Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.04.04 0 0 84150

Ja. A mai pénztárcákhoz mérten sem nagy összeg. Kicsit olyan a helyzet mint anno a GTR2 volt.

Múltkor említettem, hogy talán írok kicsit többet a Shift2-ről. Nos, nagyon komoly nem lesz ami most jön, de ennyi a max, ugyanis uninstalláltam a játékot :P

:)

Na nem mintha nem lenne jó, csak az általa közvetített és szuggerált pörgős életvitel, rohanás, buli-fanta (már) nem az én világom. Biztos öregszem...

Fizikára amúgy nem feltétlen rossz, de nem hiszem hogy ez az összetevő lenne az ami az embereket magához csábítja... :)

Összességében hiányzik belőle valami ami miatt nem fogott meg igazán. Hiába szép, a mai kornak megfelelő grafikával, a fizika se kimondottan zavaró, de például ha kontrasztként vesszük mellé a Dirt2-t, akkor érezhető a különbség.

A Dirt2-nek is nagyon klassz a grafikája, annak sem vérszimulátoros a fizikája, mégis valahogy jobban megfogott a hangulata.

Ha a Shift2-ben beülök egy adott pályán az autóba, inkább érzem magam egy látványos mozi filmben, mint pilótának a pályán. Ezért is vettem elő a RACE07-et, hogy adott pályán legyen némi összehasonlításom - fílingben.

Nos, ha RACE07-ben beülök az autóba, egyből keresni kezdem az ideális fékpontokat, íveket, csúszáshatárt, és teli szájjal vigyorogva élvezem, hogy én vezetem az autót, nem pedig valami script tolja alám az effekteket... Hiába a mai kor szemszögéből kissé egyszerűbb grafika (egyrészt nem olyan rossz az, másrészt legalább a gyengébb gépeken is jól fut) mégis valahogy jobban visszaadja azt a közvetlen érzést, hogy nem moziban vagyok hanem egy versenypályán. Valahogy ez hiányzik a Shift2-ből.

Az meg külön hab a tortán, hogy néha Hitmannal tesztelünk közösen valamelyik pályán. Állati fílinges egymástól centikre padlógázzal csapatni körökön keresztül :) Mondjuk (Hitman ne figyelj ide, hehe) ehhez azért az is kell, hogy Csaba már nem az a Novice pilóta aki anno a LAN-on igyekezett a lépést tartani a csapattal. Egyrészt az MFR jól megedzette - futamot is nyert náluk a vége felé, ami azért nem kis szó - másrészt az ilyen közös gyakorlások alatt rengeteget fejlődött. Ha lennének még közös programjaink a csapattal, simán az élmezőny tagja lenne. Bármelyik pályát választjuk, pár kör alatt belerázódunk, felvesszük a ritmust, aztán lehet vonatozni fülig érő szájjal, padlógázon :)

Előzmény: Hitmanus (84149)
Hitmanus Creative Commons License 2011.04.03 0 0 84149

Race 07 megkapható 990.- ért. Ennél olcsóbban ilyen kaliberű szimet szerintem már ne nagyon akarjon senki. :)

Ez nem célzás volt amúgy!  (pedig de) :d

Cooper911 Creative Commons License 2011.04.03 0 0 84148

Hitmanus Creative Commons License 2011.04.02 0 0 84147

Akkor mostanában szegecselt az észjárásod!

Előzmény: ksgy (84146)
ksgy Creative Commons License 2011.04.01 0 0 84146

Ja, az ujabbak mar szegecseltek.

Előzmény: Cooper911 (84145)
Cooper911 Creative Commons License 2011.03.30 0 0 84145

Csavaros az észjárásod.

Előzmény: szenyor Lopez (84144)
szenyor Lopez Creative Commons License 2011.03.30 0 0 84144

Ez egy érdekes csavar a történetben :)

Előzmény: Törölt nick (84143)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.30 0 0 84143

Najó. Akkor meséljetek légyszíves az anyacsavarról is... :)

Előzmény: Hitmanus (84142)
Hitmanus Creative Commons License 2011.03.30 0 0 84142

Namost leírod százszor, hogy

Propeller Szám bácsi sapkáján volt utoljára, mert a hajókon hajócsavar van!

Előzmény: ToMy_ (84133)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.30 0 0 84141

Jól néz ki, ja.

Mondom, így pár kör után még nem nagyon merek mit mondani a Shift2-ről, de a fizikája érzésre van olyan szinten mint a Dirt2.

Csak be kell állítani a kontrollert rendesen. Nézem az SG fórumot, ahol már írkálják a megoldásokat a "common" vezérlő gondokra. Este ha lesz időm, megnézem.

Ez a konzol VS PC dolog nekem is bántja a csőrömet. Leginkább azért, mert a konzolnál (meg a PC-n billnél) annyival kellene csak több segítség, ami amúgy is adható általában az ilyen játékoknál: steering help, ABS, TC és társai. Ettől függetlenül igazán lehetne alattuk valami jobb fizika, amit egy hardcore szimes is élvezhetne. Nyilván van oka hogy nem egészen így csinálják.

Előzmény: Cooper911 (84139)
szenyor Lopez Creative Commons License 2011.03.30 0 0 84140

Vazze ez a delta deszép!

Előzmény: Cooper911 (84139)
Cooper911 Creative Commons License 2011.03.30 0 0 84139

Én a minap láttam egy képet a Shift 2 ről, aztán meg jól meglepődtem, hogy már meg is jelent.

Látványra nem rossz, ha a fizika is megüt egy elviselhető szintet akkor kipróbálom.

Anno a Shift első részét próbáltam, de a GRID után elég lehangoló volt.

A Dirt 3at viszont nagyon várom.

Ezt a konzolos vonal dolgot sem értem igazán. Volt szerencsém PS3-n játszani a GT5 prolog-al és azt leszámitva, hogy a G25 force feedbackjét nem sikerült belőni egész kellemes volt. Szóval szerintem meg lehetne irni úgy egy autós játékot, hogy az arcade és a hardcore játékosoknak is feküdjön. (Örök vesszőparipám marad az első SBK motorszim ahol ez rendkivül részletesen állitható volt egyik véglettől a másikig)

Kiváncsi leszek a GT5 full verziójára. Ez pl annyira tetszik, hogy legszivesebben beleülnék :)

Előzmény: Törölt nick (84138)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.30 0 0 84138

Mostanában "egészen sok" autós játék jelenik meg. Van rajtam kívül más is, akit esetleg érdekelnek még az ilyen dolgok?

Hamarosan kijön pl a Shift2, amit nagyon promóztak az elmúlt napokban.

Egy teszt verzió már elérhető, így tegnap kipróbáltam. Azt kell mondjam, hogy hozza a formáját :) Kevés állítgatást követően már azt mondom szokható. Fizikára így kevés teszt után azt mondanám, hogy kellemes meglepetés, sokkal árkádosabbra számítottam. Szerintem mindent jól beállítva még akár élvezhető lenne azok számára is, akik szőrősszívű hardcore szimesek :)

Ami mindenek felett tetszik, az az, hogy rengeteg klassz pálya van benne, többek között Spa, Nordschleife... :)) Ha lesz még alkalmam nyüstölni, lehet hogy lesz részletesebb beszámoló.

Aztán hamarosan megjelenik a Dirt3 is. A Gutorfölde LAN-on Cooper gépén kipróbáltuk páran a második részt, a látványvilágon túl annak is olyan fizikája volt, hogy még bőven belefért a kellemes szórakozás kategóriába a játék.

Az új verziót viszont elvileg az RBR nyomdokaiba szánják, ami jól hangzik... A "baj" csak az, hogy kb ugyanilyen felhajtás övezte az F1 2010 játékot is, aminek aztán nagyobb lett a füstje mint a lángja. Nem azt mondom, nekem az is kellemes kikapcsolódást nyújt, de egészen más lenne a leányzó fekvése, ha a CM F1 2010 játék egy olyan fizikát használna mint a pár napja megjelent RACE07 Formula mod. Csak hát ugye a konzol vonal....

Szóval kiváncsi vagyok a Dirt3-ra.

Törölt nick Creative Commons License 2011.03.30 0 0 84137

Hát ja. Erről a gépről a ventillátorok hiányoznak. :))

Amúgy láttam olyan képeket a gépről, ahol a pilótafülkében van két b@szottnagy ventillátor a pilóták feje fölött, de olyan közel, hogy az már veszélyesnek tűnt :) Főleg hogy ennél a típusnál a gáz és egyéb vezérlőkarok fent középen vannak elhelyezve, így a pilóták lépten-nyomon oda nyúlkálnak...

szenyor Lopez Creative Commons License 2011.03.30 0 0 84136

Ráadásul a vízi járművet is külön kell írni, de még szerencse, hogy mi nem vagyunk kukacoskodók ;)

Előzmény: Cooper911 (84134)
szenyor Lopez Creative Commons License 2011.03.30 0 0 84135

Lyogos. Copy-paste-el lehet?

Cooper911 Creative Commons License 2011.03.30 0 0 84134

Látod ezért nincs az X-wingen. Én megmondtam. :)

Mellesleg az angol a propeller szót használja a légcsavarra is. Szóval emlegethetjük mi itt légcsavarként, de akkor te meg az autó helyett mindig gépjármüvet irjál. :)

ToMy_ Creative Commons License 2011.03.30 0 0 84133

Namost mindketten leírjátok százszor, hogy

"Propeller a hajókon, csónakokon és egyéb vízijárműveken van. A légijárműveken nagyon hülyén nézne ki."

Előzmény: szenyor Lopez (84128)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.30 0 0 84132

Jaja, bár állítólag csak az elején. Azt olvastam, hogy ez a NASCAR belépő szériája, ha sikeresen vette az újonc kategóriát, akkor léphet majd feljebb az "igazi" NASCAR autókhoz. Kíváncsi leszek hogy boldogul majd :) Montoya is jó ebben a szériában, talán neki is menni fog.

Előzmény: Cooper911 (84131)
Cooper911 Creative Commons License 2011.03.29 0 0 84131

Raikkönen teherautóban folytatja

A ralit is elhagyja az egykori F1-es bajnok, méghozzá ismét a zárt pálya kedvéért. A helyszín ezúttal Amerika. Tovább »

forrás: totalcar.hu

ksgy Creative Commons License 2011.03.29 0 0 84130

dehat az zuhan!

Előzmény: Cooper911 (84129)
Cooper911 Creative Commons License 2011.03.29 0 0 84129

Az X-wingen sincs propeller oszt mégis repül :)

Előzmény: szenyor Lopez (84128)
szenyor Lopez Creative Commons License 2011.03.29 0 0 84128

Hűbakker szép jószág! Csak elcseszted. Propeller nélkül nem fog repülni!!! ;)

Előzmény: Törölt nick (84127)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.29 0 0 84127

:))

Jólvanna, én sem vagyok amúgy a fan club tagja, csak ma megint tolsztoj rohamom van... :)

Abba is hagyom, inkább megmutatom mivel foglalatoskodom amikor épp van időm:

ksgy után szabadon :) Mivel a scenery készítést egy időre abbahagytam, gondoltam kipróbálom a gép készítést.

Ez még egy analfabéta változat, csak kezd hasonlítani arra a típusra amit kinéztem :)

Ha valakinek nem világos, akkor ez egy Zsiguli 1200... :P

:)

Előzmény: szenyor Lopez (84126)
szenyor Lopez Creative Commons License 2011.03.29 0 0 84126

Relax Steve, senki nem akarja bántani az lfs-t. Ööö  mi is az? Valami stratégiai játék? :)

Előzmény: Törölt nick (84125)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.29 0 0 84125

Ha eltekintünk az ilyen - egyesek számára nagyon zavaró - hiányosságoktól, akkor azt azért érdemes megjegyezni, hogy máig az LFS az egyik legjobb fizikával rendelkező szimulátor...

Még mindig toronymagasan tudja verni a mostanság népszerű "szimulátorokat" is, mert egyszerűen jó a fizikája, odafigyeltek arra, hogy a vezetés élménye a lehető legközelebb legyen a valóshoz. Ebbe beleszámít a felfüggesztéssel való komoly számítások, a gumi fizika, a kasztni csavarodása, meg ilyen marhaságok. Ja, és a setupolhatósága is igen jól kidolgozott.

Az tény, hogy a kezelő felület mai szemmel ócska, meg tényleg macerás egy boxkiállás ha az ember nincs képben, de mint szimulátort szerintem nem érdemes leszólni... :)

Előzmény: Hitmanus (84124)
Hitmanus Creative Commons License 2011.03.29 0 0 84124

LFS  azmiaz????

Jaaaa az a guriga takony ahol még a boxban sem lehetett tudni hol van a te boxod?! :D

Előzmény: ToMy_ (84123)
ToMy_ Creative Commons License 2011.03.29 0 0 84123

2 a gumi modell. A videót nézve leesett az állam, főleg a végén amikor állóra fékezte a gépet és utánna elindult és lehetett látni a kis ábrán, hogy ott a hol szétfékezte a gumit ott szar a tapadás. Szóval eddig szerintem ez a legjobb gumifizika.

Ezt LFS-ben már kb. 4 éve megcsinálták, annyi plusszal, hogy ott vizuálisan is észrevehető az abroncs deformálódása. Amúgy tényleg nem néz ki rosszul.

Előzmény: Cooper911 (84110)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.29 0 0 84122

Nem értem miről beszélsz, a Ferrari 2004-ben végetért egyeduralma óta az ún. favorit csapatoknál sem lehet mindig borítékolni a végeredményt. Itt sem lehet levetíteni automatikusan előre a "meccset".

Ráadásul ez az egész végső soron a bajnoki győzelemről szól, és egyértelmű hogy az kapja a végén a trófeát aki a legjobb teljesítményt nyújtja összességében. Ha ezt elvennéd a csapatoktól, hogy "változatosabb" legyen a futam, akkor az egész értelmetlenné válna.

Ennyi erővel a futam helyett mutathatnának egy kalapot is, amiből szépen egyenként kihúzza mindenki hogy hol végzett a futamon. Oszt kész. Na az tényleg elég változatos lenne :)

Előzmény: szenyor Lopez (84120)
kferro Creative Commons License 2011.03.29 0 0 84121

"Kíváncsi leszek hogy azt az egy kiállást hogy hozták össze az újonccal :)"

Ahogy néztem az onboard felvételeket, ez a Lopez Perez gyerek elég simán és szépen vezet, kb. mint anno Hakkinen, vagy most Button.

Előzmény: Törölt nick (84118)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!