Keresés

Részletes keresés

bakibaby Creative Commons License 2011.07.05 0 0 473

A probléma lényege, hogy a dolog nem ilyen egyszerű. A "színtiszta" magyar termék létrehozása azt eredményezi/eredményezheti, hogy a jóval olcsóbb külföldi alapanyagok helyett jóval drágább magyar alapanyagok kerülnek majd a termékbe. Ezzel az ára is nő majd. És akkor még inkább lehet majd a még olcsóbb ALDI/LIDI/mittudomémmi üzletek külföldi áruit vásárolni. És még nem említettük azt a problémát, hogy sok alapanyagból nincs is elegendő hazai.......

 

bb

Előzmény: borzimorzi (472)
borzimorzi Creative Commons License 2011.07.05 0 0 472

Ha lenne bennük egy csepp tisztesség, akkor nem zsarolgatnák vele a vállalkozókat, hanem már rég nyilvánosságra hozták volna. Közpénből készült gyanis, tehát köztulajdon.

 

Üdv:

b

Előzmény: bakibaby (466)
borzimorzi Creative Commons License 2011.07.05 0 0 471

Plusz elfelejted azt,  hogy az, aki alkalmazottként azt képzeli, ha a gazdagok nyernek, akkor ő veszít, az elfelejti, hogy az igazi veszteség a számára az lene, ha megszűnt volna a munkahelye. Amire igen jó esélye lett volna, ha itthon fennmarad a progresszív, sávos adórendszer, miközben a régió többi országaiban már mind a szlovák példát követik, és minél több vállalkozást adóztatnak alacsony kulccsal, hogy az állam összbevétele nőjön. 

 

Üdv:

b

Előzmény: Két Diplomás Bozgor (467)
borzimorzi Creative Commons License 2011.07.05 0 0 470

Én meg attól, hogy valamelyik modi már úgyis annyira retteg a cenzorillától, hogy rákönyököl a DEL gombra, ha csak megemlítődik valamelyik "hazánk nagy...ja" a polidilin kívül. Aztán akár mehet az egész topic is a levesbe. Pedig kár lenne érte. Nem azért nyílt,  hogy valaki addig rombolja, míg végül a modik is besegítenek neki...

 

Üdv:

b

Előzmény: Berlusz Móni (468)
borzimorzi Creative Commons License 2011.07.05 0 0 469

Baromságokat beszélsz. Megint.

 

Az egykulcsos nem azért kellett, mert OVi vagy bármelyik haverja mennyit nyer rajta. Hanem azért, mert az államoknak is versenyezniük kell a jól kereső magánszemély adózókért és a profitábilis, ezért jól adóztatható vállalkozásokért a többi államokkal. AZ EU tagállamai egymás orra elől kapkodják el a jól kereső adózókat. Lásd még az orvoskivándorlást...  Az az állam, amelyik irreálisan magas adóterheket szab ki, az veszít a versenyképességéből, mert elmennek az adózói, és csak az eltartandók maradnak a nyakán. Az, aki  mérsékelten adóztat, az a "sok kicsi sokra megy" elve alapján jól jöhet ki a dologból.

 

Ha az egykulcsost nem vezették volna be, akkor a ma még hazánkban bejegyzett és itt adózó vállalatok már mind Szlovákiában lennének bejegyezve és ott is adóznának. Aztán megnézhetné magát a min.elnök, alig lenne bevétele a kincstárnak.Arról nem is beszélve, hogy hazai munkahelyek százezrei szűntek volna meg.

 

Plusz figyelembe kell venni, hogy jellemzően azok tudnak a korábbinál is több profitot előállítani, akik eddig is jól teljesítettek. A segédmunkásnak lehet nagy a pofája, de tőle ritkán telik több. Ha több telne tőle, már most sem segédmunkás lenne. Viszont a jól menő vállalatvezető és cégtulaj, akitől több is telik, az meg úgy van vele, hogy minek megkeresni  az ő képességeivel potenciálisan  megkereshető évi 20. vagy 50. milkót, ha egy progresszív kulcs miatt annak már a 80-90%-a az államkincstárba vándorolna? Inkább nem strapálja magát, hanem mindig csak annyit keres, amennyivel még nem lép be a legmagasabb kulccsal adózó sávba. Őtőle telik nagyobb teljesítmény, de erre csak azzal lehet rávenni, ha az évi 100. milkó után is csak akkora százalékban adóztatjuk, mint az  évi 1. vagy 15. milkója után.

 

Soha nem gondoltam volna, hogy még nekem kell bármilyen ügyben is megvédeni egy olyan figurát, mint OVi, de ezt az egyet speciel jól csinálta.

 

Nyomatékosan kérlek, hogy vidd ezt a demagógiát valamelyik másik topicba. Itt off is, nemcsak hülyeség.

 

Üdv:

b

 

 

Előzmény: Két Diplomás Bozgor (467)
Berlusz Móni Creative Commons License 2011.07.05 0 0 468

Felhívnám a szíves figyelmedet, hogy ez a topik NEM a Polidiliben van! Így légyszi tartózkodj az orbánozástól!!!

 

Legközelebb nem én fogok szólni, attól tartok...

 

 

Előzmény: Két Diplomás Bozgor (467)
Két Diplomás Bozgor Creative Commons License 2011.07.05 0 0 467

Jól kifejlett orbanofóbiával szemben sajnos nincs javaslatom. :-))))

 

 

Az a helyzet, hogy egykulcsos viktor kb. havi félmilliót nyert az önző módon megszavazott személyi adómódosítással. A nép nagy része vesztett rajta. A munka világát érintő új jogszabályok tovább mélyítik a munkavállalók kiszolgáltatottságát.

 

A magyar cégtulajdonosok többsége szintén tovább gazdagodik a mi fokozott kizsákmányolásunkból. Akkor miért támogatnám őket?

 

Én egyszemélyben sokat nem teketek, de a magam szerény módján válaszolok a népellenes törvényekre. Ha legalább annyi öntudat lenne a népnek, hogy nem ül fel a nemzeti összefogás hamis jelszavának, akkor lenne ennek némi hatása.

 

Mert hamis az az összefogás, amin egyik oldal csak veszít, a másik meg nyer.

Előzmény: Berlusz Móni (459)
bakibaby Creative Commons License 2011.07.05 0 0 466

"a fogyasztók által hazainak gondolt élelmiszerek"-ről néhány mondatban:

 

http://hirszerzo.hu/profit/20110704_orban_csanyi_lista#rss

 

bb

borzimorzi Creative Commons License 2011.07.05 0 0 465

Mi a fene? A Cora elkezdte volna felvenni a tempót? Mivel multi, nem kultiválom, de egy esélyt talán adok neki valamelyik nap. A porszívóba úgyis kell zsák, majd kinézek.

 

Üdv:

b

Előzmény: qdz (463)
Berlusz Móni Creative Commons License 2011.07.04 0 0 464

Hopsz.... Ilyet a múltkor valamelyik CBA-ban láttam! Talán a Corvin Plazaban. De elég mérgezett ára volt, kb. 500 ft.

 

 

Előzmény: qdz (463)
qdz Creative Commons License 2011.07.04 0 0 463

Purpur kenyér a Corában is van. Én ott szoktam venni. (Egyenként lila papírzacskóba csomagolva árulják, külön állványról.)

Előzmény: borzimorzi (460)
Berlusz Móni Creative Commons License 2011.07.04 0 0 462

Én már nem fárasztom magamat... Valszeg árokásásból meg vályogvetésből van a két diplomája...  :-))))))))

 

 

Előzmény: borzimorzi (461)
borzimorzi Creative Commons License 2011.07.04 0 0 461

Értem. Tehát a megszorítások ellen azzal kívánsz tiltakozni, hogy fogyasztásodat úgy irányítod, hogy abból minél kevesebb adóbevételt kasszírozzon a magyar állam, ezzel még kevesebb elkölthető pénze legyen, vagyis még komolyabb megszorításokra kényszerüljön. Maaargit, nooormális?

 

Ennyi erővel úgy is harcolhatsz a légszennyezés ellen, hogy beszállsz a liftbe, s amikor tele van emberrel, belebrunzolsz a légtérbe, ami a csövön kifér. :-D

 

Inkább valahol máshol nyomasd ezt a hülyeséget a továbbiakban, jó?

 

Üdv:

b

Előzmény: Két Diplomás Bozgor (458)
borzimorzi Creative Commons License 2011.07.04 0 0 460

Különösen jó, hogy a legtöbb Lipóti Pékségben ott a hűtő, benne a Cserpes termékekkel. Úgyhogy ezeket szinte mindig ott vesszük. Vagy a piacon, avalkói joghurtokat, amelyek messze a legjobbak a hazai piacon. A legegészségesebb és cukorbetegek számára is leginkább ajánlható kenyér, a PurPur kenyér is csak a Lipótiban van. Enneka  szénhidráttartalma csak 30% körül van, amivel világbajnok, plusz szinte mind lassan felszabaduló szénhidrát. Tökéletes reggeli! Ja, és ellentétben a legtöbb ilyen diétás izével, mint a hamlet, az abonett, a korpovit keksz és a többi, ez nagyon finom!

 

Tejet legutóbb akkor vettem multiban, amikor 7végén egy este kellett, mert az Uram tejberizst akart. Nu, akkor elnéztünk a tuskóba. De az erre van kitalálva.

 

Üdv:

b

Előzmény: Berlusz Móni (453)
Berlusz Móni Creative Commons License 2011.07.04 0 0 459

Jól kifejlett orbanofóbiával szemben sajnos nincs javaslatom. :-))))

 

Egyelőre gyógyíthatatlan.

 

Megnyugtatásul: semmilyen hatása nincs a te importsz.rfogyasztásodnak arra, ami ellen így tiltakozol. :-D

 

Előzmény: Két Diplomás Bozgor (458)
Két Diplomás Bozgor Creative Commons License 2011.07.04 0 0 458

Attól függ melyik részével nem értesz egyet.

 

Hogy az ár és minőség arány fontos, sőt szerintem legfontosabb szempont, az szerintem nem marhaság, hanem alppvető igazság.

 

Hogy a nekem nem tetsző politikai döntések ellen (még ha eléggé korlátozott mértékben is, de) hatékonyan kívánok tiltakozni, az sem marhaság.

 

Persze, ha neked tetszik az egykulcsos, a munkavállalói jogok megkurtítása, a nyugdíjrendszer elbaszása, a demokrácia korlátozása, hát az a te dolgod. Én ott teszek keresztbe orbánék politikájának, ahol különösebb áldozatvállalás nélül tudok. Ennek egyik módja a magyar termékek és cégek (részleges) bojkotja.

 

Engem nem érdekel, hogy jobb vagy baloldali egy politikus, de ha az érdekeimet sértik, akkor morcos vagyok. (Többé-kevésbé pártsemlegesen)

Előzmény: Berlusz Móni (457)
Berlusz Móni Creative Commons License 2011.07.04 0 0 457

hány helyen akarod még elsütni ezt a marhaságot?

csakazértse rakom be a paffba!

 

:-D

 

 

Előzmény: Két Diplomás Bozgor (456)
Két Diplomás Bozgor Creative Commons License 2011.07.04 0 0 456

"Szerinte a magyar termékek iránti fogyasztói tudatosság növelése fontos, mert jelenleg inkább az árat nézik a vásárlók."

 

Valóban legfontosabb szempont az ár, utánna jön a minőség. S az, hogy magyar-e a termék, valahol a szempontok sorának a végén van.

 

Sőt bevallom, számomra, ha egyáltalán érdekel a termék hazája, inkább hátrány a magyar származás.

 

Mert ha előnyben részesíteném a magyar termékeket, ezzel az egykulcsos adón és egyéb népnyúzó törvényeken alapuló politikát támogatnám.  A magyar termékek részleges bojkotja lenne a leghatásosabb eszköz a tiltakozásra, na de ha éppen kivételesen a magyar termék olcsóbb vagy jobb, akkor elvi szempontok ellenére is azt veszem meg.

 

Egybként szép dolog a nemzeti összefogás, kezdhetnénk is a népellenes adótörvény megváltoztatásával.

Előzmény: borzimorzi (421)
Berlusz Móni Creative Commons License 2011.07.03 0 0 455
Berlusz Móni Creative Commons License 2011.06.15 0 0 454

Most találtam a gasztroblog ajánlón, úgy érzem, hogy AZONNAL el kell mennem Káptalantótiba!

 

http://rozmaringesibolya.blogspot.com/2011/06/kezmuves-termekek-piaca-kepriport.html

 

Ezek a képek, a hangulat....! Fantasztikus hely lehet! :-)

Előzmény: Berlusz Móni (452)
Berlusz Móni Creative Commons License 2011.06.04 0 0 453

És még ezt is linkelem, bár szerintem a legtöbben ismeritek:

 

http://vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20110527-magyar-marka-ami-nincs-a-multiban-a-cserpes-sajtmuhely.html

 

 

Berlusz Móni Creative Commons License 2011.06.04 0 0 452

Egyszer Káptalantótit is útba ejthetitek.... :-)

Ma délután hallottam egy riportot a kezdeményezőjével, erről jutott eszembe.

 

http://liliomkert.lapunk.hu/

 

 

Előzmény: borzimorzi (451)
borzimorzi Creative Commons License 2011.05.26 0 0 451

Uccsó képen a kedvenc fajta bögréim! Eddig csak Szentendrén voltak.

 

Na, akkor Gyenesdiásra elmegyünk!

 

Mellesleg nélkülem is hülyére fogják magukat keresni, az tiszta sor. Annyi német fogja dupla pofára zabálni a halat, hogy még sok is lesz...

 

Üdv:

b

Előzmény: Berlusz Móni (450)
Berlusz Móni Creative Commons License 2011.05.26 0 0 450

Ezt muszáj ide is betenni! :-)

 

http://praktikaksokgyerekhez.blogspot.com/2011/05/ostermeloi-piac-nyilt-gyenesdiason-itt.html

 

Bp-hez sajnos elég messze van, de egyszer útba fogjuk ejteni! Milyen gusztusos itt minden! :-)

 

 

stevebi Creative Commons License 2011.05.23 0 0 449
hrl Creative Commons License 2011.05.20 0 0 448

stevebi Creative Commons License 2011.05.06 0 0 447

Az álomszerű az lenne, ha az egész a politikai hiénák nélkül tudna megvalósulni. Vannak, akik viszont az ellenkezőjét szeretnék.

Nagy Ottó: A süvegcukor alján

Előzmény: borzimorzi (446)
borzimorzi Creative Commons License 2011.05.06 0 0 446

Hajrá!

 

Pláne, ha a cukorrépát megtermelő gazdák kezében lesz a cukorgyár, akkor még ki sem játszhatja őket egymás ellen. Plusz eggyel kevesebb árrés, hiszen az alapanyag termelői jelentik a végterméket gyártó cég tulajdonosi körét.  Sok sikert! Ha megjelennek a termékeik a piacon, csakis azt fogom venni.

 

Üdv:

b

Előzmény: stevebi (445)
stevebi Creative Commons License 2011.05.04 0 0 445
hrl Creative Commons License 2011.05.03 0 0 444

Most fotóztam Kelenföldön:

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!