Már elmondtam, mi a véleményem a terroristák szószólóiról.
Kettő db érdemi hasznod van, az egyik, hogy téged olvasva még hezitáló emberek is nagyobb szimpátiával tekintenek Izraelre, a másik meg, hogy pörgeted a topikot.
Ha az én gyerekemet mocskos módon lemészárolták volna terroristák, és utána ilyen képekkel próbálnának engem meghatni terroristák szószólói, no én akkor fognék fegyvert, és néznék körül, hogy hol van a legközelebbi szemétláda, aki túl sokat élt.
Gáza város kapujában állnak az izraeli egységek a Gázai övezet iszlamista terrorszervezetei, a Hamász és az Iszlám Dzsihád elleni háború 26., a szárazföldi hadműveletek 5. napján - jelentették izraeli katonai szóvivők szerdán.
A katonai szóvivők jelentése szerint az izraeli hadsereg a Sin Bet belbiztonsági szolgálattal közösen egy vadászrepülőgép segítségével likvidálta a Hamász páncélosokat elhárító rendszerének a vezetőjét, Muhammad Esszart, akinek az irányításával korábban számos támadást hajtottak végre páncéltörők bevetésével izraeli állampolgárok és katonák ellen.
Az izraeli hadsereg szerint jelenleg több mint egymillió gázait evakuáltak az övezet északi részéből a délibe. Továbbra is arra ösztönzik a helyi civil lakosságot, hogy hagyják el a Gáza folyó medrétől északra eső területet.
Az IDF szerda este nyilvánosságra hozott egy felvételt a Hamász egyik parancsnoka és egy gázai állampolgár közötti beszélgetésről, amely felfedi, hogy a Hamász hogyan szed üzemanyagot a Gázai övezet kórházaiból.
A beszélgetés során a Hamász Nyugat-Dzsabalija Brigádjának parancsnoka a gázai indonéz kórház vezetőjével, valamint egy másik gázai állampolgárral beszél.
Nyilván az elbizakodott megszálló mentalitás ingott meg, amelyik természetesnek veszi a Hebron jelenséget, ahol pl. kb 2-300 eszement telepes uralkodik és terrorizál jó 200 000 azaz Kétszázezernyi bennszülött arabot.
Most felderengett, hogy ez nem tartható fent a végtelenségig.
▪️Katonai felsőbbrendűségének illúziója alaposan összetört. Az az elképzelés, hogy a megszállók biztonságban lehetnek a megszállt területeken, teljesen eloszlott.
▪️Az északi telepesek soha nem fognak visszatérni, mint ahogy azok, akik Gáza közeléből evakuáltak, soha nem fognak visszatérni: tudják, hogy az IOF nem tudja megvédeni őket.
Node hogyan szerzel érvényt a jognak? A nemzetközi jognak az a hibája, hogy csak az érvényesítheti a jogait, akinek ereje van hozzá.
Most éppen azt ismerted el, hogy ugyan nincs igazad, nincs jogod, de erősebb vagy és mindenki menjen a búsba, tiéd a vár.
Nekem úgy rémlik, hogy a szemet szemért pontosan ezt jelenti, hogy rangtól, hatalomtól, erőtől, stb. függetlenül a tetteknek azonosak a következményei.
Mintha én felelős lennék Orbánért. Pedig sosem szavaztam rá . Igen felelős vagy. Abban az értelemben, hogy viselned kell tettei következményeit, ugyanúgy, mint akik rá szavaztak. Mint amikor megválasztanak a meccs legjobbjának, de a csapatod veszít. Így jártál.
hamaszt a gazai ovezetben elo palesztinok szavaztak hatalomba es ok is tamogatjak, ugyhogy nyugodtan tekinthetjuk a gazai ovezetet, az ott lako palesztinokkal egyetembe agresszornak"
Ez mekkora!
A 132 fős Parlamentben a Hamasznak 76 helye van.
Tehát nem mindenki szavazott rájuk.
Mintha én felelős lennék Orbánért. Pedig sosem szavaztam rá.
Gondolom nem lep meg az a hir, hogy a hamasz a menekulttaborbol tamadta izraelt a raketaival.
Elsősorban az lep meg, hogy az előbb még ott tartottal, hogy aki a kedves "kérésre" délre megy, az nem lesz az izraeli katonai ellencsapásnak a civil áldozata.
Tehát mégsem elég délre menni.
Olyan helyet kell találni, ahonnan a Hamász nem támad rakétákkal.
Bármelyik helyre rásüthető, hogy az célpont.
Azaz, nincs olyan hely, ahol nem lehet civil áldozat délen sem.
Még az egyiptomi határátkelő környékét is bombáztak, pedig annál délebbre már nem lehet menni.
Mindenre IS van magyarázatod.
„Nincsenek nyertesei egy olyan háborúnak, amelyben gyerekek ezrei halnak meg.” – fogalmazott az ENSZ gyermekjogi bizottsága szerdai közleményében.
> Ami meg az áldozatokat illeti: a palesztinoknak jogában áll megvédenie magukat a folymatos izraeli terrortól.
ja, hogy a hamasz terrorakcio az volt a palesztin vedekezes? erre idaig nem gondoltam. de ha abban igazat adok neked, hogy "a palesztinoknak jogában áll megvédenie magukat a folymatos izraeli terrortól", akkor gondolom te is igazat adsz nekem abban, hogy a a zsidoknak jogában áll megvédenie magukat a folymatos palesztin terrortól.