Keresés

Részletes keresés

organic Creative Commons License 2000.05.19 0 0 2202
A Biblia elejérol kimaradt egy mondat.

Előzmény: cellux (2200)
Pavarottis infarction Creative Commons License 2000.05.19 0 0 2201
Láttatok volna tegnap. Mint a Régi, szép időkben. Egy budapesti kocsmában tekertünk ezerrel. And no fear. Most meg azt számolgatom mennyivel kevesebb adót fizetnék a költségvetésbe ha börtönbe kerülnék. Halló! Valaki odafönt! N e m é r i m e g!

PI

Előzmény: Jungfrau (2198)
cellux Creative Commons License 2000.05.19 0 0 2200
Tanúm a víz, mely messzire viszi agyam hordalékát. Segítőm az aranyásó, ki rostálja azt.

bináris.majális

Előzmény: organic (2195)
porcini Creative Commons License 2000.05.19 0 0 2199
Itt ülünk mi is pozsóval és azon töprengünk, hogy vajon miért az ő nevét írták ki.
pozsó:"Biztos kipécéztek maguknak, ENGEM akarnak!!!AKUT PARANOIA!!!"
Előzmény: Jungfrau (2198)
Jungfrau Creative Commons License 2000.05.19 0 0 2198
Remélem mindenki szépen felöltözött!
Kitettek minket a cimlapra : ))
nornoc Creative Commons License 2000.05.19 0 0 2197
Ismeritek a Dopewars című játékot?ingyen letölthetö.
www.dopeworld.com/dopewars

Itt aztán van minden.

organic Creative Commons License 2000.05.19 0 0 2196
Oh igen, ma kipróbálhatjuk Jung szakácsmuvészetét. Diós süti lesz vacsira.
A tesztpilóták: Alexithymia és Organic + 2 boszorkány.

Taps : )

organic Creative Commons License 2000.05.19 0 0 2195
Ha már utat engedek magamnak, csak a muvészet nevében tehetem. Nem mondhatok semmit sem neked, vagy senkihez szólok, vagy mindenkihez.

Feladatom, hogy értéket teremtsek, egyelore értelmezhetetlen feladatként áll elottem. Nem áll szándékomban pozitívat kovácsolni a mindenfélébol, ami amúgy is csak áramlik ide-oda. Talán aki látja megmondhatná végre, hogy én vagyok-e az. Halmaz a halmazban. Kifordul a zsák, befordul a zsák. A tanúság ténye tisztán tartja érdeklodésemet.

organic Creative Commons License 2000.05.19 0 0 2194
én leszek a felho, de gyorsan elsodródóm, igérem : )
Előzmény: aromo_ (2192)
blackhole Creative Commons License 2000.05.19 0 0 2193
Margitsziget rulez!!!

1:
Te, járhat vajon egy civilruhás rendőr strandpapucsban?
2:
Milyen találmány lehetett az ipari forradalom elindítója, a repülővetélő?
3:
A McDonald's-ban külön füves menü van, abba teszik a szemetet. (az ízérzékelésünk csodái)

Fantasztikusan helytálltam a mekiben. Sikerült értelmesen rendelnem, sőt még pénzt is tudtam levenni a számlámról!! Ügyes vagyok, mi?

aromo_ Creative Commons License 2000.05.19 0 0 2192
megintcsak imádlak benneteket :-)

aromo_@tiszta.mint.a.felhőtlen.égbolt :-)

Előzmény: Tavaszcsillag (2190)
jordan23 Creative Commons License 2000.05.19 0 0 2191
remeleM ma is jo lesz
Előzmény: spájbl (2189)
Tavaszcsillag Creative Commons License 2000.05.19 0 0 2190
Szasztok, "véletlen" bejöttem:-)
FISH! Ugyanezt éltem végig. :-(
Én is megváltoztam és is megtanultam: a soha többet nem igaz. Nem is akartam. Most jó.
Olvasok tovább.....
Előzmény: FISH (2140)
spájbl Creative Commons License 2000.05.19 0 0 2189
ha a kopaszi gátra gondolsz, az tavaly is egy nagy esti eső után volt, és nagyon rulzott. bisztos lesz.
Előzmény: jordan23 (2188)
jordan23 Creative Commons License 2000.05.19 0 0 2188
ma este jon valaki GOA-ra? lesz egyaltalan?

J23

pozsó Creative Commons License 2000.05.19 0 0 2187
porcini RULEZ!!!
p.
pozsó Creative Commons License 2000.05.19 0 0 2186
Hello mindenkinek!

Pár érdekes hír a mai Reggeliből:
- 5 TONNA kokaint foglaltak le Kubában, ami eddig a Rendőrség legnagyobb fogása volt eddig. Számszerűsítve ha jól emlékszem az USA kb. ekkora öszzeggel (1.7milliárd$) tudná támogatni Kubát. Persze biztos lenne máshol is helye annak a pénznek; hát még a kólának:-).

- Most hétvégén 20-21.-én "A jövő már elkezdődött" fesztivál lesz a SOTÉn ; kelet, buddhizmus, krisna, zene, Popper stb...

- Ja és Laár András is ott lesz, aki egyébként négy évig tanult a Kőrösi Csoma Buddhaschoolban, és fellépései közben felmászik a hátán a kundalinikígyó.

Most akkor jönnek a jelek, vagy nem???

Hello greengrocer, tényleg indíthatnánk egy GONZO-MEDIA-HIGH-t, és ötletedtől vezérelve kérdezném a Tisztelt Házat, hogy nincs-e valakinek Mancsos, vagy ilyesmi újságos ismerőse, aki el tudna indítani egy gonzo-rovatot, amivel fel lehetne lendíteni a mocsok drogosok szellemi és spirituális fejlődésének internet-nélkülöző társadalmi rétegére jellemző elszigeteltséget.:-)

Samirah: Lehetek a Flashback-ed?:-))))(király(nő?)vagy!).
hello újak(balus, Green Peaks), örülök, hogy egyre többen bátorodnak írásra.
csá
pozso@boldog.fű

_Cr38R_ Creative Commons License 2000.05.19 0 0 2185
Sziasztok :)

Csak egy rovid koszonet erejeig..

Koszi FISH a segitseget :)))) Illetve akik meg ott voltak FISH-sel az este:))

En rovid ideig most nem leszek az irc-en, de hamarosan visszajovok..addig is tesssek csak jonni, idovel megtelik szep lassan:)

Barati olelessel,

Cr38R :)))))

Udv az ircnetes crew-nak is:)

Köpcös Creative Commons License 2000.05.19 0 0 2184
Üdv. mindenkinek...

Cikk full gagyi... Egyébként a ne légy droid dumát szoktam használni élőben néha, de az akkor a nagyon kattogó, szeletelő emberekre mondom, nem arra aki tiszta életet él. Annak inkáb a gratulálok, ez is egy jó döntés volt duma szólhatna...

Aromo: nem csalódtam. levél király, bár remélem nem hívja fel ránk túlságosan a figyelmet.

Poló: béka kell rá, esetleg gomba kalappal... de lesz belőle valami ?

Köpcös

Samirah Creative Commons License 2000.05.19 0 0 2183
A nevem Back, Flashback ..

Egy enyhe mosoly szalad szét halumerev ajkaimon.
Tudom, hogy én vagyok a Valóság.
Csak én vagyok.

S Benned ez mindig csak akkor tudatosul, amikor már nem vagyok Neked.

hát ezen mosolygok ..

Mert Te csak azt tudhatod, hogy a Mosthoz képest csak Én voltam Neked.
S csak akövetkező Mostban tudod megmondani, hogy az előzőt én uraltam-e ..

S ezért SOHA nem tudhatod, hogy nem csak Én létezem-e, s Te vagy Nekem a Flashback.

Ennyit a hajanali gondolataimról ..

Samirah

doodoo Creative Commons License 2000.05.18 0 0 2182
Sziasztok!

Már egy ideje akartam írni arra a témára, hogy: "rendben van, hogy ti tudjátok, de attól még a sok 'hülye' szétcuccolja az agyát"... most akkor ezt is megejtem :)

A divat-diszkósok bulizni akarnak elsősorban. Ehhez bármit felhasználnak, amiről úgy tudják, hogy "állat". Ha van drogtörvény, ha nincs: a guru megvilágosodni "akar", a partizók meg szórakozni. És az a szép az egészben, hogy a kettő egymással karöltve létezik.

Aki tudja, az nem élvezi igazán, aki élvezi, az meg nem tudja, mit is élvez igazán. A tudás (vagyis a tudás "megteremtője") hozza létre azt, amit a másik fél élvezni tud. És ezt az élvezést látva jön rá újabb dolgokra a "tudós".

A kettő tehát különválik, méghozzá abból, aki _tudatosan élvezi_ a saját világát. Ez az a közös pont, ahová előbb-utóbb mindenki eljut. Az út tehát csak annyiból játszik szerepet, hogy kinek melyik pólusra van szüksége inkább: a tudatosságra, vagy az "elengedésre" (ami az élvezés egy más megfogalmazásban).

Természetesen nem azt mondom, hogy a diszkóban tomboló emberek mindegyike már annyira mentális, hogy pusztán ezzel a Nirvanába jut... javarészt az emberiség nem-tudatos.
Valahol azonban mindent el kell kezdeni. Ha ott, hogy a "nem-tudatos" szórakozás (drogozás) során jön rá valaki arra, hogy tudatossá akarja formálni, akkor ott...

Nincs mit elrontani, csak önmagunk számára (és még azt is meg lehet javítani :). És erre azok a jelek utalnak, amik még nem tartoznak önmagunkhoz (külvilág)... a bűntudattal küszködő "drogos" így kapcsolódik össze a törvénnyel és a legális szereket használó ember így "nyeri el" nyugalmát és vica versa...
Hogy mi-mit teremt, azt érdemes megfogni a legkézenfekvőbbnél: önmagunknál...

Hajrá :)

Előzmény: danima (2180)
doodoo Creative Commons License 2000.05.18 0 0 2181
Sziasztok!

Én tudok egy farmakológust, csak sajnos nagyon elfoglalt... egy levelet azért megeresztek neki, amúgy is akartam pár dolgot kérdezni tőle. Nektek mi lenne a kérdésetek?

Információ-áramoltatás-drog témában a tényállás szerint sajnos azok jutottak eddig előbbre, akik a hivatalos utat választották: orvosok, pszichológusok, akik 20-30 évet vártak arra - csendes/ártatlan kísérletezgetést folytatva - hogy egyáltalán (elme)orvosi célokra felhasználhassák az MDMA-t ill. az LSD-t... Sajnos komoly referenciák (tudományos fokozatok, stb.), vagyis elég nagy fizikai ego szükséges ahhoz, hogy valaki megváltoztasson valamit. Legtöbbször akkor sem megy... a "köz" nagyobb ego ebben az esetben. Csak nem mindig okosabb...

Ha az őselemeket nézzük a földtől a tűzig haladva, akkor mozgékonyságot tekintve a föld halad a leglassabban. Ilyen formán a "tudomány" a spirituális (pszichedelikus) fejlődéshez képest lassabb lesz (persze ezáltal biztosabb is). Aztán koronként feljebb konvertálódik az egész egy-egy brossúrával (lásd számítástechnika fejlődése, stb.)...de mindig lesz "fizikai sík" (Malkuth a héber kabbalában), amely lassabb az ego-hoz (Tipheret) képest... (szemléletesebben most nem kívánom leírni... aki tudatosabba kíván foglalkozni a témával, annak rengeteg forrás áll rendelkezésére... pl. könyvek, vagy Utazó önmaga :) )

Mindig vannak kis lépések... ahogy a napokban is láttam egy olyan weblapot, ahol többdiplomás, "érett" tudósok kategorizálva, referenciákkal, mentálisan írtak le olyan élményeket, amelyeket szenzációhajhász para-kutatók évekig bizonygatnának ugyanezen "típusú" tudósoknak. És e tudósok teszik mindezt azért, mert saját szemléletük alapján többet akarnak a világból kicsiholni... sebaj, így lesz nekünk egyre gyorsabb Net, brainwave-szinkronizátor... majd csak eljutnak önmagukhoz is, amikor már annyira felgyorsulnak, hogy a részecskegyorsítóba nézve a saját ülepüket látják meg :)

Én képes vagyok várni. Addig azonban nem engedem el a "drog-kérdést", amíg a személyes szabadságomat az általam megszabott mértékben meg nem szerzem. Az eszköz én magam vagyok, a cél szintén. Már csak a megfelelő irányultságú akarat szükséges hozzá... dolgozom rajta :)

Én ezzel a példával járulok hozzá a "köz érdekéhez"...

danima Creative Commons License 2000.05.18 0 0 2180
Hi Mindenkinek,

greengrocer figyellek egy ideje, tetszenek a hozzászólások, hajrá! :-))

Ezt már én sem bírom megállni szó nélkül:
Én is úgy gondolom, hogy (egyébként erről itt már sokszor volt szó) ma Magyarországon nem nagyon eshet szó legalizálásról, mert sajnos hiába van néhány (most már talán nem annyira kevés) emberke, aki ésszel csinálja a dolgokat, meg pl. tudja is, hogy amit lerak, tol, vagy benyal az mégis micsoda, vagy milyen hatásai lehetnek, van-e maradandó hatása, stb... Az a legnagyobb probléma (szerintem), hogy egyre több olyan van, aki hallotta, hogy milyen király dolog is ez a cuccozás, meg tudja, hogy van egy havercsávó, aki tud kettőötér p7est, vagy akármit, így aztán kér + gyorsan feltol mittomén mennyit, és szétpörgi magát, de nem úgy, ahogyan azt kellene, vagyis igazából csak heccből, vagy nem is tudom milyen szót használjak, de most már megpróbálom befejezni ezt a mondatot, mert nagyon hosszúra sikerült. :-))) Szóval: ÉSSZEL, MÉRTÉKKEL! A múltkori Halásztelki partyn is az volt a gond a sráccal, akit megvertek, hogy absz. mértéktelenül, gondolkozás nélkül lerakott mindent, ami eszébe jutott. Halásztelekről jut eszembe, hogy az nagyon király volt, hogy nagyon sok info cucc volt a drogokról. IstenKirály volt, nem győztem őket dícsérni.
*
Mindenképp úgy gondolom, hogy nagy fejlődés volna, ha minden droggal kapcsolatos infó minél előbb eljutna a srácokhoz, úgy értem úgy, hogy ne neki kelljen megkérdezni, vagy felhívni egy segélyvonalat, vagy info-vonalat, hanem pl. tanterv, meg ilyesmi, vagy olvasna minket :-)))
*
Visszakanyarodva a legalizálás gondolatához, valamilyen szinten igazat adok Keszegnek, hogy nem kell, hogy legalizálják, csak engem ne büntessenek. Nem egészen gondolom így, de valahol a legalizálás és e között vannak a vágyaim. Engem is az zavar, hogy ha kimegyek az utcára, és ott akarnék elszívni fényes nappal a pl. Váci utcában egy dzsoját, akkor "nem biztos", hogy megtehetném.
*
Most ennyit bírtam hozzászólni.

danima

Előzmény: greengrocer (2177)
LTJ Creative Commons License 2000.05.18 0 0 2179
Sziasztok. Nagyjabol vegigolvastam a cikket...
hat voltszerencsem talalkozni azzal a bizonyos keszulo drogprevenciós CDvel... mitnemondjak eleg sulyos... technikailag borzalmas inforesze ugyahogy.. teszt szar... vanbenne valami jatek is de nemjottem ra hogy miafranc az ertelme... van rajta par riport.. eloszor azthittem valami erdekes heroinistaval vagy valami de egy szipussal csinaltak... Ja esa Drogprevenciós filmsorozat... na aza csucs... nemtuttam hogy sirjak rohogjeg vagy szetrugjam a tevet... tudjatok ojan szinvonalas... eki: buzinagy piros tabi... tipikus szar szovegek szar szineszekkel total hiteltelen... megne nezzetek mer a tevetek fogja banni... ennyit errol a sok josagrol:)
greengrocer Creative Commons License 2000.05.18 0 0 2178
Így elnézve egy-két hozzászólást néhány "kollégából" igazi Gonzo újságíró válhatna.
Ötlet:cikkeinket akár a Mancsnak is elküldhetnénk, lehet még közölnék is. Bár mostanában
nem volt szerencsém a Mancshoz, van még ilyen újság? Itt vagytok még, vagy csak én úszok
egyedül a végtelenség hullámaiban.
greengrocer Creative Commons License 2000.05.18 0 0 2177
Tsa mindenkinek!
Először is a cikkel kapcsolatban:az egész probléma a magyar társadalomban gyökerezik,
egyáltalán nem lehet beszélni a dolgok legálissá tételéről, ha ilyen elvileg felelőségteljes
beosztásban lévő emberkék így állnak hozzá. De sajnos nem velük van a legnagyobb baj,
hanem a magyar átlagemberekkel, akik úgy viselkednek, mint a jámbor tehenek, akiket oda
lehet terelgetni ahova a gazda akarja, és sajnos az emberek nagy része beveszi ezt a sötét
Józsi x éve függő.... szöveget és így alkotnak elvileg rólunk egy hamis képet. A másik, hogy
miért nem lehet még a legalizálásról beszélni pedig az, hogy akár hogy is nézzük a drogok
kis hazánkban most divatnak számítanak a tinik körében. Tudom, hogy ez közhely, de míg mi
"öreg rókák" használjuk az dolgokat, náluk ez pont fordítva történik, egy-két diszkós liba
megtekintése után ez személyesen is megtapasztalható. Képzeljétek el, hogy szaladnának
ezek a shopokba, majd egy-két hónap után a nepperekhez. Bár lehet, hogy ezt csak én
látom így, de azért leírtam.
Más:nekem a béka mostanság a Heti-hetes közben üt be nagyon.Néha úgy érzem, hogy ők
is be vannak tépve.
organic Creative Commons License 2000.05.18 0 0 2176
lovasoknak:

kinyújtózom
ráteszem a fenekemet
megvárom a nyerget
az egyetlen orvosság a félelem ellen itt fakad

csak a szívemmel beszélek
értékem mások értékébol fakad
célomat az élet jelöli ki

organic Creative Commons License 2000.05.18 0 0 2175
itt
Előzmény: Scoofy (2165)
organic Creative Commons License 2000.05.18 0 0 2174
Szia Cellux!

Rég láttalak testvér : )

cellux Creative Commons License 2000.05.18 0 0 2173
Szerintem egy serdülő embert csak úgy győzhetsz meg, ha élő példát tudsz mutatni neki a "máshogyan"-ra. Amíg nincs a környezetében olyan valaki, akinek az életminősége messze túltesz a "mindent kipróbálok és semmi sem érdekel" életfelfogáson (és eléggé sugárzik belőle az eleven élet ahhoz, hogy megragadja az illetőt), addig nincs esély.

Elvileg ez lenne például a szülők és a pedagógusok feladata. A példamutatás. A gyakorlatot - azt hiszem - mindannyian ismerjük.

Tehát: aki szerencséjének (vagy sorsának?) köszönhetően olyan családba születik, nevelkedése során olyan emberekkel találkozik, akik fel tudják mutatni neki a minőségi életet, az sokkal kevésbé fog hajlani az önpusztításra, mint az, akit az igénytelenség és szürkeség világa vesz körül. Az ilyen ember szinte törvényszerűen jut oda, amiről írtál - főleg napjainkban.

Persze az is lehet, hogy a "mindent kipróbálok, mindenkit leszarok" mentalitás a "civilizált" világ értelmetlensége és szürkesége, illetve a felnőttek képmutatása elleni tudatos vagy öntudatlan lázadás. Ilyen formájában még üdvözlendő is lehet, csak tényleg vigyázni kellene a határok átlépésével.

Mint azt egy barátom megjegyezte: ha akkor, amikor mi 15 évesek voltunk, olyan könnyen lehetett volna droghoz jutni, mint most, akkor biztos, hogy tűvel szúrtuk volna a heroint, és abszolút nem érdekelt volna bennünket, hogy meghalunk.

cellux

Előzmény: Balus (2171)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!