Keresés

Részletes keresés

akapuli Creative Commons License 2006.02.16 0 0 34585

itt valaszolnak a boss-os kerdeseidre:

bossarea
Előzmény: vic7799 (34535)
akapuli Creative Commons License 2006.02.16 0 0 34584
akapuli Creative Commons License 2006.02.16 0 0 34583
akapuli Creative Commons License 2006.02.16 0 0 34582
azt hittem, hogy mar felraktak a masik tv-s szereplest is, de meg nem. na akkor jatszott a sarga televel, amit nekem is volt szerencsem kiprobalni. zsir :-)
Előzmény: KARPI (34576)
akapuli Creative Commons License 2006.02.16 0 0 34581

kronologiai sorrendben (hulyesegeim kijavitva :-) :

1965: CBS

1968: a fender kereskedelmi igazgato szerint itt kezdodtek az igazi gondok

1970-es evek: a szent-gralt kereso gitarosokkal ellentetben peldakepeik. jimi hendrix, blackmore stb. stb. mind CBS-stock fendert hasznalnak, nemi pickup bolonditassal.

1980-as evek eleje: megerkeznek a yamaha-tol a managerek.

1982: a fujigen (ibanez "lawsuit" masolatok gyartoja) elkezdi a gyartast es a squier markanevet az europai piacra szant fendereken hasznaljak. 

1983: USA vintage modellek: 52'es tele, 57'es strat, 62'es strat, ezekkel probaltak visszahozni a regi buszkesegeket.

1985: CBS eladasa az alkalmazottaknak. 800 fobol 100 fo marad. februarban leall az USA gyartas, mivel a fullertoni gyar nincs a szerzodesben. ebben az evben

minden gitar japanban keszul. uj USA gyarak epulnek.

1992: koreai squierek

1995: guild megvasarlasa

tehat diohejban ennyi :-)

Előzmény: Stms (34565)
landmine Creative Commons License 2006.02.16 0 0 34580
Jó vékony a fehér gityó. Én ezt vontam le :)
KARPI Creative Commons License 2006.02.16 0 0 34579

SZIA  na most mire kene rajonni , azert jo slide-ban mert Squier , vagy a slide-hoz Squier kene  es nem Dobro .Kulonben ezek a gitarok kinezes szerint a luxus kategoriaba tartoznak ( vagy csak ugy neznek ki mert felcicomazhatom en is ) ,

A  "sidef"-es "picguard" a luxus kiadasoknak dukal . Persze lehet ra venni es kicserelni .A masik ketto valami vintage-nek nez ki , most ,mar csak a szeriaszam kene , meg hogy hol van hogy megtalaljuk a kiadas jegyzeset es esetleg minosegi utalasokat.

Van ket DVD-m Rory Galagher  , turneban  magy gitarboltba es vesz egy ocska vacakot amin alig lehetne valamit is jatszani , es aval "slide"-ozik  ,mag van a neten rengeteg Slide orakat nyujto gitaros kiknel rovid mintakat lathatsz videoban ugy 30-60 sec. anyagot . ott lathato milyen furasagokkal jatszanak slide-ot .

En is egy regi vacak bolgar gitart alakitottam slide-ra .Mas tehnika mas hangszin mas elvarasok a gitar eseteben.

Persze egy Pedal SteelGuitar az erdekes lenne de az bizony draga , es gondolom ot is van minoseg es minoseg.

Most a felreertesek elkeruleseert meg meg kell mondanom hogy  "epitettem" tobb gitart  eleg jok voltak a minosegi hatart csak a jo  es megfelelo faanyag beszerzese korlatozza.

Aztan felhagytam mert egy magamgyartotta gitar ha mindent beleteszek ami dukal hat jo draga lessz , ha meg a femalkatreszeket es elektronikat  is megrendelem akkor mar lassan a luxus arkategoriaba jutsz , neha dragabban jossz ki mint egy " eredeti" gyari markas hangszer.

.Na meg rengeteg ido kene.Efekt pedalokat is epitettem ,erositoket , hangfalakat , tobsavos mangnetofont, itt is az alkatreszek minosege a meghatarozo , ritkan rengeteg munkaval keszithetszz olcsobban egy jo cuccot.

Szoval , engem szemelyessen nem erdekel  hogy mi van rairva egy hangszerre ,hanem az hogy mibol van gyartva es milyen a kivitelezes elsosorban tehnikai teren ( nem fontos a csillogo gyonyoru festek de az is fontos hogy egy hangszer jol nezzen ki )

Ha nem birsz magad kesziteni hangszert akkor meg meg kell venni egy megfelelot

a szempontok egyeniek , mindenkinek mas fontos .Persze ilyenkor a szegeny kezdo/haladok nem ertik hogy mirol van szo mert a "reklam" azt sugalta nekik minden uton hogy  "EZ AZ" evvel jatszik a NAGY GITAROS STAR tehat ez kell neked is massal nem is lehet stb.Na ezektol a kezdo/haladoktol lehet a jo es olcso hangszereket felvasarolni mert ezek adnak vesznek nem jo nekik semmi  , altalaban jatszani meg nem tudnak mindig a hangszer a hibas, de fontoskodnak a minnel szuperebb hangszereikkel , a profi hangszereikkel ami azt sugallana hogy ok is profik , egy egy kocsmarosnal neha bevalik a dolog ...madarat tollarol a profit meg a gitarjarol ...hehehe . Ezek aztan a filozofosok , van ilyen anyi hogy Dunat lehet rekeszteni .Es meg nem tertem ki a gitarpengeto tartas filozofiajara  , hangszedok es a gitarlak mitologia.Mar csak a Furrier analizis hianyzik .Csak be kell ulni egy kavera ha van elveszteni valo ido es indul a "forum".  

A lenyeg hogy megnezni , kiprobalni es olcson venni a hangszert igy lehet hogy szerencsed van .( megent megemlitam hogy egy profinak van ugy 100 gitarja , minden hangszinre es jatekstilusra mas gitar a megfelelo )

Előzmény: Bitter (34577)
Stms Creative Commons License 2006.02.16 0 0 34578
Én mindig úgy műveltem, sose volt belőle gondom. :D
Előzmény: nahat (34575)
Bitter Creative Commons License 2006.02.16 0 0 34577

Volt szerencsém hallani a képen látható JJ Holiday nevű úriembert gitározni (Imperial Crowns, USA). Egy csoda slide gitáros, valami elképesztő sounddal.

A Strato egy Squier, a  fehér gitár egy tisztán műanyag testű Supro.

Tessék következtetéseket levonni...:)

KARPI Creative Commons License 2006.02.15 0 0 34576
Hat nezem , van ket szep kep , sehol hangminta egyik Strato forma a masik aemiholow fatt Tele , nincs hang ..ra is kattintottam de viszahozott a forumba ...mashova hatrab linkelted ..van lejebb ugyancsak kepek egy katalogisbol leirasal , van ott mp3 minta ...nem talaltam ?
Előzmény: akapuli (34560)
nahat Creative Commons License 2006.02.15 0 0 34575
Pont fordítva :-) A második link el is magyarázza :-))))
Előzmény: Stms (34574)
Stms Creative Commons License 2006.02.15 0 0 34574
Rugós hajlékony megy a kulcshoz.

http://www.guitarforbeginners.com/restring.html
http://www.frets.com/FRETSPages/Musician/Guitar/Setup/Classical/ClassicStr/classicstr1.html
Előzmény: supermazsi (34573)
supermazsi Creative Commons License 2006.02.15 0 0 34573

sziasztok  ide is beteszem mert már égek a vágytól , hogy nekikezdhessek

szval most húrozok először klasszikus gitárt ....

és az E A D húrok egyik vége olyan rugós-hajlékony a másik merev

most melyiket a fejhez melyiket a lábhoz ?

légyszi segítsetek előre is köszi ( egyébként egy raimundo 123 új most vettem bécsben rettentő lelkes vagyok :) )

vic7799 Creative Commons License 2006.02.15 0 0 34572
Egy ismerősöm rendelt egy Telét innen és nagyon korrekt darab...
Előzmény: akapuli (34571)
akapuli Creative Commons License 2006.02.15 0 0 34571
Előzmény: TheRover (34570)
TheRover Creative Commons License 2006.02.15 0 0 34570

itt lehet rendelni japan fendert

ide nem akartál egy linket szúrni? Én szívesen megnézném

Előzmény: akapuli (34568)
Stms Creative Commons License 2006.02.15 0 0 34569
A Sambora az egy jó kis rock gitár, csak 21 bund oda már kevés. Jól cseréltem annak idején (Samborát Fotóflémre)

Kösz a linkelt oldalt, az enyémen ugyanez a nyaki minta van, 2x. :D
Előzmény: akapuli (34568)
akapuli Creative Commons License 2006.02.15 0 0 34568

szvsz a sambora egy rossz vicc volt :-)

itt lehet rendelni japan fendert+AFA+vam+magyar valosag a postan :-) vagyis :-(((

fotoflame modellek: egy nagy titok :-) http://www.xhefriguitars.com/page7.html

Előzmény: Stms (34566)
TheRover Creative Commons License 2006.02.15 0 0 34567
Előzmény: akapuli (34564)
Stms Creative Commons License 2006.02.15 0 0 34566
Én pölö rosszul voltam, mikor megláttam a mexikói Sambora sztratóm hátulján azt az ocsmány famunkát, amit műveltek. Ellenben a '94-es reissue japán sztrat... Hmm. Finom darab, akkor is ha fotózva van rá a juharfa.
Előzmény: akapuli (34563)
Stms Creative Commons License 2006.02.15 0 0 34565
aha.
Előzmény: akapuli (34564)
akapuli Creative Commons License 2006.02.15 0 0 34564

roviden: miutan a CBS eladta a fender uzletagat az alkalmazottaknak, 3 menedzser ujraszervezte az egesz gyartast. erre azert volt szukseg, mert a szerzodesben foglaltak alapjan a CBS megtartotta a fo gyartouzemet (holnap megirom a pontos datumokat)

az ujjaszervezes alatt az amerikai gyartast teljesen beszuntettek es mindent aza alapoktol kezdtek.

ezalatt megkertek a japan gyarat (aki addig az ibaneznek gyartotta a kopintasokat), hogy vegyenek reszt a gyartasban. ekkor lemasoltak az elozo idoszak legregebben futo es legsikeresebbnek szamito modelleit: 52-es tele, feher szegelyes azt hiszem 62-es tele, 57-es, 62-es strat, 62-es jaguar/jazzmaster +basszusok. a bonsai-nyi pontosaggal legyartott gitarokat szvsz csak a sznobok diszkriminialjak [allitolag a lakkreteg osszetetele es vastagsaga mas:-] . ezekre mindre fender CIJ (crafted in Japan) felirat kerult. a kevesbe valogatott faalapanyagokbol keszult, nem annyira korhu gitarokra pedig a squier feliratot raktak. ez a legendas  JV-sorozat.

a 90-es evek elejere (pontos datum holnap) osszeszedtek az amerikai gyartast. az ebbol az idobol szarmazo fenderek meg nem lettek vintage-ek, de szerintem nagyon ertekesek lesznek idovel. egy ilyen peldany van az elozo hsz-emben belinkelt kepen is.

jelenleg befejeztek a teljes termekskala atfesuleset, visszahoztak nehany modellt, a japan gyartas kizarolag az otthoni piacra termel, kiveve nehany special edition modellt.

az internetes legendazasnak meg az lett a vege, hogy mostmar nem tuntetik fel a termekismertetoben, hogy hol tortenik a gyartas. nincs is miert, mert a nehany evvel ezelotti indoneziai modelleket leszamitva mind nagyon popec hangszer (a listaar azert tukrozi az elvarasokat es a szarmazasi helyre is kovetkeztetni lehet)

holnapra a feher foltokat is megirom, mert vallalatiranyitasi-vallalatgazdasagi szempontokbol is nagyon tanulsagos tortenet.

"leo vegulis csak azert csinalt gitart, hogy legyen mivel kiprobalnia az erositoit" :-)))) 

Előzmény: Stms (34562)
akapuli Creative Commons License 2006.02.15 0 0 34563

probald ki legy szives az altalam belinkelt gitarokat, ha szerinted meg mindig szarok ezek utan, akkor tenyleg nincs ertelme ide irogatnom :-) ezek mar nem olyan minoseguek, mint a regiek, (nem egy kaptafa) raadasul egyik sem indoneziai, hanem kinai-koreai...

masreszt azon is el kellene gondolkodni, miert tud a tobbi gyarto annyira hasonlo kopiakat kesziteni...mert ugyanaz a gyartosor gyartja oket, csak az egyiknel masok a minosegi kovetelmenyek vagy szin vagy barmi....

economy of scale a vilag a neve ahol elunk, de ettol meg ezek a gitarok hibatlanok.

Előzmény: KARPI (34561)
Stms Creative Commons License 2006.02.15 0 0 34562
Várom. :)
KARPI Creative Commons License 2006.02.15 0 0 34561

Folyi a gyartas ez egy ugyes Fender moka , miart masok arasak le a Stratokinezesu gitarokert a sok penzt , erre gyartottak ok , illetve a Squier tulajdonkeppen hurokat szalitott a Fender cegnek , mig jott ez az otlet , es persze megis FENDER cegjelzes nem kopia csak gyengebb minosegu Fender , boven le van irva a neten.

www.jamwave.com/storytellerguitar  itt a lapomon a GALERI kepek kozott ott a hasonlo Squier, az enekes gitaros fiatal haverome ( mar kell neki vegyunk ajandekba egy masik gitart ) , nem lehet behangolni mar mindent csinaltam vele , es ez csak epp az egyik ilyen problemaval , hozzak a sracok ismerosok altal agyongyotornek hogy allitsam be , nemelyikatr keptelenseg ugy dolgozzik a fa anyag ahogy akar , szolni meg elmegy valahogy nem egy Strato de nemelyik beallitas ok. Amugy kinezes es meretek magegyeznek , konyebb mint a Strat , hangszedok dupla rudmagnes a hangszedo "csavarok" ket oldalan jo nagy jelu  , csak a nyak az nem OK.Persze mint mondtam nem egyformak , ez a bibi nem tartjak a "receptet" innen a minoseg ingadozas. 

akapuli Creative Commons License 2006.02.15 0 0 34560

ez nagyon nem igy volt. megirom, ha lesz idom :-) a maig napig folyik a gyartas, otthoni piacra.

KARPI: szoljal, ha mar kiprobaltad es szerinted ez a squier szarul szol :-)

cimboram in action
Előzmény: Stms (34554)
KARPI Creative Commons License 2006.02.15 0 0 34559

EGYUTT MINDENNEL ES A MASIKAT IS EGYUT KELL MERNI MERT NEM SZEDHETED SZET AZ ELADO GITARJAT. Gondolom egy olyan piaci dinamometer jol jon a megmereshez, altalaban a "rosszabb" minosegu vagy eltero "evjaratu" Stratok is kulomboznek .

A csengo hang a TWANG az a minnel tomorebb es nem sokat kiveset tesnel vettem eszre , ha ki van nagyon vesve hogy mindenfele pickup beferjen ( tesznek ami van eppen vagy ami olcsobb ) akkor az uregek rezonalnakk es elszinezik a hangot nincs csillogas , lagyabb es sotetebb lessz a hang.

Ez fennal akar milyen gitarra , tehat a Squier -nel is  hozzajarul a hangjahoz , nemelyik tenyleg jol szol , nyakat kel nezni nem e tul hajlekony . Az osszes Javorfa nyaku gitaromat a balkezfejjel mag birom huzni ugy hogy a hurok a nyakhoz ernek ( a bundokhoz) a Strat-nall a Juharfa nyak meg sem mozdul .

Ebbol kifolyolag konyebb hangolni es jobban is tartja a hangolast .

Ezert jo egy hasznalt , koros  gitart venni , ha nem egy luxus garantalt minosegut veszel , mint mar mondtam ez mar biztos nem romlik ha koros reven  meg jo a nyak ( nem ferdule , hajlott stb)

Vigyazt szemiakusztikus konyen gerjed rockzene eseteben a nagy erzekenyseg miatt es a rezonalo doboz miatt.Neha keptelenseg jatszani szimpadon nagy erovel .Inkabb halkan klubokban jo.

Pld  .korai tipusu Gibson LP -nal a felso domboru resz egy rezonalo lemez volt mint a szemiakusztikus gitar felsu lapja , mindez kitapasztalva hogy sotet lagy Jazz-es hangja legyen , kesobb rockzenehez tomor fabol gyartjak mert a rezonator nagy erosites eseten berezeg es  nem lehet megallitani jatek kozben , teheat a Fender modjan csak tomor deszka aminek a rezonancia frekvenciaja jo messze kel legyen a gitar hangok frekvenciajatol hogy egyforman rezegjen minden hang a gitaron ,

Acusztikus hangszernel ket Heimholz rezonatir van osszekapcsolva , a ket kerek doboz van osszeboronalva a gitar , hegedu , nagybogo ebbol eredo formakra.

Ezekrol gondolom talalsz a neten a Wikipedia-ban  , vagy egyszeruen a google val, ott kell utannanezni a gitarnak is amit meg akarsz venni , ha jegyzett ceg akkor van biztossan referencia rolla . Ha nincs a neten akkor az egy kis ceg haklizott " feketezo" termeke. Attol lehet jo is .

Előzmény: Stms (34553)
Stms Creative Commons License 2006.02.15 0 0 34558
Hmm...
Előzmény: TheRover (34557)
TheRover Creative Commons License 2006.02.15 0 0 34557
'83-as, sunburst
TheRover Creative Commons License 2006.02.15 0 0 34556

Én szeretnék eladni egy JV szériás Squier stratót, nemrég hirdettem az apróneten, öten jelentkeztek rá, de lusták voltak lejönni Veszprémig.

Elég ramaty állapotban van, elviselne egy bundcserét mindenképpen, meg egy jó adag kontaktsprét, viszont elég olcsón adom! Jól meg van kopva a széle, elég blues-os a kinézete :-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!