Keresés

Részletes keresés

UnitedParcelService Creative Commons License 2010.06.12 0 0 118
De jó kis topic ez!
UnitedParcelService Creative Commons License 2010.06.12 0 0 117
Oké, nem feltétlenül jobb, a Nívó csak nekem nem tetszik. Amúgy nem tartom rossz választásnak, három darab zárral egész jó védelmet nyújt. Érdemes a Mauer zárakat választani hozzá, az olcsóbb, Elzett zárakkal nem sokat ér.
Relítíve jó védelmet ad azért a viszonyag kevés pénzért (100 körüli rémlik) amit kérnek érte. Csak én nem szeretem.
A 3Nosi-t én sem ismerem, a zár amit adnak viszont jó. Nem ajánlok, inkább, a CISA zár viszon tényleg nagyon jó.
Előzmény: kleingy (115)
UnitedParcelService Creative Commons License 2010.06.12 0 0 116
Érdekes a videó, több dolog is szemet szúr. Egyrészt hogy a "munkatárs" marhára ügyel arra hogy véletlenül se sikerüljön feltörni az ajtót, óvatosan kicsiket csap a kalapáccsal, olyan helyen fúrja az ajtót ahol semmi értelme fúrni. .

A másik, hogy nem feltörni, hanem megrongálni próbálja az ajtót. Ha valaki be akarna törni akkor sok mindennel megpróbálkozna, de nem verné csavarhúzóval az ajtót a cimke mellett és nem fúrkálná a zárvédő pajzsot hanem mondjuk kifeszítené.

Érdekes elgondolás a 2.5 milliméter vastag lemez. Ugyan nem elképzelhetetlen, bár én ahány ilyen ajtóval eddig összefutottam, egyinkél sem volt 1 mm-nél vastagab a külső lemez. Meglepő hogy milyen jól hajlik a videón a lemez, 2.5 mm-nél azért ekkora sérülések ekkora ütésektől nem nagyon keletkezhetnek.

Szintén nehezen elképzelhető hogy a speciális acél ajtó burkolat (ha jól sejtem ez nem mágy mint lágyvas) mi okból nem fúrható át egy közönséges fémcsigafúróval?
1mm, 2.5 mm, vagy akár 5 mm sem jelenthet akadályt, a fúró, ha a fúróval fúró ember akarná, átvinné.

Lehetne egy ilyen bemutatót személyesen megtekinteni, esetleg besegíteni?
Előzmény: HiSec (36)
kleingy Creative Commons License 2010.06.12 0 0 115
Nekem Nívó van, érdekelne, hogy miért jobb a 3Nosi. :) Anno róluk nem is hallottam, amikor ajtót kerestem.
Előzmény: UnitedParcelService (114)
UnitedParcelService Creative Commons License 2010.06.12 0 0 114
Hozzáértő sem egyszerúen jut át az ajtón, akár átkódolható, akár nem. Mindenképp a 3Nosi féle ajtó a jobb.
Előzmény: Szlivvia (110)
UnitedParcelService Creative Commons License 2010.06.12 0 0 113
Jónapothallóálljunkmármegegypercrehakérhetem!

Mehetünk lépésről lépésre azt hiszem.

A témával mindenképp érdemes foglalkozni mert mivel biztonsági ajtónként reklámozzák és árulják ezt a kínai ajtót, és merthogy nem az, számos vásárlót tévesztenek meg ezzel. Ha az ajtó néhány évig működik is, hosszú távon egyáltalán nem jó megoldás. Nem is biztonságos és nem is tartós.

Ha ebben a szakmában dolgozol akkor te is nagyon jól tudod hogy egy MABISZ minősítéshez nem kell különösebben kimagasló technikai csodákkal előállni. A MABISZ minősítés inkább csak pénz kérdése, ha a gyártó vagy forgalmazó rászánja az amúgy nem túl magas összeget, megkapja a minősítést. Ahhoz hogy a rostán ne menjen át, különösen szar minőséget kell produkálni. A kínai ajtó nagyjából ezen a szinten van.

Az hogy nem hallottál tömeges betörésekről a kínai ajtó kapcsán nem jelent semmit. Egyrészt gondolom nem te vagya KSH, másrészt pedig egy ajtónak nem az a mércéje hogy hányat töretek fel hanem hogy milyen nehezen törhető az fel. A kettő között összefüggés van, de azért ez nem olyan egyszerű mint mondod.

Ezeknek a kínai szaroknak nagyon komoly minőségi problémáIK vannak, a kilincs állandóan letörik, a zárbetét silány, a henger kicsúszik a házból.
A kulcs másolhatatlan, semmilyen komoly nyerskulcsgyártó nem készít hozzá nyersanyagot, hisz a kulcsprofil havonta változik, nem lehet vele lépést tartani.
A zárbetét belső hengere a külső háztakaró alatt esetenként celluxszal van rögzítve.
A zárház puha rézből készül, hamar elkopik. A kulcsok kódos másolásvédelme szemenszedett hazugság, semmilyen másolásvédelmük nincs.
A zárhengere külső védőpajzsa szimpla préselt lágyvas lemez, csavarhúzóval kihajtogatható.
A több pontos zártest belső szerkezete gyenge, az alkatrész szinte beszerezhetetlen, csere esetén egy másik zár szinte beszerezhetetlen.

Senki sem akarja lejáratni ezeket az ajtókat, nem is szükséges lejáratni őket, a minőség magáért beszél.

A video amit alant láttál nem kamu, nem preparált ajtót látsz, ugyanígy kinyitja bárki ha akarja.
Olcsónak sem mondható, volt ügyfelem akit be kellett engednem a lakásába mert ilyen ajtóban ment tönkre a zár, egy évvel a beszerelés után. Ő 250.000 Ft-ot fizetett az ajtóért, beszereléssel együtt. No őt speciel kirabolták, nagyon csúyán átverték, és még zárat sem lehetett cserélni nála, a kínai ajtó zártestje ugyanis semilyen magyar, sem európai szabványnak nem felel meg, nem tudod mire cserélni mert az egész kontinensen nem gyártanak hozzá cserealkatrészt.
A Fudugánál megveheted ugyanazt a selejtes kínai árut méregdrágán.

A panell-t egy l-lel írják.

Az olcsóság nem szempont, az utcán halmokban hever a szemét, nemhogy olcsó, de INGYEN van, mégsem cipeled haza, ugye?

Előzmény: egyajtós (104)
:Snoopy: Creative Commons License 2010.06.09 0 0 112
Sziasztok!

Egy 60 éves házban lakom, és sok helyen ilyen régi zománccal festett faajtóim vannak.
Most lesz lakásfelújítás, és mivel 60 évesek az ajtók, össze vissza vannak vetemedve gondoltam kicseréltetem. Csak épp tavalyelőtt ki lett csempézve a fürdő és a wc, tehát lehullana az új csempe ha nekiesnék ajtót cseréltetni.

Szerintetek van olyan megoldás hogy a tokot a falban hagyom és az ajtót cseréltetem? (bár a tok is kajla néhány helyen)
Kik foglalkoznak ilyesmivel? Érdemes meglépni, vagy valahogy fel lehet gyalulni az ajtót hogy a vetemedést ki lehessen egyenesíteni?

olvastam hogy van olyan ajtófelújítós cég is, de állítólag az a "matrica" amit ráragasztanak az ajtóra az nem sokáig bírja. Valaki csináltatott velük ajtót?
ncc1701 Creative Commons License 2010.06.08 0 0 111
Kinyitod az ajtót, vmi spec akármivel a tokban levő záron elfordítasz egy reteszt, a régi kulccsal tökig kitekered a zárat, majd az új kulccsal visszazárod. Ennyi, innen az új kulcs jáccik. Szerintem zseniális.

Hozzáértő pedig akármin bemegy, felesleges ezen agyalni, ezért van a biztosítás.
Előzmény: Szlivvia (110)
Szlivvia Creative Commons License 2010.06.08 0 0 110
Sziasztok!
Lépcsőházi biztonsági ajtó témában nálunk két versenyző maradt: a 3Nosi és a Nivo. Nivoról itt olvastam, de 3Nosiról van valakinek infoja? Milyen egyáltalán ez az átprogramozható zár? Tudom, elvileg csak régi kulccsal, nyitott állapotban stbstb lehet átprogramozni, de akkor is kicsit aggasztó, hogy egy hozzáértő esetleg kulcs nélkül be tud jutni.
Axióma Creative Commons License 2010.05.19 0 0 109
Az, hogy lehet sikertelen kinyitasi probalkozasokat tenni, nem bizonyitja, hogy nem lehet tenyleg kinyitni. Ennel mar meggyozobb lett volna, ha szetszeditek _valahogy_, es mas van benne, mint a konzervnyitos ajtoban.
Egyebkent a konzervnyitosban akkor vajon mi van, hogy azt meg sikerult?
[Nem vagyok erdekelt semerre, csak hogy lassatok olvas mas is, legfeljebb most erdekel is "csak ugy".]
Előzmény: egyajtós (107)
kleingy Creative Commons License 2010.05.18 0 0 108
Nem leszólni akarok, de nem próbáltad meg te is kivágni a zárat konzervnyitóval? Kevésbé hangos mint a rugdosás és ütögetés, nem feltűnő és időben rövidebb, összehasonlítva a lejáratós videóval. Kíváncsi lettem volna, hogy ne csak egyetlen videót lássunk.

Én a videó hatására vettem minőségibb (?), de mindenesetre full acél ajtót és nem lejáratni akarom a kínait, hisz ismerősünknek is ez van, de nem lennék nyugodt a videókon látottaktól (persze tudom, hogy ahova akarnak, úgyis bemennek). Bár látom, az érdeklődés elég gyér, csak mi beszélgetünk itt. :)
egyajtós Creative Commons License 2010.05.18 0 0 107

Bocsi, most látom hogy rossz linket raktam fel.

Ez a helyes link:

http://www.youtube.com/watch?v=S1JrQq-dirM

egyajtós Creative Commons License 2010.05.09 0 0 106

Most már 75-85 ezerért beszerelve és helyreállítva kapsz egy 60-70 kilós ajtót.

Abban biztos van anyag...

kleingy Creative Commons License 2010.05.09 0 0 105
Hát ha azt veszem, hogy a mi biztonsági ajtónk 145 ezer volt (kb. 100 kg az ajtó), míg kolleganőmék kínai, pillekönnyű ajtója 80 ezer volt, akkor asszem megérte nekem azt a pluszt.
Előzmény: egyajtós (104)
egyajtós Creative Commons License 2010.05.09 0 0 104
 

Néhány szót írok a kínai ajtókról...

Nyílászárós vagyok, ajtókkal is foglalkozom.

Először: az Ominózis Videóról! ( http://www.youtube.com/watch?v=xAe_bnW7RrA )

A neten van egy másik videó, ahol megpróbálták a fenti videónak a módszerével feltörni egy mo.-on forgalmazott ajtót.

Kérem nézzék meg az alábbi címen hogy mi történt:

http://www.youtube.com/watch?v=xAe_bnW7RrA

Érdemes ezzel ennyit foglalkozni???

Eddig sem ezen a topikon, sem más fórumokon nem olvastam "tömeges" betörési eseteket, ahol kínai ajtó volt az „áldozat”. Csak olyan hozzászólásokat láttam, ahol "szak"emberek (akiknek biztos érdekeltek a kínai ajtók lejáratásával, mivel nem az ö termékük) hangsúlyozzták hogy milyen rosszak és ócskák az ajtók, holott semmi adatokat nem közölnek.

Letekintve a szokásos áruházlánci, vagy a feketemunkaból  adódó minőségi és  garanciális problémákat, ezeknek az ajtóknak nincsen nagyobb technikai problémájuk mint bármely itthoni piacon forgalmazott alsó/középkategóriás ajtóknak.

A kínai ajtók nem a legjobb biztonsági ajtók között tartoznak, de lagalább a „biztonsági ajtó” kategóriába soroltak és nem a sima „ajtó”-ba. A MABISZ nem hiába létezik, az egy hivatalos intézmény. A kínai ajtóknak megvan a kötelező ÉMI engedélyük is. Ilyen papírokkal nagyon kevés magyar ajtógyártó dicsekedhet.

Szóval, a kínai ajtó nem egy sima egyszerű műanyag vagy fakazettás ajtó, hanem egy alap biztonsággal felszerelt fémajtó, mely a panell és lépcsőházakba már bevállt. Méghozzá működésbiztos. És OLCSÓ!!!

gdzsozy Creative Commons License 2010.05.07 0 0 103
Asztalos mester vagyok. találkoztam (készítettem) már sok ajtóval elhiheted...
hidd el: nincs olyan amin nem mennek át. csak lassitani lehet a betörőt. feltartani nem.

Én a többpontos zárat nem is szoktam javasolni. egy 5 pontos zárat 10db 35-ös csavar fog.
ha egy normál biztonsági zárat berakol az uj ajtóba minőségi zárbetéttel + a hagyományos kéttollú kulcsos zárral az biztonságosabb mint a 5 pontos.

pláne ha retesz zár is van.

Előzmény: :Snoopy: (98)
kleingy Creative Commons License 2010.05.04 0 0 102
kuzo3 Creative Commons License 2010.03.29 0 0 101
Ó, nem nem! már múltkor is akartam írni... az ominózus termék Hungaro-W gyártmányú volt...
Előzmény: florg (64)
eek Creative Commons License 2010.03.28 0 0 100
nem az a lényeg hány pontos az ajtód, mert ha egy ócska zár működteti a pontokat, akkor akár hány pont lehet az ajtódon, ha a betörők feltörik a zárat simán bejutnak.
Előzmény: :Snoopy: (98)
kleingy Creative Commons License 2010.03.25 0 0 99

Én velük csináltattam (http://www.biztonsagiajto.hu/), itt a MABISZ-os lapjuk (http://www.pluto.hu/nytsz/4533-10-2-20090917.pdf). 145 ezer forint volt.

Előzmény: :Snoopy: (98)
:Snoopy: Creative Commons License 2010.03.25 0 0 98
Sziasztok.

Lakásomon szeretnék ajtót cseréltetni (jelenleg egy 40 éves gagyi könnyen fúrhatós ajtó van fenn. Nézegettem ezt az oldalt:
http://www.dtp.hu/

Itt ajánlottak 240 ezerért egy igen masszív, acélvázas, acélrácsos szerkezetű, 1-es biztonsági ajtót, asszem 8 vagy 10 ponton zár, de ez nekem picit drága

Nincs valakinek valami ötlete hol lehetne hasonló MABISZ 1-es, több ponton záródót, biztonsági ajtót kapni Bp területén? Valakinek valami jó ötlet? köszi előre is
mj620di Creative Commons License 2010.03.08 0 0 97
Nem találom!
Előzmény: kleingy (94)
eek Creative Commons License 2010.03.08 0 0 96
 írtam mail-t
Előzmény: Georgethebig (95)
Georgethebig Creative Commons License 2010.03.07 0 0 95
szia, igen, él a cím.
Előzmény: eek (93)
kleingy Creative Commons License 2010.03.07 0 0 94
Keress rá a neten, ezek tipikus kínai ajtóknak néznek ki (felszereltségből derül ki elsőre), az áruk is ezt bizonyítja. YouTube-on végig lehet nézni, ahogy egy 6 éves kislány konzervnyitóval kivágja belőlük a zárat. Messziről lehet tudni, hogy pikk-pakk be lehet jutni.
Előzmény: mj620di (91)
eek Creative Commons License 2010.03.07 0 0 93
profilodon
Előzmény: eek (92)
eek Creative Commons License 2010.03.07 0 0 92
szia,

a profilod kiírt mail-cimed él? Kérdeznék egy-két dolgot.
Előzmény: Georgethebig (87)
mj620di Creative Commons License 2010.03.07 0 0 91
Sziasztok!
Lépcsőházban lévő lakás bejárati ajtót szeretnék cserélni és nézegettem a vaterán majd két félét találtam ami szóba jöhetne!Az egyik praktikeres ez az olcsóbb picit ,viszont itt nem írja a hang és hő szigetelést!
Ez az:
http://www.vatera.hu/acel_biztonsagi_bejarati_ajto_acel_tok_100x210cm_163916318.html

A másiknál írja hogy hő és hang szigetelt ,belsejében üveg gyapottal!
Nem tudom hogy a hő ill. hang szigetelés szám adatai milyennek minősülnek!Jónak?
Ez lenne az!
http://www.vatera.hu/biztonsagi_acel_bejarati_ajto_uveggyapot_szigetele_164783779.html


Szóval kérhetnék egy kis segítséget ez ügyben!
Előre is köszönöm!
Elar Creative Commons License 2010.03.06 0 0 90

Én találtam egy megfelelőnek tünő ajtót.

Eddig 2 nagyáruházban láttam Hörmann cég egy Eco ajtaját...

Korrekt

eek Creative Commons License 2010.03.06 0 0 89
Van vkinek tapasztalata a Tűz 92 Kft-vel? Én biztonsági ajtót szeretnék tőlük beszereltetni.

http://www.betoresvedelem.com/ az oldaluk cime.

köszi előre is.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!