Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2004.06.20 0 0 11
Nem bukott volna meg, mint a szovjet rendszer.

Ezt kifejtenéd? Miért olyan biztos?

Előzmény: Törölt nick (6)
Snakeins Creative Commons License 2004.06.20 0 0 10
Megjegyzem, én úgy vélem, a világ nem lenne roszabb, mint ma, Európa semmiképp, mint ahogy előttem megfogalmazta valaki, a diktatúra "megszelidült" volna, inkább a gazdasági függés lenne jellemző a Biradalomtól, mint ahogy a szocialista tábornak volt a Szovjetúniótól, vagy számos államnak az USA-tól.
Arra is rájöttek volna, hogy ez az űbermencs teória hosszútávon nem igazán tartható.

Csak szerényen jegyzem meg, családom szász származásával nem hiszem, hogy rosszul jártunk volna.
Nagyapám a Zeiss művek egyik üzemvezetője volt de nem támogatta a fasiszta eszméket, a bátyja SS százados, akire nagyon haragudott, ezért van most magyar nevem a régi családi német név helyett.

Gj Creative Commons License 2004.06.20 0 0 9
Így elolvasva a Veesenmayer-jelentést, eléggé el vagyok tájolva. Azt hittem, hogy a németek minket jobban megbecsülnek. Szinte le se sz@rták a rákóczi a 48-as szabadságharcot. Kétszínűeknek tartottak, mert csak látszólag vagyunk a németekkel, közben a kommunizmust éltetjük. Nem támogatjuk a német hadseregeket (ez akár igaz is lehet). Na meg, hogy a magyar kultúra a német koppintása, minden a németek csináltak. A zsidók irányítása alatt állunk.

A németeknek csak azért lett volna érdekük Magyarországgal jóban lenni, hogy legyen kajájuk, az ásványkincseinkért, meg hogy az utainkon szállítani tudják a hadianyagot.

Gj Creative Commons License 2004.06.20 0 0 7
Az én történelem könyvembe az volt írva, hogy Hitler három féle embertípust fogalmazott meg. Az egyik a kultúra teremtők, ők a németek, a másik kultúra hordozók, ezek a magyarok, szlávok, szlovákok, stb... a harmadik a kultúra rombolók, ezek a zsidók, és a purdék. Nem hinném, hogy eltörölték volna Magyarországot, továbbá nincs olyan, hogy német többségű magyarországi terület. Mindenhol van egy kicsit német, magyar, ez, az.

Vissza kaptuk volna a trianon során elcsatolt területeket. Sok bányát, erdőt stb..., és lenne saját tengerpartunk, habár ez az utolsó nem a legfontosabb, bár nem hátrány.

Milyen lenne a mostani Magyarország képe? Gondolom a német népautók (Trabant, Golf, Opel, Audi, stb...) szaladgálnának mindenfelé, esetleg még egy kis japán, meg olasz. Sok autópálya, mindenki rámenne a mennyiségi termelés helyett a minőségi termelésre. Valószínűleg jobban fejlőrött volna az orvostudomány, genetika, megnőtt volna az értelmiségiek szerepe, nem úgy, mint a komcsi rendszerben.

Snakeins Creative Commons License 2004.06.20 0 0 4
A magyar akár mint nép, akár mint fogalom még a történelem könyvekben sem szerepelne.
Az egykori magyarok a volt Szovjetúnió területén összeolvadtak volna más, oda deportált szolganépekkel, a leszármazottaik valami szláv keveréknyelvet beszélve robotolnának a Birodalomért.
Előzmény: Gj (-)
S.Zola Creative Commons License 2004.06.20 0 0 3
Olvassátok el a Veesenmayer-jelentést ! Abból kiderül a németek véleménye rólunk, sejteni lehet, mi várt volna ránk.
Csokis Creative Commons License 2004.06.20 0 0 2
Max. úgy tudom elképzelni, hogy kiegyezik az amikkal egy döntetlenben (bár "A fekete lovag mindig győz!" :-) ), nincs második front és leveri az oroszokat a Lebensraumért. Akkor orosz - amerikai szembenállás helyett német - amerikai lett volna, és persze -mint minden diktatúra- a diktátor halála után szép lassan megszelídül. Nem Nürnbergben lett volna per, hanem Leningrádban, és mi nem a kommunizmus, hanem a nemzeti szocializmus dicsőségét tanultuk volna a suliban. "Természetesen" holokausztról szó sem eshetett volna a világ egyetlen sarkában sem, vagy csak óvatosan, mostanában, elvégre diplomáciában a pénz fontosabb, mint az igazság. Gazdaságilag kicsit jobban állnánk, mert egy fejlettebb technológia nyomott volna minket el, meg nem veték volna szét a teljes társadalmi-hatalmi struktúrát, viszont a régi urambátyám világ is lassabban demokratizálódott volna. (Bár most is szinte csont nélkül visszajött, ha ugyan valaha is elmúlt, és nem csak a ténsasszonyok cserélődtek ki pártikárnékra, majd ügyvezető igazgatónékra.)
Gj Creative Commons License 2004.06.20 0 0 1
Még azzal is kiegészíteném, hogy a híres fajelméleti könyvben leírt népcsoportok, valószínűleg teljesn kiírtásra kerültek volna.
Azért mondjuk a 90-es évek előtt és az Unió előtt sokan meg voltak őrülve egy kis népet Márkáért. Meg lehetett volna venni korszerű hűtőgépeket, meg nejlonharisnyát.

Szerintem nem lett volna baj, ha 45 után bevezetik a magyar mellett a német nyelvet, mert sokan az idegenforgalom miatt tanulnak meg németül.

Nem hinném, hogy Hitler segítséget küldött volna mondjuk Irakba katonákat, mert az übermens nem engedhette volna meg, hogy más alsóbbrendű embert támogasson.

Nagyon keveset tudok angolul, mégis elég jól elvagyok az angol Me-vel.

Előzmény: Törölt nick (0)
Gj Creative Commons License 2004.06.20 0 0 topiknyitó
Hali!

Olvassátok el: http://www.morden.fx3.hu/csodafegyverek.html

Tök mindegy, hogy mennyire hitelesek az információk, csak gondolkozzunk el egy kicsit a fantáziánkat használva, hogy mi lett volna velünk magyarokkal, ha Hitler megnyeri a II. világháborút.

Várom az ötleteket.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!