Amikor apósom vette a Laguna III-at, a hírdetett 2.0dci-s kocsik 80%-ról kiderült a rendszerből, hogy jelentősen vissza van tekerve az órájuk, vagy/és igen jelentős karosszéria javításon estek át, és nem csak import autóknál! Ezek a megkímélt, sérülés mentes, kevesett futott autók. Volt olyan, amiről élőben meg nem mondta volna az ember, hogy +200ekm van benne, annyira jó állapotban volt a beltere. Szerencsére csak sikerült nagy nehezen találni egy korrekt autót végül. Nagyon oda kell figyelni...:(
A nyári Lagunatalin volt szerencsénk egy fullos Latitude Initialet kozelebbrol próbálgatni-nézegetni,nincs ott gond 80% Laguna,de nem ugyanarra tervezték az egy limuzin,nekem tetszett,az LII sportosabb.
Hosszabb családi utazásra (2-300km, tipikusan Pestről hétvégére lemenni a vidéki szülőkhoz, vagy síelés, nyaralás, wellness hétvége, stb.) pláne kisgyerekkel a kis fiesta nem kellemes, de a coupe sem.
Amit a végén írtál az már remek lenne. :) Csak kell egy rendes méretű utazó családi autó, meg mellé 4-5 milla a coupéra :)
coupe ugyanakkora mint a "sedan" laguna, csak nincs hátul ajtó... 1 gyerekünk van és most is két autónk.
Páromé egy 2007-es 5 ajtós fiesta. Amikor 3 ajtós stiloja volt - bár ő nem bírta a gyereket ki be teszegetni hátul ezért lett 5 ajtós kocsi - azt is csípáztam.
Kéne neki egy 1.6HDi 407 vagy 1.5DCi laguna meg mellé egy ilyen coupe :P el tudnám viselni :)
Kanizsai ismerősöm még képeket is küldött erről a hírdetett fehér coupéról, eléggé német fanatikus (BMW, Audi), de a coupe neki is nagyon tetszett, azt mondta még be is vállalta volna, annyira tetszett neki.
Szóval vagy kanizsán szaladgáltak az autóval, vagy ő volt Kaposváron, de az tuti, hogy erről küldött képeket. :)
Coupe vagy fiatalon (jóval család elött) játszhat, vagy amikor már kirepültek a kölykök. Vagy olyan gazdagnak kell lenni, hogy a családi nagy autó mellett megengedhető legyen egy ilyen coupe. :) Nem kifejezetten praktikus családi autó a coupe. :)
Latitude passz. Az tuti, hogy full Samsung tervezés, mint a Koleos is (ez nem tudom, hogy jó-e vagy nem) - talán SM5 a samsungos típusjele -, amibe rönós alkatrészeket pakolnak.
Van pénzük az embereknek - persze egy rétegnek tényleg valóban nincs - de nagyon fogják és meggondolják mire költik... minden esetre sokszor rosszul döntenek, mert rossz szempontok alapján döntenek. (off)
5 éves, nem túl nagy presztizsű és itthon eleve lenézett (csak a német autók ügye), sokat futott francia, aminek brutál az értékvesztése. Embereknek meg kevése a pénze.
Azért tegnap óta belegondoltam az említett akár 1.5-ös laguna is 2008-asan 1,666M Ft? hova tartunk már árban? júliusban vettem az enyémet 2,4M-ért és jó árnak számított, mert javában, amiket akkor néztem 2.0dci-ket azok 2,6 körül voltak...
Eszméletlen árcsökkenést érzek...csak ez a márka vagy minden???
Vagy még megfizetik azt, ha egy autónak van/volt gazdája és egyben van szép gyári állapotban?
Ja és még egy kérdés. Régebben itt a topikban is volt szó hibás ajtózárakról. Nem emlékszem, ( most nincs időm visszaolvasni mindent - a gyors kereséssel pedig nem találtam) hogy mi lett a megoldás ezekre? Csak ajtózár csere, vagy javíthatóak?
Cégesként használnánk, ( legalábbis a felhasználás módja az lenne) ezért lenne kb 3-5000km havonta benne. Ez változó általában. Ha most nem ilyen munkát végeznénk (hanem családi autó lenne) akkor inkább venném a nagyobb motorosat egyértelműen. Persze még így sem kizárt, attól függ milyet találok olcsón. Ezért is keresek az olcsóbbak között mert nem biztos hogy mindig úgy tudjuk kímélni ahogy azt kellene. Mondjuk lehet hogy erre megfelelne az előbbiekben linkelt is, de az annyira alap hogy azt talán csak francia belső piacra gyártották valami flottaautónak. (akkor viszont a km is jóval több)
Valóban behozott, megkérdeztem. Franciaországból jött 2 éve. Állítólag nem sérült. A két első ajtó központizára rossz és meg van húzva kicsit az oldala. Állítólag le lett akkoriban kérdezve a renaultnál és az eladó szerint valós a km. ( kinti autónál még ritkán találkoztam ilyesmivel)
1 oldalas klíma, stb. Azt hiszem ezt kihagyom. (mondjuk az ár viszont nem rossz ha a km valós és az autó nem volt törött, csak csúnya és alulszerelt az autó.)
MosFet_HDi : az csak 1 liter és ha csak havi 4000km-el számolok, akkor 16000ft havonta, + a nagyobb kötelező a LE miatt. Az kb havi 20e. Egy évben 240000ft. Az jó esetben egy ember havi fizetése. Ráadásul sok pest lenne benne, oda talán elég az 1,5-ös motor is. Sajnos most egy-két dologgal spórolnom kell hogy minden projekt elférjen :)
Asifan: a merkantilos az melyik? aminek mindig változtatják az árát dabason? :) Mert annak a fényképen is látszik hogy csámpás a s@gge.
Én meg az életben nem vennék egy ekkora autót 1.5DCi motorral! 1 liter fogyasztás különbségért miért éri meg egy komolytalanabb motort venni? bocsánatot kérek az 1.5ös márkatársaktól, de közismert statisztika, hogy a 2.0DCi (nissan-renault) motor lényegesebben megbízhatóbb és jobb (újabb) konstrukció.
A merkantilost semmiképp ne vedd, mert nagyon csúnyán törve volt a hátulja. Írják is a hirdetésben, de én már láttam is közelről. Igénytelenül összekókányolt.