, ha érdekelt a papirusz, ha nem... igazából majdnem annyi időt töltöttünk itt, mint a Kairói Múzeiumban, ahol szerintem ezerszer érdekesebb dolgokat lehetett (volna)látni...no de aki szervezett programra megy, az ne panaszkodjon...:)
Ezek után mentünk megnézni a gízai piramisokat (személy szerint én már majd' kibújtam a bőrömből, alig vártam, hogy lássam!). Először egy kilátóra visznek fel, ahonnan mindhárom piramist lehet együtt látni, majd kitesznek a piramisok lábánál, és ott lehet kb. 1 órát nézelődni. Mi bementünk a középső piramis belsejébe is!
Majd a Szfinx következett. Itt nem igazán tudtunk sokáig nézelődni, kb. 15 perc után leküldtek az őrök mindenkit - gondolom, hogy a következő csoport is jöhessen, mert nagyon sokan voltunk!
Késő délután pedig még egy parfümériát látogattunk meg - igazából engem ez sem érdekelt igazán, hogy egy órán keresztül ott üljünk.......de ez van..
Utána pedig értünk jött a kisbusz, visszavitt minket a reptérre. Az út a kisbuszban igazi élmény volt, közelről megtapasztaltuk milyen a kairói közlekedés!!!! Izgalmas volt, az biztos!
Összességében nagyon tetszett a kairói kirándulás, bár - mint ahogy írtam - a "kötelező" vásárlás helyett inkább néztem volna még nevezetességeket!
Később még a luxori kirándulásról is beszámolok, ha lesz egy kis időm.
Ha az amphorasba mentek, légyszíves add át az üdvözletünket a garnd blue kölcsönzősének. Tavaly augusztusban haverkodtunk össze vele, nagyon rendes és közvetlen ember.
Ali Saif a neve, angolul beszél.
Kérlek add át, hogy Dosi és Niki üdvözli Magyarországról.
Kösz Neked is, meg Timiene-nek is a tájékoztatást. Lehet, hogy egyszer csak kipróbálom a Nabq-ot is! Nektek meg cserében ajánlom az én kedvencemet, az El Fanar öblöt (Ras Um Sid merülőhely mellett, jelenleg a Kartago árul ide szállodát, ez az öböl látszik az OTP Travel Sharm-i nyitóoldalán). Ez az egyik legdélebbi strand, nagyon közel a Ras Mohamedi Parkhoz, alig fúj a szél, a tenger nem hullámzik, a szállodák magaslaton vannak, szinte minden pontról látod a tengert, gyönyörű a kilátás. Van homokos rész is és az egyik legszebb korallfal, amit eddig láttam, pedig sok helyen voltam már. Ja, és rengeteg hal. Tavaly Hurghadán meglepődtem, hogy ehhez képest mennyire kevés volt a hal (a Grand Makadinál).
Mi szeptemberben voltunk a Grand Azurban 2hétig, és szinte majdnem minden nap 2-3előtt nem engedtek le a mólóhoz a piros zászló miatt. Nagyon sok hal volt, és azért jókat snoriztunk!!! Mi azt csináltuk, reggeli után medence, aztán ebéd és utána jöhetett a tenger!
Hát ízlés kérdése. Mi egy hetet voltunk eddig kétszer a Nabq-n (szállodákat lásd lentebb) mind a két alkalommal volt min. 3 nap amikor szinte tükörsima vízben lehetett sznorizni és 2 amikor sárga zászlós jelzés volt amit nem volt kötelező figyelembe venni. Gondolm valami "csak saját felelősségre" kategória lehet és egyszer volt piroszászló amikor télleg nem enged be a gátőr. (bár akkor szerintem nem is vágysz mert télleg elég nagyok a hullámok) Ez persze széljárástól szélerősségtől függ. Mi eddig mindíg tavasszal voltunk Egyiptomban (Jan, Feb, Márc, Április) eddig a Január és az Április volt a legkevésbé szeles a két köztes hónap valóban nem túl kellemes légmozgás tekintetében. (konkrétan letépi a fejed a szél ha olyanja van).
A másik kérdés, hogy kinek mi a "rossz part", mint lentebb is írtam Nabq-n mólókon lehet a klasszikus korallfalat megközelíteni amik lehetnek 100-800m hosszúak is partvonaltól függően, ugyanakkor a mólók mellett lévő boka-derék-nyak magasságig érő vizek kiválóan alkalmasak az úszni egyáltalán nem vagy kevésbé tudók, esetleg félősök számára is a sznorihoz, valamint a vízi játékokhoz.
A parttal kapcsolatban megleptél. Én az eddigi vélemények alapján eddig nagy ívben elkerültem a Nabq szállodáit, éppen azért, mert általános vélemény volt, hogy SES-ben ott a legrosszabb a part, pedig nagyon tetszett a fotókról pl. a Grand Azure, ML-ben meg már voltam máshol, így oda is szívesen mentem vona. Majdnem minden fotón azt látom, hogy óriási tarajos, habos hullámok csapódnak a korallfalhoz, és többen írták, hogy sokszor nem engednek be este 6 előtt a vízbe a hullámzás miatt. Ez mennyire volt általános? Lehet, hogy ez évszaktól függ? Tudnál erről részletesebben írni?
Szia Mindenféle gyümi van! én leginkább a Malátalét iszogattam! Alma-narancs-banán-mangó-kiwi-körte-dinnye-sárgadinnye.... hirtelen ennyi de biztos volt még más is.
A víz nem tudom , hány fokos volt de egy 1/2-1 órát vidáman ki lehet benne bírni. Én amúgy elég fázós vagyok, (nincs rajtam fókazsír sem) itthon a 23fokos nekem még hideg, de itt simán bírtam (miután bele bírtam mászni) 40-45 percig. szvsz úgy 24-25 fok körül lehet.
Köszi, bár nem pont a jó térképet linkelted be, de a divehard-os lapról meg tudtam nyitni azt, amin a Conrad is rajta van, (ezen pont nincs). Ahogy látom, Conrad még északabbra van, úgyhogy jól hangzik:)
Kicsit gasztronómiai megközelítésből érdeklődnék, hogy milyen gyümölcsöknek van a szezonja ilyenkor Sharm-ban? Miket ettetek?
Valamint az is érdekelne, hogy milyen volt a tengervíz hőmérséklete? Tavaly októberben órákat töltöttünk a vízben sznorizva és még akkor sem fáztunk. Mi a helyzet most?
TUI irodában fizettünk be a Best Reisenes csajnak a lét, kaptunk TUI-s hátizsákot, a repjegyet egy Kartago Tours-os ember nyomta a kezünkbe, Megérkezéskor Sharmon Gullet-es nénit kellett keresni aki felpakolt egy OTP travel feliratú buszra.
Amennyiben gondolkodsz a kiránduláson, úgy szerintem mindenképp készülj arra, hogy nem lesz könnyű menet, de a látvány tényleg mindnért kárpótol!!!
A szállodába 22.00-kor jött értünk egy kisbusz, majd átpakoltak minket egy nagyobb turistabuszra (ahol német turistákkal utaztunk együtt). Ezután kb. 2,5 óra buszozás következett, majd kb. 0.30-kor tettek ki minket a Szent Katalin kolostor lábánál.
Az idegenvezetővel megbeszéltük, hogy ez a hely a visszatérési találkozópont, s útnak indultunk.
Két út közül lehetett választani: az egyik a mintegy 3000 lépcsőből álló, a másik a 8 km-es hegyi "ösvény". Mi először a lépcsőt akartuk választani - mivel az a rövidebb út -, de a helyi vezető lebeszélt minket róla. Plussz azon az úton senki nem ment, ezért nem is ajánlotta ő sem, hogy ketten vágjunk neki egyedül a sötétben... így aztán mentünk a szerpentinen felfelé a többiekkel együtt.
Kaptunk a kezünkbe zseblámpát, hogy lássuk az utat, s melyet először az úton igen sűrűn elhelyezkedő tevesz...r kupacok megvilágítására használtuk, hogy bele ne lépjünk.... később már nem ez volt a legnagyobb problémánk...:)
Azt a bizonyos "hegyi ösvényt" nem a szokásos szépen kitaposott ösvénynek kell elképzelni: sziklás, szűk, stb...:) szóval nem könnyű terep...
Egyébként a sötétben nem is látszott, de rengetegen voltak, akik nekivágtak az útnak, idősebbek, fiatalok egyaránt.
A helyiek végig követtek minket, az út szélén ácsorogtak tevéikkel, s felajánlották szolgálataikat azoknak, akik elfáradtak, hogy teveháton tudják folytatni az utat.
Az energiánk nagy része egyébként arra ment, hogy az út szélén sorakozó, vagy az út közepén álló tevéket kikerüljük, olyan is volt, amikor észrevétlenül egyszer csak ott jött a hátunk mögött, alig bírtunk félreugrani...:) De mi azért hősiesen végigmentünk gyalog... viszont sokan felültek a tevére, amikor már végképp nem bírták.
Pihenők voltak, az út vége felé egyre több, ahol le lehetett ülni egy kicsit, itt a beduinok sátraiban kapható volt üdítő, frissítő.
Amikor már azt gondoltuk, hogy nemsokára itt a vége, akkor jött - a szerintem - egyik legnehezebb része a dolognak. A hegy tetejére innentől csak lépcsőn lehetett felmászni (ami persze a legnagyobb jóindulattal sem volt nevezhető lépcsőnek!, inkább kövek, sokszor jelentős szintkülönbséggel), ide már a tevék sem tudtak felmászni.
Mit ne mondjak, ziháltunk mindketten, mire az utolsó lépcsőt is megmásztuk!!! Addigra már megpirkadt, kb. 20 percet kellett várni a napfelkeltére.
A csúcsról gyönyörű kilátás nyílt a hegyekre, a napfelkelte tényleg csodálatos volt!
Mintha nem is a Földön jártunk volna, olyan kopár, kihalt minden, de mégis gyönyörű!!!!
Ezután következett a visszaút, ami szintén nem volt egyszerű, főleg, hogy a fáradtságtól már sokszor meg-megcsúsztunk, de azért leértünk szerencsésen kb. reggel 8-ra.
Összességében annyit tudok mondani, hogy megéri felmenni, mert bár az út megerőltető volt (nekünk városi, sőt alföldi embereknek), de tényleg csodálatos odafent a látvány!
Mi is jobban szeretjük a barátságosabb, udvariasabb szállodákat, a "fény-pompa-csillogás" nem feltétlenul elsődleges szempont. Nem tudom, ismered-e Hurghadán a Grand Makadit, 2x pihentünk ott. Közvetlenül mellette van a Mkadi Palace, ami tagadhatatlanul látványosabb volt, mégsem oda mentünk másodszor.
Melyik irodával mentetek? Mi a Best Reisennel utaztunk mindig (elégedettek voltunk velük), de az általad ajánlott szállodákban nem foglalnak szobát.
ez bizony elég szubjektív kérdés:-) Ha 5* akkor nagyot em csalódhatsz. Javaslom MAGIC LIFE-ot nem túl nagy de remek a kiszolgálás, a part, a kaja, a kényelem. Tágabb értelemben javaslom a Naama bay-i szállodákat Sharm északi részén mivel itt a képek alapján sokkal sekélyebb (értsd simább) a Beach. sziklák szinte egyáltaán nincsenek szemben a déli oldal partvonalával. Kényelmes mólókon (50m-850m közti hosszúságok) lehet megközelíteni a korallzátonyt, vagy ha kisgyermekkel esetleg úszás nélkül akarsz ismerkedni az állatvilággal akkor a boka-térd-comb-ig érő vízben erre is kiváló a környezet.
Két sharmi szállodában voltam: LTI grand Azur és Magic Life. A kettő közül az első luxusabb "fény-pompa-csillogás"-t kínál a másik viszont barátságosabb udvariasabb. Persze ezek erős sarkítások mert mindkettő nagyszerű de nekem a második jött be jobban.
egy kis kiegészítés 1. szállás: Le Meridien Makadi 5* Hurghada AI (Camino nem lett beteg) 2. szállás: Sunrise Select Garden Beach 5* Hurghada AI (Camino beteg lett) 3. szállás: LTI GRand Azure 5* Sharm El Sheikh AI (Camino beteg lett) 4. szállás: Magic Life Imperial 5* Sharm El Sheikh AI (Camino nem lett beteg)
Nekem is van személyes tapasztalatom, bár én a drotazide-ot szedtem napi 2* megelőzésképpen. eddig négyszer voltam egyiptomban ebből kétszer sikerült komolyabban összeimerkedni a fürdőszoba-wc belsőépítészetével. azaz két beteges két nem beteges út van mögöttem: Rejtély1: -Első (nem beteges) alkalommal nem szedtem semmit, ittam a jeges kólát (igaz sok rummal hígitva) salátáztam gyakorlatilag mindent megettem-ittam amit lehetett. Semmi bajom nem volt, még egy gyomorgyengeség vagy "másnap" érzés sem. Rejtély2: Másodjára ugyanez a recept már majdnem a halálomat okozta bő fél napos "ne menjünk túl messze a szobától" programmal:-). Rejtély3: -Harmadjára végletekig vigyázva se jég, se saláta, se semmi nyers ellenére is a klozetban töltöttem vagy 6-8 órát (szerencsére nem egyszerre) és egy éjszakát valamint egy napot szörnyű kínok közt a szobában töltöttem el a nyaralás drága perceiből. -Negyedik alkalommal (a múlt héten) a nyaralás 3. napján (panaszmentesen) elmentem a farmaciba hogy beszerezzek gyóccert "hátha kell" felkiáltással. És ha már ott volt lelkesen szedtem is naponta 2*1 kapszulát a droidból, valamint kerültem a salit, jeget, koktélt... bármit ami csapvízzel érintkezhetett és nem volt megfőzve, vagy sütve. és így nem volt semmi bajom amíg haza nem jöttünk. Ám az érkezés estéjén kiadósan üdvözöltem az egy hétre magára hagyott kis wc-nket. Előtte-utána semmi baj. és azóta sem. Ugyhogy ha valaki engem kérdezne személyesen hogy mit tegyen/egyen/igyon ha nem akar beteg lenni akkor csak annyit tudok mondani hogy: a leghalványabb lövésem sincs. Köszönöm a figyelmet
Hétfőn jöttünk haza Sharmról, ahol a Magic Life Imperial volt a szállásunk. Minden nagyon szép volt, a kiszolgálás egyszerűen szuper!
Akit érdekel némi infó a szállodáról, szívesen tájékoztatom.
Mózes-hegy kirándulás + Szt Katalin kolostor volt a programunkban /Kairó és Luxor már tavaly és tavalyelőtt megvolt :) /, erről is szívesen beszámolok, ha valaki tervez ilyen túrát.
na jó, akkor megnyugodtam:) 3 napig szedtem napi 2-t, ez még nem számít rendszeres szedésnek talán. Ez 3 éve volt és azóta sincs bajom, úgyhogy talán nem ártott meg:) De egyébként az utazási irodában mondták, hogy szedjük megelőzésképpen... Azért hagytam egyébként abba, mert émelyegtem tőle és utána áttértem az alkoholos fertőtlenítésre:) Szerencsére semmi bajom nem volt!!!
Nekem személyes tapasztalatom is van az Anthinallal kapcsolatban. Sajnos szükségem volt rá :(
Elkapott engem is a rosszullét (bár ezelőtt már 2x jártam Egyiptomban, úgy hogy kutya bajom sem volt soha), és a párom elment Anthinalt venni az egyik közeli gyógyszertárba..
Valójában nem tudom, hogy a gyógyszer hatott-e, vagy az, hogy minden távozott belőlem, ami nem volt oda való, de 1 nap után (ami leginkább fekvéssel és alvással telt) semmi baja nem volt a gyomromnak.
Úgyhogy szerintem mindenképp érdemes beszerezni, hogy kéznél legyen, ha baj van.
Szerintem inkább ott kint vegyetek Antinalt, mert nekem azt mondták az itthoni gyógyszerész ismerőseim, hogy bár a magyar Antinal igencsak hasonlít a kintire, de az az igazi. Az ottani baktériumokra vannak kifejlesztve. Én személy szerint annál maradok. Ott kint bárhol beszerezheted. Csak nem szabad fájdalmas tekintettel kérni, mert dupla árat kérnek érte. (Ezt én is itt olvastam a fórumon.)
Miért nem szabad megelőzésre szedni?? Én szedtem (megelőzésre) és tényleg kicsit émelyegtem tőle, ez igaz, de van valami különös oka, hogy miért nem szabad?
Nagyon köszönöm előre is. Általában mi is a helyi irodáknál fizetünk be, de tavaly a búvárkodásban verték a helyi irodák ajánlatait, ezért döntöttük a Karthágó mellett.
Még annyit a cigiről,hogy ez sem fix áras. A piros Malbi alsó ára 8LE körül van, a legnépszerűbb helyi márkából a keménybobozos "Cleopatra" 3LE. Ez utóbbi sem rossz. Mentolosok nem nagyon vannak,de light... ilyesmi van mindenből.
Ha megjötettek május elején, írnál pár sort? Főleg az érdekel, hogy milyen meleg a tenger, milyen az időjárás.....meg ami eszedbe jut:)) Ja és nagyon megköszönném, ha felírnád a búvárkodás árait (konkrétan az AOWD tanfolyam ára érdekel), amit a helyi, Karthágó-s idegenvezető mond, ugyanis tavaly is az általa ajánlott iskolában tettük le az OWD vizsgát és most szeretnénk folytatni, úgyhogy jó lenne tudni, hogy mivel kalkuláljunk.
Mi tavaly októberben voltunk a Conrad-ban és most május 12-én megyünk megint ugyanoda. Remélem, hogy a gép májusban már direktbe megy, nem is értem ezt a változtatást.
Elvileg 10 dobozzal lehet bevinni, de senki nem fog ellenőrizni. Kint sokkal olcsóbb, de ha finnyás vagy akkor nem fog ízleni az ottani "szárított tevesz@r". Egyébként jó dohányaik, szivarjaik vannak, csak más mint amit itthon megszoktál.
Fú, a Conradba mentünk volna mi is, csak már nem volt hely :( De képzeld, én még nem kaptam meg a cuccokat. Mikor indul a gép? Mondjuk Tabára számítottam...
Hát, ez nagyon fura egy válasz... már az angolsága miatt sem egészen érthető, meg hogy ha egyszer a bíróságra került a dolog, akkor hogyan tud 2 hét múlva újra működni a cég?? fura...
Április 28-án utazunk Sharmba és mi is nagyon szeretnénk úszkálni a delfinekkel.
Egy-két "jószándékú" fórumozó "segítsége" ellenére sikerült megtudni a delfinárium elérhetőségét. A leveleinkre mi sem kaptunk választ, faxot nem tudnak fogadni, végül a páromnak sikerült elérni őket telefonon, de az sem volt egyszerű:)
Előre nem lehet foglalni, azt mondták menjünk oda egyik nap és biztosan megegyezünk egy megfelelő idpontban. Remélem sikerül!!!:))
Én kitartóbb voltam. Már minden nap küldtem nekik egy levelet és végre válaszoltak is. Először csak annyit, hogy várjak és írnak. De én sürgettem őket és a végén a lenti választ kaptam.
Timi
Dear Timi
Situation of Dollphinella for today looks like this:
the manager without our authorization contolling our company there. So practically we can not accept any booking now. He has stollen the company. That case is now in court. We hope that within next two weeks we will be in game again.
The money you can exchange in Egypt , rate of exchange 1USD=5,45 Egyptian Pound
Más ügyben nézegettem a thomascook.com-on , és rákukkantottam Sharmra is. Ott májusban a Crowne Plaza és a Continental Garden Reef hotelekben 17 angol font/fő/éj ár körül van a félpanzió,ami 25EUR-alattra jön ki. Vízpartiak ha ez még mindig fontos nektek. Ez (talán) a legnagyob angol iroda teljesen megbízható.
Amúgy a szálloda jó messze van mindentől - kivéve a repteret :-( de bazi nagy, tehát nem lehetetlen, hogy van saját orvos meg gyógyszertár... Írj nekik e-mailt, vagy hívd fel őket telefonon... Úgy látom, itt nem nagyon tudják a választ...
Sziasztok! Július 1-15-ig megyünk Sharmba a Melia Sinaiba. Szeretném megkérdezni jön e esetleg valaki ebben az időpontban? Keresünk snorkel ill. merülni imádókat.Szabadtüdős merülés előnyben. Már másodszor megyünk a Meliába mert a partja leírhatatlan,de társaságban nagyobb élmény lenne.Szóval várjuk azok jelentkezését akik velünk együtt élveznék a Vörös Tenger élővilágát! Üdv.mindenkinek!
Attól aki járt már a Conrad Sharmban meg szeretném kérdezni, hogy van e orvos a hotelben és gyógyszertár a közelben. És még azt is, hogy vannak e egybenyitható szobák.
A Fanar öbölben -Temple zátonynál , nyugodt szélvédett öböl és elmondás alapján nagyon szép a zátony- a 3 szálló közül a temető felőli El Faraana Club nevűben 30 EUR/fő /éj /AI ben,ha directben foglalod-félpanzió nincs.
Mi nem voltunk még ott ,de júniusra oda foglaltunk .Mi is magunk megyünk egy körút vége lesz Sharm , ráadásul gyerekekkel .Egy sharmban dolgozó búvároktató is megerősített ,hogy jó választás lehet.A vendégek 70%-a olasz,így azért ez sem teljesen csöndes,de el lehet benne bújni,és viszonylag közel van mindenhez.
Mi a bánatnak kell nektek tengerpari? Úgyis ki mentek hajóval minden nap. Én a helyetekben vagy az Old Market vagy Na'ama Bay környékén választanék valami olcsót, és akkor nem kell taxizni sem. Orosz mentes : Sheraton (drága) Amphoras (nem igazán jó a partja, észak- keletre néz, gyenge korall felhozatal) Az Amar Sinai-tól pár száz méterre van egy fizetős strand - okés.
Ez már luxus hátizsákos utazásnak számít! Dahabban a bázis biztosít szállást. Az Amar Sinait többen ajánlották, de az nem tengerparti. Persze ha nem találunk mást... Max. 25 szánunk naponta szállás-félpanzióra, ebbe azért bele kell férnie vmi tengerpartinak!
Nézegetem az Eden Rock szállodát a Naama Bay sarkán, de úgy látom, ott ninncsenek korallok... Meg a Sharm Club Village... Esetleg tudsz abban segíteni, melyik lehet jó és nincs teletömve oroszokkal?
" nem fizetünk be utazási irodánál, hanem kvázi hátizsákos turistaként 2 hetes körutat tervezünk: Kairó, Sharm el Sheikh, Dahab, Alexandria. Az utóbbi 3 helyen merülésekkel... "
Hát ez elég "sz@rul" hangzik! :) Akkor viszot elég lenne nektek az pl.: az Amar Sinai SSH-en (a kedvencem), Dahabban pedig van egy jó pár olcsó szálloda.
Köszi! Én is ebben reménykedtem, hogy azok partmenti zátonyok... Már a Google Earh-ön is megnéztem, de elég régi változat jön fel, egy csomó szálloda nincs is rajta. Lassan tanult térképész leszek ;-)))
A saját szervezés azt jelenti, hogy nem fizetünk be utazási irodánál, hanem kvázi hátizsákos turistaként 2 hetes körutat tervezünk: Kairó, Sharm elSheikh, Dahab, Alexandria. Az utóbbi 3 helyen merülésekkel... :-)))
A térképen, a piros zászlók merülő helyeteket jelölnek és az mind parti korallzátony. Alig van olyan szálloda ami ne lenne okés. Az mit jelent, hogy : "Saját szervezésben" ?
Saját szervezésben megyünk Sharmba május második felében. Végigolvastam pár oldalt a topicban és megnéztem a térképet is, amit ajánlottatok szálloda választáshoz. 3*, vagy egy visszafogottabb 4* szállodába mennénk, olyanba, aminek korallos a tengerpartja. A térképen csak a repülőtéren túli szállodák előtt jelöltek korallzátonyt, de a leírásban máshol is szerepel, és merülőhelyek is vannak...
Esetleg tudtok ajánlani személyes tapasztalat alapján valamit? Vagy úgy általában, melyik részeken van még korallzátony?
Valaki volt már az EL FARAANA REEF szállodában? Tudnátok írni róla. Mi május elején utazunk és ránk férne egy kis infó.
Ha abban tud valaki segíteni, hogy mennyibe kerülnek a fakultatív progik az is jól jönne.
Valamint úgy tudom, hogy van ott egy delfinárim is ahova már többször küldtem levelet időpont egyeztetés miatt, de választ még nem kaptam. Esetleg megszünt?
Szóval ami Sharm el Sheik-kel és a fenti szállodával kapcsolatos az minden érdekel.
"Amit nem tudok és szerintem ilyen hüjén is halok meg, hogy :"
Az biztos, hogy hülyén fogsz meghalni, ugyanis nem tudsz helyesen írni, sőt a delfinúszás elérhetőségének titkát is magaddal viszed! Ahelyett, hogy elkezdted nekem az etikai szabályok taglalását, mintegy 6 sorban, szerintem egyszerűbb lett volna megírni a honlap címét. Továbbá én is és a barátnőm is próbáltunk rákeresni a fórumban erre, de - lehet, hogy mi nem vagyunk olyan ügyesek, mint Te - nem találtuk.
Idén utazom a párommal Sharm el Sheikbe. És a Coral Beach Tiran hotelbe fogunk megszállni. A szállodáról már nagyon sok jót olvastam ( csak jót)
Abban nem tudna nekem vki segíteni, hogy a búvárkodásra hogy lehet menni? Még soha nem búvárkodtam és szeretnénk azért, csak nem tudok se árakat se semmit.
Be lehet ott simán fizetni, és akkor viszik az embert vagy kell hozzá vmi tanfolyam is?
Valaki volt már az EL FARAANA REEF szállodában? Tudnátok írni róla. Mi május elején utazunk és ránk férne egy kis infó.
Ha abban tud valaki segíteni, hogy mennyibe kerülnek a fakultatív progik az is jól jönne.
Valamint úgy tudom, hogy van ott egy delfinárim is ahova már többször küldtem levelet időpont egyeztetés miatt, de választ még nem kaptam. Esetleg megszünt?
Szóval ami Sharm el Sheik-kel és a fenti szállodával kapcsolatos az minden érdekel.
Ennyi! Kimész a mólóra és 15-20 m mély a víz. Amit itt látsz a korall fal, nem szabad rajta sétálni, de nem is érdemes. Egyébként ez már itt nem is a Vörös tenger, hanem az aqabai öböl. :-)
Köszi!Elolvastam,jó a beszámolód!A tengerpartot csak a mólóról lehet fürdésre megközelíteni,a partról nem lehet bemenni a vízbe?Homokos vagy sziklásabb,kövesebb volt a partja a Grand Plaza-nak?Köszi a választ!
Sziasztok! Valaki volt mostanában a Grand Plaza Resortban,elsősorban a tengerpartja és az élővilága érdekelne,esetleg egy-két kép a partról,a víz alatti élővilágról.Köszi!
Mi is májusban voltunk, és iszonyú meleg volt. A Királyok Völgyében többször is le kellett ülnünk, mert olyan rosszullét jött ránk. Ráadásul elleptek minket valamiféle bogarak, amik össze-vissza csipkedtek. Aki allergiás a bogarak okozta csípésekre, vigyen magával kalciumot, mert este hatalmas hólyagokká duzzadnak a "harapásnyomok" és megbolondul a fájdalomtól. De szerintem még így is megérte! A látvány magáért beszél.
Egyébként az utazási irodák itthon sokkal többet elkérnek a fakultatív programokért, mintha ott helyben fizeti ki az ember a telepített idegenvezetőnél.
Tudom én, hogy nem könnyű magánban megoldani, ha valaki nem elég bevállalós.
Amit nem értek, hogy az irodák miért adják horror áron az egy napos Luxort. Ilyen magas részvételi díjba már két nap is bőven beleférne és még akkor sem fizetnének rá. Egyébként én úgy tudom, hogy a Best reisen-Medina tours páros adja 99 ezerért.
Az Otp Travel barátibb áron hirdeti a luxori fakultatívot.
Mi novemberben csináltunk egy 2 napos átruccanást Luxorba repülővel.
A repjegy, 2 éjszaka szálloda, belépők, kaja, taxizás kb. 45 ezer/fő-ből kijött.
www.egyptair.com Akkor jársz jól, ha egyiptominak adod ki magad, mert akkor olcsóbb a jegy. A menetrendet a www.amadeus.net oldalon tudod a legjobban
megnézni. Luxorra nem elég egy nap, tehát, ha ott akarsz aludni akkor a keresőbe írd be, hogy hotels in luxor, és kidob sokmindent. Mi egy Tutotel nevű hotelban aludtunk 26 dollárért 2 éj/fő. Ez nem sok, és közel volt mindenhez.
Kedd reggel indultunk a 8 órás géppel, 9-kor már Luxorban voltunk és kényelmesen megnéztük a keleti part látnivalóit. Szerdán a királyok völgye, vissza csütörtök reggel a 7:15 -ös géppel jöttünk és 8-ra már Sharmban voltunk és még volt reggelink a hotelban.
Figyelmedbe ajánlanám a http://sharmfun.uw.hu oldalt, ahol szerintem sok hasznos infót lehet találni Sharm El Sheikh-ről, hová érdemes kirándulni, stb.
Szállodákról is találsz képeket, ismertetővel, személyes tapasztalatokon alapuló véleménnyel. (Pl. az LTI Grand Azure szállodáról a leírást a párom és én készítettük, mivel tavaly ott nyaraltunk).
Azt írod, hogy 3 max. 4*-os szállodába szeretnél menni. Véleményem szerint 4* alatt nem érdemes próbálkozni... az ottani besorolás ugyanis - úgy tudom - nem egyezik meg az európaival....
Május végén mennénk nyaralni. de az uticélról még nem döntöttünk. Szóba jött már Tunézia és Egyiptom is. Tunéziában voltunk már többször is, de Egyiptomban még nem. Ebben tudna valaki tanácsot adni, hogy mégis hova érdemes ill. hova nem? Csendes, nyugodt hotelt keresünk 3 max 4*-t All Inclusive ellátással. Visszaolvasgattam a hozzászólásokat, de nem igazán tudom kibogozni, hogy mégis merre induljunk. Ha valaki tud, légyszi segítsen.
Sziasztok! Valaki tud valamit írni a Grand Plaza Resortról,elsősorban a tengerpartja és az élővilága érdekelne,esetleg egy-két kép a partról,a víz alatti élővilágról.Köszi!
Mi tavaly szeptemberben voltunk a Mózes hegyen. Este indultok el nincs olyan nagy döglesztő meleg. Fent hajnalban van a leghidegebb, de az sem vészes inkább üdítő a nagy hőség után. Én egy rövidnadrágban és egy hosszú újjú pólóban voltam, és nem fáztam... Lefelé reggel aztán amikor rákapcsol a nap már inkább vágynál vissza a hűvösbe....
Az nem gond, mert érted mennek a szállodába ők Sharmból is indulnak. A Sinai Divers-nél pedig a Páll Gyuri (pgy0909@hotmail.com) dolgozik. Sinai Divers
" a Nautica-val merültem, lengyel bázis, korrektek voltak nagyon. "
- és nekik van külön bejáratú kapcsolatuk a delfináriummal, ami nem hátrány.
Roncs: a Thislegorm-ra nem fognak levinni, de a Dunraven már mehet. Más meg nincs a közelben, na jó a Jollanda, de az meg nem a roncs, hanem a motyó ami rajta volt.
A végletek embere vagyok.. Vagy szakadjon a hó, és menjünk síelni, vagy úszkáljunk a 27fokos vízben a halak között. A simán "befagy a seggem" rovat nem az esetem :)
Voltatok már roncsmerülésen? Alap vizsgával levisznek roncsmerülésre Egyiptomban?
Van valami egyéb látnivaló Sharmban, vagy a közelben, amit tényleg érdemes megnézni? Néztem a Dahab melletti mangrove-kat, meg a delfin-showra akarunk elmenni, a búvárkodás alap. (Nekem ezek az egynapos "gyalogoljunk a 40fokban egész nap" program nem jön be.)
" Engem mindenképpen érdekel nagy, egyiptomi bazár is, mivel még sosem láttam olyat. Hol van Sharmon? "
Old Market a neve. 40 - 45 Le a TAXI a szállodádtól, de az egész kocsi és nem "per person". Csak este érdemes menni egyébként elég illúzió romboló. Este 9-10-től a domboldalban van egy egészen tűrhető műsor ingyért, illetve ott lehet sisázni, teázni. A bazár... , hát az meg ott van, de nem egy nagy szám, egy csomó üzlet egy rakáson.
Old Market Nem az én fotóm, ezért nagyon jó, érdemes megvárni amíg betölti.
Köszönöm a fórumba írt infokat, a mai napon módosítottuk a szerződést (mivel előzőleg a Nabq-ra foglaltunk a Royal Albatros-ba) és május 4-től a Mózes program keretében a Sunrise Island Wiev-ba megyünk 2 napos meghoszabítással.
Szia! 3 évvel ezelőtt jártunk a Sunrise Island View Hotelben.Mi is májusban voltunk.A hőmérséklet 35 fok,a tenger 26 fokos volt.A szálloda nagy területen fekszik.Kicsit labirintusnak tűnik először,de 1 nap után már el lehet igazodni.Nagyon hangulatos,sorház jellegű utcák vannak kis patakkal hidakkal,gyönyörű növényzettel.Helyijárat közlekedik a szállodán belül a recepció és a tengerpart között 30 percenként.Lehet a parthoz közeli szobát is intézni egy kis baksisért,de a közlekedés abszolút nem gond.Az ellátás nagyon jó,a kaják változatosak,bőséges és finom.A személyzet előzékeny,de a baksis itt is jól jön.A szobák tágasak szépek,tiszták.3 nagy medencéje van,nagyon szépek,a legszebb a parközeli.Atengerbe csak úszó mólón keresztül lehet bemenni.A part korallos.Kisgyermekeseknek és úszni nem tudóknak nem ajánljuk.A viz alatt gyönyörű,korallos tele szebbnél szebb halakkal.A parton búvárbázis található,mindenféle vizisportra van lehetőség. Vásárlási lehetőség nagyon jó,a szállodával szembeni Supermarketben.Minden ajándékot meg lehet venni itt jó áron.Nama Bay-ben sem olcsóbb. A szálloda nagyon jó választás,mi jól éreztük itt magunkat.Európai szinten inkább 4 csillagosnak minősítenénk. Jó nyaralást kívánunk!
Én a google earth-on szoktam kutatgatni, van fennt egy csomó fotó, nagyjából "végigjárhatod" a szállodát, látszik a part is. Szeintem jó információ szerzés. (earth.google.com)
Május elején megyünk az Anubissal Sharmba, Mózes programra, 2 nap hosszabbítással. A Sunrise Island View szállodába megyünk. Akinek van tapasztalata, hogy milyen a szálló, mennyire nagy, el lehet -e ténylegesen intézni, hogy jó helyen kapjunk szobát, milyen a partja, stb, azt szívesen fogadnám. Az is nagyon érdekel, hogy május elején ( 7-én megyünk ) milyen az idő és mennyire meleg a tenger.
Pont váltjuk egymást. :) Mi április 27-én indulunk, szintén Anubis-szal, Sharmba, és május 4-én jövünk haza! Nekem azt mondták, hogy nem fogunk csalódni! Hát remélem...
Május 4-én indulunk az Anubis Travel szervezésében 10 napos Mózes programra.
Már jártunk Hurgadán, de Sharm el Sheik ismeretlen számunkra.
Ha van valakinek információja a Royal Albatros Moderna hotelről és környékéről, illetve hogy kb milyen időjárási körülményekre, vízhőfokra számítsunk, nagyon megköszönném az infót.
Látom, a Melia Sinai hotel iránt többen érdeklődnek,ezért írok néhány dolgot róla. Családommal többször jártunk Sharmban.Tavaly a Meliában töltöttünk 2 hetet. Mindent elárul,hogy az idén nyáron is ugyanebbe a szállodába fizettünk be.(Ismerjük a Sunrise Island View Hotelt,a Savoyt,a Holiday Innt) Aki a tenger élővilágát a Snorkelezést vagy a merülést részesíti előnyben annak mindenképpen ezt a szállodát ajánljuk.(Aki a luxusra vágyik,az válassza inkább a Savoy Hotelt,de készüljön fel mert a lábait lejárhatja olyan hatalmas.Egyébként full gyönyörű.)Szóval a Melia partjáról már többen írtak,de azt én is elmondanám hogy maga a csoda.A víz alatt olyan mint egy gyönyörű mesekert.Lenyűgöző!Ras Mohamed legszebb merülőhelyeivel vetekszik.Ide jön naponta 15-20 búvárhajó a látnivalók miatt.Mi láttunk itt a már előzőekben felsoroltakon kívül hatalmas teknőst,két és fél méter szárnytávolságú sasráját.Ez utóbbit két alkalommal is. Kisgyermekeseknek és úszni nem tudóknak nem ajánljuk a szállodát mert a partról nem lehet a vízbe menni.Csak úszó mólóról lehet megközelíteni a vizet,és azonnal 10-15 méter mély. A szálloda tisztasága jó,a személyzet kedves, előzékeny.A baksist itt is elvárják,de nagyon hálásak érte.Igyekeznek mindig a kedvedben járni.A kaja bőséges és finom.Mi mindig találtunk a kedvünkre valót.A teraszon minden nap sütnek valami különlegességet.Az édességek isteniek,gyönyörűek,hízlalnak!A medencék szépek tiszták.Külön kiemelném az Animátorok kedvességét,mindent megtesznek a jó hangulat érdekében.Ami nekünk még egy pozitívum volt hogy a szálloda területe nem túl nagy,ezért minden elérhető közelségben van,vagyis bejárható.(ellentétben a Savoy-jal és a Sunrise-val). Az ivóvíz nagyon drága,azt kintről érdemes bevinni.A portát simán ki lehet kerülni,erre egy nap után mindenki rájön.Vásárolni taxival mentünk.A Savoy hotellen szemben van egy jó kis supermarket.Minden van és elfogadható áron.Azon a soron található még jópár üzlet és gyógyszertár is.A Meliának csak 4 üzlete van és nem olcsó.Az all.ink. ellátásra szerintünk nem éri meg befizetni.A különbözet nagy és fele annyiért kifizethető a napközben elfogyasztott ital,fagyi stb.A meleg miatt délben senki nem kívánt enni.Bőven elég a napi kétszeri étkezés. Valaki kérdezte hogy milyen az idő augusztusban.Mi tavaly júni utolsó és aug első hetében votunk.Átlagosan 40 fok volt,de ez száraz meleg és nem érezhető ennyinek.Szóval nem elviselhetetlen.Egyetlen egyszer volt kimagaslóan meleg 47 fok,az már brutális,de egész nap a vízben voltunk.Mi is féltünk tőle de kibírható.A tenger isteni volt.Sekélyebb helyeken ahol a korallok fölé lehet úszni szinte termálvíz melegségű. Néhány negatívumot azért leírnék:A növényzet lehetett volna kicsit gondozottabb,többet kellene öntözni mert pár helyen kiégett a fű.Amit még hiányoltunk,hogy egyik medencénél sincs óra ezért soha nem tudtuk mennyi az idő. Egy két prospektussal ellentétben nincs a szállodának teniszpályája és biliárd sincs amit több helyen írnak.A szállodát mi 4 csillagosra értékeljük. Jó nyaralást aki ezt választja!Lehet hogy talizunk Júli 1-15-ig.
Nekem egy SONY DSC W5 tip. gépem van vízalatti tokkal. Azért vettem ezt mert csak ehhez volt tok. Nem bántam meg. 40 méterig jó. (Ezt ki is próbáltam:)) Sajnos nehéz vízalatti tokot szerezni adott tipusokhoz vagy inkább nem is lehet. Most úgy néz ki, hogy a tokhoz kell venned a gépet:(
A peched van akkor csak szépen libasorban lehet menni, a sivatagban nem nagyon engednek "állatkodni" és 70km/h-ra le vannak szabályozva. Egyébként klassz dolog. Ez egy zárt quad pálya. Azért itt sem láttam röpködni senkit sem, nekem kicsit és szűknek tűnt. A sivatagban elfértem.
Sziasztok! Mi áprilisban megyünk Sharmra, a Google Earth-ön láttam két hatalmas Gokart pályát is (na meg pár éve a Bumerángosok is hencegtek vele) a kérdésem az lenne, hogy ezek üzemelnek-e. Ha igen hogyan, mennyiért lehet ótókázni ott?
Ha volt már a fórumon erről szó akkor a hozzászólás száma is segítene.
Tavaly én is végigkínlódtam ezt a problémát. Végül ezt a gépet vettem, és nem bántam meg... Fele annyiba került mint némelyik tok. Sokat nem vártam tőle, de abszolút pozitívan csalódtam.
Érdemes nézegetni a nagyáruházak akciós újságait, mert lassan lehet már kapni náluk a kisebb fajta digitális gépeket ajándék tokkal. Én tavaly valamikor április elején vettem egy Olympust és számomra tökéletes vizalatti képeket csinált.
Én is nézegettem a neten a vízalatti tokokat, de nem jártam nagy sikerrel. Aki jártas a fényképezőgépekben, az talán tud tanácsot adni. Minden fajta géphez van vízalatti tok? Mert speckó én a sajátomhoz nem találtam. Pedig nem öt fillér volt a gépem.
Szia! Nagyon szívesen, én is szeretem leinfózni a helyet mielőtt megyek és az irodáknál ezt úgysem lehet. Ha v.mi miatt nem jó a szoba akkor nem kell elfogadni, meg kell nekik mondani, hogy ez nem felel meg és kértek egy másikat. Nekünk az első alkalommal egy mozgássérülteknek kialakított szobát akartak adni, második alkalommal pedig az említett hátsó sorban lévő részbe adtak szobát, ahol ráadásul még v.mi építkezés is volt. Kitartásunknak és 10 $ köszönhetően kaptunk egy fszt.-i medence melletti szobát. Ez két órába telt, de ez volt az egyelen negatívum. Persze ehhez az is hozzátartozik, hogy reggel érkeztünk, és normális esetben 12.-től vagy 14.-től lehet a szobákat elfoglalni. A takarítóknak érdemes még adni egy pár $ és mindig szép lesz a szobátok. Egy nagy fő étterem van ott lehet reggelizni és vacsorázni, ill van egy kis terasz része is ahol kevesebben vannak. A tőbbi étterem az fizetős a fp.-nak , viszont az ai.-os bárhol ehet. A medence mellet van olasz, a partnál meg sea food. Ha gyerekek is mennek, nekik a parton a kids club-ban van ingyen ebéd (pizza meg fagyi). Nagyjából ennyi jut most az eszemebe, ha van valami kérdésed írj nyugodtan.
Megkérdezte ismerősöm-Mér'nem lehet gyűjteni a parton? Ammá'úgy is döglött!!!
Mert ott kezded...aztán mész egyre beljebb!Mert mindig látsz egy szebbet ! Nektek is ismerős lehet az apálykor sürgölödő siserehad...mennek mint a tyúkok és gyűjtenek...a parton meg hiába fütyül nekik a partőr...ők kifizették a nyaralást ez nekik jár!!!közben letaposnak száz hektár korallkezdeményt...
Ennél is van nagyobb istencsapása...mivel én filmezek,általában lebegek szépen a fal mellett...és itt "lakik"a legnagyobb pusztitó faj: a friss békatalpas!
Alapesetben viz kerül a szemüvegébe..ezért megijed és feláll a legnagyobb,legszebb korall tetejére és ott igazit szerelést,közben krallózik keményen, majd megörül hogy újra lát a szemüvegen és szépen elrúgaszkodik letörve szétrúgva magakörül mindent.....
A másik faj, a minden hallal versenyző...teper hogy elkapja,megfogja élete zsákmányát közben kapaszkodik,rugaszkodik mindenbe ami közelben elérhető..korallágba,nagyanyja csőcsébe...stb.közben dolgozik lábbal is keményen... aki kapott már "pofont" két négyzetméteres,GUM áruházban vásárolt békatalptól..nem feledi soha azt a nyaralást.
Szia! Köszi az infókat, de tudod aki először utazik mindenre kíváncsi! Hát még lenne pár kérdésem: nem azt a szobát kell elfogadni amit ajánlanak? és, ha nem akkor azt hogyan tegyem? menyi a borravaló amit adni illik? óriási a hotel, hol találom meg azt azt az éttermet ahol az ellátást, (kaja)amire befizettem, megkapom? Lehet, hogy májusban, ha visszajöttem én is ugyanúgy mosolygok ilyen fajta kérdéseken,mint most legtöbben. Azért kösz
1.A legjobb, ha a saját digi gépedhez tudsz bérelni (venni horror drága) tokot. - Bérelni? - olyan ciki visszavinni a beázott gépet és vitatkozni, hogy sz@r tok vs. hüje júzer.
2. ha fogsz búvárkodni, és elsőnek érkezik a hajótok a célponthoz, és vagy olyan ügyes, hogy nem vered fel a port, akkor talán készülhet egy-két jó vakus fotó. Minden egyéb esetben a vakunál az összes kis úszó maszatka-moszatka becsillan és ronda lesz a kép. - Jóisten azért termtette a diffúzort. :)
3.sznorizáshoz tökéletes az eldobhatós gép, de kb 70cm-ig van hozzá elég fény. Lehetőleg 400 asa-st vegyél. - azt azért én durvának tartom, úgyis erős a fény, szerintem a 100-as is ok.
4.Minden búvárbázison (nincs Sharmon olyan hotel, aminek ne lenne legalább egy kis bungalow-ja) lehet bérelni, közepes és profi gépet! - igen csak Q-va drága. Viszont meg van az előnye, hogy nincs vita. Ők rakják össze, szedik szét és töltik le.
Nekem megint sikerült beáznom, kidobtam a hajóra és a merülés végén amikor kikászálódtunk már ott várt a gép atomjaira szétkapva, édesvízben elmosva, kiszárítva. Nincs is vele baj. :)
1.A legjobb, ha a saját digi gépedhez tudsz bérelni (venni horror drága) tokot. 2. ha fogsz búvárkodni, és elsőnek érkezik a hajótok a célponthoz, és vagy olyan ügyes, hogy nem vered fel a port, akkor talán készülhet egy-két jó vakus fotó. Minden egyéb esetben a vakunál az összes kis úszó maszatka-moszatka becsillan és ronda lesz a kép. 3.sznorizáshoz tökéletes az eldobhatós gép, de kb 70cm-ig van hozzá elég fény. Lehetőleg 400 asa-st vegyél. 4.Minden búvárbázison (nincs Sharmon olyan hotel, aminek ne lenne legalább egy kis bungalow-ja) lehet bérelni, közepes és profi gépet!
ha még odébb az utazás, akkor érdmes a Lidl.hu-n nézegetni az akciókat, évente 1-2 alkalommal van vizisportos-búvár akciójuk. Fillérekért vettem vízálló gépet.
Gondolj bele, nem váletlenül tiltják. Ha mindenki, csak egy-két kagylót hozna, már üres volna a Vörös tenger. Hidd el, nem éri meg, drága mulatság ha elkapnak.
" Azt nem tudod véletlenül,hogy tengeri horgászatokat szerveznek-e? " - van egy rakat helyi programszervező, ők majd elintézik. 50-70$
" A trükködet nem akarod megosztani velem,ami a kagylókat illeti? " - nem, szerintem világos volt amit írtam, ez olyan mintha Indiában vegák között tatár-beafsteaket kérnél.
milyen vízhőmérsékletre számítsak? - 23°C , egy szörfös ruha még el kell.
Ami nagyon érdekelne az az,hogy aki a Ras Nasrani öbölben snorkelezett az talált kagylókat,csigákat vagy inkább csak a korallok a jellemzőek errefelé? - van csak meg kell találni őket.
Arra van esélyem,hogy ha találnék kagylóhéjat,azt hazahozzam Magyarországra(persze csak ha üres héjról van szó),vagy felejtsem el,mert lehetetlen kihozni az országból? - persze hogy van, (sőt cápával is találkozhatsz mert esély mindig van,) de tilos. Még a fossiliákat sem, sőt a made in china feliratúakat sem szabad.
Valaki esetleg már hozott haza csigát,kagylót vagy korallt? - persze. Trükköt is tudok rá, de én nem hoztam, mert tilos.
Mennyire szigorúan ellenőrzik az ilyeneket? - nem az a kérdés, hogy mennyire ellenőriznek, hanem ha nem szabad -és erre jó okuk van- akkor miért próbálják meg mégis jó páran. konkrétan: 500$ és lekésett gép volt a büntetés - ez mostanában történt.
Esetleg árulnak kint kagylóhéjakat,korallokat? - árulnak, de azt sem lehet.
Egyébként már két haverom is szívott a parton heverő fossziliákgyüjtése miatt.
Véletlenül találtam ezt a fórumot,de nagyon ötletesnek tarom,hogy a sok információ után könnyebben eligazodik az ember a hotelek választásában a tapasztalatok végigolvasását követően.Még nem volt szerencsém Sharm el Sheikh-en nyaralnom,de idén április végén elmegyek a Melina Sinai Hotelbe(a hozzászólásokat elolvasva döntöttem ennél a Hotelnél).Valaki tudja,hogy április végén milyen vízhőmérsékletre számítsak?Ami nagyon érdekelne az az,hogy aki a Ras Nasrani öbölben snorkelezett az talált kagylókat,csigákat vagy inkább csak a korallok a jellemzőek errefelé?Arra van esélyem,hogy ha találnék kagylóhéjat,azt hazahozzam Magyarországra(persze csak ha üres héjról van szó),vagy felejtsem el,mert lehetetlen kihozni az országból?Valaki esetleg már hozott haza csigát,kagylót vagy korallt?Mennyire szigorúan ellenőrzik az ilyeneket?Esetleg árulnak kint kagylóhéjakat,korallokat?
Köszönöm a segítséget! Már be is fizettünk a Savoy-ba, április 27-én indulunk :))))) Ti melyik utazási irodával repültök, mert mi az Anubis Travellel megyünk, bár nem túl bizalomgerjesztő a neve... Van valaki, aki akkor utazik, mint mi?
Volt valaki búvárkodni Sharm-on? Érdekelne, hogy melyik búváközponttal merüljünk.
Szerintem, nagyon jó választás a Savoy annak aki nem ragaszkodik a fp.-hoz. Egyébként van lehetőség kint befizetni ai.-ra is. A kaja szerintem nagyon jó, semmi gondunk nem volt vele, nem kaptunk el semmi fertőzést, pedig két kisgyerekkel voltunk. A személyzet nagyon kedves, pláne ha kapnak egy kis borravalót is. Amire érdemes odafigyelni, hogy előszeretettel tesznek a szálloda hátsó részébe, ami csak a bejárathoz van közel, előbb nézzétek meg a szobát. Nekünk két órába telt mire olyan szobát kaptunk amilyet szeretünk volna, de megérte. (Most voltunk egyébként másodszorra a Savoyba, ugyhogy tudtuk, hogy hol szeretnénk szobát kapni.) Ez az egyetlen negatív dolog amit a Savoyról tudok mondani, de szerintem ez a szoba dolog többi szállodában is így van. Kirándulni mi most nem voltunk, de ott helyben is nagyon jókat tudtunk snorizni. Ha van még kérdésed írjál nyugodtan.
Szia!
Mi novemberben voltunk, semmi gond nem volt, szerintem jó választás! Melyik utazási irodával mentek?
A tenger csodálatos az élővilága úgyszintén, a személyzettel nem volt gond, igaz a kis baksist elvárják de minimális is elég nekik!!! Ha más kérdésed is van írj és próbálok válaszolni.
Érdeklődnék, hogy valaki mostanság volt e vagy a Savoy-ban, vagy a Regency Plaza-ban, vagy a Grand Plaza-ban. Nem tudjuk eldönteni, hova menjünk, mert fontos lenne, hogy a közelben legyem búvárközpont (magyar merülésvezetővel)! Valaki írjon!!!!!!! Léccccci!
Azt szertném kérdezni van-e itt olyan aki egyénileg ment Sharm-el-Sheikbe, tehát nem a szokásos charter+ 7 éj 4 csillagos hotel +all inclusive + fakultatív programok utazási irodával, hanem repjegy megvesz és onnantól mindent egyedül, szállást kaját stb. Ismerek egy lányt aki tudom hogy így csinálta vagy 4 éve és akkor beszéltem vele, azt mondta nagyon olcsón jött így ki, egyénileg bérelt valamilyen apartmant és vett magának kaját vagy saját maga csinált és a környékbeli fakultatív útjait is magának szervezte le, 1.5 hónapig volt így ott. Viszont nem tudom őt felkutatni sajnos, mert nem tudom hol van. Hátha itt is lesz valaki akinek vannak ilyen jellegű tapasztalata.
Szia! A szállóról képeket láttam, brit véleményt olvastam. Arra lennék kíváncsi milyen magyar szemmel? Nem vagyunk túl válogatósak, félpanziót választottunk. Milyen a kaja, a személyzet, mi az amit feltétlenül látni kell, amire figyelni, vigyázni kell? Nem kérdeztem túl sokat? Előre is köszi
Most nincs előttem a térkép. Mi a Sharm Dreams (remélem jól emlékszem) Hiltonban voltunk, az nem közvetlen a parton van, hanem az út túloldalán. Szemben a parton is Hilton van, talán az, amit írtál. A Dreams nagyon jó volt, és a part is, volt korall is, nem is kevés.
A mellékelt térképen tudsz válogatni kattingatásokkal. Sőt, a szállóról fényképeket is találsz. Válaszd ki amelyik tetszik, aztán konkrétan kérdezz. Biztos fogsz választ kapni. http://www.sharm-el-sheikh.ovh.org/index_engl.php
Az El Fanar Öböl ilyen rész Sharmban. Ha megnézed az OTP Travel oldalát, az egyiptomi kezdőoldalon ez a part látható. Homokos, lassan mélyülő, majd beljebb gyönyörű korallfal, és utána a mélység. Itt három szálloda van a parton: Iberotel Club Fanara, Reef Oasis és a Faraana hotel. Az első kettőt tudtommal csak bécsi indulással lehet foglalni, a harmadikat a Kartago árulja. Az első kettő nagyon színvonalas, a képek alapján a harmadik is, de arról semmit nem tudok.
Sharmban egyébként nagyon kevés ilyen rész van, ahol a finom homok is és a korall is egyszerre megtalálható.