Minden, ami navigációs eszközökkel, és azokra telepített jogtiszta navigációs szoftverekkel kapcsolatos.
A warezolásnak, nem jogtiszta szoftverekre vonatkozó hozzászólásoknak ebben a topikban tiltás a következménye.
Ha hosszan nyomom akkor megkérdi, hogy SD ről bootoljon-e be aztán kiírja hogy yes és próbál onnan tölteni. Homokóra majd sötétség. Szerintem valami javító programot kellene az SD-re tenni hogy azt töltse be magának...
Van egy univerzális varázslat, néha megoldja a problémát. Van ezeknek a WinCE kütyüknek egy főgyáriresetje, egy rejtett funkció. Úgy lehet elérni, hogy a bekapcsolás közben nyomni kell valamelyik (egyetlen) hard gombot (pl. hangerő), ha van egyáltalán. Ha nincs, lehet próbálkozni a bekapcsoló nagyon hosszú nyomásával. Ilyenkor bejön valamilyen kékablakos javítómenü, abból esetleg valami használ, pl. gyári beállítások visszaállítása.
Próbálkozz régi gps boltos szakikkal, hátha van javítópatch-uk, ha az Alpha, mint noname minigyártó egyáltalán foglalkozott ilyen úri huncutságokkal. Túl sokat ne remélj.
ActiveSync belelát a masinába? Mert akkor esetleg le lehetne cserélni a saját indítómenüt Stopwatch/Systeminformation menüre, amivel esetleg ebül szerzett programokat, amiket természetesen nem szeretünk :-)
De ennyit ez a kütyü nem ér, a sokkal értékesebb Mio Cx20-asokra dolgozták ki.
Van egy Alpha NaviGo kütyüm ami már évek óta nem ment. Most bekapcsoltam és nem kapcsolt be :) Se az SD kártyáról se a készülékből a smart2go-t nem töltötte be. Tehát kiírta a választási lehetőséget de aztán homokóra és semmi. Régebben már volt ilyen akkor -nagya- segített kb 4 éve. Valami .bin-t kellett megcsiszolni vagy mi... Van valami ötletetek vagy kuka?
Én arról beszéltem külön bekezdésben,, hogy HA MÁSRA IS AKRJA HASZNÁLNI mint autós navigációra. A tablet, az okostelefon és a PNA-GPS mára már teljesen összemosódott. Mindegyik majdnem olyan jó GPS, mint egy igazi célGPS. (pl. a régivágású Garminok). A kérdező által példaként említett Navon is az PNA kategóriába tartozik, nem az "igazi" GPS-ekhez.
Én is WayteQ párti vagyok, mert én tudok hegeszteni hozzá térképet, programot. De autós navigációra nálunk az iGo az etalon, és a WayteQ hivatalosan nem iGo támogattt, vagyis nem kapsz vásárláskor kevezményes árú iGO-t. A Navonhoz meg igen. De nem 19ezerért.:-(
Szerintem aki azzal jön ide, hogy GPS-t akar, annak nem tabletre van szüksége, de ez csak egy ötlet ;) Én WAYTEQ-et vettem a Media Marktban, jó az ár-érték aránya, szerintem inkább olyat vegyél F.Julcsi!
A lényeg, hoy mire kell Ha csak autós navihoz, az utóbbi 5 évben nem sokat változott a világ. A szoftver igen, de az az egyébként jól működő régi hardveren is megy. Biztos, hogy hardvert akarsz cserélni? Kivéve egyszempontot.. Az új hardverhez esetleg olcsón adnak friss, jobb szoftvert, térképet. Ebből a sempontból a Navon jó választás.
Ha nem csak autóban akarjátok használni, akkor nem biztos, hogy GPS-t kell venni, hanem esetleg tabletet, okostelefont. De azt nem kapd meg 20 ezer alatt, sőt...
Vasárnap lesz a férjemszületésnapja és arra gondoltam, hogy egy új GPSnek biztosan nagyon örülne., viszont nem igazán konyítok az elektronikához. A Media Markt webshopban keresgettem, valami olcsót. 19 ezerért a NAVON N490 még talán beleférne. Valakinek van ilyenje?
Persze, ez csak az atszabott kinezetu androidot, a sajat appjaikat, gadgetjeiket takarja. Ettol meg a play store cuccai futnak es ugyanugy is neznek ki.
Van egy huawei g620s telefonom, rajta egy endomondo program, amivel a futásaimat és a kerékpározásaimat szoktam mérni. Az a problémám, hogy néha nem jól méri a távolságokat. A táv végére jóval több km-et mutat mint a valóság. A térképen visszanézve a megtett út ami valóságban egyenes, azt cikcakkosan mutatja. A gps jele végig tökéletes.
A régi telefonomon ugyan ezzel a programmal nem volt ez a probléma.