Keresés

Részletes keresés

Kikinda Rangers Creative Commons License 2021.01.31 -1 1 1043

Nem tom´ hogy Gyurka jó edző-é, és nem az van, hogy a női mezőnyben el lehet muzsikálni fékezett habzású tudással is. Lásd a György László életutat - a nőknél mindketten korrekt eredményeket hoznak/hoztak, a férfiaknál ez kevés.

Előzmény: hatosfalat (1040)
Gojira Creative Commons License 2021.01.31 0 3 1042

"Lehetne egy (nem kötelező) kvóta (3 vagy 4 fő) a BL-résztvevők kivételével,"

 

Egy szabálynak mindenkire kell vonatkoznia. A BL-résztvevőkre is. Ha a vegyescsapat tarthat 12 légióst, akkor akár egy NBII-es csapat is tarthasson (ha van rá pénze).

Előzmény: Tonio 2.0 (1037)
Fradista Utazó Creative Commons License 2021.01.31 -1 3 1041

>Az egyik megoldás a színvonal javítására

Fontos ez? Mármint a bajnokság színvonala. Képvisel ez egy olyan értéket, amire érdemes mondjuk száz forintnál többet költeni? 

Előzmény: Tonio 2.0 (1037)
hatosfalat Creative Commons License 2021.01.31 0 3 1040

Idén eddig vannak edző fronton érdekes események, Gyurka és Horváth Roland elég jól muzsikál. Utóbbi már nem először.

Szilágyinál a nagy kérdés, hogy a Debrecennél a védekezést egy bővebb és magasabb kerettel össze tudja-e majd rakni.

Előzmény: Tonio 2.0 (1037)
Gojira Creative Commons License 2021.01.31 0 5 1039

Továbbra is teljesen értelmetlennek találom ezt az erőlködést, hogy rámondjuk valamelyik bajnokságra, hogy az a legszínvonalasabb. Senki sem nézi az összes szóba kerülő bajnokság meccseit, úgyhogy nincs összehasonlítási alap.

hatosfalat Creative Commons License 2021.01.31 -1 1 1038

Én azt remélem a két bl csapat mögött lesz 2-3 olyan együttes, amely mind anyagilag, mind ambícióban kiemelkedik a többiek közül. Komolyan gondolják majd az ehf kupa szereplést, reálisan el tudnak jutni a csoportkörig legalább, de lesz esélyük a négybe jutásra is. Legyen lehetősége az ambíciózus magyar játékosoknak itt felépíteni magukat, akikben meg nincs annyi ambíció, azoknak meg legyen ott a többi csapat, de keressenek is jóval kevesebbet.

Egyelőre a Debrecen látszik ilyennek, a Siófok kérdőjeles (anyagi háttér elég kérdéses, meg a tulajdonos személye sem annyira vonzó). Illetve az Óvárnál látszik ambíció erre és talán ott van is anyagi háttér.

És persze a célokat ne 10-12 légióssal akarják elérni, mint korábban az Érd vagy Siófok.

Tonio 2.0 Creative Commons License 2021.01.31 -3 2 1037

Az egyik megoldás a színvonal javítására, hogy (újra) növeljük a külföldiek számát.

Én amúgy nem vagyok ab ovo külföldi játékos-ellenes, csak:

1. minőségi külföldiek legyenek

2. jobb lenne egy egészséges eloszlás a csapatok között.

Lehetne egy (nem kötelező) kvóta (3 vagy 4 fő) a BL-résztvevők kivételével, aki azt túllépi, annak fizetnie kellene, de nem valami szimbolikus összeget, hanem ennek a sokszorosát.

 

Sok helyen probléma, hogy a fiatal játékosok mellett nincs néhány rutinos róka, aki segíti őket (pl Vác).

Én amúgy nem ragaszkodom a külföldiekhez, lehetnének magyar ún mentor játékosok is (pl Bulath, Zácsik, Kovács Anna). Csak hát kevés minőségi rutinos magyar játékos van.

 

Az edzők terén sem ártana megújulni, mert mindig ugyanazok jutnak lehetőséghez.

Néha jön 1-2 fiatalabb arc, de nekik nincs könnyű dolguk, mert általában gyenge kerettel kellene bizonyítaniuk, pl Békéscsaba, Szombathely, Fehérvár.

Bár most az új fehérvári edző mintha eredményesebb lenne Delinél, igaz, a mezőny is gyengébb lett, így ez lehet, hogy csalóka. Mindenesetre nem tűnik rosszabbnak, mint a korábbi edzőnő, aki bizonyos összefonódások okán nehezen volt elmozdítható...

 

Szerintem egyébként nem lenne rossz ötlet külföldi edzőket hozni, akik nem feltétlenül skandinávok, lehetnek akár térségbeliek is, vagy határon túli magyarok. Nem mindenhol persze, csak azoknál a csapatoknál, ahol szükség lenne szakmai megújulásra.

De szóba jöhetnének olyan magyar edzők is, akik korábban az utánpótlásban, vagy férfi vonalon dolgoztak.

A pezsgéshez szerintem edzőfronton is változás kellene.

Trombozis4 Creative Commons License 2021.01.31 -1 5 1036

A bajnokság színvonala nem csak azért gyengül, mert a kiscsapatok gyengülnek, hanem azért is, mert az élcsapatok erősödnek. A Fradi vagy a Siófok sokkal erösebb, mint 2-3 évvel ezelőtt. Ezek a különbségek az nb1-es csapatok költségvetésében is tetten érthetőek. Kiegyenlített bajnokságot akartok? Adjatok minden csapatnak ugyanakkora büdzsét, mindjárt kiegyenlített lesz. Persze ez azzal is együtt jár, hogy egyik csapatunk sem ér a F4 közelébe. Márpedig kimondva kimondatlanul a kiegyenlített bajnokságnál fontosabb a kirakatcsapatok eredményessége. A nézőszámokon (élőben+tv-n keresztül) látni, hogy a Győr vagy a Veszprém szereplése sokkal több embert vonz, mint a kiegyenlített középcsapatok versengése mind a női-, mind pedig a férfi bajnokságban..

Fradista Utazó Creative Commons License 2021.01.31 -1 4 1035

>a bajnokság színvonala csökken

Szerintem is. Korábban messze kiemelkedően a legszínvonalasabb bajnokság volt a magyar, most már csak szimplán a legszínvonalasabb. 

Előzmény: Tonio 2.0 (1031)
hatosfalat Creative Commons License 2021.01.31 0 0 1034

Teljesen értelmetlen 1-1 meccset kiragadni, semmit nem mutatnak. Inkább érdemes megnézni, hogy egy Fradinak, Metznek, Esbjergnek, CSM-nek CSZKA-nak milyen az összgólaránya.

Előzmény: Igazság80 (1033)
Igazság80 Creative Commons License 2021.01.31 0 2 1033

Máshol is gyengébbek a kiesés ellen küzdők.  

 

Dánia 19. forduló  Skanderborg-Esbjerg  12-35        1. félidőben 4 gólt is belőttek a hazaiak, űrkézi volt))

 

Oroszország legutóbb  Luch-Astrahanocska  18-37  

 

Franciaország: Fleury- Nantes 24-36     pedig a Fleury is EHF csoportos

 

Norvégia: Kristansand- Fana  45-24    és a Fana az 5. helyen a norvég bajnokságban, nem kiesőjelölt ám.

 

 

Akkor ezek szerint máshol is ugyanez a helyzet, semmi kirívó nincsen nálunk, állapítsuk ezt meg...

Előzmény: Bamberg58 (1030)
hatosfalat Creative Commons License 2021.01.31 0 0 1032

Nem látom ezt ennyire drámainak. Hét csapat küzd a kiesés ellen, öt csapatnak vannak komolyabb tervei nemzetközi kupára, összesen a Vác és az MTK, amelyek nem fognak kiesni, de nem is annyira hiányzik nekik a nemzetközi kupa. Nagyon lazítani a döntő többség nem tud.

Előzmény: Tonio 2.0 (1031)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2021.01.31 -3 2 1031

Általánosságban is úgy látom, hogy a bajnokság színvonala csökken.

Nyilvánvalóan nem láttam annyi meccset, mint te, de a Fradi találkozói és a további tévés mérkőzések alapján ez a benyomásom. De ahogy megnézem a jegyzőkönyveket, meg a végeredményeket, az is nagy különbségeket mutat. A középmezőny a 2-3 nagy csapat elleni meccseket feladja, a leggyengébbeket (pl Békéscsaba) simán verik, innentől kezdve a középházban lehetnének rangadók, de minek? Különösebb fejlődési terv vagy célkitűzés tudtommal nincs ezeknél a csapatoknál, így végül is tök mindegy, hogy egy Kisvárda vagy egy Fehérvár 7. lesz, vagy 10.

A Siófok meggyengült, az Érdről, Dunaújvárosról nem is szólva, de a szombathelyiek, békéscsabaiak is voltak ennél jobbak, ahogy a Fehérvár is (nyilván ez részben összefügg a helyi politikai változásokkal, ezekre most nem térnék ki). Hogy a NEKA ilyen versenyeztetésének, ahol a jó csapatok bucira verik őket, van -e értelme, nem tudom.

Hogy mi lenne a kiút? Jó kérdés.

Először ennek megválaszolásához azt a kérdést kell feltennünk, akarunk -e erősebb bajnokságot?

Mondhatjuk azt, hogy nem, jó ez így, van 2-3 jó csapatunk, sok közepes és néhány értékelhetetlen, és ezzel így elvagyunk.

Az a probléma, hogy a langyos vízben a játékosaink is elvannak (meg az edzők és a vezetők is), és eléggé elkényelmesednek. (Tisztelet a kivételnek!)

Nem akarom a váciakat kipécézni, de őket többször is láttam mostanában, nemzetköziben és a bajnokságban is, ezért őket említem.

Láthatóan több játékos komoly súlyfelesleggel küszködik, nem véletlen, hogy nem bírják a heti kettő meccset - akkor mit csinálnának egy világversenyen, ahol kétnaponta játszani kell? Mondjuk ezt láttuk, de nem voltak agyonterhelve.

És hát a Vác még a jobb csapatok közé tartozik, most is bekerülhetnek az első 5 közé a bajnokság végén. Ha náluk ilyen edzettségi állapot van, akkor milyen szakmai munka lehet alsóbb szinteken?

Az edzőképzéssel valami szintén nem stimmel. Szilágyi Zoltán például szerintem nem rossz edző, ő tudtommal részben nyugaton pallérozódott, de helyette a Vác mintha nem tudna - nem akarna? - hozni senkit, így ki lesz helyette?

Németh András, a magyar kézilabda egyik örökös-leválthatatlan szakembere.

Lehet, hogy nincs jobb, nincs más, aki szóba jöhetne? Én nem tudom, csak kérdezem, de mindig ugyanazok az edzők keringenek.

Előzmény: RnD (993)
Bamberg58 Creative Commons License 2021.01.31 -1 1 1030

Ez is azt bizonyítja, hogy nem baromira jól összeálltak, amit korábban írt itt valaki, hanem baromira gyenge a magyar bajnokság második fele, amit a tegnapi tévés meccs is igazolt. Mérkőzések feladását  meg kommentálni sem érdemes.

Előzmény: Igazság80 (1029)
Igazság80 Creative Commons License 2021.01.31 -1 2 1029

Ez az Alba egy harmatgyenge keret alig 1-2 épkézláb játékossal. (Pijevic, Triscsuk,Afentáler)

 

Tavaly Deli Ritával egy nagyságrendekkel erősebb kerettel (pl. francia sokszoros válogatott) sokkal jobban bénáztak, ehhez képest a mostani 8. helyen állásuk egészen jó. Mióta idén váltottak, azóta 6 meccsükből 3 győzelem, az egyik Kisvárda meccset azért csak nyerték, pedig az ő keretük jóval keményebb szerintem.   

 

Szerintem az egyik leggyengébb kerettel fél lábbal már szinte bennmaradónak tekinthetőek, nem olyan drámai a helyzet...

Előzmény: Bamberg58 (1028)
Bamberg58 Creative Commons License 2021.01.31 -3 1 1028

Ezt is feladtátok? No comment! Fair play, moralitás? Gondolkodj, ez így még csúnyább. Hová fog ez vezetni? Mondjuk egy otthoni vereségre a Kisvárda ellen? Ja, az már meg is volt...nem csodálom.

Előzmény: Miért???? (1022)
van_Persil Creative Commons License 2021.01.31 0 0 1027

Valószínü az van, hogy nem minden fordulónak van jelenleg kiírt idöpontja az MKSZ-nél.

Előzmény: G-T15 (1026)
G-T15 Creative Commons License 2021.01.31 0 0 1026

 Én törölném az előző bejegyzésem, mert a szövetség oldaláról tájékozódtam, de ott minden csapatnál csak 20 meccs van feltüntetve pedig 26 forduló lesz. Az biztos szerintem, hogy a jelenlegi állás szerinti utolsó 4 fog a kiesés ellen harcolni.  A 4-7 helyezéseket pedig az egymás elleni eredmények fogják eldönteni. Amennyiben valamelyik csapat tud nyerni ezen felül a Siófok ellen, az előrébb végezhet, amennyiben mögötte lévőtől nem kap ki.

Előzmény: G-T15 (1020)
Bamberg58 Creative Commons License 2021.01.31 0 1 1025

Sportolásra is alkalmatlan a jelenlegi állapota.

Előzmény: nicko (1023)
Miért???? Creative Commons License 2021.01.31 -1 0 1024

20 pontunk is bőven lehet....

Előzmény: G-T15 (1020)
nicko Creative Commons License 2021.01.31 0 2 1023

eddig is felepitette magat a +20 kiloval..elvonalba max. kieso csapatba kellhet, ha nem kezd fogyni vagy papa profi palya..

Előzmény: Karvaly91 (1007)
Miért???? Creative Commons License 2021.01.31 0 1 1022

Ember! Jó páran nem játszottak,illetve nekünk nem ez a meccs a fontos,gondolkodj,mielőtt írsz....

Előzmény: Bamberg58 (1014)
Miért???? Creative Commons License 2021.01.31 0 0 1021

A rutint a jelenlegi szintre kell érteni,nem a nyugg Bulath egykori jó formájára....

Előzmény: Taliga007 (988)
G-T15 Creative Commons License 2021.01.31 0 0 1020

 Szerintem a Balaton partiaknak maximum 30 pontja lehet az ellenfeleit elnézve és kis szerencsével a Vácnak is lehet ennyi. A Fehérvárnak szerintem maximum 14 pontja lesz. A Szombathely ha nem nyer Csabán és az Érd ellen, akkor komoly bajban lehet. Az Érd ha megveri a Csabát és nyer Bogláron, akkor szerintem simán benn marad. A Boglár mindkét utána lévővel idegenben játszik, ezért lehet még problémája a bent maradással. A Várda ha nem nyer Szombathelyen és/vagy otthon a Boglár ellen szintén lehet gondja. A Pentele szerintem nyer otthon a Csaba és Fehérvár ellen is és ők is simán NB1-esek a következő szezonban. A Móvár szerintem 10-12 pontot fog szerezni a helyezésük a rivális csapatok elleni meccseken fog eldőlni, ahogyan a Debrecené és az MTK-é is.

RnD Creative Commons License 2021.01.30 -5 5 1019

..és? Ez miért érdekes?

Előzmény: Handie (1018)
Handie Creative Commons License 2021.01.30 -4 0 1018

A Fehérvár a Siófoktól ebben a szezonban már kapott egyszer 42-t is. 

Gojira Creative Commons License 2021.01.30 -8 6 1017

Írsz te helyette.

Előzmény: RnD (1015)
RnD Creative Commons License 2021.01.30 -6 7 1015

Talán nézd meg a meccset és úgy írjál róla. Vagy legalább olvasd el előtte hsz 1009-et.

 

Akkor nem írnál ilyen baromságokat......

Előzmény: Bamberg58 (1014)
Bamberg58 Creative Commons License 2021.01.30 -10 3 1014

ALBA FEHÉRVÁR KC–SIÓFOK KC 30–45 (17–23)

 

Még jó hogy összeállt a Fehérvár védekezése.:) Mi lett volna, ha nem áll össze? 60 gól?

Karvaly91 Creative Commons License 2021.01.30 0 5 1013

http://vacinkse.hu/index.php/2019/03/21/tovabb-fiatalodunk/

 

Igen, 2 évre írt alá Paróczy 2019-ben, úgyhogy akkor "szabadon dönthet" nyáron.

 

http://vacinkse.hu/index.php/2020/06/11/szabo-laura-vacon-folytatja/

 

Szabó pedig 1+2 év, tehát gondolom, hogy ő is akkor minden további nélkül távozhat.

Előzmény: RnD (1010)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!