Keresés

Részletes keresés

KorfuBoy Creative Commons License 2012.11.04 0 0 118

Igazából csak részben lesz kivitelezve saját részről, mert sajnos adott a költség keret, így úgy döntöttem, hogy megveszem a komplett szettet, felteszek mindent a helyére és megcsinálom a kábelezést mindenhova. Így mindenhol ott fog lógni a kábel és akkor hívok szakembert, aki beköti a kábelvégeket az infrákba és a központba/kezelőbe/szirénába, majd elvégzi a beállítást és programozást. Így az időigényes fabrikálást és szerelést megspórolom. DSC PC1616 központ lenne 4 infrával + kezelő + sziréna. Ez egy kis lakás :o) Úgy olvastam, hogy bővíthető 16 zónáig, így akár a nyitásérzékelők is beleférnek később ha úgy gondolom. Nem tudom mennyiért fejezik be és állítják be a rendszert, de majd kérek pár árat innen-onnan. Köszönöm a jótanácsokat!

Előzmény: Szaganaki (116)
bcslaci Creative Commons License 2012.11.04 0 0 117

Amíg magának csinálja, egyik biztosító sem fogja elfogadni.

A vagyonvédelmi rendszer szerelése rendőrségi engedélyhez kötött tevékenység és a megfelelő végzettség, felelősségbiztosítás szükséges hozzá, valamint alkalmazotti vagy vállakozói jogviszony és a vállakozó vagy a cég adhat ki kivitelezői nyilatkozatot, amit a biztosító elfogad.

Előzmény: Szaganaki (116)
Szaganaki Creative Commons License 2012.11.04 0 0 116

És legalább 2, de inkább 4 partíciós központban gondolkozz, a kültéri szirána pedig mindenképpen kell, ha azt akarod, hogy a rendszer MABISZ minősítésü legyen, tehát a biztosítók is elfogadják.

És érdemes bekötettni egy távfelügyeleti céghez is legalább az értesítéses szolgáltatásra (ez az alap).

Előzmény: KorfuBoy (114)
Szaganaki Creative Commons License 2012.11.04 0 0 115

Elméletileg megoldható, viszont tényleg fennáll a téves riasztások lehetősége.

Őszintén szólva én nem vagyok híve a házilagos kivitelezésnek; ez is egy szakma kismillió fortéllyal, szakmai trükkel, stb amit nyilván az tud, aki napi szinten műveli. Arról nem is szólva, hogy a helyszínen talán olyan tanáccsal is tud szolgálni, amire Te nem is gondolsz, de jó lehet... A DSC kétségtelenül az egyik legjobb központ, nekem is ez van, de lehetőleg olyat válassz, ami bővíthető (ez egy panellal történik és nem nagy összeg). Számomra fontos volt, hogy éjszakára részlegesen is bekapcsolható legyen, erre kiválóak a nyitásérzékelők.

Előzmény: KorfuBoy (114)
KorfuBoy Creative Commons License 2012.11.03 0 0 114

Köszönöm a választ! Nem az egész rendszer lenne együtt csak egy két helyen 1-2 méter kábel menne együtt a 220-al. Azt akánlották mások, hogy ha már mindenképpen együtt kell menni a két kábelnk (bár ők sem ajánlották), akkor mindenképpen DSC -t vegyek, mert az kevésbé allergiás az esetleges interferenciákra. Te mit ajánlanál? 

Előzmény: Szaganaki (113)
Szaganaki Creative Commons License 2012.11.03 0 0 113

Feltehetően interferenciát és ezzel téves riasztásokat okoz, nagyon nem véletlen, hogy mindig külön kábelezik a szakemberek, noha nyilvánvaló, hogy nekik is egyszerűbb lenne...

Megkérdezhetem, hogy milyen lakásriasztó szettről van szó?

Előzmény: KorfuBoy (112)
KorfuBoy Creative Commons License 2012.11.01 0 0 112

Ssiasztok!

Egy olyan kérdésem lenne a hozzáértőkhöz, hogy utólagosan beszerelnénk egy lakásriasztó szettet, aminek nincsen előkészítve hely. Be lehet e húzni a riasztó rendszer kábeleit a falban lévő csövekbe az elektromos kábelek (220V) mellé? Zavarják egymást? Gond lehet belőle? Nem szeretném szétverni a lakást, hogy új csöveket tegyek a falba a riasztó kábeleinek...  Előre is köszönöm!

Szaganaki Creative Commons License 2012.11.01 0 0 111

Ha még aktuális :) : kültéri infrában nem érdemes gondolkozni; vagy szirre-sz@rra beriasztanak, vagy semmire elvégre a természetben élünk! Én inkább több nyitásérzékelőt ajánlanék, az olcsó és éjszakára külön is bekapcsolható, tehát ha éjjel mész ki a WC-re legalább nem találkozol senkivel...

A mozgásérzékelők esetében pedig jó dolog az un. kombinált, mely használata esetén (pl. nyáron) bukóra nyitva hagyható az ablak de senki nem tud bemenni, hogy néhány köteg húszezrest ott hagyjon az asztalon.

Mert mi másért menne be...

Előzmény: .:yoyo:. (106)
hazriaszto Creative Commons License 2012.09.10 0 0 110
Andras1962 Creative Commons License 2012.08.26 0 0 109

yoyo-nak!

Szia,

Nemrégiben mi is DSC riasztórendszert szereltettünk be a lakásunkba. Igaz ezt szakemberre bíztuk, de azért alaposan utánajártunk mielőtt kiválasztottuk. A neten keresgéltünk, és ahol egész sok információ volt megosztva az a www.lakasriasztotippek.hu oldal volt. Szerintem elég sok kérdésedre megtalálod a választ az oldalon Te is. Mondjuk mi nem akartuk magunknak szerelni a riasztót, csak tisztába akartam lenni egy két alapvető fogalommal. Sólyom Gábornak hívják a srácot, aki szerelte nekünk és kezeli az oldalt. Márkanév nélkül ír a professzionális riasztókról, de DSC riasztókat telepít. Segítőkész, korrekt és rugalmas volt, a munkájukat jól végezték, és tetszett a hozzállásuk. Árban nem a legolcsóbb volt, de nem is a legdrágább, ár / érték arányban szerintem jók nagyon. Remélem tudtam segíteni!

Üdv:

András

femiki Creative Commons License 2012.08.23 0 0 108

Üdv!

Mennyi a kereted amennyit rászánnál a rendszerre?

Esetleg tudok küldeni árajánlatot privátban.

A rendszerhez teljes kapcsolási rajz is tartozik.

kneissl Creative Commons License 2012.08.22 0 0 107

Riasztókábelben általában van elég ér (6+árnyékolás) mindenhez, ha megveszed a cuccokat, akkor találsz benne leírást a bekötésről.

.:yoyo:. Creative Commons License 2012.08.22 0 0 106

Sziasztok!

Most vásároltam egy házat, ahová szeretnék riasztóberendezést elhelyezni. Viszont vagy olyan durva árajánlatot kaptam, amitöl a hajam égnek állt, vagy pedig olyan egyszerü rendszereket építenének ki viszonylag elfogadható áron, ami egyáltalán nem ér annyit. Ezáltal úgy döntöttem, magam építenék ki egy DSC rendszert 5 mozgás és 2 nyitásérzékelövel, esetlegesen ha a keret futja, 2 db kültéri érzékelövel. Egy DSC PC1616 -os központtal rendelkezö szettet néztem ki.

Tudna valaki segíteni nekem abban, hogy hogyan kell az érzékelöket bekötni a központba (hány eres kábel kell, hová kell ellenállás vagy hasonlók) ? Úgy gondolom, van annyi elektronikai szaktudásom, amivel megtudom ezt csinálni, ha valaki ad hozzá egy kis segítséget :)

köszönettel

Jocó

cityba Creative Commons License 2012.08.22 0 0 105

Sztem is a síkmágnes a jó megoldás, létezik olyan amibe egy rúgós pöcök löki el az ajtót. Egy távirányító szettel is megoldható a nyitás, plusz rákötheted a riasztóra is. 

Előzmény: csomomano (103)
kneissl Creative Commons License 2012.08.22 0 0 104

Teljesen egytértek az ötlettel.

Azt fontold csak meg, hogy ha egy 12Vos rendszert csinálsz, ami akkor nyit, ha megszűnik a 12V, akkor a kutyának akkor sem lesz baja, ha esetleg hozzáér - de ez kvázi lehetetlen, mert minden el van szigetelve, a kennel vasrészén nem lehet fesztültség - viszont ha valaki nagy ravaszul elvágja az oda menő vezetéket, akkor pont, hogy magára szabadítja a falkát...

Előzmény: csomomano (103)
csomomano Creative Commons License 2012.08.22 0 0 103

Ez egy régebbi ötlete volt páromnak.. mint ahogy az is hogy ne legyen a ketyere áram alatt állandóan... de mi nem csak a riasztóra gondoltuk rákötni hanem egy távirányító a zsebben és bármi van akár ha előtte vmiért be is zártam a kutyát nem kell odamennem kinyitni mert lehet hogy nem lenne rá lehetőség ezért egy valamilyen távirányítóval oldanánk meg... mint pár helyen meg öregeknél ez a nyakba akasztós távriasztó

Előzmény: kneissl (101)
KFerenc123 Creative Commons License 2012.08.22 0 0 102

Van valakinek tapasztalata Satel riasztókkal?

Elég kedvező az ára, viszont jó lenne valakinek a gyakorlati tapasztalatát is hallani/olvasni.

kneissl Creative Commons License 2012.08.17 0 0 101

Ezekszerint nem csak nekem jutott eszembe a riasztó megszólalásával együtt a vérebeket is szabadjára engedni...

:-))))

Előzmény: csomomano (98)
bcslaci Creative Commons License 2012.08.14 0 0 100
bcslaci Creative Commons License 2012.08.14 0 0 99

Keress rá a "csapzár" és "impulzuszár" -ra, hátha valamelyik jó neked. Az elektromágnes csak áram alatt tart, azt mondtad neked az nem jó (egyébként azokat "síktapadó mágnes" néven keresd

csomomano Creative Commons License 2012.08.14 0 0 98

Sziasztok!

Elnézést ha esetleg nem a megfelelő helyre írok de szükségem volna némi segítségre tanácsra útmutatásra.!

Szóval adott egy kutyakennel... erre szeretnénk egy távirányítással nyíló elektromos (elektromágneses) záró mechanikát... nyomom a gombot kinyitja a reteszt megoldással... továbbá a boltban kapható zárak azért nem jók mivel folyamatosan áram alatt kell lenniük nekünk pedig olyan kellene ami csak a nyitás alatt kap áramot... maga az ajtó meg rugós vagy ellensúlyos megoldással nyílna. Esetleg ha tudtok abban segíteni hogy hogyan lehet házilag elektromágnest készíteni azért is hálás lennék.!

Előre is köszönjük a segítséget!

Kellemes estét Mindenkinek!

kneissl Creative Commons License 2012.08.06 0 0 97

Én még csak most rámolom össze a rendszert, vadiúj akksijaim vannak, de köszi, jó tudni ezt a kötelező csere-periódust.

Előzmény: Szaganaki (96)
Szaganaki Creative Commons License 2012.08.06 0 0 96

Nem, síma csepptöltés van.

ha nem tudod a kültéri sziréna tpusát fotózd le akár a telefonoddal, riasztós üzletekben segítenek.

Ezek az akkumulátorok - mndkettő - 3-4 évre vannak kalibrálva, utána kérdés, mérés nélkül ki kell cserélni!

Előzmény: kneissl (95)
kneissl Creative Commons License 2012.08.06 0 0 95

Automatikusan fut valami kisütő-újratöltő karbantartó mechanizmus ezekre az akksikra amit az elektrinika vezérel ??

Előzmény: Szaganaki (94)
Szaganaki Creative Commons License 2012.08.04 0 0 94

A sziréna akkuját is kicserélted?

Mert ott is van egy és az is elöregedhetett!

Előzmény: N0rthF4c3 (93)
N0rthF4c3 Creative Commons License 2012.07.24 0 0 93

Sziasztok!

Hátha tudtok segíteni, a problémám a következő:

A beköltözéskor már ki volt építve egy Paradox rendszer a házon belül. Helyiségenként 1db mozgásérzékelővel, bejárati ajtónál ajtónyitás érzékelővel, az ablakoknál megvannak a nyitásérzékelők kivezetései...

Kb 2 hónappal ezelőtt 1x csak elkezdett vonyítani a sziréna, hirtelen azt sem tudtam mihez nyúljak, lehúztam a pótaksit, és szépen el is hallgatott... Aztán jobban szemügyre vettem, kissé oxidos volt, az oldala felpúposodva, gondoltam ez a gond, vettem egy tök újat. Rádugtam, de a TBL gomb továbbra is világít, és kapom az 1-es hibaüzenetet, mondván "pót aksi nincs csatlakoztatva, vagy nem töltődik"... Kimértük a csatit az alaplapon, teljesen normálul működik, töltögetnie kellene az aksit.

A gond az, hogy ugye most gyakorlatilag áramszünet esetén is beriaszt, 2 hete éjjel 2-kor a vihar alatt meg is történt, csúcsszuper érzés erre ébredni! Plusz ha olyanja van, produkál fals riasztásokat is, és kb elhallgat 5mp múlva...

Találkoztatok már ilyennel? Mit kéne még megnéznem? Kit ajánlanátok esetleg, aki kijön és átnézi?

Szigetszentmiklóson lakunk!

vismajor77 Creative Commons License 2012.07.10 0 0 92

sziasztok az létezik,hogy egy paradox evo 48 as már a második reed ajtónyitás érzékelőt eszi meg?több pontos ajtó mégis ezt irja memóriába.oknak...

bcslaci Creative Commons License 2012.07.02 0 0 91

Ha le van zárva a panel, akkor nem is fog sikerülni.

Ebben az esetben szerintem kuka, de próbáld meg felhívni a riarexet (www.riarex.hu), ők forgalmazzák, hátha szervízben hardveresen visszaállítható a panel némi aprópénzért cserébe

Előzmény: ttasztal (90)
ttasztal Creative Commons License 2012.07.02 0 0 90

Köszönöm, közben megtaláltam, de sajnos nem hagyja magát, nem sikerül a reset, pedig nem túl bonyolult...

Előzmény: bcslaci (89)
bcslaci Creative Commons License 2012.07.01 0 0 89

0025

Előzmény: ttasztal (88)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!