Keresés

Részletes keresés

Szilmaril Creative Commons License 2004.10.16 0 0 428
Az előbbi még OK, mert közel lesz.. de Hollandiába... csak ha feltalálják a teleportálást:)))
Előzmény: Törölt nick (427)
Szilmaril Creative Commons License 2004.10.16 0 0 426

:))

Akkor inkább mi csináljuk a jó kutyákat, ők meg a kapcsolatokat, OK?:)

Ki jár jobban?:))

Előzmény: Törölt nick (425)
Szilmaril Creative Commons License 2004.10.16 0 0 424

Persze hogy nem. Nincs is befolyásuk minden fajtára:) Meg ha egyértelműen szebb a kutya, akkor nem fogja leveretni egy rondábbal, mégha haver is. (Bár erre is volt már példa).

De most konkrétan mire gondolsz?:))

Előzmény: Törölt nick (422)
Zemanek Creative Commons License 2004.10.16 0 0 423
Mi drukkolunk nagyon.:-)
Előzmény: Szilmaril (420)
zsuzsa Creative Commons License 2004.10.16 0 0 421
Tibbe, az én speciális kutyáimat nem is tudná senki más felvezetni, főleg Dudut, mert kétségbeesik, ha nem vagyok vele a tömegben... igaz csak res-ekkel van tele a szekrény, komoly esélyünk csak akkor volt, amikor ollan messze volt a kiállitás, hogy senki vérprofi birok haverjának nem volt kedve lemenni :-))))
Előzmény: Tibbe (409)
Szilmaril Creative Commons License 2004.10.16 0 0 420

Hát még mi!

Drukkolj erősen:)))

Még mindig nem akar tüzelni... most már ideje lenne.

Megállapítottuk, hogy biztos azért nem volt eddig kölyke, mert tudja a lelkem, hogy nem tudtuk volna bevállalni, de most, hogy kertes házunk lesz, semmi akadálya, hogy szüljön:))) LEgalábbis remélem, hogy csak ez volt az akadály:)))

Előzmény: Zemanek (419)
Zemanek Creative Commons License 2004.10.16 0 0 419
Tudom, hpgy már mindent megnyert és már remélem lesznek babák is.
Előzmény: Szilmaril (414)
Szilmaril Creative Commons License 2004.10.15 0 0 418

Bevallom, én reménykedem, hogy lesz még másképp.... és csakazértis nevezek CACIB-ra:))

Jó éjt!

Előzmény: Tibbe (417)
Tibbe Creative Commons License 2004.10.15 0 0 417

Nem eszik olyan forrón a kását!

Idővel minden "hozza magát":-)))))))

Előzmény: Szilmaril (416)
Szilmaril Creative Commons License 2004.10.15 0 0 416

:)))))))))

Ez nagyon igaz:)))

Szerintem: kizárt! Mondj rá ellenpéldát:))

Előzmény: Tibbe (415)
Tibbe Creative Commons License 2004.10.15 0 0 415
Értem én, hogyne érteném!:-))
De még lehet valaki valaki, előbb-utóbb, netán handler nélkül is?
Vagy eleve kizártnak tartod?
Én született optimista vagyok!

handlereknek is vannak barátaik!:-))
Sőt, a fiúhandlereknek csakis barátaik vannak:-))
Előzmény: Szilmaril (413)
Szilmaril Creative Commons License 2004.10.15 0 0 414

Én tudom, hogy az, de ezzel sokra nem megyek: muszáj kiállításra hordani, hogy papírja is legyen:))

De már vége, midnent megnyert, amit itthon lehet, úgyhogy most irány a szülőláda (remélem:)))

Előzmény: Zemanek (411)
Szilmaril Creative Commons License 2004.10.15 0 0 413

Az más, tibetben még nincs senki, aki valaki lenne (remélem, érted:)))

De pl. BIS-t nyerni CACIB-on lehetetlen, ha nem vagy valaki. És ebben segít a professzionális handler:)

Árakat én is hallottam már, és hanyattdobtam magam. Én megelégszem a kis szendvicskémmel, meg a zsák tápokkal a BOG-okért:))) De legalább vannak barátaim, nemcsak ügyfeleim:)))

Előzmény: Tibbe (412)
Tibbe Creative Commons License 2004.10.15 0 0 412

tizes?...egy BOG, BIS hányszor tizes?:-))

Ha így belegondolok, én már egészen "jól kerestem" magamnak, hogy egy jópár BOB-ot begyűjtöttem egy jópár kutyámnak.
Nem egy bírótól, hanem más-más bíróktól:-)
Ráadásul egy bíró haverom sincs, ahogy magam ismerem, nem is lesz!

Lehet, hogy csak azért?:-))

Különbenis nekünk mindannyiunknak CSAK gyönyörű kutyáink vannak!
És ez természetesen természetes!:-))))))))))))))

Akinek ez nem természetes, az természetellenes!:-))))))

;-)
Előzmény: Szilmaril (410)
Zemanek Creative Commons License 2004.10.15 0 0 411

:-)))

Ezen nincs mit részletezni, hozzá nem értő bírók mindenhol vannak. Fanta gyönyörű ezt mindenki tudja.

Előzmény: Szilmaril (410)
Szilmaril Creative Commons License 2004.10.15 0 0 410

Hidd el nekem, nem azért kerül sokba!

A profi manapság azt jelenti: "jó haverja vagyok a bírónak, így ha én vezetem fel, tuti nyer a kutyád, ha megér neked egy tizest, lesz egy BOB-BOG-stb.-d."....:(((

Ha csak a felvezetés minősége számítana, akkor én is profi vagyok, de sajna én nem ismerek elég bírót:)))

Zemanek: ...... inkább nem részletezem:)))

Phantasy: köszi szépen, szerintem is gyönyörű az én kicsi Fantám! Számomra tökéletes, egyetlen hibája van: a hozzá nem értő bírók:))))))

Előzmény: Tibbe (409)
Tibbe Creative Commons License 2004.10.15 0 0 409

Szia Anzika!

Talán erről egy "hivatásos handlert" kéne megkérdezni alaposabban!
Van árlistám, igaz még tavalyi:-)
A tarifák is azt erősítik meg bennem, hogy bizony a kutyafelvezetés nem csak szerintem lehet nagyon "nehéz":-)))))))))))

;-)
Előzmény: Anzika (408)
Anzika Creative Commons License 2004.10.15 0 0 408

Helló Tibbe!

Még mindig nem tudjuk, mi olyan nehéz a felvezetésben?

Phantasy Creative Commons License 2004.10.15 0 0 407
Sikerült megnéznem az oldalt. Azért a Ti Fantátokat nem kell félteni szépség terén megállja a helyét. Nem semmi a szalagokból varrott takaró sem. Gratulálok! 
Előzmény: Phantasy (406)
Phantasy Creative Commons License 2004.10.14 0 0 406

Domoszlói-Vadász Phantasy a neve. Tüneményes leányzó.

Nem tudom megnézni a Ti Fantátokat, mert nem nyitja meg az oldalt. Azt írja a kiszolgáló nem található. Nálad működik?

Előzmény: Szilmaril (403)
Zemanek Creative Commons License 2004.10.14 0 0 405

Bocsi a kis f miat, nagy Fet akartam írni, csak már fáradt vagyok.

Előzmény: Zemanek (404)
Zemanek Creative Commons License 2004.10.14 0 0 404
A te fantád nem is szép, ezt megmondták neked Kecskeméten is nem?:-))))))))
Előzmény: Szilmaril (403)
Szilmaril Creative Commons License 2004.10.14 0 0 403

Helyeske? Kislány?

Ki ő- mi ő egyébként (törzskönyvi név, stb.)

NEm tudom, hogy lehet ide képet beszúrni, inkább a honlapom mutatom, itt van róla néhányszáz kép:)

http://sophiespearl.fw.hu

Ismerek egy skótjuhász és egy border collie Fantát is.... ők is gyönyörűek, akárcsak a mi Fantáink:))

Előzmény: Phantasy (401)
Szilmaril Creative Commons License 2004.10.14 0 0 402

Igen, mert mostanában teljesen más irányba ment el a kiállításosdi: pl. eddig 99%-ra tudtam a katalógusba nézve, hogy ki lesz a BIS!! Vajon miért?

És aki vele konkurencia volt, azt inkább kivágják nagyon jóval valami hülye indokkal, nehogy a két kutyát egymással össze kelljen vetniük.

Sajnos, vannak, akik folyton járnak kiállításokra, mert kitűnőt kapnak, ha egyedül vannak, jó esetben CAC-ot is... és néha becsúszik egy-egy BOB, és akkor el is hiszik, hogy jó a kutya!

Sajnos ez leginkább attól van, hogy néha fogalmuk sincs a bíróknak arról, hogy is kéne annak a fajtának kinéznie.

Előzmény: Tibbe (399)
Phantasy Creative Commons License 2004.10.14 0 0 401

Szia Szilmaril!

Ő a mi Fantánk. A beállított kép Szentendrén készült (kitünő 2.) 11 hónapos korában. A másik képet nyaraláskor készítettük azon 9 hónapos.

A Ti Fantátokról tudnál küldeni képet? Nagyon kíváncsi vagyok rá.

Előzmény: Szilmaril (396)
Tibbe Creative Commons License 2004.10.14 0 0 400

"Én ezt nagyon nem tartom fairnek... sosem értettem, hogy ha én ugyanannyit fizetek, mint ő, a kutyám is olyan, sőt lehet, hogy jobb minőségű... akkor miért ő nyer???:))"

Te sem érted???:-))

Voltaképen , ha nem is akarjuk érteni, azért elég jól tudjuk!

:-))))
Kicsi a világ, és akár a politikusok, )ha ellenzék, ha nem), - a kutyások is ismerik egymást, (ha bíró, ha kiállitó)!
Előzmény: Szilmaril (398)
Tibbe Creative Commons License 2004.10.14 0 0 399

Valamikor én is világraszóló örömmel vettem tudomásul az első kitünőt, egy kitünő 3.-at de aztán pár évig nagyon el lettek "kapatva" a kiállitók!.
Talán az utóbbi egy-két évben ismét többször előfordul, hogy nagyon sok nagyon jót adnak ki, és nem hoznak ki osztálygyőztest a kitünő kutyáknál sem elég sok esetben.
De ez nem is baj.

Nagy számok törvénye?
Azért én inkább úgy vettem észre, akinek már régen győztes a kutyája, az is tovább hordja, nem a ch-cim megszerzése miatt, hanem talán azért, hogy továbbra is bizonyithasson, hogy még mindig az ő kutyája a legszebb?????.
Akinek nincs elég sikerélménye, az szerintem hamarabb abbahagyja, és nem törekszik a mucsogaröcsögei CAC-ra.
Talán, azért akad egy-két elszánt ebből a tipusból is!?
Biztosan van ilyen, de láttam én már mucsogaröcsögén nem egy kutyát , aki egyedül volt a fajtájában, és mégsem kapta meg az osztálygyőztes cimet, pedig négy lába volt.
Sőt, volt olyan, aki az egyedüliként még a nagyon jót sem kapta meg.
Azért nem minden bíró szánja meg az ilyen egyedülieket.
Persze, mint mindenben, itt is lehet kivétel.

Külföldön meg nagyon logikusan a helyezettek (általában négy helyezettet sorolnak), nem mindegyik kitünő. A nagyon jó is lehet az osztályában helyezett, mivel az egy nagyon jó kutya!
(amit mi, ugye nem értékelünk)
;-)
Előzmény: Szilmaril (394)
Szilmaril Creative Commons License 2004.10.14 0 0 398

Hajjaj, de még mennyire!:)))

Én ezt nagyon nem tartom fairnek... sosem értettem, hogy ha én ugyanannyit fizetek, mint ő, a kutyám is olyan, sőt lehet, hogy jobb minőségű... akkor miért ő nyer???:))

Előzmény: Tibbe (397)
Tibbe Creative Commons License 2004.10.14 0 0 397

Ez így van, a speciálbírókat én is nagyobbra tartom, jobban értenek adott fajtához, de a részrehajlás adott ország ismert tenyésztője irányában náluk is működik, ugyanugy, mint az allrounder bíróknál.

Ugye?
Én már olvastam, hallottam, (láttam is ilyet), különféle fajta speciál-kiállitásainak élménybeszámolóinál!:-))))
Egészen biztosan te is!
Előzmény: Szilmaril (395)
Szilmaril Creative Commons License 2004.10.14 0 0 396
Ő is Fanta? Nekünk is van Fantánk:))))
Gondolom, akkor ő is olyan szép, mint a miénk:))
Küldj róla egy képet!
Előzmény: Phantasy (387)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!