Keresés

Részletes keresés

ati86 Creative Commons License 2009.10.18 0 0 703
Csak válaszoltam az előző hozzászólásra.:)
A válaszod persze jogos, de tény, folyamatában nem lehetett ennyire látni a változást, Larry Hagman persze erre is kivétel. Meg a film hangulata is más ezekkel a visszajátszásokkal. Mintha tényleg lezárna magában egy korszakot, s filmben kibeszéli magából.
Én csak annyi megjegyzést tettem, hogy Samantha még így is kívánatos maradt, a 10 év nem múlt el rajta olyan csúnyán. Jockey meg nem 10-et, hanem ránézésre egy 20-ast öregedett. Sok munkája volt benne!:)
Az is érdekes, hogy a való életben Duffy és Gray van a legjobb viszonyban, akik meglátásom szerint a legjobban tartották magukat végig. Talán a kiegyensúlyozott, egészséges életvitel miatt.
Előzmény: encián (701)
M47-1239 Creative Commons License 2009.10.18 0 0 702

Johnny nagyon szemét Callyvel. Megmentette az életét, de meg se köszöni.

 

April egy ostoba hülye ribanc, sőt egoista is. Rég kidobtam volna a sorozatból.

 

Marilee újabb pasit fogott, már fél Texas végigment rajta.

 

 

encián Creative Commons License 2009.10.18 0 0 701

Miket nem vesztek Ti észre?!, nekem fel sem tünnek ezek a változások, hiszen - számomra teljesen  természetes dolgok az idő előrehaladtával való fizimiskás módosulások -  ezek az élet velejáró sz@rságai, ha annak veszed/tartod, de nemcsak a sorozatban, hanem a való életben is...:-)

A "trottyosodás" (remek szófordulati kategória, ha megengeded plagizálnám köreimben) elkerülhetetlen, de annak is vannak/lehetnek pozitív pillanatai, hihetetlen humorforrásként üzemelő élethelyzet.

Előzmény: ati86 (699)
ati86 Creative Commons License 2009.10.17 0 0 700
Az viszont nagyon tetszik, hogy Samantha öntudatos, erős, független nővé vált. Hiába, férje valamilyen szempontól a mestere volt.
Előzmény: ati86 (699)
ati86 Creative Commons License 2009.10.17 0 0 699
Szia!
Samantha visszaemlékezése majdnem 10 évre ment vissza. 1979-ben, a szezonzárás előtt nem sokkal ment ez a rész. Jockey a szanatóriumba vitte feleségét. A változás tényleg szembeötlő, Jockey teljesen máshogy nézett ki. Majdnem fekete haj, paróka, hájas fej. Samantha is változott, de szerintem nem annyit. Az arcán szaporodtak meg a ráncok, valamint a nyakán eléggé megnyúlt kora miatt a bőr, de így is igen jól néz ki.
Jockey látványos leépülésének kezdete 1985-re tehető, az álomévadban is már eléggé trottyosodik.
Előzmény: sunny22 (697)
ati86 Creative Commons License 2009.10.17 0 0 698
295. rész - Változások
Rendezte: Larry Hagman

Jockey: Jockey elutasítja Cliffék javaslatát, mondván, az az ő területe. Később tovább fűzi Aprilt, hogy segítsen neki beindítani azt az üzletet, amit Bobbyék akartak volna. Callyval való kapcsolata eléggé különös. Vágyakozik utána, ugyanakkor szeretné, ha nem lenne életének a része. Egy alkalommal összefutnak a konditeremben, s Jockey megpróbál imponálni a fiatal falusi lánynak, erőnléte azonban korántsem kiugró. Így inkább hagyja az egészet. Southforkba látogat Samantha, akinek megköszöni, hogy kisegítette a bajból. Már megint a szokásos hízelgést próbálná elütni volt feleségénél, ő azonban már nem vevő erre. Jockey mit sem sejt Samantha későbbi terveiről. Johnny épp otthon labdázik,hogy idegesítse Callyt, mikor megcsúszik, s beüti a fejét a medence szélébe. A vízbe esik, majd Cally utánaugrik az emeleti erkélyről. Megmenti a kisgyerek életét, de az továbbra is ellenséges, sőt, hálátlan. Ekkor azonban már Johnny is el kezd gondolkodni.

Bobby: jól megvan Traceyvel, de kiköti, randijaikkor ne essék szó üzletről. Kisfia betegen fekszik otthon, s Cally kúrálgatja. A kisfiú nagyon hálás ezért a fiatal lánynak. Sajnálja, hogy nem ő lett Bobby barátnője, s az ő mostohaanyja, mert nagyon szereti. Cally megcirógatja a fejét, majd pihenni hagyja. Bobby és Cliff már belevágna a hatalmas üzletbe, mikor Jockey a végső pillanatban megvétózza a tervüket. Cliff összeomlik, Bobby pedig tanácstalan. Jockey kéri, hogy teljes jogú partnernek vegye vissza, öccse azonban nem hajlandó erre.
Megérkezik Tommy, McKay fia, s nagyon örül érkeztének. Tracey és ő bemutatják neki a házat, ahol lakni fognak. A fiúnak látszólag már nincsenek problémái, ám egy óvatlan pillanatban előbukkan a kokain a bőröndjéből.

Samantha: elmegy Southforkba, hogy meglátogassa kisfiát. Összefut Jockeyval, aki közeledni próbálna, őt azonban már nem érdekli. Egy filmen gondolkodik, melyben saját életét vinné vászonra. Megérkezik Don, Samantha jövőbeli rendezőkollégája. Elmeséli neki, miről is szeretne filmet forgatni. Valós események alapján készítené a filmjét, mely a házasságát mintázná. Szeretné, ha annyira hatásos lenne, hogy mindenki a férjén mosolyogjon. Egy rendkívül sokoldalú karaktert akar megformálni, majd visszaemlékezve a régi dolgokra, összeállítja a képet. Ezzel lenne számára legteljesebb a bosszú. Később Lucy keresi meg azzal, hogy munkát vállalna. Samantha kifejti, már eladta a Valentine céget, de egy készülő filmben felhasználná ötletét.

Cliff: teljesen kiborul, mikor megtudja, Jockey nem hajlandó elfogadni az üzleti ajánlatukat. Alaposan leissza magát, s Bobby segít neki taxit hívni. Aprilnél köt ki, aki segít a bánatos férfin, s lefekteti aludni.

Ellie: nem szerepelt

Clayton: nem szerepelt

Lucy: összetalálkozik Callyvel a konditeremben. A fiatal lány csak ámul, mikor meglátja, mik rejteznek a házban. Lucy ráveszi, hogy ő is kipróbálja ki a gépeket, s visz neki mindent, ami ehhez kell. Később felkeresi Samanthát, hogy valami munkát vállaljon. Kijelenti, szeretne valamit kezdeni az életével, ezért gondolt erre. Samantha közli vele, a Valentine céget sajnos már eladta, de akadna neki más munka. Mivel tudja, hogy ő is mennyire utálja Jockeyt, kéri, hogy mondjon el róla mindent rendezőjének. Lucy elmeséli életét, anyja és apja viszonyulását Jockeyhoz. Fény derül a rendező számára arra, hogy milyen kegyetlen módon tudott elbánni emberekkel ez a férfi.

April: Jockeyval találkozik, aki továbbra is azt kéri tőle, amit eddig: segítsen lecsapni egy csomó jó üzletre, cserébe bőkezűen megjutalmazza. Aprilen érződik, már nincs ínyére ez a kiszolgáltatott szerep. Egyik este Cliff lepi meg részegen, aki kifejti neki, milyen mocskos, szemétláda ember az a Jockey. A beszédnek azonban gyorsan vége szakad, mert a kanapén elszenderedik.
Előzmény: ati86 (693)
sunny22 Creative Commons License 2009.10.16 0 0 697

Kár, h meg vannak számlálva Szami napjai, pedig most van a legjobb formában és szerepben. :(

A mai részben nagyon durván látszott, amikor régi bejátszásokat mutattak, hogy mennyire megöregedett Jockey és Samantha-t is alig ismertem meg.

Mac fiára egyáltalán nem emlékeztem, pedig a lánya egyből beugrott.

Előzmény: Plazma87 (694)
ati86 Creative Commons License 2009.10.16 0 0 696
Szia!
Igen, a süteményes dolog nagyon tetszett, kicsit olyan Tom és Jerry-s volt a jelenet. A nőben van spiritusz, tagadhatatlan.
Előzmény: piritta (692)
ati86 Creative Commons License 2009.10.16 0 0 695
Az összefoglaló holnap várható!
Plazma87 Creative Commons License 2009.10.16 0 0 694
Sajnos egyre kevesebb rész van hátra Samanthaból...még 10-12 rész, s ős is távozik a hős-eposzból...
Ha jól emlékszem a sorozat vége felé egyre többet utazgatott Clayton és Ellie, talán már ezekben a részekben kezdődött meg ez. Nem bírták a southforki klímát sajnos......
Macnek jó kis fia van. A takarítással nem lesz biztos gondja...úgy látszik a fia szeret porszívózni, legalábbis a kokót felszippantja az 100%.
ati86 Creative Commons License 2009.10.16 0 0 693
294. rész - Nicholas Pearce édesapja
Rendezte: Patrick Duffy

Jockey: meglehetősen kettős a viszonya feleségével. Szeretné, ha nem lenne tovább terhére, ugyanakkor nyugtalanítja, hogy nem tudja magának megszerezni. Egyik reggel meglátja, amint felesége főzőcskézik. Cally arra kéri, hogy vegye el Southforkban is feleségül. Jockey nehezen menne bele, a nő viszont kijelenti, nem vár a végtelenségig. A frissen készített süteménymasszát pedig belenyomja férje képébe. A fiatal feleség később elmegy Traceyvel vásárolgatni, s a férfiakról beszélgetnek. Cally nem riad meg az akadályoktól, s kijelenti, meghódítja újból férjét. Jockey eközben találkozik magánnyomozó barátjával, aki arra figyelmezteti, béreljen fel testőröket, mert utána szaglásznak. Később felkeresi Samanthát, hogy megkérdezze tőle, mit tud Pearce apjáról. A nő utálja volt férjét, mégis elmond neki egy pár dolgot, hogy tisztábban lásson, s közli vele, Apriltől tudhat meg a legtöbbet az ügyben. Vacsorára hívja Aprilt, aki mindent elmesél a maffiahálózatról. Jockeyt próbálja nyugtatgatni, ám a férfi nem is sejti, már nyomoznak utána. Egy alkalommal elkapják Nicholas apjának emberei, s elé viszik. A férfi kijelenti, szemet szemért, fogat fogért alapon kezeli Jockey ügyét. A férfi védekezni próbál, s figyelmezteti őket, Samantha tudna erről a legtöbbet mesélni.

Bobby: díjazza Cally kitartását Jockey mellett. Sok időt tölt Christoperrel, s megemlíti neki, egyszer lehet, hogy elveszi Traceyt feleségül. A kisgyermeknek nincs ellenére az ötlet, de inkább Callyt szereti, mint apja barátnőjét. Tracey közben berendezkedik a West Starnál, apja kérésére. Bobby meghívja vacsorára McKayt és Traceyt, s elbeszélgetnek a jövőről. Később Cliffel beszél, aki a Ewing cég kintlévőségeit vizsgálja, s felhívja Bobby figyelmét arra, némelyikből hasznot lehetne húzni. Bobby egyetért cégtársával. Ezután összefut Aprillel, aki az eltűnt Jockeyt keresi. Bobby féltékeny megjegyzéseket tesz bátyja miatt Apilnek.

Samantha: megveszi a dallasi filmstúdiót, s önálló forgatókönyvön töri a fejét. Később fiával találkozik, aki elmeséli neki, nem hajlandó Callyt elfogadni, s szeretné, ha anyja visszaköltözne Southforkba, apja mellé. Samantha diplomatikusan próbálja fiának megmagyarázni, hogy szerelme férje iránt elmúlt, és soha többé nem élne vele. Később felkeresi Carter McKay, aki közli a nővel, irodája nem messze van Samantháétól, ezért ha szükség van bármire, rendelkezésére áll. Végül elviszi ebédelni. Ezután Jockey toppan be az irodába, aki Nicholasról faggatja. Alig bírja látni volt férjét, mégis segít neki. Mikor azonban felkeresi Nick apja, mindent elmond a kapcsolatukról. Bevallja neki, ő is tehet Nick haláláról, mert azon az este ő vezette Jockey lakására. Nick szerette, s a szerelméért kellett meghalnia. Kijelenti, ő is megpróbálta megölni Jockeyt, de nem sikerült. Végül sírva hozzáteszi, ami történt, baleset volt, senki nem okolható érte. Az apa tudatja Samanthával, evvel a vallomással mentett meg volt férje életét.

Cliff: iratok között kutat a Ewing cégnél, és sok régi irat előkerül a mélyből, amit az üzleti életben felhasználhatnának. Egy atomtemető kérdésében kéne állást foglalniuk. Washingtonba utazik, ahol előnyös pozíciót harcol ki a Ewingoknak. Mikor hazatér, közli a hírt Bobbyval, aki igencsak jó ötletnek tartja Cliff szándékát. Bobby azonban hozzáteszi, azok a területek, amikről szó van, Jockey érdekeltségét képezik. Cliff azt kéri Bobbytól, ne mondja el bátyjának, hogy az egész az ő ötlete volt.

Ellie: nem szerepelt

Clayton: nem szerepelt

Lucy: nem szerepelt

April: együtt vacsorázik Jockeyval, akinek mindent elmesél Nicholasról, valamint tudatja vele, nem kell semmiért aggódni, hiszen az újságok már rég megírták, hogy baleset volt az egész. Később éppen őt keresi, mikor összefut Bobby Ewinggal. Nem hajlandó Bobby orrára kötni, hogy milyen kapcsolatban áll bátyjával, a férfi azonban szemmel láthatóan nyugtalan. Talán mégsem tette túl magát Aprilen.
piritta Creative Commons License 2009.10.16 0 0 692
Kárpótlásként láttam, amikor az új asszony nyomta Jockey képébe a reggelit! Az se volt rossz!
Előzmény: ati86 (688)
ati86 Creative Commons License 2009.10.15 0 0 691
Az összefoglalót holnap teszem fel!
ati86 Creative Commons License 2009.10.15 0 0 690
293. rész - Váltóállítás
Rendezte: Irving J. Moore

Jockey: Aprilnél tölti az éjszakát a bál után. Jockey szeretné ágyba csalni a nőt, de az nem hajlandó lefeküdni vele Cally miatt. Johnny egyre többet panaszkodik a lányra, s szeretné, ha mihamarabb elmenne a házból. Jockey biztosítja fiát, hamarosan elhagyja Southforkot. Jockey őszintén válaszol Cally kérdésére, mikor megkérdi, lefeküdt-e Aprillel. A nem választ adja. Arra azonban, hogy miért nem, nem válaszol, hanem gyorsan elhagyja a szobát. Cally később Samanthával beszél, aki tanácsokkal látja el a fiatal, naiv lányt. A cél, hogy Jockey számára elérhetetlen legyen. Cally tesz egy próbát, s beválik. Jockey nem kapja meg egyből, sőt megemlíti neki, hogy sokan várnak nála sorba, úgyhogy igyekezzen. Emellett meg akarja erősíteni házasságát a férfival Southforkban is. Jockey később megtudja magánnyomozójától, hogy Nicholas Pearce szülei fiuk halála után nyomoztatnak, s meg akarják látogatni őt is.

Bobby: hazaviszi Callyt a bálból. Elbeszélgetnek, s azt a tanácsot adja a lánynak, boldogabb lesz, ha elhagyja Southforkot. Utal arra, bátyja sosem változik meg, Samantha is azért hagyta el. Cally azonban foggal-körömmel ragaszkodik férjéhez, s mindent elkövet, hogy megtartsa. Bobby később találkozik McKayjel, s reméli, nem fognak útjaik kereszteződni. Megfogadja, ha McKay békén hagyja őket, ő sem fog ugrálni a West Star ellen. Traceyvel lovagolnak egyet, s megemlíti a lány, hogy apja szeretné a vállalatnál alkalmazni. Bobbynak nincs ellenére, de kéri, ne erről beszéljenek a találkozásaikkor. Ezután Cliffel ebédel, aki odavan Tammyért. Bobby biztatja, nagyon jó érzés számára, hogy Cliff jól érzi magát valakivel. Christopher nagyon szereti Callyt, s vacsorázni hívja, miközben Johnny a szobában duzzog. Bobby megígéri fiának, mindig együtt maradnak, mindig ő lesz a legfontosabb számára.

Samantha: önálló filmstúdiót venne Dallasban, mivel nem akar sokat utazni. A pénz meglenne rá, de a forgatókönyveket pocséknak tartja. Ekkor kezd gondolkodni egy saját forgatókönyvön, s egy filmes műhelyen. Meglátogatja Cally, aki elnézést kér a bálon történtekért. Samantha őszintén megbocsát, s tetszik neki a falusi lány nyíltsága. Jockeyról érdeklődik a lány nála. Samantha tanácsokkal látja el. Kijelenti, férje számára az a legvonzóbb, amit nem érhet el. Ezért, ha meg akarja tartani, mutasson ridegséget iránta, így nyert ügye lesz.

Cliff hazakíséri Tammyt. Már látja, a nő nem lépett túl Bobbyn, de ad neki esélyt, hogy tisztázza magában, hányadán is áll vele. Tammy jól érzi magát Cliffel, de érzi, hogy nem tudta Bobbyt kiiktatni gondolataiból. Közli a férfival, ez így nem mehet tovább, s időt kér. Cliff kissé véglegesen fogja fel a dolgot, s elbúcsúzik tőle. Egy alkalommal Aprillel találkozik, s kiderül, ő csapott le az üzletre. Cliff nem érti, mi haszna lehet abból, ráadásul nem ért az olajhoz sem. A hírt később elmondja Bobbynak is, aki nagyon meglepődik, s a háttérben mást sejt.

Ellie: nem szerepelt, mert elutazott Claytonnal Európába.

Clayton: nem szerepelt, mert Ellie-vel Európába mentek.

Lucy: nem szerepelt ő sem

April: Jockey hazavitte a bál után. A férfinak ínyére lett volna egy kis párnacsata, de April nem találta túl jó ötletnek, miután kiderült, Jockey nős férfi, s feleségét meg sem említette neki. Később találkozik Cliffel, akinek bevallja, ő csapott le az üzletre. Kártyáit természetesen nem fedi fel Cliff előtt, aki nem is sejti, Jockeynak segít ezzel.
Előzmény: ati86 (686)
ati86 Creative Commons License 2009.10.14 0 0 689
Holnap délután teszem fel a mai rész (293.) összefoglalóját!
ati86 Creative Commons License 2009.10.14 0 0 688
Szia!
Kár, pedig szép ütés volt. A bál sosem telik botrány nélkül.
Előzmény: piritta (687)
piritta Creative Commons License 2009.10.14 0 0 687
kár, hogy nem láttam a regnapi részt. Megnéztem volna, ahogy Samantha behúz Jockey-nak
ati86 Creative Commons License 2009.10.13 0 0 686
292. rész - A két Mrs. Ewing
Rendezte: Michael Preece

Jockey: nem képes elfogadni Cally jelenlétét, ezért felajánlja neki, hogy pénzért cserébe hagyja el Southforkot, s nem messze onnan, megfelelő lakást biztosítana neki. Cally nem akar elmenni, mert szereti a férjét, s mint vallásos, hívő falusi lány, tartozik neki ennyivel. Jockey később megbeszélésre hívja Harwe Smithfieldet, aki nem sok jóval kecsegteti. Mivel Haleyville-ben tudnák érvényteleníteni a házasságot, de Jockey viszont nem mer oda visszamenni, majdnem hogy lehetetlen a válás, de mindenképp hatalmas anyagi vonzattal járna. Aprillel megbeszéli, hogy csapjon le arra az üzletre, amit Bobbyéktól kihallgatott. Az Olajvállalkozók bálján Aprillel jelenik meg, feleségét otthon hagyva. Miután Samantha megtudja, mivel tömte tele volt férje Callynak a fejét, egy hatalmasat behúz neki. Az est fénypontja, mikor kiderül, McKay a West Star új elnöke. Jockey összeesküvést sejt, s úgy gondolja, nagyobb gondjuk lesz McKayjel, mint Wendellel bármikor.

Bobby: udvariasan, türelmesen és segítőkészen fogadja Jockey új feleségét. Tracey és az apja meglátogatja Tommyt, akit a miami kórházban kezelnek. Bíznak benne, hogy hamarosan leszokik a drogról, s jobb életet fog élni azután. Megkeresi Cliff egy hatalmas üzleti lehetőséggel, amit Marily említett meg. Ők is bele akarnak vágni, de később kiderül a bálon, hogy elhappolták előlük az üzletet. A bálon Traceyvel jelenik meg, akinek feltűnik, hogy Tammynek sem közömbös a férfi. Társul a cercle-höz April is, aki cinikus megjegyzéseket tesz a két nő jelenlétében Bobbyról. Mikor kiderül, hogy McKay lesz a West Star új elnöke, óva inti Jockeyt a heveskedéstől.

Samantha: meglátogatja filmproducere, aki új ajánlattal áll elő neki. Samantha elhatározza, szeretne egy önálló stúdiót magának, de semmiképp nem szeretne együtt dolgozni Mandyvel. Samantha úgy érzi, a Valentine cég sikerét továbbvihetné a filmes szakmában is. Ő is részt vesz az Olajvállalkozók bálján, s megismerkedik Callyval, akiről nem is sejti, hogy Jockey felesége. Miután megtudja, hogy az, ráadásul csomó hazugsággal tömte tele a fiatal lány fejét, odamegy férjéhez, s egy óriásit kever le neki. Kijelenti, férje már nem is süllyedhetett volna mélyebbre.
A kis Johnnynak hiányzik az anyja, s kijelenti, Callyt nem tekinti anyapótlónak, ezért szeretné, ha a lány minél hamarabb elhagyná a házat.

Cliff: Tammyvel randevúzgat, elviszi hajókázni. Tőle szokatlan módon igen bőkezű a nővel, s ahol csak tud, próbál a kedvében járni. Tammy is jól érzi magát vele, de szíve mélyén még mindig Bobby felé húz. Az Olajvállalkozók báljára is elkíséri Cliffet, akinek nagyon imponál a fiatal, értelmes nő. Marily egy bombaüzletbe szeretné bevonni, melyet rögtön közöl Bobbyval is. Gyorsan lépnek, ám valaki még szemfülesebb, s elhalássza előlük az üzletet.

Ellie: megpróbál Callynak segíteni a beilleszkedésben. Nagyon tetszik neki a lány ártatlansága, a gyermeki rácsodálkozása az őt körülvevő, újszerű dolgokra. Biztatja a lányt, hogy ne adja fel, fia meg fog enyhülni iránta. Cally már a bálról is lemondana, mikor végül rábírja Ellie, hogy tartson velük.

Clayton: ő is segít Callynak a beilleszkedésben, s nagy türelemmel van iránta. Kijelenti, ő a legszebb asszony az Olajvállakozók bálján.

Lucy: először találkozik Callyvel, s közösen elbeszélgetnek. Elhatározza, hogy elviszi magával bevásárolni. Mikor hazaérnek, Callyt nevetséges ruhába öltözteti, s a fiatal lány is feszélyezve érzi magát. Lucy szívből segíteni akart neki, sajnos azonban csak a szándékig jutott el. Később nagymamájával beszélget, s elmondja neki, Mitchtől végleg elvált, erről férje értesítette. Úgy érzi, valamit mindig ő ront el, vagy benne lehet a hiba, mert soha, senki mellett nem találja az igazi boldogságot.

April: Jockeyval találkozik, aki megkéri, hogy csapjon le Bobbyék előtt az üzletre. Megfogadja tanácsát, s a bálon ki is derül, elhalászták Cliffék elöl az egészet. Jockey mellett jelenik meg a bálon, bár folyton Bobbyn jár az esze. Mikor Samantha odalép hozzá, közli vele, nem tekinti barátjának azután, hogy volt férjével kikezdett.
Előzmény: ati86 (680)
HG. Creative Commons License 2009.10.13 0 0 685
Majd ha esetleg nagyfiú lesz valahol, akkor átöltöztetik ;-)
Előzmény: Plazma87 (684)
Plazma87 Creative Commons License 2009.10.13 0 0 684
Igen, szegény Mac-nek csak az az 1 normális ruhája van....más nincs...lehet azért bukéja annak a cuccnak. Hiába, a birtok meg a prostik biztos elviszik minden pénzét....
Nekem Wendell volt a kedvenc szereplőm, szerintem nem ezt s sorsot érdemelte szegény....
M47-1239 Creative Commons License 2009.10.13 0 0 683

Kanális Pista is elment...

 

Inkább maradt volna, hamár elhúzott az a baromarcú KéziDönó

 

Cally jó csaj.

 

Kimberly Krájder is lelécelt, pedig néhány jelenetben csinosnak találtam.

 

Jeremiás Wendell barátunk odakerült, ahová való.

 

Jockey-n látszik a sok pia, szinte mindig borvirágos a nózikája.

 

Samanthának ez az utolsó évadja, hiányozni fog.

 

Lucykétől hányingerem van. Deszka April meg Jockeyval haverkodik megint.

 

McKay-nek nincs más ruhája úgy látszik mint a kék farmer, kék ing és fekete mellény.

 

Amúgy Cally bátyjai is csak Haleyville-ben nagylegények, Dallasba már egyik se merné betenni a lábát. S vajon Rose-t melyik utcasarkon szedte fel?

 

Cliff most nagyon szimpatikus, végre jófej lett. Bár Jamievel nagyon durván bánt.

 

Bobby lett James Bond, tiszta kommandós lett belőle.

ati86 Creative Commons License 2009.10.13 0 0 682
Az volt, bizony. Nagyon jó volt látni, amint Jockey azokat a grimaszokat vágja. Azt hiszi, büntetlenül tehet meg dolgokat, a felelősséget meg persze nem kell vállalnia értük. Még Ellie mama is mondta, hogy mostmár egye meg, amit főzött.:)
Jeremy lebukása is nagyon tetszett, mindenre gondolt, csk épp erre nem. Amúgy Jeremytől nagyon könnyelmű húzás volt, hogy úgy locsogott a felelősségéről, mint egy utcai kofa a vevőnek. Jeremyt ennél megfontolabbnak gondoltam. Tulajdonképp egy saját maga által ledobott banánhéjon csúszott el. Hozzáteszem, nem kár érte!

Jockey egyre idősödik, Cally a lánya lehetne. Bobby tartja magát a legjobban a férfiak közül, Cliff meg tartja azt a leöregedett, megőszült állapotot, amit 1984 tájáig elért. Samanthának szerintem most van a legjobb haja az első válása, s a dustys részek után, bár már rajta is látni, hogy a bőre már nem olyan ruganyos. Mindenesetre most is szép, s nem egy mű nő.

Most nézem DVD-n a második évadot, ahhoz képest meg pláne szembeötlő a színészek külső változása. Furcsa, de a Dallas folyamatos követésekor nem lehetett látni ezt az öregedési folyamatot ennyire. Csak ha visszanézem hirtelen a 10. résztől.
Linda Gray és Patrick Duffy, meg talán Steve Kanaly azok, akik nagyjából 10 év elteltével is hasonlóak maradtak. Előbbi kettő a mai napig nagyon jóban van.
Előzmény: encián (681)
encián Creative Commons License 2009.10.13 0 0 681

Nagyon frappáns volt a tegnapi rész!

Éppen kérdezni akartam, hogy mi van Jockey új hitvesével, erre fel nem betoppan...? Remélem a család többi tagjának segítségével kikupálódik egy kicsit - "dallasosodik" -, és megszivatja a hitvány férjét.

Előzmény: ati86 (680)
ati86 Creative Commons License 2009.10.12 0 0 680
291. rész - A fullánk
Rendezte: Irving J. Moore

Ma láthattuk utoljára Rayt, normális keretek között. A zárórészben (356-357.) fog még szerepelni.

Jockey: nem lesz tárgyalás, miután McKay megkapta, amit akart. Jockeyt egyik alkalommal meglátogatja Samantha, aki nekiesik azért, amiért hazavitte a gyerekeket Southforkba. Jockey belátja, nem volt helyes döntés, de ezen kívül nem hajlandó semmiről sem beszélni volt feleségével. Gratulál neki Jeremyvel való "kapcsolatához", s évődve köszön el tőle. Később felkeresi a halleville-i seriff, aki szigorúan megfenyegeti. Tudatja vele, ha visszakerül a városba, nem jut ki onnan többé. Jockey, a védelmet nyújtó Texas állam árnyékéban, kifejti neki, esze ágában sincs visszamenni abba a porfészekbe. A seriff megemlíti Callyt, erre ő pénzt adna a seriffnek. A városgazda szemében Jockey már nem is süllyedhetett volna mélyebbre evvel a gesztusával. Ezután találkozik Aprillel, s biztosítja a nőt, csinál neki egy kis társaságot, amivel szépen lassan ő is visszakerül a Ewing Társaság élvonalába, s kiharcolja, hogy ő legyen ismét az elnök.
Mikor a 40-es mező adásvételi szerződését megkötik McKayjel, hirtelen feltűnik Wendell is. Jockey nem sejti, mi fog következni. Ray búcsúzásakor ő is odamegy hozzá, s őszintén megöleli, s elmondja neki, szerette, mégha sokszor nem is jöttek ki egymással.
Amikor Jeremy letartóztatását ünneplik, betoppan újdonsült felesége, Cally. Embertelen bánásmódnak tartja, amiért Jockey rá sem hederített azután, miután meglépett. Jockey nincs elragadtatva a látogatástól, anyja azonban megkéri, hogy bánjon a lánnyal férjhez méltó módon.

Bobby: végre megoldódik minden, vége a háborúnak. Rayjel kilovagol a mezőre, s beszélgetnek egy utolsót, négyszemközt. Sok sikert kíván neki európai életéhez. Később találkozik Traceyvel, s szeretné, ha ott folytatnák, ahol abba sem hagyták. Örül, hogy tisztázódni látszik a viszony a lány és az apja között. Az adásvételi szerződés aláírását az ő irodájában bonyolítják le. McKay ekkor hívja be Wendellt, aki döbbenten tapasztalja, hogy nem a 40-es mezőt adták el neki. Itt kezdődik a csel, s a család kiszed belőle mindent, s bevallja azt is, hogy ő állt az egész katonai akció mögött. Ezt végighallgatja a rendőrség is, akik elvezetik Wendellt jogainak felsorolásával. Bobby és Jockey szívből örül ennek. McKayt elhívják magukhoz, akiről kiderül, kiszabadult a fia, Tommy. Lányával is tisztázódni látszik a viszony. Egyik este Kimberly Cryder keresi meg, hogy szeretne osztozni vele a West Star igazgatóságának az élén.
Bobby végleg elbúcsúzik a cowboytól, s utoljára megöleli.

Samantha: éppen a híreket hallgatja, mikor megtudja, Southfork az utóbbi napokban nagyon veszélyes hely volt. Elmegy a farmra, s falhoz állítja Jockeyt, amiért könnyelműen hazavitte a gyerekeket. Volt férje belátja, hiba volt ezt tenni, de mivel elmúlt a veszély, már nem kell aggódni. Később meglátogatja Jeremy Wendell, aki bocsánatot kér Samanthától a múltkori nyers hangért. Meg akarja kérni a nő kezét, ám ekkor már nem tudja magába fojtani érzéseit. Kijelenti, ő a leghitványabb, legaljasabb ember a földön, még Jockeynál is rosszabb, pedig ő is az élmezőnyben szerepel. Jeremy szomorúan veszi tudomásul a hallottakat, majd odébbáll.

Cliff: Tammyvel találkozgat, ám a nő gyakran emlegeti Bobby nevét. Cliff szeretné, ha nem csak róla beszélnének, a nő ekkor feleségéről kérdezi. Bevallja neki, soha nem szerette felségét, s teljesen hiába tette tönkre őt és házasságát. Kifejti neki, ő az első nő, akinek őszintén tudott beszélni volt feleségéről. Valami varázs fogta meg Tammyben, amiről még nem tudja igazán, hogy pontosan mi.

Ellie: ott van a tárgyaláson, majd később az adásvételi szerződés lebonyolításánál is. Megkönnyebbül, mikor kiderül, McKay végül melléjük állt. Elbúcsúzik Raytől, s megígéri, nemsokára meglátogatják Európában. Meglepődik, mikor meglátja Jockey új feleségét, ugyanakkor rögtön le is szögezi, ha komoly esküvő volt, ha nem, fiának ezentúl kötelességei vannak az új feleségével szemben.

Clayton: örül a Ewing fiúk sikerének, és Wendell letartóztatásának. Sok sikert kíván Raynek európai életéhez.

Ray: együtt lovagol ki Bobbyval a rétre, ahol beszélgetnek egy nagyot utoljára. Kifejti, nehéz lesz végleg elszakadni Southforktól. Bobby nagyon bízik benne, hogy élete csak jobb lesz Európában, s megtalálja a számításait Jennával és Charlie-val. Végül az egész család előtt elbúcsúzik, nagy levegőt vesz, s útnak indul az ismeretlenbe.

Lucy: megígéri Denault-nak, hogy beszáll az üzletbe. Mikor találkoznak, összefutnak Aprillel, akivel, végre szembesíti hazugságaival, s a kiszárad olajmező tényével. Casey beismeri, tényleg nincs ott olaj, de tovább próbálkozna. Lucy rájön, voltaképp Southfokra fájt Denault foga, ő csupán egy szokásos eszköz volt, mint annyiszor életében.

April: találkozik Lucyvel, s Denault-val. Kiderül, a két nő összefogott azért, hogy együttes erővel végre kérdőre vonják. Denault bizonyos dolgokat bevall, bizonyosakat tagad, egy azonban biztos: egy koszos fillért nem kap a jövőben a két nőtől. April is azt ajánlja neki, menjen minél messzebb Dallastól. Később találkozik Jockeyval, s elpanaszolja neki, hogy nem ért igazán az olajhoz, ezért nem tudja, mit csináljon. Jockey bácsi megígéri neki, hogy segít rajta, cserébe azt kéri tőle, hogy segítse visszatérését az elnöki székbe.
Előzmény: ati86 (676)
Plazma87 Creative Commons License 2009.10.12 0 0 679
Apropó, Ray se fog már nagyon visszatérni, max. a sorozat legvégén...
Plazma87 Creative Commons License 2009.10.12 0 0 678
Hát gyerekek, a mai nappal egy igazán népszerű és kedves figurával lettünk kevesebbek. Jeremy Wendell hattyúdalát láthattuk sajnos....nagyon rondán elbántak vele a Ewing-tesók...Ebben a részben szerepelt utoljára, Kimberly Cryderrel egyetemben. Ők már soha nem térnek vissza sajnos.....Béke poraikra...
Ha jól látom, az egyik adatbázis szerint Casey Denault sem kap már több szerepet, azaz végleg kivágták a sorozatból őt is....neki is R.I.P.
Carter McKay-nek pedig ahogy látom most indul be majd igazán a kárrierje....
És még búcsúzóul:
http://www.speakingofstories.org/images/Actors/William_Smithers_2009.JPG
A képet nagyítani is lehet....amilyen nagy volt az arca a sorozatban is, nem csoda, ha nem fér el a teljes képernyőn a portréja.....
ati86 Creative Commons License 2009.10.10 0 0 677
A tegnapi epizód kicsit hasonlított egy Bond-kalandra, amint Felix Leiter segédkezik a mi Bondunknak, Bobby Ewingnak. Kicsit furcsa volt így látni, olyan volt, mintha nem is a Dallasban szerepelne. Ugyanakkor nagyon izgalmas volt végig az egész epizód. Ettől függetlenül is azt gondolom, Dallas ez még a javából, csak sajnos a modern kort is bele kellett csempészni a sorozatba. Amúgy a 80-as években majdnem minden film hatott a másikra, az akció és kalandfilmek évtizede ez. Így nem csoda, ha a Dallasba is tettek egy kis Bondot, Indiana Jonest, stb.
Előzmény: ati86 (676)
ati86 Creative Commons License 2009.10.10 0 0 676
290. rész - Az ellentámadás
Rendezte: Michael Preece

Jockey: segédkezik megszervezni a katonai akciót McKayék ellen. Rémálmok gyötrik a halleville-i események miatt. Felkeres egy pszichológust, aki szerint az lenne a legfontosabb, hogy arra jöjjön rá, mi válthatja ki konkrétan az ilyen álmokat. Elmegy a gyerekekért Samanthához, s hazaviszi őket, hogy Johnny minél hamarabb elkerüljön tőle. Nem gondol azonban arra, hogy a hely nagyon veszélyessé vált a gyermekek számára is, s még csöppet sem múlt el a veszély. Mikor hazaérnek, Christopher apját keresi, s kilovagol a mezőre. Épp meglátja, mikor egy "szokásos" katonai akció keretében géppuskazáporral árasztják el Bobbyékat. Cristopher lova megijed, s leveti magáról a kisfiút. Kórházba kerül, majd Bobby nekiesik testvérének, s közli, a kis önző húzása majdnem a gyermeke életébe került. Miután a harc sikerrel végződik, bőkezűen megjutalmazza a zsoldosokat.

Bobby: éppen Rayjel lovagol, mikor golyózápor éri őket. Ekkor tűnik fel kisfia, akit levet a ló magáról. Agyrázkódással szállítják kórházba. Mikor Christopher az eszméletéhez tér, meglátogatja apja, s próbálja megnyugtatni a kisgyereket. Jockey hazatértekor nekiesik, amiért hazahozta a kicsiket úgy, hogy tudta, mekkora veszély leselkedik rájuk. Ráadásul merő önzésből, ugyanis csak Johnnyt akarta maga mellett tudni csupán, s erre Christopher fizetett rá. Jockey belátja, nagy hiba volt ilyet tenni, sajnálja a történteket. McKay időközben találkozik Traceyvel, s kéri ne hagyja el Dallast, ő viszont hamarosan távozni fog. Látja, mennyire odavan Bobbyért a lánya, s tovább akar állni... látszólag. Bobbyék ezalatt azon vannak, hogy tervet eszeljenek ki a zsoldosok lefegyverzésére, hatástalanítására. Katonai akció indul ellenük, s Bobby, egy ügyes csellel, foglyul ejti a katonákat. Ray és Clayton eközben McKay személyes őrségét fegyverzik le. Bobby már-már az ajtónál van, mikor Huse, akit keresett, vállon lövi. Gyengülve, de végül eltalálja Huse-t. Mikor McKayért kiált, akkor látja, hogy Tracey apja. Huse már halálos lövést mérne Bobbyra, de McKay közbeszól, s lelövi a férfit. Később beszélgetésre invitálja Bobbyt, s mindent elmond a múltjáról. Bobby kezd megértőbbnek tűnni.

Samantha: találkozik Jockeyval, mikor a gyermekekért jön hozzá. Látja kisfián, hogy nagyon szeret vele lenni, de Southforkhoz köti a boldogsága. Később felkeresi Jeremy Wendell, hogy az új központ avatására elhívja Samanthát. Felszólítja a nőt többek között arra, hogy a bosszúnak teljesnek kell lenni, nem hátrálhat meg még a saját fia miatt sem. Samantha elutasítja a férfit, s tudatja vele, a maga módján intézi el Jockeyt, ehhez pedig nem kell Jeremy segítsége. McKay nemsokára felkeresi Wendellt, s figyelmezteti, mostmár nem ő dirigál. Jeremy elhibázottnak tartja az egész akciót, McKay azonban hozzáteszi, ezután ő veszi kezébe az irányítást, s bár a Ewingok azt hiszik, vége a háborúnak, ő bebizonyítja, még csak most kezdődik.

Cliff: épp a Ewing irodában tartózkodik, mikor Bobbyt volt egyetemi évfolyamtársa keresi. A bájos nő Bobbyról érdeklődik, de őt sajnos nem találja. Cliff felajánlja neki, hogy elviszi ebédelni. Az ajánlatra nem tud nemet mondani a csinos lány, s eközben remekül elbeszélgetnek. Cliff szeretné, ha ez a találkozó többször is megismétlődne, Bobbytól teljesen függetlenül, a nőért és saját magárét.

Ellie: ő az, aki biztosítja a terepet Southforkban, s vigyáz a kis Johnnyra. Miután a viszály elmúlni látszik, megünneplik a sikert. Az öröm azonban korai: McKay odalép az ünneplő társasághoz, s közli velük, hogy a háborúnak még nincs vége. Ellie azonban tudatja vele, a háborúnak márpedig vége van. S hogy elejét vegye egy kiújuló harcnak, felajánlja a férfinak, hogy megkaphatna a 40-es mezőt.

Clayton: megszervezik az ellentámadást McKayék ellen. Sikeresen eljutnak a házig, ahol lefegyverzik az őrséget Rayjel együtt. A háború végén megünneplik a győzelmüket.

Ray: épp Bobbyval lovagol, mikor gépfegyverek kereszttüzébe kerülnek. Menekülniük kell, ám ekkor bukkan fel Christopher. A kicsit kórházba szállítják, ahova Ray is elkíséri Bobbyt. Megörül, mikor megtudja, hogy a kisfiúnak nincs maradandó sérülése, s már javul. Ezután megszervezik az ellentámadást Claytonnal, s semlegesítik az őrséget.

Lucy: ideje nagy részét Casey társaságában tölti, aki próbál tőle még több pénzt kicsikarni. Délibábos tervek ezek, s Lucyn látszik, nem tudja eldönteni, higgyen-e neki, vagy sem. Egy biztos: több dolgot szeretne megtudni, mielőtt lépni fog.

April: Caseyvel találkozik, aki természetesen nem említi neki, hogy Lucy is a cégtársa. Nála is hasonló kéréssel áll elő, Aprilt azonban zavarja, hogy nem látni az alagút végét, s a jövőkép igen homályos.
Előzmény: ati86 (666)
piritta Creative Commons License 2009.10.10 0 0 675
Szerintem nem lenne jó felmelegítve a Dallas. Ez csak olyan "egy rókáról több bőrt húzzunk le" -akció.
Előzmény: Plazma87 (673)
piritta Creative Commons License 2009.10.10 0 0 674
Persze, hogy az lenne a legjobb, ha csak arról beszélnénk, amit már láttunk.
Előzmény: Plazma87 (672)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!