Na, sajnos nem ment a játék tegnap. Olyanokat lőttem, mint egy kezdő, és még szerencsém sem volt. :-) Így hát természetesen kiestem. A barátom viszont negyedik lett. :-)
Az eredményt még nem tudom, majd beugrom valamikor délután és megnézem.
Én is a kesztyüsök táborába tartozom. Az elején furcsa volt de most már nem is tudok nélküle játszani. Azért az feltűnő. hogy a tv-be senki sem használ kesztyüt utoljára a Vb-n láttam egy óceániai játékoson.*
Autóba (belseje) használatos szilikonspray is megfelelő?
Üvegszálas dákot szerinted lehetne ezzel a módszerrel tisztítani ? Szerintem nem tenne jót az üvegszálnak a benzin és a szilikon.
*ui.: a Gyöngy kivétel de Ő egy kicsit "beteg" :) ( kedvencem)
Ok! Köszi ki fogom próbálni a kezdődákón ha már nem fog csúszni rendesen.És elmondom a barátomnak. Utána közlöm majd a tapasztalatokat, A hintőport én is próbáltam de már nincs szükségem rá, egyébként Te meccs közbe is használod a hintőport vagy csak a nagytakarítás után?
Van egy nagyon jó megoldás a kék por eltávolítására!
Benzinnnel (folttisztító benzinnel) kell elöször letörölni a dákót!Én is így csinálom amúgy,úgyhogy nyugodt szívvel ajánlhatom.
Miután ez megtörtént én még egyszer száraz ronggyal még egyszer áttörlöm!DE mondjuk nem annyi benzinnel kell csinálni,hogy ússzon a dákó tőle,csak érzéssel.
Miután mindennel végzek akkor pedig silikon sprayvel szoktam lefújni!Miután ez is megtörtént a felesleget amit le tudok róla törölni azt letörlöm.
Ezek után pedig hintőporral lehet a jó csúszást elérni.
Ezt a procedúrát 2-3 havonta nyugodtan meg lehet tenni.
Ha kipróbáltad akkor majd közöld velem,hogy te milyen véleménnyel vagy erről a módszerrő!l
Érdekelne engem is a sima fa dákó ápolása. Hallottam, hogy a fadákót nem szabad vizes ruhával törölni mert nem tesz jót neki. Marad a nagyon vékony smirgli amit a Sport tv-n a Laci mindíg "reklámoz". A partneremnek már egészen elkékült a spiccének a vége a sok krétától, egy ideig prontóval kezelte de szerintem az sem tesz jót egy dákónak. Lehet kapni párszáz forintér dákóspicctisztító rongyot használ ilyet vki? Láttam a neten spicctisztító folyadékot, spray-t esetleg vkinek tapasztalata ezen a téren?
Ezzel a módszerrel Neked jó szokott lenni a dákód?A te spicced véletlenül nem üvegszálas?Mert a Cuetec dákók általában azok!Így azokhoz elegendő az a módszer amit Te leírtál!Viszont ha valakinek rendes fából van akkor annak másik módszert ajánlanék!
Viszont most mennem kell ezért nincs időm sokat írni róla!Majd máskor!
"Hétvégén mi is játszottunk M3 kollégával. csinált 3-4 6-os sorozatot. Ami az ő szintjén már elég jónak mondható. Csak peches volt a 9-essel ezért lehet azt mondani, hogy csak 2-vel vert meg (kb. 40-38 lett a végeredmény). Ja, én? én csináltam 2-3 4-es sorozatot (mondom én, hogy versenyen nem kell még indulnom ;)"
de ez nem is lényeg.
Most már értem. Nem is tudom miért nem esett le.
Én szinte mindíg kilencest játszok mert a nyolcast már nem nagyon élvezem.
Ma sikertült csinálnom 2db hetes sorozatot a többit nem számolom :)
de a partnerem végre csinált 1db totálklírenszet.
Én tavaly nyáron vettem egy Cuetec Starlight 6 Prong 99259.De sose kezdtem vele, mert többen is azt mondták hogy tönkrevágja ezért most karácsonyra kaptam egy 3 részes Pannon dákót.
Ápolás: sajna a dákó beszennyeződik és nem csúszik eléggé. javaslat: vizesruha utána szárazruha a cpiccre. Jó még a szarvasbőr de ami Nekem bejött fél óránként áttörölni a mosogatószivacs szivacsrészével( nem a színes dörzsrészével).Most ennyi legközelebb a bőr karbantartását osztom meg. Írjatok Ti hogy csináljátok ezeket.
Nem azzal kezdek hanem bármilyen klubdákóval ami ott van a szalonokban!Az is megfelelő ha már tudja az ember honnan kell kezdenie és hol kell meglőni ilyenkor a fehéret és a háromszög(esetleg a 9-esben a rombusz)melyik részét kell céloznia!
A dákó ápolásban is segítek így neten keresztül ha tudok szívesen!:)))
Uhhh. igen, tudom, milyen amikor az embernek nem megy a játék, a múlt héten szenvedtem ebben a szindrómában. :-) Olyanokat lőttem, mint a vakok, tök mindegy mit csináltam. Tegnap, meg ma viszont igen ment a játék, lepakoltam többször is mind 8-asban, mind 9-esben.
Nekem egyenlőre csak egy dákóm van, azzal játszom és azzal is kezdek immáron több éve, és nincs tőle semmi baja. Néha bőrt is cserélek, ez kb. évente-két évente egyszer történik meg, kb. három hete volt az utolsó.
Lassan már le akarom cserélni az öreget, és venni egy újabbat, plusz egy három részes kezdő-jump dákót hozzá, de még nézegetek. .-)
Örülök, hogy idetaláltál :) Szóval sorozat (nem ashen írta szerintem, és szerintem komolyabb dologra gondolsz :) ) A sorozat egyszerűen az, hogy hány golyót raksz el egymás után. Kicsit mást jelent ez a 8-asban, meg a kilencesben, mert ugye 9-esben sorrendben kell elrakni, míg 8-asban ha rosszul pozicionálsz, akkor akár több egyéb lehetőség közül ( teli ill. csíkos) választhatsz. 8-asban azért jóval könnyebb nagy sorozatot csinálni. Egyébként ezt szerintem csak mi tartjuk így számon/említjük meg, mert a profiknál, (akár egyes topikos társaknál is) nem nagy cucc végigpakolni az asztalt, így nincs értelme sorozatról beszélni. :)
A biliárdos linkeket, képeket, infókat én is várom továbbra is!
Nekem egy noname dákóm van, de én szeretem. főleg azért mert megszoktam és mert a barátaimtól kaptam ajándékba. A múltkor nem volt időm hazaszaladni érte és az ottanival kellett játszanom, hát az gáz volt.
Egyébként kinek mi a véleménye arról ill ki hogy csinálja a kezdést? A saját dákót koptatjátok, vagy arra az időre kézbeveszitek a teremét? Mennyire árt a dákónak egy-egy erős kezdés? Nekem nincs szivem lerakni a kezemből kezdéskor sem, de azért ha árt neki, akkor leszokok róla..
Ha Davis tegnapelőtti 7-es, 8-as golyójaira gondolsz, hát azok tényleg durvák voltak :) A 8-ast szerintem csak a közönségnek csinálta, mert szerintem egyfalról könnyebb lett volna.
Jól hangzik, de egyrészt Debrecenből necces lenne, másrészt én ehhez túl béna vagyok még (főleg ahogy tegnap ment, na az siralmas volt.. :(( ) De a többiek menjenek, ne hagyják, aztán várjuk az élménybeszámolót! :)
Nos meglepődtem, hogy mennyire elhanyagolható a poolos anyagom mennyisége, a snookerhez képest :)/:( Amit hirtelen találtam, azok oktató filmek egy figurától, lehet belőlük 1-2 dolgot megtudni. Innen szedtem le: http://www.engr.colostate.edu/~dga/pool/normal_videos/index.html A másik, amit találtam, az 3-4 karambolos videó, amit meg innen szedtem le, a freeviews menüpont alól. http://caromtv.com/ (Itt lehet 1-2 hihetetlen dolgot látni, főleg Sayginer videójában.. :DD )
Egyelőre sajnos csak ennyi, ha találok még valamit, akkor jelzem. Ha másnak van valamije, akkor ne hallgasson, ossza meg velünk.
Nincs valakinek számítógépen videoanyaga pool versenyekről, bemutatókról vagy ilyesmiről? Persze karambol is érdekelne, de inkább a pool. Mindegy, hogy 8-as, 9-es avagy 14/1-es. Lehet akár trükklökés is. :-)