Keresés

Részletes keresés

zerfer Creative Commons License 2013.11.26 0 0 15

Ha már keresztnevek: ma találtam egy boszinia származású férfit, Oktáv utónévvel (nyilván a latin Octavianusból).

Semmi kétség, az ak.vezetőnek jelen esetben gyöngybetűi voltak.

zerfer Creative Commons License 2013.11.26 0 0 14

A Lajoskát én inkább valamilyen magyarító szándéknak érzem.

A Ii. világháború környékén volt nekünk egy színésznőnk, akinek a keresztneve Ferike volt - a Franciskának szerettek volna találni egy magyarabb változatot. Talán ez történt a Louis - Lajos, Louisa - Lajoska neveknél is.

Előzmény: JPmiaou (13)
JPmiaou Creative Commons License 2013.11.25 0 0 13

A Google szerint talán inkább Leposzáva -- többek között egy 1982-ben érettségiző diákok listáján talált ilyen nevű személyt.

A Lajoska mint női név azt hiszem, a "nőiesítő kicsinyítő képző" túlzásba vitele, a Györgyi, Józsa, Janka mintájára. Katolikus (tehát latin-nyelvű) anyakönyvben valószinűleg Ludovikának (vagy talán Louisának) írták volna.

zerfer Creative Commons License 2013.11.25 0 0 12

Talákoztatok már valaha olyan női keresztnévvel, hogy aszondja: Leposzóra ?

Egy házassági ak-ben találtam, megnéztem a születésiét is, eddig ez a legjobb megfejtésem. Plusz adalékként annyi még, hogy görögkeleti volt a vallása a Battonyán született hölgynek

Atomantiii Creative Commons License 2013.11.25 0 0 11

Már ha egyáltalán van értelme. Én anni jeleztem nekik, hogy az adott település neve nem az, hanem egy betűvel el van írva, mivel itt lakom a környéken, de a listájukban mindkét településnév rajta volt és voltak kutatható adatok is.

Azt írták vissza, az úgy jó, ahogy van nem kell javítani. Nyilván az angolul beszélő népek nincsenek hozzászokva a magyar írásjelekhez, aztán meg aki éppen beindexelte annak olvasta.

Előzmény: MCA-001 (10)
MCA-001 Creative Commons License 2013.11.25 0 0 10

A macse.org-on találtam:)

A Familysearch felé az oldalon található sablonok segítségével be lehet jelenteni a hibákat.

http://www.macse.org/society/magyar-cstk.php#

Tisztelt Kutató!

Bármely, az adatbázisban előforduló hibát jelezése előtt ellenőrizni kell, hátha már más jelezte azt. Az eddig jelezett hibákról készült lista alapján az ellenőrzés itt lehetséges:
(Magyar és szlovák viszonylatban jelenleg csak ez a két gyűjtés áll rendelkezésre)

A magyar állami anyakönyvek hibáinak listája itt van:
https://familysearch.org/learn/wiki/en/Hungary_Civil_Registration_(FamilySearch_Historical_Records)/Known_Issues

A szlovák egyházi anyakönyvek hibáinak listája
https://familysearch.org/learn/wiki/en/Slovakia_Church_and_Synagogue_Books_(FamilySearch_Historical_Records)/Known_Issues

Az összes ismert probléma listája
https://familysearch.org/learn/wiki/en/Category:FamilySearch_Historical_Records_Known_Issues

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.25 0 0 9

én mindenfelé kutatok

Előzmény: MCA-001 (8)
MCA-001 Creative Commons License 2013.11.25 0 0 8

Csak nem Somogyban kutatsz?

Előzmény: Törölt nick (7)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.25 0 0 7

Íme egy szép példa arra, hogy a névből nem mindig lehet következtetni a nemre. Az anya neve Koharits Lajoska. Még soha nem találkoztam ilyen utónévvel, ezért kíváncsiságból megnéztem a lányuk születési anyakönyvét de ott is Lajoska néven szerepel az anya. Evangélukusok lévén nem jelentett gondot erre a névre keresztelni, mert valószínűleg magyarul vezették az anyakönyvet, római katolikusoknál egy ilyen nevet már nehezebben tudnék elképzelni.

Bajdó Creative Commons License 2013.11.24 0 0 6

Hát akkor rajta! Tessék propagálni.

Nem elég a tojást megtojni, kotkodácsolni is kell hozzá.

kamahaza13 Creative Commons License 2013.11.24 0 0 5

Okos gondolat volt, az, hogy ezt tett is követte. Gratulálok!

zerfer Creative Commons License 2013.11.24 0 0 4

Most már csak azt kéne elérni, hogy minden magyar projecten dolgozó látogasson el ide néha, mert akkor sok dolgban megegyezés születhetne és sokat gyorsulhatnánk.

vadász2 Creative Commons License 2013.11.24 0 0 3

"Én már ajánlottam, nem nagy sikerrel (sajnos én nem tudok nyitni, kevés a hozzászólásom, meg nem is nagyon értek hozzá)."

Bajdó 2013.11.22 21:20:15 © 
Családfakutatás 12294

http://forum.index.hu/Article/jumpTree?a=121469872&t=9000502

Több mint egy éve én is ajánlgattam, de úgy látszik most érkezett el az idő erre a lépésre.

Én örülök neki.

Előzmény: Bajdó (0)
zerfer Creative Commons License 2013.11.23 0 0 2

Nagyon köszönjük, legalább nem untatjuk a többieket :o)

üdv / zerfer

Skori 74 Creative Commons License 2013.11.23 0 0 1

Én ezt is beraktam a kedvencek közé, most már ezt is naponta olvasgatom .-)

Sok sikert a topikhoz! Skori

Bajdó Creative Commons License 2013.11.22 0 0 0

Igen gyors voltál. Köszönöm.

Kíváncsi vagyok mire megyük vele.

Bajdó Sándor Hunor

Előzmény: MCA-001 (-)
MCA-001 Creative Commons License 2013.11.22 0 0 topiknyitó

A családfa kutatás topicon felvetettétek, hogy jó lenne egy saját topic.

Ám legyen:)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!