Keresés

Részletes keresés

juhizs Creative Commons License 2008.06.29 0 0 50154

Évi kérek szépen egységcsomagot az általad tanítandókhoz (tudod, én vagyok, aki utolsó éjszaka nem alszik otthon, hanem hajnalig vagdos, megégeti a kezét még otthon stb. stb. és korán reggel vonatra ül... ;-)

Ha gond neked, mert túl sokan vagyunk már az egységcsomagokra, akkor írjál légy szíves!!!

Editsokadik - semmi gond, viszem Karcagra (remélem, hogy nem felejtem itthon), de, ha mégis, akkor sincs probléma, mi nem lakunk messze nagyon egymástól :-) a mani része ráér.

bruer Creative Commons License 2008.06.29 0 0 50153
Egyik kedvenc műsorom a TV DEKO-n  (ha jól tudom, hogy ez a címe) Bútormentők, szóval kicsit vagy nagyon lepukkant bútorokat keltenek újra életre! Tiszteletbeli tagjuk lehetsz, ügyi vagy!
Előzmény: Törölt nick (50151)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.29 0 0 50152

Végre vége a fullosdolgozós hétvégémnek (holnaptól folyt.köv.), megpróbálok reagálni amire csak tudok, a teljesség igénye nélkül, címszavakban.

Gratulációim:

• elsősorban az érettségizetteknek és a gyógyultaknak a legfőbb! :-)
  • Borcsamamának a rengeteg sütihez, meg az ifjú párnak így ismeretlenül is, te meg most már fújd ki magad!!! :-)))
  • titkosnak a könyvhöz, ami persze majd igen csak érdekelni fog engem is
  • elizanikónak a leányka iskolájának megoldásához, valamint a pénztárcákhoz

editsokadik DWringjéhez SI-faktor erősen :-)))))

kékbálna - ha így varr az ember kezdő tanfolyam után, mi lesz később? a zöld táska a kedvencem; ja, meg kellett lesnem az emilcímed, mert igen csak kikerekedett a szemem amikor olvastam, hogy jössz karcagolni; de összeállt a kép! ;-)))))

Törölt nick Creative Commons License 2008.06.29 0 0 50151

Ígértem képeket a felújított kisszekrényről (majd valamikor a közeljövőben a blogomba felteszem a részfolyamatokat is, addig csak az ilyen volt-ilyen lett), meg dekupázsoltam is párat a közelmúltban.

bruer Creative Commons License 2008.06.29 0 0 50150

Editsokadik!

Nagyon szépeket varrsz, Precíz, szép a színválasztás és a tűzés is nagyon csini!

Előzmény: editsokadik (50141)
mammka Creative Commons License 2008.06.29 0 0 50149

Sziasztok!

A Balatonon aludtunk egy éjszakát a kis unokánkkal. Takarónak én magamnak az első,rózsaszín-lányomnak varrt-csetlő.botló takarót vittem. Olyan jó az állaga!!Itthon beszéltünk erről a lányommal és restelkedve mondtam,hogy hát az a takaró még olyan kis hibás stb. Erre ő: anya,az úgy teljesen jó,az pont úgy kell!!! Olyan jó volt ezt hallani,mert tudom,tényleg így is érzi.

hajnikri Creative Commons License 2008.06.29 0 0 50148
Némakertész! Hát kellett ez neked?? :DDD Innen én is tudnék válogatni. :))
Előzmény: farkaszsuzsa (50147)
farkaszsuzsa Creative Commons License 2008.06.29 0 0 50147

Némakertész!

Nézd meg ezt: www. bryerpatch.com. Itt láttam repülő ludakat, amik kört formáztak. Hátha ezt keresed. Ha nem találod küldöm mélben.

Némakertész:) Creative Commons License 2008.06.29 0 0 50146
lehet, hogy igazad van editsokadik :D majd előkeresem a levelet, ami ugye az én hihetetlenül organizált világomban..khm..hogy úgy mondjam, eltűnt szem elől.... (ne aggódj cic, remélem, meglesz még időben :D)
és ha abban van, akkor igen, elizanikó, segíts, ha lehet, bár ha pont a hátizsákon van (ebből is látszik, mennyire olvastam át, bár mentségemre legyen mondva, közben egy óriási tál ribizlit kellett lebogyóznom lekvárfőzés céljából turbó sebességgel), akkor azért lehet, hogy választok mást....nehogymááááá egyben szedjem le elizanikó ötletét...
köszi a segítséget mindenki!
(béna)kertész :D
Előzmény: editsokadik (50137)
gubike Creative Commons License 2008.06.29 0 0 50145

Katafa japán partneres vadlibái?

Előzmény: Némakertész:) (50136)
Ida13 Creative Commons License 2008.06.29 0 0 50144

A kezdő tanfolyamon tanítottak meg ilyen szépeket varrni? :)

Ejha!

Előzmény: kékbálna1 (50139)
Ida13 Creative Commons License 2008.06.29 0 0 50143
A "mi" óvodánkban a takaróra való huzat mérete 140x200-as és ezen kívül egy "akármilyen" párnát kell vinni belsővel - külsővel is.
Előzmény: komórka (50142)
komórka Creative Commons License 2008.06.29 0 0 50142
Csáknir!
A felnőtt takaró mennyi? 140x180? Ugyanis ahány helyen nézed, annyi a mérete. Az IKEA-ban svéd méret van, ami nem egyezik meg a német mérettel. Annyiban térnek el a magyartól, hogy nem 180 hosszúak, hanem 200 cm. A szélesség változó. Ezt csak azért irom, mert én vettem két lengyel paplant és párnát és az ágyneműhuzatokat is hozzá kellett venni. Még szerencse, hogy a régiek tönkrementek. Ja a párnák is más méretűek.
Kösz, szerintem az általam irt méretnek veszem a felét.
Előzmény: csáknir (50134)
editsokadik Creative Commons License 2008.06.29 0 0 50141

Eszembe jutott, hogy van azért, amit meg tudok nektek mutatni.

1. adománytakaró a Gólyahír Egyesületnek (érdekessége, hogy kötött pulóver eleje-háta a bélése. Picit nehezebb így a súlya, de garantáltan csak újrahasznosított textilekből készült.

2. Eddigi első és egyetlen karikagyűrűs mintám, büszke vagyok arra, hogy egész pontosan sikerült összevarrni. A közepekben a rózsa is első ilyen próbálkozás.

(Mondjuk nekem majd minden "első próbálkozás":))

36évi Creative Commons License 2008.06.29 0 0 50140
Oké, felírtam.

Lányodnak az érettségihez, neked a nagymamavarráshoz gratulálok. :)))
Előzmény: editsokadik (50137)
kékbálna1 Creative Commons License 2008.06.29 0 0 50139

A képek lemaradtak:

kékbálna1 Creative Commons License 2008.06.29 0 0 50138

Sziasztok!

Én csak olvas üzemmódban vagyok- azt is csak ritkán- , de csak gratulálni tudok minden érettségizőnek, sok-sok boldogságot kívánok az ifjú párnak persze nem utolsó sorban csak csodálni tudom a sok szép munkát.

Remélem majd Karcagon megismerkedhetek mindenkivel.

Közben én is elvégeztem egy kezdő tanfolyamot, nagyon sok érdekes dolgot tanultam.

Szeretnék én is mutatni egy kis foltvarrást. A barnás táska anyósomnak készült, a zöld  táska pedig egy magamnak varrt kosztümhöz ( a barna csík az fonal, amit egy speciális talppal varrok fel, dísztűzéssel)

editsokadik Creative Commons License 2008.06.29 0 0 50137
Ezer éve nem jelentkeztem, de olvasgattalak Titeket. Nagylányom leérettségizett, nagyon szép eredménnyel. Kitört a nyári szünet nekem is, így újra felveszem itt is a fonalat.

36Évi!
Kérek szépen mindenféle karcagos egységcsomagot!

Némakertész!
Ha jössz Karcagra, és megkaptad már a részletes levelet, abban van az a vadlibás (szerintem), amiről írsz, az Elizanikó által tanítandó hátizsákon. Én is ilyet szeretnék majd csinálni. Úgyhogy:

Elizanikó!
Ha a fent említett a Te műved, és lehetséges másnak is ugyanolyat csinálni, légyszi oszd meg velünk a mintáját! Ha nem Te készítetted, akkor biztosan tudod, kinek a műve, és őt kérjük meg.
Előre is köszi.

Gyönyörűeket alkottatok, mint mindig. Én sem tétlenkedem, nyaralások, utazások, focinézés közbenre kitaláltam kézi varrású dolgot. Sose gondoltam volna magamról, de nagymama virágoskertjét varrok... Hamarosan kész egy 90x160 cm körüli darab (azért nem bélyegnyi haszögekből) eleje, teljesen kézi varrással.

Juhizs!
Ezernyi bocsika, de asszem csak Karcagon találkozunk már. Jó az úgy vagy borítékoljak neked addig?

Edit
Némakertész:) Creative Commons License 2008.06.29 0 0 50136
köszi quiltchick,
ebből is látszik, hogy bénán írtam le..... merthogy nincs köztük.... de nagyon köszönöm, hogyn fáradtál vele :D nagyon kedves dolog volt! :D
Előzmény: quiltchick (50135)
quiltchick Creative Commons License 2008.06.29 0 0 50135
Előzmény: Némakertész:) (50133)
csáknir Creative Commons License 2008.06.28 0 0 50134

Komórka!

Amikor a gyermekemnek paplant és huzatot varrtam, azt modták üzletben, hogy pont a fele egy felnőtt paplannak.

Elizanikó! Lehet, hogy fogjuk mi még irigyelni a lányodat a sok szépségért, amit varrni fog!

Előzmény: komórka (50127)
Némakertész:) Creative Commons License 2008.06.28 0 0 50133
Édes vagy kao, köszi, de nem egészen.... az vadlibásabba, mire én gondolok, bár a sugárszerűség valahogy így fest, csak a háromszögek nem így "állnak"
de azért nagyon köszi :D :D :D
Előzmény: Kaoka (50132)
Kaoka Creative Commons License 2008.06.28 0 0 50132

Némácska!

Épp most találtam egy mintát. Erre gondoltál?

Előzmény: Némakertész:) (50130)
ezkriszti2 Creative Commons License 2008.06.28 0 0 50131
Programajánló:
Víz, zene, virág fesztivál van Tatán, rengeteg programmal, köztük

Ambrus Noéminek Bársonyos faliképek című kiállítása, az Eszterházy kastályban. Gyönyörű szép munkák. Csináltam pár képet, aztán sajnos lemerült a gép.
http://www.flickr.com/photos/23299932@N05/
Némakertész:) Creative Commons License 2008.06.28 0 0 50130
elizanikó! (legalábbis azt hiszem, nálad láttam ilyesféle mintát)

szóval fogalmam sincs a nevéről - ezért nem is tudok rákeresni - de olyasmi, mint a vadliba, csak nem egyenesen megy, hanem kanyarodik, és ha egy félkörből varrod őket szétágazóan, akkor úgy néz ki, mintha napocska lenne....

bocs, hogy ennyire béna vagyok (a béna néma már úgyis ismert....:D)
a kérdés, hogy kell olyat csinálni? vagy mi a neve? (hátha találok egy tutorialt...)
hálás köszönetem :D

pivi21 Creative Commons License 2008.06.28 0 0 50129
Válasz ment! :)
Előzmény: elizaniko (50126)
maca58 Creative Commons License 2008.06.28 0 0 50128
Elizanikó!
Nagyon ügyi az a lányka, bár én tudnék ilyet. Volt kitől örökölnie.

Borcsamama!
Nagyon sok boldogságot a fiataloknak!
(nálunk aug. 30 lesz a jeles nap, nekem is a fiam viszik) :)

A szülinaposoknak, innen is kívánok sok szépet és jót!!!
komórka Creative Commons License 2008.06.28 0 0 50127
Hát azért szépen alakulnak a dolgok! Higgyétek el minden megoldódik, csak mi idegeskedünk! És ezzel szerintem mindenki igy van. Könnyű azt mondani, hogy ne idgeskedj, ha odaérsz, mégha tudod is, hogy valami csak lesz, idekeskedsz. Hát ilyen az élet. Kivánok ezzel együtt mindenkinek nyugodt békés nyarat!
Borcsamama!
Nászútra a táborokba a varrógépeddel mehetsz, nemhiszem, hogy a férjed is akarna varrni!
Ja és irigyellek, hogy fiadat elviszi egy leány! Nekem még van egy szingli!

Segitséget akarok kérni. Kinőttem abből a korból, amibe megint belekerültem. Unokám ősszel megy óvodába ahol takarót kérnek szabványméretűt. Mi az a szabványméretű és milyen vastagságút szoktak ilyenkor kérni? A mi időnkben csak kispárnát kértek a jelével.
elizaniko Creative Commons License 2008.06.28 0 0 50126

Privi !

Írok @-t !

Előzmény: pivi21 (50121)
elizaniko Creative Commons License 2008.06.28 0 0 50125

Estélyi ruhák, esküvői ruhák elsősorban, de vállalnak másegyebet is.

A specialitása a zsinóros díszruha.

Ehhez hasonlót láttam a műhelyben:

http://diszruhaszalon.hu/popup.php?i=1&lang=hu

Előzmény: bruer (50122)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!