0w-40-el nyáron(!) 3-4 nap állás után pár másodperces enyhe szelep zaj hallatszott. Most 7-8 napot áll a kocsi és hidegindításkor egyáltalán nincs semmilyen mellék hangja. :)
Hello! Én is Castrolról és Mobilról tértem át Eneosra, több ismerősöm is ezt az olajat használja és mindenki meg van vele elégedve! Suzuki Swift Sportba és Ignis Sportba öntik. Én az 5w-30-asat használom és tökéletes! Előtte 0w-40 Castrol volt a mociban és főleg hidegindításnál érdekes módon sokkal jobb az Eneos! Erről mások is beszámoltak. Mivel a Hondák és Micuk gyári, valamint japán elsőszámú olaja, sztem rossz nem lehet ;)))))
sokan kérdezitek, hogy mi való a váltóba, motorba, és hány liter..... Én a valvólájn kenőanyag választóban szoktam nézegetni, nővéremék toyota avensiséhez is innen skubiztam ki hogy mi kell
Milyen minőségűnek tartjátok a - mostanában, ahogy látom, elég jó árakkal nyomuló - Eneos olajakat?
Jó szívvel ajánlanátok egy teljesen normál módon használt, kiváló állapotú 5 éves, benzines yarisba (pl. az Eneor Hyper premium 5W-40-t (www.eneos.eu/product/pdf/PB-ENEOS-5W40.pdf)), illetve egy szintén benzines, 3 éves mercedesbe (pl. az Eneos Hyper premium 5W-30-at (www.eneos.eu/product/pdf/PB-ENEOS-5W30.pdf))?
Eddig Castrol és Mobil volt mindig az autókban évente cserélve, és akkor váltanék csak, ha kapok olyan visszajelzést itt, hogy ez tisztességes termék.
Az Eneosra keresve a neten korrekt infókat találok, amennyire láttam, ez a Honda és a Mitsu gyári olaja, de tőletek is szívesen vennék véleményt.
Valvoline Syn-Power 5W30 ast egy 2007 es Chevrolet 1,2 Aveoba. Eloszor GM 10W40-est ontottek a markaszervizbe de csak egy evig hasznaltam aztan attertem es nem bantam meg.
A 30 000 -es intervallumot nem véleményezem, olaj kell hozzá, meg az autó mindenkori ajánlása. Sajátomba max. 15K és csere, de ez legyen az én bajom. A szervízve egy ügyfélre sem erőltetem a mániám.;-)
A Mann, Hengst, Purolator ...stb, ezek szűrők, kevés reklamációval. A Mecafiltert nem ide sorolnám, csakúgy mint az SCT, Vasco, ...stb.:-(
Utóbbiak kivitelezése elmarad a "nagyokétól", megkerülő szelep néha alpból nem zár, visszafolyást meggátoló gumiszelep fáradékony, rosszul illeszkedik, a behelyezett szűrőpapír jóval kissebb felületű......:-(