Keresés

Részletes keresés

A maranta Creative Commons License 2008.04.15 0 0 129

Köszi, hogy szóltál a másik topicon, ezt érdemes nem kihagyni! Annyira jó lett, hogy csak IO-t tudnám ismételni, Q-va jó! :-)

 

Szerintem pont a humor kategóriába illik, méghozzá az akasztófahumor alkat.-ba.

 

Az a fehér habos csipkeruha némi vérrel! Óóóóó, és annyira gyönyörűségesen bibircsókos is a mamód!

Előzmény: foltosrongyos (124)
foltosrongyos Creative Commons License 2008.04.15 0 0 128

Köszi IO!:)

Szóltam odaát is!

Majd én is leszek,de most mennem kell...:))

Törölt nick Creative Commons License 2008.04.15 0 0 127
Azért durva lenne a humor, jókedv kategóriában indítani.. :D
Előzmény: foltosrongyos (125)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.15 0 0 126
Óóóh, neeeem, csak mostanság kutyafuttában loholok végig minden fórumon..
Bakker, ez q.va jó lett!!!! :D Baromira tetszik! És én igenis kinéztem belőled.. :D
Nagyon kíváncsi lennék a fogadtatására, szerintem vegyülj el majd észrevétlenül a nézősereg közt.. :D

Nah, este ha még gép elé jutok, majd kinézegetem magam a honlapodon is, aztán jövök vissza áradozni.. De sztem a babás topicon is mutasd meg, ott igazán ON, és sokan ide nem jönnek át, viszont biztosan mondanának véleményt! :D
Előzmény: foltosrongyos (124)
foltosrongyos Creative Commons License 2008.04.15 0 0 125

 

Ja,és ráadásul vidám is!:DDDD

Mosolyog a néne!:)))

foltosrongyos Creative Commons License 2008.04.15 0 0 124

Szia Iokaste,szia mindenki!

Jajj csak remélni tudom,hogy nem haragudtál valamiért meg?

 

Ime a kész Bloody Mary!!:)

Kis hazánkban még igen szokatlan a "horror baba",de külföldön már múltja van.Sokan azt hihettétek,csak viccelek amikor felvetettem az ötletem.

Véleményem szerint azért nem olyan rémisztő,sőt eléggé éles a kontraszt a jóságos mammó és a kezében tertott kitépett szem között.Az ember el sem hinné.:))

Tehát nem hülyéskedtem tényleg egy horrorisztikus babát készitettem.

A háttért most nem mutatom meg,csak 30.-a után mert az ötlet egyszerü,de alkalmazható is.:)

Szóval .....Ő ,Bloody Mary

 És még számtalan kép az oldalamon.

Hááát,ez is egy kicsit én vagyok.:))

foltosrongyos Creative Commons License 2008.04.09 0 0 123

Szia Imen!

A bolt a Kiskorona utca....13. szám alatt van?Nem tudom pontosan mert nem volt még szükségem rá,hogy megjegyezzem.Az biztos,hogy egy sortizes aljában van.Még utánna járok,mert Kati a tulaj a napokban úgyis jön fel hozzám.

Nagyon szép dolog sajátkezüleg késziteni a játékokat a gyerekeknek!:)Nincs is annál szebb ajándék,amihez ragaszkodnak a gyerekek,mert az annyira más mint amit üzletben lehet kapni.Amikor készen leszel ,várjuk a képeket!:)

 

IOkaste!

 

Szóóóval ez a baba mammó nem a szokványos babák közé tartozik.Először azt terveztem,hogy egy csecsemő lesz a kezében,deeee....valami meghökkentőbbet szerettem volna.Ezért a legújjabb verzióm szerint Mary Worthington azaz Bloody Mary lesz.

Van nekem egy-két kedvenc babakészitőm(nem Magyar) akiknek hasonló stilusúak a babáik.Elvagyok olvadva tőlük és persze az újhullámos Japán babakészitőktől.

Szóval Bloody Mary a legenda szerint egy vén banya,akit tükörbenézve lehet megidézni,mire az kiszedi a megidéző szemét.Tehát egy szemgolyó lesz a kezében.Naggyon dúrva,bár a prostijaim után már várható valami más,szóval nem egy negédes  baba.Ezért vérvörös a keze ,lába....

Előzmény: Imen (122)
Imen Creative Commons License 2008.04.09 0 0 122

Szia Gabi,

 

Köszönöm szépen az ötleteket. A legkisebbik most 17 hónapos, neki készülne a maci, de ahogy ismerem a többieket, amint kész, megindulhat a sorozatgyártás. Olyan tipusú ember vagyok, aki nem ragad le egy dolognál, és azt fejleszti tökéletesre, hanem hol ezt csinálom, hol azt, amihez éppen ihletem van. Most a nagy "szerelmem" a gyapjúval való munka.... talán ezért is gondoltam, hogy azzal is tömöm ki a macókát. A macibunda anyag adja magát, mivel most csináltam a csajoknak plüssös, pacal polárból ágytakarót, és maradt egy fél méter anyagom. Így igazából ezt fogom hasznosítani. Csak a macifejjel voltak gondjaim, hogy ne macskának látszódjon mondjuk, hanem medvének:-)

Ez a Kiskorona utcai bolt azonban érdekelne mindenképpen, mert könnyen lehet, hogy - ha már ennyire mondjátok:-) - a plüssmaci után megpróbálkoznék majd valamikor egy igazi mackóval is. Nekem is van egy majd 40 éves macim, ami még az a békebeli , már kopott pocakú mackó úr. Lehet, hogy érdemes lenne varrni neki egy mackónét... így öregségére :-) A férjem szokott bent járni Pesten, ha megírnátok merre van a bolt, alkalom adtán megfűzném nézze meg nekem.

 

Ha reményeim szerint kész leszek, rakok majd fel képet. Nem ígérem, hogy most lesz, mivel még előtte be kell fejeznem amikben most vagyok benne.

Köszönöm a kedves segítségeteket!

 

Imen

Előzmény: foltosrongyos (119)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.09 0 0 121
Baromi jó!! :D És közben azzal szórakoztál, hogy különféle pozitúrákba hajlítgattad? Dehogy unjuk... mutogass csak sokat!
Tegnap az jutott eszembe, ha gondjaid vannak a sütővel, lehet kapni hőmérőt, ami direkt sütőbe való.. Nekem is gázsütőm van és utáltam sütit sütni, mert sehogy sem tudtam kitapasztalni a sütőmet.. aztán megvettem a hőmérőt és döbbenten tapasztaltam, hogy egyszer az 5-ös fokozat a 180 fok máskor meg a 6-os is alig éri el a 170-et, annyira ingadozó a gáz minősége .. (?)

A Halott menyasszony nekem is nagy kedvencem! :)
MIért csináltad direkt pirosra a végtagjait? Didereg? :D (Nekem azért egy picit túl piros... :D) Jah, és a haja is csúcs! :D
Előzmény: foltosrongyos (120)
foltosrongyos Creative Commons License 2008.04.08 0 0 120

Sziasztok!

Csak remélni tudom,hogy nem unjátok még a babám készitését(mert én nem)!:))

Sokat haladtam ma vele.

Miután lecseréltem az elégett kezekett újat készitettem,stb,stb,hozzáfoghattam a drótvázat összeszerkeszteni.Nagyon izgultam,hogy megtartja -e a nem csekély súlyú fejet?Persze már előre készültem és egy póttámaszt is szerkesztettem sétabot formájában.Szerencsére Az elképzelt testtartás amit szántam a Mammónak ,megtartotta a fejet és saját magát.(tudtam én!!)  :))

                         

A drótokat pillanatragasztóval rögzitettem.A vázat mumifikáltam,azaz betekertem rongycsikokkal.

                          

 

 

Közben egy-egy pötty ragasztóval rögzitettem.Majd flizt szabtam rá és ráöltögettem.Holnap felteszem Az idomokkal rendelkező Mammót is.:))

                         

 Valami csodálatos dolog alkotni,egy darab gyúrmát megformálni egy testet kiötleni!Szeretem!

 

Gabi

 Annyira birom a fejét!Hasonló most ebben az állapotban,mint a kedvenc mesefilmemben,(A halott menyasszony ) figurái!:))

 

Az oldalamon még több képet találtok,szóljatok a babásoknak is,hátha valakit érdekel.:)

 

Ui:A talpa,az újjak vége és a többi direkt ilyen piros.:)

foltosrongyos Creative Commons License 2008.04.08 0 0 119

Szia!

Most olvastam utánna a bejegyzéseket!:)

Azt nem tudni mennyi idős a kicsi akinek a maci készül.

Persze az anyagválasztás ma már nem okoz gondot.Szerintem (nem kell rám hallgatni) én flizzel tömném ki,mert mosható és nem gumósodik össze mint a gyapjú.

Itt Budapesten (Idevalósi vagy?) a kiskorona utcában van egy klassz müszőrmés,ahol biztonságos maciszem és fliz is,sőt mackóbunda anyag is van.Még szabásminta is.

Jó alkotást!Sok sikert a mackóvarráshoz!:)  Gabi

Előzmény: Imen (118)
Imen Creative Commons License 2008.04.08 0 0 118
igen, puha macit tervezek csinálni.... egyenlőre:-)
A töltéshez is gyapjút szeretnék használni, hogy olyan hozzábújós, testre melegedős, illatos macóka legyen. :-)
Előzmény: Törölt nick (117)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.08 0 0 117
Nm.. :D
Arra vigyázz még - de majd Foltosrongyos javít, ha esetleg rosszat írok- hogy a plüss nyúlékony, abból inkább nyeklős rongy(plüss)macit lehet jól csinálni, a klasszikus mackóknak meg jobb az erősebb tartású anyag, pl. a bútorkárpithoz használt plüss.. :)
Előzmény: Imen (116)
Imen Creative Commons License 2008.04.08 0 0 116

Kedves IOkaste,

 

Nagyon köszönöm, ez jobb, mint amire vártam:-) Azt nem ígérem, hogy most lesz, mert még előtte van egy-két munkám aminek még most vagyok az elején, de amint kész lesz felrakom:-)

 

Mégegyszer köszönöm!

Előzmény: Törölt nick (115)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.07 0 0 115
Előzmény: Imen (114)
Imen Creative Commons License 2008.04.07 0 0 114

Sziasztok maci szakértők,

 

Szeretnék tőletek tanácsot kapni, hogy hol találhatnék plüssmaci készítéshez szabásmintát itt a neten. Csak a fej érdekelne igazán, a többit megoldanám. Olyan igazi, babucinak való macit szeretnék kreálni a kislányomnak.

 

Köszönettel:

Imen

 

 

Kaoka Creative Commons License 2008.04.06 0 0 113

Szia Foltosrongyos Gabika!

 

Ez már hihetetlen, amit csináltál! Még az erek is látszanak. Sajnos gáztűzhelyem van, de egy ismerősöm sütött már így gyurmát, igaz csak gombnagyságúakat és nem lett robbanás. De azt mondta, hogy nagyon rossz szag volt és kinyitott minden ablakot közben. Így azért nem merek kisérletezni, mert nem akarom felrobbantani a házat.-:D

Te télleg pályát téveszetettél és, még csak most jössz rá, hogy szobrászművész lakik benned? Ez egy veledszületett képesség, amit ki tudja hová tudsz még fiokozni. Kíváncsian várom a fejleményeket, látom tegnap jó sokáig dolgoztál.

Én foltos talin voltam Tatabányán, annyira jó volt, sokat tanultam és láttam, még ebben a fél napban is, amit ott töltöttem. Már csak egy időgép kellene és minden ok lenne.

Jó munkát szép napot kívánok. Köszönöm, hogy megosztod velünk a tudományodat.

Előzmény: foltosrongyos (112)
foltosrongyos Creative Commons License 2008.04.06 0 0 112

Szia Kaoka!:)

 

Nem tudom miért de nekem semmi nehézséget nem jelent a formázás.:))

Komolyan mondom,még én sem hiszem el és ezt nem dicsekvésképp irom,hanem a döbbenettől.Valószinü nekem tényleg babáznom kellene.

Én is próbáltam levegőn száradó gyúrmából,de kirázott a hideg attól ahogy rászáradt az újjaimra.A Fimó kisüthető gyúrma viszont nagyon jó,jól lehet vele dolgozni,deeee...

Elárulok egy titkot.Classic Fimóból érdemesebb dolgozni,mert a Soft nagyon lágy.

A Mammót is cipőben képzeltem el de a lágy gyúrma ne tartotta meg a súlyát.

Ráadásúl nincs megfelelő sütőm,mert nem lehet beállitani a hőfokot.Úgyhogy megérzéssel kellet kisütnöm.Amikor megéreztem,hogy kezd pörkölődni,kikaptam a sütőből!:DDD Igy az orra kicsit lapos lett ,de jótékony bibircsókok képződtek az arcán.:)))

szóval csak a sütő szempontjából kinlódok, de úgy nagyon.Gázsütőbe nem rakhatom,mert veszélyes mérgeket tartalmaz a gyúrma,ráadásúl be is robbanhat.

Ennyit a gyúrmáról.

A Mammó lábait is elkezdtem,egész jó lett.Igaz ,hogy mezitláb lesz,de talán igy még érdekesebb.:))

Még van rajta simitani való,festés lakkozás ,de alakul Puszi Gabi

 

A képek a lábról:

  

 

 

Egyenlőre ennyi.A kezekkel és az icipici csecsemővel is jelentkezek és persze a munkafolyamattal ahogy készülnek az alkatrészek.:)

Előzmény: Kaoka (111)
Kaoka Creative Commons License 2008.04.03 0 0 111

Szia foltoska!

Vigyázz, mert a babázás fertőző betegség. -:)))))))) Ez valami gyurmaféle amiből készíted? Én próbáltam gyurmából formázni babafejet, de elég bölcsis szintű lett. Igaz nagyon kicsi volt a golyó, talán nagyobból könnyebben lehetne. De ennyire profi fejet nem tudom, hogy tudsz készíteni?  Honnan jött a gyurmázos ötleted? -:))))

A teázó macikat egy virág-ajándékbolt kirakatában láttam a belvárosban. Szerintem azok is gyurmából voltak, vagy valami hasonlóból, de érdekes textiles hatása volt.

Előzmény: foltosrongyos (108)
foltosrongyos Creative Commons License 2008.04.03 0 0 110

 

Szia IOkaste!:)

 

Az túlzás,hogy dijnyertes (na jó nálad!) ,mert vannak nálam ezerszer nagyobb,ügyesebb,hirnevesebb babások.  :((

 

Ez a mammó még kezdetleges,mert tényleg a másfeledik babám lesz,ha készen lesz.

 

Nem nem tanultam,én igy születtem.:DDD

 

Sok lehetőség állt elöttem,...tálcán nyújtották,de Gabi tervez és mindenki más végez.:)

Mackóilag már mindent elértem amit lehet (kivéve egy versenyt), úgyhogy kezdem azt a késztetést érezni,hogy áttérek véglegesen a babákra.

A mostani versenytől sokminden függ,mert szeretnék a Dabida tagja lenni,aztán majd meglátom....

 

A képek tényleg mobillal készültek,mert mind a négy elem lemerült.Töltöm őket és lesznek élesebb fotók is.

 

Már szaladok is dolgozni,de még jelentkezem.:))

Puszi Gabi

 

Törölt nick Creative Commons License 2008.04.03 0 0 109
Nálam már most díjnyertes!! :D (A többi babádat is nagyon bírom... :D )
Gabi, mondd, hogy Te tanultál valahol modellezni/szobrászkodni, mert el nem tudom képzelni,h. valaki ilyeneket csináljon autodidakta képzéssel.. :D
(A képeket telefonnal készíted? Annyira kár, hogy mind ilyen homályos.. :D )
Előzmény: foltosrongyos (108)
foltosrongyos Creative Commons License 2008.04.03 0 0 108

 

Szia Kaoka!:)

Hááát tényleg elég csúnyácska,de nekem annyira tetszik.:))

A mammó Fimo-ból készül.Azaz a végtagjai azok a többi alkatrésze textilből lesz.

Ő a második fimo babám,vagyis van egy félig kész Pitonom a Potterből.Ahhoz képest pedig nem is olyan rossz.:DD

Három babával,három macival nevezek,ha minden jól megy.A mások kettő babát a nevezés után mutatom meg.:))Lesz még egy fimo baba,meg egy textil .

Élvezem a gyúrmázást,ismét egy kicsit gyerek lehetek!:DD

 

Hol láttad a teázó macikat?

 

Youlcsinak:Köszi,a tetszésed a macik iránt!:)

Én az orosz bábfilmeket is nagyon szerettem,mert annyira másabbak voltak.Élethü mégis csúnyácska  bábok voltak.:)   Gabi

 

Most igy állunk....:)))
Kaoka Creative Commons License 2008.04.02 0 0 107

youlcsi!

Reggel elszállt a hsz.-em, aztán siettem a dolgozóba és nem tudtam ismételni. Valami nem stimmel a fórumon, mert tegnap meg együtt jelent meg az elszállt az új hsz-al. Láttam egy kirakatot teázgató macikkal. Írtó helyesek voltak. -:)))))))) Mint a mesében.

Előzmény: youlcsi (104)
Kaoka Creative Commons License 2008.04.02 0 0 106

foltosrongyos!

Hihetetlen milyen élethű, de félnék tőle, ha csecsemő lennék.-:D

Nagyon kíváncsi vagyok a végeredményre. Miből készül? A füle tetszik a legjobban.-:)))))

Előzmény: foltosrongyos (105)
foltosrongyos Creative Commons License 2008.04.02 0 0 105

 

Sziasztok!

Most nem maci,hanem baba.:)Vagyis egy babafej amiből  előbb-utóbb egy vénséges mammó lesz.Most még kezdetleges,de gyönyörü fehér haja lesz és vmi csoda ruhakölteménye.A kezében egy 3cm körüli csecsemőbabát nyújt majd a nézője felé.:))

Ez nem olyan baba,hanem ilyen:))

Szóval csúnya egy kicsit groteszk olyan nekem való.

 

A többi képet megnézhetitek a vendégkönyvemben.:)

Folyamatosan teszek fel képeket a munkafázisokról.

 

 

Szitagabi:))

youlcsi Creative Commons License 2008.04.01 0 0 104
jól írtad, y-nal. de ha simán julcsi, úgy is jó. amúgy nekem ezekről a macikról a régi szovjet rajzfilmek jutnak eszembe. nagyon tudtak rajzolni! nem tudom... valamiért arra emlékeztetnek ezek a mackók.
Kaoka Creative Commons License 2008.04.01 0 0 103

youlcsi! Jól írtam a neved? y vagy v? Nem csodálom, hogy tetszenek. Nekem a régi mesék és filmek jutnak róluk eszembe. Még a régi bababútorokat imádom, amibe macik és babák pici csészékből teázgatnak.-:D

Előzmény: youlcsi (101)
Kaoka Creative Commons License 2008.04.01 0 0 102

foltosrongyos, nem tudom milyen betegséged volt, de el tudom képzelni, mert nem látok az egyik szememmel. Így nekem állandó látáskiesésem van.-:D De van jogsim  is és idáig még mindig hazataláltam.-:))))) Sőt állandóan kézimunkázok, varrok kötök horgolok, és mindent, ami direkt nem kellene a szemem miatt. De ezekre a dolgokra specializálodtam és a babázásra, az igazira is.

A táskámnak már csak fül és zipzár kell.hétvégén lefotózza a fiam és megmutatom.

Sajnos csak esténként tudok kicsit varrogatni, mert megyek dolgozni.

Most mégjobban kielemeztem a macifejeket. Télleg a szemeket nem is figyeltem, csak most, hogy írtál róla. Kezdenek összeállni a részletek. Még a végén varrok egy macit, de azért a kiállításra nem nevezek be.-:))))))))

szép napot és jó macikázást kívánok.

És gratula a 100. hozzászóláshoz, ammi nem semmi ebben a topikban.  Mikor is indul????????????

Előzmény: foltosrongyos (100)
youlcsi Creative Commons License 2008.04.01 0 0 101
ó, anyám!!! újra és újra szerelmes leszek ezekbe a macikba!
foltosrongyos Creative Commons License 2008.04.01 0 0 100

  Szia Kaoka!

Nem tudom,hogy komoly volt-e (betegség),mert nem mentem orvoshoz.

De már átestem egy ilyenen( látótérkiesés) amivel egy hónapig voltam a kórházban.Szerencsére volt gyógyszerem  és kipihentem.

 

Juujj,de köszi,hogy tetszenek a macifejek!!))

 

Nekem se mindig sikerül a maci!:))Azért is kezdem a fejével,mielött a testhez hozzányúlnék.:)

Az árnyalás nem titok,bár ezeken a felvételeken nem is látszik igazán.:(

Szóval ,minimum három árnyalatban vegyél textilfilcet.Majd fogd a macifejet és gondold ki,hogy milyenre fessed.Először a világosabb árnyalatú filccel kezd,majd a közepes és sötéttel fejezd be(az akár fekete is lehet).Én az újjammal is rásegitek,hogy összemosódjanak az árnyalatok.(persze elötte meg kell trimmelni a maci arcát,olyanra amilyenre szeretnéd.:)

 

A szeme fehérje pedig akrill festékkel van festve és ugyanúgy beárnyalom a filcekkel.Elötte azonban szemöldökcsipesszel kiszedem az utcsó szőrszálat is,hogy belehessen festeni.

Az orra orrfényt kapott amit az Osztrák barátnőm szokott küldeni.Itt nálunk még nem láttam.:(

Ez egy fehér tejszinszerü folyadék ami száradás után megkeményedik és átlátszó üvegez hasonló hatást kelt.Haaa pedig még érdekesebb hatást akarsz elérni,akkor használhatsz akril festéket a pofijára,de akkor már nem igazán gyerekjáték.:(

 

Babát is készitek,de nem a megszokott gyerekeknek valót.Olyan szitagabis lesz.

 

Ja, én pedig ha megszakadnék sem tudnék táskát varrni.:(Egyszerüen ahhoz ügyetlen vagyok.Mostanság a szalaghimzés izgat.Szivesen megtanulnám.:)

Hasznos alkotást kivánok!

 

Puszi ,Gabi

 

Előzmény: Kaoka (99)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!