Keresés

Részletes keresés

Luckuty Creative Commons License 2011.11.03 0 0 63212

"Hun Quijote harca a pogármesterrel, a repülőkért"  Főszerepben Lemy Attila.

Törölt nick Creative Commons License 2011.11.03 0 0 63211

koszi,

szvsz "eroltessuk" ezt a Gobe-temat itt is. Nem artana, ha minel tobb magyar es dkszi lakos is megismerhetne es buszke lehetne erre a csodaszep siklora. Ez pl valos alapja lehet egyfajta nemzeti buszkesegnek, es dkszi lokalpatriota erzesnek is. De ahhoz nagyobb ismertseg kellene neki. Sokkal nagyobb.

Es a brand ujboli-kesei bevezeteset es megismerteteset itt is meg kell kezdeni, meg akkor is, ha ez mar csupan az utokornak szol (ugy tudom, nem sok van mar belole).

 

Jo, ha a dunakeszi polgar fel tud sorolni par dolgot, mi ertek van a varosban, es ez hozzatartozik alapvetoen, raadasul latvanyos is.

 

 

 

 

 

Előzmény: Clidey (63209)
Clidey Creative Commons License 2011.11.03 0 0 63210

Halvány lila dunsztom sincs. Erről az akkori ill. a mostani polgármestert kellene kérdezd, ők elmondják a valós okokat. Na jó, vicceltem...

Előzmény: Törölt nick (63208)
Clidey Creative Commons License 2011.11.03 0 0 63209

Azért ezt így nem mondanám. Ezer körüli darabszámot gyártottak belőle - igaz, döntő többségét a volt Szovjetúnió megrendelésére.

Az viszont tény, hogy mikor tervezték a repcsit, elsősorban az orosz igényeket tartották szem előtt, így az nem volt szempont hogy minél nagyobb legyen a "szervízintervalluma". Ha érdekelnek részletek, a gép történetét - köztük a magyar példányokét is - elolvashatod itt:

 

http://iho.hu/hir/l-410-egy-sikeres-gep-negy-evtizede-1-111025

 

(az oldal alján linkek a cikksorozat további részeihez)

 

A Góbéval kapcsolatban Téglaci tud neked érdemi infót szolgáltatni, ha erre jár majd. Az az ő asztala. :)

Előzmény: Törölt nick (63207)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.03 0 0 63208

talan a lopalya egyelore tabu, mivelhogy allami tulajdonban van, javitsatok ki , ha tevedek.

A multkor kerdeztem, persze nyilvan nehez megvalaszolni, hogy hogy a csudaba adta az allam a repter tulajdonjogat az onkormanyzatnak. Talan voltak ott szandekok. Mi vezethetett egy ilyen donteshez? Kiszamoltak, hogy igy olcsobb nekik, ha nincs??

Előzmény: Clidey (63205)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.03 0 0 63207

aha, tehat nem egy tul sikeres modell, mondhatni.

Akkor muzeum vagy szetrohadas, esetleg donor lesz belole?

Ahogy igy leirtad, valahogy egy hasonloan 'karbantartott' Skoda 1000 MB jutott rola az eszembe. Megcsinalod, beletolsz egy csomo lovet, de ugy sem lesz egy nagy szam.

 

eS Gobebol mennyi maradt vajon? A dkszi repter egyik nagy erdekessege es kincse az szvsz. Sok helyen mar nincs, es a magyar civil repulestortenet egyik kimagaslo produkcioja. Kene mar rola gyartani egy ismerteto filmet (ujfent). Hivjatok ki az indexet egy iskolakoros ismertetore. Majd elbohockodnak igy -ugy de lesz egy ujabb anyag a gep hirnevet oergbitendo, megtuzdelve hasznos informaciokkal.

Előzmény: Clidey (63206)
Clidey Creative Commons License 2011.11.03 0 0 63206

A mentőrepcsivel kapcsolatban.

Kereslet sajnos nem nagyon van, lévén a típus elég kényes az üzemeltetésére (értsd: viszonylag sokat kell rajta a hangárban dolgozni egy repült órára kivetítve), így nem hiszem hogy nagyon kapkodnának majd utána. Legfeljebb nagyon nyomott áron, valami afrikai charter cég. Arról nem is beszélve, hogy az adott példány vagy tíz évet állt a fűre tolva, mindenféle ápolás-konzerválás nélkül (az iho.hu szerint a kétezres évek első felében volt legutóbb ápolva (átjáratva?) a gép), mindene le van járva (hajtómű, légcsavar, stb.) így amíg egy nagyjavításon nem esik át, nem is repülhet. Az se kis pénz pedig.

Dunakeszin ha nagyon muszáj le tudna szállni, de hivatalosan maga a repülőtér nem alkalmas rá - kevés a pályahossz neki. Ennek ellenére valamikor a '80-as években cseh barátaink egyetlen egy alkalommal leszálltak L-410-el Dunakeszin emlékeim szerint, valami csillagtúra keretein belül. Szép látvány volt.

Előzmény: Törölt nick (63198)
Clidey Creative Commons License 2011.11.03 0 0 63205

Pedig nagyon egyszerű: a politika mindenhol ott van. És ahol politika van, ott mindenre képes, elszánt, korrupt, kapzsi és pénzéhes politikusok is vannak. Az most tökmindegy mi a fedőneve, képviselő vagy polgármester. A repülőtérben és a lóversenypályában (is) pedig annyi (pillanatnyilag elfekvőben levő) lóvé van, hogy vérszemet kapnak tőle a politikusok. Ennyi.

Ma már a tradíció, az észszerű gondolkodás, az emberség, a logikus gondolkodás, a becsületesség, a gerinc, a jellem stb. nem divat a politikában.

Előzmény: Törölt nick (63204)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.03 0 0 63203

nem rossz, nem rossz, de neki kene futni megeccer az ervelesnek.

Ha pl. Dkszi megkapna egy olyan cimet, hogy az orszag egyik legszebb utkeresztezodese vagy Duna-setanya stb, akkor mindjart a telepulesszerkezeti koncepciora lehetne buszke a varoshaza, ugy, hogy a Duna-korzonk nem is olyan rossz a valosagban.

 

Vitorlazo repolo a lengyel pilota? Szerinted ez meghat valakit, foleg azt, aki nem ert a repuleshez? Kepezzek mashol azt a pilotat!

 

Viszont zavarba lehet hozni egyeseket, ha a 'lengyel-magyar baratsagra' hivatkozva a 2 klub meghivna (no persze ezt foljebb kell kilobbizni es finansziroztatni) a lengyel pilotat bemutato oktatasra a repterre. Stb. Ossze lehet lapatolni par dolgot.

 

 

 

Előzmény: limaindia (63201)
Luckuty Creative Commons License 2011.11.03 0 0 63202

Remélem még egy dunakeszi polgármesterecskének is világos az összefüggés a precíz gépvezetés, és a fiatalon kezdett, folyamatos sportrepülés között.

 

Lehet, hogy ő inkább a teremfocihoz keres  összefüggéseket.

Előzmény: limaindia (63201)
limaindia Creative Commons License 2011.11.03 0 0 63201

Gondolom hallottátok a varsói repülőtéren sikeres hasraszállást végrehajtó Boeing 767-es esetét. A fél világ csodálja és gratulál a kaitánynak Tadeusz Wrona-nak. Ő nem mellesleg 16 éves korában kezdett vitorlázó repülni, ma is aktív vitorlázópilóta, résztvevője a lengyel nemzeti bajnokságnak.

Remélem még egy dunakeszi polgármesterecskének is világos az összefüggés a precíz gépvezetés, és a fiatalon kezdett, folyamatos sportrepülés között.

Biztos vagyok benne, hogy a lengyel (lesznoi) Polgármester most a repterén repülő pilótá(já)ra büszke és nem az új településszerkezeti elképzeléseire.

Törölt nick Creative Commons License 2011.11.02 0 0 63199

haindling,

a Savoly Motorcentrum is kapott volna allami tamogatast, tobb milliardot. Az Ibiden Hungary is kapott. Most is vannak gyanusabb cegek es mindig is vannak minden kormanyzat alatt.

Mind legalis es utanakeresheto, ne vezesd felre a nepet. Perszehogy van rola papirod. A kerdes inkabb az, hogy hogyan jutottal hozza, mint egy kis budapesti retegradio. A tamogatas merteke a tobbi radiohoz kepest bizonyult neha indokolatlanul soknak, ezt allitjak tobben. ehhez neked ugyanugy kellettek a csokosok, ugyanolyan modszerel, mint amit szamonkersz masokon.

 

Valoszinuleg jogosan cseszegetsz itt valakit offshore ceg miatt. De ezt teszed annal is inkabb, mivel tudod, hogyan mukodik ez, hiszen nektek is volt egy ilyen a klubradios tulajdonosi halozatban.

 

Nekem azert gyanus es visszatetszo a harsanysagod modja, mert ugy probalsz meg erenycsoszkent es az igazsag bajnokakent feltunni, hogy kozben te magad, mashol hasonlo dolgokban vagy erintett.

Ezert is ismered fel ilyen konnyen, hogy kell 'okosba' elni.

l

Előzmény: Törölt nick (63193)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.02 0 0 63198

ja, neha vannak benne vicces megmozdulasok. Egyebkent a Pottom-Nagy Kazmer kivalo olvasmany a szuloknek meg a gyerekeknek is. Es olyan szepen benne van a puhatestuzo karikaturaja is.

Kulturalis informaciokhoz is hozza lehet itt jutni, szerintem ez nem hatrany.

Olvastam a mentos repcsirol a hireket.

Szerinted van kereslet egy ilyen tipusu repulore? Es ez le tud szallni pl Dunakeszin vagy ennek mar beton kell?

 

udv

l

Előzmény: Törölt nick (63196)
Luckuty Creative Commons License 2011.11.02 0 0 63195

 Persze nem ígéret volt, csak bocsánatkérés, de eddig tartott.

Előzmény: Luckuty (63194)
Luckuty Creative Commons License 2011.11.02 0 0 63194
Előzmény: Törölt nick (63189)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.02 0 0 63192

nem valtozol semmit haindling: humortalan, smokk alak vagy, tulajkepp rajzfilmbe vagy ifjusagi szorakoztato regenybe valo karikatura.

 

A Pöttöm-Nagy Kázmér a Delfin Könyvek-sorozat egyik jópofa regénye. Ott a szeméttelep főőre folyton a beosztottjait bszogatta, hogy árgus szemekkel figyeljenek minden gyanús mozdulatot a telep körül, mert 'az Ellenség állandóan ott van és lesi, mit tud ellopni'. Egy remek is tréfa következtében a szeméttelep főőrét végül körberöhögte minden beosztott, ő pedig sértettségében bezárkózott az egyik bódéba, hogy megírja "A szeméttelep hős főőre" vagy vmi hasonló című regényét, ahol az őt megszemélyesítő szereplő mindenféle bámulatos hőstettet hajt végre ádáz ellenségektől körülvéve.

 

Amikor te itt "zavarkeltésről" beszélsz, hát én szétröhögöm magam: az ifjúsági regényben szereplő, szegény, beteg főőrt juttatod az eszembe.

 

Banánköztársaság? Dél-Amerika? Na és? Megszámoltad-e már, hol van több banán? Ott vagy itt Délkelet-Ázsiában?

 

Hazudozás (kedvenc hülyeségeid egyike)

A hazudozásodra nemrég idéztem fel a tanulságos esetedet, amikor belezavarodtál a nickneveidbe, tudsz-e hasonló konkrét példát hozni az én esetemben? Én még nem láttam ilyet.

 

A hazudozásra másik példa: szóval kinek is kell majd elregélned, miért volt offshore cég a Klubrádió tulajdonosai hálózatában??

Valóban igaz, hogy állami támogatások sorát kaptátok rejtélyese körülmények között, miközben más médiumok sokkal nagyobb hallgatottsággal bírtak, de mégsem kaptak ilyen pénzeket?

 

A hivatkozott utalás az egyik töröld nickedhez vezet egyébként, de gondolom, erre könnyen rájöttél, hehe.

 

Előzmény: Törölt nick (63191)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.02 0 0 63190

Előzmény: Törölt nick (63189)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.02 0 0 63189

Na, ezt kifejezetten haindlingra gondolva fotóztam ma.

A mottója valami ilyesmi, hogy Vietnámban így néz ki a banánköztársaság, és ennél alább nem is adják, smiley.

Ebben a banánköztársaságban a csinos kifőzdés 25o Ft-nak megfelelő dongért adja a marhahúslevest zöldséggel és franciakenyérrel.

 

Előzmény: Törölt nick (56518)
Luckuty Creative Commons License 2011.11.02 0 0 63188

Nekem ez az egész, ami mostanság az önkormányzatiság körül körvonalazódik (helyi adók, csökkenő bérek, tiszteletdíjak) valami olyasmit juttat eszembe, hogy a gazda nem eteti a kutyáit azzal, hogy lakjanak jól a baromfiudvarból.

Luckuty Creative Commons License 2011.11.02 0 0 63187

Ha meg akarod hallgatni: http://hangtar.radio.hu/kossuth#!#2011-11-02   07:34-től.

Előzmény: Luckuty (63186)
Luckuty Creative Commons License 2011.11.02 0 0 63186

Ennek némiképp ellentmond, hogy én viszont ma reggel hallottam a rádióban, hogy a jegyzők fizetését akár 20%-kal is csökkenthetik. Azt gondolom, hogy ez tényleg az önkormányzatiság csődje lenne.

 

Én pedig azt mondom aki annyi pénzért elvállalná, az valóban a(z adott) városért akarna tenni nem pedig a saját jólétét akarja bebiztosítani!

 

Ebben én nem vagyok biztos. Akinek a tiszteletdíj eddig is csak kiegészítés volt a korrupciós pénzekhez képest, annak megéri ezután is.

A másik oldal viszont: ha eddig valaki tisztességesen csinálta, akkor hiába a legjobb szándék is, ha valami biztosabb megélhetést talál, nem fogja vállalni, illetve ha valaki elvállalta, nehezebben fog ellenállni a kísértéseknek.

Előzmény: Clidey (63185)
Clidey Creative Commons License 2011.11.02 0 0 63185

Na, csabika megnyugodhat. Tegnap hallottam a rádióban, hogy az országgyűlés mégsem járult hozzá a polgármesterek és jegyzők fizetésének csökkentéséhez. Minő meglepő és váratlan fordulat!!! És mi volt az indokuk? Annyi pénzért senki sem vállalná el a tisztséget! ...........

 

Én pedig azt mondom aki annyi pénzért elvállalná, az valóban a(z adott) városért akarna tenni nem pedig a saját jólétét akarja bebiztosítani!

Luckuty Creative Commons License 2011.11.01 0 0 63183

Szerintem meg filéreskedjünk csak! A zártkörű rendezvényeket teljesen fölösleges feltűntetni, mint ahogy azokat is, amire már előzetesen jelentkezni kellett, a maradék meg elférne az egy lappal bővebb Dunakeszi Polgárban.

Egyébként meg teljesen áttekinthetetlne az egész, sokszor az sem derül ki, hogy kinek (milyen korosztálynak) van szánva a program, mi a részvétel feltétele stb. A helyszín sem világos sok esetben - kéne még hozzá egy címjegyzék is, ha nincs utca, házszám.

Előzmény: RadnótiHenrik (63182)
RadnótiHenrik Creative Commons License 2011.11.01 0 0 63182

 ne legyünk filléreseked(jünk)ők

 

 

Előzmény: RadnótiHenrik (63181)
RadnótiHenrik Creative Commons License 2011.11.01 0 0 63181

http://www.dunakeszi.hu/hirek/kozelet/0_1164_Polgarmesteri-beszamolo-2011.html

 

Itt azt írja, hogy be lehet fáradni, és személyesen átveheti akinek nem jutott. Biztosan nagy tömeg lehet érte :-)

 

Mivel elég jó minőségű füzetecske, mint a Kultúrnegyed című kiadvány, biztosan drága lehetett a nyomtatása. De ne legyünk filléresekedjünk, nem is ez a lényeg, hanem a tartalom.

 

Mivel a városunkban nem túl nagy a kulturális kínálat - ami részben érthető, hiszen mellettünk a Nagytestvér, és leginkább egy alvó város vagyunk. - ezért legtöbbször olyan "kulturális " események is belekerülnek, mint az óvodai szüreti mulataság.

 

Ez pedig a következő volt az ( Az Alagi tagintézményben.) Vittem a darálómat, meg a kis présemet, ( kivettem egy szabadnapot ) a szülőkkel összedobtunk legalább 100 kg szőlőt. Felalítottam a darálót és a prést az udvaron, jöttek a csoportok sorra, énekeltünk, táncoltak, mindenki darálhatott egy kicsit, préselhetett egy kicsit, aztán megittuk a mustot. 

 

Szóval jó kis program volt, élvezet is mindenki ( én meg jól el is fáradtam a végére.), de hogy egy ilyen sok százezer forintba kerülő kiadványt ilyesmire - ami ráadásul nem is nyilvános - csinálni, pazarlás. 

 

És számos ilyen zártkörű rendezvényt propagál a kiadvány. 

 

Adnák inkább a VOKEnak az erre szánt pénzt, ha már jobb helyet nem találtak neki.

 

 

Előzmény: Luckuty (63169)
RadnótiHenrik Creative Commons License 2011.11.01 0 0 63180

Szerintem azt azért változtatták meg, mert a Széchényi úttal párhuzamosan attól jóval északabra fog megépülni egy átkötő út, ami a régi, és az új 2 -est köti össze.( a Shell kútnál fog  becsatlakozni. Ennek az útnak lesz egy leágazása, ami belefút a Hunyadi utcába. Ha ez megvalósul, akkor éppenséggel sokkal nagyobb forgalom  lesz arra.

 

Itt letölthető a tervezet: http://www.4shared.com/document/gHAfUcRK/Dunakeszi_TSZT_2010.html?

 

innen meg az egész : http://www.4shared.com/account/dir/GTAfN1tz/sharing.html#dir=67631491

Előzmény: Törölt nick (63175)
percsik Creative Commons License 2011.11.01 0 0 63179

Kíváncsiságból,de hányingerem lett és elkapcsoltam.

Nem bírom az ilyen mosolygásokat és nem szeretem a nyilvános  seggnyalást sem.A kis geszes  kerek fejü fürtöske is majd elolvadt a boldogságtól,ahogy a főnökére tekintett.

Előzmény: Törölt nick (63178)
percsik Creative Commons License 2011.11.01 0 0 63174

Ismét büntettem magamat,belenéztem a helyi TV adásába.

Volt ismét "köszönjük Csabi " ,-igaz,nem így szó szerint- a kamera teliben mutatta az undorító vigyorgását . Visszataszító volt!

Mintha az ő érdeme lenne a közpénzből kialakított asztaliteniszezéshez  helyreállított terem kialakítása.

Sajnálom,hogy a B. Istvánné képviselőtől nem kérdezte meg sem a védőnő,sem a gyermekorvos,hogy mi a szándékuk a bölcsődei és az óvodai férőhelyekkel kapcsolatban.

Hány gyermek is maradt felvétel nélkül az idén?

Igaz a gyermekorvos tett egy megjegyzést,hogy meg kellene oldani.

 

 

Érdekes dolgok történnek városunkban időnként:

Ha egy rendőrkapitány költözik valahova ,akkor az utcába  kihelyeznek 30 km-es közlekedési táblákat.(pár éve volt,nagy volt  a felháborodás ,le is szedték őket)

Most,valakinek a nyugalmának a biztosítása végett átrendezték a forgalmat a Hunyadi út lett fő út,eddig a Széchenyi út volt az.Ki is laki ott  azon a részen,ahova most a kisebb forgalmat remélik?

Sajnos sokan megszokásból vezetnek,előbb utóbb ott lesz még baleset.

Törölt nick Creative Commons License 2011.11.01 0 0 63173

itt van pl. rögtön ez:

Kitört a Facebookról Orbán új ellenzéke

Tízezreket mozgatnak az utcán, párttá alakulnak, és szűrik soraikból a beépülő ügynököket. Vannak, akik máris párttá alakulnak, közben a szakszervezetek is erősítenek, és most jönnek a diákok. Felüllövés volt az egymillió? Tovább »

forrás: Index.hu

 

ingyen másolható ötlet, csak jó szöveget kell kerítenetek köré és mehet a feces bukkake-ra a repteres változat.

 

lesz követője bőven, ha jó minőségű, nem szélsőséges, de akár ironikus, kedvesen vicces az iromány

 

Előzmény: Törölt nick (63171)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.01 0 0 63172

szépek az érveid, de egy tökéletesen posztmodernné vált világban, ahol minden korábban állandónak hitt érték kifordítható a sarkából - s milyen megdöbbentő: sajnos ez az európai gyökerű filozófiával és nyelvfilozófiával tökéletesen bizonyítható, sőt ezen iskolák megállapításaira aztán bátran támaszkodva nagyon okostojás tízezrek verték és verik szét az utolsó kohéziós szálakat is, a gyors és egyedi hasznot nézve.

 

tehát pl. az elsőség kérdése: simán sutba vágható érv. Kit érdekel?

az elviselhetetlen forgalom: kit érdekel, ha vele szemben pár érdekelt saját haszna állítható beburkolva reálisnak láttatott érvekkel?

vasút? Na de kérem, az százezreket szállít haza és melóba (igazából gályára), ez nem érv.

 

Itt értéke és értelme annak van, amit 1) a magad számára azzá teszel 2) amit mások beléd tudnak döngölni és te gondolkodás nélkül vagy akár gondolkodás után is elfogadsz

 

A lényege ennek a filozófiában, hogy rá tudtak mutatni pl. a bibliai értékek kőbevésettségének lehetetlenségére: az is csak egy emberek által gyártott értékrend volt, és attól még, hogy kurva régi, nem kell elfogadni. Vallás? Az kérem jó üzlet, olyan ősi, mint az ősi mesterség a lányok körében.

 

Dosztojevszkij még azért tartozik a korábbi, vagyis modern világba, mert hősét végül (a gyilkoló diák, Bűn és..) elítéli, hogy nem lehet különb másoknál, a gyilkosság mocska alól az sem menti fel, hogyha az így szerzett pénzt jóra akarta fordítani.

 

A posztmodernben úgy változik a bölcseleti (ez természettudományos és filozófiai egyszersmind) és hétköznapi tapasztalat is, hogy elkövetsz valamit és nincs következménye.

Ugyancsak régi példa, régi mese, hogy a halál pillanatában van valamiféle megbocsátás, megvilágosodás vagy vmi hasonló dajkamese. Hát a todomány mai állása szerint ilyen sincs. Meghalsz és kész. Semmi nem történik.

 

Hát szóval ilyenek vannak, tehát okosabban és dörzsöltebben kell érvelni és cselekedni, ha a reptér megmentése a cél.

 

üdv,

l

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (63171)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!