Megmondom öszintén én Leipheimer helyébe most maradnék az Astanában. A Radioshackban csak másodhegedüs lehetne Armstrong mellett, amig az Astanában könnyen rálehetne venni Vinot, hogy leipheimer számára is biztosítva legyen a csapatkapitányi poszt.
Emlékszem én is mikor a Rabo és a Katyúsa licitált Cancellarara. Az egyik egymilliót ajánlott/év a másik meg rálicitált egy meg nem nevezett összeggel. Akkor is írták, hogy sok csapatban a GT kapitány nem keres ennyit.
Tudtam, hogy Vino vissza fog csalogatni. :-) Én is várom, hogy mire lesz képes, de nemcsak őt hanem Kasecskint is. Sajnos a hosszú lábú Andrjúsa még az illegalitás keserű kenyerét eszi, ki tudja hol bujkál.
Megnéztem az honlapodat. Első pillantásra nagyon tetszett, bár nem kifejezetten az én korosztályomnak szól, tip-top munka, gratulálok. Látom, folytatod a versenyzést is. Örülök neki.
Hosszú idő után visszatértem! Ugyan azt nem ígérem, hogy olyan aktivitással leszek jelen, mint korábban, azonban megpróbálok ide is írni, és persze tippelni. :)
Távollétem alatt sem szakadtam el a profi kerékpár világától, ugyanis sokat foglalkoztam egy kerékpáros oldal megújításával, fejlesztgetésével is, index-es mintára létrehoztunk még tippeldét is.
Természetesen az Astana eredményeit is figyeltem, örültem Contador győzelmének, bár a jelenlegi csapatból nekem Klödi volt a kedvencem. Vino visszatérésére is kíváncsi leszek, ha GT-győzelem már nem is, de kisebb versenyeken jöhetnek majd jó eredmények.
Attól tartok, hogy az ilyen dolgokban is a biznisz az ami dönt... ugyanis minden csapat a szponzorpénzből él (kivéve az Astana mert azt Borat pénzeli), szóval a nemzeti spanyol csapatra akkor van esély ha valamilyen szponzor bizniszt lát a lokális spanyol marketingben. A világgazdasági trend szerintem nem erre mutat...de kívánom, hogy ne legyen igazam.
Szerintem kedvenc l' equipe-künk nem teljesen göndolta át ezt a témát. Én se a biciciclismo.comon, se a todociclismoban nem láttam, hogy Contador erről a négy millióról említést tett volna. Másrészről ez akkora pénz, amit még soha senki nem kapott. Tudomásom szerint jelenleg Valverde áll a fizetési piramis csúcsán 2 millió euróval. Egyébként az is felötlött bennem, hogy az összeget dollárban kell érteni, mert az Astana költségvetését mindig dollárban adták meg.
Az biztos, hogy az Astana összetartásból és csapategységből nem állt éppen elől ezen a Touron. Rengeteg jó példa volt, akiket lehet követni. Nagyok közül a Saxo vagy a Columbia például.
az biztos, hogy sokat számíthat, ha az ember a honfitársai között tekerhet, jó hangulatban. Milyen jó volt nézni, amikor Voeckler szakaszgyőzelme után a társak a nyakába borultak a célban! persze nyilván nem nyernek annyi szakaszt, mint az Astana, de akkor is
Lassan már csak magaddal beszélgetsz,mert fáj,ha nincs igazad és ellenérved,így inkább ignore..... Most azon gondolkodom,hogy is bírom ki,ha nem szólsz majd hozzám :))
Lehet, de azt simán elhiszem, hogy a pénz előtt nagyobb prioritással szerepel az, hogy egy jó hangulatú mondjuk spanyol csapatnál dolgozzon ahol teljes támogatást élvez. Azért ez a Astana inkább egy istálló volt Contadornak
Alonso legutóbb már egyértelműen kijelentette, hogy 2010-re már nem tudja összehozni. Az, hogy esetleg Zapatero megígérte, hogy segít, az egy dolog. Ő is politikus, ergo onnan lehet tudni, hogy hazudik, hogy mozog a szája.
Tegnap megnéztem a 2007-es tour pireneusi szakaszait.
Contadort élvezet volt nézni. Mennyi tűz és erő van benne.
Tényleg olyan, mint egy betöretlen vad csikó. Hisz az erejében és önmagában.
Képzelem milyen érzés lehetett számára, mikor kantárt akartak ráhúzni és visszatartották, hogy ne menjen úgy, ahogy a szíve és ereje vinné.
Az tény, hogy Armstrongnak elég nagy arca van. Egyáltalán nem úgy beszél Contadorral, mint a világ jelenlegi legjobb bringásával.
Igen, lekezelőleg, kioktatólag üzenget, és beszólogat. Ez lejott az Eurosportos nyilatkozataiból is.
Contador még tisztelte LA-t amikor a csapatukhoz került, de megismerhette őt személyesen és ez mostanra odáig fajult, hogy jelenleg azt mondja hogy már nem példaképe.
Ez a kölcsönös rivalizálásuk eredménye lehet.
LA lehet, hogy tanítgatná AC-t, de valószínűleg nem találta meg a megfelelő hangnemet, mert a világ legjobbját nem illik kioktatni. AC pedig nem állt be LA udvartartásába, már valahol egyenrangúnak érzi magát LA-val, amiben lehet is valami, hisz megnyert most zsinorban pár GT-t.
Tény, hogy ez a két ember rivalizálás nékül nem fér meg egy versenyen egy csapaton belül.
Jó volt nézni Vino hogy küzdött napról napra. Milyen elszántan, a sérülések ellenére sem adta meg magát.
Örülök, hogy visszatér. Remélem még sok sikert könyvelhet el.
Azt is megértem, hogy AC most hazai csapathoz szeretne szerződni, hisz otthon most ő a király és otthon jobban megbecsülik őt. Pláne a csapaton belüli kirekesztettség érzése után.
Szóval jövőre új év kezdődik, új kártyaleosztással.
Remélem Vinonak sikerül erős, összetartó csapatot összeverbuválnia.
Ameddig egy csapatban két TdF győztes, ráadásul két ilyen megosztó győztes teker addig elkerülhetetlen, hogy a csapat kapcsán leginkább ez dominálja a beszélgetést. Ez nem baj... a baj a hangnem és az offolás meg a személyeskedés.