Keresés

Részletes keresés

monti011 Creative Commons License 2013.07.10 0 0 329

odáig nem jutottam, hogy az interjúkat megnézzem.... majd hétvégén vagy jövő hét elején. az a helyzet, hogy kedv is kell hozzá, hogy valamelyik kereskedelmi adót nézek. nagy az ellenérzésem velük szemben is.

 

Előzmény: ysu (328)
ysu Creative Commons License 2013.07.10 0 0 328

Már én is tűkön ülök. :) Addig türelmes voltam, amíg nem kezdett képeket posztolni, meg félkész klipeket, de most már... :) Kíváncsi vagyok, mennyi idő még - a riport alapján elég jól állt már a klip, nem tudom, mi kell még hozzá. 

Amennyire látom, a klip is elég jól fogja hozni a nyár és a fülig szerelmes mámor érzését. :) 

Az Aktív riport egész jó lett. Főleg a vágatlan verzió tartalmaz néhány érdekes dolgot (újdonságot persze nem, az egyetlen újdonság, hogy ilyen őszintén beszél a kereskedelmi tévé műsorában magáról), de a fél klip miatt hangulatos lett a megvágott műsor is. 

Előzmény: monti011 (327)
monti011 Creative Commons License 2013.07.10 0 0 327

Készül, készül... DE meddig? :)

 

Más. Végre első az eladási listán.

http://zene.slagerlistak.hu/top-40-album-dvd-es-valogataslemez-lista

Előzmény: ysu (325)
ysu Creative Commons License 2013.07.09 0 0 326
Előzmény: ysu (325)
ysu Creative Commons License 2013.06.26 0 0 325

Készül a klip:  

 

 

 

  

monti011 Creative Commons License 2013.06.25 0 0 324

Én nem hallgattam meg többször. :) Mondjuk több mint 20 éves tapasztalat alapján, amióta is valamilyen formában emberekkel dolgozom azt meg kell állapítani, hogy valóban. Neki olyan hangja, hangszíne van ami hat az emberre. Vannak olyan hangok, hogy ha meg hallja az ember sikító frászt kap, és az illető énekelhet bármilyen jól. De ez fordítva is igaz van olyan, hogy az ének hangtól kapok frászt viszont a beszéd hangja az illetőnek egész jó. És a legrosszabb az eset, ha mind kettőtől :D

Azt hiszem ebben szerencsés, mert ének hang és beszéd hangjával is hatni tudni. És ezt pozitív értelemben gondolom.

 

Más. Nézegettem pár hete a sláger listákat, legfőképpen a classfm-ét, ha már az elsőknek mondják magukat. Hát lehet, hogy a GVH és a Nemzeti Média felügyeletnek megér egy levelet. Ugyanis erősen félre tájékoztató az oldal, hiányos a leírás.

Gyakorlatilag az szerepel náluk jól akire szavazat megy. Azaz ha van ráérős mániákus és szavazgat valamire az a nyerő.... Máshol nem igen láttam ezt a megoldást azokon az oldalakon szerintem valóságosabb a lista.

Előzmény: ysu (323)
ysu Creative Commons License 2013.06.21 0 0 323

Mindennel egyetértek. Tényleg az egyik legmélyebb, legszebb interjú az utóbbi időben. De a legfelkavaróbb is egyben. Tegnap 2x hallgattam újra, de annál a résznél, amikor azt mondja: "felnőttünk... és lettek sérülések", és _ahogy mondja_, attól könnybe lábadt a szemem mindkétszer (a Most élszből bejátszott részlet is ráerősített erre, de Magdi hangja volt az, ami igazán kiváltotta ezt az érzést). 

Mondjuk hihetetlen, hogy Magdi hangja milyen könnyen vált ki belőlem (és még sok más emberből is) mély érzéseket, sírást, nevetést, akár egymás után is, és nem csak az éneke, hanem már a beszédhangja is. Az interjúvolók közül többen látványosan belefeledkeztek az interjúba, ahogy Magdit hallgatták: pl. Vitray Tamás, Barkó Judit, Bochkorék, Szily Nóra, stb. A Magdaléna Rúzsa sikerének is ez az egyik kulcsa, hogy egy érzelmi hullámvasútra viszi a nézőt a mesék által. A dalok már csak a hab a tortán. :)

Előzmény: monti011 (322)
monti011 Creative Commons License 2013.06.20 0 0 322

Szerintem sok függ a kérdezőtől is. Mert valljuk be az utóbbi időben, legalábbis amit én hallottam egy könnyed kis beszélgetések voltak. Mint ahogy írtam még a felkészültség is kérdéses volt némely esetben. Itt volt felkészültség és érződött, hogy a kérdezőt érdekli a válasz, nem egy kötelezően letudott riport azaz PR-ról van szó. Itt nem csak könnyed szavak voltak egy más után hanem volta tartalma, értelme is a beszélgetésnek. Nekem tetszett, Gyorsan elrepült az idő, amíg hallgattam, és csak azt vettem észre, hogy vége.

 

Ja igen aki akarja a http://hangtar.radio.hu/kossuth#!#2013-06-19 meghallgathatja. 14:05-kor kezdődött.

Előzmény: ysu (321)
ysu Creative Commons License 2013.06.19 0 0 321

Azért valóban bőven érződik az, hogy már itt is sok mindent megélhetett, ami nem csak jó.

 

Engem az zavart meg, hogy ez egy teljesen friss riport. Talán egy hete vették fel. Az utóbbi hónapokban Magdi túláradóan boldog volt, sugárzott, és ez átjött minden egyes riportjában, még a gyengébbekben is. Ez valóban egy jó beszélgetés volt - de szomorú. :( Ahogy a Ná-ná-ná kapcsán arról beszélt, hogy a gyereklány eltervezi az életét, de a végén rá kell hogy jöjjön, hogy ő is csak sodródik az árral (én ezt a sort régebben teljesen máshogy értelmeztem); amikor arról beszélt, hogy az a régi lány, aki mezítláb állt a zsűri elé, milyen messze van néha, és hogy az még nem szerzett sebeket; hogy a "mindig adni akarok"-ot néha már pénzre váltotta, pedig nem akarta; meg hogy fél attól, hogy az Egyszerrel véget ér a pályája, hiszen megkapta A DALT, amire egy énekes csak vágyhat. Ja, és persze a lezárás, hogy ő már nem hisz abban, hogy valaki a halála után is akár nyomot hagyjon az emberekben, ezért azt akarja csak, hogy az emberek most élvezzék a dalait, amíg csak lehet. 

Hát ezek miatt éreztem úgy, hogy valami történt nemrégiben, ami ilyen szomrúvá tette. (Aztán lehet ám, hogy csak a napsütés hiánya tette, és most már visszaáll a rendes kerékvágásba, kívánom, hogy úgy legyen!)

 

(Aki egyébként nem tudja, miről van szó, az még 3 hétig meghallgathatja a Kossuth rádió oldalán a Hangtárban az Arcvonások c. műsort Sükösdi Leventével.)

Előzmény: monti011 (319)
monti011 Creative Commons License 2013.06.19 0 0 320

Ja igen, és úgy gondolom azért az nem kis dolog, hogy Horvátországba fog fellépni, az EU csatlakozás kapcsán rendezett ünnepségen. Még akkor is ha egy olyan városról van szó, mint Eszék. Ahogy olvastam a cikket, a polgármester nevéből ítélve nem magyar származású. De azt, hogy hívtak magyar előadott az ünnepségere nagy szó még akkor is ha van magyar testvér városa Eszéknek. Azért valljuk be a szomszédos országokkal sajnos nem túl jó kapcsolat van...,

Előzmény: monti011 (319)
monti011 Creative Commons License 2013.06.19 0 0 319

Hogy mi a mérce nem tudom, mivel egyiket sem néztem. Viszont azt tudom, hogy ő megfogott a többiek nem. És vissza nézve a videókat, még a népdalokat is többször meghallgatom. Pedig azaz egyik amivel ki lehet kergetni a világból. Minden tiszteletem akik őrzik, védik adják tovább a hagyományt , csak én nem halljam és lássam... De amikor meghallgattam egy pár hónappal ezelőtt a Lakjó Félixes dalokat hát meg hallgattam még egyszer és még egyszer. Az mindenképpen egy színvonal ha valaki hangszeres kíséret nélkül is olyat tud énekelni, hogy megfogja az embert. A hangszerek sok mindent elnyomnak.

Hangtárba vissza hallgattam a mai riportot. Azért valóban bőven érződik az, hogy már itt is sok mindent megélhetett, ami nem csak jó. És azt kell, hogy mondjam a riporter is jó volt felkészült értelmes kérdései voltak, szeretem az ilyen riportokat.

Előzmény: ysu (318)
ysu Creative Commons License 2013.06.14 0 0 318

Annak idején, amikor Magdi a középdöntőben a Highway To Hellt énekelte, Pély valami olyasmit mondott neki, hogy "Egyre inkább úgy érzem, hogy Te leszel a mérce ebben a Megasztárban." És igaza is lett, csak annyiban nem, hogy Magdi nem csak abban a műsorban lett mérce, hanem azóta is, gyakorlatilag minden tehetségkutató műsorban. Hányszor, de hányszor olvastam azóta is, különböző műsorokkal kapcsolatban, hogy "Na, itt sem lett egy Rúzsa Magdi sem!" "Nem egy Rúzsa Magdi kaliber, de..." stb. Lement azóta 3 Megasztár, 3 X Faktor, 4 Csillag Születik meg egy Voice, ám még azóta is várjuk, hogy megjelenjen valaki, 

- aki olyan érzelmi intenzitással, olyan kifejezőerővel tud énekelni, akár hangszeres kíséret nélkül is,

- aki képes katarzis kiváltani a közönségben, akár több egymást követő adásban is,

- aki annyiféle műfajban képes magas színvonalat hozni, úgy, hogy közben végig megőrzi a saját karakterét is,

- aki sohasem másol, hanem mindig úgy nyúl a választott dalokhoz, hogy az egy új minőséget hozzon, és ezek a feldolgozások bátran mellétehetők az eredetieknek, nem vallanak szégyent, sőt, néhány esetben (l. Végső vallomás) magasan felette állnak annak,

- aki képes az eredetileg is magas szintű teljesítményét folyamatosan meghaladni, újra és újra megújulni, egyre jobb produkciókat hozni.

 

Viszont annak ellenére, hogy ő a tehetségkutatók alfája és omegája, én pont azt szeretem Magdiban, hogy ő nem pusztán egy "Megasztár-nyertes", akinek a műsor megnyerése élete csúcspontja és legnagyobb teljesítménye (a la Tóth Vera), hanem a műsor után is tovább menetelt előre, és építette magát, tanult, dolgozott, újra és újra megújult, élő koncerteken pedig mindig hozta a csodát, a katarzist, mindent, amit csak kell. Úgy tűnik nekem, ez a 2013-as az ő éve, két platinalemez, Artisjus-díj, a Ná-ná-ná, és főleg a Szerelem rádiós sikere, az Egyszer, a Müpa nagykoncert és még sorolhatnám. A magánélete rendben van, a bulvárt a helyén kezeli, mi kell még? :) Büszke vagyok rá, és főleg arra, hogy mindez a szemem előtt történt, hogy láttam őt 19 évesen, beállni a zsűri elé, láttam az első lépéseit a pályán, s tanúja voltam, hogy hogyan érik be a kemény munkájának a gyümölcse. 

Előzmény: monti011 (317)
monti011 Creative Commons License 2013.06.10 0 0 317

A válogató jó volt. Igen utána lévő már nem, viszont ahogy megnéztem különféle koncert felvételeket na ott már megint csak jó volt. Winner Takes It All, a Végső Vallomás, Most élsz, Bring On the Night ezek jöttek be.

Előzmény: ysu (315)
monti011 Creative Commons License 2013.06.10 0 0 316

 

klip a szerelem remixes változatára...

remix

Volt ajánló

 

ysu Creative Commons License 2013.06.10 0 0 315

Engem először a válogatón fogott meg. Ahogy bejött mezítláb a zsűri elé és mindenkinek leesett az álla. A középdöntőn egyértelmű volt, hogy tovább kell mennie, ennek ellenére nem tetszett az a szerep, amit rákényszerítettek, meg úgy általában, abban az adásban Eszter Proud Maryje nekem jobban bejött. Aztán véletlenül láttam, ahogy a Végső vallomást énekelte, és elkaszált megint. A When a Man Loves a Woman, de különösen az Ederlezi tette fel a koronát az egészre, ettől kezdve néztem, előre is, meg vissza is. Amik számomra azóta is emlékezetes alakítások, az a Winner Takes It All, a Végső Vallomás, a Time Warp, a Piece of May Heart, a When a Man Loves a Woman, az Ederlezi, a Fado, a One Love, a Bring On the Night, a Cry Baby, a May It Be, a Most élsz. Ezeket a dalokat máig szívesen hallgatom vissza, bár amióta kijött a Tizenegy, azon kaptam magam, hogy egyre ritkábban nyúlok vissza a régi számokhoz, mostanában inkább a sajátjait hallgatom. 

Előzmény: monti011 (314)
monti011 Creative Commons License 2013.06.10 0 0 314

Vissza néztem a youtube-on a megasztáros videókat. Van amire azt mondom, hogy tetszik, és van amire azt, hogy nem. Ha anno néztem volna nem biztos, hogy „megfogott” volna akkor.

Pár duettet is megnéztem ill. feldolgozást, amit énekelt. Jók. Azok már tetszenek. A színházi előadást nem láttam, a hanganyag viszont szerintem nagyon jó. És ezt úgy mondom, hogy az én átlag zenei ízlésemtől nagyon távol áll. :))

Előzmény: ysu (313)
ysu Creative Commons License 2013.06.08 0 0 313

Engem már a Megasztárral elvarázsolt (pedig nem is szándékoztam nézni, de aztán egyszerűen Miatta muszáj volt ;)), aztán az Eurovízióval újra, aztán a Megasztár 5-ös vendégszerepléseivel újra, aztán a Magdalénával, a Tizeneggyel... De vannak a régebbi lemezein is kincsek, az Aprócska Blues, a Nekem nem szabad, a Vigyázz a madárra, a Sors a neved, a Nem maradunk, a Bűnbe estem, a Rövid utazás, a Szeszély... és még sorolhatnám.

Előzmény: monti011 (312)
monti011 Creative Commons License 2013.06.07 0 0 312

Szép cikk lehetett....

Engem a tizenegy fogott meg utána hallgattam vissza a többit. A fejlődés az egyértelműen át jön.

 

De vajon a klip mikkor jön? :D

Előzmény: ysu (311)
ysu Creative Commons License 2013.06.07 0 0 311

2011. október végén írta ezt Magdi a facebook oldalán:

"Az ember tehetetlenségében ,valóban nem tud mást tenni,csak csodálni a bulvársajtó leleményességét!Abból a kérdésből,hogy :TE konzervatív vagy a házasság terén?Én válasz :Igen,szeretném,ha egynap megkérnék a kezem,férjhez mennék,majd jöhet a baba!a következővel szembesülök a címlapon!Szeretném ha végre megkérnék a kezem és jöhet a baba!
Csak gratulálni tudok!Egy ország röhöghet most azon,hogy micsoda hülye picsa vagyok, fél éve ismerek valakit,és már az Esküvői vendégsereg ültetési rendjét írkálgatom unalmas délutánokon!Az ember nem mond semmit,és tessék..És nyilván,ha ilyen gondolatom lenne,bizonyára így hoznám mindenki tudomására,teljesen egyértelmű!Az a vicces,hogy pont amiröl beszéltem az interjuban ,az történt újra!Nem baj-nem baj,hosszú az Úristen keze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mindenestere szeretném leszögezni:még egy kicsit szeretnék inkább a színpaddal foglalkozni,és nem a pelenka vásárlással,és a lánykérésért sem szokásom kuncsorogni címlapokon keresztül!!!!!!!!!"

 

Habár erről az jutott eszembe, hogy az egyik ok, amiért Magdi lemezeit szeretem, az az, hogy annyira hitelesek, annyira róla szólnak, hogy egy-egy lemez gyakorlatilag feltérképezi, hogy hol tart az életben. 

Az Ördögi Angyal az útkeresésről szólt minden értelemben. Nemcsak zeneileg. A dalok egy részéből átjön egyfajta elveszettség érzés, a vidéki kislány elveszettsége az idegen nagyvárosban, és a zenei életbe belecsöppent szülésznővérke elveszettsége. És dac is van benne, meg eltökéltség, hogy ő csak azért is énekelni fog, más nem érdekes. 

A második lemez, ahogy Veiszer Alinda is megállapította egy interjújukban, szomorú. Egy se veled, se nélküled kapcsolat rajzolódik ki belőle, sok haraggal, fájdalommal. Plusz a pálya bizonytalansága is megjelenik a Hinta c. dalban. 

A Tizenegyet nem kell részletezni, az boldog, kiegyensúlyozott, szerelmes. Az is szerelmes lesz, aki csak hallgatja. :) 

Ha így megy tovább, a következő lemeze tényleg a pelenkavásárlásról fog szólni. :) 

Előzmény: monti011 (310)
monti011 Creative Commons License 2013.06.06 0 0 310

"kivéve a "kérjék meg a kezemet és jöhet a baba" sztorit"

? Ezt nem ismerem, de nem kell részletezni, képzelő erőm van.

Esély meg van.  De mindig akad egy-két firkász (újságírónak nem nevezném őket) aki egy ilyen "cikkel" szeretne befutni....

Nem örülnék neki. Jó tudni, hogy még van olyan akinek nem vágya, hogy folyton róla írjanak mindegy, hogy mit...

ysu Creative Commons License 2013.06.06 0 0 309

Mondjuk ezt a kapcsolatot már két éve "felfedezték", majdnemhogy a születésekor rögtön kiszivárgott. És voltaképpen egész pozitív dolgokat hoztak ki belőle (kivéve a "kérjék meg a kezemet és jöhet a baba" sztorit, ami nevetséges és bosszantó volt egyszerre). Azóta kétszer-háromszor írtak róluk, de többnyire tiszteletben tartják, hogy Magdinál a magánélet többé-kevésbé tabu. Szóval van egy kis esély, hogy most nem akarnak már több bőrt lehúzni a dologról. 

Előzmény: monti011 (308)
monti011 Creative Commons License 2013.06.06 0 0 308

bulvárt ismerve biztos.... :( végre tudnak min csámcsogni, végre van valmi, valki új is amiről akiről írhatnak

 

mondjuk én max neten olvasok bármit, na jó könyvet nem. 2009 óta csak egyszer vettem újságot, tavaly mikkor Pálinger vissza vonult és a NS-ben volt egy cikk, biztos, hogy volt több is, de ez az egy tünt fel....

Előzmény: ysu (307)
ysu Creative Commons License 2013.06.06 0 0 307

Azta, ritkán nyílik meg ennyire a magánéletét tekintve, reméljük a csámcsogó bulvár nem veti rá magát erre az interjúra. Viszont ennél a képénél azért van jobb is, például ugyanerről a rendezvényről (valami divatbemutató volt tavaly): 

 

 

A videó is aranyos. 

Előzmény: monti011 (306)
monti011 Creative Commons License 2013.06.06 0 0 306
Bogyó 2 Creative Commons License 2013.06.05 0 0 305

Lehet, de az is érdekes, hogy volt amikor Bitterrel is nagyon hasonlóan vélekedtünk sok mindenben, sok mindenről. Annak ellenére, hogy a stílusunk az mindig is más volt, ő nagyon pörgős, nagy dumás, én nem, vagy legalábbis nem úgy. Aztán mostanában már nem nagyon voltak ilyen hasonlóságok. Én is ismerek több nyilast, akik egyáltalán nem így gondolkodnak, ugyanakkor nekem is túl sokszor volt olyan tapasztalatom, hogy egy jegy alatt születettekkel többször voltam közös nevezőn, mint ahogy azt a statisztikai átlag adná.

Én se hiszek ezekben, de nem is tudom kizárni, hogy az égitestek ne befolyásolnák egy ember szervezetét, akár a tulajdonságait, s ebből lehet, hogy meghatározó a születés vagy a fogantatás.

Korábban abszolút nem hittem ilyesmiben, de az komolyan elgondolkodtatott, hogy miért egyezik meg egy holdciklus a női menstruációs ciklussal.

S inenntől kezdve bármi lehetséges és miért is ne hatna ránk a bennünket körbevevő természeti környezet?

Hogy miként és mennyire az kérdés, de legalább van mit kutatnia a következő generációknak is.

Előzmény: ysu (297)
monti011 Creative Commons License 2013.06.02 0 0 304

Jó írás. Bár azt tényleg nem tudom, hogy KSA mi jó van azon kívül, hogy jó az angolja.... De hát különbözőek vagyunk.

Előzmény: ysu (300)
monti011 Creative Commons License 2013.06.02 0 0 303

Erre gondoltam én is. Viszont még csak azt se említik meg, hogy arany és platina lett a lemeze illetve lemezei az már egy picit furcsa. Elvégre ez nekik is jó, a mai világban amikor inkább letöltenek és nem vesznek zenei anyagot.

Előzmény: ysu (301)
ysu Creative Commons License 2013.06.01 0 0 302

Annak én is örülök, hogy nem dolgozik akárkivel. S akivel együtt dolgozik, annak a neve garancia a minőségre, ahogyan az övé is. De azért vicces, ahogy Begi leirja, hogy félt tőle, mit fog a remixhez szólni, mert annyira határozott meg minden. :)

Előzmény: monti011 (298)
ysu Creative Commons License 2013.06.01 0 0 301

Ezen én is tűnődtem már. Tudni nem tudok semmit, én azt teorizáltam, hogy esetleg valami lazább kapcsolatban áll a kiadóval, igy jobban megőrizheti a függetlenségét, kvázi azt csinál szakmailag, amit akar, cserébe nem kap annyi promotálást sem, mint a többiek.

Előzmény: monti011 (299)
ysu Creative Commons License 2013.06.01 0 0 300

ByeAlex ötletei, hogy kik képviselhetnék Magyarországot jövőre. Többek között:


"Számomra az egyik legkiválóbb magyar énekesnő Rúzsa Magdolna. Nehezen tudnak énekesnők a szívemhez férkőzni, de neki olyan a hangja, a mondandója, és a kisugárzása, ami ritka eme földön. Egyszer már hozott szép címet. Vele nem lehet mellényúlni, mert rossz produkciót sosem tenne a színpadra. Egyszerűen képtelen rosszul énekelni."

http://byealex.hu/blog/ki-menjen-jovore-az-euroviziora

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!