lehet, hogy igazad van editsokadik :D majd előkeresem a levelet, ami ugye az én hihetetlenül organizált világomban..khm..hogy úgy mondjam, eltűnt szem elől.... (ne aggódj cic, remélem, meglesz még időben :D) és ha abban van, akkor igen, elizanikó, segíts, ha lehet, bár ha pont a hátizsákon van (ebből is látszik, mennyire olvastam át, bár mentségemre legyen mondva, közben egy óriási tál ribizlit kellett lebogyóznom lekvárfőzés céljából turbó sebességgel), akkor azért lehet, hogy választok mást....nehogymááááá egyben szedjem le elizanikó ötletét... köszi a segítséget mindenki! (béna)kertész :D
Csáknir! A felnőtt takaró mennyi? 140x180? Ugyanis ahány helyen nézed, annyi a mérete. Az IKEA-ban svéd méret van, ami nem egyezik meg a német mérettel. Annyiban térnek el a magyartól, hogy nem 180 hosszúak, hanem 200 cm. A szélesség változó. Ezt csak azért irom, mert én vettem két lengyel paplant és párnát és az ágyneműhuzatokat is hozzá kellett venni. Még szerencse, hogy a régiek tönkrementek. Ja a párnák is más méretűek. Kösz, szerintem az általam irt méretnek veszem a felét.
Eszembe jutott, hogy van azért, amit meg tudok nektek mutatni.
1. adománytakaró a Gólyahír Egyesületnek (érdekessége, hogy kötött pulóver eleje-háta a bélése. Picit nehezebb így a súlya, de garantáltan csak újrahasznosított textilekből készült.
2. Eddigi első és egyetlen karikagyűrűs mintám, büszke vagyok arra, hogy egész pontosan sikerült összevarrni. A közepekben a rózsa is első ilyen próbálkozás.
Én csak olvas üzemmódban vagyok- azt is csak ritkán- , de csak gratulálni tudok minden érettségizőnek, sok-sok boldogságot kívánok az ifjú párnak persze nem utolsó sorban csak csodálni tudom a sok szép munkát.
Remélem majd Karcagon megismerkedhetek mindenkivel.
Közben én is elvégeztem egy kezdő tanfolyamot, nagyon sok érdekes dolgot tanultam.
Szeretnék én is mutatni egy kis foltvarrást. A barnás táska anyósomnak készült, a zöld táska pedig egy magamnak varrt kosztümhöz ( a barna csík az fonal, amit egy speciális talppal varrok fel, dísztűzéssel)
Ezer éve nem jelentkeztem, de olvasgattalak Titeket. Nagylányom leérettségizett, nagyon szép eredménnyel. Kitört a nyári szünet nekem is, így újra felveszem itt is a fonalat.
Némakertész! Ha jössz Karcagra, és megkaptad már a részletes levelet, abban van az a vadlibás (szerintem), amiről írsz, az Elizanikó által tanítandó hátizsákon. Én is ilyet szeretnék majd csinálni. Úgyhogy:
Elizanikó! Ha a fent említett a Te műved, és lehetséges másnak is ugyanolyat csinálni, légyszi oszd meg velünk a mintáját! Ha nem Te készítetted, akkor biztosan tudod, kinek a műve, és őt kérjük meg. Előre is köszi.
Gyönyörűeket alkottatok, mint mindig. Én sem tétlenkedem, nyaralások, utazások, focinézés közbenre kitaláltam kézi varrású dolgot. Sose gondoltam volna magamról, de nagymama virágoskertjét varrok... Hamarosan kész egy 90x160 cm körüli darab (azért nem bélyegnyi haszögekből) eleje, teljesen kézi varrással.
Juhizs! Ezernyi bocsika, de asszem csak Karcagon találkozunk már. Jó az úgy vagy borítékoljak neked addig?
köszi quiltchick, ebből is látszik, hogy bénán írtam le..... merthogy nincs köztük.... de nagyon köszönöm, hogyn fáradtál vele :D nagyon kedves dolog volt! :D
Édes vagy kao, köszi, de nem egészen.... az vadlibásabba, mire én gondolok, bár a sugárszerűség valahogy így fest, csak a háromszögek nem így "állnak" de azért nagyon köszi :D :D :D
Programajánló: Víz, zene, virág fesztivál van Tatán, rengeteg programmal, köztük
Ambrus Noéminek Bársonyos faliképek című kiállítása, az Eszterházy kastályban. Gyönyörű szép munkák. Csináltam pár képet, aztán sajnos lemerült a gép. http://www.flickr.com/photos/23299932@N05/
elizanikó! (legalábbis azt hiszem, nálad láttam ilyesféle mintát)
szóval fogalmam sincs a nevéről - ezért nem is tudok rákeresni - de olyasmi, mint a vadliba, csak nem egyenesen megy, hanem kanyarodik, és ha egy félkörből varrod őket szétágazóan, akkor úgy néz ki, mintha napocska lenne....
bocs, hogy ennyire béna vagyok (a béna néma már úgyis ismert....:D) a kérdés, hogy kell olyat csinálni? vagy mi a neve? (hátha találok egy tutorialt...) hálás köszönetem :D
Hát azért szépen alakulnak a dolgok! Higgyétek el minden megoldódik, csak mi idegeskedünk! És ezzel szerintem mindenki igy van. Könnyű azt mondani, hogy ne idgeskedj, ha odaérsz, mégha tudod is, hogy valami csak lesz, idekeskedsz. Hát ilyen az élet. Kivánok ezzel együtt mindenkinek nyugodt békés nyarat! Borcsamama! Nászútra a táborokba a varrógépeddel mehetsz, nemhiszem, hogy a férjed is akarna varrni! Ja és irigyellek, hogy fiadat elviszi egy leány! Nekem még van egy szingli!
Segitséget akarok kérni. Kinőttem abből a korból, amibe megint belekerültem. Unokám ősszel megy óvodába ahol takarót kérnek szabványméretűt. Mi az a szabványméretű és milyen vastagságút szoktak ilyenkor kérni? A mi időnkben csak kispárnát kértek a jelével.
Elizaniko! Gratulálok a jó eredményedhez. Gyermekeknek jó nyarat a megpróbáltatások után. Elizának sok szerencsét. Érdekes lehet ez a díszruha készítés. Biztos lesz hozzá érzéke, no meg kedve is.
Eliza nagyon pontosan, precízen varr. ( Nálam sokkal precízebb. ) Azt mondta, egyszer majd ő is eljönne velem PW - táborba.
Nekem az a legfontosabb, hogy azt csináljon, amihez úgy érzi, lesz is huzalma. ( Persze ezt az idő majd eldönti )
Tegnap délután tudtam meg, hogy végre van helye a lányomnak. Egy díszruha készítőnél lesz tanuló. Tetszik neki, még azt is bevállalta , hogy a szomszéd városba járjon át gyakorlatra. ( Nem mintha a városunkban nem lenne elég varrónő, de ez különleges )
Úgy néz ki a suliban is engedélyezték, hogy kitanulja a szakmát. Nemigen akarták.
Mostanában nehéz időket éltünk át: lányom ballagása, érettségije, továbbtanulása, közben a fiam a 8.-ból ballagott, az ő továbbtanulása. Ma az orvosi felülvizsgálatom. (kop-kop, nem talált semmit, de kaptam kontroll vizsg. beutalókat)