Nagy a csend. Hat nem hoz senkisem finom fotokat a Karacsonyi sutikbol es tortakbol? Kieheztem.hihi Gyertek mar fel beszelgetni neha.jo? Udvozlet mindenkinek!
Boldog, bekes es egeszsegben , szerencseben gazdag ujesztendot kivanok mindenkinek! Sok-sok szep es szerencses sutogetest!Koszonom egyben a segitsegeteket!
Egy dolgot semmiképp ne hagyj figyelmen kívül, hogy az USA-ban mások a szabványok mint nálunk ezért az ottani elektromos gépek 110 V-k és és 60 Hz-k, így nálunk nem használhatóan olyan egyszerűen!
Teljesen meg vagyok hatódva, nem gondoltam hogy ennyi segítséget kapok -- nagyon köszönöm mindnyájatoknak....Gyorsan meg is néztem a kínálatot és találtam nagyon jókat...
Most már a családom ifjabbik tagjait kellene rábeszélnem hogy segítsenek Kitchen Aid-ot venni az ebay-en.....30-40 ezerért lehet újat venni, ahogy nézegettem...csak Európába nem mindenki szállít.....ennyit kinyomoztam.Az egyéb költségeket nem tudom, lehet hogy akkor már túl drága lenne... a fiaim pedig nem biztos hogy kaphatóak erre a tevékenységre...
Lehet hogy még a segítségetekre szorulok.....addig is még egyszer nagy köszönet és hála..
Én találtam magyarországi forgalmazót, vásárolni még nem vásároltam náluk, de úgy látom igen szép kínálatuk van és ha nem ragaszkodsz a márkához vannnak másmilyen csöveik is.
Nagyon szeretnék wilton tortadíszítő csöveket venni, nem tudjátok nálunk lehet e kapni és hol????
Tudna valaki segíteni, bii írja hogy az ebay- en lehet venni!!!??? Még soha nem vásároltam ott, de látom hogy pl. a Kitchen Aid is sokkal olcsóbb mint nálunk.Nehéz?
De nem csak ez az egy torta van benne, és ha a kezedbe veszed a könyvet, pontosan látszanak a bonbonok is, és úgy már nem protkó :) (már csak tudom, egy hónapja csináltam marcipánból egy protkót :)) )
Hát ez kész :)))) http://www.alexandra.hu/scripts/cgi/webshop.cgi/GetBook?SessionID=3903222C388F2156B0D3F4EDDDAC32F7E5DD74E964FSPOKNZLKBOCAIHSWGDYERCENECGICLLAXTNDNG70F98D014DF85D805190CAF49652910B17076FEB2E3F4077F1CD10&Page=1&SrcWord=tortacsod%E1k&SrcField=sfMegNev&SrcCategory=&CategoryID=JF&BookID=190166&GotoBook=True&Price=&CBStock=Checked&LastDays=7
Sógornőm anyukája találta ki, hogy gyümölcsös édességhez a pudingport nem tejjel, hanem gyümölcslével főzi meg, kiváló. Ennél picit egyszerűbb a gyümölcslevet simán ételkeményítővel felfőzni, bár nem lesz átlátszó. A sűrűséget ízlés szerint lehet beállítani. Én viszonylag sűrűre főzném, plusz narancsdarabokat tennék bele, és kapcsos tortaforma oldalát használnám a töltésnél: alulra tészta, karima felrak, krém, tészta, krém, stb. Tálalás/díszítés előtt venném csak le a karimát. Valószínűleg nem árt, ha folpackkal kibéleled, hogy ne ragadjon rá a krém a karimára. ribizli
Sokszor lattam (es kostoltam) magaban vagy retegelve vajas kremmel. Pl ribizli lekvart kensz a teszta ket oldalara, es friss ribizlivel toltesz.
A masik - nekem egyik kedvenc - a piskota toltelek. Osszetorod a piskota (vagy mas tesztat), hideg kaveval es rummal aztatod, kakaoport adsz hozza es valami piros lekvart.
Masra nem tudok gondolni, mert a margarint nem eszem, vaj, tejszin meg nem johet szoba.
Lehet kapni olyan tejszint, amiben nincs tej (mutejszin)? Itt van "Coolwhip" a neve - semmi tej nincs benne, es eleg kellemes.
Segítsetek nekem is, legyetek szívesek! Keresek valami narancsos krém receptet, amit tortába lehet tölteni, és egy laktózérzékeny ember is megeheti, vagyis tej, vaj, tejszín nem lehet benne. Valami nagyon könnyű dologra vágynék, nem egy súlyos, margarinos kencére. Tudtok ilyenről?
ZsuR, itt a mi családi receptünk is, bár nem bögre a mértékegység hozzá, de nagyon finom: Mákos őzgerinc 17 dkg mák, 17 dkg cukor, 20 dkg liszt, 1 kk szódabikarbóna, szegfűszeg, fahéj, citromhéj (datolya, füge, birssajt, cukrozott gyümölcs). Összekeverjük, annyi tejet adunk hozzá, hogy omlett-szerű legyen. Kikeverjük, vajazott, lisztezett őzgerincformában lassan sütjük.
Hajlamos kirepedni, és nem baj, ha lágy marad a közepe. ribizli
Varga Gábor vagyok, az illetékes portáltól. :-) A kivis pitéről folyó csevej mellett azt hiszem nem mehetek el minden szó nélkül, hiszen a cél az, hogy örömet okozzak, nem pedig hogy csalódást.
Nos, több felvetést is olvastam. Például, hogy mi kötne meg ennyi tejszínt, és gyümölcsöt ebben a receptben. Nos a tíz deka liszt, és a tojások sárgája - helyes alkalmazás esetén - gyönyörű pudingszerű állapotot tud előidézni ennyi folyadékból is. Olvastam, hogy sehol nincs ilyen, hogy a lisztet párosítják a kivivel. Ez miért probléma? Summa summarum, nekem is, és sok más embernek sikerült már elkészíteni ezt a receptet, fotót is küldtek be róla. Ezt a receptet magam fordítottam olasz nyelvről. Ott is működik.
DE! Mivel a panaszok egyértelműen azt bizonyítják, hogy valami nem stimmel a recepttel, vagy valami trükkje van, amit nem írtam bele - és vagy rájön az ember, vagy nem -, ezért megreformálom a receptet.
Megígérem mindenkinek, hogy e hét vasárnapján előveszem a receptet, és valamit kitalálok, hogy mindenkinek a kellő végeredményt nyújtsa.
Zárszóként annyit mondanék, hogy elnézést kérek a csalódásért, amit ez a recept néhányaknak okozott, én igyekszem mindent megtenni, hogy a sütés öröm legyen látogatóimnak.
Ha rákeresel a Google-ban, találsz egy csomó ilyen "bögrés-mákos" receptet. Pl: Bögrés-mákos II. Hozzávalók: # 25 dkg margarin # 4 egész tojás # 1 csomag sütőpor # 1 csomag vaníliás cukor # 2 bögre liszt (2,5 dl-es bögre) # 1,5 bögre cukor # 2 bögre darált mák # 1,75 bögre tej
Elkészítés: A margarint a tojással, a vaníliás cukorral, a sütőporral és a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk felváltva a lisztet, a mákot és a tejet. A kész tésztát kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, és kb. 200 fokon kb. 40-50 percig sütjük.
Megjegyzés: Hidegen is, melegen is nagyon finom. Feldobhatja, ha a sütit félbevágjuk, és megkenjük áfonyalekvárral.
Elkészítés: A vajat a cukorral habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a tojásokat, tejet, lisztet, mákot, végül a sütőport és a fahéjat, és jól összedolgozzuk. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, és kisütjük kb. 40 perc alatt. Ha kihűlt ,deszkára borítjuk, és hosszában kettévágjuk. A lapokat megkenjük a lekvárral, majd a 2 lapot egymásra borítjuk, 1 órát pihentetjük. Felszeleteljük és fogyasztjuk. A tetejét megszórhatjuk vaníliás vagy porcukorral is, de nélküle is finom.
Bögrés-mákos sütemény
* Hozzávalók:
1 bögre mák (darálva) 1 bögre cukor (darálva) 1 bögre liszt 1 bögre tej egy egész tojás egy csipet só 2 evőkanál olaj kiskanálnyi sütőpor (A "bögre" ajánlott mérete kb. 2,5 deciliter)
* Elkészítés:
A felsorolt anyagokat összekeverjük, kizsírozott, (vagy kivajazott), és kilisztezett tepsibe öntjük. A tetejét kókuszreszelékkel megszórjuk. Közepesen meleg sütőben 15-20 perc alatt megsül.