Keresés

Részletes keresés

Isssti84 Creative Commons License 2010.02.16 0 0 2935
Szia!
Köszönöm szépen a válaszodat, van nekem, nem a legfinomabb a skálája, de finoman szabályozható még a tized fok, meg úgy is több hőmérővel kell beállítani, eddig fagyasztóládából átalakított virághűtőt vezérelt egy relével, tökéletesen tudta tartani az 1 fok környékét, elviekben most csak a relét kell átforrasztani és utána fűtéshez tudom használni ha jól gondolom. Itt írtátok valahol, hogy egy tojásra kb. 1W fűtőteljesítményt kellene számolni óránként ugye? Tehát ha egy 100 tojásost szeretnék akkor egy 100-150 wattnyi fűtést találjak ki (persze függ a szigeteléstől és a külső hőmérséklettől is gondolom). Szerintetek fűtőszálból tekerjek egy vagy két kisebb spirált ha jól számoltam 300ohm körül vagy berakjak simán 2db 75W-os izzót?
Előzmény: Törölt nick (2932)
papamaci326 Creative Commons License 2010.02.16 0 0 2934
Sziasztok!
Itt egy kép a 3 étermembránról, össze tekerve. 0,1°C . Igaz hogy érzékeny a légnyomásra,de nem 1-2 fokra kell gondolni hanem csak tizedeket. Naponta úgy is rá néz az ember többször is,lehet az akármilyen szabályzású keltetőgép.
Törölt nick Creative Commons License 2010.02.16 0 0 2933
holnapi hütésnél csinálok képet, A mikrokapcsoló tipusát nem tudom, de az a jó amelyiknek kicsi a kapcsolási utja. A membránokat össze lehet csavarni, az egyik oldalán menet van (csapon) a másikon furatba, menet. A kettős membrán +- 0.1 fok, az egyes membrán 0,3 fok eltéréssel kapcsol. Természetesen a mikrokapcsoló egy relét szabályoz.( az érintkezők kimélése miatt)
Előzmény: Törölt nick (2925)
Törölt nick Creative Commons License 2010.02.16 0 0 2932

Szia

Persze, hogy jó, ha tudsz tizedpontosságot állítani. Régen a nagyobb (több ezer darabosak) majdnem mind ilyennel működött. Csak nagyon sérülékeny eza hátránya. Kis gépnél, ha el tudod úgy helyezni, hogy ne törjön akkor használd, ha van, de szerintem drága.

Előzmény: Isssti84 (2928)
55törpe Creative Commons License 2010.02.16 0 0 2931

A huk 140 az egy jofej

A kialakitása is tőkéletes

csak conpakt fejjel kicsi drágaekem

mini max az egy vacak.

A román meg rosz hőszigetelésű és azt hallottam nem mindegyiken kehet hőt állitani.

Nekem házikésztésü Elv szerint a huk140 hez hasonló csak jóval olcsobb és 10* nagyobb teljesitményü gépem van .Ön erő max 10000 komplet .

Ha ecsinátatják P tipusu conpakt fej 20000FT 700w   33c-42c stabil hiszterézis mentes.

Előzmény: kotec (2930)
kotec Creative Commons License 2010.02.16 0 0 2930

Üdv!

Most hirtelen ezeket keletető gyártó magyar honlapokat találtam!

Ezekről tudnátok véleményt, esetleg tapasztalatot írni?

1.

PL Mashine  --> HU 100SK  -  MIDI 100 FSK közötti gépek

2.

Mini-Max --> K-60 EH  -  FA-100 MD közötti gépek

3.

Csiri bácsi --> ez eléggé a románra hasonlít

Vagy esetleg más gyártó honlapja?

Köszi Krisz

iskra Creative Commons License 2010.02.16 0 0 2929
Ha valaki úgy érzi,hogy negbántottam attól elnézést kérek.
Isssti84 Creative Commons License 2010.02.16 0 0 2928
Sziasztok!
Múlt héten már írtam ide, csak nem kaptam még választ és a biztonság kedvéért még egyszer megkérdezném, szerintetek kontakt hőmérővel működne e a szabályzása egy keltetőnek?
iskra Creative Commons License 2010.02.16 0 0 2927

Az étermembránost nem bántottam,de van tőle jobb is.

Nem szeretnék vitázni senkivel,vagy a gépét minősiteni.

Mindenki úgy csinálja,ahogy bírja meg az hogy mennyi pénze van.

Visszanéztem a fórum hozzászólásait sok ember azért hagyta itt mert lehurrogták.

Alapvetően aki ide ír azt nem veti fel a pénz!!!!!

Vannak jó és nagyon jó megoldások,és ezt sokan megosztják,és ez nagyon jó dolog.De az hogy megy a fikázás az nem!! 

Előzmény: janni68 (2926)
janni68 Creative Commons License 2010.02.16 0 0 2926
teljesen mindegy mennyit csengettél ki érte A JÓÉRT FIZETTÉL!Tényleg kaki a hőmérős.Azt hittem (nem a templomban)több ész szorult a románokba.Ez azért a túl bonyolított kaki.Men kell a nembránost agyon verni nekem  stabilan működött egy hűtős 140-es gépben .
Előzmény: iskra (2923)
Törölt nick Creative Commons License 2010.02.16 0 0 2925
Szia piros villám.Ez a két membrán összekapcsolása engem is érdekelne.Jó lenne ha leírnád a tapasztalataidat milyen hiszterézist értél el vele.Ha tudsz rakj már fel képet is. Köszi!
Előzmény: Törölt nick (2924)
Törölt nick Creative Commons License 2010.02.16 0 0 2924

Szevasz

Én is elég régóta keltetek, Most is egy saját gyártmányú kis gépem van, de nekem jobban bevált az étermembrábos megoldás. Igaz két membrán van összecsavarva. Volt elektomos kapcsolásu, egyik ismerős elektro műszerész készitette, de sok volt a probléma vele. Lehet: a konstrukció volt rossz, de azóta nem használok, csak membránosat. Ez sem olcsóbb nint a másik mert jó mikrokapcsolót és a többi alkatrészt összeszámolva, nem is olcsó.

Biztos, hogy a tapasztalat sokat számít.

Előzmény: Bubu papa (2921)
iskra Creative Commons License 2010.02.16 0 0 2923

Hú na jól belebonyolódtunk a román gépekbe!

Én azért kérdeztem,mert amikor mondtam apámnak hogy építeni akarok eggyet mire ő  (minek barkácsolnál van 20-e ért román).

Mondtam neki de csak az 56,ill 100 tojás.

Meg fogalmam sincs,hogy mennyire jó(mondjuk ennyi pénzért mit lehet várni?)

De az én véleményem szerint inkább csináljon az ember valamit ami jól bevált,mint vegyen olyat ami megbízhatalan.

Ha volna egy szavazás a hőfokszabályzóra én a Szíjj-félére szavaznék.

lalijoe Creative Commons License 2010.02.16 0 0 2922
Ezek szerint az ön gépe jó! Megtenné hogy felteszi az elektronikának az elvi rajzát, szívesen át nézném. Az étermembrántol meg minden jobb. Én is készítettem membrános megoldást de az nagyon nyűgös légnyomásváltozás satöbbi. A hungaroceles megoldás igenis jó annak akinek nincs pénze és nem mindenki akar több száz tojást keltetni akor tokéletes a hungarocel, könnyen fertötleníthető nem fábol készült ami a párátol természetesen gombateleppé vállik. sajnos láttam a Monori börzén több árusnális ilyen konstrukciót. ezzel nem azt mondom hogy önnek ilyen gépe van, az ön által gyártott típust nem ismerem csak arra utalok hogy ha lehet az elektronikával komprumisszumot kötni akkor lehet a keltetőtér anyagával is. Mindenki azzal gazdálkodik amilye van és ha átolvas ilyen fórumokat akkor eldöntheti mi a megoldás az ő számára. mert van több is! Nem kell le szarozni a másét elég érvelni lehet nincs anyi pénze hogy megvegye az ön tökéletesített gépét
Előzmény: Bubu papa (2921)
Bubu papa Creative Commons License 2010.02.15 0 0 2921
kotec 35-éve keltetek és épitek új gépeket de ilyen szárt még nem láttam énél az éter mebrán is jobb.Ezért nem szabad sajnálni a jó müszere a pénzt az a lelke a gépnek és egyszer kell megveni úgy látom ezen mindenki sporol én garancia nélkül nemis adnák gépet ez a minimum Ezek a hungarocel gépeken nemtudom mit szeretnek szigetelésnek jó egy gépnek maszivnak kell lenie nem egy évre készülnek.Azér valami tapaszta latnak kellene lenni agép készitéséről én ennyi év után55éves vagyok mégis hibázok el dolgokat hát aki még sose látot keltetőt nemis keltetet nemis tudom hogy-mer neki állni a müszerezetséget a müszerész fiam csinálja az éter mebrános megoldás még én csináltam fiatal koromba.Szoval ti tudjátok mit csináltok Sosikert hozzá mindenkinek.
kotec Creative Commons License 2010.02.15 0 0 2920

Szia!

Úgy próbáltam, volt benne egy 2 l-s üveg tele vízzel, és úgy mértem a képeken látható értékeket.

Előzmény: stegere (2917)
kotec Creative Commons License 2010.02.15 0 0 2919

Üdv!

Hát, telefonon  le lett beszélve az eladóval és elvileg visszaveszi. Holnap adom postára. Azt mondta, hogy még soha nem fordult ilyen elő, hogy rossz lett volna a gép. Hát a román testvéreknek jobban be kellene lőni ezt az elektronikát. Ahogy nézem van bent egy Atmega88 mikrovezérlő, talán ezt újraprogramozva más értéket lehetne beállítani neki, vagy egy trimmer poti valahová? - ezt mint laikus mondom.

Most hasonló árban kellene gyorsan beszereznem egy jó minőségű keltetőt, mert szegény tojik várják, hogy kikeltsék őket.

Krisz

Törölt nick Creative Commons License 2010.02.15 0 0 2918

Szia

Hol vetted? Magyrországon,Boltba, kereskedőtől? Kezelési utasitás nincs hozzá? Ha magánszemélytől , vagy akárkitől is vetted egy bizonyos garanciának lenni kell. Kérdezd meg ahol vetted, de lehet egy jó elektromos ember megtalálja a beállíttást.

Előzmény: kotec (2913)
stegere Creative Commons License 2010.02.15 0 0 2917
Helló--tegyél bele 1 flakonba vizet --úgy próbáld!!!De nem szabadna 38 fölé mennie sehogy!!!!Szia én Kemencén lakom amúgy!!::))))))
Előzmény: kotec (2910)
lalijoe Creative Commons License 2010.02.15 0 0 2916
Igazat adok! Elsöre énis inkább szét verném az eladó fején ha nem cserélné ki
Előzmény: zoli acsád (2915)
zoli acsád Creative Commons License 2010.02.15 0 0 2915
bocsánat hogy kőzbeszólok nem az eszet akarom osztani nemis arolvan szo hogy meglehet e babrálni hanem ha már az ember kiadja érte a pénzt ráadásul egy gyári gépről beszélűnk elvárná hogy műkődjőn énis ha veszek egy uj tvét és bekapcsolom az műkődik nemkel még hozá egy pár elenálás hogy képis legyen rajta ráadásul ha megbabrálod lőtek a garanciának ezért szerintem az lene a reális ha már fizetet érte az ember az műkődjőnis mégegyszer bocs hogy kőzbeszóltam
Előzmény: lalijoe (2914)
lalijoe Creative Commons License 2010.02.15 0 0 2914
Tisztelt kotec, azért én az ön helyében megprobálnám azt az áramkört lecsekkolni mert egy ellenállással vagy többel lehet hogy lehetne rajta javítani
Előzmény: kotec (2913)
kotec Creative Commons License 2010.02.15 0 0 2913

Talán most.

Az előbb a beszúrás lemaradt.

Előzmény: kotec (2912)
kotec Creative Commons License 2010.02.15 0 0 2912
Sajnos a képek lemaradnak. :(
Előzmény: kotec (2911)
kotec Creative Commons License 2010.02.15 0 0 2911

Előzmény: kotec (2910)
kotec Creative Commons License 2010.02.15 0 0 2910

Üdv!

Sikeresen vettem és is egy ilyen román csodát. Sajna előtte kellett volna elolvasni ezt a topikot. :(

12 óra bejáratás elteltével 42 C fok volt a belsejében, míg a kijelző 38 körülit mutat. Ezt két hőmérővel is megmértem. Ez nem hiszem, hogy normális lenne - ha igen javítsatok ki. Egy-két kép a "kemencéről".  

janni68 Creative Commons License 2010.02.15 0 0 2909

biztos hogy a nustu(romám)

is kalibrálja a hőfok kijelzőset is lehet hogy festék cseppel rögzítette a trimmer potikat de a hőfok mérőt is és a gépet is kell kalibrálni.

janni68 Creative Commons License 2010.02.15 0 0 2908
itt konstrukciós hiba miatt sok vizet párologtat a gép!!
Előzmény: 55törpe (2905)
Törölt nick Creative Commons License 2010.02.15 0 0 2907

Szevasztok. Valahogyan biztos lehet állítani, hisz a gyártó is beállitotta egyszer. Kérdezd meg a gyártótól  a neve alapján keresd meg a neten. Van olyan gép amelyik memóriájában tárolja azt a hőfokot amelyiknél te legelőször kikapcsolod, vagy egy gombot kell megnyomni. A gépedet nem ismerem.

zoli acsád Creative Commons License 2010.02.14 0 0 2906
mint mar mondtam nekem a digitalis hőfokjelzős van a legjob keltetésem 56db tojásból 6db csibe kelt de én már nem használom mostmár nekemis egy házilag épitet van de ha mégiscsak gyárit akarsz akor azt ved meg amiben nincs digitális hőfok mérő de ha mégiscsak ojat találsz akor kérdez rá hogy hollehet a hőfokot álitani nemvagyok látnok de szerintem azt a választ fogod kapni hogy ez ótómata és nem kel álitani be van lőve 38 fokra és ez igy jo kerdez meg másokat hogy menyire is fontos a hőfok az enyém pl 38 fokot mutatot és 42 fokot fűtőt de álitási lehetőség nem volt na de améken nincs kijelző azal álitolag téleg semi gond most kérdeztem rá téleg sok vizet használ ezt a haver ugy oldota meg hogy az oldalára furt egy jukat azon bevezetet egy benzincsővet ami egy kétliteres űvekbe ami természetesen fejel lefele van igy ez egy sima ejtőtartáj ezért nincs az hogy véletlenűl kifogyik a viz és ezt anélkűlis elnőrizheted hogy levenéd a fedelét ez az első 4 napban lényeges mikor még nemkel forgatni a tojásokat és hűtenise kel sok szerencsét hozá
Előzmény: iskra (2904)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!