Szia kicsibogár! Nem postán érkezett,személyesen lehet átvenni a biztonsági öröknél .Ugyanúgy mint a havi értesítőket.Használatba vételtől 2009 márc.13-ig befizetett összegről.Nekem túlfizetésem volt..
Szancsiii: Azt írtad, hogy nem érezted a lépcsőházban a fűtést. Ott nincs is, de a folyosón van. És nálunk éppenséggel a folyosón nagyon is meleg van, ha az üvegajtó csukva van. Viszont, ha nyitva van a folyosóajtó, akkor indokolt lehet a magas fűtésszámla, ugyanis a folyosók felé nem hőszigeteltek a falak és a bejárati ajtó. (Egyébként ebben az esetben mindenkire ráterhelődik a folyosón elveszett méretlen hő arányos része.) Tehát TESSÉK A FOLYOSÓAJTÓT ZÁRVA TARTANI. Egyébként meg kell nézni, hogy a hőmennyiségmérő hőmérőszondája rendesen benne van-e a visszaáramlási csőben, ugyanis igencsak sokat tud mérni egyébként. A vízmennyiségmérő rész nem nagyon tud felfelé csalni a számlán.
Szerintem ki lehet számolni a fűtésdíjat, mert a díjbekérőn rajta van a: 1. a ház gázfogyasztása 2. a ház GJ-ban mért hőfogyasztása 3. a ház m3-ben mért melegvízfogyasztása
Értelemszerűen a gáz*gázdíj = (teljes hőmennyiség*GJ díj) + (teljes melegvíz m3*felmelegítési díj) A kazán hatásfokából jön ki, hogy hogy oszlik meg a melegvíz és fűtési arány, érzésem szerint ez a bizonytalan tényező, mert ugye megad a gyártó is valamit, meg a számításnál is figyelembe vesznek valamit (nem tudom mennyit). A felhasznált gáz ára (csak m3, alapdíj meg egyéb pl törlesztés nélkül) ~3.3M forint. Mi a papír alapján fizetün ~3.6M forintot.
Szerintem a számítás nagyjából stimmel. Azért jó lenne tudni, hogy a díjbekérőn hány GJ szerepel, 30e Ft az kb 6GJ lehet, ami azért elég sok egy 40 m2-es lakáshoz. Szerintem mindenképp érdemes lenne ezt jelenteni az Olimpia felé, egy garanciális bejelentőn ha érzésed szerint nem fűtöttél ennyit, mert lehet valami hiba a rendszerben. Nálam is volt csőtörés... :)
Az nem baj, hogy fizetünk, amit igénybe veszünk, a baj, ha meglopnak. Egyébként az Olimpia Csoport és az általa favorizált In-Management Kft. szerintem érdekelt a zavaros pénzügyi helyzet fenntartásában. Elkészítik az utolsó ütemet és úgy lelépnek az In-Management Kft-vel mint a … A legtöbben kussolnak most. Akkor majd lehet jogászkodni, és okoskodni! A szolgáltatók nem fognak cicózni a szolgáltatás kikapcsolásakor. Valakik meg majd röhögnek a lenyúlt milliókkal.
Az a baj, hogy mire megépül az egész ház, önálló társasházi közösség lehetnénk és együttesen léphetnénk fel ilyen és hasonló el...ások miatt az építtetővel szemben, addigra régen lejár minden garancia(hőszigetelések, fűtési rendszer hatékonysága, repedezik az egész ház, zajszigetelés kivül és belül és még sorolhatnám). Ezektől pedig várhatjuk megint, hogy képviseljenek bennünket. Egyenként meg reménytelen.
Kár idegesíteni magad Szancsiii!Sajnos amíg ez a "közös képviselet" van itt ,addig semmi nem fog változni!Egyebet sem tesznek mint sumákolnak,titkolóznak,mellébeszélnek!Hol van például a tavalyra ígért elszámolás?????!!!Nem véletlenül ragaszkodik hozzájuk az O.CS.!!
Zoli! Hát nem ezt írtam le neked h így csináltam? lecsavrtuk, bajlódtunk vele eleget... felhívtam a díjbekérővel kapcs az illetékest aki mindenfélét mondott mért ennyi de h mi utánanézünk h tényleg ennyi -e olyat nem lehet, mert azt ők számítják ki vhogy de hogy hogy azt szerintem még ő se tudja, meg a te fűtésedhez még a társasház egyéb fűtése is hozzámegy... lépcsóház meg ilyenek, hát én ott nem éreztem fűtést még soha, de mindegy ... és már neharagudj de egy 40 négyzetméteres lakásra kurvasok a 30 ezer ftos fűtésszámla, ez egy újépítésű ház basszus kevés négyzetméter nekem ne mondja senki h ennek a felfűtése ennyi, ha mások máshol ugyanennyire ennek a harmadát ha fizetik.... jó annak akit ez nem b*sz földhöz...ráadásul egyre jobban bűzlően alaptalanul... meg azt mondja h vmi nincs jól beszerlelve , rossz a felfűtés, és veszteség van ebből meg abból és emiatt mi szívunk megint. azért mert ők kitalálnak a hasukra ütve egy számot aztán úgy mahinálják ahogy tudják (mert ezt az egyet tudják mahinálni, nyilván a tv számlát, elmű számlát nem, ebbe tudnak belenyúlni és bele is nyúlnak, amit az összevisza beszéd a kérdéseimre mélyen alá is támaszt plusz az, hogy sehol sem tudunk belenézni az ő számításaikba, jah és nehargadujatok de nevetséges az a gépelt számla is, amit ők csinálnak, ilyet én is tudok írni mindenkinek kicíemzve hasraütéssel), mert min tudnak mahinálni hát ezen, mi meg hol tudjuk leellenőrizni hát sehol...szal ez nevetséges... meg ez az egész ami itt van... csak a gond ...
Egy ,felmentek az árak. Kettő: ennél a fűtési technológiánál, az hogy lejebb veszed a fűtést, még nem jelent sporolást. Ha felfűtöd a radiátort ötösön , majd lezárod , akkor tudsz spórolni. Tekergetés idő, de megéri bajlódni vele, ha gondjaid vannak a számlával. Ha nem vagy itthon, tekerd le teljesen. Jobb ötlet nincs. Egyébként mi az olcsó manapság???Mindenkinek sokba kerül egy lakást fenntartani.....
Ki tud valamit a szombat reggeli verekedésről??? Azt hallottam hogy a kisebbségi biztonsági őrök verték a magyar biztonsági őrt. A Benedikt Ottó utcában a garázsbejáratnál,egy a szomszéd házban lakó ismerősöm kérdezte hogy tudok-e valamit hogy miért volt ez a balhé. Lehet hogy ez nem is a XI.ker. hanem a VIII.ker.?? Kíváncsi leszek mikor verik meg az itt lakókat ezek a ,,biztonsági őrök"..
na jó ezt már tényleg nem értem!!!! direkt levettük a fűtést januárban és majdnem 30ezer forintos a számla, úgy h eddig mindent befizettem!!!! ez mostmár ténxyleg nonsense, eddig is sok volt, de ez egyszerűen lehetetlen, és felfoghatatlan!!!! valaki mondja meg h mivan mert itt valami nagyon nem okés!!!!!!! van még valaki aki ugyanígy horrorisztikus árakat tartalmazó számlákat kap????? eddig is sokkaltam, de ez egyszerűen lehetetlen úgy h már alig fűtünk itthon!!!!!
Amíg a In-management kft nem számol el a korábbi – Nagy és Tsa Bt. - befizetésekkel amiből valós egyenleget lehet kimutatni a tulajdonosok felé, addig angyalok szárnyáról beszélgetünk. Nagyon nagy az érdektelenség. Kíváncsi leszek, amikor arról kell szavazni, hogy az elsíbolt pénz miatt mindenki jelentősen többet fizessen célbefizetésre mit fognak mondani azok, akiket hónapokig nem érdekelt az ügy?
Tök jó, hogy látom végre kikapcsolják annak a fűtését aki nem fizet! De kérdem én mi van azokkal, akik a régi kk-nak nem fizettek ????Arról mikor lesz kimutatás?Az SZVB tud arról valamit?
És akik nem plombáltaták a vízórájukat azokkal mi lesz?Meddig fizetünk helyettük?Mert ugye azt senki nem hiszi, hogy valamilyen formában, nem a ház fizeti ki? (közöskölcségben vagy egyénileg, megemel tarifában?)
Nem éreztek ebben ellentmondást? SzMSz-t csak az alakuló közgyűlést követően lehet elfogadni... Volt már _hivatalos_ alakuló közgyűlés? Ha lett volna, akkor nem az Olimpiától kellene függenetek. A szabályos alakuló közgyűlés előfeltétele az albetétesítés. (Nem a házban lakom, csak olvasgatom a fórumot.)
Ha a lakók min 10%-a írásban kezdeményezi a közgyűlés összehívását, akkor a közös képviseletnek össze kell hívnia. Ha nem teszi meg 15 napon belül, akkor az összehívást kezdeményezők is megtehetik. Értelemszerűen egy aláíróívvel kilincselni kell a lakóknál és ajánlott, tértivevényes levélben postázni a kk-nak az ívet.
SzMSz-t csak a th szerinti 50+1% módosíthatja. Szerintetek van arra esély, hogy összejöjjön?
Igen. Az egyéni befizetésekről múlt év októberére ígérték az elszámolást! Február közepe van. Engem nem is az egyéni számlák aggasztanak, hanem az, hogy havonta az általunk befizetett több millió forintot mire költik. Ehhez csak egy darab papír kell+ egy toll! Valamit ki kell találnunk, mert megint nagyon megszívjuk és akkor már későn sajnálkozik mindenki. Ez nem az SZVB felelőssége, mert nincs is társasház. Mi vagyunk ilyen birkák, hogy fizetünk, és azt sem tudjuk h mire!
Egy beszámoltatást ki kell kényszerítenünk mindenképp!!!
Igen, valóban nagyon gyanús a csend. Mint ahogy már korábban írtam én többször levélben és telefonon is kértem, hogy tájékoztassanak a korábbi befizetéseim jóváírásairól, de ez máig nem történt meg. Vajon miért nem törekednek a pontos naprakész egyenlegek kimutatására? Ezek nélkül hogyan tudják a ház ügyeit intézni, illetve a valós pénzügyi helyzetnek megfelelően kezelni? Elképzelhető hogy az In-Management Kft már tud valamit?!
Az SzMSz-ben egy csomó rendelkezés van a nemfizető tulajdonosokkal szemben, akár önhibájukból, akár nem abból keletkezett vélt, vagy valós tartozásuk behajtása esetén. Arról egy szó sem esik, hogy a társasházkezelő köteles legyen eleget tenni a tulajdonosi pénzügyi egyeztetésnek, és naprakész kimutatást készítsen a befizetések követelések egyenlegéről.
Kezdeményezem a szervezeti működési szabályzatnak, az említett tartalommal való kiegészítését, és ehhez tulajdonosi támogatókat keresek.
Tud valaki valamit a ház pénzügyi helyzetéről? Az új k.képviselet már fél éve működik, és semmi tájékoztatást nem ad a befizetett pénzünkről. Nem lehetne egy lakógyűlés ahol a kk. elmondja, hogy hogyan áll a ház számlája, mire mennyit költenek a pénzünkből, mennyire csökkent, lehet h nőtt a ház tartozása? Nagyon nagy a csend és zavar, hogy ez senki nem izgat, vagy ha mégis akkor mindenki passzolja a kérdést. Ha senki nem fizetne közösköltséget, akkor biztosan ki lehetne csikarni egy beszámoltatást. Lehet,h megint úgy járunk, mint a N&T-val???
Ennyi idő alatt elvárható egy egyenleg a ház helyzetéről.
Helységenként az ablakon van egy beépített Aereco szellőző, amit néhol alulterveztek, mert kevés az adott helység megfelelő szellőzéséhez. Főzés, fürdés, fűtés során pára keletkezik, ami a lakás hidegebb felületein csapódik le, mint pl. az ablak. Jobb műanyag ablakokon már van olyan funkció, hogy a zár bizonyos állásában kb. 1 mm-re nyitva marad. A magas páratartalmat gyakori szellőztetéssel lehet csökkenteni. Esetleg még egy Páramentesítő is hatásos lehet. Akkor van igazán probléma, ha ideális 50-60% páratartalom mellett valamelyik fal kezd penészedni, mert ilyenkor a rossz szigetelésű fal lesz a leghidegebb páragyűjtő felület. Ilyenkor érdemes mielőbb gariban kijavíttatni.
A teraszajtó-ablak és szobaablak nagyon párásodik és csepeg róluk a víz, ami lecsapódott rájuk. Folyik rá a parkettára. Ez csak nálunk van így vagy másoknál is?
Ez is kivitelezési hiba vagy hőhidasak az ablakok! Fontos kérdés!
Ez nagyon érdekelne, mert nálunk az ablaktok is vizes, aminek nem lenne szabad párásodni.
Én még decemberben kaptam számlát a díjbeszedőtől az összes addigi vízfogyasztásról+csatornadíjról, még azelőtt, hogy visszaküldtem volna a szerződést. Ki érti a díjbeszedőt...