A fizetős út mellett igen. Annak ellenére, hogy az adónkból építették, belátom, hogy az úthálózat fenntartásához szükséges hozzájárulnunk valamilyen mértékben. Erről a mértékről lehetne vitatkozni, mert a 43000 Ft európai viszonylatban is magas, a magyar fizetésekhez mérten pedig kifejezetten.
Az Érd-Mogyoród összehasonlításban valahol igazad van, igazságtalan volt a rendszer. De egyik elbaltázottat egy másik elkúrtra cserélni...én ehhez nem tudok tapsolni.
Úgy alakult, hogy a bevezetők mellé települtek a bevásárlóközpontok, ezt nem lehet figyelmen kívül hagyni.
Vigyázz, a firkász hozza a szintet: a 8 tonna a tengelynyomás. A pesti Combinó alatt 8 forgóváz van, ez 16 tengely. Ha a tengelynyomás 3 tonnával nagyobb, akkor ez tujánként 48 tonna súlytöbbletet jelent!...
Az elmúlt években nem igazán hallottam, hogy felemelted a hangod azok miatt, akiknek a háza előtt megy a folyamatosan növekvő forgalom a 43 000 Ft-os útdíj miatt.
Az M0 egyes szakaszainak fizetőssé tétele is felháborító, de a bevezetők megsarcolása totálisan érthetetlen. Szeretnék érveket hallani mellette, de gyanítom, nem fogok. Védhetetlen.
ez a balfácán aki védi ezt az intézkedést soha nem beszél arról hogy mi van azokkal akiknek a háza előtt megnövekszik a forgalom. Erről mindig sunyi hallgatás van.
Forditva latod:-)) Aki repulovel jar, az a pilota, meg a szemelyzet, mivel mar Malev sincs, nem os jarnak az uton, mert ki sem jonnek a repuloterrol:-)) Akik meg neha repulovel utaznak, azok nem a sajat autojukkal szoktak kimenni, hanem valaki kiviszi oket, ugyhogy ez is hulyeseg!:-)
Országosan pedig ami autóút vagy autópálya, az fizetős,
Érdekes, a KRESZ nem ezt tanítja. Az autópálya, autóút tábla csak azt jelzi, hogy "extra" előírások szerint épült úton mész tovább. A fizetőssége ki kell táblázni! Vagy módosult a KRESZ?
A streetview-ban tényleg könnyű megtalálni. Viszont ha autóban ülsz, akkor már bonyloltabb a helyzet, a valóságban ugyanis nincs meg az a lehetőség, hogy szépen visszafelé lépkedsz az úton.
Illetve néhány autós megpróbál visszatolatni a valóságban is, a többiek meg anyáznak :-(
Amúgy olyan nagy "siker" a megyei autópálya matrica, hogy a régi 2-es úton kilóméteres dugók vannak reggelente befelé jövet. Valamekkora torlódás régebben is volt, de ez mostanra megduplázódott :-(
Az viszont igaz, hogy az M2-esen és az M0 - M3 korábban ingyenes, mostanra fizetőssé tett szakaszain meg kisebb lett a forgalom.
Ebből az látszik, hogy az agglomerációból beutózók jó része nem hajlandó matricát venni, inkább 10-15 perccel tovább autózik.
Nem tudom, melyik kivezetőre gondolsz, de általánosságban elmondható, hogy ha a kivezető autópálya vagy autóút, akkor a Budapest vége táblától (fehér tábla) fizetős. Ugyanez igaz befelé is, a Budapest kezdete tábla előttig fizetős az autópálya vagy autóút: M3, M5. Kivéve: M1-M7 (Egér út a határ, mert ott van az autópálya tábla), M4 (jelenleg fizetős, de a reptérig valószínűleg ismét díjmentes lesz).
Országosan pedig ami autóút vagy autópálya, az fizetős, tehát megszűntek a városok elkerülőjének díjmentessége.
Minek kell száguldozni, még a végén belepottyanik a vízbe... :)
Rakjanak ki egy max. sebesség táblát. Magyarországon amúgy is az a megoldás, hogy a kátyút nem betömik, hanem kirakják az egyenetlen úttest táblát...
Komolyra fordítva, szerencsésebb gondolkodású országokban ennek a számításnak még a tervezés időszakában el kellett volna készülnie, nem? (Most már a legevidensebb dolgokat is kérdőjellel kell ellátni, mert soha nem lehet tudni.)
aki hülye az eddig se tudta hol vannak a fizetős szakaszok, ezután se fogja. Te eddig honnan tudtad? Végigmentél gyalog amikor bevezették? Aztán minden egyes alkalommal amikor változtattak valamit?
Sajnos a média is kelti a hisztériát, miszerint a "ferihegyi gyorsforgalmiért" is fizetni kell. Ami tulajdonképpen igaz, hiszen a valódi gyorsforgalmi út, ami ferihegyre megy az fizetős (egyelőre), viszont a köznyelvben a "ferihegyi gyorsforglami"-t egy teljesen másik útra használják, név szerint a "Ferihegyi repülőtérre vezető út" vagy valami hasonló neve van(volt?)."
Eddig tudtam, hogy hol kezdődik az autópálya. Ez nem volt gond, de könyörgöm. pl az E% kivezetőszakaszán van vagy 4-8 kijáró mire ténylegesen autópálya lesz, és halvány fingom sincs, hogy honnan mérik azt, hogy fizetni kell.
Ezen az úton az ember nem megy gyök 2 vel hanem halad, és garantálom, hogy nincs előjelzőtábla annál a pontnál ahonnan fizetős.
Amikor meg már tudom hogy hoppá innentől az akkor meg már baszhattam. Mert mehetek sorba állni a tökömtudja hova, és fizethetek pluszban még 1400 pénzt.
Azért mert te a tagkönyved szerint baromi okos vagy van a te világodon kívül is élet. Még ha az neked már fel sem tűnik.
Eddig még csak ilyen válaszokat kaptam erre a kérdésre, és érdekes a legtöbbje ugyanilyen okoskodó-kioktató volt mint te, és szemernyit sem vitt előbbre a válaszhoz.
Akkor én jelenleg butább vagyok egy vödör mésznél, mert nem tudom kiszámolni. Február elején, ha a döntéshozók kitalálják a véglegest, talán okosabb leszek egy vödör mésznél. Ja, hogy addig is kellene matricát vennem?
aki hülye az eddig se tudta hol vannak a fizetős szakaszok, ezután se fogja. Te eddig honnan tudtad?
Nézd meg bármelyik útvonaltervező programot, van egy olyan beállítási lehetőség, hogy fizetős utak elkerülése. Eddig ez korrekt módon működött. A megyehatáros őrületet természetesen nem tudja lekövetni...