Én abban bízok, hogy azért engedtük át Pongót az Albának, mert a mi magyarjainkkal jól halad a megállapodás. Remélem erről van szó. Amúgy mi a helyzet a Somogyival? Sokan azt is nagyon írták, hogy neki is szerződést ajánlottunk.
Sajnos annyira kevés a BL-szinten egyáltalán pályán tartható magyar, hogy egy Pongó Marci bizony komoly tényező...
Természetesen nekünk az az elsődleges, hogy a két sajátunk közül legalább egy maradjon! Ha az lenne a vége, hogy mindketten mennek, akkor még nekem nincs meg a fejemben, hogy hogyan lennénk meg darabra a kettős terhelésre. Úgyhogy reméljük a legjobbakat!
Gyakorlatilag szabad, értéket kép magyar nincs is több a piacon...
Beni (vagy ha nem marad, akkor az irányító légiós) mögé cserének. Ergo Anderson helyett, ami egyrészt tavalyhoz képest nagy megtakarítás lett volna, másrészt minőségi visszaesés sem igazán, hiába van a két játékos között minden bizonnyal komoly tudásbeli különbség.
Persze értelek, de játékos szemszögéből arra akartam reflektálni, hogy ő is mindenképp szeretne csapatot magának.
Bizonytalanra nem jó várni neki sem júliús végéig, annak tekintetében főleg, hogy ha maradna a válogatott játékosunk nem is lenne helye itt, mert a büdzsé játékosokra is másképp alakul.
Így természetesen az Alba is versenyben lehetett, így reálisan gondolkozva a döntés is érthető.
Az is lehet ránk licitáltak, de ez csak egy merész tipp.
A hazárdjátéknak vannak ilyen hátulütői,mint a mostani eset.
Én sem azt írtam, hogy Beni helyett igazoljuk le. Arra gondoltam, hogy Pongónak lett volna érdemes nyitva hagyni ezt a lehetőséget. Már csak amiatt is, mert ha itt nem maradnak a magyarok akkor nyilván tudtunk volna normális ajánlatot tenni.
Ha Beniben bízunk,feleslegessé vált volna. Zongorázható a különbség kettejük között, csak ez a júliús végéig kivárunk eléggé pengeélen táncolás számomra.
Kicsit meglepődtem. Arra számítottam, hogy kivárja a falcos helyzetet aztán várja a liciteket a két csapattól. Nem tudom mennyire volt alapja a leigazolásának, de ha mindkét magyarunk megy akkor nagy segítség lett volna.
Hat légiós tök felesleges lenne, max ha tovább mennénk a BL-ben (igazából akkor se). NB1-ben eleve U23 szabály van, ráadásul a PO-ban is (ezúton is tiszteltetem a kedves MKOSZ-t), a BL meg sajna 4 csapatos. Én mondjuk nem értem ilyen szempontból ezt a döntést, mert akik nemzetköziben indulnak nagyot szívnak emiatt a mesterséges utánpótlás felhozó bizbasz miatt, aminek amúgy semmi értelme.
Szerintem,ha mind a két ember távozik(Beni és Szili is) és nem jön használható magyar ember helyettük,mivel ők azért nem kis fizetésű emberek én el tudnám képzelni a hat légióst is amiből mondjuk egy-két -max. három ember Barac típusút(akár Lake is csere centernek olcsón) és mondjuk három esetleg négy jobb légiós a kiegészítők mellett..
sérülés esetén mindig lehetne így öt légiós és akkor valaki esetleg pihenhetne is..arról nem beszélve hogy idén nem sok meccsen tudtunk felállni teljes csapattal..
A két magyar árán+ a tavalyi 4 légiós-amiből kettő extra pénzért lehetett itt-(ha mennek,mert első körben mindenképpen őket próbálnám persze megtartani és akkor 4 légiós is elég lehet) jól körülnézve a piacon simán kijönne a 3/4 jó légiós+2/3 nem extra ,de jól használható légiós.
Ha Benke es Beni is megy akkor alacsony posztra kell hozni 3 legiost.
Tehat magas poszton Keller-Barac-Kovacs es Clark lesz bevetheto.
Ez szerintem eleg karcsu lesz foleg ugy, hogy kifejezett center egyedul Akos lesz. Abban biztos vagyok, hogy a valogatott, bl es a bajnoksag folyamatos terhelese miatt nem fogja tudni vegig jatszani a szezont serules nelkul.
Ha Beni es Szili kozul egy marad legalabb akkor hozni kell egy cserecentert en ugy gondolom.
Ha mind a ketto maradna az lenne a kanaan bar akkor gondolom 4 legiosunk lenne.
Egy érdekes videó, amikor Marvin éppen nem a pályán van. Ezek is fontos momentumok, mert egy ilyen videóból is láthatjuk milyen személyisége van. Nekem rendkívül pozitív, bár van benne egy kis bohóc (nálam ez sem negatív, nekem kell a show is, és szerintem ezzel sokan mások is így vannak), és rendkívül lelkes, van benne élet, és ez nálam nagyon fontos szempont. Szerintem ő egy olyan játékos lesz, akinek a hangulat sokat lendíthet a játékán, persze túl is pörgetheti magát, de nyilván ezen majd fog dolgozni az edzői stáb. Kicsit más karakternek tűnik, mint akiket a Gasper-Milos páros eddig igazolt, de továbbra is bízom a kiválasztásban. Nagyon kevés 3-as légiós volt eddig a Falco történetében, és igazán klasszis nekem kettő jut eszembe: Ledon Green és Andrija Csirics.
Clarkkal kapcsolatban két dolgot jegyeznék meg. Az egyik, hogy az első Mechelennél töltött szezonja után (még ha csak úgymond fél szezon is volt) miért nem tudott tovább lépni valamivel magasabb szintre, akár országon belül is Miért nem csaptak le rá magasabban jegyzett klubok? A másik, hogy az eladott labdái száma nagyon magas, meccsenként átlag 2,6 . A mi csapatunkban az elmúlt szezonban egy játékos érte el a kettes átlagot, mégpedig Zozó, de ő így is a bajnokság legjobb játékosa. Szóval a sok eladott labda vagy azt jelenti, hogy van benne fegyelmezetlenség, vagy olyan stílusú a játéka, amiben benne vannak sajnos ezek a számok, így viszont akkor mégsem lehet Barachoz hasonlítani, mert egy "iparos" típusú játékosnál ez a szám nem lehet ilyen magas. Bízom abban, hogy egy magasabb szintű csapatnál, mint a Falco, egy szigorúbb játékrendszerben kettő alatt tudja majd tartani ezt a számot.
Ha mégegyszer leírja valaki, kevesebb lesz a pénz, akkor tegye már hozzá, hogy mennyivel. Feltételezem, ilyet akkor állít valaki, ha tisztában van a számokkal. Esetleg egészítse ki azzal, hogy mennyivel lesz több jegybevételünk egy most már remélhetően teljes szezonban, látogatható meccsek mellett.
Ne akarjunk játékost megítélni úgy, hogy nem láttuk játszani. Csoda statokkal és videókkal is buktak már hatalmasat playerek és rosszabb stattal, videókkal is lettek itt sztárok.
Barac is kapta az ívet az elején, aztán nagyon fontos láncszem lett.
Kevesebb pénz van, ez igaz, de láttuk, hogy a pénz sem garancia mindenre. Szerintem várjuk meg amíg kialakul a teljes keret és majd akkor lojjuk be pontosan a célokat. A szakmai stáb már letett annyit az asztalra, hogy megkapják a feltetlen bizalmat és támogatást.
Nyilván ebben az esetben a két távozó magyar helyett érkezik két komoly minőségű légiós (összességében pedig három érkezik)
Szerintem jó az igazolási tempónk, van vélhetően két jól védekező iparosunk (egyik egy képzett délszláv, a másik egy atletikus amerikai) a többi meg majd a következő hetekben kiderül. Nyilván sok múlik majd a további légiósokon (főleg, ha távozik a két magyar), de csodálkoznék , ha a három délszláv szakemberünk nem tudna olyan csapatot összehozni, amely harcban lehet a bajnoki címért és a BL csoport harmadik helyezésért.