Nem figyeltél. Nem a kocsim szerény, hanem a védelem kiépítése hiányos. Így vettem és azt sem tudom, hogy hol és ki csinálta. De! Ennek ellenére nem lehet sem egy, sem tíz, sem ötven perc alatt illegálisan kinyitni. Próbáltuk, de nem ment. Akkor megnézném, hogy egy rendesen levédett motorteret ki fog kinyitni. Te? Esetleg a kollégáid a Csömöri úton? Ne nevettessél már. Amire időnként utalsz, az a nullák nullája, a semmik semmije. Na az az átverése a jó szándékú, a hozzá nem értő embereknek. És jól mondod. Sokat változott a világ autó lopás téren is. Amire te utalgatsz időnként, az az elavult, hasznavehetetlen semmi. Ezen változtatott többek között a motortér zár elterjedése. Persze az általad sugalmazott szörnynek ilyen nincs. Nem is lenne értelme, ezt többek jött Car og is kifejtette és Minit is megerősítette. Utastérbe ide, oda eldugott nevetséges valamik beépítése során tényleg értelmetlen a motortér zár. A ti rendszeretek így is, úgy is hasznavehetetlen kupac halom. Ott semmit sem ér a motortér zár. Mert Te tudod, hogy mirol beszélek.
"Kulpung védelem.. Igen itt egy nagyobb beavatkozás történik.. A gyári rendszer á van alakítva. A hidraulika folyadékot leeresztik és egy közcsavart építenek be ami a nyomást egy puffer tartályba leereszti. hogy ez hosszú távon mennyire megbízható, nem tudok nyilatkozni, de a régi zsigulis időszakra vissza emlékezve ha 5 évente az utólagos munkahengert cseréljük, valószínűleg nem lesz vele probléma."
Tehát ezt lehetőleg kerüljük az én véleményem szerint is!
"az, hogy a beépítés után, a beépítésnek a megtörténte a motortérben ne legyen felfedezhető,
az autó saját szerelője se vegye észre a védelmi rendszer beépítésének tényét,
és a készülék még nyitott motortér mellett is hosszú időn át ellenálljon egy esetleges támadással szemben.
Sajnos ez a piacon eddig megismert egyik rendszerről sem nagyon mondható el...."
Ahogyan hosszú hónapokig voltam Laci, úgy szívesen leszek szabadult pszihopata, aki összevissza beszél..
De ahogyan kiderült már, hogy nem vagyok Laci, úgy az utóbbi is azzonnal kiderül,hogy nem igaz, persze számodra és 1-2 magasan kvalifikált számára bizonyára sokkal több idő lesz.... mentségedre legyen mondva, hogy "egy szerényen, hiányosan szerelt kocsid van" tehát sejtelmed sem lehet, hogy milyen lehet egy újabbb kényelmesebb, komfortosabb autóval suhanni :-)
De ami ennél sokkal fontosabb, az az, hogy hogyan kell egy olyan modern autót megvédeni! Mondjuk úgy egy 8-9 éves autónál fiatalabb autót!
A nem titkolt szándékom az, hogy az idetévedő és tényleg hozzá nem értő, aki tanácsot szeretne kapni, az valós képet kapjon és ne azt a sok baromságot olvassa csak, amit itt összehord pár magát hozzáértőnek gondoló emberke. Azok igazak voltak 15-20 éve.
DE MA MÁR NEM!
Mert megváltoztak az autók, az elvárások és megváltoztak az autólopási technikák!!!
És ezek a rég elavult koncepciók, már nem alkalmasak a feladatra!!! Sem biztonságban, sem komfortban, sem sehogy!
"Ha a bovdennel és a motortér kinyitással bármi fennakadás lenne, azt meg amúgy is a védelmi rendszer beszerelőnek kell és neki érdemes felnyitnia, és nem egy, tapasztalatlan és nem hozzáértő szagszervíznek, akiknek fogalmuk sincs hogy ezt eszik, vagy isszák a motortérzárat.. Igen ezt az utolsó mondatott bátran leírom, mert a nagy tapasztalat az, hogy sajnos a mai napig sem értik azt, hogy mi az a motortérzár, pedig már igencsak illene nekik is lépést tartaniuk ezzel."
Akkor miért nyitja ki a P szakember hivatalosan kb 1 perc alatt roncsolás nélkül????
Nem gondolod komolyan, hogy Ő az egyetlen a világon??? A tolvaj sokkal hamarabb nyit ki bármilyen motortérzárat. Na zakson roncsolással. És??? Pont nem érdekli....
És azt se gondolod komolyan ugye, hogy autószerelő mit keres a motortérben, ott csak a gagyiriasztószerelő kontárkodhat. A márkaszervíz aluliskolázott és teljesen képzetlen tipusismerettel egyáltalán nem rendelkező kétbalkezes pancser szerelője ne nyúljon hozzá a garanciális autóhoz!?!?
Ti tényleg normálisak vagytok??? Egy magát szakember állító, hogyan gondolhat ilyet és miért akarja félrevezetni az ide látogatót???
Ennyi. Én köszönöm ezt a véleményezést. Pontosan azt írtad le, amit tapasztaltam. De más. Állítólag Te mocskosul levéded a mitorteret. Akkor én azt megnézem, hogy ki fogja illegálisan kinyitni. Sajnos az én kocsimnál nem lemezelték le a motortér zár környékét, így biztos, hogy azt nem te szereted. Ettől függetlenül nem tartok attól, hogy valaki azt ki is nyitná. Próbáltuk, de mind hiába. És igen is, kell a motortér zár. Egyet értünk.
Én nem arról beszéltem, amire te most válaszoltál. Azt mondtam, hogy minden rendszer használ rádiófrekvenciás csatornát akkor, amikor azt működtetik attól függetlenül, hogy a kommunikációt milyen eszközzel valósítják meg. Ezt a saját rendszeremen alaposan kielemeztettem. Erre feltettem a kérdést, hogy minden eszköz kockázatnak teszi ki magát, amikor kommunikál? Igen is, meg nem is. És nem az eszköz, vagy csak az eszköz határozza meg a kommunikáció boztonságosságát, hanem más egyebek is. Mint például az adat forgalom tartalma. Erről beszéltem.
Olvastam itt véleményeket amik mint bujtatott reklámként emlegetik kedves fórumtársunk hozzászólását, miszerint egy cerberost szereltetett be... Szerintem nem az, sőőt. Azon megszólalás és magyarázat a szemembe pont egy negatív hozzászólás volt, ahol több furcsaságra is rávilágított. Lehet hogy azért, mert ismerem a terméket. Majdnem szereltük is, illetve meg voltunk kérve annak kelet régiói képviseletére. De mivel én nem kereskedni szeretnék egy-egy termékkel hanem az autós társaim járművét megvédeni és én inkább ezt érzem hivatottságomnak, így végül is nem lett semmi a dologból, illetve még valami miatt, de ez maradjon az én titkom. De a termék működését és annak a részletes kivitelezésére volt rálátásom.
Általában Cerberos az önindítót szakítja meg! Mondom megszakítja! Tehát bele avatkozik a jármű elektronikus rendszerébe. Hozzáteszem ez abszolút nem probléma, söt , szakmai szemmel nevetségesen gyenge is. Igaz, nem is írják hogy indításgátlást szerelnek... mert nem is az. De az ezáltal az nem igaz, hogy nem szakítanak meg semmit, nem avatkoznak be..
A honlapon csak azt írják hogy a motorvezérlésbe nem avatkoznak be és még oda is biggyesztettek egy szót.. nem CAN-busz Mert tudják hogy ettől a szótól az emberek félnek, rettegnek. Pedig nem ördögtől való.. :)
Motortér védelem... Igen a Cerberos alkalmaz motortér védelmet mert a termék szinte minden része a motortérben van, tehát ajánlottan szükséges..
Sőőt.. Azt hiszem ennél a terméknél határozottan mondhatom hogy motortérzár nélkül ..... hogy is mondjam.. szóval szerintem sérülékeny, tehát kell hozzá a motortérzár! Ugyan a legtöbb esetben a gyári csavarokhoz hajtanak tartó konzolt és nem fúrnak, de sajnos ez nem minden estben kivitelezhető, így van mikor fúrni faragni kell. Szakmai szempont szerint ezzel nincs semmi baj, a megmunkált felületeket le kell kezelni és kész, de itt érzek egy kis ellentmondást mert legalább akkor ne vezessük félre az ügyfeleket.
A bovdent nem vágják el Ez így igaz! Viszont nem értem hogy egy megszakított bovden milyen gondot okozna....
- nem megy tölle a klima? netán az ABS? vagy a Check lámpa fog világítani? Nem . Ez semmi garanciális következménnyel nem jár! Ha a bovdennel és a motortér kinyitással bármi fennakadás lenne, azt meg amúgy is a védelmi rendszer beszerelőnek kell és neki érdemes felnyitnia, és nem egy, tapasztalatlan és nem hozzáértő szagszervíznek, akiknek fogalmuk sincs hogy ezt eszik, vagy isszák a motortérzárat.. Igen ezt az utolsó mondatott bátran leírom, mert a nagy tapasztalat az, hogy sajnos a mai napig sem értik azt, hogy mi az a motortérzár, pedig már igencsak illene nekik is lépést tartaniuk ezzel.
-egyébként egy bovden mitől hibásodna meg??
Jaaaaa, hogy vannak bizonyos típusok (csípőből vagy 4-5 típus is eszembe jut) ahol a gyári kialakítás olyan, hogy az kb 5 év alatt bizonyos helyeken egyszerűen elrohadnak, berohadnak, kidörzsölődnek majd szakadnak és onnantól nem lehet kinyitni a gyári motorteret? Viszont ha utólagosan motortérzár kerül be, akkor ezeket mi javítjuk? Hogy a tulajdonosnak felhívjuk a figyelmét, hogy X év eltettével cserélni kell a gyári bovdent! Vagy hogy meghatározott időben az autót visszavárjuk, visszahívjuk és akkor ezeket ellenőrizzük szükség esetén orvosoljuk! tehát egy bovden nem a világ vége.
Kerékpárboltban másfél méterig párszáz forintért kapható, és ahova speciális kell az sem sokkal drágább. Még egy elég speciális új BMW be is kb 8-10e F összegért vadonatúj kapható a wallisnál.. és ebben benne van két patent is, darabja 1000-1000ft összegért, amire szükség sincs egyébként..
Kulpung védelem.. Igen itt egy nagyobb beavatkozás történik.. A gyári rendszer á van alakítva. A hidraulika folyadékot leeresztik és egy közcsavart építenek be ami a nyomást egy puffer tartályba leereszti. hogy ez hosszú távon mennyire megbízható, nem tudok nyilatkozni, de a régi zsigulis időszakra vissza emlékezve ha 5 évente az utólagos munkahengert cseréljük, valószínűleg nem lesz vele probléma.
Nekem, és itt hozzáteszem szigorúan szakmai szempontok alapján azért nem felel meg a cerberos, mert ha valaki megszerzi a készülék kártyáját akkor kb pont semmit nem ér, illetve ha a motortér valami úton módon nyitható, akkor egy hozzáértő, a nagy darabból álló és ez miatt nem elrejthető cerberost egységet pillanatok alatt elérheti...
Pont ez miatt is a saját rendszerünknél az egyik fő szempont az, hogy a beépítés után, a beépítésnek a megtörténte a motortérben ne legyen felfedezhető,
az autó saját szerelője se vegye észre a védelmi rendszer beépítésének tényét,
és a készülék még nyitott motortér mellett is hosszú időn át ellenálljon egy esetleges támadással szemben.
Sajnos ez a piacon eddig megismert egyik rendszerről sem nagyon mondható el....
Nem mindegy hogy min és hogyan kommunikál, mint ahogy te is mondod, illetve az sem mindegy, hogy az a kommunikáció egymagában elégséges-e a rendszert_teljesen_hatástalanítani kikapcsolni.
Pont ez miatt használunk mi egymástól független eszközöket. Számomra nem elfogadható ha egy mozdulattal old ki a védelmi rendszer és nyílik is minden mellette.
Kérdés: Kell-e a motortérzár vagy sem. Hallottunk itt már sok véleményt. Nézetem szerint car_og kolléga magyarázata áll legközelebb a valósághoz.
A motortérzár egy szükséges kiegészítő... DE csak abban az esetben, ha az utólagos védelmi eszköz a motortérbe van szerelve... Ha nem oda építik be a riasztót, indításgátlót, akkor igazándiból szinte tényleg felesleges.
Valószínűleg ez miatt nincs bizonyos termékekhez motortérzár. Mert azokhoz felesleges.
Az is igaz, hogy egy sima riasztó nem szerelhető motortérbe, illetve ha az távirányítással működik, akkor felesleges is, mert ezen esetben a készüléket nem kell elérni fizikálisan, csupán a kódját. azt meg akár 20-30 méterről.
Mivel autót már az 1800-as évek végén már loptak, tehát az ez elleni védekezés sem új keletű, viszont sajnos az alap elve az utóbbi időben nem sokat változott. Legalábbis a legtöbb esetben. Még mindig az utastérbe a műszerfal alá építik be a riasztókat, indításgátlókat. Mivel a tolvajnak nem kell az autó egész rendszeréhez értenie, nem is ért hozzá, ezért speciálisan csak azt a részt ismeri, de azt nagyon, ami neki szükséges ahhoz, hogy egy-egy típust beindítson. És ezek közé az is idetartozik az is, hogy az ilyen megszokott védelmi eszközöket általában annyira ismeri, mint maga a beszerelő aki azt szereli. Innen kezdve ezeket pillantok alatt ki is iktatja. :(
Ezt mi magunk is be tudjuk mutatni, és volt is már rá számtalan eset, ahol a kedves ügyfelünk jött, hogy már van védelem beépítve, és a saját szeme előtt egy két perc alatt azt kiiktattuk, mindenféle roncsolás nélkül, simán azért, mert az a műszerfal alá volt beépítve a megszokott"módon és pontokon. Arrol nem is beszélve hogy számtalan terméket forgalmazó cég ad a termékéhez autó specifikus leírást, ahol részletesen le van írva, hogy mit hova és hogyan kössön be a szerelő. Innen kezdve a szerelő logikus hogy azt fogja csinálni, amit azon a dokumentumban leírnak neki, mert így nincs felelőssége. Ö megcsinálja azt amit leírnak neki, és több száz más beszerelőnek. Innen kezdve épít egy sablon dolgot, de nem védelmet. :( Mivel ezen leírások sokszor mindenki számára elérhetőek, így ezekhez a rossz emberek is hozzáférnek, és simán kitanulják..
Mi pont ezen oknál fogva nem írunk semmi konkrét dolgot fel a nettre. Sööt semmi olyan nem szerepel amit csinálunk.. ;)
Szóval egy ilyen sablon beszereléshez vagy nem a motortérben elhelyezett védelmi rendszerek mellé nem kell a motortérzár. De ezek feltöréséhez, kiiktatásához elég egy átlagnál kicsit jobb típusismeret.
Viszont ha a védelmi eszköz a motortérbe van beépítve akkor erősen célszerű az mellé a motortérzár lezárása!
Gondoljunk bele.
A rossz ember felnyitja a járművet, és megteszi a szokott indítási procedúrát. Az autó nem indul. Lepattintja a műszerfal paneljét, és keresi a beépített cuccokat ... nem talál semmit, az autó továbbra sem indul ...
rácsatlakozik az OBD-re ......
nincs adat, nem tud kapcsolatot létesíteni az autóval ... megpróbálja felnyitni a motorteret. Az NEM NYÍLIK... szerinted mit csinál? Hozza flexet és nekiáll tovább próbálkozni? Valószínűleg nem.. Otthagyja az autót anélkül, hogy a védelmi egységig eljutott volna!
Már a motortérzár megvédte a járművet. Ennyi. Ez ellen lehet vitatkozni, de kb felesleges.
Tehát megfelelő rendszer mellé kell, de legalábbis erősen ajánlott a motortér lezárása. Ha az eszköz nem oda van beszerelve akkor nem kell. De nagy valószínűség szerint akkor el is viszik a kocsit.......
Szeretnék egy-két kétséget eloszlatni azok között, akik kicsit hitetlenek vagy nem néznek utána bizonyos tényeknek.
Nekem is Cerberos rendszerem van mint Barti78-nak már 6 éve és teljesen elégedett vagyok vele.
Az én rendszerem az alábbiakból tevődik össze: - motortér védelem
- váltózár
- gyújtás megszakítás.
Ez az alap, ezt lehet bővíteni még kuplung védelemmel, ami Barti78-nak meg van. Nekem még van benne riasztó is, de az más téma.
A kétkedőknek mondanám, hogy a motortérzár bowdene NINCS elvágva, ez a társaság nem P betűvel kezdődik, akik elvágják! A zár részhez nem lehet kívülről és alulról hozzáférni semmivel, mivel egy páncélozott vastag lemezzel védve van az ilyen jellegű próbálkozásoktól! Nincs összefúrva semmi, mert a gyári rögzítő pontokat használják fel.
A rendszer lelke is a motortérben van elhelyezve egy erős alumíniumból készült tökéletesen szigetelt dobozban és nem egy villanyszerelő dobozban.
A váltózár szintén a motortérben védi a váltó rudazatot, így alulról nem lehet kiakasztani, mint egy sima váltózárat, így sokkal biztonságosabb. A kuplung védelem teljesen biztonságos, menet közben nem aktiválódhat, csak a rendszer élesített állapotában. Nekem ez nincs, de beszereléskor elbeszélgettem a tulajjal és mindent elmondott a rendszerről. Én most nem mennék ebbe bele, de szerintem bárkit felvilágosítanak róla, ha érdeklődik.
A rendszer kapcsolódik az elektromos hálózathoz, de csak annyira, hogy az élesített állapotában blokkolja az indítás, amit szintén a motortérben van megoldva.
Mind a váltózárnál, mind a kuplung védelemnél a gyári rögzítő pontokat használják fel és nem furkálnak össze-vissza mindent, mint a "P" betűs cég.
A védelem automatikusan bekapcsol a gyújtás levétele után 10 mp-el és RFID kártyával lehet kikapcsolni.
Ez nem a reklám helye volt (nincs semmilyen érdekeltségem), csak szerettem volna eloszlatni 1-2 értetlenséget. Ha valakinek kevés ez az infó, akkor a gyártó és forgalmazót felhívva érdeklődhet még.
Mo.-on melyik autovedelmi rendszernek es beszerelo partnerenek van:
-valodi felelossegbiztositasa? Nem casco, azt en is tudok kotni. Felelossegbiztositas, ami akkor fizet ha a vedelmi rendszer elromlasa miatt pl. balesetezik az auto vagy vmi nagyobb hibat okoz a rendszer a beszerelt autoban? Gyarto/beszerelo muhelytol fuggetlen biztositasi partner.
-Mubizonylata az osszes beszerelt alkatreszrol es felhasznalt anyagrol?
-Fuggetlen minosegbiztositasi ceg altal bevizsgalt termek? TUV es hasonlok.
"Az új típusoknál sokszor elég a szerviz csatlakozón keresztül megdolgozni az elektronikát, azoknál ez tényleg nem bír jelentőséggel. Tehát az utólagos védelem nélküli autóknál típusfüggő, hogy jelent-e védelmet. Van ahol igen, van ahol nem."
S nem azt ugyan egy szóval sem mondtam hogy a motortér zár az egyre modernebb világunkban megállja a helyét úgy mint anno 10 évvel ezelőtt ....
Szép dolog az önbizalom, főleg ha van is mire. Ha nem tűnt volna fel, nem céget, terméket, hanem egy elvet ismertettem.
Úgy tűnik kicsit hasonlítasz Mórickához, akinek mindenről a p..a jut az eszébe. :)
Te az érdekeltségedbe tartozó termékkel (ugyan melyik lehet az? ) egy másik elvet preferálsz. Tedd.
Hirdess a saját neveden, szerelj be néhány tízezer terméket, üzemeltesd sok éven keresztül és ha az idő igazol, bátran tehetsz
ex catedra kijelentéseket. De addig csak lelkes kezdő lehetsz.
Én nem akarom 'nézzük'-özni a termékedet, pedig bőven lenne mit írni róla. Tudod, az elmúlt sok-sok évben volt itt jó néhány 'új' termék, önbizalomtól duzzadó kezdő vállalkozás, akik mindannyian sokkal jobban tudtak mindent. Sőt mindent is. Meg kell nézni ki hol jár, kinek jött be a számítása és a jóslata. Ez az igazi mérce, nem egy lendületes komment. Itt én húzok is egy vonalat.