Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
1-es lemezből csináltam ilyesmi szorítókat, ezért akkora a rés. Ha rés nélkül rögzítem, akkor meg elhúzza a lemezt a hő és valahol görbül. Próbadarabokon valahogy mindig sokkal jobban megy :) Gyakorolni kell, nincs mese.
Ja! Sajna az az 50 az mission impossible :-( Még az 50 körüli güde (ami azért elég határeset) + legkisebb palack is minimum 70-75 :-( Huzal, fogó, mágnes, olcsó automata pajzs... és 100
Azt próbáld már meg hogy kisebb hézagot hagysz (vagy esetleg semmit, és nagyobb áram) néztem a karosszériásban a fotókat. Úgy valóban nehéz a 0,6-os huzallal a pontszerű varratot jól eltalálni ha van kb 1mm hézag a két lemez közt :-( Gyakorló lemezdarabon próbáld meg hézag nélkül, meg fele hézaggal is.
Pálcást felejtsd el, mindenhez jó, csak karosszériához nem! Fogyós kell még ha szükség képen védőgáz nélkül használod, akkor is sokkal jobban jársz vele, én is úgy kezdtem, kezdetben palack nélkül.
Másik opció lehet egy új inverteres porbeles de ez is csak szükségmegoldás lenne, mert a porbeles huzal a vékony anyagra szintén nem ideális. (a pálcásnál viszont sokkal könnyebb használni kezdőként)
itt viszont azzal kell számolnod hogy havonta fogsz venni egy ilyen kis dob huzalt a gépbe, mert hamar elfogy (kb egy kerti padra, garázsajtóra elég egy guriga)
Abszolut kezdő vagyok, elsősorban autó karosszéria hegesztéshez, javítóív felrakásához, foltozáshoz, másodsorban ház körüli munkákhoz keresek hegesztőgépet.
Palackot nem használnék és keveset használnám csak, évente néhány méter varrat. Hosszabbítóról (30-40 m) is kéne megbízhatóan működnie.
Nem akarok senkit fárasztani, gondolom volt már ez itt kérdés, de visszaolvasva vagy az ár nem stimmelt, vagy co-s hegesztő került szóba, ami nem fér bele nekem.
A két új fekete gépről (205 car body synergic, meg valami kis 160-as szintén szinergikus mig aminek nem jut eszembe a neve) van valami infód? (már ha publikus) Várható forgalmazás, várható árkategória...stb
Valami kontakt hiba lehet még nálad is, ami valószínűleg nálam is van. Én hegesztésben nem vettem észre különbséget, de mivel neked még garancia időn belül van a gép, én visszaküldeném a helyedben.