A hetvegen par haverral a Margitszigetre mentunk, bringazni. Nagyon reg voltunk ott, gondoltuk erdemes lesz megsasolni mi a hejzet arrafele. Hat erdemes volt.
Az Arpad-hid feloli oldalrol kozelitettuk meg a celpontot, es nagyon cool kis fenyek jatszottak fovarosunk kulonbozo pontjain, rengeteg idot toltottunk bameszkodassal. Allat volt.
Bennt a szigeten egybol letertunk a foutrol, ra a csontsotet, fakkal szegelyezet, kis utacskakra.
Parszor osszevissza kolbaszoltunk, de nagyjabol sikerult a Margit-hid fele venni az iranyt.
Az allatkert nagyon komoj volt, semmit sem lattunk, csak ereztuk a szagukat, meg hallottuk par allatnak a hangjat.
A legnagyobb X-aktas jelenseg valahol ezutan kovetkezett. Talaltunk egy szokokutat, illetve azt hittuk, mert szepen csobogott kb. 1/2 meter magasan a viz, es ki a franc gondolna, hogy csotores egy fa alatt a vaksotetben? Amikor mar bokaig benne tocsogtunk mindannyian akkor levagtuk, de nagyon nagy flash volt...
Valaki irta regebben, hogy egy faval kerult kozeli kapcsolatba. Mi is talaltunk egy nagyon szep peldanyt, hatalmas nagy volt, es par aga lelogott majdnem a foldig, de visszahajlott mielott elerte volna, ojan w alakja volt az againak, es legalabb ojan vastag volt egy, mint a derekam. Biztos lattatok mar. Nagyon komoj erzes volt atolelni, es azon gondolkoztam meg sok minden mellett, hogy mekkora kiraj dolog, hogy egy kis 1x1 cm-es magbol egy ijen baszottnagy fa bir kepzodni, es tiszteletet keltett bennem, hogy tuti tobb 100 eves lehet, meg minden. Nagyon allat volt, nem tudom leirni, dehat sejtitek remelem.
Viszont azon lepodtem meg, hogy osszvissz 1 db emberrel talalkoztunk, biciklivel volt(frankoval) es megkerdezte tolunk, hogy merre van az Europa Park.
Hat nem jutott elorebb a valaszainktol, az tuti...
nocsak-nocsak! Mondhatnám, hogy meglepetés, de a goa misztikumokkal teletuzdelt világában egyre kevesebb dolgon döbben meg az ember.
Egyébként rég láttam már a családot, itt az ido egy jó hétvégi partizásra... írj ha mész valahova, bizti összefutunk.
a szivbajt hoztad rám, meg még gondolom egy pár emberre... igazság szerint az egész levél túl átlátszó volt, de valahogy pont ezért volt mégis hihetö. meg aztán ugye amit a Jung tesó mond, az tuti úgy van... :))))
a süti meg tényleg komócsibácsi, bár nem árt vele vigyázni. engem már egyszer eljuttatott "halálközeli" élményhez, amikor is már azt kivántam, hogy szabaduljak meg attól érzéstöl, amit akkor éreztem... csak feküdtem az ágyon a hátamon, és úgy éreztem, hogy a szemeim mindjárt beesenek az agyamba. ha meg hasrafordultam... na kitaláljátok? igen, akkor meg úgy éreztem, hogy kiesnek a szemeim a helyéröl... másnap meg full beszivva keltem, és egész nap csak kóvályogtam...
szóval csak óvatosan, mint oly sok mindenen, itt is a mértéken van a hangsúly... (amit a süti esetében nem könnyü eltalálni)
csak egy pojén volt ami az eszembe jutott és meg akartam veletek osztani... remélem senki nem vette komolyan : )) Para is over, sorry : ))
Ez a 7vége kész volt... mindenképpen süssetek sütit!!! Megéri - embernek fogod képzelni magad és hihetetlenül megtisztit... persze ki fog nekem ezután a vicc után hinni : )))
És az milyen póló lenne aminek a hétén csak a Föld lenne ?
Átlag: 2 naponta fűszívás szakértelem szerint mennyire "ártalmas"? - Csak mert rólam révén szó. Habár kb egy éve így nyomom és kisebb memóriazavart leszámítva nem mondanám, hogy túlzottan káros lenne. Egyébként én főleg idegnyugtató hatása miatt nyomom, jó a gyomornak..., pl. tömegiszony: gyomorideg (kicsit kóros), de tömegközlekedés, vagy mozibamenés előtt egy kicsit elszívás, aztán minden sima. És a legjobb az, hogy a haverok észre sem veszik, nem mintha számítana.
Bulizásnál meg aztán végképp nélkülözhetetlen. Szerintem ideális fogyasztási cikkek: alapozás: fű, aztán 1-2 korsó sör, de mivel az kicsit punnyaszt ezért kell valami feldobós, de nem ex v. speed, hanem a jó öreg tequila; 2-3 feles azt minden rendben, én már nem is akarok semmi mást kipróbálni.
Lesz tísört, de legkorábban jövő hét vége felé.
Tegnap éjjel terveztük egy jóbarátommal, szétröhögtük az agyunkat. Békák ugráltak elő mindenhonnan ;-)
A legjobb póló variánst, amint lehet közzé teszem.
2230 darab hozzászólást sikerült már kicsikarnunk szétszívott agyunkból, csak így tovább!
Éjjen!
Pénteki termés, ami az új terméstől született:
-ÁVÓnéni
-De sok a szunyog meg a logaritmus.
-Bornyúl
-Ki a házigazda? Nagyanyád?
Milyen jó, hogy ügyes jegyzetelő vagyok!
Mellesleg le az alkohollal!
Láttunk egy csoport fiatalt az Oktogonon, hát valami szörnyűek voltak. Ott ordítoztak, mint a sakálok, hevesen ostromolták a fülemet, lassan már a rohanva menekülésen gondolkodtam.
Fújj!
Aki előttünk állt a sorban, be is szólt:
-Nézzétek, most érettségiztünk, már felnőttek vagyunk! :)))) (ilyen szélesen vigyorgott hozzá)
Ezeknek jobbat? Disznók elé gyöngy! Bár lehet, hogy jót tenne.....ki tudja?
Nekem értelmesnek tűnt amit beírtam, remélem ti is el tudjátok olvasni... meg azt is, h bekapcsoltam a gépet.
Azt hiszem az én bátyám nem fog soha jointtal várni itthon. : ) 8 év van köztünk, ő egy más világ. Dobnék egy hátast, ha kiderülne már csinált vmit. De ez szinte kizárt. : ) Azt nem tudom, hogy mit/mennyit tud a dolgaimról, viszont azt Neki köszönhetem hogy amikor megtalálták az x-et, nem lett itthon _semmi_ balhé.
Szokott az indexen járkálni, talán már olvassa is a topicot :)) András nyugi, ésszel csinálom!
Bocsi az off családi intermezzoért. :-?
CML
Fúú. Ez egy durva nap volt, lehúztam a munkahelyemen 12 órát úgy, hogy közben egész nap migrénes fejfájásom volt. Azt hittem már megőrülök annyira kész voltam, kínomban már vodkát iszogattam fájdalomcsillapító gyanánt.Fúj.
Egész úton hazafelé azon gondolkodám,
hogy annyira kész vagyok, hogy már csak egy dolog segíthet: gondolom mindenki kitalálta,hogy mi. De lövésem sem volt, hogy szombat éjjel honnan intézzek egyet, úgyhogy már-már letettem róla.
Belépek az ajtón, és mivel fogad az én drága, egyetlen tündér öcsém? Két startra kész joe-val.
Ez lenne a testvéri telepátia képessége? Már nem ez volt az első eset! :))))
Gondoltam még visszajövök és elmesélem, hogy most aztán már nagyon kész vagyok. És a kutyám is. Ilyenkor mindig nyel a füstből, és totál kikészül. Imádni való ilyenkor. Először szeretetrohama van,addig dugdossa az orrát a kezeim közé, amig jó alaposan meg nem dögönyözöm, utána pedig annyira eltunyul, hogy fél órát kell neki könyörögni, hogy jöjjön át az egyik szobából a másikba. :)
És képzeljétek, ha többen vagyunk, és megy körbe a rakéta, mindig ahhoz megy oda, akinek éppen a kezében van. Szó szerint követeli a füstöt.
Pedig nem mai csirke már!
És engedjétek meg, hogy búcsúzóul elmeséljek valamit, ami alátámasztja, hogy véletlenek nincsenek.
Biztos van aki emlékszik,(mivel nagyon megnyugató válaszokat is kaptam) hogy Halásztelki élményeim kapcsán írtam egy barátról, egy lányról,akinek az akkori viselkedése nagyon megrémisztett. Azóta lenyugodtam, hála nektek, de azóta folyamatosan eszembe jut, hogy találkoznunk kéne, de az utolsó alkalommal,amikor módunkban állt információt cserélni, neki még más volt a száma, máshol lakott és máshol dolgozott. Én szintén. Tehát fogalmam sem volt, hogy most hol keressem.
Ma du. a munkahelyemen csörög a teleffonom. És beleszólt ez a lány. Nem tudtam, hova kapjak örömömben és meglepetésemben. Véletlenül összetalálkozott egy közös ismerősünkkel (megjegyezném, akit szintén egy éve nem láttam)és akinek véletlenül megvolt a mostani számom.
Azt mondta nekem a telefonban: "-Rájöttem, hogy te vagy az egyetlen barátom". Azért ez elég súlyos így, hogy az elmúlt két évben 3-szor láttuk egymást,és abból egy alkalommal egy szót sem váltottunk egymással. Vasárnap találkozunk.
Nagyon jó érzés ez, amikor egy barát "hazatalál". :)
Csak gondoltam elmesélem...
És még egy rövid statisztika: (A Spektrumon láttam, halottam)
Amióta Hollandiában legális a könnyűdrogfogyasztás, 30%-kal esett vissza a keménydrog-fogyasztók száma.
Bocsi, most látom csak, hogy az előző kétszer ment el, nem tudom, hogy csináltam, mert már nagyon kész vagyok. Békák ugráltak a lakásban,mire hazaértem 8)
A kérdésedre válaszolva, azt tudnám mondani, hogy ugyanazt az utat jártam végig (a tű kivételével) amit te, addig, amig eljutottam oda, ahova te. Ugyanígy végigondoltam azt, hogy kár lenne bárkit "eltiltani" attól az élménytől, amit most nyújt nekünk a drog, de hogyan lehetne úgy "rávezetni", hogy kimaradjon az életéből a "mi utunk".
Van egy öcsém, most 18 éves, és ebben a témában a tapasztalatszerzésnél tart, és nagyon odafigyelek rá. Nem tiltok neki semmit, (a keménydrogok kivételével) de megkértem, hogy a zöld kivételével, bármikor bármilyen cucc fogyasztását tervezi, előtte mondja el nekem, hogy meg tudjuk beszélni, hogy mire számíthat, és hogy "intézze" a dolgokat. Ismeri az egész történetemet, és azt hiszem érzi, hogy miben hol a határ és fiatalsága ellenére, most már a segítségem nélkül is kordában tudná tartani a dolgokat. Persze ehhez hozzá kell tennem, (minden elfogultság nélkül) hogy öcsikém értelmes és intelligens gyerek, nincs vele nagyon nehéz dolgom, de azért mégis úgy látom, hatásos a módszerem.
Ez egyben egy igazoló példa is aromo_ Katának írt levelében felvetett ötletre is, miszerint a "könnyűdrogosok", segíthetnének annak a célnak az érdekében, hogy a "kezdők"-ből is max. csak könnyűdrog fogyasztók váljanak, és azok is csak ésszel.
A kérdésedre válaszolva, azt tudnám mondani, hogy ugyanazt az utat jártam végig (a tű kivételével) amit te, addig, amig eljutottam oda, ahova te. Ugyanígy végigondoltam azt, hogy kár lenne bárkit "eltiltani" attól az élménytől, amit most nyújt nekünk a drog, de hogyan lehetne úgy "rávezetni", hogy kimaradjon az életéből a "mi utunk".
Van egy öcsém, most 18 éves, és ebben a témában a tapasztalatszerzésnél tart, és nagyon odafigyelek rá. Nem tiltok neki semmit, (a keménydrogok kivételével) de megkértem, hogy a zöld kivételével, bármikor bármilyen cucc fogyasztását tervezi, előtte mondja el nekem, hogy meg tudjuk beszélni, hogy mire számíthat, és hogy "intézze" a dolgokat. Ismeri az egész történetemet, és azt hiszem érzi, hogy miben hol a határ és fiatalsága ellenére, most már a segítségem nélkül is kordában tudná tartani a dolgokat. Persze ehhez hozzá kell tennem, (minden elfogultság nélkül) hogy öcsikém értelmes és intelligens gyerek, nincs vele nagyon nehéz dolgom, de azért mégis úgy látom, hatásos a módszerem.
Ez egyben egy igazoló példa is aromo_ Katának írt levelében felvetett ötletre is, miszerint a "könnyűdrogosok", segíthetnének annak a célnak az érdekében, hogy a "kezdők"-ből is max. csak könnyűdrog fogyasztók váljanak, és azok is csak ésszel.
Bár még nem láttam a filmet, azért én is bizonyos pozitívumként fogtam fel, hogy legalább foglalkoznak a témával és nem csak a hazugságok szintjén... sajnos az Internettora írtam a legutóbbi hozzászólásomat, de abban benne volt, hogy én sem javaslom a fiatalok drogozását... persze mindenki maga dönt, de nagy százalékban egy szinte minden szinten fejlődő-alakuló ember (a gyerek) számára ez egy erőteljes beavatkozás/beavatás (ld: Dűne-próba :)
A sérült-drogossal meg aszerint kell bánni, hogy mit szedett be/mikor, stb. . Ha nincsenek ott a haverok, akik tudják ezt, akkor a reakciói alapján kell dönteni. (Eddig mondjuk nem sok újat mondtam :). Szerintem a nyílt viselkedés hasznos. Általában a koordinációzavarral küszködő embert könnyebb fizikailag kivédeni, így őszintén lehet elé állni. Ha meg annyira magánál van, hogy szétver bárkit, akkor nem is olyan súlyos a sérülése... jöhetnek a zsaruk :) Egyébként meg szerintem jobban teszik, ha nem kerülnek hallótávolságba ilyen esetben (((sem :)))
A "kezelésről" a szociális munkások sokat tudnak mondani... némelyik nagyon érti a dolgát (én pl. nem tudnék/akarnék egy magát összepiszkított szipussal órákat beszélgetni és leszoktatni egy hét alatt...). Ők kifejezetten azt tanulják, mikor-mit kell tenni. Nem 100%-os módszer, de általában úgyis az átlagemberek közül kerülnek ki azok, akik segítségre szorulnak.
Helló!
Csak most leltem rá erre a topicra. Egy kicsit korábbi témához szólnék hozzá, ill. 2-höz.
A drogos cikkről van szó, meg arról a filmről (csá, csumi, csá+droid). Annak én voltam a "szakértője". A szövegbe nem szóltam bele, azt ezek a drámatagozatos gimnazisták improvizálták egy kerettörténetben. Én elhittem, hogy a mai gimnazisták így beszélnek (diáknyelv mefg minden). Az a srác egy volt anyagos, ahogy a film végén elmondja (persze, nem tudom, mit, mennyi ideig használt stb.). Számomra ő elég hiteles. A véleményem részben arra vonatkozott, hogy pl. mehet-e ilyen szöveg az iskolába (csá, csumi stb.), lehet-e olyat mondani, hogy a döntés rajtad áll... Ma még ez meredek sok iskolában, noha ez nektek (Tasztal) természetes. Ez nem magyarázkodás, csak magyarázat. Hogy lehet a döntően konzervatív (megmondom mit csinálj) és a te döntesz! között az utóbbi javára manőverezni. Manőverezni pedig azért kell, mert utóbbit az iskolák többsége nem engedné be.
A másik téma: Haláltelek. Kollégáim voltak ott, és azt hiszem uarról a srácról van szó, akiről írtatok, és akivel ők nem tudtak mit kezdeni. Úgyí tudom, ott volt a mentők, a rohammentők, a rendőrség. Ha tudtok több infót, mi lett a fiúval,. azt megköszönném, meg hogy mit lehet ilyen helyzetben tenni: vérzik (koponyasérülés?), hallucinál+agresszív (orvosilag ez pszichotikus állapot, nincs belátása)? A kollégáim eléggé kikészültek, ilyen élményben még nem volt részük (= totál tehetetlenség).
Ennyi. Kösz a figyelmet.