Pod 2.0 vs. Pod XT témában valaki kiokosítana? Annyit tudok, hogy XT újabb, több rajta a bizgentyű, és új ára kétszerese a 2.0-nak. Viszont amit nem tudok: ha csak kb. ~35%-kal kerülne többe az XT, megéri-e azt venni?
szuper , en is akarok igy jaszani , delutan nyuzom a countryt , na nem ezen a nivon csak ugy kotnyeleskedunk, na itt latszik mi az egy jo erosito , alig pengeti a horokat es semmi sincs "elnyelve " konyeden jatszk , de hogy a fenebe vibralja a Telecasterral a flagiolettokat , meg ugy altalaban is mintha vibratorja lenne , ugy nezem puhak a hurok es egyszerre birja az egesz akord harmast nnyujtani, hajlitani , persze ezt j o lenne megtanulni nagyon jo
Kb igy van ,en is most bogoztam ki a netrol mert kivancsi lettem hogy a Strato-m mikori es milyen es voltak " haverok" akik mondjak AAAA nem amerikai , hat rajottem hogy nem is lehetett '85 korul mert csak a Japcsik gyartottak , aztan mondja nemetbol az egyik volt bogosom , huuu ez az ez most a vinatge mindenki legalabb ilyet keres , en meg ugy vettem hogy eladtak mert nem amerikai es nem volt ra vevo sem mert ha nem originalis nem jo ,Squiert is akkor lattam eloszor most 4 eve ,napokban olvastam hogy egy hurgyarto ceg szalt be a Squier gyartassal .Itt Temesvaron egy csomo jo gitar elkelt a tevhit miatt hogy nem amerikai .Mexikoi jominosegu Jazzbass-t vettunk egyik tanitvanyomnak fele aron ( vadonat uj volt) mert azt mondtuk hogy AAAAA hat ez nem originalis , hehe, es kituno a gitar.
Sot meg "JackHammer" tozitot is originalis amerikait akarnak !!! Marshall ugy tudom angol es kulonben a pedalokat kinaban es indiaban gyartatjak.
Ja hat azt akartam tulajdonkeppen irni hogy 80-as evekben leesett a gyartas meg a piaci igeny mivel tombolt a DISCO egy jo par evig es kinek kelett mar gitar , pedig sokaig a GuitarPlayr cimoldalan mindenki Stratoval szerepelt.
Az uj blues hullam , meg powerblues is csak az utobbi ket evben fejlodott fel ,es nagy oromomre a sracok mind bluest akarnak jatszani ,ES ujra eloterbe kerult a Stratocaster . Csak a sok " signature " mese miatt tenyleg ember legyen a talpan aki meg tud rendelni igy latatlanban egy uj gitart , megjon a Strato es nincs Strato hangja ...hehe , lattam mar ilyet nem egyet.
azt hittem, hogy mar felraktak a masik tv-s szereplest is, de meg nem. na akkor jatszott a sarga televel, amit nekem is volt szerencsem kiprobalni. zsir :-)
1968: a fender kereskedelmi igazgato szerint itt kezdodtek az igazi gondok
1970-es evek: a szent-gralt kereso gitarosokkal ellentetben peldakepeik. jimi hendrix, blackmore stb. stb. mind CBS-stock fendert hasznalnak, nemi pickup bolonditassal.
1980-as evek eleje: megerkeznek a yamaha-tol a managerek.
1982: a fujigen (ibanez "lawsuit" masolatok gyartoja) elkezdi a gyartast es a squier markanevet az europai piacra szant fendereken hasznaljak.
1983: USA vintage modellek: 52'es tele, 57'es strat, 62'es strat, ezekkel probaltak visszahozni a regi buszkesegeket.
1985: CBS eladasa az alkalmazottaknak. 800 fobol 100 fo marad. februarban leall az USA gyartas, mivel a fullertoni gyar nincs a szerzodesben. ebben az evben
minden gitar japanban keszul. uj USA gyarak epulnek.
SZIA na most mire kene rajonni , azert jo slide-ban mert Squier , vagy a slide-hoz Squier kene es nem Dobro .Kulonben ezek a gitarok kinezes szerint a luxus kategoriaba tartoznak ( vagy csak ugy neznek ki mert felcicomazhatom en is ) ,
A "sidef"-es "picguard" a luxus kiadasoknak dukal . Persze lehet ra venni es kicserelni .A masik ketto valami vintage-nek nez ki , most ,mar csak a szeriaszam kene , meg hogy hol van hogy megtalaljuk a kiadas jegyzeset es esetleg minosegi utalasokat.
Van ket DVD-m Rory Galagher , turneban magy gitarboltba es vesz egy ocska vacakot amin alig lehetne valamit is jatszani , es aval "slide"-ozik ,mag van a neten rengeteg Slide orakat nyujto gitaros kiknel rovid mintakat lathatsz videoban ugy 30-60 sec. anyagot . ott lathato milyen furasagokkal jatszanak slide-ot .
En is egy regi vacak bolgar gitart alakitottam slide-ra .Mas tehnika mas hangszin mas elvarasok a gitar eseteben.
Persze egy Pedal SteelGuitar az erdekes lenne de az bizony draga , es gondolom ot is van minoseg es minoseg.
Most a felreertesek elkeruleseert meg meg kell mondanom hogy "epitettem" tobb gitart eleg jok voltak a minosegi hatart csak a jo es megfelelo faanyag beszerzese korlatozza.
Aztan felhagytam mert egy magamgyartotta gitar ha mindent beleteszek ami dukal hat jo draga lessz , ha meg a femalkatreszeket es elektronikat is megrendelem akkor mar lassan a luxus arkategoriaba jutsz , neha dragabban jossz ki mint egy " eredeti" gyari markas hangszer.
.Na meg rengeteg ido kene.Efekt pedalokat is epitettem ,erositoket , hangfalakat , tobsavos mangnetofont, itt is az alkatreszek minosege a meghatarozo , ritkan rengeteg munkaval keszithetszz olcsobban egy jo cuccot.
Szoval , engem szemelyessen nem erdekel hogy mi van rairva egy hangszerre ,hanem az hogy mibol van gyartva es milyen a kivitelezes elsosorban tehnikai teren ( nem fontos a csillogo gyonyoru festek de az is fontos hogy egy hangszer jol nezzen ki )
Ha nem birsz magad kesziteni hangszert akkor meg meg kell venni egy megfelelot
a szempontok egyeniek , mindenkinek mas fontos .Persze ilyenkor a szegeny kezdo/haladok nem ertik hogy mirol van szo mert a "reklam" azt sugalta nekik minden uton hogy "EZ AZ" evvel jatszik a NAGY GITAROS STAR tehat ez kell neked is massal nem is lehet stb.Na ezektol a kezdo/haladoktol lehet a jo es olcso hangszereket felvasarolni mert ezek adnak vesznek nem jo nekik semmi , altalaban jatszani meg nem tudnak mindig a hangszer a hibas, de fontoskodnak a minnel szuperebb hangszereikkel , a profi hangszereikkel ami azt sugallana hogy ok is profik , egy egy kocsmarosnal neha bevalik a dolog ...madarat tollarol a profit meg a gitarjarol ...hehehe . Ezek aztan a filozofosok , van ilyen anyi hogy Dunat lehet rekeszteni .Es meg nem tertem ki a gitarpengeto tartas filozofiajara , hangszedok es a gitarlak mitologia.Mar csak a Furrier analizis hianyzik .Csak be kell ulni egy kavera ha van elveszteni valo ido es indul a "forum".
A lenyeg hogy megnezni , kiprobalni es olcson venni a hangszert igy lehet hogy szerencsed van .( megent megemlitam hogy egy profinak van ugy 100 gitarja , minden hangszinre es jatekstilusra mas gitar a megfelelo )
Volt szerencsém hallani a képen látható JJ Holiday nevű úriembert gitározni (Imperial Crowns, USA). Egy csoda slide gitáros, valami elképesztő sounddal.
A Strato egy Squier, a fehér gitár egy tisztán műanyag testű Supro.
Hat nezem , van ket szep kep , sehol hangminta egyik Strato forma a masik aemiholow fatt Tele , nincs hang ..ra is kattintottam de viszahozott a forumba ...mashova hatrab linkelted ..van lejebb ugyancsak kepek egy katalogisbol leirasal , van ott mp3 minta ...nem talaltam ?