Keresés

Részletes keresés

ghoezeke mate Creative Commons License 2011.10.28 0 0 202

Ami azt illeti, megtalált kisgyerektől az elájuló kormányszóvívőig láttam már (nem túl okos) píár akciót a szóban forgó társaságtól. Nem lepődnék meg semmin.

De én csak felvetettem egy gyanúmat.

Előzmény: Törölt nick (200)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.28 0 0 200

Nem ilyen rafináltak! Eleinte még elfogadták, hogy az akcióival hozza a híveket, aztán egyre kínosabbá vált, ahogy kiderült, hogy egy túlmozgásos fiura, aki nincs tisztában a korlátaival. Szerencsére még idejében elvetette a sulykot, meg lehet tőle szabadulni, mielőtt még nagyobb kárt csinál.

Előzmény: ghoezeke mate (199)
ghoezeke mate Creative Commons License 2011.10.28 0 0 199

Ez lehet akár tervezett píár akció is. Nézzük a részleteket!

Minden különösebb indok nélkül beleköt D egy arra alkalmas emberbe. (Indok: valaminek látható politikai eredménye van. Nem tudok ilyent kitalálni, véletlenszerű, részeg ember duhajkodásának inkább gondolható az akció.)

A dkp nem azonnal határolódik el, hanem egy semleges okoskodással.

Napokig téma lesz, ezalatt a dkp egyre szebb pofát fog mutatni, végül megszületik majd a drámai feloldás, mindenki happi lesz, a dkp bebizonyítja, hogy rohattnagy demokrata.

Előzmény: Mynheer Peeperkorn (196)
takacsi Creative Commons License 2011.10.28 0 0 198

Még jó, hogy az "ügy-véd" szót idézőjelbe tetted.

Nincs ugyan jó véleményem az ügyvédek egy részéről, de ez az ember vagy törvénysértő bohóc, vagy beteg.

Persze a gyurcsányi közegbe tökéletes.

Ott csak az számít, hogy foglalkozzanak velük.

Előzmény: Wic (167)
hillaris Creative Commons License 2011.10.28 0 0 197

Nem hiszem, de a segghátsó fertály nyalói már azzal fenyegetőznek, hogy nemzetközi utakra terelik ezt a csúnya dolgot...Muhahaha

Mynheer Peeperkorn Creative Commons License 2011.10.28 0 0 196

Itt valami félreértés lehet!

Nem Wittner Máriáról van szó. Vele nem szimpatizálok, mert egy megkeseredett csőlátású idős asszonynak tartom.

A story Dániel Péterről szól, aki gondoskodik arról, hogy Gyurcsányékat kereszttűz alatt tartsa a sajtó (jogosan) és úgy állítsa be őket, mintha minden DKP-s Dániel Péter lenne (nah ez jogtalan).

Mi a jobboldalon már nem tudunk annyit ártani Gyurcsány Ferencnek mint ezek az elmeháborodott rajongói!

Törölt nick Creative Commons License 2011.10.28 0 0 195

De ennek a tahónak bizony sok köze van gyurcsányihoz, meg a pártjához. Bemutatkoztak általa. Jó darabig sikálhatják magukról ezt a szart is.

Előzmény: boci boci tarka (182)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.28 0 0 194

Ez már egy nyugatias párt vagy lesz még rosszabb is ?

Előzmény: Mynheer Peeperkorn (174)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.28 0 0 193

Mi a véleményed a líbiai "forradalom" győzelme után lemészárolt 53 Kadhafi pártiról ?

Előzmény: kristo_f (163)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.28 0 0 192

Itt a pont ...

Előzmény: Nocturne-x (160)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.28 0 0 190

Átöltözött ÁVH-sok voltak ...

Előzmény: kristo_f (150)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.28 0 0 189

Hollós Korvin személesen ?

Hazugsággyár ?

Néphadsereg ?

Nem volt akkor honvédség ...

Előzmény: Pater Altenberg (141)
lujo2 Creative Commons License 2011.10.28 0 0 188

WM felejthetetlen lesz számomra, amikor azt nyilatkozta, darálógép működött a az ÁVH épületeiben és így tüntették el a számukra kellemetlen embereket. Amit mellesleg történészek cáfoltaák. Nem mintha az ávhásokat akarnám védeni, de aki ennyire gyűlölködik, maradjon csendben.

Arról nem is beszélve, végignéztem egy filmet, amelynet 56 kapcsán vetítettek le. Azt, h azt a rendszert, amely bebörtönözte és utálja megértem, én is agy tennék helyében. De az, h a filmben az 56-os eseményeket rendre a 2006-ossal állították párhuzamba, erős túlzásnak tartom, ő pedig mindehhez asszisztált, nevét adta.

Megértem azt a néhány embert, aki nem dicsérő jelzővel illeti, bár a qrvával messze nem értek egyet!!. :D

Törölt nick Creative Commons License 2011.10.28 0 0 186

Ez a Dániel "Faszbúkverő" Péter Elvtárs?

Előzmény: ka_TARZI_s (-)
Nocturne-x Creative Commons License 2011.10.28 0 0 185

"Csak egy dolgot ne higyj. Azt, hogy Wittner népszerű fidesz-berkekben."

Hát ennek mi köze van dániel irásához?

Wittner Mária nem fidesz berkekben népszerű, hanem annál kicsit szélesebb körben, határon innen és túl.

Navorski Creative Commons License 2011.10.28 0 0 184

Dániel foglalkozzon a saját falkájával, volna mit, nagyon is.

Navorski Creative Commons License 2011.10.28 0 0 183

könnyen szót értenek, hisz hasonló szinten vannak.

Előzmény: Detonátor (177)
boci boci tarka Creative Commons License 2011.10.28 0 0 182

Csak egy dolgot ne higyj. Azt, hogy Wittner népszerű fidesz-berkekben.

Mindannyian tudjuk, hogy miért karolta őt fel a párt.

Ennek nincs sok köze Dániel Péterhez, meg az írásához, csak megjegyeztem.

Nocturne-x Creative Commons License 2011.10.28 0 0 181

"Lovas Márton pártalkalmazottól tudjuk, de mások is említik, hogy 1956. október 30-án a reggeli órákban is még minden nehézség nélkül be lehetett jutni a pártházba. [30] Sem az épületbe igyekvőket, sem azokat, akik valamilyen okból elhagyták a házat, nem igazoltatták. Fegyveres felkelőket, illetve akkor már nemzetőr csoportokat még senki sem észlelt a téren vagy a környező utcákon gyülekezni. Vagyis: a nap úgy indult, mint az előzők. Nyugalomban. [31]
Október 30-án, még szürkületben egy, mások szerint két teherautó érkezett a Köztársaság térre, és megállt rakodni a pártház előtt. A Szamuely laktanyából a hadtáp küldött élelmiszert Tompáéknak. Rendőr-egyenruhák is érkeztek. Az volt a parancs, hogy az eddig az államvédelmisek számára rendszeresített uniformist a belső karhatalmisták a kék posztó rendőregyenruhával cseréljék fel. Tompa Károly gondolkodás nélkül teljesítette a parancsot, nem is gondolva arra, hogy ezzel a tettel, önmagát és védőcsapatát, úgymond: vogelfrei-nek (magyarul: törvényen kívülinek) minősítette. Hiszen, ismételjük, az ÁVH-t Nagy Imre 1956. október 28-án hivatalosan feloszlatta. Ezt az utasítást az Akadémia utcai pártházban még Ságvári Ágnes pártfunkcionárius (aki ez időben amolyan „mindenes” volt az MDP Központi Bizottsága adminisztrációjában) gépelte le, tehát dokumentálva is volt. [32] Arról, hogy az AVH-t átöltöztetik rendőregyenruhába, a Nagy kormányban nem volt szó. Az AVH-t annyi bűn terhelte - gondoljunk a Magyar Rádió előtti sortüzekre, a Kossuth Lajos téren október 25-én történtekre, hogy csak a forradalom alatti bűntettekről beszéljünk -, hogy a „légiót”, a párt erőszakszervét, a nép követelésére, fel kellett oszlatni."

Detonátor Creative Commons License 2011.10.28 0 0 180

Ilyen megnyilvánulást én még az ellenfeleimmel/ellenségeimmel szemben sem engednék meg magamnak. Remélem, hogy a polidili közössége ezért ki fog téged rekeszteni és ignorálni fog. Mert ezt érdemelnéd.

Előzmény: AliceCsodaországban01 (28)
Detonátor Creative Commons License 2011.10.28 0 0 179

Szégyeld magad!

Előzmény: AliceCsodaországban01 (28)
Nocturne-x Creative Commons License 2011.10.28 0 0 178

Dehogy nem!

Az általad sortűznek nevezett esemény következtében kilenc pártház-béli vesztette életét.

"Nagy Imre erőszak nélküli, politikai kibontakozást kereső politikáját fokozott gyanakvással, majd ellenségesen nézte. A szovjet vonalhoz keresett és talált összeköttetést. Nem ő volt az egyetlen. Október 27-én Hazai Jenő vezérőrnaggyal (ma is él Budapesten) és Czinege Lajos MDP KB osztályvezetővel (szintén él Magyarországon) és Fehér Lajossal egyetemben kidolgozták egy katonai diktatúra kikiáltásának tervét. [22] Ebben szerepet játszott - írja - az is, hogy október 28-án az MDP vezetősége egy ülést hívott össze. Itt már szó volt a Varsói Paktum elhagyásáról és az eddigi pártpolitika radikális változtatásáról, vagyis a forradalom célkitűzéseinek elfogadásáról. Földes ezt a központi vezetőségi ülést „kapitulációs ülés”-nek nevezi könyvében. „28-án már sok fegyverünk volt. Elhatároztuk, hogy a budapesti pártbizottság székházában felállítunk egy katonai csoportot... Az ország különböző területeinek fegyverraktáraiból három helyre irányítottam a szállítmányt, a katonailag biztosított laktanyákban.” [23] Ezek szerint volt fegyver, még ha Tóthék erről utólag sem akarnak tudni."

A helyzet az, hogy a pártházban lévők akkor az egész országgal (forradalmárokkal, rendőrséggel, honvédséggel, polgárokkal) vették fel a harcot. Vesztükre.

Előzmény: kristo_f (171)
Detonátor Creative Commons License 2011.10.28 0 0 177

Egymásnak rendelte őket a zég! :-)

Előzmény: Navorski (176)
Navorski Creative Commons License 2011.10.28 0 0 176

drága jó Radics Bélával..., összenő ami összetartozik...

Előzmény: marcipannyuszi (15)
Navorski Creative Commons License 2011.10.28 0 0 175

megnézném hány ember olvasta el...

Mynheer Peeperkorn Creative Commons License 2011.10.28 0 0 174

Dániel Péter nyert. Minden médiába bekerült. Hurrá!

Gyurcsány Ferenc és az egész DK meg vesztett. Sikerült bemutatkozniuk és sikerült Dánielnek elérnie egymaga, hogy Gyurcsányékat hihetetlen kínos és kellemetlen helyzetbe hozza.

Az igazság az, hogy mi a jobboldalon már nem sok mindent tudunk tenni, hogy Gyurcsány Ferenc tovább zuhanjon. DE miért is kéne nekünk bármit csinálnunk akkor, amikor az Ő csőlátású rajongói megtesznek mindent, amire mi már sosem lennénk képesek és tovább errodálják Gyurcsány Ferenc megmaradt hitelességét.

Én Dániel Péterrel vagyok ;)

kristo_f Creative Commons License 2011.10.28 0 0 173

amikor az elfogott ÁVH-sokat az épületből kivezették, akkor ez a megvadult csoport a foglyokat megragadta, ütlegelni kezdte"

Innen idézzd tovább, majd holnap, hogy mi történt

Előzmény: Nocturne-x (170)
őszkaján Creative Commons License 2011.10.28 0 0 172

A Bastille ivalidus őreiről akik beengedték a 'forradalmárokat' az 'erődbe' és azok gond nélkül lemészárolták őket mikor szoktak meg emlékezni? Szerintem julius 4.-én nem erről szól.

Előzmény: kristo_f (165)
kristo_f Creative Commons License 2011.10.28 0 0 171

Nem tudod vagy nem akarod értelmezi amit irtam

"Az kamu, hogy csak egy maradt volna életben, hiszen a kb. 150 bent tartózkodóból mindössze 13-15 személy esett el.'"

Én a sortűzröl irtam

Mára már nem igazitok ki  többet

Jókat

Előzmény: Nocturne-x (170)
Nocturne-x Creative Commons License 2011.10.28 0 0 170

1. Sorozottak bár voltak, (Ilyen volt vszinűleg Papp ezredes is) viszont csak politikailag számukra  megbizható személyek lettek odavezényelve. Ezt bizonyitja az is, hogy a sorozott katonák épp olyan lelkesedéssel lövöldöztek kifelé az ablakokból, mint az ávh-sok.

2.  Ismerem a képsorokat és azt is, hogy megadásról szó sem volt, annyira nem, hogy akadt akit a pártházban kellett inaktiválni, mert nem hogy nem adta meg magát, de még intenziven lőtte is a behatoló felkelőket. Nem egy volt ilyen.

Olvasd: "Október 30-án reggel egy fegyveres nemzetőrcsapat behatolt az épületbe. Ekkor az épület belsejéből is lőni kezdtek és kézigránátot dobtak a nemzetőrökre." "A pártház elfoglalását követően az épület előtt összegyűlt fegyveres civilek csoportja bosszút követelt, és amikor az elfogott ÁVH-sokat az épületből kivezették, akkor ez a megvadult csoport a foglyokat megragadta, ütlegelni kezdte"

3. Az kamu, hogy csak egy maradt volna életben, hiszen a kb. 150 bent tartózkodóból mindössze 13-15 személy esett el.

4. Ha én ott lettem volna, akkor igen, elmegyek haza, ugyanis ez a lehetőség elég sokáig fennált és volt is aki élt vele (lásd: az AVH feloszlatása + rendőrruhák a AVH-soknak). Mező meg is adta ezt az opciót, amellett, hogy hangsúlyozta, ő a végsőkig kitart.

5.  De, elég tisztán lehetett látni. Pláne nekik, akiknek az volt az elképzelésük, hogy a forradalmárokra uszitják a felfegyverzett, hozzájuk hű apparatcsikokat.

Olvasd: " A történtek miatt délelőtt a nemzetőrök, katonák és rendőrök spontán szerveződő csoportjai a tér bokrai és fái fedezékéből megkezdték a pártház ostromát, és a védők az ablakokból távcsöves puskáikkal viszonozták a folyamatos tüzet. Az ostrom inkább szórványosan, oda-vissza lövöldözésszerűen, mint szervezetten folyt; a pártház a kézifegyverek ellen kiválóan védhető objektumok közé tartozott. "

Végül is ezt nem engedték megvalósulni a forradalmárok, a hozzájuk pártoló rendőrök és honvédek.

olvasd: "A történelmi dokumentumok tanúsága szerint miután kiderült, hogy a fővárosi munkások nagy része a forradalom mellé állt, a házban tartózkodó keményvonalas pártvezetők megunták a Katonai Bizottság tétlenkedését és drasztikus lépésre szánták el magukat. Rákosi ezen feltétlen hívei katonai puccsra készültek Nagy Imre kormánya ellen. "

Ugyanis a lincselésben sokan részt vettek, de ezek egyike sem volt forradalmár. Pongráczot kis hiján le is lőtték amiatt, hogy védte az AVH-sokat.

Előzmény: kristo_f (165)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!