O inkabb arra gondolt,hogy rengetegen benne vannak abban a tevhitben,hogy ha meghalunk akkor majd megint megszuletunk .De ez nem ugy van,ha a feladatunk betoltesere ertjuk.Szenvedni az nem jo ,mert szenvedes nelkul jobb/en itt az alapvetokre gondolok persze.
ez a Mr. Kwan nem 'emberi'. de ne aggódj. a hagyomány sem az. ;-)))
Krisztus ezer éves birodalmáról szól a tanítás:
Jelenések könyve (János apokalipszise. apokalipszis= a fátyol fellebbentése ; kalüpszo(sz)=fátyol, kalüptein=elfátyolozni. apo+kalüptein=fellebbenteni, nyilvánvalóvá tenni, megjeleníteni... ...Jelenések) 20,2-7.: És megfogá a sárkányt, azt a régi kígyót, a ki az ördög és Sátán, és megkötözé azt ezer esztendőre, És veté őt a mélységbe, és bezárá azt és bepecsételé ő felette, hogy többé el ne hitesse a népeket, míg betelik az ezer esztendő; azután el kell néki oldoztatni egy kevés időre. És láték királyiszékeket, és leülének azokra, és adaték nékik ítélettétel; és látám azoknak lelkeit, a kiknek fejöket vették a Jézus bizonyságtételéért és az Isten beszédéért, és a kik nem imádták a fenevadat, sem annak képét, és nem vették annak bélyegét homlokukra és kezeikre; és éltek és uralkodtak a Krisztussal ezer esztendeig. A többi halottak pedig meg nem elevenedének, mígnem betelik az ezer esztendő. Ez az első feltámadás. Boldog és szent, a kinek része van az első feltámadásban: ezeken nincs hatalma a második halálnak; hanem lesznek az Istennek és a Krisztusnak papjai, és uralkodnak ő vele ezer esztendeig. És mikor eltelik az ezer esztendő, a Sátán eloldatik az ő fogságából.
lehet ez nehezen emészhető, de vhol igaza van. olyan, mint egy lépcső. legalább is nekem lépcső volt... jó nagy ;-) ez a 'carpe diem' pedig európainak igen félreérthető. mondhatnám teljesen. amit szerintem ezzel akart mondani az a jelenlét figyelme lehet. hogy légy ott ahol vagy. rettentően banális, de nagyon nehéz tud lenni. ezt az egyetlen tanítást kaptam én is a mesteremtől: jelenlét. 9 év után rájöttem mire gondol. sőt! a legfontosabb. a szúfi mesterek is ezt hajtogatják. hogy ki NE kapcsoljon a figyelmed, mikor kibillentenek a keréknyomodból. ;-)))
"az ezer évre visszatérve. ugyanezt mondja a Szent Biblia is. nem biztos, hogy szó szerint kell venni. a hagyomány mesterei szerint egy pillanat alatt visszaáll az egész. olyan, mint a ctrl-alt-del. ;-)"
ez rendben van. szerintem. szaporodnak a jelek, de előtte még kell legyen egy igazi világdiktatúrának. az is fog jönni. innen nézve az USA-Izrael tengely sokkalta vészesebb, mint Irán. de Isten tüze sokkal 'durvább' lesz, mint egy atombomb. kemény, egyre keményebb. az elmúlt héten olyan együttérzés kelt bennem, hogy magam is elcsodálkoztam. mennyit szenvednek az emberek: hihetetlen. tényleg.
az ezer évre visszatérve. ugyanezt mondja a Szent Biblia is. nem biztos, hogy szó szerint kell venni. a hagyomány mesterei szerint egy pillanat alatt visszaáll az egész. olyan, mint a ctrl-alt-del. ;-)