Keresés

Részletes keresés

Puerco de Dios Creative Commons License 2005.01.09 0 0 89

Ne búsulj! Vannak mindenkinek rossz napjai. Legközelebb majd jobban fog menni.

Nekem is teljesen hullámzik a teljesítményem a versenyeken.

Most kaptam egy spicctisztító rongyot aminek smirgli a belseje, Ti használjátok? Milyen?

Davis hihetetlen megin +csinálta ezt a hosszú lövését mint múltkor de most nem jött ki úgy a tempója mint a 8-ra.

Előzmény: ashen (88)
ashen Creative Commons License 2005.01.09 0 0 88

Na, sajnos nem ment a játék tegnap. Olyanokat lőttem, mint egy kezdő, és még szerencsém sem volt. :-) Így hát természetesen kiestem. A barátom viszont negyedik lett. :-)

Az eredményt még nem tudom, majd beugrom valamikor délután és megnézem.

TamZoli1 Creative Commons License 2005.01.09 0 0 87

Szerintem lehet,hiszen az üvegszálon lakk réteg is taláható és a benzin meg a silikon nem oldja a lakkot szerintem.

De a te esetedben maradhat nyugodtan a nedves és száraz rongy!Az is tökéletesen megfelel ahhoz a fajtához.

Előzmény: Puerco de Dios (86)
Puerco de Dios Creative Commons License 2005.01.09 0 0 86

Én is a kesztyüsök táborába tartozom. Az elején furcsa volt de most már nem is tudok nélküle játszani. Azért az feltűnő. hogy a tv-be senki sem használ kesztyüt utoljára a Vb-n láttam egy óceániai játékoson.*

Autóba (belseje) használatos szilikonspray is megfelelő?

Üvegszálas dákot szerinted lehetne ezzel a módszerrel tisztítani ? Szerintem nem tenne jót az üvegszálnak a benzin és a szilikon.

*ui.: a Gyöngy kivétel de Ő egy kicsit "beteg"  :)         ( kedvencem)

TamZoli1 Creative Commons License 2005.01.08 0 0 85

Minidg használom,mert jobban megy a dákó ilyenkor,jobban csúszik!

Minden játékos általában használ hintőport!Persze vannak akik egy bizonyos kesztyűt használnak erre a célra.

Előzmény: Puerco de Dios (84)
Puerco de Dios Creative Commons License 2005.01.08 0 0 84
Ok! Köszi ki fogom próbálni a kezdődákón ha már nem fog csúszni rendesen.És elmondom a barátomnak. Utána közlöm majd a tapasztalatokat, A hintőport én is próbáltam de már nincs szükségem rá, egyébként Te meccs közbe is használod a hintőport vagy csak a nagytakarítás után?
Előzmény: TamZoli1 (83)
TamZoli1 Creative Commons License 2005.01.08 0 0 83

Van egy nagyon jó megoldás a kék por eltávolítására!

Benzinnnel (folttisztító benzinnel) kell elöször letörölni a dákót!Én is így csinálom amúgy,úgyhogy nyugodt szívvel ajánlhatom.

Miután ez megtörtént én még egyszer száraz ronggyal még egyszer áttörlöm!DE mondjuk nem annyi benzinnel kell csinálni,hogy ússzon a dákó tőle,csak érzéssel.

Miután mindennel végzek akkor pedig silikon sprayvel szoktam lefújni!Miután ez is megtörtént a felesleget amit le tudok róla törölni azt letörlöm.

Ezek után pedig hintőporral lehet a jó csúszást elérni.

Ezt a procedúrát 2-3 havonta nyugodtan meg lehet tenni.

Ha kipróbáltad akkor majd közöld velem,hogy te milyen véleménnyel vagy erről a módszerrő!l

Előzmény: Puerco de Dios (82)
Puerco de Dios Creative Commons License 2005.01.08 0 0 82

Érdekelne engem is a sima fa dákó ápolása. Hallottam, hogy a fadákót nem szabad vizes ruhával törölni mert nem tesz jót neki. Marad a nagyon vékony smirgli amit a Sport tv-n a Laci mindíg "reklámoz". A partneremnek már egészen elkékült a spiccének a vége a sok krétától, egy ideig prontóval kezelte de szerintem az sem tesz jót egy dákónak. Lehet kapni párszáz forintér dákóspicctisztító rongyot használ ilyet vki? Láttam a neten spicctisztító folyadékot, spray-t esetleg vkinek tapasztalata ezen a téren?

ui.: a Kölyök a legnagyobb!!  :)

Előzmény: TamZoli1 (80)
Puerco de Dios Creative Commons License 2005.01.08 0 0 81
De az.
Előzmény: TamZoli1 (80)
TamZoli1 Creative Commons License 2005.01.08 0 0 80

Ezzel a módszerrel Neked jó szokott lenni a dákód?A te spicced véletlenül nem üvegszálas?Mert a Cuetec dákók általában azok!Így azokhoz elegendő az a módszer amit Te leírtál!Viszont ha valakinek rendes fából van akkor annak másik módszert ajánlanék!

Viszont most mennem kell ezért nincs időm sokat írni róla!Majd máskor!

Előzmény: Puerco de Dios (79)
Puerco de Dios Creative Commons License 2005.01.08 0 0 79

Hogy megélénkült a forgalom :)

Valóban nem  ashen írta hanem   mtsz :

"Hétvégén mi is játszottunk M3 kollégával. csinált 3-4 6-os sorozatot. Ami az ő szintjén már elég jónak mondható. Csak peches volt a 9-essel ezért lehet azt mondani, hogy csak 2-vel vert meg (kb. 40-38 lett a végeredmény). Ja, én? én csináltam 2-3 4-es sorozatot (mondom én, hogy versenyen nem kell még indulnom ;)"

de ez nem is lényeg.

Most már értem. Nem is tudom miért nem esett le.

Én szinte mindíg kilencest játszok mert a nyolcast már nem nagyon élvezem.

Ma sikertült csinálnom 2db hetes sorozatot a többit nem számolom :)

de a partnerem végre csinált 1db totálklírenszet.

Én tavaly nyáron vettem egy Cuetec Starlight 6 Prong 99259.De sose kezdtem vele, mert többen is azt mondták hogy tönkrevágja ezért most karácsonyra kaptam egy 3 részes Pannon dákót.

Ápolás: sajna a dákó beszennyeződik és nem csúszik eléggé. javaslat: vizesruha utána szárazruha a cpiccre. Jó még a szarvasbőr de ami Nekem bejött fél óránként áttörölni a mosogatószivacs szivacsrészével( nem a színes dörzsrészével).Most ennyi legközelebb a bőr karbantartását osztom meg. Írjatok Ti hogy csináljátok ezeket.

ui.:Igen arra a két lövésre gondoltam.

TamZoli1 Creative Commons License 2005.01.07 0 0 78

Nem azzal kezdek hanem bármilyen klubdákóval ami ott van a szalonokban!Az is megfelelő ha már tudja az ember honnan kell kezdenie és hol kell meglőni ilyenkor a fehéret és a háromszög(esetleg a 9-esben a rombusz)melyik részét kell céloznia!

A dákó ápolásban is segítek így neten keresztül ha tudok szívesen!:)))

Előzmény: Gracioso (77)
Gracioso Creative Commons License 2005.01.07 0 0 77
Te is azzal kezdesz? Ashen egy kicsit megnyugtatott.. :) Dákóápolás engem is érdekel..
Előzmény: TamZoli1 (76)
TamZoli1 Creative Commons License 2005.01.07 0 0 76

Nekem már 10 éve megvan a dákóm és semmi pénzért nem cserélném le,vagy ha mégis akkor is megtartanám mint első dákót amin megtanultam játszani!

Majd egyszer mutatok néhány dolgot Neked is dákó karbantartásal kapcsolatban amit a sok-sok év alatt tanultam meg!:))))

Előzmény: ashen (75)
ashen Creative Commons License 2005.01.07 0 0 75

Uhhh. igen, tudom, milyen amikor az embernek nem megy a játék, a múlt héten szenvedtem ebben a szindrómában. :-) Olyanokat lőttem, mint a vakok, tök mindegy mit csináltam. Tegnap, meg ma viszont igen ment a játék, lepakoltam többször is mind 8-asban, mind 9-esben.

Nekem egyenlőre csak egy dákóm van, azzal játszom és azzal is kezdek immáron több éve, és nincs tőle semmi baja. Néha bőrt is cserélek, ez kb. évente-két évente egyszer történik meg, kb. három hete volt az utolsó.

Lassan már le akarom cserélni az öreget, és venni egy újabbat, plusz egy három részes kezdő-jump dákót hozzá, de még nézegetek. .-)

A versenyről majd írok.

Előzmény: Gracioso (74)
Gracioso Creative Commons License 2005.01.07 0 0 74
Hello!

Örülök, hogy idetaláltál :) Szóval sorozat (nem ashen írta szerintem, és szerintem komolyabb dologra gondolsz :) ) A sorozat egyszerűen az, hogy hány golyót raksz el egymás után. Kicsit mást jelent ez a 8-asban, meg a kilencesben, mert ugye 9-esben sorrendben kell elrakni, míg 8-asban ha rosszul pozicionálsz, akkor akár több egyéb lehetőség közül ( teli ill. csíkos) választhatsz. 8-asban azért jóval könnyebb nagy sorozatot csinálni. Egyébként ezt szerintem csak mi tartjuk így számon/említjük meg, mert a profiknál, (akár egyes topikos társaknál is) nem nagy cucc végigpakolni az asztalt, így nincs értelme sorozatról beszélni. :)
A biliárdos linkeket, képeket, infókat én is várom továbbra is!
Nekem egy noname dákóm van, de én szeretem. főleg azért mert megszoktam és mert a barátaimtól kaptam ajándékba. A múltkor nem volt időm hazaszaladni érte és az ottanival kellett játszanom, hát az gáz volt.

Egyébként kinek mi a véleménye arról ill ki hogy csinálja a kezdést? A saját dákót koptatjátok, vagy arra az időre kézbeveszitek a teremét? Mennyire árt a dákónak egy-egy erős kezdés? Nekem nincs szivem lerakni a kezemből kezdéskor sem, de azért ha árt neki, akkor leszokok róla..

Ha Davis tegnapelőtti 7-es, 8-as golyójaira gondolsz, hát azok tényleg durvák voltak :) A 8-ast szerintem csak a közönségnek csinálta, mert szerintem egyfalról könnyebb lett volna.
Előzmény: Puerco de Dios (73)
Puerco de Dios Creative Commons License 2005.01.07 0 0 73

Szasztok!

Örülök hogy rátalaáltam erre a topic-ra és lenne pár kérdésem.

Ashen írta, hogy m3 csinált egy 3-4 6-os sorozatot. Mit jelentenek a számok?

Senki nem beszélt még a biliárddákókról! Kinek milyen van szerintetek melyik a legjobb ( Z saft)???

A karambolos videók hihetetlenek de csak az tudja igazán értékelni aki már játszott egy keveset!

Letölthető videó: McDermott oldalán a dákógyártásról és ápolásról.

Esetleg ha talál valaki a neten letölthető nagyméretű biliárdos posztert az írja meg!

ui.: Davis rendesen beszikézte  :)

Gracioso Creative Commons License 2005.01.07 0 0 72
Jól hangzik, de egyrészt Debrecenből necces lenne, másrészt én ehhez túl béna vagyok még (főleg ahogy tegnap ment, na az siralmas volt.. :(( ) De a többiek menjenek, ne hagyják, aztán várjuk az élménybeszámolót! :)
Előzmény: ashen (71)
ashen Creative Commons License 2005.01.07 0 0 71
Január 8-9-én, azaz holnap, holnap után 9-es Pool verseny lesz a Gold Crown-ban. Én is megyek. :-) Még valaki?
Gracioso Creative Commons License 2004.12.31 0 0 70
Biliárdban, snookerben és örömben gazdag boldog új évet mindenkinek :)
ashen Creative Commons License 2004.12.31 0 0 69
Nagyon köszönöm! :-)
Előzmény: Gracioso (68)
Gracioso Creative Commons License 2004.12.30 0 0 68
Nos meglepődtem, hogy mennyire elhanyagolható a poolos anyagom mennyisége, a snookerhez képest :)/:( Amit hirtelen találtam, azok oktató filmek egy figurától, lehet belőlük 1-2 dolgot megtudni. Innen szedtem le: http://www.engr.colostate.edu/~dga/pool/normal_videos/index.html
A másik, amit találtam, az 3-4 karambolos videó, amit meg innen szedtem le, a freeviews menüpont alól. http://caromtv.com/ (Itt lehet 1-2 hihetetlen dolgot látni, főleg Sayginer videójában.. :DD )

Egyelőre sajnos csak ennyi, ha találok még valamit, akkor jelzem. Ha másnak van valamije, akkor ne hallgasson, ossza meg velünk.
Előzmény: ashen (67)
ashen Creative Commons License 2004.12.26 0 0 67

Hú, azt nagyon megköszönöm! :-)

Egyébként kellemes ünnepeket mindenkinek! :-)

Előzmény: Gracioso (66)
Gracioso Creative Commons License 2004.12.25 0 0 66
Szia!

Nekem van 1-2 ilyen dolgom, maholnap megpróbálom csokorbaszedni és felpakolni valahova, vagy megszerezni a linkeket, ahonnan letöltöttem.
Előzmény: ashen (65)
ashen Creative Commons License 2004.12.23 0 0 65

Hahó emberek! :-)

Nincs valakinek számítógépen videoanyaga pool versenyekről, bemutatókról vagy ilyesmiről? Persze karambol is érdekelne, de inkább a pool. Mindegy, hogy 8-as, 9-es avagy 14/1-es. Lehet akár trükklökés is. :-)

Ide írhattok: info@myportfolio.hu

Előre is köszi!

Üdv, Ashen

mtsz Creative Commons License 2004.12.21 0 0 64
Hello! Ok, persze. Én nem vagyok motorkereskedő, csak most benne vagyok a motorvásárlásban ezért bátorkodtam mondani valamit :)))
Gracioso Creative Commons License 2004.12.21 0 0 63
Ebben a nagy forgalomban fel sem tűnik 1-1 off :DDD
Előzmény: nakinebo (62)
nakinebo Creative Commons License 2004.12.21 0 0 62

mtsz!

Nem fogadta meg a tanácsod és türelmetlen volt. Eladta áron alul.

A többiektől bocs az offért.

Előzmény: mtsz (59)
Gracioso Creative Commons License 2004.12.16 0 0 61
Gyarapodik a debreceni poolbiliard ranglétrás szekció! Remélem beindul igázából!
Gracioso Creative Commons License 2004.12.16 0 0 60
Egy kis TV-s program.
Péntek éjfél Sport1 World pool masters, 15/12. rész
Kedd 18:45 Sport2 World pool masters, trickshots (ism.)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!