melyik bank adja most a tényleges nettó legjobb kamatoto? értem nettó azt hogy ha beadok 100% összeget, akkor a kp felvételkor lejáratkor minden firfang levonás után hány % marad a 100ból ténylegesen kamattal együtt, illetve mennivel nő?
Lekötésekből általában nem lehet felvenni, így neked olyan bankszámla (és nem betétszámla!) lehet jó, ami látra szólóan (=lekötés nélkül) ad viszonylag magas kamatot.
Tanácsot szeretnék kérni, milyen számlát nyissak. 800E induással, amit akár hosszabb időre is le tudnék kötni, és havi 120-130E utalással, amiből 100 körül levennék, a többit gyűjtögetném, nyaralásra, stb. Olyant szeretnék ami hosszú távra jó megoldás, nem kell figyelni, átrakni.
... és nem árt még levonni az arra az időszakra jutó kamatkiesést, amikor éppen úton van a pénz a két bank között. Rövid lekötésnél és pl. hétvégén át tartó utalásnál ez is fontos lehet.
Igen, én is rákérdeztem ám mindenre, felkészülve minden eshetőségre :) De nagyon szépen köszönöm a tájékoztatásod, igazán rendes, kedves tőled, hogy segíteni próbálsz! :) Azért remélem marad még egy kis ideig ez a kamatszint, mert tényleg én sem láttam magasabbat sehol :)
Lakás eladásból befolyt összeghez nyitnánk bizonytalan időre egy olyan számlát ahonnan olcsón tovább utalható, alacsony a számlavezetési és annak megszüntetési díja és csöppet se mellesleg jól kamatozik látraszólóan és
lekotve,de ha a lekötést feltörve se fízetett 'büntetést'. Attól tartok ilyen nincs, de mégis mit tudnátok ajánlani.
Az új forrásra adott magasabb kamatból, levonod az új bankba utalás költségeit, majd a régi bank standard kamatát. Ha a kapott érték magasabb mint FÉL százalék, akkor elviszed az új bankba és kikvidálod a régi számlát.
nekem nem kell értékpaír, ezért nincs is sétékpapír számlám, nekem betét kell, fix, magas, és rövid futamidejű kamatra.
Amit mostanság a banki betétkínálat nyújt, hogy a számlaaktivitás és a munkabérutalás fejében rádobnak 1 százalékot, oda nem viszem. oda se ahol befjegyet kell venni a betét mellé.
Jól döntöttél, szimpla betétben nemigen van jobb ajánlat, legfeljebb az Axa, de csak 5M felett. Arra azért figyelj, hogy lejáratkor, ha mégis máshová vinnéd a pénzt, vedd föl kp-ban, mert az (10 M Ft-ig) ingyenes. Ha a számlára teszed, onnan már csak napi 1M-t tudsz ingyen fölvenni. Netbankon keresztül át tudod utalni máshová, de csak a tételenként max. 100 ezres utalások ingyenesek.
Remélem azt is nézed, hogy az Ersténél jelenleg 4,5% az 1 évre lekötött betét kamata. Az akciók meg csak új forrásra vannak. Egyik bankból másikba vinni a pénzt pedig költséges. Ez tipikus beugratós akció, hogy oda vidd a pénzedet, hátha ott is hagyod később rosszabb feltételekkel. Nekem Erstés folyószámlám van, de inkább a szintén Estés értékpapír számlámat használom befektetési célból, mert jobban járok vele.
Köszönöm a válaszod, azóta már nyitottam is számlát és kötöttem le pénzt a Kamat-Rollban. Kamatostól újra indul a lekötés, amíg tart az akció! ingyen átvezetik a folyószámládra, ha mégis úgy döntessz, hogy fel akarod törni a lekötést. Igen, valóban be kell menni egy fiókba a lekötéshez is... hát, de nekem most ez tűnik a legjobbnak.
Mi az oka annak szerintetek, hogy a Raiffeisen-nél, nem lehet svájci frankot lekötni? Számlát lehet nyitni, de lekötni nem lehet? Olyan alacsony lenne a kamat, hogy inkább nem adnak semmit?
Persze, tudom, hogy van ilyen, a leírásod alapján az Axa-Citi párosra tippelek :)
De az alapkérdés az volt, hogy létezik-e olyan 0Ft-os folyószámla (a Magnetbankén kívül), aminél nincs extra feltétel az ingyenességhez. Pazola válasza arra utalt, hogy ő ilyet használ, de szerintem az Axa nem ez a kategória, mert az mégiscsak egy extra feltétel, hogy nem kezelnek kp-t, és kénytelen vagy fenntartani hozzá egy szatelitszámlát.
Jól tudod. Ezért kell mellé valamelyik másik banknál is folyószámla, ami pótolja ezeket a hiányosságokat: van bankfiókja, ahova bemehetsz készpénzt befizetni, ingyenes a netbankos utalása, hogy még aznap átutalhasd a pénzt az AXA-s számlára, valamint lehetőleg ingyenes a készpénzfelvétel is, lehetőleg bármilyen automatából. Ja, és persze maga a számlacsomag is ingyenes, hogy ne legyen miatta költséged. (Létezik ilyen, évek óta használom ezt a bankpárost.)
Axa? De hiszen nekik nincs is bankpénztári szolgáltatásuk a számlákhoz! Ergo hiába ingyenes a számlavezetés, a kp. befizetésért is fizetsz (pl. sárga csekkek) ill. a pénzfelvételért is (kp. felvételi díj atm-ből). Vagy rosszul tudom? Van olyan számlacsomagjuk, amiben ezek kikerülhetőek?
Eurodirekt / Ella / AXA. A 123. szamlakivonatomat varom. Az osszes kiadasom a megnyitasa volt, illetve ket evente az aktualis kartyadij. Az OTP-hez kepest kb. harmincszoros atlagos lekotes nelkuli beteti kamat miatt pedig boven pluszban vagyok.
Szeretnék egy kis pénzt gyűjteni, így elhatároztam, hogy egy éven át félreteszek havi 15e Ft-ot. Ezt szeretném lekötni, de nem tudom, hogy hol a legérdemesebb most. Ebben szeretnék segítséget kérni tőletek.
A K&H-nál van bankszámlám, ott érdeklődtem, 4% kamatot mondtak, + márciustól havi 309Ft számlavezetési díj. Ez nekem nem tetszik, van valakinek esetleg jobb ötlete?
A bank nagyon korrekt, talán az egyedüli, akiknél tényleg ingyenes folyószámlavezetés van, extra feltételek nélkül.
A Kamat Roll betétjükkel kapcsolatban azonban vannak nehézkes húzásaik:
1. Ilyen típusú betéthez folyószámlát kell nyitni. (A "Csillag" számlacsomagjuk ingyenes, úgyhogy ez végül is nem túl nagy áldozat.).
2. A lejárt betétet kezelni a fiókba befáradva lehet csak. Azon túl, hogy ez kényelmetlen, kamatveszteséget is okozhat, ha a betét pl. szombaton jár le, hiszen ez esetben csak hétfőn lehet intézkedni.
Mindezekkel együtt szerintem megéri befektetni náluk.
Ez már régebben lehetett, mert most az Online bankszámla havidíja csak akkor 0 Ft, ha a számlaegyenleg vagy a számláról lekötött betétek egyenlege meghaladja a 3 millió Ft-ot.