Keresés

Részletes keresés

Gracioso Creative Commons License 2004.12.11 0 0 28
Itt mindent megtalálsza VB-ről: http://www.worldpoolchampionship.com/
Előzmény: gugugaga (24)
Gracioso Creative Commons License 2004.12.11 0 0 27
Kérdezz bátran, akkor tudunk segíteni, ha én nem, akkor majd a nálam okosabbak! :)
Előzmény: Haszika (23)
TamZoli1 Creative Commons License 2004.12.11 0 0 26
Igen ő nyert,de a többiek helyezéséről nem tudok semmit sem!
Előzmény: gugugaga (24)
TamZoli1 Creative Commons License 2004.12.11 0 0 25
Kérdezz bátran és segítek ha tudok Neked!Megpróbálom úgy elmagyarázni akkor neked amit nem értesz,hogy megértsd!Nem olyan hivatalos szöveg formájában,hanem hétköznapi nyelven!
Előzmény: Haszika (23)
gugugaga Creative Commons License 2004.12.10 0 0 24

Pagulayan nyerte az idei VB-t?

Mert amikor közvetítette a Sport1 nem voltam itthon,úgyhogy nem tudom kinyert!

És esetleg azt is megtudjátok mondani,hogy Davis és Reyes meddig jutott?

Köszi.

Haszika Creative Commons License 2004.12.10 0 0 23
én semmit se nem tudok a biliárdról úgy általában. noha nézem a snookert, és poolt, már kiskoromban is Davis. Hendry voltak akedvenceim.. de a szabályok ahogy le vannak írva, az kissé ellentmondásos illetve érthetetlen nekem... persze tudom h ez csak az én oktondiságom, de akkor is jó lenne ha vki segítene megvilágosodnom
Előzmény: Gracioso (-)
TamZoli1 Creative Commons License 2004.12.10 0 0 22
Ezek elég jó helyek szerintem,de a legjobb és a legnagyobb közülük a Gold Crown Biliárd Center!Én már játszottam ott versenyen úgyhogy elhihetitek nekem!Ajánlom mindenki figyelmébe!Ez mondjuk nincs is ugye messze a Móricz Zsigmond körtértől,persze olyan közel sem,DE megéri elmenni oda!
Előzmény: TamZoli1 (21)
TamZoli1 Creative Commons License 2004.12.10 0 0 21

Gold Crown
Budapest XI.,
Budafoki út 111-113.
Tel.: 206-5234, 203-0088/242

Madison
Budapest XIII., Hajdu u. 46.
Tel.: 270-0994

Break
Budapest IX., Üllői út 51.
Tel.: 215-5916

ipanema Creative Commons License 2004.12.10 0 0 20
Üdvözlöm a topicot és kérnék is rögtön egy kis segítséget:
létezik-e Budapesten olyan hely, ahol kifogástalan minőségű pool-asztalon lehet játszani? Mármint azoknak is, akik nem profik.
Jómagam többnyire snokkert játszok és legnagyobb örömömre szolgál, hogy a M.Zsigmond körtér közelében (Ménesi út) lévő Rex W. snooker klubban kifogástalan asztalokon és körülmények között lehet játszani (augusztusban szervizelte a tulaj mind a 4 asztalt).
Várom a választ a pool-asztalokra vonatkozólag és már a hétvégén fel is keresném.
Előre is köszönöm.
Gracioso Creative Commons License 2004.12.10 0 0 19
Ma tehát 23:00-tól World Pool Masters a sport1-en, felvételről, 2 rész. Aki tudja és akarja, nézze :)
csmarkus Creative Commons License 2004.12.10 0 0 18
Sziasztok! Én ugyan a snooker révén kerültem ide a környékre nemrég, most mégis ebben a topicban szólok hozzá elõször. Steve Davis a kedvencem nekem is, a hölgyek között pedig a szintén nagy snooker múlttal rendelkezõ Allison Fisher (http://www.allisonfisher.com).

Pool közvetítésekben néha azon csodálkozom, hogy a profik olykor mennyire egyszerû lökéseket tudnak kihagyni. Gondolom ennek a fõ oka itt is az lehet, hogy a pozícióra összpontosítanak és a magától értetõdõ eltevés meg háttérbe szorul, de akkor is. Ilyen nagy golyókkal ilyen nagy zsebekbe ilyen nagyokat hibázni? "Only human" :-)
Gracioso Creative Commons License 2004.12.09 0 0 17
Értem, köszönöm, van hova fejlődnöm :))
Előzmény: TamZoli1 (16)
TamZoli1 Creative Commons License 2004.12.09 0 0 16

Én nem játszom semmilyen csapatban sem,bár ahol lakom ott van egy NB1-es csapat és annak a keretében benne voltam és akár játszhattam is volna ha egy ok miatt nem veszek össze nagyon a csapatkapitánnyal!Most már mondjuk kevesebbet játszom,de azért egy nagyon kezdő vagy egy gyengébb tudású játékos sokat tanulhatna tőlem!

A kérdésedre pedig az a válaszom,hogy ezt nem nagyon lehet így pontosan megválaszolni,de sok esetben végigjátsszák ők a partikat!DE mondjuk még én is 15-ből legalább 3-4-et végigjátszok a kezdőlökéstől a játék végégig!Ők ennél sokkal nagyobb százalékban szokták!Az biztos,hogy ha így nézzük akkor ők sokan (a magyar bajnokságban játszók) 15-ből 10-et tutira végigjátszanak!DE ha esetleg rossz állásuk lenne akkor biztonsági lökés után újra olyan helyzetbe kerülnek,hogy onnan már simán megnyerhető a parti!

Előzmény: Gracioso (15)
Gracioso Creative Commons License 2004.12.09 0 0 15
Te is játszol valami klubban? Vagy csak amatőr szinten ( ne a játéktudásra értsd természetesen) hobbyból? (Azt azt hiszem nem írtam ,de benne van a szabályzatban, hogy a poolbiliard.tk-n csak amatőr játékosok indulhatnak). Egyébként várjuk az okosságokat Tőled is és a barátaidtól is, nekem egyelőre nincs kérdésem :)

De talán mondjuk mégis: egy Magyarországon profi szinten játszó játékos (most nem igazán Földes Vilmosra gondolok, és a vele egy szinten lévőkre, hanem mondjuk X város klubjában játszó egyénre). Szóval ők kb. milyen %-ban tudják végigpakolni (letakarítani) az asztalt kezdés után? (9-es játékra gondolok) Ugye érthető a kérdésem, bár kicsit bonyolultan fogalmazok. :)
Előzmény: TamZoli1 (14)
TamZoli1 Creative Commons License 2004.12.09 0 0 14

Köszi nakinebo a dícséretet,DE én úgy emlékszem,hogy 8-as játékban is talán ha egyszer ,maximum kétszer kaptam ki tőled!DE most már elég a fényezésemből!:))))

A többire meg annyit mondanék,hogy mindenkinek segítek mindenben amiben tudok!Valóban ismerek válogattot kerettagokat,meg a Magyar Biliárd Szövetség vezetői közül is néhányat!

Előzmény: nakinebo (12)
Gracioso Creative Commons License 2004.12.09 0 0 13
Ejha! Már nem volt értelmetlen a topic! :) Köszi a segítséget, ti meg bp-iek használjátok ki a játoklehetőséget! :)
Előzmény: nakinebo (12)
nakinebo Creative Commons License 2004.12.09 0 0 12

Sziasztok! A jobbára csak kézilabdába, meg fociba irogató "TamZoli" nicknevű kollega figyelmét fel fogom hívni erre a topicra. Bár őt nem nevezném amatőrnek 9-esben. (ha jól melékszem még egyszer sem veretm meg pedig vagy 100-szor játszottunk) Rajta keresztül egyébként lehet kérdezni a biliárd szövetség vezetőjétől és az egyik (esetleg kettő) válogatott játékostól is. Írjon akinek van kedve játszani egyet! :-) (Bp.)

Haszika Creative Commons License 2004.12.09 0 0 11
Steve Davis a király:-) igaz, ő snooker mágus
Gracioso Creative Commons License 2004.12.09 0 0 10
Találtam két egész jó oldalt, vannak fent egész jó képek, és a játékosokról is van leírás. Sajnos mindkettő 1-1 eventhez van, nem találtam _még_ átfogó poolos oldalt. Szóval a 2 amit találtam:
Mosconi Kupa: http://www.mosconicup.com
World Pool Masters http://www.worldpoolmasters.com
Gracioso Creative Commons License 2004.12.09 0 0 9
Remélem nem fog elsüllyedni. :) (A snookerben biztos vagyok, hogy nem fog :) ) 7végén összedem kicsit a dolgaimat, talán találok otthon 1-2 jó képet, esetleg videót, vagy bármit...
Előzmény: Szababa (8)
Szababa Creative Commons License 2004.12.09 0 0 8

nnna, egy újabb topic, amit "kénytelen" vagyok olvasgatni... ;-)

1-2 régi unalmast kidobok és akkor marad erre is időm (meg picit dolgozni is...)

Ne hagyjuk elhalni ezt sem meg a snooker-t sem! Hajrá magyar billiárd sport!

fulopg Creative Commons License 2004.12.08 0 0 7
Ha otthon lennék pénteken, akkor tudnál annyi sört hozni, hogy azt hazudjam, hogy a BMW a kedven kocsim.... :))
Előzmény: mtsz (6)
mtsz Creative Commons License 2004.12.08 0 0 6
ejjejj, sajnos nincsen sport 1-em. Ha lenne egy jó cimborám, aki meghív magához és én viszek neki sört és a kedvenc kocsija a bmw....
Gracioso Creative Commons License 2004.12.08 0 0 5
Akkor mondom, hoyg pénteken a Sport1-en este 23:00-tól 2 részt is leadnak a Pool Mastersből. Akit érdekel, nézze :)
Előzmény: fulopg (4)
fulopg Creative Commons License 2004.12.08 0 0 4
Ha ti is úgy gondoljátok, legyen itt is úgy, mint a snooker topicban, hogy ha valaki értesül valamilyen pool közvetítésről, akkor beírja. Merthogy én sűrűbben nézem a fórumot, mint a tvműsort, és maradtam már le emiatt közvetítésről. Amúgy a topic jó ötlet, remélem népes lesz.
Gracioso Creative Commons License 2004.12.08 0 0 3
Az én igazi kedvencem Tony Drago. Fantasztikusan gyorsan játszik (mondjuk pont ez a hátránya is, hiszen előbb-utóbb pont emiatt hibázik). Mostanában egyébként 7végente a Sport1-en részletekben adják a Pool Masterst, bár felőlem lehetne minden este is :)
Előzmény: ivanandras (2)
ivanandras Creative Commons License 2004.12.08 0 0 2

a sport1-en láttam egyszer, hogy elkezdett nem is tudom miért örjöngeni, üvöltözött mindenkivel, aztán másnap hozott egy csokor virágot a bíró csajnak, aki nem mellesleg kurva jól nézett ki :)))) no de azért a sportág mágusa mégiscsak Efren Reyes

Előzmény: Gracioso (1)
Gracioso Creative Commons License 2004.12.08 0 0 1
Hát igen, ő nem semmi figura. Nem láttam még igazán bepöccenni, de állítólag nagyon be tud gurulni. Tavasszal láttam a Eurosporton a trickshot VB-n, ott nagy dolgokat mutatott, meg is nyerte ha jól emléxem.
Előzmény: ivanandras (0)
ivanandras Creative Commons License 2004.12.08 0 0 0
Csak az Earl Strickland :)
Gracioso Creative Commons License 2004.12.08 0 0 topiknyitó
Lelkes biliárdos amatőrként régóta tervezem már egy biliárd topic nyitását, több okból is. A legfőbb ok, hogy nincs ilyen (vagy elfelejtődött). Aztán, hogy egyre több ember megismerje a hivatalos szabályokat, és ne mindenhol a kocsmai szabályok szerint játszanak! (Aki nem tudná, az igazi biliárd szabályok között nincs sem "kétszerlökés", sem "feketegolyóaszemköztilyukba", stb. :) ) A másik célom, hogy a nagy versenyekről, versenyzőkről halljunk itt egymástól. (Természetesen soha nem érhetjük el a SNOOKER topic népszerűségét, de ha pár biliárdszerelmes összegyűlik, már az is siker.) A 2004-es pool vb topicja is viszonylag nagy forgalmú volt, pedig az "csak" egy esemény volt. Harmadik célom, hogy minél több emberrel megismertessek egy nagyon jó kezdeményezést ( a kitaláló utólagos engedélyével :) ), amellyel fel lehet dobni egy kicsit az amatőr biliárdos életet. Az ötlet lényege, hogy egyfajta verseny alakuljon ki az amatőr játékosok között is. Nincs nevezési díj, sem első díj. Egy ranglista alakul ki a nevező játékosok között, és a mérkőzéseket kihívásos alapon kell játszani (8-ast és 9-est egyaránt). Erről bővebben olvashatsz ill. jelentkezhetsz a http://poolbiliard.tk/ oldalon. Ezen az oldalon a hivatalos szabályzat is megtalálható.

Jómagam egyébként legjobban a 9ball szeretem, magyarul a 9-es játékot. Sokkal pörgősebb, élvezetesebb, mint a "hagyományos" 8-as játék, és sokkal jobban rákényszeríti az embert az fehér golyó helyezésére, amely szerintem a játék egyik legszebb része :)

Végezetül szeretnék néhány linket megmutatni:
http://biliard.lap.hu - jó kis linkgyűjtemény
http://www.poolbiliard.hu/ - Magyar Biliárd Portál

http://poolbiliard.tk/ - Biliárd Ranglétra

<a href="http://forum.index.hu/Topic/showTopicList?t=9025440" target="_blank">http://forum.index.hu/Topic/showTopicList?t=9025440</a> - Az igen forgalmas, és nagyon sok "tudást" tartalmazó SNOOKER topic

Várom az ötleteket, hozzászólásokat, biliárdmániásokat! :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!