Keresés

Részletes keresés

nahat Creative Commons License 2006.02.16 0 0 34593
Az nem annyira komoly, szerintem viheted a Vintage-be is. Ha a fa, akkor Fibenáre.
Előzmény: kalmo (34592)
kalmo Creative Commons License 2006.02.16 0 0 34592
A műanyag.
De amúgy is ráférne egy generálozás. Régi jószág.
+kiskoromban nem voltam nagyon okos és ráragasztottam a potikat. :)
Előzmény: nahat (34591)
nahat Creative Commons License 2006.02.16 0 0 34591
A műanyag tört össze, vagy a fa?
Előzmény: kalmo (34589)
akapuli Creative Commons License 2006.02.16 0 0 34590
a trukk: a "szemoldok" mogotti hurnyomas, G vagy H huron. metalban klasszikus pelda erre az ironman legeleje, csak ott az E1-en nyomja tony.  
Előzmény: KARPI (34588)
kalmo Creative Commons License 2006.02.16 0 0 34589
Kellene egy pici segítség.
TEgnap gitárom esett egyet, és a potik körül összetört. Tud valaki egy megbízható műhelyt, ahová elvihetem?
KARPI Creative Commons License 2006.02.16 0 0 34588
szuper , en is akarok igy jaszani , delutan nyuzom a  countryt , na nem ezen a nivon csak ugy kotnyeleskedunk, na itt latszik mi az egy jo erosito  , alig pengeti a horokat es semmi sincs "elnyelve " konyeden jatszk , de hogy a fenebe vibralja a Telecasterral a flagiolettokat , meg ugy altalaban is mintha vibratorja lenne , ugy nezem puhak a hurok es egyszerre birja az egesz akord harmast nnyujtani, hajlitani  , persze ezt j o lenne megtanulni nagyon jo
Előzmény: akapuli (34583)
KARPI Creative Commons License 2006.02.16 0 0 34587

SZIA

Kb igy van ,en is most bogoztam ki a netrol mert kivancsi lettem hogy a Strato-m mikori es milyen es voltak " haverok" akik mondjak AAAA nem amerikai , hat rajottem hogy nem is lehetett '85 korul mert csak a Japcsik gyartottak , aztan mondja nemetbol az egyik volt bogosom , huuu ez az ez most a vinatge mindenki legalabb ilyet keres , en meg ugy vettem hogy eladtak mert nem amerikai es nem volt ra vevo sem mert ha nem originalis nem jo ,Squiert is akkor lattam eloszor most 4 eve ,napokban olvastam hogy egy hurgyarto ceg szalt be a Squier  gyartassal .Itt  Temesvaron egy csomo jo gitar elkelt a tevhit miatt hogy nem amerikai .Mexikoi jominosegu Jazzbass-t vettunk egyik tanitvanyomnak fele aron ( vadonat uj volt) mert azt mondtuk hogy AAAAA hat ez nem originalis , hehe, es kituno a gitar.

Sot meg "JackHammer" tozitot is originalis  amerikait akarnak !!! Marshall  ugy tudom angol es kulonben a pedalokat kinaban es indiaban gyartatjak.

Ja hat azt akartam tulajdonkeppen irni hogy 80-as evekben leesett a gyartas meg a piaci igeny mivel tombolt a DISCO egy jo par evig es kinek kelett mar gitar , pedig sokaig a GuitarPlayr cimoldalan mindenki Stratoval szerepelt.

Az uj blues hullam , meg powerblues is csak az utobbi ket evben fejlodott fel ,es nagy oromomre a sracok mind bluest akarnak jatszani ,ES ujra eloterbe kerult a Stratocaster . Csak a sok " signature " mese miatt tenyleg ember legyen a talpan aki meg tud rendelni igy latatlanban egy uj gitart , megjon a Strato es nincs Strato hangja ...hehe , lattam mar ilyet nem egyet.

Előzmény: akapuli (34581)
vic7799 Creative Commons License 2006.02.16 0 0 34586
Ez jó link kösz...

Előzmény: akapuli (34585)
akapuli Creative Commons License 2006.02.16 0 0 34585

itt valaszolnak a boss-os kerdeseidre:

bossarea
Előzmény: vic7799 (34535)
akapuli Creative Commons License 2006.02.16 0 0 34584
akapuli Creative Commons License 2006.02.16 0 0 34583
akapuli Creative Commons License 2006.02.16 0 0 34582
azt hittem, hogy mar felraktak a masik tv-s szereplest is, de meg nem. na akkor jatszott a sarga televel, amit nekem is volt szerencsem kiprobalni. zsir :-)
Előzmény: KARPI (34576)
akapuli Creative Commons License 2006.02.16 0 0 34581

kronologiai sorrendben (hulyesegeim kijavitva :-) :

1965: CBS

1968: a fender kereskedelmi igazgato szerint itt kezdodtek az igazi gondok

1970-es evek: a szent-gralt kereso gitarosokkal ellentetben peldakepeik. jimi hendrix, blackmore stb. stb. mind CBS-stock fendert hasznalnak, nemi pickup bolonditassal.

1980-as evek eleje: megerkeznek a yamaha-tol a managerek.

1982: a fujigen (ibanez "lawsuit" masolatok gyartoja) elkezdi a gyartast es a squier markanevet az europai piacra szant fendereken hasznaljak. 

1983: USA vintage modellek: 52'es tele, 57'es strat, 62'es strat, ezekkel probaltak visszahozni a regi buszkesegeket.

1985: CBS eladasa az alkalmazottaknak. 800 fobol 100 fo marad. februarban leall az USA gyartas, mivel a fullertoni gyar nincs a szerzodesben. ebben az evben

minden gitar japanban keszul. uj USA gyarak epulnek.

1992: koreai squierek

1995: guild megvasarlasa

tehat diohejban ennyi :-)

Előzmény: Stms (34565)
landmine Creative Commons License 2006.02.16 0 0 34580
Jó vékony a fehér gityó. Én ezt vontam le :)
KARPI Creative Commons License 2006.02.16 0 0 34579

SZIA  na most mire kene rajonni , azert jo slide-ban mert Squier , vagy a slide-hoz Squier kene  es nem Dobro .Kulonben ezek a gitarok kinezes szerint a luxus kategoriaba tartoznak ( vagy csak ugy neznek ki mert felcicomazhatom en is ) ,

A  "sidef"-es "picguard" a luxus kiadasoknak dukal . Persze lehet ra venni es kicserelni .A masik ketto valami vintage-nek nez ki , most ,mar csak a szeriaszam kene , meg hogy hol van hogy megtalaljuk a kiadas jegyzeset es esetleg minosegi utalasokat.

Van ket DVD-m Rory Galagher  , turneban  magy gitarboltba es vesz egy ocska vacakot amin alig lehetne valamit is jatszani , es aval "slide"-ozik  ,mag van a neten rengeteg Slide orakat nyujto gitaros kiknel rovid mintakat lathatsz videoban ugy 30-60 sec. anyagot . ott lathato milyen furasagokkal jatszanak slide-ot .

En is egy regi vacak bolgar gitart alakitottam slide-ra .Mas tehnika mas hangszin mas elvarasok a gitar eseteben.

Persze egy Pedal SteelGuitar az erdekes lenne de az bizony draga , es gondolom ot is van minoseg es minoseg.

Most a felreertesek elkeruleseert meg meg kell mondanom hogy  "epitettem" tobb gitart  eleg jok voltak a minosegi hatart csak a jo  es megfelelo faanyag beszerzese korlatozza.

Aztan felhagytam mert egy magamgyartotta gitar ha mindent beleteszek ami dukal hat jo draga lessz , ha meg a femalkatreszeket es elektronikat  is megrendelem akkor mar lassan a luxus arkategoriaba jutsz , neha dragabban jossz ki mint egy " eredeti" gyari markas hangszer.

.Na meg rengeteg ido kene.Efekt pedalokat is epitettem ,erositoket , hangfalakat , tobsavos mangnetofont, itt is az alkatreszek minosege a meghatarozo , ritkan rengeteg munkaval keszithetszz olcsobban egy jo cuccot.

Szoval , engem szemelyessen nem erdekel  hogy mi van rairva egy hangszerre ,hanem az hogy mibol van gyartva es milyen a kivitelezes elsosorban tehnikai teren ( nem fontos a csillogo gyonyoru festek de az is fontos hogy egy hangszer jol nezzen ki )

Ha nem birsz magad kesziteni hangszert akkor meg meg kell venni egy megfelelot

a szempontok egyeniek , mindenkinek mas fontos .Persze ilyenkor a szegeny kezdo/haladok nem ertik hogy mirol van szo mert a "reklam" azt sugalta nekik minden uton hogy  "EZ AZ" evvel jatszik a NAGY GITAROS STAR tehat ez kell neked is massal nem is lehet stb.Na ezektol a kezdo/haladoktol lehet a jo es olcso hangszereket felvasarolni mert ezek adnak vesznek nem jo nekik semmi  , altalaban jatszani meg nem tudnak mindig a hangszer a hibas, de fontoskodnak a minnel szuperebb hangszereikkel , a profi hangszereikkel ami azt sugallana hogy ok is profik , egy egy kocsmarosnal neha bevalik a dolog ...madarat tollarol a profit meg a gitarjarol ...hehehe . Ezek aztan a filozofosok , van ilyen anyi hogy Dunat lehet rekeszteni .Es meg nem tertem ki a gitarpengeto tartas filozofiajara  , hangszedok es a gitarlak mitologia.Mar csak a Furrier analizis hianyzik .Csak be kell ulni egy kavera ha van elveszteni valo ido es indul a "forum".  

A lenyeg hogy megnezni , kiprobalni es olcson venni a hangszert igy lehet hogy szerencsed van .( megent megemlitam hogy egy profinak van ugy 100 gitarja , minden hangszinre es jatekstilusra mas gitar a megfelelo )

Előzmény: Bitter (34577)
Stms Creative Commons License 2006.02.16 0 0 34578
Én mindig úgy műveltem, sose volt belőle gondom. :D
Előzmény: nahat (34575)
Bitter Creative Commons License 2006.02.16 0 0 34577

Volt szerencsém hallani a képen látható JJ Holiday nevű úriembert gitározni (Imperial Crowns, USA). Egy csoda slide gitáros, valami elképesztő sounddal.

A Strato egy Squier, a  fehér gitár egy tisztán műanyag testű Supro.

Tessék következtetéseket levonni...:)

KARPI Creative Commons License 2006.02.15 0 0 34576
Hat nezem , van ket szep kep , sehol hangminta egyik Strato forma a masik aemiholow fatt Tele , nincs hang ..ra is kattintottam de viszahozott a forumba ...mashova hatrab linkelted ..van lejebb ugyancsak kepek egy katalogisbol leirasal , van ott mp3 minta ...nem talaltam ?
Előzmény: akapuli (34560)
nahat Creative Commons License 2006.02.15 0 0 34575
Pont fordítva :-) A második link el is magyarázza :-))))
Előzmény: Stms (34574)
Stms Creative Commons License 2006.02.15 0 0 34574
Rugós hajlékony megy a kulcshoz.

http://www.guitarforbeginners.com/restring.html
http://www.frets.com/FRETSPages/Musician/Guitar/Setup/Classical/ClassicStr/classicstr1.html
Előzmény: supermazsi (34573)
supermazsi Creative Commons License 2006.02.15 0 0 34573

sziasztok  ide is beteszem mert már égek a vágytól , hogy nekikezdhessek

szval most húrozok először klasszikus gitárt ....

és az E A D húrok egyik vége olyan rugós-hajlékony a másik merev

most melyiket a fejhez melyiket a lábhoz ?

légyszi segítsetek előre is köszi ( egyébként egy raimundo 123 új most vettem bécsben rettentő lelkes vagyok :) )

vic7799 Creative Commons License 2006.02.15 0 0 34572
Egy ismerősöm rendelt egy Telét innen és nagyon korrekt darab...
Előzmény: akapuli (34571)
akapuli Creative Commons License 2006.02.15 0 0 34571
Előzmény: TheRover (34570)
TheRover Creative Commons License 2006.02.15 0 0 34570

itt lehet rendelni japan fendert

ide nem akartál egy linket szúrni? Én szívesen megnézném

Előzmény: akapuli (34568)
Stms Creative Commons License 2006.02.15 0 0 34569
A Sambora az egy jó kis rock gitár, csak 21 bund oda már kevés. Jól cseréltem annak idején (Samborát Fotóflémre)

Kösz a linkelt oldalt, az enyémen ugyanez a nyaki minta van, 2x. :D
Előzmény: akapuli (34568)
akapuli Creative Commons License 2006.02.15 0 0 34568

szvsz a sambora egy rossz vicc volt :-)

itt lehet rendelni japan fendert+AFA+vam+magyar valosag a postan :-) vagyis :-(((

fotoflame modellek: egy nagy titok :-) http://www.xhefriguitars.com/page7.html

Előzmény: Stms (34566)
TheRover Creative Commons License 2006.02.15 0 0 34567
Előzmény: akapuli (34564)
Stms Creative Commons License 2006.02.15 0 0 34566
Én pölö rosszul voltam, mikor megláttam a mexikói Sambora sztratóm hátulján azt az ocsmány famunkát, amit műveltek. Ellenben a '94-es reissue japán sztrat... Hmm. Finom darab, akkor is ha fotózva van rá a juharfa.
Előzmény: akapuli (34563)
Stms Creative Commons License 2006.02.15 0 0 34565
aha.
Előzmény: akapuli (34564)
akapuli Creative Commons License 2006.02.15 0 0 34564

roviden: miutan a CBS eladta a fender uzletagat az alkalmazottaknak, 3 menedzser ujraszervezte az egesz gyartast. erre azert volt szukseg, mert a szerzodesben foglaltak alapjan a CBS megtartotta a fo gyartouzemet (holnap megirom a pontos datumokat)

az ujjaszervezes alatt az amerikai gyartast teljesen beszuntettek es mindent aza alapoktol kezdtek.

ezalatt megkertek a japan gyarat (aki addig az ibaneznek gyartotta a kopintasokat), hogy vegyenek reszt a gyartasban. ekkor lemasoltak az elozo idoszak legregebben futo es legsikeresebbnek szamito modelleit: 52-es tele, feher szegelyes azt hiszem 62-es tele, 57-es, 62-es strat, 62-es jaguar/jazzmaster +basszusok. a bonsai-nyi pontosaggal legyartott gitarokat szvsz csak a sznobok diszkriminialjak [allitolag a lakkreteg osszetetele es vastagsaga mas:-] . ezekre mindre fender CIJ (crafted in Japan) felirat kerult. a kevesbe valogatott faalapanyagokbol keszult, nem annyira korhu gitarokra pedig a squier feliratot raktak. ez a legendas  JV-sorozat.

a 90-es evek elejere (pontos datum holnap) osszeszedtek az amerikai gyartast. az ebbol az idobol szarmazo fenderek meg nem lettek vintage-ek, de szerintem nagyon ertekesek lesznek idovel. egy ilyen peldany van az elozo hsz-emben belinkelt kepen is.

jelenleg befejeztek a teljes termekskala atfesuleset, visszahoztak nehany modellt, a japan gyartas kizarolag az otthoni piacra termel, kiveve nehany special edition modellt.

az internetes legendazasnak meg az lett a vege, hogy mostmar nem tuntetik fel a termekismertetoben, hogy hol tortenik a gyartas. nincs is miert, mert a nehany evvel ezelotti indoneziai modelleket leszamitva mind nagyon popec hangszer (a listaar azert tukrozi az elvarasokat es a szarmazasi helyre is kovetkeztetni lehet)

holnapra a feher foltokat is megirom, mert vallalatiranyitasi-vallalatgazdasagi szempontokbol is nagyon tanulsagos tortenet.

"leo vegulis csak azert csinalt gitart, hogy legyen mivel kiprobalnia az erositoit" :-)))) 

Előzmény: Stms (34562)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!