Kalimera minden kedves görög sziget rajongónak!
Szeretettel várunk itt mindenkit, aki járt már ezen a csodálatos szigeten, vagy csak tervezi a nyaralását. Osszuk meg egymással tapasztalatainkat, élményeinket, képeinket. Kérem, hogy törekedjünk a görög mentalitásnak megfelelően kulturált hangvételű (esetleg baráti) társalgásra, kössön össze minket a görög szigetek iránti rajongásunk!
Köszönöm szépen a jó tanácsot! Visszaolvastam, de ezekre nem találtam meg a válaszokat, de ha Te igen, akkor kérlek, mutasd meg nekem hol vannak, mert akkor én voltam a figyelmetlen, amiért nem találtam meg! Előre is köszi!
Mindenféle apróság érdekelne a szállásról és a környékről is. Pl. az apartman felszereltsége (konyha, fürdő, szoba, erkély). Van-e szúnyogháló (Ablakon és ajtón is), W.C. papírt adnak-e végig, van-e ruhaszárító? Használtatok-e légkondit? Nektek melyik szupermarket jött be a legjobban a környéken és melyik étterem? Találtatok-e "jó" (ahová inkább a helyiek járnak) gyrost? Voltatok-e fakultatív kiránduláson és ha igen, hol fizettetek be rá? Béreltetek-e autót? Szerinted hány napra érdemes bérelni, hogy kényelmesen felfedezzük a szigetet? Voltatok-e hajókiránduláson?
Meg bármi jó tanács, hasznos infó, ami eszedbe jut:)
Mi nem láttunk ilyeneket 2 éve, de kisebb boltok, zöldségesek vannak, mindent megkaptunk, ami kellett. Mindent hajóval hordanak ide, gondolom az árakban ennek költsége megjelenik..
Mi 2 éve voltunk, bizonyára változtak az árak azóta. A szokásos "túristás" árak, de szerintem nem vészes. Érdemes a legkisebb autót bérelni, ha nem kell a nagy hely. Kölcsönző szinte minden sarkon van, a mostani árakra rá kell guglizni, de én mindenütt láttam szabad autót, motort és quad-ot, én ott körbenézném az árakat.
Mi szeptember közepén utazunk Karpathosra. Aki volt már az tudna esetleg segíteni abban, hogy milyen költségeket tervezzünk? Kb. 3 napra szeretnénk autót bérelni, egy kisebb méretűt. Érdemes akár már most előre foglalni online, vagy elég ott a helyszínen? Milyen árakon mozognak ezek a lehetőségek? Az élelmiszerek milyen árakon vannak Pigadiában?
Sziasztok! Mi idès is Karpathosra megyünk nyaralni! Mi 2 ève is nagyon fantasztikusan èreztük magunkat, meseszèp minden nagyon kedves mindenki! Idèn augusztus 30-án indulunk. Mondani sem kell már nagyon várjuk! A repülő gyomrába a nagy bőröndbe kb mindent be lehet rakni eu-n belül repül csak a gèp...azt hiszem 15 kg a limit...
A vìz nagyon tiszta gyönyörű! Minden fèle strandot lehet találni a szigeten: kavicsos , sziklás, köves, ès persze nagyon jó homokost is!
Izgatottan várom a nyaralást, június 28-án indulunk mi is(IBUSZ) és örömmel olvastam hogy többen akkor fognak indulni 😄 Majd ott találkozunk 😉
Még soha nem repültem. Ettől kicsit tartok, bár nem magától a repüléstől, hanem a csomagok miatt aggódom,mert nem tiszta számomra hogy miket lehet felvinni a nagycsomagban.
Görögországban sem nyaraltunk még, de biztos vagyok benne hogy szerelem lesz első látásra 😊 Pigadiában a Nereides Hotelben fogunk megszállni.
Kérlek benneteket, ha bárkinek van valami jó tippje, tanácsa a nyaralást illetően akkor írjon!
Sziasztok!Szeretném a segítségeteket kérni.Tervezés alatt áll egy Karphatosi utazás,de a szállás tekintetében még vannak kérdések.A Seastone,Pantheon,Ilidia és a Kalimera apartman került a képzeletbeli kalapba.Kérnék mindenkit aki tud a fent említett apartmanokról v.mit kérném írja meg.Például a Seastone-ról olvastam hogy elég hangos,a Pantheon-nál pedig vajon mit jelent az enyhe domboldal?Melyiket ajánljátok a fentiek közül? Előre is Köszönöm!
Pigadia partja Xenonas illetve Vrontis homokos helyenként apró kavicsos. Nagyon kellemes! Lassan mélyülő, hosszú partszakasz. Éttermek, bárok vannak más szórakozás azt hiszem nincs. A főváros pedig este nagyon nyüzsgő, szórakozásra alkalmas és bájos hely.
Kár, hogy ilyen későn érünk a szigetre, meg az is, hogy nem látjuk magasból, valami eszméletlen gyönyörű lehet. Láttam videót a leszállásról ahogy a tenger kék vize körbe öleli Karpathos-t hihetetlen szép!!
Érdeklődnék, hogy Pigadia strandja nagyon köves-e és, hogy mennyire tiszta, aki már látta élőben!? Illetve, hogy szórakozási lehetőség van-e?
Sajnos mindkettő elég későn van, hiszen még a reptérről buszokkal szétszórják a népet, szállodában elrendezkedés.
Visszafelé meg a legtöbb helyen már délelőtt el kell hagyni a szobát, korábban a busz 19:00-kor jött, addig a mi szállodánkban ingyen be lehetett cuccolni egy szobába és estig fürdés vagy akármi. Van, ahol ezért a lehetőségért pénzt kérnek.
Ja, két éve a repülő egy órát késett az érkezőkkel, így mi is később indultunk haza, éjfél után szálltunk le, a hosszútávú parkoló sorompói nem működtek, embert sehol sem találtunk...
Más, mint a többi nagyobb méretű és forgalmú sziget. A hőmérséklet szeptember közepéig megfelelő, a szél tud néha kellemetlen lenni, de 1-2 nap után csillapodik. Autó, motor és quad kölcsönző szinte minden sarkon van. Ha egy rövid sétával végignézitek az árakat, lehet választani. Van az IBUSZ-nak helyi társ irodája, autót az idegenvezetőn keresztül béreltünk (Bravo). Kihozták a szállodához az autót, rövid papírmunka után a kezembe nyomták a kulcsot és jöttek volna érte, de visszavittem. Autót nem érdemes nagyot és drágát bérelni, mert azokon a szűk, kanyargós utakon úgysem lehet gyorsan menni.
Robogót csak úgy találomra a sok közül.
Rengeteg étterem van, szerintem érdemes minden étkezéskor másikat kipróbálni. Távolabb is minden településen vannak. Nekem Finiki volt a kedvencem, a Mama Ciusine és a kardhaluk..
Úgy emlékszem, bő 40 strand van, változatos ellátás, talaj, víz és egyéb viszonyok. Mindet végigjárni szerintem lehetetlen, mi 8-10-et látogattuk meg. Mindenkinek más tetszik, mindegyikben más a vonzó, nekünk végül a szálloda előtti partszakasz tettszett legjobban. A hajó, Menetes és Olympos a kötelezők.
Teljesen igazatok volt, így szabadon lehet jönni-menni!
Korfut én is imádom, voltam már háromszor:)
Az a tapasztalatom, hogy kb. június 24-től "stabilan" jó idő szokott lenni már. Nappal olyan 30-34 fok körül, este viszont az első időkben még visszahűl olyan 20-25 fok körülire. Jó hosszúak a nappalok:)
Hogy itt a szél, amiről több helyen is olvastam, ennek érzetét mennyire befolyásolja, azt nem tudom.
Mi voltunk kétszer úgy, hogy június 20 körül indultunk, akkor az első napok még nem voltak annyira felhőtlenek, így inkább június 25-től igyekszünk indulni:)
Mi is ellátás nélkül foglaltunk, mert mi is sokat fogunk kirándulni, sok programot tervezünk, nem látjuk értelmét. :)
Az biztos, hogy a szigetek még hangulatosabbak, Korfun voltam még 2010-ben, mesevilág!
Nézegettem az időjárás előrejelzést, de nem írtak még 30 fokot sem, véleményed és tapasztalatod alapján június végén július elején milyen idő várható a szigeten? Azt gondolom, hogy azért eléggé délen van a sziget ezért kizártnak tartom, hogy rossz idő legyen.
Köszönöm a leírást és a tippeket! Örülök, hogy ennyire tetszett a sziget, hogy újra mentek, mert akkor így egyre biztosabb vagyok, hogy szuper választás volt!
Szeretnék érdeklődni, hogy autót hol béreltetek, illetve ha tudnál egy pár infót írni az éttermekről Pigadiában és a kirándulások alkalmával melyik partokat látogattátok meg?
Én északon, a szárazföldön csak egyszer voltam, szigetkedvelő vagyok:)
Azt szoktam mondani, hogy a görögöknél még a levegő is más:)
Mi a görögökhöz mi mindig önellátással megyünk. Így akkor és azt eszünk, amit mi akarunk! Nem kell a "kötelező" étkezésekhez igazítanunk a programjainkat. Ráadásul micsoda hangulata van a legkisebb étteremnek is:) Próbálunk úgy választani éttermet, hogy inkább olyanokba menjünk, ahová a helyiek is járnak. Keresünk mindig egy jó helyet, ahol gyros van, sokszor ott vacsorázunk. Az ikrakrémet is szeretjük, azt meg megvesszük a Szupermarketben. Szóval a kaja nagyon jól megoldható!