Keresés

Részletes keresés

Zitka Creative Commons License 2007.05.11 0 0 145
Na, kezembe vettem a kezdeményezést, felhívtam őket. Lesz még Csepelen is idén, most vasárnap nyitnak. :-) Az árat elfelejtettem megkérdezni...
Előzmény: Zitka (144)
Zitka Creative Commons License 2007.05.11 0 0 144

Pont tegnap este gondoltam rá, hogy reanimálni :-) kéne ezt a topikot. :-)))) Ui. vettem epret a piacon, már egész tűrhető ára volt (540), és nagyon finom, ízletes volt.

Tavaly volt egy olyan infóm, hogy sajnos a csepeli ERdbeerland megszűnik, mert eladták a területet. :-(  Fel kéne hívni őket, hogy mi a helyzet....

Ha jól emlékszem (meg vissza kéne olvasni) tavalyl máj. 20 után kezdődött a szezon. De idén előbbre tart a természet, talán hamarosan lesz. Azt kéne kideríteni, hogy hol.

Előzmény: niamano (143)
niamano Creative Commons License 2007.05.11 0 0 143
eperszüret valahol? :)
Flanell Creative Commons License 2006.10.07 0 0 142

Itt is van Szedd magad topik?

A Kertészetben is.

elena2 Creative Commons License 2006.07.26 0 0 141

Sziasztok!

Pomázon már van őszibarack sárgahúsú, nem magvaváló, 150.-/kg.

(06/26/325-346)

Sóskúton is lesz, de talán csak a jövő héttől. (06/30/395-5507) Ott is 150 forintba fog kerülni.

Előzmény: kulináris kóstológia (140)
kulináris kóstológia Creative Commons License 2006.07.21 0 0 140

Szia Feketefelhő!

Szerdai Pomáz, Dolina-pusztán tapasztaltakkal megerősítem hsz.-edet azzal az apró eltéréssel, h. az akkor még zöld (mandula alakú) többség féléretté vált szedésetek óta...

Az apróbb, teljesen érett szemek lekvárnak, v. cefrébe nagyon megfelelnek.

Ez utóbbi célra szánt kajszit olcsóbban is adják, mint 200 Ft./kg.-ja, de hordó vitelét ajánlották a pénztárnál. 

A kánikulai meleg val'szeg megteszi hatását, csak menni, s szedni, fizetni kell, bő a termés! (Hárman másfél óra alatt nettó 75 kg.-ot szedtünk.) 

Az őszibarack szedéséről aug. 5-e utáni érdeklődést javasolták. 

Előzmény: feketefelho (126)
habár Creative Commons License 2006.07.20 0 0 139

Kemorgo

Sajnos, nem tudtam levélben küldeni.

De így még jobb talán.

0630/2324890

Gyöngyösből Pest felé, Nagyréde körül,

Nagyon rendesek, multkor ott felejtettem egy teli szatyrot, utánam hozták Pestre.

Most barack, és őszibarack van. Legjobb, ha magad kérded az árat.

Különböző időben 22 féle öszi, augusztusban sampinyon is.

Jövő héten én is megyek.

Előzmény: kemorgo (130)
habár Creative Commons License 2006.07.18 0 0 138

Kérdés:

Mostantól néhány napra B. Aliga környékén, 20 km környezetben kéne bármi szedd magad.

itt is van egy barackos, de már zárt, nem is árusít.

Széplak nuku.

Senki nem tud semmit.

Kár.

Előzmény: habár (137)
habár Creative Commons License 2006.07.15 0 0 137
Rendben, mostantól az édenkertet dícsérem.
Egy rossz szó nélkül.
Előzmény: ribizli (136)
ribizli Creative Commons License 2006.07.15 0 0 136
édenkert.hu: Hol szedd magad?
habár, én nem félek a kullancstól, viszont azt látom, hogy a médiahiszti anyagi érdekekkel is alátámasztható.
Sokat járok kirándulni, és gyakran letérek a turistaútról is (ahol szabad), tehát fokozottan ki vagyok téve annak, hogy kullancsot szerezzek be. A Lyme kór tök egyszerűen gyógyítható, az agyvelőgyulladás ellen meg véd az oltás (ez randa betegség az orvosom szerint, hamar meghal az ember, de addig igen szar, meg utána is a családnak).
A kulcsszó egyébként mindennel kapcsolatban a _hiteles_ tájékozódás - erre még az internet is alkalmas.
ribizli
habár Creative Commons License 2006.07.15 0 0 135
Rendben.
A kullancsra még nem feleltél.
Tavaly egy ismerős kertjében megcsípett, 100 db böhöm tablettát szedtem utána.
Ez is nevetséges kérdés, vagy van véleményed, javaslatod?
Mert ha így reagálsz, hogy én alanyi butaságokat kérdek, senki nem fog megkérdezni Téged olyanról, amit lehet, hogy Te tudsz, Ő meg tőled reméli a választ.
De bocs, felejtsük el, és én szeretem nagyon a ribizlit, mert jó izű , és okos is.
Előzmény: ribizli (134)
ribizli Creative Commons License 2006.07.15 0 0 134
Azt írtad, javaslod megkérdezni, hogy nem permetezett-e a gyümölcs, lehet-e a fáról enni szedés közben. Na erre írtam én, hogy ez így butaság.
Nem látszott, hogy arra gondoltál, általában evés előtt kezet meg gyümölcsöt szokás mosni.
Nem vagyok sértődős, csak elcsodálkozom időnként, hogy mik merülnek fel mások fejében kérdésként...
ribizli
Előzmény: habár (133)
habár Creative Commons License 2006.07.14 0 0 133
Komolyan kérdezem a permetezést, a kullancsot, a méhet is -mindent komolyan.
Nem gondoltam, hogy ezzel érzéseidben vagy meggyőződésben sértelek?

"Már megbocsáss, de elég nagy ostobaság (?) azt gondolni, hogy a fáról nem eszel gyümölcsöt, mert hátha permetezett, ..."

Amúgy mi kezet, lábat, és gyümölcsöt szoktunk mosni étkezés előtt.
Lehet, hogy felesleges, én mindig is tiltakoztam ellene...

Ribizli: mindent visszavonok, és megyek a francba.
Előzmény: ribizli (132)
ribizli Creative Commons License 2006.07.14 0 0 132
Te komolyan kérdezed ezt a permetezést? :o
De tessék: ugye a "permetezés" a növényvédelmet jelenti az emberek fejében, a növényvédelem jelentése meg benne van a kifejezésben. (Egyébként nem csak permetezéssel lehet védeni a növényt.) Azért védjük, hogy se a növényt, se a termést (meg környéket) ne tegye tönkre valami betegség vagy kártevő.
A növényvédelem nem vicc, hanem nagyon komoly dolog, nagyon szigorúan szabályozva, és komolyan szankcionálva.
Egyrészt kategorizáltak a növényvédőszerek, és minél komolyabb, annál magasabb szintű szaktudás/vizsga szükséges ahhoz, hogy egyáltalán hozzájusson valaki (legálisan, de ezzel nem nagyon szokás szórakozni), meg az alkalmazáshoz is.
Tehát a kiskertben használható (szakboltban vehető) szerek nem ugyanazok, mint a nagyüzemiek, a nagyüzemi növényvédelmet meg növényvédelmi szakember irányítja, és mind a szerek felhasználásáról, kijuttatásáról szigorú könyvelést vezetnek, a felelősség a növényvédelmi szakmérnöké.
Aztán a növényvédelmet nem ad hoc módon vagy ötletszerűen csinálják, hanem tervszerűen.
És természetesen az egyik sarokpont az, hogy mikor akarják a termést leszedni.

Amikor szüretelhető, akkor már régen nem "permetezték", merthogy vannak az ún. élelmiszer-egészségügyi várakozási idők, azaz a "permetezés" után x napig nem szabad leszedni, mert addig tart, amíg lebomlik a szer. (Régebben kötelező volt kitáblázni is, hogy még nem szüretelhető a termés.)

Tehát amikor egy gyümölcsösben szedd magad akciót hirdetnek, akkor már régen nincs növényvédőszer-maradék a gyümölcsben (kimutatható, vagy ártalmas mennyiség).

Már megbocsáss, de elég nagy ostobaság azt gondolni, hogy a fáról nem eszel gyümölcsöt, mert hátha permetezett, de befőzni meg leszeded, aztán a lekvárhoz jól besűríted - azaz kimegy belőle a víz, marad a beltartalom, és ha lenne benne növényvédőszer, az is klasszul koncentrálódna.
ribizli
habár Creative Commons License 2006.07.14 0 0 131
Küldök üzenetet. De ide is beírhatom, vagy nem? Ki tiltja? Majd később.
Most az a kérdésem, mert tavaly elkapott egy.... hogy van e a gyümölcsösökben kullancs veszély? (Hiszen permeteznek?)
És hogyan védekezzünk.
A másik, mit kell kérdezzünk a permetezésről?
Előzmény: kemorgo (130)
kemorgo Creative Commons License 2006.07.14 0 0 130

Engem érdekelne, de nem publikus a mailed!

Előzmény: habár (127)
kemorgo Creative Commons License 2006.07.14 0 0 129

Ha valaki a hétvégén az Egerszalóki fürdő felé jár, ne hagyja ki a Kerecsend Demjén felöli végén levő málnást! A falu és a Korona gombatelep között. Múlt szombaton bő két óra alatt ketten 15 kg málna az eredmény,  de minket nem mázsáltak le:)))))))

Terep cipő, ruha nem árt, valamint egy hűtőtáska. A sorok között néhol bokáig, szárközépig érő öntöző barázda van, egy ideig egyensúlyoztam a rézsűn, majd bele a közepébe. Páromnak több esze volt, nem volt semmi rendszer a munkájába, csak a száraz sorokba állt bele. De azért ok volt az egész.

A Heves Megyei Hírlapban most is van hirdetve, szvsz megéri. Ja és 150 HUF/kg.

habár Creative Commons License 2006.07.13 0 0 128
Csak úgy néhány mellékkörűlmény.
- Érdemes érdeklődni, vannak e kutyák, és ...méhek.
- Betartani a szedési hely javaslatot.
- Megkérdezni, lehet e enni a fáról (nincs e permetezve?)
- Műtrágya satöbbi halmok látható nyomaitól távolabb szedjünk.
- Megkérdezni, adnak e ládát,ingyen, vagy mennyiért.
- A kis gyerekre ügyelni.
Előzmény: habár (127)
habár Creative Commons License 2006.07.13 0 0 127
Én viszont ma voltam Egerben, és visszafelé Gyöngyös után ~2 km-re megszedtem magam sárgabarackkal. Ez viszont még nem a kajszi (az később lesz) 15 féle van, és igen nagy szemű.
Ha magad szeded, 180 Ft, készen 200.
Gyönyörű fadoboz is van hozzá- az viszont ingyér.
Ha valaki érdeklődne, vannak mobil számaim. Érdemes előtte telefonálni.

Előzmény: feketefelho (126)
feketefelho Creative Commons License 2006.07.13 0 0 126
Pomázon van kajszi barack, 200 Ft/kg áron. A szemméret 3 cm körüli. Most kezd még csak érni (vannak olyan fák amiken már teljesen érett, de a többség még zöld). Mi tegnap 1 óra alatt 27 kg-ot szedtünk, mehet lekvárnak (ami megmarad, mert igencsak eteti magát).
The Rambler Creative Commons License 2006.07.08 0 0 125
végülis a Málna topicban már kaptam 1 címet, én most málnában utazom, az eper már lecsengett :(
Előzmény: habár (124)
habár Creative Commons License 2006.07.08 0 0 124
Hasznosnak tartanám, ha lehetne egy olyan melléklet, ahová táblázatként beírnánk az általunk ismert "lelőhelyeket", ki mit tud.
Előzmény: The Rambler (123)
The Rambler Creative Commons License 2006.07.07 0 0 123
sziasztok!

mondanátok nekem Bp-hez közeli szedd magad málna-lelőhelyeket? :)

úgy tudom nagymaros a málna fellegvár
habár Creative Commons License 2006.07.06 0 0 122
Off
Fincsik a ribizlik
Még nekem is izlik...
Csak ha azt mondják,
"szedd magad"
Más dolgom is akad...
On
Előzmény: ribizli (121)
ribizli Creative Commons License 2006.07.06 0 0 121
Persze, de az elkészült étel elfogyasztásában is számítunk rájuk ám! :)
ribizli
Előzmény: TTAMAS (120)
TTAMAS Creative Commons License 2006.07.06 0 0 120
Valamire a férfiakat is kell használni. :))
Előzmény: ribizli (119)
ribizli Creative Commons License 2006.07.06 0 0 119
Pasival megyek vásárolni, aki fizet és cipel - erre gondoltál, nem? ;))
ribizli
Előzmény: TTAMAS (117)
feketefelho Creative Commons License 2006.07.06 0 0 118
Pomázon van meggy, 200 Ft/kg, de ennyiért már a piacon is kapsz.
Előzmény: habár (116)
TTAMAS Creative Commons License 2006.07.05 0 0 117

Vannak, akik más pénztárcáját veszik elő, úgy is működik. De ezt nem tőlem hallottad. :))

Előzmény: habár (116)
habár Creative Commons License 2006.07.05 0 0 116
Nyertél, erre nem gondoltam. Az ötleted jó.
Csak nincs pénztárcam. (Ez mindig igaz)
És nincs pénzem (de remélhetőleg ez megszűnik).

Viszont Pesthez közel hol lehet megyet szedni?
Valaha Törökbálinton volt egy gyümölcsös...
Moszt autópálya van...
Ja és nem tudom, hogy van e még Siofok után, azt hiszem Széplakon?
Almát meg szigetszentmiklós felé szedtünk?
Előzmény: TTAMAS (114)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!