melyik bank adja most a tényleges nettó legjobb kamatoto? értem nettó azt hogy ha beadok 100% összeget, akkor a kp felvételkor lejáratkor minden firfang levonás után hány % marad a 100ból ténylegesen kamattal együtt, illetve mennivel nő?
Hamarosan beindul a pszáf honlapján a betéti- és megtakarítási termékek keresője, ami a bankok kötelező adatszolgáltatásán alapul, ott lehet keresgélni. Asszem, májusban indul.
De van, csak sajnos nem magyarorszagi banknal, hanem skandinavnal.
Nekem a Skandiabanknal van szamlam.
Szamlavezetesi dij: 0
Utalasi dij: 0
feltoresi "bunti": 0
kamatozas: 3,6%, viszont devizaban. :)
Ellenben lehet, hogy kell itteni cim a szamlanyitashoz, de nem biztos. Egyszer egy benzinkutas neni racsodalkozott a visamra es mondta, hogy meg soha nem latott senkinel skandias kartyat, neki is az van. O magyarorszagi lakos volt, szoval lehet, h van remeny. Itt tudsz utananezni: www.skandiabanken.no. Menj a live chat-re, tokeletesen beszelnek angolul es fantasztikus a chat-es ugyfelszolgalatuk.
A penzedhez barmikor hozzanyulhatsz es barmikor elvehetsz. Szabadon pakolhatod a megtakaritasi szamladrol oda-vissza a normal folyoszamladra azt az osszeget amire eppen szukseged van. Real time, akar vasarnap este 10-kor is. Csak net kell hozza. Zsenialisak. Kicsit mas megvilagitasba helyezik az ugyfelkozpontusagot. :)
Az én megfejtésem: 1 db. Unicredit nullás számla + 1 db. Porsche Bankos számla.
Pénzmozgatás ingyenes oda-vissza, Porschénél a kamat gyakorlatilag lekötés nélkül 6% 1 évre garantálva. Ha meg valami jó akció van az Unicreditnél dobom vissza a pénzt újpénzként. Velem nem babrálnak ki :)
Jaja, zagyvaság, csak éppen én pont ugyanazt mondtam, amit te, hogy figyelembe kell venni a költségeket, nem azt hogy halva született ötlet az akciós betét. Csak én még azt is mondom, hogy olyan banknál, ahol az alap, nem akciós kamatok szarok(ilyen az erste), a visszautalás költségeit is figyelembe kell venni. És hát az akciós betétek többsége 2-3 hónapra szokott szólni, vagy max. 6 hónapra, ennyinél nagyon ritka esetben éri meg, és ha még valamennyire meg is éri elvileg, a hozzá számolt fáradtsággal már nem biztosan.
2010. december 8-ától a magyar állam kibocsátja a Prémium Magyar Államkötvény új sorozatát. Az adagolt kibocsátással forgalomba hozott kötvény új sorozata kizárólag a Magyar Államkincstár állampénztári irodáiban vásárolható meg.
A 2015/I sorozatszámú kötvényt devizabelföldi természetes személyek vásárolhatják, minimális névértéke 1.000 forint, a kötvényévenként egyszer változó, az előző időszak inflációjával azonos mértékű kamatot és 3 % kamatprémiumot fizet.
Az első kamatperiódusra (2010. december 8-tól 2011. december 8-ig) ez az érték 4,2 % kamatbázis, plusz 3 % kamatprémium, tehát összesen 7,2 % éves kamat.
A kötvény öt éves lejáratú (lejáratának napja 2015. december 8.), futamideje alatt a Magyar Államkincstárban szabadon visszaváltható.
Az új államkötvényt ügyfeleink tartós befektetési számlára is megvásárolhatják, amelyen 5 éves időtartamú lekötési állományban történő kezelés esetén az elért hozamra a kamatadó 0%.
Az értékpapír számlavezetése díjmentes, a kötvény WebKincstár internetes szolgáltatás igénybevételével is megvásárolható.
Tisztelettel várják Önt munkatársaink a Magyar Államkincstár állampénztári irodáiban!
Lekötésekből általában nem lehet felvenni, így neked olyan bankszámla (és nem betétszámla!) lehet jó, ami látra szólóan (=lekötés nélkül) ad viszonylag magas kamatot.
Tanácsot szeretnék kérni, milyen számlát nyissak. 800E induással, amit akár hosszabb időre is le tudnék kötni, és havi 120-130E utalással, amiből 100 körül levennék, a többit gyűjtögetném, nyaralásra, stb. Olyant szeretnék ami hosszú távra jó megoldás, nem kell figyelni, átrakni.
... és nem árt még levonni az arra az időszakra jutó kamatkiesést, amikor éppen úton van a pénz a két bank között. Rövid lekötésnél és pl. hétvégén át tartó utalásnál ez is fontos lehet.
Igen, én is rákérdeztem ám mindenre, felkészülve minden eshetőségre :) De nagyon szépen köszönöm a tájékoztatásod, igazán rendes, kedves tőled, hogy segíteni próbálsz! :) Azért remélem marad még egy kis ideig ez a kamatszint, mert tényleg én sem láttam magasabbat sehol :)
Lakás eladásból befolyt összeghez nyitnánk bizonytalan időre egy olyan számlát ahonnan olcsón tovább utalható, alacsony a számlavezetési és annak megszüntetési díja és csöppet se mellesleg jól kamatozik látraszólóan és
lekotve,de ha a lekötést feltörve se fízetett 'büntetést'. Attól tartok ilyen nincs, de mégis mit tudnátok ajánlani.
Az új forrásra adott magasabb kamatból, levonod az új bankba utalás költségeit, majd a régi bank standard kamatát. Ha a kapott érték magasabb mint FÉL százalék, akkor elviszed az új bankba és kikvidálod a régi számlát.
nekem nem kell értékpaír, ezért nincs is sétékpapír számlám, nekem betét kell, fix, magas, és rövid futamidejű kamatra.
Amit mostanság a banki betétkínálat nyújt, hogy a számlaaktivitás és a munkabérutalás fejében rádobnak 1 százalékot, oda nem viszem. oda se ahol befjegyet kell venni a betét mellé.
Jól döntöttél, szimpla betétben nemigen van jobb ajánlat, legfeljebb az Axa, de csak 5M felett. Arra azért figyelj, hogy lejáratkor, ha mégis máshová vinnéd a pénzt, vedd föl kp-ban, mert az (10 M Ft-ig) ingyenes. Ha a számlára teszed, onnan már csak napi 1M-t tudsz ingyen fölvenni. Netbankon keresztül át tudod utalni máshová, de csak a tételenként max. 100 ezres utalások ingyenesek.
Remélem azt is nézed, hogy az Ersténél jelenleg 4,5% az 1 évre lekötött betét kamata. Az akciók meg csak új forrásra vannak. Egyik bankból másikba vinni a pénzt pedig költséges. Ez tipikus beugratós akció, hogy oda vidd a pénzedet, hátha ott is hagyod később rosszabb feltételekkel. Nekem Erstés folyószámlám van, de inkább a szintén Estés értékpapír számlámat használom befektetési célból, mert jobban járok vele.
Köszönöm a válaszod, azóta már nyitottam is számlát és kötöttem le pénzt a Kamat-Rollban. Kamatostól újra indul a lekötés, amíg tart az akció! ingyen átvezetik a folyószámládra, ha mégis úgy döntessz, hogy fel akarod törni a lekötést. Igen, valóban be kell menni egy fiókba a lekötéshez is... hát, de nekem most ez tűnik a legjobbnak.
Mi az oka annak szerintetek, hogy a Raiffeisen-nél, nem lehet svájci frankot lekötni? Számlát lehet nyitni, de lekötni nem lehet? Olyan alacsony lenne a kamat, hogy inkább nem adnak semmit?
Persze, tudom, hogy van ilyen, a leírásod alapján az Axa-Citi párosra tippelek :)
De az alapkérdés az volt, hogy létezik-e olyan 0Ft-os folyószámla (a Magnetbankén kívül), aminél nincs extra feltétel az ingyenességhez. Pazola válasza arra utalt, hogy ő ilyet használ, de szerintem az Axa nem ez a kategória, mert az mégiscsak egy extra feltétel, hogy nem kezelnek kp-t, és kénytelen vagy fenntartani hozzá egy szatelitszámlát.