Csak egy nagyon kicsi apróság: reggel 6 és 8 között a 99-es buszra a P.E-ről Határ út felé alig lehet felszállni, sőt inkább nem lehet felszállni, mert annyian vannak... nem lehetne a járatot +1 géppel sűríteni a jelölt időszakban?
"nem lesz attól kevésbáé ráfizetéses, ah még jobban szopatja az utasokat "
Igaz. Tulajdonképpen az utasokat nem szopatni kell, hanem (ki)szolgálni. Először is, le kell vinni a jegy árát. Mondjuk 0 forintra. Utána emelni kell a színvonalat, mindenkinek ülöhely, átszállásmentes kapcsolat.
Nyilván ez gazdaságilag teljesen megállja a helyét ugyebár.
Ezt az okos és ésszerű magatartást egyedül csak a barna köpeny gátolja.
Toábbá a 41Gy-t a Feneketlen tó mellett is meg lehetne állítani kifelé.
Ezen én is gondolkodtam már, többen utaznának vele, az biztos (viszont akkor már a 172-est se kéne kihagyni, álljon meg ott az is). Költségcsökkentést meg úgy lehetne arrafelé legkönnyebben elérni, ha megszüntetnék a teljesen felesleges hétvégi üzemet (magam ellen beszélek, mert én is gyakran használom, de 10 embernél többet még sose láttam rajta). Helyette járhatna a fekete 20 helyett 12 vagy 15 percenként.
A projekt összköltségvetése még valamivel 1 milliárd fölött van, a közműkiváltások sajnos nagyon (nagyon-nagyon) megdobják a költségeket. A várható uniós támogatás mértéke lehetett az, amire a miniszterelnök utalt, az önrészt pedig várhatóan a Főváros-BKV duó állja, de a XVII. kerületi önkormányzat is aktívan részt vesz a projektben.
De nagyon itt lenne az ideje.A menetidőket szerintem jelentősen (min 5 perc) csökkenteni lehetne,mert itt megy el az Örs-déli része felé járó buszok nagyrészének.
Katasztrófa ami a 149v-n megy. A Fehérvári útról 20:43-kor történő indulás rendszeresen kimarad, mert ha jól sejtem a 3-as forgalmi 20:42-kor Fehérvári útról Kőbánya garázsba megy. Örülök, hogy úgy gondolják, hogy 30 percenként egy 260-assal megfelelően lehet pótolni a villamost. Az elmúlt fél évben a forgalomszervezés minden korábbit alulmúl...
Még egy fontos elemet nem említettél: az Élessaroknál a mai közút nyomvonalát elkerülő nyomvonal alakul ki.
Lényegében a XVII. kerület megrendelésére született VEKE-tanulmány erre vonatkozó részének megvalósítását és EU-projektként történő kezelését sikerült elérnünk, egy-két apró, általunk is támogatott módosítástól eltekintve, szóval vázlatokban az ott leírtak irányadónak tekinthetők.
Na hogy ne hagyjak senkit kétségek között, megnéztem pár számot. Ugyan holnap erről elvileg az illetékesek sajtótájon beszámolnak, de nem hiszem, hogy ennyire belemennének a részletekbe. Tehát (kb. számok):
0,6 km új, elkülönített, széles buszpálya
2,3 km új útpálya buszsávnak, szélesítéssel
0,72 km felfestéses buszsáv
Kozma utcai csomópont átépítése
13 helyen forgalomtechnikai, előnyben részesítési és útkorrekciós beavatkozások
Szumma 1 mrd Ft
A menetidő 20%-os csökkenését várják, jövő szeptemberben kezdenék a munkát.
Jó dolog, hogy már megint _itt is_ előre mondja a tömeg, hogy úgy se fog működni, meg hülyeség. Aztán máskor meg megy a sírás, hogy nálunk miért nincs ez meg az :-/
Ez tök jó. De tényleg! A kérdés az, hogy Keresztúrra valami hasonló lesz-e megépítve, vagy csak felfestenek egy buszsávot a Jászberényi útra. (Lásd még Veres Péter úti autóbusz-korridor...)
Valószínűleg valami lájtosabb megoldás lesz.
komoly munkára nincs pénzük.
Vmi festés + sok rendőrcici betonból vagy vmi hasonló.
Üdv! Egy kis memóriatornára kérem a topiclakókat, különösen Hamstert.
Néhány éve valaki belinkelt egy olyan oldalt, ahol a 90-es évek elején készült budapesti légifotókat lehetett letölteni. Ezek a fotók egyrészt a budai oldalon a BAH-csomópont környékét, másrészt a volt Dunapart pályaudvart, a vágóhidat és környékét mutatta. Emlékezetem szerint valamiféle egyetem, vagy főiskola egyik tanszékének az oldala lehetett (nem biztos). Sajnos megsemmisült az a bookmarkom, ahol ez el volt tárolva.
Nekem ez így (összességében) pont olyan drágának tűnik, mint a kötöttpálya (pl. gumikerekű troli-villamos). Csak épp szennyez, viszont útalapból finanszírozható.
Ezzel lassúbb lesz az áthaladás az "ellenőr-kapun". Mondjuk nem is baj, mert így lehetne kiszűrni a bliccelőket! Viszont nem a mozgólépcsőnél kellene majd...