Igen, Ver kollega rámutatott, visszhang után nem jó bekötni a torzítót. Mókás eredményt kapsz. :)
Az effet-kör az egy sima ki- és bemenet az előfok után a modulációs effekteknek. Próbáld ki:
Gitar -> WAH -> OD-3 -> Erosito -> SEND -> DS-1 -> Egyéb modulacio -> RETURN
Vagy az egész legelejére, mert a gitár jelénél tuti tudsz nagyobbat beállítani a DS1-en. (a mod effekteket amúgy is az effetkörbe raknám, ha az előfok jelentős szerepet játszik a hang kialakításában)
Hát én most a villanyvasutazás keretében begyüjtöttem a már említett Boss SD-1 BD-2 és egy DS-1-et is mindegyik más karaker de fantasztikusak és egymással is lehet kombinálni őket. Van még egy Dunlop Wah, egy Boss CS-3 kompresszor amivel szintén szépen lehet szinezni a torzitókat. Ma vettem egy Line6 echo Park delay pedált, és b*szarás olyan jó.)) Ezenkívül megrendeltem 2 hete de sajnos még nem jött meg egy BOSS TU-2 tunert aminek megvan az a jó tulajdonsága a hangolás mellett hogy árammal tud ellátni további 7 pedált. Ezenkívül még veszek majd egy kórust oszt részemről ennyi. Ez pont annyi amennyi feltétlenül szükséges és belefér egy akkora táskába amivel kézipoggyászként utazhatok repülőn ami nekem fontos. Ma szereztem be az új (ősrégi) erősítőmet egy twinből kiszerelt erősítőt. Aztán egy másik honlap fórumán megimertem egy Gregor fedőnévre hallgató fiatalembert aki hobbiból készít erősítőket. Kérte hogy teszteljem le az egyik általa gyártott modellt. Ma hoztam haza azt is. Bekapcsoétam....öregem zsenik vannak itthon és mégcsak nem is tudunk róluk. Embertelen jó kis motyót épitett. Majd elviszem buliba is ott fog igazán vizsgázni.
az interactive menu alatti elso harom cucc suggall par beallitast. a distortion griden pedig a smooth fele tapogatozz! a tone es a gain is az elso harmadban maradjon, a gitaron pedig felesre a tone-potit....
amugy ideje lenne kicserelni az elemet a pedalban :-) vagy a kabeleidet...
nekem meg megvan a ds-2-esem, de csak porosodik. ezeket a cuccokat 2-fele erositore terveztek: roland jc vagy barmilyen csoves. szvsz.
(azt a fajta hangot akkor kapnad meg, ha pl. fender blues juniorba dugnal epiphone LP-t, nyaki pu hangszin lecsavar, a ketto kozott pedig az elobb emlitett DS-1-es figyel)
A legjobb boost amit próbáltam az egy barátom által készített kütyü volt (majd megkérdezem tőle, mit koppintott), eszméletlen nagyot dobott a hangon, nagyon élveztem. Egyik hibája, hogy a hardver-részt nem árt tökéletesíteni, mert egy szétvágott viszkisdobozba van beapplikálva, és egyet rálépsz, behorpad. Másik, hogy szegény kis megabuzimat amúgy is jól ki szoktam hajtani, hát még egy ilyennel rálépek néha-néha, nemtom mikor potyognak ki belőle holtan a csövek
Igen, én is probaltam boost -ra használni, de akkor bejott a hangerő probléma.
Sokkal halkabb mint az OD-3 :(
Szóló jön, rálépsz aztán halkabb leszel :))
Hogymondjam, tegyük fel:
Kiséret simán OD-3-mal megy amely 1/4 -es hangerőn van, mert ekkor passzol hangerőben a tiszta kíséret hanghoz és az egész zenekarhoz. Jön a szóló és mondjuk hogy akkor rálép DS-1 hogy boost-olás legyen és egyben arra is használnám hogy kicsit kiemelje a hangot mert hogy szóló ugye... És ez a baj, hogy a DS-1 full kicsavarva is halkabb mint ahogy az OD-3 alapból megy, tehat ahhelyett hogy kiemelne halkít.
Alapból, az Overdrive alé vagy mögé kéne kötni a jó Boost-hoz ?
Nekem volt ilyenem, de akkor egy regent erőlködő elé kötöttem mint meghatározó elem, szóval saját tapasztalatom nincs ilyen felhasználásról. De Satriani és Vai cuccában boost-ra van betéve.
Mondhatnátok is valami jó tortyantót boost-ra! Én egy Super Overdrive-ot használtam egy időben (OD2 talán?), de nem emelte ki eléggé, még nyomtam volna neki a levelt. Ez az SD jó rá, aszondod?
Én az sd-1 be akkor szerettem bele, amikor Tátrait hallottam játszani vele - ez még a Rivera idők előtt volt. Tudjátok, amikor az Old man's is 150 Marshall-t vitt.
Ez volt az első effektem és ami napig használom, mert jó. EGyébként aszem ebből a modelből adták el a legtöbbet.
Nekem is van egy DS-1, de nekem valamiárt nem teccett a hangja. le is cseréltem a Marshall JAckhammer-re.
Nem tudtam csak elég csípős dolgokat kihozni belőle valahogy a lágyság hiányzott nekem, illetve marha halk volt teljesen kitekerve tudtam elérni hogy azt a hangerőt hozza mint az OD-3 negyed állásban.
Ha van esetleg hangmintád, hogy a tiedet te hogyan szólaltatod meg az érdekelne mert bosszant hogy ez a cucc mindenkinek alap szinte és nekem nem szólal meg rendesen...
Amerikában komoly emberkék és kis cégek abból élnek hogy mindenféle sztárgitárosnak a cuccait rakja össze. Nyilván a Stern sok ilyet látott hallott amerikában, és tetszik is neki kütyü világ hiszen maga is ebben utazik, bár az is igaz hogy ő a legminimálisabbra szorította le a cuccát gondolom a könnyed trasport miatt, hiszen ő jazz star és nem rock vagy efféle. Egy ezer éves Yamaha rack reverb procit használ és pár Boss pedált szám szerint asszem 5-öt. Akkor amikor volt szerencsém dolgozni vele akkor felirogattam a pedáljait meg a beállításait de sajna azt valahol elhagytam. De most hogy újra villanyvasutazom én is az egyik torzitó BD-2 és SD-1 lett és ez neki is köszönhető mert ő is ezt használ
Bocs, lehet, hogy nem ide tartozik, de amikor Stern meglátta Lukács Peta pedáljait, elkérte Peta gitárját, és egyre kerekedő szemekkel pengette azt, miközben kérte a Petát, hogy mutogassa meg, mi micsoda. :)
Andreas Öberget van szerencsém személyesen ismerni!:) Van tőle videón vagy 6 koncertem, meg mozgóképes bizonyítékom, hogyutaztam vele a vacak ezüstszínű Mercedes cabriójában, kint Svédországban és Birelit hallgattunk!:)