Keresés

Részletes keresés

gaborzsolt Creative Commons License 2010.01.26 0 0 40
Idegrendszeri zűrök? Jézusom, az mit jelent mondott errevonatkozóan valamit? Kiváncsi vagyok az mr vizsgálatod eredményére, remélem nem lesz gond, nekem is nyaki gondjaim vannak 4 hónapja, és tele vagyok aggodalommal, mert merev, fáj, stb. gyógytornát orvos írta Neked?
Előzmény: macogi (37)
gaborzsolt Creative Commons License 2010.01.26 0 0 39

Szia!

Sajnos én is küzködök valamiféle nyaki gerincgonddal, ami olyan mintha elfeküdtem volna, de már 4 hónapja tart, úgy hogy nem elfekvés okozza. Főleg a bal oldali fejfordítás okoz gondot és éjjel is ha fordulok feszül, fáj. egyik napról a másikra jelentkezett. Voltam orvosnál, de ő 4 hónapja azt mondta, hogy nyakizomgyulladás. Na ez valószínű nem az. Néha zsibbad a kezem, de ahogy dolgozok el is múlik, csak néha érzem munka közben is. zóval aggódok, még csak 44 éves nő vagyok. Egyenlőre olvasgatom az oldalt és próbálok tapasztalatokat olvasgatni, addig nem megyek orvoshoz, így mégis van valami fogalmam, ha mégis el kell mennem.

Üdv. gaborzsolt

Előzmény: Porter (7)
szeretekutazgatni Creative Commons License 2009.07.12 0 0 38
Hogy sikerült a műtét?
Ki operált?
Sajnos ismerős vagyok ott a gerincgyógyászaton.Már a lumbális műtéteim több éve voltak,ott operált a V.P.P.Most a nyaki IV-V csigolyák között van befelé domborulat és ez okoz fájdalmakat.De azt nem is gondoltam,hogy ez okozhat hirtelen fellépő hasmenést.
Infúzióra jártam,most öt nap, van ugyan javulás,de fáj a hátam,vállam.Erőtlen a jobb kezem.
Nem bíztatott a Bánk Dr.Megoldás előbb vagy utóbb csak a műtét lesz.
Írjál,hogy sikerült a te műtéted,milyen volt a lefolyás,gyógyulás.
Köszönöm előre is!
Előzmény: aghyy (34)
macogi Creative Commons License 2009.04.27 0 0 37
Ma voltam gyógytornán,a gyógytornász észrevette h van a nyakamba egy izomcsomó szerűség , amitöl lehetnek azok amiket én érzek. Meg mondta eléggé görcsösek a hát vállizmaim. Az mr május 7én lesz , hát kiváncsi vagyok rá nagyon mi lesz itt még.
Ő azt mondta böven lehet látászavar és idegrendszeri zürök a nyaki gerincsérvtöl.
Majd lesz vhogy.
Sfakutya Creative Commons License 2009.04.13 0 0 36
Szorítok én is! Aztán majd számolj be arról, hogy mi van veled!
Előzmény: aghyy (34)
macogi Creative Commons License 2009.04.12 0 0 35
Huh hát nem egyszerű :S ha szabad megkérdeznem hány éves vagy? Úristen, látom neked is eléggé összejött elég rendesen h már a gerincvelődet kárositják :S

jajj szegénykém , szoritok érted h utána jobb legyen ha +kapod a protézist !!!!!!
hát nem tudom nekem kicsit összetettebb mert közbe a mandulám is vacakol , lassan egy éve... de közbe a gerincem is kiszakad... naivan bizok benne, hogy hátha a mandula miatt van mindez ... de hát nemtutom, 12éves korom óta nem birtam egyenesen tartani a gerincem mindig fájt :S de hátha... csak a mandula .......
de szerencsére sikerült intéznem májusra mrit... mondjuk eddig én voltam a hülye csak bizakodtam h beképzelem az egészet.... de hát..... egyre rosszabb.....
ha esetleg a látászavart a gerincem okozza , azt lehet korrigálni? irj majd és kitartás!!!! jobb lesz majd!!!!
Előzmény: aghyy (34)
aghyy Creative Commons License 2009.04.11 0 0 34

Macogi,sajnos meg kell, hogy cáfoljam Sfakutyát, ugyanis lehet nyaki porckorongsérvtől látászavar. Nekem is az van (mármint nyaki gerincsérvem), ráadásul 3 egymás alatt, abból 2 ami nagyon problémás, azok elérik a gerincvelőt, és nálam már gerincvelő károsodást okoztak. Nekem is az volt az ábra, hogy éreztem, hogy egyik hónapról a másikra egyre rosszabbul érzem magam,zsibbadt, és elviselhetetlenül fájtak először a kezeim, később a talpaim,majd a bokám is elkezdett zsibbadni, aztán egyre feljebb a lábaim. Nekem látászavarom nincs, de ez csupán szerencse kérdése megmondta az összes orvos. ( ahány ovos látta az mri-k eredményét, mindnek az volt az első kérdése, van-e látás zavarom, ill. vizelet-,széklet tartási problémám) Én pl már akkor, amikor még nem voltam ennyire tré állapotban (mostmár gyakorlatilag 10 perc séta vagy mászkálás után kibírhatatlanul fájnak a lábaim is, de sokszor akkor is amikor csak ülök), szóval már akkor is tetőtől talpig elzsibbadt mindenem ha például magasra nyúltam vagy nyújtózkodtam.

Én per ma ott tartok, hogy a nyuszi hétfőre egy kórházi ágyat hozott a Gerincgyogyóba (Gerincgyógyászati Központ), keddre vagyok kiírva műtétre, amikor is 2 porckorong protézist kapok a mostani elszaródott porckorongok helyett....úgyhogy eléggé be vagyok tojva.......légyszi drukkoljatok! :-) Ha valamire kiváncsi vagy Macogi szívesen megírom, kérdezz nyugodtan.
Hova jársz orvoshoz?

 

Előzmény: macogi (33)
macogi Creative Commons License 2009.03.25 0 0 33
Viszont azt nem tudom , h akkor mitől van ez nálam. (látászavar)
Ez az állapot kb. tavaly május óta egyre csak rosszabbodik, olyan december fele lett a legelviselhetetlenebb... ehhez képst a hét hónap már.... ''kevés'' de nekem mégis nagyon sok..... de köszi a nyugtatást :)
Előzmény: Sfakutya (32)
Sfakutya Creative Commons License 2009.03.25 0 0 32
A nyaki gerincsérv nem okoz látászavart. A kar, kéz zsibbadását, erős fájdalmát viszont igen. De még ennél rémesebb dolgokat is, de arra ne gondolj. Ha olyan tüneteket produkálnál, ami indokolná a gyorsabb MR vizsgálatot, akkor az ideggyógyász biztosan elintézte volna. Nyugodtan várd ki a vizsgálatot.
Előzmény: macogi (31)
macogi Creative Commons License 2009.03.25 0 0 31
Szijasztok!

Lenne egy olyan kérdésem , h okozhat nyaki gerincsérv látászavarokat??
Ezalatt azt értem , h hirtelen előkerülő tárgyakat nehezebben veszem észre ill mintha lassabbak lennének az emberek , mint régen (már úgy látom) ?
Teljesen be van merevedve a nyakam, ebből gondolom h valami ilyesmi jellegű lehet a dolog. Kb. 10 ideggyógyász, reumatológus , cxsontkovács is látott.... a legutóbbi küld el mrre, gerinc és kopnya mr-re de az iskét hónap múlva lesz. A zsibbadások már fel se tűnnek, csak annyi h ma már nem csak kezem és a hátam zsibbadt hanem a lábam is :S
Kegyetlen dolog.....
bernii Creative Commons License 2009.03.04 0 0 30
köszi a tippet.remélem tud valaki segíteni.:)
Előzmény: Sfakutya (29)
Sfakutya Creative Commons License 2009.03.04 0 0 29
"Régóta nem múló hát-,láb- és derékfájás a panasz"
Nem ez a jellemző a nyaki gerincsérvre. Egyébként keresd meg a "Porc-Gerinc-EÜ" topikot, és ott olvass, illetve kérdezz.
Előzmény: bernii (28)
bernii Creative Commons License 2009.03.04 0 0 28

Sziasztok!_

Szeretném a segítségeteket kérni a nyaki gerincsérv tüneteivel kapcsolatban.

Régóta nem múló hát-,láb- és deréfájás a panasz és volt h. a test egyik fele teljesen lezsibbadt.tudnátok segíteni h. hogyan lehet ezt otthon is kezelni?köszönöm

totomen Creative Commons License 2008.10.21 0 0 27

Helo!

Gondlom nincs gerinc servem de azert felteszek egy kerdest hatha kerul valaki itt aki tud tanacsolni valamit.

 

23 eves vagyok mar egeszen 13-14 korom ota gorbe a hatam elkuldott a doki gyogytornara de az nem volt hatasos sot megkerdojeleznem a gyogytornasz szakertelmet is ugyanis mas diagnozisu emberekkel tornasztam.

Jelenleg a hatam kozepen van egy gorbulet es a derekamnal befele all a gerincem.Fajni nem fajt soha de egyes ruhadarabokban pl. zakoban elegge csunyan neztem ki.

Tulajdonkeppen az erdekelne , hogy ilyen korba erdemese megegyszer elmenni dokihoz lehet e segiteni?

 kb 9-10 eve volt ez a negativ tapasztalatom a gyogytornasszal.

Hosszúnyelv Creative Commons License 2000.05.18 0 0 25
Sfakutya !

Mi van a nyakaddal? Csak nem történt vele valami, hogy így eltüntél ?
Hosszúnyelv

Előzmény: Sfakutya (24)
Sfakutya Creative Commons License 2000.05.01 0 0 24
Nagyon fáj a nyakam !!!!!!!
Sfakutya Creative Commons License 2000.04.25 0 0 23
Megvettem a labdát. Még nem sokat használtam , mert az ünnepek alatt nem voltunk itthon. Egyébként nagyon kellemes rajta ülni és rugózni internetezés közben. Tornázni, gurulni rajta is nagyon finom.

Sfakutya

Sfakutya Creative Commons License 2000.04.25 0 0 22
Megvettem a labdát. Még nem sokat használtam , mert az ünnepek alatt nem voltunk itthon. Egyébként nagyon kellemes rajta ülni és rugózni internetezés közben. Tornázni, gurulni rajta is nagyon finom.

Sfakutya

Sfakutya Creative Commons License 2000.04.20 0 0 21
Aranyviktor Barátom !

Tudom, hogy neked más bajod van, de a fájdalmak közösek. Eső elött és főleg szélben fokozódnak nálam is a fájdalmak. És érdekes, de a legkisebb szellőcske is zsibbadást okoz. Ez nagyon furcsa, de megfigyeltem. És nem csak a téli hideg szél, hanem a langyos tavaszi szél is kiváltja. Egyébként streszhelyzetben a fájdalom valóban fokozódik.
Próbáltátok az anatómiai párnát ? Az szerintem nagyon jó.
Milyen könyvet írtál ?

Dr.Kheiron barátom !

Köszönöm a tanácsot, lehet, hogy már holnap megveszem a labdát. A Blaha L. térnél már én is nézegettem egyet, de csak egy méretben volt és szerintem az nem volt elég magas ahhoz, hogy számítógép elötti üléshez használhassam. Majd elmegyek oda, amit ajánlottál.
A zsibbadással kapcsolatban: ugyanezeket már a neurológus orvosom is mondta, de MR három porckorongnál mutat problémát.

dr. Kheirón Creative Commons License 2000.04.20 0 0 20
Gumilabda: én is használom, és nagyon jó, csak ajánlani tudom. A gerinc kisízületeit állandóan mozgatja, a székkel ellentétben, ami mint köztudott: merev. Labda vehető a legtöbb gyógyászati segédeszköz boltban, nekem most hirtelen csak egy ugrik be, a Margit krt-on a ferencesekkel sréhen szemben van.

Ujjzsibbadás: lehet nyaki porckorongsérv, thoracic outlet syndrome - TOS (a mellkaskimenetnél nyomódik az ideg), vagy akár csuklói alagútszindróma is (carpal tunnel sy.). Javallat: menj el egy reumatológushoz vagy hasonlóhoz...

Üdv
dr. Kheirón ;-)

Előzmény: Sfakutya (16)
zodiac Creative Commons License 2000.04.20 0 0 19
Kedves aranyviktor!

Megnézetted ugye már az ágyadat, hogy nincs-e rossz helyen? Mit diagnosztizáltak az orvosok? Miylen gyógymódokat próbáltál ki eddig? Érdekelne a könyved is.

zodiac Creative Commons License 2000.04.20 0 0 18
Kedves aranyviktor!

Megnézetted ugye már az ágyadat, hogy nincs-e rossz helyen? Mit diagnosztizáltak az orvosok? Miylen gyógymódokat próbáltál ki eddig? Érdekelne a könyved is.

aranyviktor Creative Commons License 2000.04.20 0 0 17
Szia Sfakutya barátom!

A fájdalmak egyre nőttek, de "szépen" fokozatosan. A bokámmal kezdődött, aztán begyulladtak a kezemen a hüvelykujjaim, a tárdeim, a könyököm, a forgóim, a keresztcsontom hátul, majd a háti 6-7 csigolyák, és a nyakam is.
Az izületek gyulladtak, emiatt érintésre, meleg vízre, mozgatásra fájdalmasak, és ehhez társulnak az izomgörcsök, melyek részben mozgatásra fájdalmasak, például a nyaki biccentőizmok, és részben hirtelen, mintegy ostorcsapásra összerándulnak, ez a legrosszabb, ezt nemigen lehet ordítás nélkül kibírni. Sokszor van ilyen elalváskor, vagy ébredéskor az alvás, és az ébrenlét határán. Nem tudom, mi köze lehet ennek, de majdnem mindig ilyenkor van, vagy esetleg éjszaka erre ébredek.
Időnként, párás, hideg, nyirkos időben nem használ semmiféle fájdalomcsillapító, tehát az időjárással is kapcsolatban, összefüggésben lehet.
De van egy barátom, akivel nagyon szeretjük egymást, a felesége is szeret, és megfigyeltem, ha náluk alszom, akkor sosincsenek fájdalmaim, sem görcseim. Érdekes dolgok ezek.
A betegség az orvostudomány szerint gyógyíthatatlan, de én nem adtam fel, rengeteg helyen kerestem a gyógyulást, még könyvet is írtam róla.

üdv avi

Előzmény: Sfakutya (6)
Sfakutya Creative Commons License 2000.04.19 0 0 16
Szia Canabis !
A térdelőszék valószínűleg jó lesz a nyakadnak, de csak akkor vegyél, ha a térdeid jók. Úgy hallottam, hogy nagyon kikészíti a térdeket. Jó válsztási lehetőség : vagy a nyakad, vagy a térded fog kikészülni .
Én viszont egy évvel ezelőtt olvastam, hogy Németországban azt javasolják, hogy nagy gumilabdán kell ülni, ami rugalmas és folyamatosan tornáztatja a csigolyákat . Hallott már valaki róla ?
Sfakutya

Előzmény: canabis (14)
Sfakutya Creative Commons License 2000.04.19 0 0 15
Szia Canabis !
A térdelőszék valószínűleg jó lesz a nyakadnak, de csak akkor vegyél, ha a térdeid jók. Úgy hallottam, hogy nagyon kikészíti a térdeket. Jó válsztási lehetőség : vagy a nyakad, vagy a térded fog kikészülni .
Én viszont egy évvel ezelőtt olvastam, hogy Németországban azt javasolják, hogy nagy gumilabdán kell ülni, ami rugalmas és folyamatosan tornáztatja a csigolyákat . Hallott már valaki róla ?
Sfakutya

Előzmény: canabis (14)
canabis Creative Commons License 2000.04.18 0 0 14
Én szeretnék venni egy térdelőszéket. Állítólag nagyon jó.
A munkám:ülő; kedvenc időtöltésem: sejtitek, ugye?
Kicseszek magammal. Most is úgy fáj, hogy majd be...
zodiac Creative Commons License 2000.04.18 0 0 13
Jó a gyógytorna, ezt az egészségügyi intézmény TB-re is kiírhatja, ha indokoltnak találja. Ha ott elsajátítja az ember a gyakorlatokat, utána otthon is csinálhatja egyedül (vagy kazettáról). Nekem az Etka jóga is használ, ez nagyon kíméletes módszer, egészen lassú, kitartásos mozgás légzéssel kombinálva. De nem elég csak a nyakat mozgatni, az egész gerincet kell tornáztatni, kimozdítani.

A jó szék olyan, ami megtátámasztja a derekat, lehet párnát is tenni a derék mögé, és nagyon fontos, hogy a láb is le legyen támasztva a padlóra, vagy egy zsámolyra - szóval ne lógjon.

A kínai eredetű akupunktúrával is nagyon jól gyógyítják a gerincbetegségeket.

zodiac Creative Commons License 2000.04.18 0 0 12
Jó a gyógytorna, ezt az egészségügyi intézmény TB-re is kiírhatja, ha indokoltnak találja. Ha ott elsajátítja az ember a gyakorlatokat, utána otthon is csinálhatja egyedül (vagy kazettáról). Nekem az Etka jóga is használ, ez nagyon kíméletes módszer, egészen lassú, kitartásos mozgás légzéssel kombinálva. De nem elég csak a nyakat mozgatni, az egész gerincet kell tornáztatni, kimozdítani.

A jó szék olyan, ami megtátámasztja a derekat, lehet párnát is tenni a derék mögé, és nagyon fontos, hogy a láb is le legyen támasztva a padlóra, vagy egy zsámolyra - szóval ne lógjon.

A kínai eredetű akupunktúrával is nagyon jól gyógyítják a gerincbetegségeket.

Sfakutya Creative Commons License 2000.04.18 0 0 11
Milyen tornát lehet végezni ? Milyen torna erősíti a nyakizmot ?
Valaki nem tudja, hogy milyen a legobb ülőalkalmatosság ?
Egyébként én nem mernék elmenni csontkovácshoz, félnék, hogy kitöri a nyakamat.
Sfakutya

Libertinus!! Ha olvasod, jelezz vissza !!

Asenki Creative Commons License 2000.04.17 0 0 10
Off
Hali!
Az én gerincem sérvileg ép, de a zsibbadás nálam is megvan. A nyaki csigolyák meszesedése okozza. Ellenszer: torna. De az istenért se erőltesd, mert nagyobb bajt is csinálhatsz. Csak lazán és könnyedén, de lehetőleg hetente min 3X.
On
Előzmény: Porter (7)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!